Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló is (937 db)

Nekem muszáj fogamzásgátlót szednem, akkor ha a fiú óvszerrel védekezik? Biztos lesz a védelem, ha csak óvszert használunk, kell mellé a fogamzásgátló is?

Legjobb válasz: hát,úgy tudom,hogy egyik fogamzásgátló sem nyújt 100% védelmet. Elvileg elég önmagában az óvszer is,de a legbiztosabb az óvszer+fogi gátló, amit elég kevesen használnak így együtt szerintem. Ha hosszú távú kapcsolatban vagy,mindenképp térjetek át a gyógyszerre,megbízhatóbb és tuti lesz olyan,mikor épp nem lesz nálatok. Alkalmi kapcsolatokban viszont ha gyógyszert szedsz is használj még mellé óvszert,mert véd a betegségektõl is (akár gombától is).

hát, úgy tudom, hogy egyik fogamzásgátló sem nyújt 100% védelmet. Elvileg elég önmagában az óvszer is, de a legbiztosabb az óvszer+fogi gátló, amit elég kevesen használnak így együtt szerintem. Ha hosszú távú kapcsolatban vagy, mindenképp térjetek át a gyógyszerre, megbízhatóbb és tuti lesz olyan, mikor épp nem lesz nálatok. Alkalmi kapcsolatokban viszont ha gyógyszert szedsz is használj még mellé óvszert, mert véd a betegségektõl is (akár gombától is).
Azért hívják mindkettõt fogamzásgátlásnak, mert meggátolják a fogamzást. Azt pedig nem lehet csak kicsit gátolni, vagy terhes leszel, vagy nem. Szóval, ami fogamzásgátló, attól biztos h nem esel teherbe. De hosszú távon gyógyszer kényelmesebb.
Ácsi, ácsi! Egyik fogamzásgátló sem száz százalékos. Az óvszer is elszakadhat, lecsúszhat, a tablettából is hopp, épp hiányozhat a megfelelõ mennyiségû hatóanyag, vagy valamilyen szer gátolhatja a hatását, vagy elfelejtheted bevenni, akármi megtörténhet. Hosszú távon messze a legkényelmesebb a fogamzásgátló gyógyszer, nem kell vele (szó szerint) pöcsölni. Persze ez csak akkor jó ha a partneredben száz százalékig megbízol és hosszú ideje ismered (nemi betegségek).
Az óvszer is elegendõ. Fõleg, hogy a nemi betegségektõl is véd.
én sajnos nem bízom az óvszerben, sajnos már 3x kiszakadt, pedig szakszerûen alkalmaztuk. Mellette szedek tabit, és örülök, hogy elkezdtem, mert ebben legalább meg tudok bízni. Jobb a kettõ, mint a bizonytalan 1.
Hosszút távon csak a tabi a megoldás!

A fogamzásgátlót is havonta kellesz feliratni/kiváltani?

most hallottam a tv-ben hogy egyszerre csak egy adag gyógyszert lehetlesz kiváltani.ez a fogamzásgátlókra is vonatkozik?

Legjobb válasz: Azokra a gyógyszerekre nem vonatkozik, amelyek kiszerelési egysége több mint egy havi adagot tartalmaz. Ha olyan fogamzásgátlót szedsz, amibõl (egyelõre) forgalomban van háromhavi adagos, azt felírhatja az orvos három hónapra.

Azokra a gyógyszerekre nem vonatkozik, amelyek kiszerelési egysége több mint egy havi adagot tartalmaz. Ha olyan fogamzásgátlót szedsz, amibõl (egyelõre) forgalomban van háromhavi adagos, azt felírhatja az orvos három hónapra.

A fogamzásgátló tablettát (pontosabban belara-t) lehet az egészségügyi kártyával venni? Eddig minden gyógszert azzal fizettünk ki és nem tudom, hogy a fogamzásgátló is beletartozik-e.

Legjobb válasz: - Normatív TB támogatás: nem - Közgyógyellátásra adható: nem - EÜ támogatásra adható: nem - EÜ 100 támogatásra adható: nem Ez mit jelent?

