Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló bármikor (19 db)

Ha még nem vagyok 18, ahhoz, hogy a nőgyógyász bármit is felírjon nekem fogamzásgátló téren, vmelyik szülőm is kell?

a barátnőm erről beszél nekem,de ilyenről még nem hallottam... bocsi,ha hülyeség :'D

Legjobb válasz: Kell

Kell
Szerintem nem, barátom barátnõje is szedett, és szerintem szegény barátomat ki is herélte volna a lány apja, ha így beállít...:P
Nem. Max. ha 14 se vagy, de azért remélem ez nem áll fenn...
16 éves kor elõtt, ha csak nem erõsen indokolt, nem írják fel, utána meg szülõ nélkül is... meg néha vizsgálat és vérvétel nélkül is...
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok. talán még ez is kicsit korai... ha feliratnék, mindenképpen szeretném, ha megvizsgálnának elõtte, ez az én testem, a hozzám legmegfelelõbbet szeretném megtalálni. egyelõre biztos, hogy még maradunk a guminál, a barátom nem bánja :) minél késõbb szeretném elkezdeni a szervezetem hormonokkal való befolyásolását...

Bármikor elkezdhetem és abbahagyhatom a fogamzásgátló tabletta szedését?

Szeretném abbahagyni a tablettát, mert szétmentem a barátommal. Ha pl. összejönnék 2 hónapon belül valakivel és újra elkezdeném szedni az rosszat tenne a szervezetemnek? Jobb lenne ha folytatnám a szedést vagy nem számít?

Legjobb válasz: mire van a koton?!!!

mire van a koton?!!!
Hogy szeded, rosszat teszel a szervezetednek már eleve. Szóval paradox a kérdés. Amúgy meg erre pont a a nõgyógyász tud válaszolni.
Ha most abbahagyod, legalább fél-1 év szünetet érdemes tartani, mert eléggé megbolygatod a szervezeted a váltogatással.
egyaltalan nem akarmikor..... fél évet kell hagyni a két szedés között minimum
A kérdező hozzászólása: koszonom :)
Vedd be, aztán védekezzetek óvszerrel is!
Így van, vedd be és ha kihányod, akkor 1 hétig védekezzetek óvszerrel!
Olvasd el a tájékoztatót, vagy kérdezd meg a dokit.
Igen meg kell várnod a mensi elsõ napját! Ugyanuúgy kell elkezdened mintha nem is szedtél volna elõtte hiszen kihagytál egy hónapot.
Nem értem, hogy miért kell abbahagyni? Vagy akkor miért kezded el megint szedni? Ilyen nehéz eldönteni, hogy mit is akarsz? A papíron rajta van, a menses elsõ napjához képest az 5 napon kezd el szedni, de remélem tudod, hogy nem vagy védett a következõ 2 hónapban, csak ha a második levelet elkezded szedni, tehát másképp kell védekezned!!!
Azt szeretném megkérdezni, hogy vény nélkül is kapható-e a yasmin?

Miért nem szabad a fogamzásgátlót csak úgy, bármikor elkezdeni?

Ezt csak amiatt kérdezem, mert oké, hogy mindegyikben le van írva, hogy a menses első napjától kell elkezdeni, illetve az orvos is elvileg közli, nade ha mondjuk valaki nem olvassa el, vagy nem tud róla?

Legjobb válasz: A peteérést befolyásolja a gyógyszer, ha csak úgy hónap közben valamikor rászeded a már érett petékre akkor gondolom nem jó.

