Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló abba (348 db)

A fogamzásgátló abba hagyása után mennyi az az idő ami alatt minden féle képpen meg kell, hogy jöjjön a menzesz? Én múlt hét pénteken hagytam abba a tablettát, de még nem jött meg. Minden második nap együtt vagyunk a párommal. Így se lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! Én Június 18.-án hagytam abba a szedését, 23-án akkor meg is jött, bár kevesebb volt, mint szokott lenni és azóta semmi. Úgy tudom, hogy fél év után érdemes elmenni orvoshoz, ha addig nem jön meg. Az viszont engem is érdekelne, hogy mivel nem jött meg van-e egyáltalán peteérésem, eshetek-e teherbe?

Szia! Én Június 18.-án hagytam abba a szedését, 23-án akkor meg is jött, bár kevesebb volt, mint szokott lenni és azóta semmi. Úgy tudom, hogy fél év után érdemes elmenni orvoshoz, ha addig nem jön meg. Az viszont engem is érdekelne, hogy mivel nem jött meg van-e egyáltalán peteérésem, eshetek-e teherbe?
Nekem az elõ rendesen a 28. napra megjött a következõ a 35.- re és most várom a harmadik mensit.
Kényelmes megoldás a tabletta, de már etzerszer megbántam, hogy szedtem....félek, hogy nem lehet majd babám, vagy csak nagyon sokára....:( Errõl soha senki nem beszél......
Ez engem is érdekelne, ugyanebben a cipõben járok.... Május közepén bevettem az utolsó tabit, rá 3 napra meg is jött szokás szerint a megvonásos vérzésem, de AZÓTA SEMMI!!!!!! A ciklusom 82. napján járok...... 3 hete szedek barátcserjét, hátha segít... Dokinál még nem voltam. Megszakítással védekezünk, de azért csináltam teszteket, hátha baba miatt nem jön, de negatív.... Szerintem így peteérésünk sincs...... Jó lenne, ha rendezõdne, mert hamarosan babát szeretnénk. Egyenlõre igyekszem türelmesen várni....
Ha nincs menstruáció, akkor nincs peteérése sem.Ha van menstruáció, akkor sem biztos a peteérés, ezt legjobban hõmérözéssel és ovulációs teszttel lehet követni, hogy van-e. Fogamzásgátló abbahagyása után bizony elõfordulhat, hogy nincs menstruáció vagy össze-vissza van.Nekem nagyon hosszú ideig nem volt és évekig próbálkoztunk, hogy végre babánk lehessen.Ezt hívják tabletta miatti szívásnak.
Köszi! Én nagyon erõsen bízom abban, hogy nem lesz gond. De most döbbentem csak rá, hogy tönkretettem a szervezetemet azzal a [email protected]ûen nem mûködik....
Én februárban hagytam abba a gyógyszert És 32, 33, 34 napra szokott mindig megjönni.

A fogamzásgátló abba hagyása után egyböl lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nekünk 10 hónap után sikerült,de én 13 éve szedtem a gyógyszert.Szerintem ez is alkati kérdés.Legyen szerencséd,szurkolok!! 26 hetes kismami

Nekünk 10 hónap után sikerült, de én 13 éve szedtem a gyógyszert.Szerintem ez is alkati kérdés.Legyen szerencséd, szurkolok!! 26 hetes kismami
Van olyan ismerõsöm, aki a tabletta abbahagyása után már 1-2 hónappal teherbe esett, szóval tényleg alkati kérdés.
Van aki gyógyszer mellett maradt terhes, tehát mért ne eshetnél teherbe egy hónapal azután hogy abbahagytad a szedését.
Én 2 hétre az elhagyása után estem teherbe, szval sikerülhet. 23 hetes kismama
igen persze sok ilyet tudok.
Igen persze, én okt. közepén hagytam abba a gyógyszert sok év után.Kihagytunk egy picit, januárban kezdtünk akciózni, most 11 hetes vagyok :-)
A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. hajrá sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem hogy hamarosan siekrül:D!

A fogamzásgátló abba hagyása után mennyi idővel eshetek teherbe?

Mikor kell vigyázzni? És honnan tudhatom,hogy baj van?

Legjobb válasz: 2 héten belül. A mai szerek kis hormontartalmúak. Ha összevissza jön a vérzésed, akkor sajnos nem tudod, mikor érdemes akciózni. Ha nem akarsz hõmérõzni, akkor alkalmazzátok a 'házinyúlra igenis lövünk' módszert (magyarán: mindent bele!) Ha már beálltak az idõpontok, akkor lehet velük variálni.

2 héten belül. A mai szerek kis hormontartalmúak. Ha összevissza jön a vérzésed, akkor sajnos nem tudod, mikor érdemes akciózni. Ha nem akarsz hõmérõzni, akkor alkalmazzátok a 'házinyúlra igenis lövünk' módszert (magyarán: mindent bele!) Ha már beálltak az idõpontok, akkor lehet velük variálni.
Ha abbahagyod, akkor már nincs, ami védene így bármikor teherbe lehet esni, ha már nem szeded!

