Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló befolyásolja azt, hogy (16 db)

Befolyásolja a fogamzásgátló hatását az hogy milyen gyakran vagyok együtt a párommal?

5hónapja szedek Cypromixet és arra lennék kíváncsi h nagyobb e az esélye h teherbe esek mellette gyakran vagyok együtt a párommal? mennyire befolyásolhatja ez a hatását?

Legjobb válasz: Én is azt szedem, és semmenyire nem befolyásolja a hatást az hogy hányszor szexeltek akár napi 24 órában szexelhettek a hatása akkor is ugyanaz véd... ezt nem tudjátok felülmulni.. hacsak abba nem hagyod a szedését..

Én is azt szedem, és semmenyire nem befolyásolja a hatást az hogy hányszor szexeltek akár napi 24 órában szexelhettek a hatása akkor is ugyanaz véd... ezt nem tudjátok felülmulni.. hacsak abba nem hagyod a szedését..
azért találták ki a tabit, hogy ne legyél terhes, ergó szexelj csak nyugodtan. De tegyük fel , hogy a tabi nem hat úgy ahogy kéne, akkor igen tényleg logikus, hogy minél többet dugtok annál nagyobb az esély a terhességre. Ha jól mûködik a tabi, akkor nem kell a ciklussal számolnod, mert totál kilövi azt.
NEM! Ez biztos! :)
Nem :)
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm mindenkinek a válaszokat:) megnyugodtam...
Hát max statisztikailag nagyobb rá az esélyed, hiszen ot az a 0, 001%, h teherbe ess! Szóval minél többet csinálod, annál több rá az alkalom, de a fogamzásgátló hatását nem befolyásolja.

Miért van az hogy a fogamzásgátló papírja azt mondja, hogy erősen ajánlott a szedése közben a cigarettát abbahagyni? Ez talán befolyásolja a megbízhatóságát? És mi van akkor ha nem fejezem be, vagy csökkentem az adagot?

Yasminellet szedek

Legjobb válasz: A cigarette nem befolyásolja a tabi felszívódását, egyáltalán én is dohányzom, 4 hónapja szedem a tabit(én lindynette 20at), és nem gyengetítette meg a hatását. A mennyiség csökkentését azért javasolhatja a papír, meg a dokik is (vagy akár a teljes leszokást) mert a fogamzásgátló is megterheli a szervezetet, a dohányzás pedig összeszûkíti a vérereket növeli a trombózis és a különbözõ elzáródások veszélyeit (infarktus, szívroham, agyvérzés) A tabletta és a dohányzás pedig együtt odahathatnak egy trombózis kialakulásához.

A cigarette nem befolyásolja a tabi felszívódását, egyáltalán én is dohányzom, 4 hónapja szedem a tabit(én lindynette 20at), és nem gyengetítette meg a hatását. A mennyiség csökkentését azért javasolhatja a papír, meg a dokik is (vagy akár a teljes leszokást) mert a fogamzásgátló is megterheli a szervezetet, a dohányzás pedig összeszûkíti a vérereket növeli a trombózis és a különbözõ elzáródások veszélyeit (infarktus, szívroham, agyvérzés) A tabletta és a dohányzás pedig együtt odahathatnak egy trombózis kialakulásához.
Csak megerõsíteni tudom az elõzõ választ: valóban, az érszûkítõ hatás miatt fokozott a trombózis kockázata. (fokozott kockázati tényezõk: 35 feletti életkor, dohányzás, szülõknél elõforduló trombózisos megbetegedés).
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

A fogamzásgátló nem befolyásolja azt, hogy adhatok-e vért?

Van véradós kiskönyvem, de azt még akkor kaptam, amikor nem szedtem tabit. Így is adhatok vért, igaz? Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Igen, így is adhatsz vért, én is szedek fogamzásgátlót és már többször adtam vért. Az orvos meg is kérdezte, hogy szedek-e. Semmi akadálya, hogy vért adjál!

Igen, így is adhatsz vért, én is szedek fogamzásgátlót és már többször adtam vért. Az orvos meg is kérdezte, hogy szedek-e. Semmi akadálya, hogy vért adjál!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor majd azért szólok elõtte az orvosnak... :-)

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló szedése melyik napjától fejti ki hatását? Már az első naptól vagy pedig esetleg szedés mellett kb. 1 hétig védekezzünk mással is esetleg? A Cikatrina kúp befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?Tisztelettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is javasolt védekezni. A Cikatridina kúp nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)

Szerintetek nagy baj lehet abból, hogy az orvos antibiotikumot írt fel, fogamzásgátlót szedek közbe és lefeküdtem a barátommal? Nagy mértékben befolyásolja az antibiotikum a fogamzásgátlót? :/

Legjobb válasz: Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.

Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.
Aham. Tulajdonképpen érvényteleníti a fogamzásgátló hatását.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek:s
Igen, sajnos befolyásolja a hatását.
A kérdező hozzászólása: de nekem azt mondta az orvosom, hogy nagyon nagy dózisú gyógyszernél és csak akkor, ha 1 hétnél tovább szedem.
Ez így nem feltétlenül igaz, ahogy az orvosod mondta. Azon kívül, hogy mekkora dózisú, attól is függ az antibiotikum melletti hatáscsökkenés, hogy milyen mértékben vesz részt az adott fogamzásgátló a bél-máj körforgásban, illetve hogy milyen típusú (hatásspektrumú, hatásmechanizmusú és hatáserõsségû) antibiotikumot szedsz. Általános elv, hogy bármilyen antibiotikum szedése alatt és az azt követõ legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges a maximális biztonsághoz (és valójában az antibiotikum szedése elõtti 2 napban is, mivel a spermiumok akár 3 napig is túlélhetnek a nõi testben). egy gyógyszerész
1 hétnél kevesebb ideig nem sok értelme van az antibiotikum kúrának. Azt mindig rendesen be kell szedni a megfelelõ ideig...
A heti kúrákat valóban végig kell szedni, de a húgyúti fertõzéseknél leggyakoribbak a 3 vagy 5 napos kúrák. Sõt létezik egyadagos antibiotikum is.

