Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló folyás (124 db)

Több mint egy éve szedem a fogamzásgátlót. Egy hete barna folyasom van. Lehet ez terhesség vagy inkább stressztől, fogyástól? Sos

Legjobb válasz: Lehet terhességtõl is, de lehet, hogy úgy jársz, mint én... Én 4 évig szedtem a tablettát miközben barna folyásom volt tõle, de a nõgyógyász szerint normális jelenség. Most, hogy abbahagytam, teljesen összezavarodott a hormonrendszerem, nemsokára néznek hormonpanelt, annyit vérezgetek, a fogamzásgátló valószínûleg felnyomta a prolaktint... Én mindenképpen utánajárnék!

Lehet terhességtõl is, de lehet, hogy úgy jársz, mint én... Én 4 évig szedtem a tablettát miközben barna folyásom volt tõle, de a nõgyógyász szerint normális jelenség. Most, hogy abbahagytam, teljesen összezavarodott a hormonrendszerem, nemsokára néznek hormonpanelt, annyit vérezgetek, a fogamzásgátló valószínûleg felnyomta a prolaktint... Én mindenképpen utánajárnék!

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy: mitől lehet a túlzott hüvelyi folyás? Olykor, illetve, nagyrészt sárgás-barnás színű. Összefüggésben lehet ez a fogamzásgátló szedésével? Tisztasági betétet minden nap kell használnom, sőt, cserélnem is, és e

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy: mitől lehet a túlzott hüvelyi folyás? Olykor, illetve, nagyrészt sárgás-barnás színű. Összefüggésben lehet ez a fogamzásgátló szedésével? Tisztasági betétet minden nap kell használnom, sőt, cserélnem is, és ez eléggé kellemetlen. 25 éves vagyok, fogamzásgátlót 5 és fél-6 éve éve szedek. Most felírtak kétféle gyógyszert, illetve, az egyik hüvelykrém ( Vitagyn C ), a másik pedig hüvelykúp ( Cikatridina ). A nőgyógyászom most azt mondta, hogy ha ezek sem segítenek, akkor abba kell hagynom a fogamzásgátló szedését. Amit én nem igazán szeretnék, mert mikor még nem szedtem, a menstruációm katasztrofális volt: össze-vissza jött meg, azt sem tudtam, mikor kezdődik, mikor lesz vége; a másik, hogy nagyon görcsöltem, volt, hogy orvost kellett hívni, és kaptam fájdalomcsillapító injekciót. (naponta olyan 4-5 Cataflamot kellett szednem, hogy valamennyivel jobb legyen, de sokszor ez sem segített) Lehet erre valami megoldást/kompromisszumot találni, hogy ne kelljen abbahagynom a gyógyszert, viszont a probléma is elmúljon? A másik kérdésem a krémre, és a kúpra vonatkozólag az, hogy lehet-e az alkalmazásuk alatt szexuális életet élni!? Válaszát előre is köszönöm! K.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyváladék mennyisége különböző lehet egyénenként, ez önmagában nem jelent kórosat. A fogamzásgátló tabletta valóban hajlamosít arra, hogy gyakrabban jelentkezhessenek fertőzések, de mint említettem, a bővebb folyás nem feltétlenül jelent fertőzést! Magam is javaslom a Vitagyn C krém használatát, 6 egymást követő napon keresztül, majd úgynevezett fenntartó formában, heti 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A fenntartó kezelés …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyváladék mennyisége különböző lehet egyénenként, ez önmagában nem jelent kórosat. A fogamzásgátló tabletta valóban hajlamosít arra, hogy gyakrabban jelentkezhessenek fertőzések, de mint említettem, a bővebb folyás nem feltétlenül jelent fertőzést! Magam is javaslom a Vitagyn C krém használatát, 6 egymást követő napon keresztül, majd úgynevezett fenntartó formában, heti 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A fenntartó kezelés … Olvass tovább »

Candibene folyás ellen mennyire befolyásolja a fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: A candibene nem igazán befolyásolja a fogamzásgátlot, viszont a szex befolyásolja a gyógyulást!! amíg tart a folyás, és foleg a míg használod a kúpot, nem ajánlatos - tovább terjedhet esetleg a fertozés, erosodhet a gyulladás, esetleg elkaphatja a partner is (a pasikon gyakran nem jelennek meg tunetek, csak hordozók lesznek, és késobb "visszaadhatják"-sajna tapasztaltam). Erdemes megvárni, míg elmúlik a probléma.

A candibene nem igazán befolyásolja a fogamzásgátlot, viszont a szex befolyásolja a gyógyulást!! amíg tart a folyás, és foleg a míg használod a kúpot, nem ajánlatos - tovább terjedhet esetleg a fertozés, erosodhet a gyulladás, esetleg elkaphatja a partner is (a pasikon gyakran nem jelennek meg tunetek, csak hordozók lesznek, és késobb "visszaadhatják"-sajna tapasztaltam). Erdemes megvárni, míg elmúlik a probléma.

