Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló bármikor el lehet kezdeni (2 db)

A fogamzásgátló tabit bármikor el lehet kezdeni?

Nekem az els? lenne hogy elkezdem szedni,de hallottam már olyat is hogy a mensim els? napján kell kezdeni.Igaz ez? A mensim 15.-e körül várható,(ha megjön).A tabit a héten akarom ki iratni.Mikor kell elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: szerintem errõl lekéstél... tabletta felírás elött legalább egy vérvizsgálatot szoktak csinálni. Ez azért nem egy zacskó cukorka, amit osztogatni szoktak. egyébként általában a menstruáció elsõ napján kell bevenni, de a doktorbácsi/néni szépen el fogja mondani. meg a dobozban is le van írva.

szerintem errõl lekéstél... tabletta felírás elött legalább egy vérvizsgálatot szoktak csinálni. Ez azért nem egy zacskó cukorka, amit osztogatni szoktak. egyébként általában a menstruáció elsõ napján kell bevenni, de a doktorbácsi/néni szépen el fogja mondani. meg a dobozban is le van írva.
Ha kiváltod a tabit, akkor a betegtájékoztatóban minden benne lesz. Nem lehet bármikor elkezdeni szedni. A mensi elsõ napjától kell kezdeni, de az is le lesz írva, hogy az 5. napon is el lehet kezdeni, de akkor abban a ciklusodban valamilyen más fogamzásgátlási módszert is használnod kell. Tehát a mensid elsõ napjától szedd!
Manapság (sajnos) elég ritkán küldik vérvételre az embert, mikor tabit írat fel. Engem sem küldtek és a barátnõim közül senkit sem :-( Valóban az elsõ napon kell kezdeni szedni, akkortól elvileg már véd is.
nem minden tablnál így van! van amelyiket a menz elmúlásakor kell kezdeni, a legtöbbet a ciklus elsõ napján (a mens megkezésétõl) az orvos megmondja, de a betegtájékoztatóban tuti benne van
A kérdező hozzászólása: oké. köszi a válaszokat:)

A Zoely fogamzásgátló szedését bármikor el lehet kezdeni vagy menzeszhez van kötve?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatóján rajta van. http://www.diagnosia.com/hu/gyogyszer/zoely-25-mg15-mg-filmt..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!