A peteérést befolyásolja a gyógyszer, ha csak úgy hónap közben valamikor rászeded a már érett petékre akkor gondolom nem jó.
Mert különben hatástalan lenne. A fogamzásgátló nem esemény utáni tabletta. Folyamatos szedéssel fejti ki a hatását. És szerintem azért kötik a menszeszhez, mert onnantól fogamzóképes egy nõ, hisz bármikor lehet pl. rendkívüli peteérése.
Azért, mert a fogamzásgátlók úgy fejtik ki hatásukat, hogy gátolják a peteéréses folyamatot. Ez a folyamat pedig a ciklus elején kezdõdik el. Ha már ciklus közben kezdik el szedni, nem lesz hatása. Aki pedig nem olvassa el a tájékoztatót arról, hogy hogyan kell szedni, az meg meg is érdemli.
Múltkor néztem vmi orvosos mûsort. A kövér hölgy asztmás és panaszkodott, hogy nem hat neki a gyógyszer. Hát hogy használja? Az inhalátorral úgy spriccelt maga köré, mintha parfüm lenne. A legkisebb baj, ha netán becsúszik egy baba, mert a nõ azt hitte, hogy hatni fog a szer. Nagyobb gond, ha totálisan felborul a hormonrendszere és évekig tart helyrehozni, ha egyáltalán sikerül. A fogamzásgátlók önmagukban is kapcsolatba lettek már hozva a mellrákkal, hát mi van akkor, ha ráadásul összevissza szeded? A többit beszéld meg orvosoddal, gyógyszerészeddel!
"ha mondjuk valaki nem olvassa el, vagy nem tud róla" A betegtájékoztató nem tömítõanyagnak van a dobozban. Egyik gyógyszernél sem. Ha valaki úgy veszi be a gyógyszert, h nem olvassa el, hát az meg is érdemli a következményeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azokat a válaszokat, amelyek valóban a kérdésemre érkeztek. Nem kívánok magyarázkodni, nem rólam van szó, én tudok írni és olvasni is és elég intelligensnek tartom magam ahhoz, hogy felfogjam azt az információhalmazt, amit egy betegtájékoztató tartalmaz.

Hüvelygyulladásra kapott hüvelytabletta befolyásolhat bármit is a fogamzásgátló tabletta hatékonyságán?

Legjobb válasz: semmit.. az egyiket a szádon át szeded a másikat meg a puncidon át :DD

semmit.. az egyiket a szádon át szeded a másikat meg a puncidon át :DD
Mondjuk, hogy míg szeded, nem lenne szabad szeretkezned, úgy meg nem eshetsz teherbe :) Egyébként vannak gyógyszerek, amik befolyásolják a tabletta hatékonyságát, de hogy amit te szedsz, az ilyen vagy sem, azt a nõgyógyászod tudná megmondani.
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedek
utolsó :D nem szedi, hanem a hüvelyébe helyezi fel, és ennek a kettõnek semmi köze egymashoz!!

A fogamzásgátló tabit bármikor el lehet kezdeni?

Nekem az els? lenne hogy elkezdem szedni,de hallottam már olyat is hogy a mensim els? napján kell kezdeni.Igaz ez? A mensim 15.-e körül várható,(ha megjön).A tabit a héten akarom ki iratni.Mikor kell elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: szerintem errõl lekéstél... tabletta felírás elött legalább egy vérvizsgálatot szoktak csinálni. Ez azért nem egy zacskó cukorka, amit osztogatni szoktak. egyébként általában a menstruáció elsõ napján kell bevenni, de a doktorbácsi/néni szépen el fogja mondani. meg a dobozban is le van írva.

szerintem errõl lekéstél... tabletta felírás elött legalább egy vérvizsgálatot szoktak csinálni. Ez azért nem egy zacskó cukorka, amit osztogatni szoktak. egyébként általában a menstruáció elsõ napján kell bevenni, de a doktorbácsi/néni szépen el fogja mondani. meg a dobozban is le van írva.
Ha kiváltod a tabit, akkor a betegtájékoztatóban minden benne lesz. Nem lehet bármikor elkezdeni szedni. A mensi elsõ napjától kell kezdeni, de az is le lesz írva, hogy az 5. napon is el lehet kezdeni, de akkor abban a ciklusodban valamilyen más fogamzásgátlási módszert is használnod kell. Tehát a mensid elsõ napjától szedd!
Manapság (sajnos) elég ritkán küldik vérvételre az embert, mikor tabit írat fel. Engem sem küldtek és a barátnõim közül senkit sem :-( Valóban az elsõ napon kell kezdeni szedni, akkortól elvileg már véd is.
nem minden tablnál így van! van amelyiket a menz elmúlásakor kell kezdeni, a legtöbbet a ciklus elsõ napján (a mens megkezésétõl) az orvos megmondja, de a betegtájékoztatóban tuti benne van
A kérdező hozzászólása: oké. köszi a válaszokat:)

Két hét múlva kezdem el szedni a fogamzásgátlót. Lehet bármi gond a 90 napos diéta miatt?

Legjobb válasz: Szeritnem nem, a kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Szedd nyugodtan a tabit az elõírtaknak megfelelõen!

Szeritnem nem, a kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Szedd nyugodtan a tabit az elõírtaknak megfelelõen!

Bármikor elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót? Bővebben lent!

Szombaton kellett volna elkezdenem ismét szedni a fogamzásgátlót,de úgy gondoltam abba hagyom.Viszont most meggondoltam magam.Elkezdhetem ma szedni rendesen, vagy úgy mintha "elfelejtettem" volna bevenni 5napig? És akkor már öttel kevesebbet veszek be ebb?l a levélb?l. Vagy meg kell várnom amíg újra vérzésem lesz,és annak az els? napján? Értelmes válaszokat várok!

