Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló hatása van (128 db)

Az esemény utáni tabi és a fogamzásgátló hatással van egymásra?

Bevettem egy eseményutáni tablettát és nemsokkal utána elkezdtem szedni a Mercilon nev? fogamzásgátlót(amikor megjött a mensim).Az orvos nem említette, h lenne ebb?l baj, de azért kíváncsi vagyok h ti hogyan gondoljátok?

Legjobb válasz: sztem sem lesz belõle baj, eseményi utáni után kicsit vérezgethetsz, ettõl nemkell megijedned, bár ha épp megvan a menzeszed akkor valszeg már alapból is vérzel...:D

sztem sem lesz belõle baj, eseményi utáni után kicsit vérezgethetsz, ettõl nemkell megijedned, bár ha épp megvan a menzeszed akkor valszeg már alapból is vérzel...:D
Szia! Én annak idején mikor eseményutánit irattam fel, kaptam Yasminelle receptet, de várnom kellett a köv. mensihez képest egy hónapot, mert az eseményutáni úgy összezavarja a dolgokat, hogy pl. nem válik le az egész méhnyálkahártya és nem is teljes mensi a mensi. Ezért én vártam egy hónapot. De miért nem kérdezed az orvosodat??
én nem vártam esemény utáni után, utána elkezdtem szedni a belarát, és eddig be is állt.

Fogamzásgátlót szedek, de antibiotikummal kezeltek, viszont pont a 7 gyógyszermentes nap alatt; így is befolyással van, illetve csökkenti a hatását az antibiotikum a fogamzásgátló hatását? Lehetséges a terhesség?

Az antibiotikumot éppen az alatt az id? alatt szedtem, amíg a fogamzásgátlót nem kellett, a 7 gyógyszermentes nap után továbbra is szedem a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: ez attól is függ,milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását,de ha nem volt hányás,hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában ,hogy befolyásolja-e?

ez attól is függ, milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását, de ha nem volt hányás, hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában , hogy befolyásolja-e?
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom, volt egy kis mennyiségû penicilin tartalma, de a tünetek, amiket leírtál, nem jelentkeztek. És nem volt a tájékoztatóban errõl szó, sajnos, hogy hatással van-e a fogamzásgátlókra, de hátha igazad van, és nem okoz galibát. Köszönöm a segítõ válaszodat!
szívesen.:)
Nem hiszem, de ha így lenne, akkor az antibiotikum betegtájékoztatóján rajta kellene lennie.
Szia, nekem nem csökkentette egyik sem a másik hatását :) (Semicilin - Gracial) Mimi (25/L)

A Xanax hatással van a fogamzásgátlóra? Csak ritkán szedek be 1-1 szemet (és nem vagyok rászokva), mikor már órák óta forgolódok az ágyban és nem tudok elaludni.

Azért kérdezem,mert a nyugtató teákra is rá van írva,hogy gyengíthetik a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: Jó a kérdés, de sztem egy-egy azem miatt még nem igazán gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mindazonáltal le van írva a tájékoztatójában, hogy más gyógyszer egyidejû használatával forduljon orvosához! Amúgy sztem annyi ember szed fog.gátlót, hogy ennek egy külön bekzdéset kellett volna szentelni a leírásában. B.P.

Jó a kérdés, de sztem egy-egy azem miatt még nem igazán gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mindazonáltal le van írva a tájékoztatójában, hogy más gyógyszer egyidejû használatával forduljon orvosához! Amúgy sztem annyi ember szed fog.gátlót, hogy ennek egy külön bekzdéset kellett volna szentelni a leírásában. B.P.
1-1 szem nem hiszem, hogy befolyásolja, de ha biztosra akarsz menni kérdezd meg a háziorvosodat vagy írj be egy olyan fórumba ahol orvos válaszol a kérdésekre.

Mik a fogamzásgátló hatásai? Úgy értem igazak azok a hírek, hogy megnő a mell, kitisztul a bőr, esetleg meghízik az ember? Kérlek ha van tapasztalatotok, osszátok meg velem! Köszönöm! 18/L

