Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló elég úgy szedni, (2 db)

A fogamzásgátló tablettát elég úgy szedni, hogy ugyanabban a napszakban veszem be vagy mindig ugyanabban az órában is?

Ugyanis én szedtem úgy, hogy az egyiket este 9-kor, de volt olyan alkalom, hogy csak este 10-kor. Ilyen esetben maradhatok terhes?

Legjobb válasz: Nem, emiatt semmikképpen nem maradhatsz terhes. Valóban a legjobb az ha ugyanabban az órában veszed be, de néhány óra eltérés még nem számít. Legfeljebb annyiban, hogy a menstruációd nem órára pontosan fog megjönni. Nyugodj meg, nem lesz baj.:)

Nem, emiatt semmikképpen nem maradhatsz terhes. Valóban a legjobb az ha ugyanabban az órában veszed be, de néhány óra eltérés még nem számít. Legfeljebb annyiban, hogy a menstruációd nem órára pontosan fog megjönni. Nyugodj meg, nem lesz baj.:)
Egy-két óra késés az nem jelent gondot, csak abban hogy a mensid nem ugyanakkor fog megjönni, de másban nem, de le van írva a tájékoztatón is, hogy 12 óra a maximális idõ amíg be lehetvenni, ha ezt meghaladja akkor más védekezést is alkalmazni kell.
A nagyjából ugyanannyi idõben benne van ez az egy-két óra.
Attól még lehet betegsége. Érdemes gumit húzni
Jó pár betegség olyan hogy nemcsak nemi úton lehet megkapni de úgy is fertõz. Persze ezekhez óriási pech kell. Viszont terhes lehetsz az elsõtõl.
óvszer nem csak ezért, hanem amúgy is kéne! különben teherbe eshet a lány! elõváladékról még senki nem hallott errefelé? nem csoda h tele van a gyakori "terhes lehetek?" kérdésekkel.
lehet az anyja AIDS-es, és már akkor is az volt mikor a gyerek fogant. így simán lehet vele született betegsége. parázz inkább rá, minthogy baj legyen.
Minden ember lehet csak "hordozó". Nem feltétlen jönnek ki rajta a tünetek. Vagy elõbb elmentek vizsgálatra mind2-en és akkor 100%, vagy óvszer. :) A fogamzásgátló meg nem véd meg a betegségektõl, csak arra szolgál, hogy ne ess teherbe.
A kérdező hozzászólása: oké köszi mindenkinek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!