Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló is jelentkeznek a (11 db)

Ha fogamzásgátlót szedek akkor is jelentkeznek a PMS tünetei?

(Milligest)

Legjobb válasz: Nálam is ugyanúgy megvannak.

Nálam is ugyanúgy megvannak.
Elméletileg nem, de mint ahogy azt elõttem leírták, mégis elõfordul.
Nálam ugyanúgy megvannak mint amikor még nem szedtem!

Mi az igazság a fogamzasgatlokkal kapcs? A hizás mikor jelentkezik? Olvastam olyanokat h vki 30 - 40 kg-okat hizott. De ezt nem lehet időben észrevenni? Csak észre lehet venni mar a 10. kg nal - is. Nem? Ez is itt egy eléggé elrettentő történet.

" 29 vagyok, 7 évig szedtem Melianét, mindenféle el?zetes vizsgálat nélkül. Az els? 1-2 évben nem volt panaszom (22 évesen írták fel pattanások, rendszertelen ciklus, hajhullás miatt) és "élveztem" a kiszámítható ciklust. Utána viszont elkezdtem hízni, kb 4 év alatt 30 kg-ot (170 cm-hez 90 kg-ra), úgy, hogy gyakorlatilag alig ettem (vezettem kalórianaplót (1100-1600 kalóriát ettem és híztam), a hajhullás rosszabbodott és a pattanások sem t?ntek el teljesen. Plusz sokszor iszonyatos fejfájás gyötört és a libidóm a béka segge alatt volt 3 méterrel. Egy hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését, étkezésen, mozgáson nem változtattam és már lement 3-4 kg és szemmel láthatóan csökkent a narancsb?r a combjaimon. Közben kiderült, hogy PCOS-es vagyok, de ez már egy másik történet. "

Legjobb válasz: "mindenféle elõzetes vizsgálat nélkül" - Itt a titok.

