Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló is csak (85 db)

A fogamzásgátlót is csak 1hónapon belül lehet kíváltani?

Legjobb válasz: 90 napon belül, mint a legtöbb gyógyszert.

90 napon belül, mint a legtöbb gyógyszert.
Nekem is három hónap rémlett erre is.
Én úgy szoktam megvenni, hogy minden hónapba egy levelet, mert marha drága.
A kérdező hozzászólása: én úgy tudtam, hogy 1hónapra csökkentették..
Utálom a fogamzásgátlót.
3 hónap
A kérdező hozzászólása: szóval:3hónap, köszi!
A kérdező hozzászólása: én is utálom a fog.gátlókat, de két kisgyerek mellé, még csak véletlenül sem akarok 3.-at..

Nekem muszáj fogamzásgátlót szednem, akkor ha a fiú óvszerrel védekezik? Biztos lesz a védelem, ha csak óvszert használunk, kell mellé a fogamzásgátló is?

Legjobb válasz: hát,úgy tudom,hogy egyik fogamzásgátló sem nyújt 100% védelmet. Elvileg elég önmagában az óvszer is,de a legbiztosabb az óvszer+fogi gátló, amit elég kevesen használnak így együtt szerintem. Ha hosszú távú kapcsolatban vagy,mindenképp térjetek át a gyógyszerre,megbízhatóbb és tuti lesz olyan,mikor épp nem lesz nálatok. Alkalmi kapcsolatokban viszont ha gyógyszert szedsz is használj még mellé óvszert,mert véd a betegségektõl is (akár gombától is).

hát, úgy tudom, hogy egyik fogamzásgátló sem nyújt 100% védelmet. Elvileg elég önmagában az óvszer is, de a legbiztosabb az óvszer+fogi gátló, amit elég kevesen használnak így együtt szerintem. Ha hosszú távú kapcsolatban vagy, mindenképp térjetek át a gyógyszerre, megbízhatóbb és tuti lesz olyan, mikor épp nem lesz nálatok. Alkalmi kapcsolatokban viszont ha gyógyszert szedsz is használj még mellé óvszert, mert véd a betegségektõl is (akár gombától is).
Azért hívják mindkettõt fogamzásgátlásnak, mert meggátolják a fogamzást. Azt pedig nem lehet csak kicsit gátolni, vagy terhes leszel, vagy nem. Szóval, ami fogamzásgátló, attól biztos h nem esel teherbe. De hosszú távon gyógyszer kényelmesebb.
Ácsi, ácsi! Egyik fogamzásgátló sem száz százalékos. Az óvszer is elszakadhat, lecsúszhat, a tablettából is hopp, épp hiányozhat a megfelelõ mennyiségû hatóanyag, vagy valamilyen szer gátolhatja a hatását, vagy elfelejtheted bevenni, akármi megtörténhet. Hosszú távon messze a legkényelmesebb a fogamzásgátló gyógyszer, nem kell vele (szó szerint) pöcsölni. Persze ez csak akkor jó ha a partneredben száz százalékig megbízol és hosszú ideje ismered (nemi betegségek).
Az óvszer is elegendõ. Fõleg, hogy a nemi betegségektõl is véd.
én sajnos nem bízom az óvszerben, sajnos már 3x kiszakadt, pedig szakszerûen alkalmaztuk. Mellette szedek tabit, és örülök, hogy elkezdtem, mert ebben legalább meg tudok bízni. Jobb a kettõ, mint a bizonytalan 1.
Hosszút távon csak a tabi a megoldás!
bármilyen nõgyógyásznál.
Nõgyógyásznál lehet feliratni, rendeljen az bárhol.
A kérdező hozzászólása: Értem mert valaki azt mondta h csak SZTK-ban lehet.
Nõgyógyász. Átlagosan 3 havi 3-5ezer ft.
Nõdokihoz menj, hiszen a tabi felírása elõtt meg kell vizsgálnia. Elõször szerintem csak egyhavit fog felírni, és ha elfogy megvizsgál megint, hogy minden rendben van-e, megkérdezi, megnézi, hogy jó-e neked az amit felírt. Nekem 3 hónapra közel 6000 Ft.
Ha még nem szedsz tablettát, akkor elõsször a nõdokihoz menj, mert csinálni fog egyéb vizsgálatokat (elvileg!). Ha nincs panaszod, akkor nem kell 3 havonta a nõdokihoz szaladgálni, a háziorvos is felírhatja.
A kérdező hozzászólása: és milyen vizsgálatot fog csinálni.Csak ott lent vizsgál meg? vagy máshol is?
rákszûrés vérvétel.... meg persze igen alul megvizsgál.asziszem ennyi. tuléled:)

