Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló akadályozza a (2 db)

A fogamzásgátló tényleg akadályozza a szőrnövekedést? Hogyan?

Egyik héten volt benn nálunk a véd?n? és azt mondta hogy a fogamzásgátló jó a pattanásos b?rre, meg a túlzott szörnövekedésre. A Diane-t emlegette, hogy ez ami jó!

Legjobb válasz: Aha a Diane 35 jo ,csak hosszutávon tönkreteszi a hajat. Ezt olvastam. keress rá a googlén. Nyilván nem mindekinél jelentkeznek mellékhatások,de én sokrol hallottam. Meg h a Diane 35 nem is fogamzásgátlo az csak a mellékhatása.

Aha a Diane 35 jo , csak hosszutávon tönkreteszi a hajat. Ezt olvastam. keress rá a googlén. Nyilván nem mindekinél jelentkeznek mellékhatások, de én sokrol hallottam. Meg h a Diane 35 nem is fogamzásgátlo az csak a mellékhatása.
a mindenkori hormonháztartásod hatással van többek között a bõrödre, a szõreidre, gyakorlatilag mindenedre (még a viselkedésedre is). Egy fogamzásgátló, mint hormonkészítmény lehet jó hatással olyan dolgokra is, amikre elvileg nem való. Ilyen a szõrnövekedés is. Konkrét tanácsot nem tudok adni, pasi lévén nincs ebben tapasztalatom, de azt tudom (a kedvesemtõl), hogy pl. a szõrzetre jó.
nem, sehogy
Én 4 éve szedem, igaz nem a Diane 35-öt, de én nem vettem észre semmi változást a szõrnövekedésben! azt már hallottam, hogy pattanásos bõrre jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, de még annyi, hogy ha elkezdeném szedni, akkor mit árthatok vele 15 évesen??
Mindenképp meg kell beszélni egy nõgyógyásszal, nem lehet csak úgy szedni akármit! Õ a korodhoz speciális igényeidhez megtalálja a legkevésbé károsat.
Van. Ha nem is olyan intenzív, de van.
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden választ!
De tart 4-5 napig, csak kevesebb a vér. (szedek gyógyszert, tudom) Elsõ
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor kell tampon? Ez nem tart a szokásos (4-5 nap) ideig?
A fogamzásgátló tabletta szedése alatt, a 7 napos szünetben jelentkezõ vérzést megvonásos vérzésnek hívjuk. Kevésbé intenzív, ill. mivel a petefészek mûködés leáll a gyógyszerszedés alatt, így nincs peteérés, ezáltal ezt a vérzést nem hívhatjuk menstruációnak.
A kérdező hozzászólása: Értem.:) Tehát ha van tabletta, nincs menstruáció.
Utolsó vagyok. Szóval te azt írod, ha nincs beágyazódás, nincs leválás. De igazából pont akkor van leválás, ha nincs beágyazódás. Ha beágyazódik, utána már nem válik le a nyálkahártya:)
Uram atyám, mekkora baromságokat sikerül itt összehordani:) Kezdjük ott, hogy a fogamzásgátló tabletta alapvetõen úgy mûködik, hogy a PETEÉRÉST akadályozza meg. (Emelett nem lesz olyan vastag a méhnyálkahártya sem, plusz a hüvelyváladékot is megváltoztatja). Menstruációnak csak azt a vérzést nevezzük, amit peteérés elõz meg. Mivel nincs peteérés, nincs menstruáció. MEGVONÁSOS vérzés van:) Ez tul képpen olyan, mint a rendes vérzés, csak általában kevesebb és rövidebb ideig is tart. Igazából nem is értem amit mondasz. Nem túl logikus:) De most nem bántani meg kioktatni szeretnélek, ne értsd félre, csak inkább leírom, hogy tiszta legyen:) Szóval a normális menstruációs ciklus: Elsõ napján kezdõdik a menzesz, közben elkezd érni a pete és vastagodni a méh nyálkahártyája (hogy a zigóta be tudjon ágyazódni), félidõben kilökõdik, és ha nem termékenyül meg, akkor elhal. Mivel nincs megtermékenyített petesejt, nincs ami beágyazódjon, a nyálkahártya leválik. Ha megtermékenyül a petesejt, akkor beágyazódik és kész a terhesség:) Gyógyszernél: Ha nincs peteérés, akkor nincs megtermékenyítés sem, ezáltal beágyazódás sincsen.
Épp az a lényege, hogy ha leválik a nyálkahártya (vérzés) nem tud az embrió beágyazódni...
Nekem tabival is ugyanolyan (közepesen erõs) a menzeszem, mint anélkül. Nem változott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!