"mindenféle elõzetes vizsgálat nélkül" - Itt a titok.
A mai fogamzásgátlóknak nincs ilyen elhízásos mellékhatása, ez csak városi legenda. Az elhízó nõk nagy része egyszerûen csak nem figyel oda az étkezésére. A hormonok legfeljebb csak hajlamosítanak az elhízásra, de csak a KALÓRIÁKTÓL hízik az ember.
Mellékhatások lehetnek, de ha valaki amikor elkezd hizni, nem megy vissza az orvoshoz, hogy valami nem stimmel, annak ugy kell. Értelmes nö már az elsö 5 kg -nál elmegy az orvosához és reklamál. De nagyon sokan vannak, akik csak a gyógyszerre fogják a hizást és valójában összeesznek mindent. (A kalórianapló csak annyira mérvadó, amilyen lelkiismeretesen vezetik és sokan "kifelejtenek" belöle néhány apróságot.) Természetesen van olyan, aki valamelyik tablettát nem birja, de nem általános, hogy emiatt ilyen extrém sokat hizik valaki. Amig szedtem fogamzásgátlót, nem hiztam semennyit se, pedig évekig használtam folyamatosan.
Jajj te, akkor lehet, hogy a hámszövet sérült és az vérzett. Nem voltál vele orvosnál? Nekem egyszer felfázásom volt régen, és utána lett egy gyulladásom abból kifolyólag, az is ilyen tünetekkel volt és ha nem mentem volna el, akkor nagyon bántam volna, szóval ilyennel mindig keress fel orvost.
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszt, igen, tudom h mit csinalnak ott bent a tablettak. ez az álterhesség állapota, vagy egyszerubben nem tudom leirni. a pharmatexben nem biznék, ha meg azt kombinaljuk gumival, akkor majdnem ugyanott vagyunk.. nekem nincs semmi bajom a gumival, sõt. de csak azt magában hasznalni nem merem. mi most néha igy csinaljuk, néha meg ugy.
A kérdező hozzászólása: akartam menni orvoshoz, de akartam varni h elmuljon mert nem birtam volna ugy ki a vizsgalatot. aztan meg megjött. majd mostanaban kellene mennem, de tuti szabadsagon van.
Efelõl biztos lehetsz mindenben :) :) Feszültséget eredményez a terhességtõl való félelem. Nem kell aggódnod, felelõsségteljes vagy és okos, nem fogsz teherbe esni. A fogamzásgátlód már nagyon régóta tökéletes védelmet nyújt. A megszakításon kívül minden védekezési módszer önmagában elegendõ a terhesség kivédésére. Na témára visszatérve én azért is nem kértem másik tablettát, mert huszonéves vagyok, és ugye gyorsan telik az idõ, nem akarom, hogy peteérési gondjaim legyenek, és csak hosszú évek fájdalmas procedúrája után lehessen gyermekem.
könnyû a tabira fogni az ellutulás, féktelen evés, stb okozta hízást. csak tudnám hogy vajon azok akik a gyógyszernek tulajdonítják, hogy bizonyítját ezt be...
jah és ki az a balek aki megvárja hogy 40 kilót hízzon?? erre már nem lehet mit mondani. miért nem hagyta abba a szedését 10 kiló hízás után?
17 éves vagyok, pontosan 1 éve szedem a Harmonet nevû fogamzásgátló tablettát.A szedés után pár nappal elkezdtem vérezni, mintha megjött volna, pedig elõtte egy héttel menstruáltam.A betegtájékoztatóban is benne szerepelt, hogy ha közti vérzést észlelek, akkor se hagyjam abba a tablettát, mert ez-lehet, hogy hülyén hangzik-, de természetes mellékhatás, ami elmúlik.Kb.másfél hétig ez ment, aztán elmúlott, és minden a legnagyobb rendben ment ezután.Ha a szervezeted hirtelen hormontartalmú tablettákat kap, akkor azt hiszem teljesen logikus ez a reakció.Kell idõ ahhoz, hogy a szervezet hozzászokjon a tablettákhoz.Az egy év alatt mindig szombatonként jön meg, dél és egy óra között, öt napig tart, nem lettem terhes, a pattanásaim enyhültek, és ugyanúgy 56 kiló vagyok, mint egy évvel ezelõtt.Szóval szerintem nem kell aggódnod.Jó nõgyógyászhoz kell menned, aki olyan készítményt ir fel, amire nem volt panasz.Az elhízás pedig egy folyamat.Az embernek fékben kell magát tartania, sportolni kell, mozogniés nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: igen, én is ezt kérdeztem. h miert kell megvarni a 40 kg-t? aztan meg ijesztgetni itt a lanyokat h jajj, ez a tabletta hizlal. az egyik kérdésre volt ez a valasz.
Szia! Megint én, aki tegnap sokat írt. Szóval hiba volt megvárni a lánynak a 30 kg-ot valóban, 10 kg után abba kellett volna hagynia, mint ahogy én tettem. Biztosan sokan vannak akik ráfogják a hízást a tablettára, én speciel se elõtte se utána nem híztam, csak a szedése alatt. Más nem okozhatta, tehát nekem nem kell bizonyítanom, sõt senkinek sem kell bizonyítani, elég ha önmaga tudja mitõl hízott, de ez csak az én véleményem.
Tudod ez mindenkire másképp hat. Másnak a meliane tökéletes, nekem nem vált be yazra még nem volt panasz. A fogamzásgátlók alapból ugyanazon az elven mûködnek, nem térnek el túlságosan. Elhitetik a szervezeteddel, hogy babát vársz, így nincs peteérésed és nem esel teherbe. Az, hogy egyes gyógyszerekre ki hogy reagál, az szervezet dolga, mindig van olyan gyógyszer, ami beválik. Ha nagyon félsz a tablettáktól, vagy ha mégis úgy döntesz valami oknál fogva, hogy nem szeretnél szedni többé, ahogyan én is döntöttem. (Engem nem maga a meliane rettentett el) Ajánlom a pharmatex termékeit. Semmilyen libidós mellékhatásai nincsenek, esetleg allergiát okozhatnak, ezért érdemes kipróbálni, hogy használhatsz-e ilyesmit. Biztonságosak, és nem sok mellékhatása van :) Nameg nem hormonális.
A kérdező hozzászólása: de a betegtajekoztatoban is benne van h normalis. meg az mar a 4. honapban jelentkezett. lehet h csak vmi fertõzést szedtem össze, mert mentem fürdeni. és utana viszketett, meg fajt belülrõl.
A kérdező hozzászólása: en is szedek, de engem se küldött semmilyen vizsgalatra az orvos. az orra alá nyomtam a véreredményt ( egy altalanos vizsgalatnak az eredményeit ), azt megnézte, azt mondta h jó, és mondtam h még az is lényeg h ne hizzak. és akkor felirta a yaz-t, az a yasminelle utodja. azt mondta h nem hizhatok tõle, mert nem tartja meg a szervezetben a vizet, ugy mint a többi fogamzasgatlo. eddig nem hiztam, de félek, mi lesz ha igen.. vagy ha lesz egy olyan idõszak, pl. télen h nem lehet annyit mozogni, mint akkor amikor meleg van, és kicsit többet eszek, meg ott van a tabletta.
Szia! Én is melianet szedtem, a lidibóm nekem is teljesen tönkrement és el is kezdtem hízni, 3 hónap alatt 10 kg-ot. Mondanom sem kell, hogy a következõ adag gyógyszert már nem váltottam ki.
A kérdező hozzászólása: azota nem is szedsz semmit? ez a meliane magas hormontartalmu vagy régebbi, és elavult orvosság?
Jajj ne idegeskedj most olvasom, hogy már hozzászóltál közben, a yaz nagyon jó, nem aktív ozmotikusan, tehát nem vonzza a vizet, nem fogsz hízni tõle :) A meliane a vacak, legalábbis nekem nem vált be, betegséget nem okozott, de a lidibó és a hízás nekem elég volt az abbahagyásához.
A kérdező hozzászólása: akkor a yaz az jo? egyszer volt tõle köztivérzésem.
Na megint én. A meliane egy nagyon alacsony hormontartalmú új fajta készítmény. Én azóta nem szedek semmit, múlt hónapban hagytam abba, eddig minden oké, vérzésem is rendesen megjött, peteérésem nem tudom volt-e nem jártam utána, majd letesztelem :)
A kérdező hozzászólása: fu, alacsony hormontartalmu, uj gyogyszer? es ilyet csinal? a yaz-ra is ezt mondják, mármint h uj meg h jobb. kicsit félek.
Ha közti vérzésed volt, akkor inkább válts. Vagyis kérdezz orvost, mert nekem azt mondta azonnal szóljak, ha közti vérzést okoz és ad másikat. Szerintem beszélj az orvossal, ha úgy ítéli meg, hogy nincs baj, akkor szedd nyugodtan, hízni biztosan nem fogsz tõle, télen sem :)
Én elõször amikor mentem akkor megcsinálta a citologiai vizsgálatot, elküldött vérvételre aztán felírta a gyógyszert. 2 éve szedem már és nem híztam tõle.
Lehet, hogy lassan fel kéne fogni, hogy a fogamzásgátlás nem egyenlõ a hormonkészítmények ész nélküli szedésével. Kicsit körül kéne nézni, milyen más módszerek vannak még ezen kívül, én biztos megtenném, ha a testemrõl, egészségemrõl volna szó.