Mennyi idő kell a fogamzásgátló abba hagyása után hogy ki tisztuljon a szervezet? Egyáltalán kell várni?

Az egyik rokonom azt mondta legalább 6 hónap kell hogy ki tisztuljon a szervezet. A n?gyógyásszal beszéltem és Õ azt mondta nem baj ha három hónap alatt terhes leszek mert alacsony hormontartalmúak a gyógyszerek. Anyúkám sem védekezet másképp nálam és 3 hónap múlva terhes lett velem. És azért 27 évvel ezelött nagyobb hormontartalmúak voltak a gyógyszerek.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom,h nem kell semmit sem varni,mert annyira keves benne a hormon,h nem okoz semmi bajt.

Nekem azt mondta az orvosom, h nem kell semmit sem varni, mert annyira keves benne a hormon, h nem okoz semmi bajt.
Szia. Szerintem ez a tabitol fugg, h mekkora a hormontartalma. Én 2 éve nem szedem a fog. tabit, de arra emlékszem, h a doki azt mondta, legalább 4-5 honapot várjak.
Nem kell várnod semmit, ha a baba jönni akar, jönni fog.Én sem vártam, nekünk 10 hónap kellett a babóhoz. 18 hetes kismami
Szia!Nekem azt mondták többen az orvosok közül(egymástól függetlenül), hogy a mai modern fogamzásgátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy nyugodtan lehet próbálkozni.MI vártunk 5 hónapot, de nem kellett volna, mert 6 hónap próba után estem elõször teherbe, akkor már egy éve nem szedtem, de sajna 3 vetélésen kívül nincs még gyermekem, a vetéléseket pedig igazán nem foghatom a senkire és semmire.2 éve próbálkozunk.Egy öreg róka
Én sem vártam semmit és 3 hónap után jött a baba!:) Elõzõ terhességem gyógyszer mellett jött létre véletlenül, de azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártanék vele a picinek, mert annyira alacsony a hormontartalmuk.Ennek már 8 éve, azóta mégjobb gyógyszerek vannak!Én anno triregolt szedtem.Szerintem nem érdemes várni, valószínû úgysem jön rögtön a pici az elsõ hónapban!Ha mégis akkor meg igazán boldogok lehettek!:) 19 hetes kismama
szia! mi nem vártunk egy percet sem gyógyszer elhagyása után. Tehát nem védekeztünk semmivel. Az én anyum abbahagyta velem a gyógyszer márciusban és áprilisban már meg is fogantam. Nos annak is már 26 éve, és akkor még tényleg nem voltak extra alacsony hormontartalmú gyógyszerek. Nekem is azt mondta a nõgyim, hogy várjukl 3 hónapot, de én nem vártam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! "Öreg róka" nagyon drukkolok Nektek többször olvastam a válaszodat máshol is. A Szulák is 40 fölött van és összejött a baba! Ne keseredj el! Puszi Nektek! :-)

Ha a fogamzásgátló abba hagyásának napján együtt voltam a párommal attól is már teherbe eshetek?

Legjobb válasz: teljességgel kizárt, mert a 7 napos szünetben még meg is fog jönni, alatti is védett vagy, csak onnantól nem, hogy a 8. napon nem kezded újra szedni de utána is állítólag idõ kell, míg kiürül a tabi (egyénfüggõ, kinek mikorra áll vissza, elvileg a 8. naptól lehetsz terhes)

teljességgel kizárt, mert a 7 napos szünetben még meg is fog jönni, alatti is védett vagy, csak onnantól nem, hogy a 8. napon nem kezded újra szedni de utána is állítólag idõ kell, míg kiürül a tabi (egyénfüggõ, kinek mikorra áll vissza, elvileg a 8. naptól lehetsz terhes)
nem!!! van az egy hét szünet még azalatt is védett vagy.és tényleg a 8. naptól nem vagy védett. én abbahagytam a gyógyszert és köv. hónapba már terhes lettem.

4 évig szedtem a Harmonet fogamzásgátlót minden mellékhatás nélkül, majd tartottam egy 2 éves szünetet. Most ismét szedem kb. 1 éve, de vannak a menstruációmmal gondok. Abba kellene hagynom a fogamzásgátló szedését?

Utolsó normális (id?ben megjött, és szokásosan 4 napig tartott) menzeszem februárban volt. Márciusban semmi, áprilisban 1 nap, május 2 nap, június 3 nap...azért haladok:)) De most júliusban 1 héttel elöbb megjött, még végig sem szedtem a levéllel, és majdnem 7 napig megvolt..

Legjobb válasz: Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót. Ez normális?

