Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló csak (506 db)

A fogamzásgátlót csak receptre adják oda a patikában?

Legjobb válasz: Hogy el lehessen dönteni milyen fogamzásgátlóra van szükséged (mekkora hormontartalmú, milyen kiegészítõ anyagokat tartalmazó), ahhoz orvosi vizsgálatra van szükséged. És igen, csak receptre kapható.

Hogy el lehessen dönteni milyen fogamzásgátlóra van szükséged (mekkora hormontartalmú, milyen kiegészítõ anyagokat tartalmazó), ahhoz orvosi vizsgálatra van szükséged. És igen, csak receptre kapható.
vannak vény nélkül kapható szerek is. pl. hüvelykúpok. érdeklõdj a patikában.
Szia! Ugyan kaphatóak a patikában olyan fogamzásgátló készítmények amik nem vénykötelesek, (hüvelykúp, hüvelytabletta) de ezek közel nem olyan biztonságosak, mint ami vényköteles fogamzásgátló. Ajánlom, hogy menj el nõgyógyászhoz. Egyébként sajnos elég sokszor csak az orvos is felír egy fog.gátlót mindenféle vizsgálat hiányában.
Szia! Nekem is, barátnõimnek is adnak rendes fogamzásgátló tablettát recept nélkül. Természetesen nõgyógyász írta fel elször, vizsgálat után. De mivel nincs támogatás a foggátlókra, így kiadják, legalábbis jópár helyen.

A Xanax hatással van a fogamzásgátlóra? Csak ritkán szedek be 1-1 szemet (és nem vagyok rászokva), mikor már órák óta forgolódok az ágyban és nem tudok elaludni.

Azért kérdezem,mert a nyugtató teákra is rá van írva,hogy gyengíthetik a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: Jó a kérdés, de sztem egy-egy azem miatt még nem igazán gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mindazonáltal le van írva a tájékoztatójában, hogy más gyógyszer egyidejû használatával forduljon orvosához! Amúgy sztem annyi ember szed fog.gátlót, hogy ennek egy külön bekzdéset kellett volna szentelni a leírásában. B.P.

Jó a kérdés, de sztem egy-egy azem miatt még nem igazán gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mindazonáltal le van írva a tájékoztatójában, hogy más gyógyszer egyidejû használatával forduljon orvosához! Amúgy sztem annyi ember szed fog.gátlót, hogy ennek egy külön bekzdéset kellett volna szentelni a leírásában. B.P.
1-1 szem nem hiszem, hogy befolyásolja, de ha biztosra akarsz menni kérdezd meg a háziorvosodat vagy írj be egy olyan fórumba ahol orvos válaszol a kérdésekre.
ha 1 nap kimarad, már akkoris lehetsz terhes... nemhogy 3 hét kihagyás után
Lehetsz terhes! A megszakításos módszer nem igazi védekezés. A fogamzásgátló meg csak addig véd, még szeded.
A fogamzásgátló csak adig véd, amíg szeded. Az abbahagyás után pedig a felszabaduló hormonok miatt megnõ az esély a teherbeesésre, ezért szoktak régóta próbálkozó pároknál a nõnek 1-2 hónapra fogamzásgátlót íratni, hogy az abbahagyás után nagyobb esély legyen a babára. Amúgy egyik barátnõm pont így lett terhes: a tabletta abbahagyása után megszakítással védekeztek + a lány pajzsmirigyproblémás is (tehát nála alapból elég kicsi esély volt a babára), mégis az elsõ rendes mensije már meg sem jött, mert babás volt :)
Szerinted miért nem szabad EGY darabot se kihagyni a tabiból? Mert csökken a hatása. Ha három hete nem szeded már nulla hatása van a tablettáknak. A megszakításos módszer pedig NEM védekezés, miért olyan nehéz ezt megérteni?

Ha minden nap beveszem a fogamzásgátlót csak néha délután néha pedig késő este abból lehet baj? 18N

Legjobb válasz: Sajnos elõfordulhat. Minden nap ugyanabban az idõpontban kell(ene) bevenni. Az mindegy, hogy a nap melyik részében, csak megközelítõleg ugyanakkor.