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval gyengébb és kevesebb, mint a menstruáció alatt, viszont eltartott egy hétig. Az első hónapban még nem tartottam furcsának, utána egy darabig elmúlt, de most ismét jelentkezett. Megkérdeztem róla a nőgyógyászomat, de nem mondott semmit, csak felírta továbbra is ezt a gyógyszert. Nem tudom, hogy mennyire normális az ilyen köztes vérzés, de nagyon zavaró. Lehet más gyógyszert kéne szednem, vagy még ennyi idő alatt elképzelhető hogy nem teljesen szoktam hozzá? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval gyengébb és kevesebb, mint a menstruáció alatt, viszont eltartott egy hétig. Az első hónapban még nem tartottam furcsának, utána egy darabig elmúlt, de most ismét jelentkezett. Megkérdeztem róla a nőgyógyászomat, de nem mondott semmit, csak felírta továbbra is ezt a gyógyszert. Nem tudom, hogy mennyire normális az ilyen köztes vérzés, de nagyon zavaró. Lehet más gyógyszert kéne szednem, vagy még ennyi idő alatt elképzelhető hogy nem teljesen szoktam hozzá? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

A fogamzásgátló mellett is jelentkeznek a menstruáció megjövetelére utaló jelek (pms, mellnövekedés/feszülés, erősebb fehérfolyás)?

