Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló elég úgy (8 db)

Fogamzásgátlót szeretnék. Hogy zajlik ez az egész vizsgálat és mennyibe kerül a magándoki és a tabletta ára milyen összeg körül mozog? 3 honapra elég ugye?

a barátommal lassan 2 éve leszünk együtt és már idejének látom h fogamzásgátlót szedjek!neki is sokkal jobb ha elmehet bennem nem??

Legjobb válasz: Az én magándokimnál ezek a vizsgálatok 6000 Ft-ba kerülnek, de 5000-10000 Ft-ért vizsgálják a betegeket. A vizsgálat elõtt kérdéseket tesz fel neked pl. - mi a panaszod/mi más egyéb ok miatt mentél hozzá (fogamzásgátló felírásánál tõlem megkérdezte, hogy én eddig mivel védekeztem), - a menstruációdról (mikor volt utoljára, rendszeres-e), - rákérdez korábbi betegségekre vonatkozólag is (nõgyógyászati betegség, mûtét), - gyógyszerallergiád van-e Ezután le kell vetkõznöd alulról, és fel kell feküdnöd a nõgyógyászati vizsgálószékbe. Kívülrõl megnézi a külsõ nemi szerved, hogy nincs-e valami rendellenesség vagy más probléma. Ezután hüvelytükör segítségével megvizsgálja a hüvely és méhnyak területét, hogy nincs-e vele valami probléma (pl. váladékozás, gyulladás). Kolposzkóppal (olyan mint egy távcsõ)nagyított képen is megnézi a méhszájat. Ezután kenetet vesz a rákszûrésre a méhnyak területérõl. Ezután két kézzel áttapintja a kismedencei szerveket (méh, petefészek), hogy kiszûrje a kóros elváltozásokat. Majd következik a mellvizsgálat: áttapintja a melleidet, hogy nincs-e csomó vagy egyéb kóros elváltozás. Ha talál problémát, azt megvitatjátok, ott lekezel vagy felírt valamit. Ha nem talál semmit, akkor ír egy receptet és felvilágosít a gyógyszer használatáról, mûködésérõl és esetleges mellékhatásáról. A gyógyszerek 5000-6000 Ft-ba kerülnek, és 3 hónap elég, igen. Ha elfogy, akkor visszamész, és felíratsz újra. Az én dokimnál ez idõpontkérés nélkül mûködik és ingyenes. Gondolom, ez másnál is így van. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :D Remélem, tudtam segíteni. :)

Az én magándokimnál ezek a vizsgálatok 6000 Ft-ba kerülnek, de 5000-10000 Ft-ért vizsgálják a betegeket. A vizsgálat elõtt kérdéseket tesz fel neked pl. - mi a panaszod/mi más egyéb ok miatt mentél hozzá (fogamzásgátló felírásánál tõlem megkérdezte, hogy én eddig mivel védekeztem), - a menstruációdról (mikor volt utoljára, rendszeres-e), - rákérdez korábbi betegségekre vonatkozólag is (nõgyógyászati betegség, mûtét), - gyógyszerallergiád van-e Ezután le kell vetkõznöd alulról, és fel kell feküdnöd a nõgyógyászati vizsgálószékbe. Kívülrõl megnézi a külsõ nemi szerved, hogy nincs-e valami rendellenesség vagy más probléma. Ezután hüvelytükör segítségével megvizsgálja a hüvely és méhnyak területét, hogy nincs-e vele valami probléma (pl. váladékozás, gyulladás). Kolposzkóppal (olyan mint egy távcsõ)nagyított képen is megnézi a méhszájat. Ezután kenetet vesz a rákszûrésre a méhnyak területérõl. Ezután két kézzel áttapintja a kismedencei szerveket (méh, petefészek), hogy kiszûrje a kóros elváltozásokat. Majd következik a mellvizsgálat: áttapintja a melleidet, hogy nincs-e csomó vagy egyéb kóros elváltozás. Ha talál problémát, azt megvitatjátok, ott lekezel vagy felírt valamit. Ha nem talál semmit, akkor ír egy receptet és felvilágosít a gyógyszer használatáról, mûködésérõl és esetleges mellékhatásáról. A gyógyszerek 5000-6000 Ft-ba kerülnek, és 3 hónap elég, igen. Ha elfogy, akkor visszamész, és felíratsz újra. Az én dokimnál ez idõpontkérés nélkül mûködik és ingyenes. Gondolom, ez másnál is így van. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :D Remélem, tudtam segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!nagyon aranyos vagy
Attól még lehet betegsége. Érdemes gumit húzni
Jó pár betegség olyan hogy nemcsak nemi úton lehet megkapni de úgy is fertõz. Persze ezekhez óriási pech kell. Viszont terhes lehetsz az elsõtõl.
óvszer nem csak ezért, hanem amúgy is kéne! különben teherbe eshet a lány! elõváladékról még senki nem hallott errefelé? nem csoda h tele van a gyakori "terhes lehetek?" kérdésekkel.
lehet az anyja AIDS-es, és már akkor is az volt mikor a gyerek fogant. így simán lehet vele született betegsége. parázz inkább rá, minthogy baj legyen.
Minden ember lehet csak "hordozó". Nem feltétlen jönnek ki rajta a tünetek. Vagy elõbb elmentek vizsgálatra mind2-en és akkor 100%, vagy óvszer. :) A fogamzásgátló meg nem véd meg a betegségektõl, csak arra szolgál, hogy ne ess teherbe.
A kérdező hozzászólása: oké köszi mindenkinek