Lehetek terhes? Szombaton együtt voltunk a párommal. Nem védekeztünk belém is élvezet, ez volt a ciklus 8. napán. (Még nemrég hagytam abba a fogamzásgátló szedését. ) Tegnap jelentkezett fehéres de mégis olyan áttetszős folyás.

Legjobb válasz: A ciklus 8. napján már van esély a teherbe esésre. Van egy jó ovus kalkulátor, itt meg tudod nézni melyik az az 5 nap a hónapban a menzeszed szerint, amikor a legnagyobb valószínûséggel eshetsz teherbe: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html A folyás sok minden lehet, peteérés is, beágyazódás is, de nekem pl. minden együttlét után napokig folyásom van.

A ciklus 8. napján már van esély a teherbe esésre. Van egy jó ovus kalkulátor, itt meg tudod nézni melyik az az 5 nap a hónapban a menzeszed szerint, amikor a legnagyobb valószínûséggel eshetsz teherbe: http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html A folyás sok minden lehet, peteérés is, beágyazódás is, de nekem pl. minden együttlét után napokig folyásom van.
akkor van rá esély
Igazából a ciklus bármelyik napján teherbe eshetsz. Szerintem a folyás a peteérést jelzi nekem hasonló szokott lenni.

A barnás folyás normális fogamzásgátló szedése mellett?

A menstruációm els? napján kezdtem el szedni a Mercilont ( ez 14-e volt)és azóta van barnás folyásom.Ezen kívül semmi probléma nincs vele. Szerintetek normális? Nagyon kellemetlen tud lenni.

Legjobb válasz: Persze természetes meg pár csepp vér is nekem az elsõ 3hónapban volt barnás folyásom amikor elkezdtem szedni a gyógyszert:) Szóval nyugi:)

Persze természetes meg pár csepp vér is nekem az elsõ 3hónapban volt barnás folyásom amikor elkezdtem szedni a gyógyszert:) Szóval nyugi:)
ilyenkor örülök h pasi vagyok :D:D
én is ezzel szenvedek már egy hónapja :( remélem, ha elkezdem a köv. levelet már rendben leszek
attól függ hogy honnan folyik, mert ha a popsidból akkor gáz :) )))))
Nekem volt ilyen, és ezért válltottam gyógyszert, túl gyenge volt és így jelezte a szervezetem.elmentem a dokihoz elmondtam a problémám, és kaptam újat, azóta minden rendben
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én még megvárom, hogy mi lesz ha elkezdem szedni a második levéllel. Ha továbbra is ez lesz a helyzet, irány a doki.

Ehonap elejen nemjott meg a menzeszem, csak eggy napig volt halvany rozsaszin folyasom, es negy napig vilagos barna! De viszont most 25-diken megjott rendesen a menzeszem! Ha ket honapja hagytam abba a fogamzasgatlot?

Akkor most menzesz utan a 14-napon mennyi eselyem van hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: van rá esély. A mensi összevisszaságát pedig a gyógyszer mellékhatása teszi, mert a szervezet most visszaáll a fogamzásgátló nélküli állapotra. Ilyenkor érdemes orvosi vizsgálat a teherbeesés elõtt, ha sokáig szedted a fogamzásgátlót.

van rá esély. A mensi összevisszaságát pedig a gyógyszer mellékhatása teszi, mert a szervezet most visszaáll a fogamzásgátló nélküli állapotra. Ilyenkor érdemes orvosi vizsgálat a teherbeesés elõtt, ha sokáig szedted a fogamzásgátlót.

Mit jelent, ha sarga folyasom van? Ma van a 18-dik napom a menzesz napjato szamolva! Mennyi az eselyem ha csak most harmadik honapja nemszedem a fogamzasgatlot?

Legjobb válasz: Semmit nem jelent és semmivel sincs több esélyed mint ha 6 hónapja nem szednéd. Sokan tapasztalnak ebben az idõben ilyen folyást.

Semmit nem jelent és semmivel sincs több esélyed mint ha 6 hónapja nem szednéd. Sokan tapasztalnak ebben az idõben ilyen folyást.

Fogamzásgátló mellett megszûnik a fehér folyás?

Ebben a hónapban kezdtem el szedni a tablettát, lassan az elsõ csomag végére érek, és nincsen fehér folyásom, pedig eddig volt rendesen. Ez normális? Az elején így áll be, vagy nem lesz rendes fehérfolyásom?

Legjobb válasz: Az a legrendesebb/normálisabb ha semmilyen folyásod nincs. Sokaknak azonban van átlátszó vagy fehér, viszont ha kellemetlen szagú vagy elkezd színesedni és nem a menstruációd érkezik, akkor valami gond van és irány a doki. Szóval szerintem inkább õrülj, hogy elmúlt. Kevesebb összekent fehérnemû vagy kevesebb tisztasági betét.