Legjobb válasz: Szerintem nincsenek tünetek. Mivel fogamzásgátló mellett a vérzés nem igazi mensi. Legalábbis nekem nincsenek görcseim már (hál'isten) mint régen voltak. Mindig ugyanabban az idõben jön meg, így nem is kellene ezek a kellemetlen "jelek".

Szerintem nincsenek tünetek. Mivel fogamzásgátló mellett a vérzés nem igazi mensi. Legalábbis nekem nincsenek görcseim már (hál'isten) mint régen voltak. Mindig ugyanabban az idõben jön meg, így nem is kellene ezek a kellemetlen "jelek".
Ez valószínûleg emberfüggõ is. Nálam másfél év után kezdenek visszatérni a görcsök. A pms tünetei (mellfeszülés) soha nem múlt el.

Az első levél fogamzásgátló tabletta után, ha mind a 3 hét alatt folyamatos volt a pecsételő vérzés, akkor is jelentkezik elvonásos vérzés a hétnapos szünet alatt? Ha igen, nagyjából hanyadik napon?

Legjobb válasz: Persze, jelentkezni fog. A pecsételõ vérzés csak azt jelzi hogy megemelkedett a hormonszinted. Általában a 3.-4. napon jelentkezik a vérzés, de ez egyénfüggõ. Lényeg, hogy a 7 nap alatt jöjjön meg és a 8.napon kezdd el ismét a szokott idõben szedni a tablettát.

Persze, jelentkezni fog. A pecsételõ vérzés csak azt jelzi hogy megemelkedett a hormonszinted. Általában a 3.-4. napon jelentkezik a vérzés, de ez egyénfüggõ. Lényeg, hogy a 7 nap alatt jöjjön meg és a 8.napon kezdd el ismét a szokott idõben szedni a tablettát.

Aki fogamzásgátló mellett esik valahogy teherbe, annak is jelentkezik tabi szünetben a vérzés?

Jelentkezik a vérzés, csak gyengébben vagy teljesen elmarad?

Legjobb válasz: Nekem teljesen elmaradt.

Nekem teljesen elmaradt.
Nekem még 2x megjött miután fogamzásgátló mellett teherbe estem.
Kolléganõmnek sem jött meg a megvonásos vérzés, bár õk már gyanították addigra, mert más tünetei is voltak.
Nem volt megvonásos vérzésem.

Az lehetséges, hogy fogamzásgátlót szedek, és mellette is késik a menstruációm? Hány nap után jelentkeznek a terhesség első jelei?

Legjobb válasz: ha késik akkor vagy terhes vagy vagy vmi más oka van.kérj 1 idõpontot dokihoz mert csak õ tudja mi van pontosan!terhesség jelei sztem 1-2hónap után de nem vok benne biztos:$

ha késik akkor vagy terhes vagy vagy vmi más oka van.kérj 1 idõpontot dokihoz mert csak õ tudja mi van pontosan!terhesség jelei sztem 1-2hónap után de nem vok benne biztos:$
Nekem tabi mellett max 1 napos késésem volt. Neked mennyi?
A kérdező hozzászólása: hát tegnap kellett vna megjönnie...
Ha nem jön meg a 7 napos szünetben akkor tesztelj és menj dokihoz.
nekem a tabi útmutatójában az van, h pl egyszer kb ki is maradhat a menzi, ha már 2szer egymás után kimarad, akkor lehetsz terhes, de ha rendesen szeded nagyon kicsi az esélye, h terhes vagy!!!

Tisztelt Doktor úr! 29 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Harmonet fogamzásgátló tablettát szedtem 2003-2005 között, majd szülést követően ismét szedtem (2 évig), de a második évben (hátsó fali hüvelyplasztika utan) jelentkező nagyon gyenge, de a 5.-6.-7.