Ha ugy csinálok terhességi tesztet, hogy fogamzásgátlót szedek az mennyire befolyásolja a teszt eredményét?

Egy hetes szünetben voltunk együtt barátommal.. tudom,hogy elvileg akkor is véd,de én félek hogy mégse biztonságos a szünet 6ik napján ugy szeretkezni ,hogy elélvez bennem a barátom.. vagy igy tényleg kisebb az esélye? Nem igazán értem,hogy véd a szünetben is .. ha nem szeded--

Legjobb válasz: Elvileg a szünet,az arra való,hogy közben megjöjjön..nem lehetsz terhes,hiszen helyesen szedted a fogamzásgátlót...felesleges tesztre költened a pénzt,de ha nagyon izgulsz,akkor vegyél..szerintem nem kell...és nemhinném,hogy bármiben is befolyásolná a tesztet...

Elvileg a szünet, az arra való, hogy közben megjöjjön..nem lehetsz terhes, hiszen helyesen szedted a fogamzásgátlót...felesleges tesztre költened a pénzt, de ha nagyon izgulsz, akkor vegyél..szerintem nem kell...és nemhinném, hogy bármiben is befolyásolná a tesztet...
Ááá, no para!
Nyugodj meg, a szünetben is véd a tabi. Amúgy ha tényleg meg akarod csinálni a tesztet, akkor a tabi egyáltalán nem befolyásolja.
Véd, ha rendesen szedted. Hány levéllel szedtél már? Szedtél mást is mellette?
A kérdező hozzászólása: a 2 levél után volt a szünetem, ez az életem második levele :) Rendesen szedtem, egyszer nem vettem be késõbb, mint 9körül, bár kicsit féltem az utolso héten mert hasmenésem volt a bogyi beszedése után két orával, de nem vettem be másikat mert nem volt vészes. :) csak azé mégis akkor szünet volt és .. 6ik nap ..
A kérdező hozzászólása: jaaaa és nem szedtem semmit mellette ! :)
A hasmenés okozhat problémát, csökkentheti a hatást. Az a kérdés, mennyire volt erõs a hasmenés. Én nõgyógyásztól kérdeztem és azt mondta, a hasmenés mindig veszélyes, bármikor is történt. Ráadásul vannak olyan hasfogók, amik egyenesen gátolják a felszívódást. Úgyhogy óvatosan és figyelmesen a hasmenéssel!!!
A kérdező hozzászólása: de ha nem veszek be hasmenés után még egy tabit .. de védekezek másképpen egy hétig akkor mivan? :)
A kérdező hozzászólása: és egyébként milyen "hasfogok" vannak ?
A széntabletta az nagyon jó.. egyszerre 2-3 szemet is belehet venni belõle...akkor biztos hatásos...nekem mindig segít ha ilyen problémám van.

Ha valaki fogamzásgátlót szed, mekkora az esélye hogy ha teherbe esik, hónapokig még menstruál? A gyógyszer befolyásolja?

Legjobb válasz: Nem. Inkább a saját sárgatesthormontermelésed, akkor mensizel, ha ez lecsökken. Aki terhes, annak meg ez elég nagy menynségben termelõdik, 3. hónaptól meg még nagyobban.

Nem. Inkább a saját sárgatesthormontermelésed, akkor mensizel, ha ez lecsökken. Aki terhes, annak meg ez elég nagy menynségben termelõdik, 3. hónaptól meg még nagyobban.
Én így jöttem a világra... anyám nem vett észre, mert mindig rendesen megjött a vérzése a tabi miatt. Így 3. hónapban derült csak ki a turpisság. A tabi mellett nincs ciklus (elvileg) így a megvonásos vérzés nem menstruáció.
Jahh, nem mensi, de ez "sak " annyi, hogy a receptoraid, hormonszinted állapotát hogyan fogja fel az agy...anyukádnál nylván sehogy. De hiába megvonásos vérzés, ugyanaz játszódik le vele, megvónodik aza hormon, ami mensi elõtt nõ meg, majd csökken le, ha nincs terhesség, ezért megjön...
Emlékeim szerint a legjobb tabi is 95% körüli.
99. kerdes nem ez.arra bonyolultabb egxeni homrmon es idegiszabalyozas a valasz

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy a Lándzsás útifű köhögés elleni szirup, befolyásolja-e a fogamzásgátló (Jangee) hatását? Köszönettel!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen konkrét vizsgálatokat nem végeztek a két készítménnyel, így erre nem lehet pontos választ adni. Amennyiben teljes biztonságot szeretne, akkor javaslom a kiegészítő védekezés alkalmazását is.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen konkrét vizsgálatokat nem végeztek a két készítménnyel, így erre nem lehet pontos választ adni. Amennyiben teljes biztonságot szeretne, akkor javaslom a kiegészítő védekezés alkalmazását is.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!