Sajnos elõfordulhat. Minden nap ugyanabban az idõpontban kell(ene) bevenni. Az mindegy, hogy a nap melyik részében, csak megközelítõleg ugyanakkor.
Hát nem a legjobb. Ugyanabban az idõpontban kell bevenni.
ne szivassátok már. a közel azonos idõben nem azt jelenti h percre pontosan akkor. 3-4 óra oda vissza nem gond. pl egyik nap délben, másnap 4kor, harmadnap 1-kor.....védett leszel ugyanúgy.
Ha fejen állva Shakespeare szonetteket olvasol kínaiul visszafelé, akkor talán nem.
A kérdező hozzászólása: :) ))))
Nem a legjobb, de ez még kevesebb, mint 12 óra. Azért én megpróbálnám közelebb hozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen

Miért nem szabad a fogamzásgátlót csak úgy, bármikor elkezdeni?

Ezt csak amiatt kérdezem, mert oké, hogy mindegyikben le van írva, hogy a menses első napjától kell elkezdeni, illetve az orvos is elvileg közli, nade ha mondjuk valaki nem olvassa el, vagy nem tud róla?

Legjobb válasz: A peteérést befolyásolja a gyógyszer, ha csak úgy hónap közben valamikor rászeded a már érett petékre akkor gondolom nem jó.

A peteérést befolyásolja a gyógyszer, ha csak úgy hónap közben valamikor rászeded a már érett petékre akkor gondolom nem jó.
Mert különben hatástalan lenne. A fogamzásgátló nem esemény utáni tabletta. Folyamatos szedéssel fejti ki a hatását. És szerintem azért kötik a menszeszhez, mert onnantól fogamzóképes egy nõ, hisz bármikor lehet pl. rendkívüli peteérése.
Azért, mert a fogamzásgátlók úgy fejtik ki hatásukat, hogy gátolják a peteéréses folyamatot. Ez a folyamat pedig a ciklus elején kezdõdik el. Ha már ciklus közben kezdik el szedni, nem lesz hatása. Aki pedig nem olvassa el a tájékoztatót arról, hogy hogyan kell szedni, az meg meg is érdemli.
Múltkor néztem vmi orvosos mûsort. A kövér hölgy asztmás és panaszkodott, hogy nem hat neki a gyógyszer. Hát hogy használja? Az inhalátorral úgy spriccelt maga köré, mintha parfüm lenne. A legkisebb baj, ha netán becsúszik egy baba, mert a nõ azt hitte, hogy hatni fog a szer. Nagyobb gond, ha totálisan felborul a hormonrendszere és évekig tart helyrehozni, ha egyáltalán sikerül. A fogamzásgátlók önmagukban is kapcsolatba lettek már hozva a mellrákkal, hát mi van akkor, ha ráadásul összevissza szeded? A többit beszéld meg orvosoddal, gyógyszerészeddel!
"ha mondjuk valaki nem olvassa el, vagy nem tud róla" A betegtájékoztató nem tömítõanyagnak van a dobozban. Egyik gyógyszernél sem. Ha valaki úgy veszi be a gyógyszert, h nem olvassa el, hát az meg is érdemli a következményeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azokat a válaszokat, amelyek valóban a kérdésemre érkeztek. Nem kívánok magyarázkodni, nem rólam van szó, én tudok írni és olvasni is és elég intelligensnek tartom magam ahhoz, hogy felfogjam azt az információhalmazt, amit egy betegtájékoztató tartalmaz.

A fogamzásgátló csak a barátomtól véd meg?

Szóval.. ha 6 hónapon keresztül csak a barátommal voltam, és csak így vedekeztünk, akkor ha most lefekszek mással ugyan úgy fog védeni? Szóval egy úgymond "idegen sperma" is ugyan olyan, mint a "megszokott"?

Legjobb válasz: Nem, direkt egy fajta spermaminõségre specializálódott, ami az elsõ beleélvezéskor aktiválja magát, szal bocsi.