Tisztelt Doktor úr! 29 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Harmonet fogamzásgátló tablettát szedtem 2003-2005 között, majd szülést követően ismét szedtem (2 évig), de a második évben (hátsó fali hüvelyplasztika utan) jelentkező nagyon gyenge, de a 5.-6.-7. hónapokban már többször is jelentkező, barnás pecsételés miatt orvosom 2 hónapos gyógyszerszünet és hormonvizsgálatot követően Triodéna gyógyszert írt fel. Most szedem a 4. levelet. Az első három hónapban volt nagyon enyhe barna “jel”: az első hónapban 14. napon, a második hónapban nem észleltem, harmadik hónapban a 14. és 16. és 20. napokon, a negyedik hónapban a 19. szem és a 20. szemet követő reggel (este szedem), középidőben nem. (A 20. szemnél reggel és este is tapasztaltam, ez a mai napon történt…) Ez csupán mindig egy barnás esetleg véres kis “pötty”-öt / “csík”-ot jelent a WC papíron, a hüvelyváladékban, nem több, nem egy barnás-véres csepp mint a menstruációnál, ami elcseppen hanem a nyálkás hüvelyváladékben egy kis pontszerű “jel”, általában gombostűfejnyi. Ha nagyon rohanós hétköznapjaim lennének, lehet, hogy észre sem veném, ill. így sem biztos, hogy mindig észlelem, nem ezt figyelem… Azért aggódom, mert ez így jelentkezett, majd vált intenzívebbé a Harmonetes időszak végén, de ebben az esetben ez remélem csak a gyógyszerhozzászokást jelenti, majd elmarad. Lehetséges az első hónapokban, írják., de meddig? Normális a testsúlyom, odafigyelek a helyes táplálkozásra, csak némi stressz van az életemben. Egyetemi évek alatt, vizsgaidőszak, stb. adhatott volna okot ilyenre, de soha nem fordult elő… 1.)Ilyenkor a védelem biztosított? Orvosommal személyes találkozásra-konzultációra, vidéki tartózkodásom miatt, jelenleg nincs mód, telefonon nem elérhető. Lenne még egy kérdésem a betegtájékoztatóval kapcsolatban. Említi, hogy hányás-hasmenés esetén a bevétel megismételendő. 2.)Kérdezem, hogy lehet azt az utat választani, hogy nem terhelném a szervezetemet plusz tablettákkal hanem abban a hónapban inkább “csak” kiegészítő védekezést alkalmaznánk? Függetlenül, hogy a 21 nap közül melyiken történik a megbetegedés. Ha a 3. héten történik ilyen eset, rögtön szünetet javasol, vagy szünet nélkül új levél megkezdését és számomra egyik megoldás sem szimpatikus. Idézem: viszont az első héten történt hányás-hasmenés esetén (esetleges rossz felszívódás), nem zárható ki a terhesség, ha a megelőző héten élt házaséletet (és forduljon azonnal orvoshoz). 3.)Ez hogyan lehetséges? 4.)Vagy ha az első tabletták bevételekor történik egy ilyen “élethelyzet” akkor mégis tanácsosabb a plusz 1 tbl. bevétel (elkerülném), vagy ilyenkor is választhatom a köv. ciklusig tartó kiegészítő védekezést? 5.)A megvonásos vérzés utolsó napjaiban, amikor már csak némi enyhe barnás jel árulkodik, már megengedett a házasélet? Előre is köszönöm válaszát és köszönöm szépen a lehetőséget, hogy kérdezhettem. Üdvözlettel: D.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A védettség fennál, amennyiben a tablettát mindig az előírás szerint szedi. Az Ön által kérdezett időben pedig megengedett a házasélet. A továbbiakat illetően a tabletta alkalmazási útmutatójában leírtak a követendőek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A védettség fennál, amennyiben a tablettát mindig az előírás szerint szedi. Az Ön által kérdezett időben pedig megengedett a házasélet. A továbbiakat illetően a tabletta alkalmazási útmutatójában leírtak a követendőek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 29 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Harmonet fogamzásgátló tablettát szedtem 2003-2005 között, majd szülést követően ismét szedtem (2 évig), de a második évben (hátsó fali hüvelyplasztika utan) jelentkező nagyon gyenge, de a 5.-6.-7.