Csak én jártam így? 4 hónapos kisfiam van szoptattam is de a védőnő mondta, hogy szedjek fogamzásgátlót amit lehet szoptatás alatt! Sajnos elment tőle a tejem! Amikor neki álltam szedni a fogamzásgátlót utána meg is a menstruációm!

Aztán ugye abbahagytam a szedését,mert nemtudok szopiztatni de azóta nem is jött meg mostmár 2 hónapja! Mit?l lehet az,hogy nem jön meg?Normális lehet ez? Vissza kell állnia?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nekem is elapadt a tejem a fogamzásgátlótól,így én is abbahagytam.Persze nem csak ezért,hanem azért is,mert minden nap véreztem.Mióta abbahagytam,egyszer jött meg( 2 hónapja ).Szerintem idõvel vissza fog állni,ne aggódj,de szerintem egy látogatás a dokinál nem árt.

Szia! Sajnos nekem is elapadt a tejem a fogamzásgátlótól, így én is abbahagytam.Persze nem csak ezért, hanem azért is, mert minden nap véreztem.Mióta abbahagytam, egyszer jött meg( 2 hónapja ).Szerintem idõvel vissza fog állni, ne aggódj, de szerintem egy látogatás a dokinál nem árt.
Milyen tablettát szedtél? Az orvos írta fel? A szoptatás alatt is szedhetõ, csak progesztogén tartalmú tablettáktól nem mehet el (elvileg) a tejed. A tabletta szedése alatti vérzésed nem normális vérzés volt, tehát ha abbahagytad teljesen normális, hogy nem menstruálsz. Utána (ha nincs menstruáció) általában gyógyszeresen szoktak egy menstruációt kiváltani, hogy meginduljon a "rendes" mûködés. A dokid mit mond?
A kérdező hozzászólása: Azáliát szedtem! Mostmár nem szoptatok 1 hónapja sajnos ami nagyon bánt mert ha elöbb mondja a védönö hogy elöfordul ilyen akkor nem állok neki szedni! Görcsölget a hasam mintha meg akarna jönni de semmi! Akkor elmegyek a nögyógyászhoz azt hiszem nem várok hogy magátol megjöjjön! Nem is tudtam hogy van olyan gyógyszer amitöl beindul!
Ez egyfázisú úgynevezett minipill volt amit szedtél? Azália vagy Cerazett? Én szedtem nekem nem ment el tõle a tejem, csak összevissza vérezgettem. Barátnõim közül is akárki szedte, mindenki abbahagyta mert totál megzavarta a ciklust.:( Lehet hogy rád még plusszban ilyen hatással is van. Az meg hogy a védõnõ mondta ilyen szempontból lényegtelen, mert akár be is válhatott volna, illetve mondhatta volna orvos is , akkor is ilyen rosszul jársz vele szegény :(( Nekem mondjuk a saját nõgyógyászom mondta is hogy õ nem szivesen ad és javasol ilyesmit szoptatás ideje alatt, én erõsködtem :( Szóval szerintem ne lepõdj meg hogy nem tért vissza a ciklusod, sok mindent összezavar! Majd ha már nem szoptatsz, akkorra normálisan rendezõdik!