Nem, direkt egy fajta spermaminõségre specializálódott, ami az elsõ beleélvezéskor aktiválja magát, szal bocsi.
Te most tényleg Ennyire egyszerû vagy drága kérdezõ, vagy csak provokálsz? Hány éves vagy, 10? Vagy az csak az IQ-d? Pasi létemre Nehogy már jobban értsek ehhez mint a hozzád hasonló kis ribizlibogyók... -.- Jesszusom!!!
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért kell bunkóskodni -.- Tudom, hogy nem kell folyton cserélni csak gondoltam, hogy bezavarhat. Mivel minden spermának más íze van gondolom, hogy nem egyforma mindenkinél. Belegondolva kicsit tényleg butaság, de a betegtájékoztató nem tér ki erre konkrétan.
viccesek a válaszok, de kérdezõ, te sajnos a marsról jöttél valószínûleg. Tényleg iq-hoz kéne kötni a szavazást, mert botrány, hogy az ilyen embernek is szavazati joga van. Tehát a tablettát ne cserélgesd. Maradj ugyanannál a tablettánál, mert nem tudja a tabletta, hogy kivel fekszel le. Nem szabad cserélgetni a tablettát, mert még jobban felborítja a hormonháztartásodat a cserélgetés.
ja de várjál, akkor gondolom, ez sem tiszta: a fogamzásgátló csak a terhességtõl véd meg, a nemi betegségektõl nem. tehát bármit elkaphatsz, ha óvszer nélkül fekszel le valakitõl.
*valakivel
Mert a spermának más az íze?? Ugye tudod, hogy a férfiaknak minden alkalommal más az íze? Csak hogy megértsd..a kedves barátodnak is minden alkalommal más az íze. Aztán.. 1. A tabletta nem kisokos..fingja nincs arról, hogy te éppen ki alá fekszel.. 2. Nem spermákat öl, hanem a te peteérésedet gátolja. Meg se kérdem, hogy tudod-e mi az.. Tényleg IQ-hoz kéne kötni azt a qrva szavazati jogot. Sose jövünk ki a szarból, ha ilyen idióták is mehetnek választani.
A kérdező hozzászólása: Milyen szavazás??? Ennek mi köze a szavazáshoz? Nem is szavazhatok még -.-" Mivel májusba leszek 18. Ne rajtam töltsétek ki a haragatokat amiért a Fidesz nyert ;)
18 évesen nem tudod használni a fogamzásgátlót könyörgöm? Jesszusom, olvass már utána. Én meg azt hittem valami 15 éves aki szimplán még nem éri fel ésszel.
Nézzétek el neki, lehet nem is ivarérett csak csinálja 11 évesen, mert látta a tv-ben. Ilyen hülye ugyanis nem lehet senki, nem volna életképes az illetõ ugyanis, nemhoogy még dugna is. Ahhoz két rosszabb esetben legalább egy okosabb ember kell. Bár igaz mihez képest. A sarki mohával holtversenyben állsz éppen, kérdezõ...
Ha 18 évesen én ilyen hülye lennék, anyám fejbe lõne!
:D antibiotikumnál is naponta váltogatni kell. nem jó már a kúra
ne mondjatok neki ilyeneket mert képes megpróbálni...
Minden beleélvezés után ajánlott cserélni. Sajnos manapság a sok génmanipulált étel miatt a sperma tulajdonságai is megváltoztak, nagyon gyorsan képesek alkalmazkodni egy fogamzásgátló gyógyszerhez. A patikák le vannak maradva nagyon, sajnos még nem kezdtek hozzá olyan adagok árulásához amikben maximum 1-2 tabletta van, így muszáj megvenni a rendes adagot. Nem kell persze kidobálni a többit, ha már bevettél egyet, vehetsz több márkát is egyszerre (én 5-6 különbözõt javaslok), aztán minden nap váltogatod, mikor melyiket veszed be, így összezavarod a spermát.
ez de komoly
Ovodas vagy? -, -
persze, van benne egy sperma dekóder -.-''
Én ilyenkor le szoktam cserélni a tabletta márkát. Az élvezéssel pedig csak óvatosan. Fokozatosan kell megszoktatni a tablettával a sperma mennyiséget. 1-2 hétig csak egyszer mennyen el benned utána lehet többször is.
A kérdező hozzászólása: Szóval nincs olyan, hogy 6 hónap után úgymond hozzá szokik?
Én úgy tudtam, hogy van :o Szerintem biztos, ami biztos cseréld le a márkát.
:DDD ennyi ésszel szexelned is tilos! a betegségtõl nem véd
5-ös te már elérted a sétáló agyhalott szintet!
Ha a kérdésed komoly, akkor nagyon súlyos fehér foltok vannak a nemiséget érintõ tudásodban, de a logikára is kiváncsi volnék, hogy ez hogyan jött ki. Alapvetõen nagyon türelmes vagyok ezt sokan tudják akik régóta olvasnak engem, de azt hiszem most kezdek kijönni a sodromból. Nem értem, hogy ilyen tudással miért élsz nemi életet egyáltalán. És ezt komolyan kérdezem. Maradjunk annyiban, hogy legalább a gyógyszer betegtájékoztatóját olvasd el, és nézz utána a fogamzásgátlás, is úgy általában a nemiség biológiai mûködésének! (Egyébként igen, univerzális megoldás, akárhány férfival is vagy. )
gyerekek, a saját peteéréseteket gátoljátok, nem a spermiumokat ölitek meg noormális??
Senki nem tölti ki a haragját csupán elkeserítõ, hogy vannak ilyen tudatlan, végtelenül analfabéta emberek, mint te. Nem verném nagy dobra, hogy mindjárt 18 leszel. Nem tér ki rá a betegtájékoztató? Ha terhes leszel, pereld be õket. Egy nõ pert nyert azzal, hogy a macskáját betette a mikróba... A használati utasításban nem volt benne, hogy kisállatokat nem a mikróban szárítunk fürdetés után...