A kérdező hozzászólása: - Normatív TB támogatás: nem - Közgyógyellátásra adható: nem - EÜ támogatásra adható: nem - EÜ 100 támogatásra adható: nem Ez mit jelent?
azt, hogy: nem
Azt jelenti, hogy fizetned kell érte!

A közgyógy kártyámmal ingyenesek a gyógyszereim. Akkor a fogamzásgátlóm is ingyen van?

Legjobb válasz: Nem minden gyógyszert lehet közgyógyra ingyen megkapni. Pl. a fogamzásgátlókat sem. Amúgy, ha a goodle-ban rákeresel bármilyen gyógyszerekre, amikre kíváncsi vagy, kiadja, hogy felírható-e közgyógyra,

Nem minden gyógyszert lehet közgyógyra ingyen megkapni. Pl. a fogamzásgátlókat sem. Amúgy, ha a goodle-ban rákeresel bármilyen gyógyszerekre, amikre kíváncsi vagy, kiadja, hogy felírható-e közgyógyra,

Ha a kozosulesre ra egy hetre kezdem el szedni a fogamzasgatlot is teherbe eshetek?

Legjobb válasz: sajnos agyat nem tudnak még átültetni.....

sajnos agyat nem tudnak még átültetni.....
Nem. Egy szem fogamzásgátló védelmet ad egész életedre, visszamenõleg is. Ha van már gyereked, akkor ne is kezdj szedni, mert õ is meghalhat!
Természetesen nem, már a feltételezés is nevetséges. 1. Ha fennáll a terhesség lehetõsége, akkor szedés elõtt ki kellene zárni... 2. Az elsõt a menzesz alatt kell bevenni, nem akkor, amikor éppen eszedbe jut.
egyetértek a 2. válaszolóval!

A fogamzásgátlót is csak 1hónapon belül lehet kíváltani?

Legjobb válasz: 90 napon belül, mint a legtöbb gyógyszert.

90 napon belül, mint a legtöbb gyógyszert.
Nekem is három hónap rémlett erre is.
Én úgy szoktam megvenni, hogy minden hónapba egy levelet, mert marha drága.
A kérdező hozzászólása: én úgy tudtam, hogy 1hónapra csökkentették..
Utálom a fogamzásgátlót.
3 hónap
A kérdező hozzászólása: szóval:3hónap, köszi!
A kérdező hozzászólása: én is utálom a fog.gátlókat, de két kisgyerek mellé, még csak véletlenül sem akarok 3.-at..
Nekem a gyógyszertõl jött meg. Este 8-kor bevettem, 9-kor megjött. Cerazette-et szedtem, de abbahagytam.
Én is cerazettet szedtem.Amikor elkezdtem szedni 3hétig véreztem, akkor abbahagytam, elmentem orvoshoz.Mondta hogy a gyógyszertõl van, mást nem tud felirni. Akkor újra elkezdtem szedni, pár napig véreztem.Utána többet nem.Két évig nem volt meg.Két év után hagyytam abba, mert még egy babát szerettünk volna. Egy barátnõm is ezt szedi, õ nem szoptatás miatt, és neki sincs vérzése.
A kérdező hozzászólása: Nekem Sensonette-t írt fel a doki õ mondta ha megjön akkor kezdjem el szedni.Akkor írassak fel vele mást?Már nem szoptatok, csak 1 hónapig tudtam.Akkor a gyógyszertõl vérzek?
Szia! nekem ugyanez a helyzet, hogy szülés óta elsõzör megjött és én már 15 napja vérzek, hétfõn megyek dokihoz, de fel kéne hívnom, mert így hogy vizsgál meg?? Én a diane 35öt kezdtem el szedni.

A fogamzásgátlót is "semlegesíti" a tej?

Úgy értem,köztudott, hogy ha valaki valamiféle "nem kell?t"nyelt le, tejet itatnak vele, mert állítólag, ha nem is teljesen,de valamit semlegesít.Érdekelne,hogy mondjuk ha pont a fog.tabi bevétele el?tt ittam egy nagy pohár tejet, várjak a tabi bevételével kicsit?