Fogamzasgatlo tabletakat csak az orvos irhat fel? Vagy be lehet menni a patikaba es siman venni is lehet?

anyum jobba van a hazidokinkal es nem szeretnem hogy anyuek megtudjak hogy akarok ilyet szedni:-s

Legjobb válasz: Csak orvos írhatja fel. nem lehet bemenni simán patikába és megvenni, mert vényköteles. ezt azt jelenti, hogy csak az orvos által felírt receptért adják ki a fogamzásgátlót. Fog.gátlót nem háziorvos ír fel, hanem nõgyógyász. hozzá kell elmenni, vérvizsgálatra küld, ill. vizeletvizsgálatra, és ha úgy látja, bírni fogja a szervezeted, akkor felírja. a szülõket kihagyhatod belõle, az orvost köti a titoktartást. a kérdésed alapján nem gondollak többnek 14-nél, és nem helyes ennyi idõsen fog.gátlót szedni. de nyugodt lehetsz, az orvos felírja, csak hogy kevesebb abortusz legyen, meg gyerekanyuka.

Csak orvos írhatja fel. nem lehet bemenni simán patikába és megvenni, mert vényköteles. ezt azt jelenti, hogy csak az orvos által felírt receptért adják ki a fogamzásgátlót. Fog.gátlót nem háziorvos ír fel, hanem nõgyógyász. hozzá kell elmenni, vérvizsgálatra küld, ill. vizeletvizsgálatra, és ha úgy látja, bírni fogja a szervezeted, akkor felírja. a szülõket kihagyhatod belõle, az orvost köti a titoktartást. a kérdésed alapján nem gondollak többnek 14-nél, és nem helyes ennyi idõsen fog.gátlót szedni. de nyugodt lehetsz, az orvos felírja, csak hogy kevesebb abortusz legyen, meg gyerekanyuka.
Igen azok, de szerintem ezzel még ráérsz..majd ha vállalod anyud elõtt is h te szexelsz, s gyógyit szedsz
Ha 17 vagy, elmehetsz a barátnõddel is a nõdokihoz! Megvizsgál, kér vérvételt és vizetetvizsgálatot (egyikbe sem fogsz belehalni)! Aztán majd felírja a neked megfelelõ gyógyszert! DE! Anyukád sem hülye, ha tudja, hogy barátod van, úgyis sejt már, hogy nem csak csókolóztok! Szerintem beszélgess el vele, mondd el neki, hogy már lefeküdtetek a barátoddal és szeretnél fogamzásgátlót szedni, mert biztonságosabb, mint a gumi és mert a gumira allergiás vagy! Meg fogja érteni õ is volt fiatal! Ha eltitkolod elõle, csak rosszabb lesz, nem fog benned bízni! És az sem mellékes, hogy a mai, korszerû tabletták ára is igen borsos (5000-nél kezdõdnek)!
Figy, amíg nem vagy tisztában ezzel, addig nehogy elkezd szedni:S Igen, csak orvos írhat fel, méghozzá nõgyógyász, vizsgálat után.
Az elsõt nõgyógyásszal kell felíratni. A többi adagot már háziorvos is felírja (dokifüggõ). Ennek ellenére évente legalább 1x érdemes felkeresni a nõgyógyászt. A fog.gátló vényköteles, de van ahol anélkül is kiadják (igen ritka, de elõfordul, pláne ha ismerõs a patikus). Ennek ellenére semmiképpen se úgy kezdd el szedni, hogy nem voltál elõtte nõdokinál!!! Az majd csináltat vérvételt (ha felelõsségteljes a doki), hüvelyi ultrahangot (nem mindig), rákszûrést. Akad olyan doki is, aki csak a hasára üt és mindenféle vizsgálat nélkül felír vmit, ami ha szerencséd van épp jó neked, ha nem hát így jártál.
Keresel egy nõgyógyászt. Mivel már elmúltál 14 nem kell szülõ. Megvizsgál odalent, elküld vértételre, ha kérsz ad igazolást a suliba, és felírja a receptet ha minden okés és stimmel. :) De számíts rá hogy 3 hónapra kb 5000-8000 között lesz a tabi attól függ milyet ír fel.
A kérdező hozzászólása: es vedekezni valahogy kellene..
A kérdező hozzászólása: maskulonben 17 eves leszek ed kiderult hogy alergias vagyok a latexre szoval gumit nem tudunk hasznalni...
A kérdező hozzászólása: esa vervetel meg ezek kotelezoek?
Annyit még hozzátennék, hogy nem kéne addig szexelned, míg nem tudod, milyen fogamzásgátló módszerek vannak!!! Nem tudom, hallottál-e helyi fogamzásgátlókról. http://www.pharmatex.hu/