Megjött 25 napra, 4 napig megvolt 2 napra elmúlt, majd megint véreztem, 2 napig megint semmi, és ma megint vérzek....:( Nektek is volt ilyen gyógyszer abbahagyása után?

Legjobb válasz: 1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót. Ez normális? Nem nem az!

1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót. Ez normális? Nem nem az!
Idõ kell, amíg beáll a vérzés újra.
Majd beáll a ciklusod, kell egy kis idõ. Viszont ha két hétnél tovább meglenne a menstruációd, azért a biztonság kedvéért menj el nõgyógyászhoz. Rendesen megvan, vagy csak pecsételgetsz?
Nekem is viszonylag hamar jött meg, de azért nem így. :S Hát ha nem múlik, azért én elmennék dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Rendesen megvolt 3 napig...majd 1 nap barnázás ezután 2 napig semmi...utána véreztem 2 napig majd semmi utána meg barnáztam...

Ha a májfunkciós értékeim a fogamzásgátlótól lettek nagyon magasak, akkor örökre abba kell hagynom a fogamzásgátlót vagy szedhetek másfélét?

Természetesen megbeszélem ezt a nőgyógyászommal majd, de addig is szeretnék egy kis tájékoztatást kapni.

Legjobb válasz: Abba kell hagyni,minden fogamzásgátló terheli a májat(a hatóanyaguk miatt).

Abba kell hagyni, minden fogamzásgátló terheli a májat(a hatóanyaguk miatt).
Jah.. lehet hogy nem kényelmes, de minden gyógyszer mérgezõ. Ez újdonság? :)
Hát tablettát semmiképpen nem lehet akkor szedni. Hüvelygyûrût lehet esetleg megpróbálni, az kevésbé terheli a májat, de én azt sem javaslom túlzottan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Egyébként nem újdonság, hogy káros, az antiandrogén hatása miatt lenne rá szükségem...

Hagyjam abba a fogamzásgátlót, vagy sem?

Most merült fel bennem a kérdés.Már több,mint másfél éve szedem(yasminelle).Milyen következményei lesznek,ha abba hagyom? Visszaáll rendesen a menstruáció?

Legjobb válasz: Sokaknak kell pár hónap amig vissza áll de van akinek rögtön. Következménye nincs különösebb általában. Viszont az a nagy kérdés hogy mért akarod abba hagyni. Ha hamarosan babát szeretnél hagyd abba, de ha még messze van akkor ne hagyd abba, az többet árt a hormon rendszerednek ha abba hagyod pár hónapra utána meg ujra kezded.

Sokaknak kell pár hónap amig vissza áll de van akinek rögtön. Következménye nincs különösebb általában. Viszont az a nagy kérdés hogy mért akarod abba hagyni. Ha hamarosan babát szeretnél hagyd abba, de ha még messze van akkor ne hagyd abba, az többet árt a hormon rendszerednek ha abba hagyod pár hónapra utána meg ujra kezded.
Igaza van az elsõnek, az ilyen ingadozás nem tesz jót a szervezetednek. De ha ragaszkodsz hozzá, akkor beszéld meg a nõgyógyászoddal, hogy õ mit javasol, mik lehetnek a következményei és ha leállsz, és milyen esetben éri meg (ha csak 3-4 hónapra akkor nem).

Tisztelt Doktor Úr! Pcos-t állapított meg a nőgyógyászom egy ultrahangos vizsgálat során. A menstruációm szabályos, a ciklusaim 28 naposak (fél éve hagytam abba a fogamzásgátlót azóta mindig rendben megjött). Kérdésem az lenne, hogy minden hónapban végezt

Tisztelt Doktor Úr! Pcos-t állapított meg a nőgyógyászom egy ultrahangos vizsgálat során. A menstruációm szabályos, a ciklusaim 28 naposak (fél éve hagytam abba a fogamzásgátlót azóta mindig rendben megjött). Kérdésem az lenne, hogy minden hónapban végeztem lh tesztet és a 13. nap környékén mindig pozitívat mutatott, ez valóban peteérést jelez vagy a pcos miatt lehet magas az lh szint? Másik kérdésem hogy vékony a méhnyálkahártyám, van gyógyszeres lehetőség a vastagítására? Köszönettel:ldikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A peteérés igazolásához más hormonvizsgálatok, illetve ultrahangvizsgálat is szükséges. A nyálkahártya vékonyságát okozhatja az is, hogy Ön nemrég hagyta abba a fogamzásgátló szedését, ezért ennek kis időt kell még hagyni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A peteérés igazolásához más hormonvizsgálatok, illetve ultrahangvizsgálat is szükséges. A nyálkahártya vékonyságát okozhatja az is, hogy Ön nemrég hagyta abba a fogamzásgátló szedését, ezért ennek kis időt kell még hagyni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!