Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló elég (91 db)

Honnan tudhatom azt, hogy a fogamzásgátló elég erős e nekem és hogy biztosan véd?

Legjobb válasz: Hát 100 % nem tudhatod, csak meg kell bízni abban hogy az orvos a megfelelõt írta fel.A mai fogamzásgátlókat,ha valaki rendesen beszedi,ahogy kell, nem eshet teherbe.

Hát 100 % nem tudhatod, csak meg kell bízni abban hogy az orvos a megfelelõt írta fel.A mai fogamzásgátlókat, ha valaki rendesen beszedi, ahogy kell, nem eshet teherbe.
Onnan, hogy nem produkálsz rendellenes tüneteket. Ha pl. ciklus alatti rendellenes vérzés lép fel, vagy épp ellenkezõleg, a 7 napos szünetben sem jön meg a mensid, akkor nem jó neked a tabletta. Akkor kell visszamenni és a doki ír fel másikat. Ha semmi szokatlan nincs, a 7 napos szünetben megjön, szinte órára pontosan, akkor az a tabletta bevált neked. Csak a pontos szedésére kell figyelned.
Az elsõ hét napos gyógyszermentes idõszakban rájössz! Én is ezen izgultam. de minden rendben volt. Hozzáteszema 30napos ciklusom átált az elsõ levél beszedése után 28naposra, illetõleg megjött a 4. gyógyszermentes napon amimiatt izgultam hogy mi lesz! Az orvos biztos oylat irt fel neked ami számodra megfelelõ! HA normálisan szeded nem lesz baj! :)

A barátom nem akar óvszert használni, mert alig tudjuk felhúzni, mivel elég vastag van neki. És azt mondja kényelmetlen. Ilyenkor mit tehetünk? Csak a fogamzásgátló marad?

Én is húztam fel neki, mivel azt hittem szórakozik, és tényleg nehézkes volt.

Legjobb válasz: vagy esetleg kereshetnétek egy nagyobb óvszert :) ha az sem megfelelõ(amit kétlek..)több védekezési mód is van. mint már említetted a fogamzásgátló, hüvelygyûrû - ezek elég biztonságosak, bár semmi sem véd 100%-an.

vagy esetleg kereshetnétek egy nagyobb óvszert :) ha az sem megfelelõ(amit kétlek..)több védekezési mód is van. mint már említetted a fogamzásgátló, hüvelygyûrû - ezek elég biztonságosak, bár semmi sem véd 100%-an.
Vannak XXL óvszerek is ám, próbáljátok olyannal.
ehhh, küldd át hozzám, majd én elbibelõdök vele :P :D :D 27/L
Durex Elite asszem ez a nagy méret 22F

Fogamzásgátló feliratásához elég a fogamzásgátló ambulanciára bemenni, vagy a saját doktornőmhöz kell időpontot kérni?

Már írt fel egyszer,, szóval csak újra kéne iratni ugyanazt.

Legjobb válasz: Ha már van gyógyszered akkor háziorvos is felírhatja.

Ha már van gyógyszered akkor háziorvos is felírhatja.

Azon gondolkodom, h abbahagyom a fogamzásgátlót. Az elég biztonságos, ha gumit, meg vmi pharmatex terméket használunk?

csak a gumiban nem biznék. vagy szexeljünk a terméketlen napokon, és ha belémkerül egy kis el?váladék, akkor ne izguljak? 19, l

Legjobb válasz: gumi + spermaölõ az sztem elég (gumiban amúgy én sem bízom) Meg szabad kérdeznem, hogy miért hagyod abba?