A fogamzásgátló a miteszereket is elmulasztja, vagy csak a pattanásokat? Ha nem, mivel lehet véglegesen eltüntetni a miteszert?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló nem pattanástalanító, csak úgymond segít abban, hogy kevesebb pattanásod legyen, de nem arra való, sem mellet nagyobbítani! A miteszerek és a pattanások ellen inkább javaslom a különbözõ szépészeti lemosókat, de a szappan és a víz is csodákra képes(fõleg zsíros arcbõrnél)!:)

A fogamzásgátló nem pattanástalanító, csak úgymond segít abban, hogy kevesebb pattanásod legyen, de nem arra való, sem mellet nagyobbítani! A miteszerek és a pattanások ellen inkább javaslom a különbözõ szépészeti lemosókat, de a szappan és a víz is csodákra képes(fõleg zsíros arcbõrnél)!:)

Tisztelt Főorvos Úr! 20 hónapja szültem a második gyermekem, és azóta a menstruációs ciklusom egy nagy káosz. A nőgyógyászom segítségével már több fajta fogamzásgátlót is kipróbáltunk, mondván hátha csak éppen az a fajta nem megfelelő. Jelenleg a Qlairát

Tisztelt Főorvos Úr! 20 hónapja szültem a második gyermekem, és azóta a menstruációs ciklusom egy nagy káosz. A nőgyógyászom segítségével már több fajta fogamzásgátlót is kipróbáltunk, mondván hátha csak éppen az a fajta nem megfelelő. Jelenleg a Qlairát szedek, de ez mellett is a ciklus közepén erős fejfájás, és vérzés jelentkezik, mely pár napig tart, ciklus végén rendesen menstruálok. Már nagyon bosszantó ez az állapot. Ajánlaná ilyen problémára is a Premens tablettát, vagy esetleg valami más tanácsot tudna nekem adni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Erika.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen ajánlom a Premens tabletta szedését, amely fogamzásgátló mellett is alkalmazható. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen ajánlom a Premens tabletta szedését, amely fogamzásgátló mellett is alkalmazható. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

A fogamzásgátló a 7 nap szünet utáni első napon is hat? Vagy csak a másodikon?

Legjobb válasz: mindegyiken vagy is ha rendszeresen szeded akkor nem lehetsz terhes. mert a fogamzásgátló megakadályozza a petesejt érését, így igaz mikor abba hagyod vagy kihagyod és petesejtet kezd termelni a szervezet minimum 2 hétnek kell eltellnie meddigre értt lesz és kilöködik a petvezetékbe.

mindegyiken vagy is ha rendszeresen szeded akkor nem lehetsz terhes. mert a fogamzásgátló megakadályozza a petesejt érését, így igaz mikor abba hagyod vagy kihagyod és petesejtet kezd termelni a szervezet minimum 2 hétnek kell eltellnie meddigre értt lesz és kilöködik a petvezetékbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!