Jangee, majd Stodette.1.5 éve szedek fogamzásgátló tablettát, úgy 1 hónapja soron kívül megjött, az orvos azt mondta, hogy már nem elég a jangee hormontartalma nekem. Ez lehet a súlygyarapodás miatt?

Jangee után felírta a Stodette-t, egy hete vettem be az els? szemet és tegnap ismét megjött. Ma visszamentem az orvoshoz, hogy mégis mi van velem, erre felírt egy 3. fajta gyógyszert.. Kérdeztem t?le, hogy ez mit?l van, de nem tudott rá válaszolni. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy a súlygyarapodás miatt már nem elegend? a jangee-ban lev? hormonmennyiség nekem? Mert mióta fogazmzásgátlót szedek legalább 7 kiló rámjött a gyógyszer miatt. Szóval a tervem az, hogy abbahagyom a tablettát és visszafogyok az eredeti súlyomra, és újra elkezdtem szedni a jangee-t. Aki tud, segítsen!

Legjobb válasz: szerintem, keress egy normális nõgyógyászt, aki elküld hormonvizsgálatra

szerintem, keress egy normális nõgyógyászt, aki elküld hormonvizsgálatra

A fogamzásgátló tablettát elég úgy szedni, hogy ugyanabban a napszakban veszem be vagy mindig ugyanabban az órában is?

Ugyanis én szedtem úgy, hogy az egyiket este 9-kor, de volt olyan alkalom, hogy csak este 10-kor. Ilyen esetben maradhatok terhes?

Legjobb válasz: Nem, emiatt semmikképpen nem maradhatsz terhes. Valóban a legjobb az ha ugyanabban az órában veszed be, de néhány óra eltérés még nem számít. Legfeljebb annyiban, hogy a menstruációd nem órára pontosan fog megjönni. Nyugodj meg, nem lesz baj.:)

Nem, emiatt semmikképpen nem maradhatsz terhes. Valóban a legjobb az ha ugyanabban az órában veszed be, de néhány óra eltérés még nem számít. Legfeljebb annyiban, hogy a menstruációd nem órára pontosan fog megjönni. Nyugodj meg, nem lesz baj.:)
Egy-két óra késés az nem jelent gondot, csak abban hogy a mensid nem ugyanakkor fog megjönni, de másban nem, de le van írva a tájékoztatón is, hogy 12 óra a maximális idõ amíg be lehetvenni, ha ezt meghaladja akkor más védekezést is alkalmazni kell.
A nagyjából ugyanannyi idõben benne van ez az egy-két óra.

Elég sok sikositót szoktunk használni (Durex-et) szeretkezés alatt. Szedek fogamzásgátlót, gyengiti e a gyógyszer hatását? Mert ugye a hüvelyben sok a sikositó és a spermasejtek könnyen feljutnak a hüvelyben, meg a kémiai öszetétele ismás ahüvelynek.

Legjobb válasz: Miért befolyásolná? A fogamzásgátló egy kicsit máshogy hat mint, ahogy elképzeled szerintem :)! A síkosító nem befolyásolja a bevitt hormonokat :P ! Csak az befolyásolja a hatását, ami fel van tüntetve a betegtájékoztatón (pl: antibiotikumok)

Miért befolyásolná? A fogamzásgátló egy kicsit máshogy hat mint, ahogy elképzeled szerintem :) ! A síkosító nem befolyásolja a bevitt hormonokat :P ! Csak az befolyásolja a hatását, ami fel van tüntetve a betegtájékoztatón (pl: antibiotikumok)
Ne aggódj nem.Tapasztalatból tudom.
A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki hatásukat, ha nincs peteérésed akkor teljesen mindegy, hogy mennyi hímivarsejt jut a méhbe. Vannak olyan fogamzásgátlók amelyek csak egy féle hormont tartalmaznak (pl Cerazette). Azok valóban úgy fejtik ki a hatásukat, hogy megakadályozzék a hímivarsejtek méhbe jutását. Ilyen fogamzásgátlót jellemzõen csak szoptatás alatt szoktak felírni.
A kérdező hozzászólása: ok de a fogamzás gátló a hüvely kémiai összetételét is megváltoztatja, hogy a spermasejtek hamarabb elpusztuljanak benne. A sikositó viszont ezt az összetételt megváltoztatja, "felhigitja"
Nem, mivel nem minõsül gyógyszernek és nem antibiotikum.
Esély mindig van. Csak az 100%, ha nem élsz nemi életet!!!
Ha nem akarsz babát miért nem vedekezel? Nem kapkodni kell meg aggodni h.most mivan... Lehetsz terhes persze... Tiszta gáz h.ha sikerült mert ez is ugy fogant h.nem vartak...más a kezét osszetenne h.terhes legyen