gumi + spermaölõ az sztem elég (gumiban amúgy én sem bízom) Meg szabad kérdeznem, hogy miért hagyod abba?
hát te tudod...olvasgatva itt a kérdéseket már kezdem érteni h egyes pasik miért menekülnek máshova szex terén. mert egyszerûen egyes nõkkel nem lehet egy normálisat szexelni. megszabja h mikor, megszabja h húzza ki, mert õ nemakar terhes lenni, szarráparázzák magukat mert nemképesek normálisan védekezni, a szexbõl egy eröltetett para szituációt csinálnak.....figyi...sztem NE hagyd abba a gyógyszert ha ennyire túlkomplikálod a védekezést. biztos a barátodnak is jobbvolt amikor még tablettát szedtél, akárhol akármikor lehetett, nemkellett gumiban és fõleg nem így napokra bontva....ja vagy ez téged nem is érdekel?
A kérdező hozzászólása: milyen 10 nap?? egy ciklusban kb. 5 termékeny nap van, a többin lehet szeretkezni. igen, kizárom, mert elõváladéktól is teherbeeshetek, és nem akarok mindig 72 órásért szaladgálni. nekünk eddig 3 x szakadt ki.
naptármódszer, szal kikötöd h mikor nincsen szex és a naptárban bekarikázod azt a kb 10 napot akkor lehet szex? ezígy nemtúl abszurd????? a gumi önmagában is elegendõ, nemkell hozzá semmi egyéb. ha netán kiszakadna akkor hajrá eseményuténi tabletta, de nem szakadozik az ki olyan gyakran.
A kérdező hozzászólása: és gumi és naptármódszer? az ugy jo? nem jut jobb az eszembe :S
Értem.Gumi, naptármódszer és pharmatex.Ez tényleg elég hatásosnak tûnik. :)
A kérdező hozzászólása: nem ugy gondolom, h csak naptármódszer, hanem gumi és naptármódszer. hat, ha kiszakad, lecsuszik, akkor kerulhet.
Szerintem is elég a gumi és a pharmatex együtt.Egyébként, ha gumit használtok, akkor hogy kerülne beléd elõváladék?Ha már a behatolásnál tartotok, akkor nyilván elötte felveszi a srác a gumit, az elöváladék amúgy nem kerül beléd. A naptármódszer pedig kb annyira hasznos, mint a megszakításos.Semennyire.
A kérdező hozzászólása: mert már régóta szedem, és azért is, mert egyre többet fáj a fejem. van, amikor ugy ébredek. meg egyre kevesebbet szexelunk. hetente 1 x. amugy nem tudod, h külföldön milyen spermaölõk vannak? szerbiában is van pharmatex? pedig a legujabbat szedem.
A kérdező hozzászólása: de érdekel. de azért a saját egészségem is érdekel. és nem a legjobb, h minden nap fáj a fejem.

Ha december-január környékén szeretnék teherbe esni, mikor hagyjam abba a fogamzásgátló szedését? Elég 3 hónap, hogy, , kitisztuljak"?

Legjobb válasz: Igen,elég.De azért nem gondolod,hogy ,menetrendszerûen teherbe is esel??Van olyan,de ritka.

Igen, elég.De azért nem gondolod, hogy , menetrendszerûen teherbe is esel??Van olyan, de ritka.
a mai gyógyszereknél nem kell tisztulási idõ. a legnagyobb esély a teherbeesésre az elsõ hónapban van (ha van egyáltalán). és átlagosan 6-10 hónapot várnak a párok tabletta után, hogy sikerüljön a teherbeesés...
Én azt tanácsolnám hogy most hagyd abba a gyogyszert ha babát tervezel, de ha csak január környékére tervezed addig védekezzetek máshogy! Én decemberbe hagytam abba a fogi gátlot, kb 6 hónapig szedtem, de még mindig nem jön a baba:-(
Mi majdnem 3 évet vártunk.
Én egy éve várok a csodára! Összesen 6 hónapig szedtem a tablettát pedig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jóindulatú és kevésbé jóindulatú válaszokat. Jelentem kisbabát várok és teljesen egészségesek vagyunk!!!2, 5 hónap telt el gyógyszer nélkül. Az orvos szerint bõven elég volt, a mai gyógyszerek már nem tartalmaznak annyi hormont, hogy baj legyen. most már én is tudom.

Ha a fogamzásgátlóra az van írva hogy elég egy hétig kiegészítő védekezés? Tényleg elég?

Már szedem régóta, csak múlt hónap vége felborult, így úgy állnék hozzá, mintha most kezdeném el?ször.

Legjobb válasz: Figyu, gonoszak az emberek, na de annyira hogy egy tájékoztatóval félrevezessenek, nem hiszem =)

Figyu, gonoszak az emberek, na de annyira hogy egy tájékoztatóval félrevezessenek, nem hiszem =)
A kérdező hozzászólása: :) köszi ez aranyos volt. Remélem tényleg. MEg hogy valamennyit segít, hogy már szedem pár éve.
Mi az elsõ szem gyógyszer után is szoktunk egybõl szeretkezni, és még nincs babánk.

Mitől lehet az hogy szedtem körülbelül egy évig a fogamzásgátlót. Most abbahagytam körülbelül 1 hónapja. és a homlokom tele van pöttyökkel. De nem pattanás hanem pöttyök. és elég ronda. Valaki valami tippet hogy mivel mulna el vagy mitől van?