Ugye nem gond ha nem vízzel veszem be naponta a fogamzásgátlót? Csak úgy simán lenyelem víz nélkül.

Gondolom ez nem változtat a hatékonyságán. nem hiszem,hogy ezen múlna,hogy terhes leszek-e vagy sem :)

Legjobb válasz: Ha így is le tudod nyelni, akkor semmi gond :) Én se vízzel szoktam bevenni, nem olyan nagy, hogy nélküle nem menne le :) A hatását nem befolyásolja, nyugi!

Ha így is le tudod nyelni, akkor semmi gond :) Én se vízzel szoktam bevenni, nem olyan nagy, hogy nélküle nem menne le :) A hatását nem befolyásolja, nyugi!
2 hétrõl tudok :)
Szerintem gyógyszertõl függ, h hány hétig kell más fogamzásgátló módszert IS alkalmazni, valamelyik már azonnal véd, ha beveszed a menstruáció elsõ napján. Olvasd el nagyon figyelmesen a betegtájékoztatót!!! Ha a 3. nap vetted be és az van ráírva h 1 hétig más fg is ajánlott, akk nyilván az elsõ hónap elsõ hetérõl van szó, mert ez alatt az idõ alatt alakul ki a védettség. De az igaz h 2 hét a biztos. Én nem alkalmaztam mást csak 1 hétig. De mondom gyógyszerfüggõ is! Gondolom most elõször szedsz fg-t. Ne aggódj!

A fogamzásgátlót csak a hónap végén, szóval 21 szem bevétele után lehet abbahagyni (végleg)? Vagy előbb is?

Szeretném abbahagyni, és eddig 12 szemet szedtem be ebb?l a levélb?l. Be kell szednem a 9-t, vagy abbahagyhatom most.

Legjobb válasz: ha nincs súlyos egészségügyi oka, hogy abba akarod hagyni, akkor a levelet végig kell szedni

ha nincs súlyos egészségügyi oka, hogy abba akarod hagyni, akkor a levelet végig kell szedni
Én anno nem szedtem végig, és még élek:-).
A kérdező hozzászólása: 09.30-s válaszoló! VOlt valami gond, ami miatt nem szedted végig? Beszedtem 12 szemet, és éltem ezalatt neki életet. Ha most többet nem szednék be, akkor csak mostantól nem védene igaz?
A kérdező hozzászólása: Nemi életet. Köszönöm a válaszokat!
Hogy a ciklus melyik részében mennyi ideig véd a tabletta, ha nem veszed be, arról jó esetben részletes használai utasítás van a tabletta mellett (Yadine-nál legalábbis biztosan). Egyébként miért nem akarod végigszedni a hónapot? Bár nyilván nem fogsz belehalni persze, ha hirtelen abbahagyod, de eléggé megborulhat tõle a szervezeted egyensúlya, hónapokig össze-vissza vérzés stb. Ahogy fentebb is írták: ha csak nincs valami komoly indoka az azonnali abbahagyásnak, célszerûbb a ciklus végén kiszállni.
végig kell szedni, mert felborítja a hormonjaidat az utolsó max. 2-3-at elhagyhatod
9:30-as vagyok.Nem volt semmi bajom, de természetesen amint abba hagyod megszûnik a védettség.Valószínû nem fog pontosan megjönni sem...lesz egy kis kavarodás de ez természetes.

A fogamzásgátló csak széklettel ürül a szervezetemből?

Csak arra szeretnék rákérdezni,mivel nekem rengeteget kell innom, a folyadék pedig rendkívül gyorsan ürül a szervezetb?l..igy nem csökken a fogamzásgátló hatása?

Legjobb válasz: Nem csökken a hatása!

Nem csökken a hatása!
Nem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!