Az a legrendesebb/normálisabb ha semmilyen folyásod nincs. Sokaknak azonban van átlátszó vagy fehér, viszont ha kellemetlen szagú vagy elkezd színesedni és nem a menstruációd érkezik, akkor valami gond van és irány a doki. Szóval szerintem inkább õrülj, hogy elmúlt. Kevesebb összekent fehérnemû vagy kevesebb tisztasági betét.
ha jársz nõgyógyászhoz és nem mondta, hogy lát fertõzést, akkor semmi bajod, csak bõ a folyásod
milyen problémára? és 21 évesen miért nem jársz nõgyógyászhoz, legalább az évenkénti rákszûrés alkalmával???
Nekem azóta van folyásom mióta szedem..
Szia! Bármilyen gombásodás, fertõzés is lehet. Nekem is ez van, elmentem orvoshoz még tavaly májusban. Azóta rendszeresen visszarendelnek (rákszûrésre), mert azt mondják a HPV jelei mutatkoznak nálam. De azt mondta az orvos, hogy ez lehet egy kisebb gyulladástól is. Ez az én esetem, de mondom, kisebb nõgyógyászati betegségtõl is elõjöhet. Nekem pl. felírtak egy C vitaminos cuccot, ami nagyon jó: Vitagyn C. 6 ampulla van benne, vény nélkül. A fogamzásgátló nem megoldás rá. Menj el orvoshoz, vizsgáltasd ki magad minél elõbb! Hidd el, sokkal jobb. 22/L
Nekem azóta van mióta megjött 12 évesen. Minden évben megyek rákszûrésre és még nem volt gombás fertõzésem. Viszont sûrûn felvagyok fázva:( Az orvos szerint ez a folyás soha nem fog elmúlni és örökletes. A családomban több lánynak is van évek óta. Ez van sajna:( Persze okozhatja más is inkább menj el orvoshoz hogy megnyugodj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Járok Nõgyógyászhoz csak valahogy ezt még nem kérdeztem meg tõle, talán mert tartok a válaszától, meg volt mikor elis felejtettm. :S

6. óta (aug) szedem a fogamzásgátlómat (Lindynette 20) és minden nap van barna/véres folyásom. Lehet emiatt bajom? Normális ez?

Ha elfogy utána meg fog jönni egyálltalán?(A miatt h állandó folyásom van)

Legjobb válasz: Menj vissza a dokihoz,és kérd ki az õ véleményét. Nekem csak a harmadik fajta bogyó vált be. Az elsõnél nálam is végig ilyen barnás folyás volt,a másodiktól meg állandóan fájt a fejem.

Menj vissza a dokihoz, és kérd ki az õ véleményét. Nekem csak a harmadik fajta bogyó vált be. Az elsõnél nálam is végig ilyen barnás folyás volt, a másodiktól meg állandóan fájt a fejem.
én nem tudom pontosan , 15 éves fiu vagyok.de szerintem sok folyadékot kéne innod!!!!! Vagy alergiás vagy arra a fajta fogamzásgátlóra.
Nem baj, ha nem múlik el, mire el kell kezdened a 2. levéllel!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Én is ezt szedem, ez normális, de csak az elsõ levélnél. A mesnidnek meg meg kell jönni a szünetben és el kell múlnia , mire beveszed az második levél 1.szemét.
Az elsõ hónapokban ez teljesen normális! Nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: Akkor ne aggodjak rendesen meg fog jönni attól függetlenül is hogy most egy hónapig állandó folyásom/vérzésem volt?
Én is azt szedek és nekem is 15 napig volt ilyenem meg sokmindenkitõl hallottam h ez volt...nekem az orvos írt fel gyógyzsert meg C vitamint és elmúlt úgyh nem biztos h nem jó neked az a gyógyszer meg még hhozzá kell szoknod
nekem az elsõ hónapba amikor elkezdtem szedni fogamzásgátlót végig barna folyásom volt szerintem ez az elsõ hónapba még természetes ha utána is lesz akkor érdemes elmenni a nõgyógyászhoz :) mert nekem speciel elmúlt az elsõ levél után megjött rendesen és utána már nem volt barna folyásom :) szerintem felesleges vissza menned az elsõ hónapnál a dokihoz :)
Ha nõgyógyászati panaszod van, akkor nõgyógyászhoz kell fordulni, látod, h itt nemcsak nem értenek hozzá, hanem még próbálnak is sokan okosok lenni. Komoly dolgokban csak igazi szakembert kérdezz meg. Nem ilyen fogalmamsincsnemértekhozzáéletembennemláttamilyetdeazértmondokvalamit szakértõket.
én is fiú vagyok, de az allergiára tippelek ahogy az elsõ komment írója is lehet orvoshoz kéne menned komolyabb bajok is lehetnek vagy nemtom És mi lenne ha megpróbálnád szünetelni?
Ha nem tudod akkor minek válaszolsz?:D
A kérdező hozzászólása: Még nem jött meg a havim de már 3 napja nem szedem a bogyót (és még mindig van folyásom) ez nem baj??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!