Legjobb válasz: ezt a hónapot várd ki gyógyszer nélkül. a következõ menzeszednél meg szedd, ahoyg a doki anno rendelte, a játékszabály ugyanaz, mint volt.

ezt a hónapot várd ki gyógyszer nélkül. a következõ menzeszednél meg szedd, ahoyg a doki anno rendelte, a játékszabály ugyanaz, mint volt.
Szerintem ne kezd újra mostmár, 5 azért nem kevés..:S ha 1-2 lenne akkor talán..de ezek után 1-2 hónap szünet nem ártana, mert lehet felbolygatod ezzel a testedet, ha réted h mire célzok.(Dokitól is hallottam már ezt)
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm!
Most már ne kezd el szedni. Sõt, most már, hogy kihagyod ezt a hónapot, jobb lenne többet várni, mert így ha köv mensikor megint elkezdesz adsz egy jó nagy pofont a szervezetednek. Szóval most már érdemes lenne a "pihenõidõt" kivárni.

Bármikor abba lehet hagyni a fogamzásgátló tabletta szedését? Most a második levél felénél tartok de abba szeretném hagyni. Most is lehet? Vagy várjam meg amíg elfogy a levél?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, végig kell szedni a levelet. Az 1-3 hónapban gyakoriak a vérzéssel kapcsolatos problémák. Olvasd el a betegtájékoztatót. Amúgy mit szedsz? Én 3. napja szedem (lindynette 20). Szintén görcs, haspuffadás, hasmenés...Kíváncsi vagyok, meddig tart. Várok pár napot és ha továbbra sem oké, akkor visszamegyek a dokihoz. Mert ugyebár semmi értelme beszedni, ha a hasmenés miatt kijön belõlem.

Én úgy tudom, végig kell szedni a levelet. Az 1-3 hónapban gyakoriak a vérzéssel kapcsolatos problémák. Olvasd el a betegtájékoztatót. Amúgy mit szedsz? Én 3. napja szedem (lindynette 20). Szintén görcs, haspuffadás, hasmenés...Kíváncsi vagyok, meddig tart. Várok pár napot és ha továbbra sem oké, akkor visszamegyek a dokihoz. Mert ugyebár semmi értelme beszedni, ha a hasmenés miatt kijön belõlem.
Készülj fel rá, hogy marhára összekavarja a ciklusod. Vérezhetsz hosszabban, hónapokig rendszertelen lehet, vagy meg sem jön egyáltalán.
figyelj, az elso 3 honapban ilyenek elofordulnak, ha nagyon elviselhetetlen, hagyd abba amikor akarod, csak verezni fog egy ideig, de ne kinozd magad akkor. Megvizsgalt az orvos amikor felirta??? Az is lehet, hogy nem megfelelo neked vagy egyaltalan nem szedhetsz gyogyszert, a gorcsok semmikeppen nem normalisak. Ha abbahagyod, akkor viszont amint mondtam ossze fog zavarodni a ciklusod. Elso voltam
vard meg mig elfogy a level, meg ha nagyon szenvedsz is, mert igy ugy osszekavarod a ciklusod, hogy egy honapig is verezhetsz. Miert kell azert elkezdeni, hogy 1 honap mulva abbahagyd? ezzel vigyazz, nem tesz jot ha 1-2 honapra elkezded, majd abbahagyod es megint elkezded.
hm..nekem semmi tünet nem volt a lindynette20nál :(.sajnállak, de szerintem menny el a dokihzo és majd õ elmondja hogy mikor hagyd abba.akkor is menny el ha nem vizsgál meg, beszélgessetek.
Én 2 szem után lettem iszonyat rosszul, majdnem kórházba kerültem, és a 3. szemet már nem szedtem be!Utána 9 napig menstruáltam, de már jól vagyok, és soha többet gyógyszer!
A kérdező hozzászólása: Azért mert már így is régóta vérzek és hihetetlenül görcsöl a hasam de most nem tudok elmenni dokihoz.Muszály lenne abbahagynom mert nem bírom ki!
A kérdező hozzászólása: Lindynette20-at szedek.De muszály lesz abbahagynom.Nagyon görcsölök meg vérzek.Ennél nagyobb baj nem lehet akkor sem ha abbahagyom.
Anyám, borogass! MuszáLY, meNNY? :(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!