Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló csökkentheti a (32 db)

A fogamzásgátlóknak sajnos valóban lehet ilyen mellékhatása, hogy ez kinél milyen mértékben jelentkezik, az egyén-függõ.
Én is a Gracial-t szedem és én is tapasztaltam egy kis libidó-csökkenést, de most már minden OK!

A Biovanne csökkentheti a yasminelle fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: Szia! Nem, nyugi, én is szedtem a Biovanne-t õsszel, és nekem nem volt gondom. A dokimat is megkérdeztem. Ja, én is Yasminelle-t szedek.

Szia! Nem, nyugi, én is szedtem a Biovanne-t õsszel, és nekem nem volt gondom. A dokimat is megkérdeztem. Ja, én is Yasminelle-t szedek.
RTFM - Read the fine manual! *Olvasd el a betegtájékoztatót. Olvasd el a biovanne összetevõit, és utána a betegtájékoztatón azt, hogy mit nem szabad szedni a yasminelle mellett. Ha a biovanne egyik alkotóeleme sincs a listán, akkor nyertél. "Yasminelle és egyéb gyógyszerek szedése Mindig közölje orvosával, aki Yasminelle-t ír fel Önnek, hogy milyen gyógyszereket vagy gyógyhatású készítményeket szed. Szintén közölje más orvossal vagy fogorvossal, aki egyéb gyógyszert ír fel Önnek, (vagy a gyógyszert kiadó gyógyszerésszel), hogy Ön Yasminelle-t szed. Tájékoztathatják Önt arról, hogy kiegészítõ fogamzásgátlásra van-e szüksége (pl. óvszer), és, ha igen, akkor mennyi ideig. - Néhány gyógyszer csökkentheti a Yasminelle hatását a terhesség megelõzésben és áttöréses vérzést okozhat. Ide tartoznak az epilepszia kezelésére (pl. primidon, fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, oxkarbazepin) és a tuberkulózis kezelésére (pl. rifampicin) használt szerek, vagy a HIV vírus fertõzés kezelésére (pl. ritonavir) vagy egyéb fertõzésés betegségekre (grizeofulvin, ampicillin, tetraciklin) használt gyógyszerek és a közönséges orbáncfû nevû gyógynövény. - Amennyiben orbáncfû tartalmú gyógynövényt kíván alkalmazni a Yasminelle szedése alatt, elõször beszélje meg orvosával. - A Yasminelle csökkentheti más gyógyszerek hatását, pl. ciklosporin tartalmú gyógyszerek, vagy az epilepszia ellenes lamotrigin (amely a rohamok megnövekedett gyakoriságához vezethet). Bármely gyógyszer szedése elõtt kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!" Biovanne szépségvitamin, hatóanyagok: A-vitamin (RE) B1-vitamin B2-vitamin B6-vitamin B12-vitamin Niacin (NE) E-vitamin (&-TE) Jód Élesztõ Étrend-kiegészítõ. NEM GYÓGYSZER. Gratulálunk, nyertél, a kettõt lehet együtt szedni.
Szia! Én nem yasminelle-t szedek, de nekem eddig semmi gondom nem volt. A biovanne-hoz meg nem adnak betegtájékoztatót, csak a dobozán van rajta, menyit kell bevenni, stb. Szerintem nyugodtan lehet szedni, a biovanne nem gyógyszer, nem kéne, hogy hatással legyen a fogamzásgátlóra.
Nem hiszem, de ha így lenne, akkor az antibiotikum betegtájékoztatóján rajta kellene lennie.
Szia, nekem nem csökkentette egyik sem a másik hatását :) (Semicilin - Gracial) Mimi (25/L)

Az antibiotikum mennyire és mennyi ideig csökkentheti a fogamzásgátló hatását?

Egy éve szedek Mercilon fogamzásgátlót. Most e6 napig kell szednem antibiotikumot(már csak két napi adag van hátra) és az csökkentheti a fogamzásgátló hatását. De mikor fog újra biztosan hatni a foggátló?

Legjobb válasz: Igen csökkentheti, várd meg míg megjön a következõ mensid. Aki pedig nem szed gyógyszert, ott a peteérésnél is bezavarhat.

Igen csökkentheti, várd meg míg megjön a következõ mensid. Aki pedig nem szed gyógyszert, ott a peteérésnél is bezavarhat.
a levél hanyadik szeménél vagy? sztem várd meg a következõ levelet, addig ovszer.
nem csak csökkentheti hanem minden esetben csökkenti is, ezért az antibiotikumos kúra ideje alatt végig és még utána 7 napig óvszerrel is védekezni kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Az a helyzet h szedtem már az antibiotikumot és a foggátlónál a szünet utolsó elõtti napján tartottam, amikor együtt voltunk a barátommal.És most eléggé félek, mert elfelejtettem h az antibiotikum csökkenti a tabletta hatását:(.

Hogy kell szedni a fogamzásgátlót ha olyan gyógyszert szedtem mellette 10 napig ami csökkentheti a hatását?