Sose voltam hajlamos pattanásokra, pöttyökre.Nem akarom ujbol elkezdeni a gyogyszert csak azért hogy ne legyenek pöttyeim. Mert kicsit drága mulatság lenne azért.

Legjobb válasz: Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.

Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.
1. válaszolóval egyetértek, ha nem múlik el menj el orvoshoz!

Én másfél héttel ezelőtt abba hagytam a fogamzásgátlót, de nem jött még meg. Párommal azóta nem védekezünk és elég gyakran együtt vagyunk.2napja elég gyakran járok pisilni, kevés barna vérzésem szokott néha lenni. Mi lehet velem? Lehetek terhes?

Legjobb válasz: 1,5 héttel ezelõtt hagytad abba, és nem jött meg? Az elég fura, mert a 7 gyógyszermentes nap alatt még védett vagy, és ugye akkor szokás megjönnie. De terhes biztos nem vagy, mert a 1,5 hét kevés ahhoz, hogy teherbe is ess, és már tüneteket is produkálj.

1, 5 héttel ezelõtt hagytad abba, és nem jött meg? Az elég fura, mert a 7 gyógyszermentes nap alatt még védett vagy, és ugye akkor szokás megjönnie. De terhes biztos nem vagy, mert a 1, 5 hét kevés ahhoz, hogy teherbe is ess, és már tüneteket is produkálj.

Tisztelt doktor úr! Azért fordulok Önhöz e-mailen, mert elég sürgős a dolog. A múlt héten, csütörtökön megbetegedtem, antibiotikumot- Sumamedet kaptam. Ezt a gyógyszert 3 napig szedtem is. A fogamzásgátlómat, a Lindynette 20-at pedig pénteken kezdtem el s

Tisztelt doktor úr! Azért fordulok Önhöz e-mailen, mert elég sürgős a dolog. A múlt héten, csütörtökön megbetegedtem, antibiotikumot- Sumamedet kaptam. Ezt a gyógyszert 3 napig szedtem is. A fogamzásgátlómat, a Lindynette 20-at pedig pénteken kezdtem el szedni. Szombaton együtt voltunk a barátommal, és sajnos nem sikerült védekeznünk. (ezután már nem kellett szednem az antibiotikumot) Azonnal lezuhanyoztam, ugyanis megijedtem, hogy az antibiotikum befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását. A kérdésem az lenne, hogy vegyek-e be eseményutánit, vagy sem? A tablettát egyébként 3 éve rendszeresen szedem, mindössze egy hónapra hagytam ki, amíg volt egy nőgyógyászati beavatkozásom. Ez egyébiránt idén februárban volt. Azután 1 hónapig szedtem a tablettát, most már a második hónapot kezdtem. Köszönöm szépen, hogy időt szakított rám.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy egy ilyen rövid antibiotikumkezelés rontaná a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy egy ilyen rövid antibiotikumkezelés rontaná a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Azért fordulok Önhöz e-mailen, mert elég sürgős a dolog. A múlt héten, csütörtökön megbetegedtem, antibiotikumot- Sumamedet kaptam. Ezt a gyógyszert 3 napig szedtem is. A fogamzásgátlómat, a Lindynette 20-at pedig pénteken kezdtem el s

Tisztelt doktor úr! Azért fordulok Önhöz e-mailen, mert elég sürgős a dolog. A múlt héten, csütörtökön megbetegedtem, antibiotikumot- Sumamedet kaptam. Ezt a gyógyszert 3 napig szedtem is. A fogamzásgátlómat, a Lindynette 20-at pedig pénteken kezdtem el szedni. Szombaton együtt voltunk a barátommal, és sajnos nem sikerült védekeznünk. (ezután már nem kellett szednem az antibiotikumot) Azonnal lezuhanyoztam, ugyanis megijedtem, hogy az antibiotikum befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását. A kérdésem az lenne, hogy vegyek-e be eseményutánit, vagy sem? A tablettát egyébként 3 éve rendszeresen szedem, mindössze egy hónapra hagytam ki, amíg volt egy nőgyógyászati beavatkozásom. Ez egyébiránt idén februárban volt. Azután 1 hónapig szedtem a tablettát, most már a második hónapot kezdtem. Köszönöm szépen, hogy időt szakított rám.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy egy ilyen rövid antibiotikumkezelés rontaná a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy egy ilyen rövid antibiotikumkezelés rontaná a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!