Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a terhességi teszt eredményét (9 db)

A cerazette fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Legjobb válasz: Nem, fogamzásgátló nem befolyásolhatja! Nincs hatása a hcg-re!

Nem, fogamzásgátló nem befolyásolhatja! Nincs hatása a hcg-re!
Nem!

Fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Attól félek h a fogamzásgátló ellenére is teherbe estem. Mivel nem vagyok benne biztos, kb 15% így nem hagytam abba a szedését. Ha csinálok egy tesztet, azt befolyásolja a gyógyszer akár negatív akár pozitív irányba, vagy így is pontos eredményt fog mutatni a teszt???

Legjobb válasz: Nem, nem befolyásolja. Tesztelj! Viszont ha baba van, akkor neki NAGYON nem tesznek jót a további tabletták...

Nem, nem befolyásolja. Tesztelj! Viszont ha baba van, akkor neki NAGYON nem tesznek jót a további tabletták...
A kérdező hozzászólása: tudom ezért is akarom gyorsan megcsinálni a tesztet. de azért szedtem továbbra is mert tényleg nagyon apró az esély rá h terhes legyek....
A babának nem árt a fogamzásgátló!

Ha szerdán voltunk együtt (úgy) a barátommal, ma, (pénteken) már mutathat eredményt a terhességi teszt? Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettából egyet tegnap este, az 5. szemet felejtettem el bevenni.

Este 9 körül szoktam bevenni, de szerdán este fél 11kor vettem be, csütörtök este elfejtettem bevenni (annyira fáradt voltam, nagyon hamar elaludtam) és péntek reggel, (ma) 9 óra 40 perckor vettem be a kimaradt szemet. Nagyon ideges vagyok, mert fiatal vagyok és nem szeretnék babát. Mikor tesztelhetek szerintetek? Lehetek terhes szerintetek?

Legjobb válasz: aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.

aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.
Pótoltad a tabit idõben, úgyhogy nem kell félni. Teszt leghamarabb két héttel utána mutat ki valamit/azon a napon, amikor meg kéne jönnie, de nem jön. Minden esetben reggeli vizeletbõl érdemes tesztelni, de nem valószínû, hogy erre sor kerül. :) Ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Remélem tényleg nem lesz semmi baj.
nekem a reggeli tabiszedés vált be... anno délután kezdtem, de itt voltam, ott voltam, este szintén... reggel (délelõtt) az egy viszonylag fix idõpont számomra). Egyébként valóban két hét kell a tesztnek általában és ha amúgy elõtte valóban rendszeresen szedted egy ideje, nem hinném, h gond lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha a kérdést sem érted, akkor légyszi ne szólj hozzá. Ezt a második hozzászólónak írom.
ja, látom, h igen, akkor meg nincs gond.
és pótoltad? mert azt olyankor pótolni kell..
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltunk együtt és csütörtök este felejtettem el bevenni, de ezt már a kérdésben is leírtam.
ha nem vetted be rendesen minek kellett bespriccelni?
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor a teszttel még várok. Igen, rendesen szedem, de azt olvastam interneten, hogy akkor a legkockázatosabb, ha valaki az elsõ héten hagy ki egy fogamzásgátló tablettát. Emiatt estem nagyon kétségbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, tényleg nem lettem terhes, és nem lett semmi baj! :)

Ha fogamzásgátlót szedek (yadine), mutathat téves eredményt a terhességi teszt?

Legjobb válasz: nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,

nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,
Szerintem sem befolyasolja, hisz terhessegi hormont nem termel a szervezet, csak ha termes vagy. Lehet a teszt volt rossz. Ismeteld meg, ha megint (gondolom pozitiv) ugyanaz jon ki, akkor terhes vagy.
NEM, a fogamzásgátló NINCS hatással a terhességi teszt eredményére. A teszt csak akkor pozitív, ha a beágyazódott embrió megtermeli a hCG-t, tehát nem az anya szervezete termeli! Téves negatív lehet, ha túl hamar/nem reggeli vizeletbõl lett tesztelve, de téves pozitív nincs (illetve van, ha ritka betegségben szenved az illetõ, de ennek az esélyét ki lehet zárni).
A kérdező hozzászólása: A tesztet még nem végeztem el, holnap reggel akartam. Végül estére megjött az, aminek reggel/elõzõ este kellett volna. Féltem attól, ha megcsinálom a tesztet nem mutat valós eredményt. De így már nem kell miatta aggódnom. Köszönöm a válaszokat.

Befolyásolja-e a fogamzásgátló szedése a terhességi teszt eredményét?

