Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló bármikor el (4 db)

A fogamzásgátló tabit bármikor el lehet kezdeni?

Nekem az els? lenne hogy elkezdem szedni,de hallottam már olyat is hogy a mensim els? napján kell kezdeni.Igaz ez? A mensim 15.-e körül várható,(ha megjön).A tabit a héten akarom ki iratni.Mikor kell elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: szerintem errõl lekéstél... tabletta felírás elött legalább egy vérvizsgálatot szoktak csinálni. Ez azért nem egy zacskó cukorka, amit osztogatni szoktak. egyébként általában a menstruáció elsõ napján kell bevenni, de a doktorbácsi/néni szépen el fogja mondani. meg a dobozban is le van írva.

szerintem errõl lekéstél... tabletta felírás elött legalább egy vérvizsgálatot szoktak csinálni. Ez azért nem egy zacskó cukorka, amit osztogatni szoktak. egyébként általában a menstruáció elsõ napján kell bevenni, de a doktorbácsi/néni szépen el fogja mondani. meg a dobozban is le van írva.
Ha kiváltod a tabit, akkor a betegtájékoztatóban minden benne lesz. Nem lehet bármikor elkezdeni szedni. A mensi elsõ napjától kell kezdeni, de az is le lesz írva, hogy az 5. napon is el lehet kezdeni, de akkor abban a ciklusodban valamilyen más fogamzásgátlási módszert is használnod kell. Tehát a mensid elsõ napjától szedd!
Manapság (sajnos) elég ritkán küldik vérvételre az embert, mikor tabit írat fel. Engem sem küldtek és a barátnõim közül senkit sem :-( Valóban az elsõ napon kell kezdeni szedni, akkortól elvileg már véd is.
nem minden tablnál így van! van amelyiket a menz elmúlásakor kell kezdeni, a legtöbbet a ciklus elsõ napján (a mens megkezésétõl) az orvos megmondja, de a betegtájékoztatóban tuti benne van
A kérdező hozzászólása: oké. köszi a válaszokat:)

Két hét múlva kezdem el szedni a fogamzásgátlót. Lehet bármi gond a 90 napos diéta miatt?

Legjobb válasz: Szeritnem nem, a kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Szedd nyugodtan a tabit az elõírtaknak megfelelõen!

Szeritnem nem, a kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Szedd nyugodtan a tabit az elõírtaknak megfelelõen!

A Zoely fogamzásgátló szedését bármikor el lehet kezdeni vagy menzeszhez van kötve?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatóján rajta van. http://www.diagnosia.com/hu/gyogyszer/zoely-25-mg15-mg-filmt..

Két éve szedem a Yadine fogamzásgátlót és és most kezdtem el egy hete a szünet utáni levél szedését. A 7. napon is abbahagyhatom a gyógyszert végleg? Babát szeretnék, ha abbahagyom bármikor teherbe eshetek már?

Legjobb válasz: Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!

Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!
Ha 2 éve szeded a tablettát, akkor az az 1 hónap már nem olyan sok. Gondolj bele, van akinek 1-2 évig kell próbálkoznia míg a baba összejön. Szerintem nem érdemes félbehagyni a levelet, mert ha babát akarsz, akkor most végképp nem hiányzik egy jó kis hormonzavar.
Abbahagyhatod, de az megzavarná nagyon a ciklusod. Inkább szedd be még azt a levelet, amit szedsz, és utána hagyd el. Sõt a dokik javasolnak 3 hónapig más védekezést, amíg a szervezet megtisztul a gyógyszertõl. Amúgy igen, bármikor teherbe eshetsz, de a tabi elhagyása megzavarhatja a ciklust.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!