Tisztelt Doktor úr! 29 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Harmonet fogamzásgátló tablettát szedtem 2003-2005 között, majd szülést követően ismét szedtem (2 évig), de a második évben (hátsó fali hüvelyplasztika utan) jelentkező nagyon gyenge, de a 5.-6.-7. hónapokban már többször is jelentkező, barnás pecsételés miatt orvosom 2 hónapos gyógyszerszünet és hormonvizsgálatot követően Triodéna gyógyszert írt fel. Most szedem a 4. levelet. Az első három hónapban volt nagyon enyhe barna “jel”: az első hónapban 14. napon, a második hónapban nem észleltem, harmadik hónapban a 14. és 16. és 20. napokon, a negyedik hónapban a 19. szem és a 20. szemet követő reggel (este szedem), középidőben nem. (A 20. szemnél reggel és este is tapasztaltam, ez a mai napon történt…) Ez csupán mindig egy barnás esetleg véres kis “pötty”-öt / “csík”-ot jelent a WC papíron, a hüvelyváladékban, nem több, nem egy barnás-véres csepp mint a menstruációnál, ami elcseppen hanem a nyálkás hüvelyváladékben egy kis pontszerű “jel”, általában gombostűfejnyi. Ha nagyon rohanós hétköznapjaim lennének, lehet, hogy észre sem veném, ill. így sem biztos, hogy mindig észlelem, nem ezt figyelem… Azért aggódom, mert ez így jelentkezett, majd vált intenzívebbé a Harmonetes időszak végén, de ebben az esetben ez remélem csak a gyógyszerhozzászokást jelenti, majd elmarad. Lehetséges az első hónapokban, írják., de meddig? Normális a testsúlyom, odafigyelek a helyes táplálkozásra, csak némi stressz van az életemben. Egyetemi évek alatt, vizsgaidőszak, stb. adhatott volna okot ilyenre, de soha nem fordult elő… 1.)Ilyenkor a védelem biztosított? Orvosommal személyes találkozásra-konzultációra, vidéki tartózkodásom miatt, jelenleg nincs mód, telefonon nem elérhető. Lenne még egy kérdésem a betegtájékoztatóval kapcsolatban. Említi, hogy hányás-hasmenés esetén a bevétel megismételendő. 2.)Kérdezem, hogy lehet azt az utat választani, hogy nem terhelném a szervezetemet plusz tablettákkal hanem abban a hónapban inkább “csak” kiegészítő védekezést alkalmaznánk? Függetlenül, hogy a 21 nap közül melyiken történik a megbetegedés. Ha a 3. héten történik ilyen eset, rögtön szünetet javasol, vagy szünet nélkül új levél megkezdését és számomra egyik megoldás sem szimpatikus. Idézem: viszont az első héten történt hányás-hasmenés esetén (esetleges rossz felszívódás), nem zárható ki a terhesség, ha a megelőző héten élt házaséletet (és forduljon azonnal orvoshoz). 3.)Ez hogyan lehetséges? 4.)Vagy ha az első tabletták bevételekor történik egy ilyen “élethelyzet” akkor mégis tanácsosabb a plusz 1 tbl. bevétel (elkerülném), vagy ilyenkor is választhatom a köv. ciklusig tartó kiegészítő védekezést? 5.)A megvonásos vérzés utolsó napjaiban, amikor már csak némi enyhe barnás jel árulkodik, már megengedett a házasélet? Előre is köszönöm válaszát és köszönöm szépen a lehetőséget, hogy kérdezhettem. Üdvözlettel: D.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A védettség fennál, amennyiben a tablettát mindig az előírás szerint szedi. Az Ön által kérdezett időben pedig megengedett a házasélet. A továbbiakat illetően a tabletta alkalmazási útmutatójában leírtak a követendőek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A védettség fennál, amennyiben a tablettát mindig az előírás szerint szedi. Az Ön által kérdezett időben pedig megengedett a házasélet. A továbbiakat illetően a tabletta alkalmazási útmutatójában leírtak a követendőek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!