Legjobb válasz: Nem számít.Beveheted vele.

Nem számít.Beveheted vele.
Szia! A tejet "mérgeknél" itatják, de igazán nincs nagy hatással semmire. Szóval a tabira sincs hatással, az elég gáz lenne.
Van, amikor tejjel veszem be a tabit és még soha semmi probléma nem volt belõle. Egyáltalán nem számít, nyugodtan ihatsz tejet.
Nem számít!

Nogyogyasznak mertek a szexualis életetek problemairol beszelni? Vagy ez inkabb nem ra tartozik, megha a fogamzasgatloval is van osszefuggésben?

Jovo héten megyek vizsgalatra, és hala a fogamzasgatlonak amit hasznalok, ossze-vissza jon meg a menzeszem, par napig tart, majd ujra megjon, a férjem pedig mar unja hogy alig tudunk emiatt egyutt lenni..Ti megemlitenétek ezt a dokinak, vagy nem?Meg fogja kérdezni, tudom, hogy viselem az implantatumot, van e vele problemam..

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélnék errõl. Sõt, amikor csak felülvizsgálatra megyek, akkor is mondom az észrevételeimet, legfeljebb csak legyint rá, hogy ugyan, semmiség, dehát inkább ez, minthogy kiderüljön valami rosszabb. Mondd el neki nyugodtan, nem kell részletezni, de elmondhatod, hogy zavar a szexuális életedben, mert nem rendszeres a menstruációd, igaz, hogy az utóbbi a lényeges, de fél mondatot hozzátenni már nem oszt nem szoroz. :)

Mindenképpen beszélnék errõl. Sõt, amikor csak felülvizsgálatra megyek, akkor is mondom az észrevételeimet, legfeljebb csak legyint rá, hogy ugyan, semmiség, dehát inkább ez, minthogy kiderüljön valami rosszabb. Mondd el neki nyugodtan, nem kell részletezni, de elmondhatod, hogy zavar a szexuális életedben, mert nem rendszeres a menstruációd, igaz, hogy az utóbbi a lényeges, de fél mondatot hozzátenni már nem oszt nem szoroz. :)
Nem tudom meg kérdezi e? Viszont ezt a menstruációs zavart jobb lenne ha mielõbb megoldaná!
A kérdező hozzászólása: Huu de gyrosan jottek a valaszok :) A menstruacios zavar ennél az implantatumnal " normalis", az elején volt hogy 3 !!! hétig megvolt, majd par nap utan barnaztam még " ràadàsként" :) Errol az elején tajékoztatott , hogy vagy ez lesz, vagy pedig végleg eltunik a menzeszem. A férjem sokat van tavol, kutato, és valahogy mindig ugy jon ki, amikor otthon van, nekem megvan, vagy éppen készul megjonni.Egyébként jol toleralom az implantatumot, igy igazabol kontraindikacio nem lenne hogy eltavolitsa, de ez valoban zavaro dolog, azért a havi egyszeri " normalis" aktus mar dokit igényel :D
Mindenképpen mondd meg, hogy rendszertelen a menstruációs, hiszed ez fontos tünet lehet. Hozzáteheted, hogy ez a házaséletben is zavaró hiszen ez így is van. A doki vagy megnyugtat, hogy rendezõdni fog hamarosan, vagy rendbe teszi.
ha már elvileg normálisnak kéne h legyen a menzeszed, de méág mindig nem az, akkor azt feltétlenül megkell említeni a nõgyógyásznak.

Ha gyógyuló hasnyálmirgy gyulladásom van, már a diéta végénél tartok, és lassan visszaállok teljesen a normál étkezésre, akkor szedhetem rendesen már a fogamzásgátlót is?

Vagy ilyenkor azt még nem lehet? Szerintem ha más gyógyszert is kell szednem, akkor szedhetek fogamzásgátlót is, nem? a májfunkciók rendben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!