Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló hatását befolyásolná (4 db)

Fogyókúrás tablettát szeretnék szedni, amellett, hogy fogamzásgátlót szedek. Befolyásolná-e bármilyen fogyókúrás készítmény -akár növényi akár, más eredetű-a fogamzásgátló hatását? Ha igen, akkor nem kockáztatom meg s nem veszek fogyókúrás tablettát.

Legjobb válasz: Én L-Karnitint szedek a fogamzásgátlóm mellett, de nem zavart bele. Szerintem nem fogja csökkenteni a hatását, csak akkor, ha többször lesz mellette hasmenésed, vagy ha orbáncfû tartalmú.

Én L-Karnitint szedek a fogamzásgátlóm mellett, de nem zavart bele. Szerintem nem fogja csökkenteni a hatását, csak akkor, ha többször lesz mellette hasmenésed, vagy ha orbáncfû tartalmú.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Orbáncfû? miért?
Nem tudom pontosan, de gyengítheti a fog.gátló hatását. Nekem benne van a gyógyszerem betegtájékoztatójában, de gondolom majdnem az összesre ilyen hatással lehet. Ha biztosra szeretnél menni, akkor kérdezd meg itt: http://www.orvostudakozo.hu

1 hónapja szedem a Cypromixet. Az endokrinológus most Merckformint írt ki az inzulinérzékenységemre. Szerintetek ez befolyásolni fogja a fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: szerintem gõzöm sincs és más laikusnak sem lesz. mi lett volna ha mondjuk megkérdezed az orvost??

szerintem gõzöm sincs és más laikusnak sem lesz. mi lett volna ha mondjuk megkérdezed az orvost??
A kérdező hozzászólása: Azért tettem fel a kérdést, mert sajnos sokan járnak hasonló cipõben, mint én! ...És hátha tudják.

A fogamzásgátló (yasminelle) hatását befolyásolná a canesten kombi hüvelykúp, ha 4 hónapja szedem a tabit?

Legjobb válasz: A hüvelykúp az nem, mivel azt a hüvelyeden keresztül alkalmazod és ott is oldódik fel! Míg a tabit orálisan szeded, semmi köze a hüvelyedhez!

A hüvelykúp az nem, mivel azt a hüvelyeden keresztül alkalmazod és ott is oldódik fel! Míg a tabit orálisan szeded, semmi köze a hüvelyedhez!
RTFM - Read the fine manual! *Olvasd el a betegtájékoztatót. "Yasminelle és egyéb gyógyszerek szedése Mindig közölje orvosával, aki Yasminelle-t ír fel Önnek, hogy milyen gyógyszereket vagy gyógyhatású készítményeket szed. Szintén közölje más orvossal vagy fogorvossal, aki egyéb gyógyszert ír fel Önnek, (vagy a gyógyszert kiadó gyógyszerésszel), hogy Ön Yasminelle-t szed. Tájékoztathatják Önt arról, hogy kiegészítõ fogamzásgátlásra van-e szüksége (pl. óvszer), és, ha igen, akkor mennyi ideig. - Néhány gyógyszer csökkentheti a Yasminelle hatását a terhesség megelõzésben és áttöréses vérzést okozhat. Ide tartoznak az epilepszia kezelésére (pl. primidon, fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, oxkarbazepin) és a tuberkulózis kezelésére (pl. rifampicin) használt szerek, vagy a HIV vírus fertõzés kezelésére (pl. ritonavir) vagy egyéb fertõzésés betegségekre (grizeofulvin, ampicillin, tetraciklin) használt gyógyszerek és a közönséges orbáncfû nevû gyógynövény. - Amennyiben orbáncfû tartalmú gyógynövényt kíván alkalmazni a Yasminelle szedése alatt, elõször beszélje meg orvosával. - A Yasminelle csökkentheti más gyógyszerek hatását, pl. ciklosporin tartalmú gyógyszerek, vagy az epilepszia ellenes lamotrigin (amely a rohamok megnövekedett gyakoriságához vezethet). Bármely gyógyszer szedése elõtt kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!"
Nem befolyásolja, nem mutatja ki
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!