Fogamzásgátlót szedek,2.hónapja.Meg is jött a havim,de nagyon aggódok,hogy nem e vagyok terhes.Háromszor csináltam tesztet,mind negatív,de mi van ha terhes vagyok,csak a fogamzásgátló miatt mutatott negatívot?

Legjobb válasz: a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.

a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, akkor megnyugodhatok?
Igen!nyugodj meg!
Nem befolyásolja, a tájékoztatón is rajta van. Egész biztosan nem vagy terhes, eleve a gyógyszer 99% és a teszt is 99%. Nem sok esély marad. :)
Igen lehet az eredményt ne befolyásolja.
de ha rendesen szeded, nem eshetsz teherbe. mi tortent? kihagytal 1 tabit?
Elég kicsi a hibaarány a fogamzásgátlók között, pláne a modernebbeknél, szóval nem valami nagy az esélye, hogy pozitív teszt lenne, ha megpróbálná valaki. Ha nem megfelelõen van szedve a tabletta, akkor mondjuk lehet, hogy becsúszik a baba. Mondjuk a tesztek között is vannak olyanok, amik selejtesek, és nem mutatnak pontosat. Teszem azt, szedsz gyógyszert rendesen, és lesz egy pozitív teszted, akkor sem hinném, hogy terhes vagy :)
A kérdező hozzászólása: Nem hagytam ki 1 szemet sem. Csak érdekelt a kérdés. Hogy ha tesztelek és negatív lesz akkor megbízható-e az eredmény?

Lehetséges, hogy a fogamzásgátlóban található hormonok befolyásolják a terhességi teszt eredményét?

Pár órát késtem a fogamzásgátlóval, amit nem gondolnék olyan nagy problémának, viszont egész hónapban furcsa tüneteim voltak (amik a terhességre is jellemz?ek) és most késik. Egy terhességi teszt megnyugtatna, csak nem tudom, hogy pontos lenne-e az eredmény a hormonok miatt.

Legjobb válasz: Igen, annó elolvastam a gyógyszer egész papírját és elvileg az abban lévõ hormon más attól, mint amire a teszt reagál. Plusz nekem negatív tesztem lett, nem is voltam terhes, úgyhogy kétlem, hogyha a gyógyszerben lévõ hormon terhesnek láttatna akkor a teszt negatívat mutatott volna.

Igen, annó elolvastam a gyógyszer egész papírját és elvileg az abban lévõ hormon más attól, mint amire a teszt reagál. Plusz nekem negatív tesztem lett, nem is voltam terhes, úgyhogy kétlem, hogyha a gyógyszerben lévõ hormon terhesnek láttatna akkor a teszt negatívat mutatott volna.
csinálj tesztet.Más a hormon terhességkor és más ami a fogamzásgátlóban van.Nekem már volt gyógyszer mellett terhességem és pozitiv volt a teszt is.

Ha ugy csinálok terhességi tesztet, hogy fogamzásgátlót szedek az mennyire befolyásolja a teszt eredményét?

Egy hetes szünetben voltunk együtt barátommal.. tudom,hogy elvileg akkor is véd,de én félek hogy mégse biztonságos a szünet 6ik napján ugy szeretkezni ,hogy elélvez bennem a barátom.. vagy igy tényleg kisebb az esélye? Nem igazán értem,hogy véd a szünetben is .. ha nem szeded--

Legjobb válasz: Elvileg a szünet,az arra való,hogy közben megjöjjön..nem lehetsz terhes,hiszen helyesen szedted a fogamzásgátlót...felesleges tesztre költened a pénzt,de ha nagyon izgulsz,akkor vegyél..szerintem nem kell...és nemhinném,hogy bármiben is befolyásolná a tesztet...

Elvileg a szünet, az arra való, hogy közben megjöjjön..nem lehetsz terhes, hiszen helyesen szedted a fogamzásgátlót...felesleges tesztre költened a pénzt, de ha nagyon izgulsz, akkor vegyél..szerintem nem kell...és nemhinném, hogy bármiben is befolyásolná a tesztet...
Ááá, no para!
Nyugodj meg, a szünetben is véd a tabi. Amúgy ha tényleg meg akarod csinálni a tesztet, akkor a tabi egyáltalán nem befolyásolja.
Véd, ha rendesen szedted. Hány levéllel szedtél már? Szedtél mást is mellette?
A kérdező hozzászólása: a 2 levél után volt a szünetem, ez az életem második levele :) Rendesen szedtem, egyszer nem vettem be késõbb, mint 9körül, bár kicsit féltem az utolso héten mert hasmenésem volt a bogyi beszedése után két orával, de nem vettem be másikat mert nem volt vészes. :) csak azé mégis akkor szünet volt és .. 6ik nap ..
A kérdező hozzászólása: jaaaa és nem szedtem semmit mellette ! :)
A hasmenés okozhat problémát, csökkentheti a hatást. Az a kérdés, mennyire volt erõs a hasmenés. Én nõgyógyásztól kérdeztem és azt mondta, a hasmenés mindig veszélyes, bármikor is történt. Ráadásul vannak olyan hasfogók, amik egyenesen gátolják a felszívódást. Úgyhogy óvatosan és figyelmesen a hasmenéssel!!!
A kérdező hozzászólása: de ha nem veszek be hasmenés után még egy tabit .. de védekezek másképpen egy hétig akkor mivan? :)
A kérdező hozzászólása: és egyébként milyen "hasfogok" vannak ?
A széntabletta az nagyon jó.. egyszerre 2-3 szemet is belehet venni belõle...akkor biztos hatásos...nekem mindig segít ha ilyen problémám van.

A fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Nekem a doki csinalt egy sima vizelet tesztet, (olyat, amit venni is lehet annyi kulkonbseggel, hogy nem volt diszes csomagolasa) es nyugodt szivvel kijelentette, hogy nem vagyok terhes. Tudta, hogy szedem a gyogyszert. De azt is mondta, hogy ha a gyogyszer mellett veletlenul megis terhes maradnek, akkor sem lesz a babara semmilyen hatassal, ha meg akarom tartani, egyszeruen befejezem a szedest, es orulok a babanak. Mert ugyebar nagyon ritkan elofordul, hogy az gyogyszer mellett terhes leszel.

Szerintem nem. Nekem a doki csinalt egy sima vizelet tesztet, (olyat, amit venni is lehet annyi kulkonbseggel, hogy nem volt diszes csomagolasa) es nyugodt szivvel kijelentette, hogy nem vagyok terhes. Tudta, hogy szedem a gyogyszert. De azt is mondta, hogy ha a gyogyszer mellett veletlenul megis terhes maradnek, akkor sem lesz a babara semmilyen hatassal, ha meg akarom tartani, egyszeruen befejezem a szedest, es orulok a babanak. Mert ugyebar nagyon ritkan elofordul, hogy az gyogyszer mellett terhes leszel.
nem, ha abbahagytad, akkor már nem hat a bogyesz, de ha sokáig szedted, lehet, hogy van annyi, hogy nem leszel terhes. Amugy a tesztekre is rá van irva, h az eredményt nem befolyásolja a tabi. Ha viszont nem jött meg, csinállj tesztett.
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor miért kell tesztelni? Ha nincs peteérés, már pedig ha szeded a tabit akkor nincs, akkor nincs terhesség.
egyrészrõl a fogamzásgátló mellett még teherbe lehet esni. úgyhogy ha kimarad a mensi, akkor nem árt tesztelni. másrészrõl nem. A terhességi tesztek egy adott hormon szintjét mérik. A fogamzásgátló erre nincs hatással. Más gyógyszerek viszont tehetnek. Konkrétan egyes gyógyszerek okozhatnak pozitív eredmény, terhesség nélkül is.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan a bogyót abbahagytam és következõ nap szeretkeztem a párommal, tehát akkor még hat a bogyó?? Mert nekem nem rögtön jön a menzzim ahogy abbahygom a szedést hanem utána 4 napra rá.
A kérdező hozzászólása: 3 évig szettem a bogyot, és az aktus után 1 héttel csináltam tesztet és negativ volt, de sokat olvastam a tesztekröl is hogy nem 100%-ak. köszönöm a válaszokat! sokat segítettek!!!
Ha már nem szeded, akkor nincs a szervezetedben! Teljesen mindegy, hogy 1 napja, vagy 1 hete!!! Gondolj csak bele, ha már egy szemet elfelejtesz bevenni, attól teherbeeshetsz!
Az elõzõ hozzászólóknak: nyújthat még védelmet a tabi ha nemrég hagyta abba. Gondoljatok a 7 napos szünetre, amikor általában megjön a mensi. A betegtájékoztató szerint, és nekem az orvos is azt mondta, hogy hat a tabi(max. nem élsz nemi életet, mert ugye megvan) és ugye az 7 bogyómentes napot jelent. Én úgy értelmezném a kérdését, hogy abbahagyta a bogyeszt, és a rákövetkezõ nap volt együtt a párjával. Szerintem még benne van a 7 napban, szóval szerintem lehet még védettséged, bár a tesztet ettõl függetlenül is érdemes megcsinálni. Már csak a biztonság kedvéért is.:) Amúgy szerintem sincs túl sok köze a tabinak a teszthez. A boltban is kapható tesztek a HCG terhességi hormonra érzékenyek, ha jól tudom erre a bogyó semmilyen hatással nincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!