Legjobb válasz: Nos. A fogamzásgátló úgy fejti ki hatását, hogy a petefészek mûködését leállítja, ennek bárhol utána olvashatsz. A mell növekedése egyénenként változó, nekem elkezdett tõle lógni és kiszõrösödtem. A bõröm mindig szép volt, a tabi tönkre vágta. Elõ jöttek tõle a migrénes rohamok. Barátnõmnek vastag, fekete szõrök nõnek tõle a lábán és a karján, a szexuális vágya 0. Húgomnak nõtt tõle a melle, de hullott a haja, így abba hagyta. Utána helyre állt a hajhullás. Megint másik lány dohányzás mellett fogamzásgátlózott, és tüdõembóliát kapott, sokáig volt kórházba. Ezek az én tapasztalataim. A véleményem pedig az, hogy soha még egyszer, semmi esetre sem, semmilyen körülmények között nem avatkozok be ilyen drasztikus mértékben (sõt, sehogy) a hormonrendszeremben, mert nem a Nobel-díj várományosainak listájáról szalajtják azt az embert, aki annak tudatában vesz be egy "gyógyszert", hogy az leállítja! egy szervének a mûködését. 24/l

Nos. A fogamzásgátló úgy fejti ki hatását, hogy a petefészek mûködését leállítja, ennek bárhol utána olvashatsz. A mell növekedése egyénenként változó, nekem elkezdett tõle lógni és kiszõrösödtem. A bõröm mindig szép volt, a tabi tönkre vágta. Elõ jöttek tõle a migrénes rohamok. Barátnõmnek vastag, fekete szõrök nõnek tõle a lábán és a karján, a szexuális vágya 0. Húgomnak nõtt tõle a melle, de hullott a haja, így abba hagyta. Utána helyre állt a hajhullás. Megint másik lány dohányzás mellett fogamzásgátlózott, és tüdõembóliát kapott, sokáig volt kórházba. Ezek az én tapasztalataim. A véleményem pedig az, hogy soha még egyszer, semmi esetre sem, semmilyen körülmények között nem avatkozok be ilyen drasztikus mértékben (sõt, sehogy) a hormonrendszeremben, mert nem a Nobel-díj várományosainak listájáról szalajtják azt az embert, aki annak tudatában vesz be egy "gyógyszert", hogy az leállítja! egy szervének a mûködését. 24/l
Minden fogamzásgátlónak vannak mellékhatásai, és mindnek más. Van aki érzékenyebb, van aki ellenállóbb. Nincs egy leírt szabály, hogy mi fog következni. Ha baj van, változtatni kell. Csak egy példa a gyógyszerek mellékhatásairól. Egy betegnek felír egy orvos gyógyszert. a beteg megkérdezi. -Doktor úr, van ennek a gyógyszernek mellékhatása? - Igen van! Újra munkaképes lesz!
Hát nekem az elsõ pár hónapban nagyon száraz lett a bõröm, látszott az arcomon a fehér száraz bõr, meg mindig szétvakartam, az elmult. 1 év alatt híztam 15 kilót. De mostmár lassan adom le azt is.. a melleim hatalmasak lettek. De viszont jó hatásai is vannak nálam, nem olyan fájdalmas a menstruáció, mint elötte volt... percre pontosan megjön... stb
"De viszont jó hatásai is vannak nálam, nem olyan fájdalmas a menstruáció, mint elötte volt... percre pontosan megjön... stb" Téged becsapott a dokid. Az a vérzés, ami jelentkezik, az nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés. Fogamzásgátló szedése esetén (mivel így hat), a petefészek mûködése leáll, így nem menstruál a nõ. A betegtájékoztatón is ott áll, hogy a 21. nap után megvonásos vérzés következik. Mivel 21 napig mesterségesen magasan tartod a hormonszintedet, mikor kihagyod a gyógyszert, olyan drasztikusan visszaesik, hogy vérzést vált ki. De nem menstruálsz. A menstruáció egy ciklus, 25-35 nap alatt szépen, fokozatosan változik a hormonháztartásod.
tök mindegy hogy hívod, attólmég vér ..

A zöld tea hatással van a fogamzásgátló hatására?

Legjobb válasz: Úgy tudom a zöld tea nem befolyásolja,de kérdezd meg az orvosod az a biztos.Az orbáncfû sem tartalmaz hormont,mégis hatással van a tablettára.Ezt az elsõ válaszolónak üzenem.

Úgy tudom a zöld tea nem befolyásolja, de kérdezd meg az orvosod az a biztos.Az orbáncfû sem tartalmaz hormont, mégis hatással van a tablettára.Ezt az elsõ válaszolónak üzenem.
Ez nem hülye kérdés amúgy, mert mikor én zöldteáztam néha hasmenésem volt tõle, szóval az emésztést serkenti végülis, így talán befolyásolhatja a gyógyszer felszívódását. De én se tudok erre választ adni. Ha nincs hasmenésed tõle, akkor szerintem nem lehet gond.
A zöld tea tartalmaz hormonokat?
nem.
A kérdező hozzászólása: köszi csak egyszer olvastam ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

A Yasminelle fogamzásgátlóra hatással van a C-vitamin?