A betegtájékoztatón úgy van írva, hogy a különböz? baktériumöl? gyógyszerek csökkenthetik a hatását, így 1 hétig más módon is kell védekezni. Én 10 napig szedtem a Klion nevezet? gyógyszert és rá 3 napra jött az 1 hetes gyógyszer szünet. Tegnap volt a 8. nap így elkezdtem szedni a 2. levéllel. Akkor most kell várni egy hetet(1 hét szünet után), hogy újra hasson a fogamzásgátló? (Sajnos még csak 1 hónapja szedem a tabit, és ezekkel nem vagyok tisztában, a dokim pedig nem veszi fel a telefont.) Hátha van valakinek itt ilyen tapasztalata. Köszi!

Legjobb válasz: Egyébként már az is sokat segít, ha a két tabletta szedése közben a lehetõ legtöbb órát hagyod ki. Emellett igaza van az elõttem szólónak, addig inkább használjatok óvszert is, mert az véd biztosan (és minden ilyen idõszakban, amikor más, a fogamzásgátló hatását rontó gyógyszert szedsz). Emellett egy dicséret jár ezért a kérdésért, mert sokan esnek úgy teherbe, hogy "de én szedtem fogamzásgátlót", és fel sem merül bennük, hogy van ami rontja a hatását...

Egyébként már az is sokat segít, ha a két tabletta szedése közben a lehetõ legtöbb órát hagyod ki. Emellett igaza van az elõttem szólónak, addig inkább használjatok óvszert is, mert az véd biztosan (és minden ilyen idõszakban, amikor más, a fogamzásgátló hatását rontó gyógyszert szedsz). Emellett egy dicséret jár ezért a kérdésért, mert sokan esnek úgy teherbe, hogy "de én szedtem fogamzásgátlót", és fel sem merül bennük, hogy van ami rontja a hatását...
Uj levelnel mar nem kell kiegeszito vedekezes.
Ugyanúgy kell szedni, ahogy egyébként is szednéd, de kell mellé kiegészítõ védekezés(gumióvszer).Szerintem az a biztos, ha ennél a levélnél végig védekezel óvszerrel amikor szexelsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Akkor még 1 hétig védekezünk másképp is!
De ha új levelet kezdesz, akkor nem kell kiegészítõ védekezés! Ezt írják általában a betegtájékoztatón is...
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt olvastam, de azt is írta, hogy ha szedtek mellette olyan gyógyszert ami rontja a hatását akkor 1 hétig kell máshogyan is védekezni. De nekem pont akkor jött az 1 hét szünet amikor menstruáltam, így nem tudom, hogy hat-e már normálisan(hiszen rögtön utána abbahagytam a gyógyszer szedését).

Napi 2x1 Cataflam csökkentheti a Yasminelle fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: én is szedtem fogamzásgátló mellett (fogfájásra ezt adták), a fogorvos szerint nem gyengíti a fog.gátló hatását. De azért kérdezz meg egy patikust.

én is szedtem fogamzásgátló mellett (fogfájásra ezt adták), a fogorvos szerint nem gyengíti a fog.gátló hatását. De azért kérdezz meg egy patikust.
Egyáltalán nem, nyugodj meg :-) Csak az antibiotikumokkal kell vigyázni. De ha csökken a hatása akkor azt te is észlelni fogod ( barnás folyás jelentkezik, esetleg megindul a menszesz )

Csökkentheti a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát az, ha fogyókúrázom? Az Amerikai-fogyókúrát szeretném alkalmazni 10 napra. Semmilyen szert nem szednék be mellé. Csak ami a kúrában van: mozgás, kevesebb táplálékmennyiség

(Narancs, tejf?l, zöldségek, kétszersült)

Legjobb válasz: Ha a fogyókúrád nem okoz hányást és hasmenést, akkor nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát és felszívódását:)

Ha a fogyókúrád nem okoz hányást és hasmenést, akkor nem befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát és felszívódását:)
szerintem sem, ha rendesen szeded és van ideje felszívódni

Enyhe hangulatzavaraimra magnéziumot javasoltak. Egy egyszerű magnéziumos pezsgőtabletta vagy ilyesmi csökkentheti a fogamzásgátlóm hatását?

Enyhe hangulatzavaraimra magnéziumot javasoltak. Egy egyszer? magnéziumos pezsg?tabletta vagy ilyesmi csökkentheti a fogamzásgátlóm hatását?

Legjobb válasz: semmi közük egymáshoz. én amúgy magneB6-ot szedek.

semmi közük egymáshoz. én amúgy magneB6-ot szedek.
Pl az antibiotikumok
antibiotikumok, antidepresszánsok, -pirin végû gyógyszerek(aszpirin, algopirin), egyes gyógyteák. Arra figyelj, hogy a két gyógyszer bevétele között elteljen legalább 3 óra, mert így fel tud szívódni és már nem befolyásolják egymást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Az olyan szerek is, melyek megkötik a gyógyszereket, például a széntablettával együtt semmit sem érdemes bevenni, mert nem fog hatni. Továbbá, az összes hashajtó (és maga a hasmenés) is csökkenti a fog.gátló hatását, mivel kevesebb ideje van felszívódni. Ha pedig valaki kihányja a gyógyszert, akkor gondolom, egyértelmû, hogy miért nem fog hatni. És még gyógynövénykészítmények is csökkentik a védõhatást, mivel ezekben rengeteg különféle vegyület található (míg egy gyári gyógyszerben 1 db hatóanyag van, ezekben akár több 100 is lehet), melyek fokozhatják a májban a különféle enzimrendszereket, így a fog.gátlók hatóanyaga gyorsabban bomlik le.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!