3 hete szedem a Belara fogamzásgátlót. Mennyire normális, hogy folyamatosan van vérzésem, úgy hogy tampont v. betétet kell használnom, nem elég a tisztasági?

Rendesen görcsölök is meg fáj a derekam. Amúgy 9 hete szültem!

Legjobb válasz: hát.. én a belarával megvártam az elsö 3 hónapot, de nem változott semmi, és nagyon rossz volt folyamatosan vérezni 3 hónapig....a doki egyböl mást írt fel, szerintem te is érzékeny vagy valamelyik összetevöre... menj el az orvoshoz, ad másikat

hát.. én a belarával megvártam az elsö 3 hónapot, de nem változott semmi, és nagyon rossz volt folyamatosan vérezni 3 hónapig....a doki egyböl mást írt fel, szerintem te is érzékeny vagy valamelyik összetevöre... menj el az orvoshoz, ad másikat
Szia!Én is Belarát szedek...és a kezdetekkor nekem is volt ilyen problémám a vérzéssel, bár nekem elég volt a tisztasági.A nõgyógyász azt mondta várjuk még meg az elsõ hónappot, és ha továbbra sem szünik meg a vérzés felír egy másik tabit...(bár nekem görcseim nem voltak), nem tudom Neked mennyire befolyásolhatja ezt a szülés...remélem segítettem... Üdv:Csilla
a belarával én is megszívtam.. egyrészt olyan hangukatingadozásaim voltak, hogy magam számára is elviselhetetlen voltam már az elsõ havi adag közben.. a görcseim is elõjöttek, vérzésem is erõs volt, visszajöttek a pattanásaim a hátamra, ráadásul úgy kaptam, hogy ez egy alacsony hormontartalmú gyógyszer, errefel 5 hónap alatt 10 kiló jött fel rám.. második hónap után hívtam a nõgyógyászom, hogy hízok, és tényleg a tablettán kívül semmi változás nem volt az életemben, de azt mondta, várjunk még a váltással, hátha beáll a szervezetem.. 12. kilónál elmentem egy másik dokihoz, aki elmagyarázta, hogy ez nem hogy alacsony hormontartalmú, hanem egy lórúgás, és azonnal váltsak!! amúgy a nõgyógyász, aki felírta, nem is titkolta, hogy jó kis százalékot kap, ha ezt írhatja fel nekem, de megnyugtatott, hogy jó lesz.. remélem segítettem! üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.Amúgy nekem is azt mondták, hogy kicsi a hormontartalma.

Most fogom kezdeni az első fogamzásgátlómat. Elolvastam a betegtájékoztatót, és elég ilyesztő dolgok vannak a mellékhatásoknál. De ezek ritkák ugye? Nem lehet nagy bajom a fogamzásgátlótól?

Legjobb válasz: Szia! Ez teljesen a te szervezetedtõl függ. Mindenkire máshogyan hat. Pl én csak a pozitívumait érzem szerencsére :-)

Szia! Ez teljesen a te szervezetedtõl függ. Mindenkire máshogyan hat. Pl én csak a pozitívumait érzem szerencsére :-)
álltalába nincsennek mellékhatások csak nagyon ritkán fordulnak elö az ilyen dolgok szerintem ne ijjedj meg énis szedek fogamzásgátlot és nekem is ijjesztöek vannak ráirva de semmi bajom nyugi:)
Nézz meg egy Algopyrin betegtájékoztatóját, azon is annyi mellékhatás van, mégis beszedjük ha kell. Nagy bajod nem lehet a fog.gátlótól, max. pár apró tünet jelentkezhet, de ez sem mindenkinél pl. szédülés, fejfájás, hányinger. Ekkor tabit kell váltani és ált. meg is oldódik a probléma. Nekem elsõre sikerült eltalálni a megfelelõ gyógyszert, semmi tünetem nem volt.
Én úgy tuom hogy ezek a mellékhatások legtöbbször akkor jelentkezhetnek ha egy fogamzásgátlót már naon hosszú ideje szedsz. Am én is szedek fogamzásgátlót és semmi mellékhatás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!