Rendesen beszedtem minden tablettát, nem volt hasmenésem, és nem is hánytam, a menstruációm is id?ben megjött, csak nagyon furcsa, mert már 6 napja tart, és még mindig elég er?s. Kb 1 hónapja c-vitamint szedtem mert meg voltam fázva. 2 hónapja szedek gyógyszert, most kezdtem el a 3. csomaggal, és egy hete voltam együtt el?ször védekezés nélkül a barátommal. Szerintetek így lehetek terhes, vagy ki van zárva?

Legjobb válasz: ha a c-vit. hatással lehetne a fogamzásgátlásra, akkor nem ehetnének a tablettások citromot, paprikát, stb....ez butaság. nincs rá semilyen hatással semilyen vitamin én amikor elkezdtem szedni a gyógyszert elõször, akkor 30napon keresztül menstruáltam....nem reagált rá jól a szervezet.kaptam rá vasat, meg vérzéscsillapítót, és minden ment tovább. ne aggódj, nincs baj, csak még hozzá kell hogy szokjon a szervezeted a dologhoz. mindenkinél máshogy van. csak azt nem értem, hogy hogy jött ide a hasmenés....csak nem összefüggésbe akartad hozni az esetleges terhességgel???

ha a c-vit. hatással lehetne a fogamzásgátlásra, akkor nem ehetnének a tablettások citromot, paprikát, stb....ez butaság. nincs rá semilyen hatással semilyen vitamin én amikor elkezdtem szedni a gyógyszert elõször, akkor 30napon keresztül menstruáltam....nem reagált rá jól a szervezet.kaptam rá vasat, meg vérzéscsillapítót, és minden ment tovább. ne aggódj, nincs baj, csak még hozzá kell hogy szokjon a szervezeted a dologhoz. mindenkinél máshogy van. csak azt nem értem, hogy hogy jött ide a hasmenés....csak nem összefüggésbe akartad hozni az esetleges terhességgel???
A kérdező hozzászólása: nem.. csak leírtam, hogy semmi olyan tényezõ nem játszott szerepet nálam, ami egy esetleges terhességet eredményezhetne, pl hasmenés.. de ettõl függetlenül fura a menstruációm.
nagy dózisbasn, napi 1000 mgos nagyságrendben, csökkenti a hatását.
A kérdező hozzászólása: és ezt miért nem írják rá a tájékoztatóra?? nem hiszem el komolyan.. mondjuk én csak 500 mg-os rágótablettát vettem be, de nemtom h hatott e rá.. nagyon félek.. :'(
Szia! :) :) Lehet, már késõn írok, de hátha valaki még olvassa és hasznos lehet neki. Nyugi, nem hat rá 1000 mg felett sem! :) Én is félni kezdtem, mikor ezt elolvastam, mivel ezt szedem és rengeteg zöldséget, gyümit eszek. Ezért utánajártam, hogy mi a C-vitamin kémiai neve: aszkorbinsav, és megnéztem a tájékoztatót, ott pedig nem szerepelt az aszkorbinsav, mint olyan, ami csökkenti a Yasminelle hatékonyságát. De megkérdeztem a nõgyógyász ismerõsömet is, aki nagyon ért hozzá, és majdnem kinevetett, hogy hogy kérdezhetek ilyet! :D Ez a hivatalos, én inkább a leírásnak és neki hiszek. Persze mindenki azt fogadja el, ami neki reális. Puszi:)

Milyen gyógyszerek befolyásolják a fogamzásgátlók hatását? (Nekem Mercilon van)

Mert elkezdtem vérezni még a gyógyszer szedése alatt (az utolsó 2 napon), elmentem n?gyógyászhoz, és azt mondta, hogy a gyógyszerem annyira alacsony hormontartalmú, hogy bármilyen gyógyszer "bezavarhat". És arra vagyok kiváncsi, hogy mire vigyázzak.

Legjobb válasz: Hát ha azt mondta a doki,hogy bármilyen,akkor tényleg bármi lehet.de megkérdezhetted volna inkább õt magát,hogy melyek azok a gyógyszerek,amelyek csökkentik a hatást.meg szerintem a gyógyszered ismertetõjén is fel van tüntetve,de az antibiotikumok mind gyengítik a hatását,sõt az antidepresszánsok is.

Hát ha azt mondta a doki, hogy bármilyen, akkor tényleg bármi lehet.de megkérdezhetted volna inkább õt magát, hogy melyek azok a gyógyszerek, amelyek csökkentik a hatást.meg szerintem a gyógyszered ismertetõjén is fel van tüntetve, de az antibiotikumok mind gyengítik a hatását, sõt az antidepresszánsok is.
Az antibiotikumok és az antidepresszánsok csak akkor befolyásolják, ha hosszú idõn keresztül kell szedni (hetek, hónapok)!
A kérdező hozzászólása: Én egy ilyen gyógyszert sem szedtem: mindössze a Biovanne szépségvitamint említettem neki, és már azért is rámförmedt, hogy hogy szedhetek ilyet!!!! (VITAMIN!!!)

Fogamzasgatlot szedek es sajnos visszaterö holyaghurutom van, amire antibiotikumot szokott a doki adni. A holyaghurut önmagaban csökkenti a fogamzasgatlo hatasat, vagy csak az antibiotikum?

Legjobb válasz: a holyaghurut miért csökkentené?az egy betegség. sztem 2 óra idõeltolodással vedd be.ne egyszerre.de A BETEGTAJEKOZTATON RAJTA KELL H legyen. tõzegáfonya kapszulat még nem szedtél?

a holyaghurut miért csökkentené?az egy betegség. sztem 2 óra idõeltolodással vedd be.ne egyszerre.de A BETEGTAJEKOZTATON RAJTA KELL H legyen. tõzegáfonya kapszulat még nem szedtél?
A kérdező hozzászólása: de igen, most kezdtem el szedni, ugy hallottam eleg lassan kezd el hatni..
a 2 óra különbség miben segít?

A dohányzás hatással van a fogamzásgátló tablettára?

Mert ugyanis én nem vagyok állandó dohányos, de olykor.. baráti társaság ha összeül szívesen rágyújtok és van hogy legalább 4-5 szálat is elszívok. Négy hónapja szedek fogamzásgátlót, de eddig nem éreztem, hogy hatással lenne rá, de az el?z? kérdések valamelyikében olvastam. Érdekelne a véleményetek!

Legjobb válasz: A fogamzásgátló és a dohányzás is külön-külön is növelheti a trombózis valószínûségét, a kettõ együtt még nagyobb kockázatot jelenthet.

A fogamzásgátló és a dohányzás is külön-külön is növelheti a trombózis valószínûségét, a kettõ együtt még nagyobb kockázatot jelenthet.
Szerintem arra értette, hogy a hatását befolyásolja-e. A válasz, pedig nem! Semmi köze hozzá, ugyanúgy fog hatni.
se kave, se dohanyzas, se alkohol nem befolyasolja. de ne cigizz, ha szedsz tablettat, mert növeli a trombozis veszelyet.
Persze, 35 éves koráig nem növeli, addig szívja csak ezerrel, de a szülinapi buli után megugrik a kockázat... A tájékoztatóban le van írva, hogy ne dohányozz a tabletta mellett, mert kockázatnak teszed ki magadat. A tabletta fogamzásgátló hatását nem befolyásolja.
majdcsak idõsebb korában növeli...
nincsen rá hatással, majdha 35 év feletti vagy, és rendszeresen dohányzol, akkor nagyobb esélyed van a trombózisra.
jaj hagyjad már....jah, majd gondolod a 35 szülinapja után rögtön trombózisos lesz? nelégy már ilyen primitív. 35 év után nõ meg a kockázat a trombózisra. egyre nõ, ahogy idõsödsz. ha addig szívja ezerrel a cigit, akkor valszeg mégjobban nõ majd a kockázat. de csak a 35 év feletti dohányzó nõk a veszélyeztetettek, és nem a 20 évesek amúgymeg a betegtájékoztatóba is ez van írva, h 35 év felett, dohányozva kockázatos.
Persze, 35 éves koráig nem növeli, addig szívja csak ezerrel, de a szülinapi buli után megugrik a kockázat... :-P Így talán érthetõbb, nem? A dohányzás minden korban növeli a trombózis kockázatát, nem attól lesz magas a kockázat, hogy megvan a 35. szülinapi buli, hanem az életkorral folyamatosan nõ.
igen, az életkorral folyamatosan nõ, de 35 év után már ajánlott nem dohányozni ha tablettát szedsz. na akkor így írom. így talán nekedis érthetõbb
ekkora mennyiség (3-4szál) nem nagy gond! de ha lehet ne szokj rá rendszeresen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!