Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a terhességi teszt (17 db)

Ha fogamzásgátlót szedek akkor a szervezetemben olyan hormonok vannak mintha terhes lennék, ugye? Ha viszont ez igy van akkor a terhességi teszt miért nem mutat terhességet?

Legjobb válasz: Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Ha szerdán voltunk együtt (úgy) a barátommal, ma, (pénteken) már mutathat eredményt a terhességi teszt? Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettából egyet tegnap este, az 5. szemet felejtettem el bevenni.

Este 9 körül szoktam bevenni, de szerdán este fél 11kor vettem be, csütörtök este elfejtettem bevenni (annyira fáradt voltam, nagyon hamar elaludtam) és péntek reggel, (ma) 9 óra 40 perckor vettem be a kimaradt szemet. Nagyon ideges vagyok, mert fiatal vagyok és nem szeretnék babát. Mikor tesztelhetek szerintetek? Lehetek terhes szerintetek?

Legjobb válasz: aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.

aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.
Pótoltad a tabit idõben, úgyhogy nem kell félni. Teszt leghamarabb két héttel utána mutat ki valamit/azon a napon, amikor meg kéne jönnie, de nem jön. Minden esetben reggeli vizeletbõl érdemes tesztelni, de nem valószínû, hogy erre sor kerül. :) Ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Remélem tényleg nem lesz semmi baj.
nekem a reggeli tabiszedés vált be... anno délután kezdtem, de itt voltam, ott voltam, este szintén... reggel (délelõtt) az egy viszonylag fix idõpont számomra). Egyébként valóban két hét kell a tesztnek általában és ha amúgy elõtte valóban rendszeresen szedted egy ideje, nem hinném, h gond lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha a kérdést sem érted, akkor légyszi ne szólj hozzá. Ezt a második hozzászólónak írom.
ja, látom, h igen, akkor meg nincs gond.
és pótoltad? mert azt olyankor pótolni kell..
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltunk együtt és csütörtök este felejtettem el bevenni, de ezt már a kérdésben is leírtam.
ha nem vetted be rendesen minek kellett bespriccelni?
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor a teszttel még várok. Igen, rendesen szedem, de azt olvastam interneten, hogy akkor a legkockázatosabb, ha valaki az elsõ héten hagy ki egy fogamzásgátló tablettát. Emiatt estem nagyon kétségbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, tényleg nem lettem terhes, és nem lett semmi baj! :)

Fogamzásgátló szedése mellett lehet negatív a terhességi teszt fennálló terhesség esetén is? Valamint elég régóta iszok hashajtó teákat, és ez mennyiben befolyásolja a védettséget?

A menstruációm 1. napján reggeli első vizeletből csináltam digitális Clearblue tesztet, ami negatív lett. De azt olvastam, hogy a hasmenés is gyengítheti a tabletta hatékonyságát, én pedig hónapok óta hashajtó teát iszok fogyókúra miatt, de ez eddig eszembe sem jutott :( És félek, hogy nem bízhatok meg a teszt hatékonyságában. Szerintetek érdemes mindenképpen felkeresni a nőgyógyászt a problémával?

Legjobb válasz: minél hamarabb keresd meg

minél hamarabb keresd meg
hát ha hónapok óta hashajtó teát iszol, akkor az eléggé gyengíthette a tabletta hatását... szóval azt javaslom, keress fel egy orvost, és legközelebb használjatok gumit. ha továbbra is iszod azt a teát, sztem a foggátlóra is fölösleges több ezret kiadni.
Ha negatív a teszt, szerintem megnyugodhatsz, de azért azt ugye érzed te is, hogy mekkora mázlid van, ha ezt most megúszod? Nõgyógyászhoz szerintem nem kéne elmenned, inkább vegyél még 1 (vagy több) tesztet, csak ha pozitív, akkor van ügyed a dokival. Azért mondom, hogy ne menj, mert hacsak nem ismerõsöd, szerintem elég kellemetlen beszélgetésre számíthatsz... Szerintem a betegtájékoztatóban benne van a hasmenést illetõen, hogy gyengül a hatása, akár már 1 tablettánál is, de hónapokon keresztül.... Na mindegy, én nem akarlak lecseszni, nem az én dolgom, már így is eléggé rosszul érezheted magad. A lényeg: mielõbb hagyd abba a teázást, ha gyógyszerrel akarsz védekezni, vagy ha a fogyás a legfontosabb, akkor addig a gyógyszert ne szedd, védekezzetek máshogy, mert ez így tényleg csak pénzkidobás.
Azt mondják a Clearblue a legmegbízhatóbb. Csinálj még egyet, hogy biztos legyen, ha az is negatív és nincs is tüneted, akkor megnyugodhatsz.

A cerazette fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Legjobb válasz: Nem, fogamzásgátló nem befolyásolhatja! Nincs hatása a hcg-re!

Nem, fogamzásgátló nem befolyásolhatja! Nincs hatása a hcg-re!
Nem!
Szerintem ne várjál, inkább elõzd meg a bajt. Gondolom gyereket még úgysem szeretnél...
Ahogy jól esik. Nem én fogom elvetetni vagy megszülni, ha teherbe esel, hanem te. Dönts aszerint, hogy mennyire "gáz" lenne most egy gyerek!

Fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Attól félek h a fogamzásgátló ellenére is teherbe estem. Mivel nem vagyok benne biztos, kb 15% így nem hagytam abba a szedését. Ha csinálok egy tesztet, azt befolyásolja a gyógyszer akár negatív akár pozitív irányba, vagy így is pontos eredményt fog mutatni a teszt???

Legjobb válasz: Nem, nem befolyásolja. Tesztelj! Viszont ha baba van, akkor neki NAGYON nem tesznek jót a további tabletták...

Nem, nem befolyásolja. Tesztelj! Viszont ha baba van, akkor neki NAGYON nem tesznek jót a további tabletták...
A kérdező hozzászólása: tudom ezért is akarom gyorsan megcsinálni a tesztet. de azért szedtem továbbra is mert tényleg nagyon apró az esély rá h terhes legyek....
A babának nem árt a fogamzásgátló!

Ha fogamzásgátlót szedek (yadine), mutathat téves eredményt a terhességi teszt?

Legjobb válasz: nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,

nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,
Szerintem sem befolyasolja, hisz terhessegi hormont nem termel a szervezet, csak ha termes vagy. Lehet a teszt volt rossz. Ismeteld meg, ha megint (gondolom pozitiv) ugyanaz jon ki, akkor terhes vagy.
NEM, a fogamzásgátló NINCS hatással a terhességi teszt eredményére. A teszt csak akkor pozitív, ha a beágyazódott embrió megtermeli a hCG-t, tehát nem az anya szervezete termeli! Téves negatív lehet, ha túl hamar/nem reggeli vizeletbõl lett tesztelve, de téves pozitív nincs (illetve van, ha ritka betegségben szenved az illetõ, de ennek az esélyét ki lehet zárni).
A kérdező hozzászólása: A tesztet még nem végeztem el, holnap reggel akartam. Végül estére megjött az, aminek reggel/elõzõ este kellett volna. Féltem attól, ha megcsinálom a tesztet nem mutat valós eredményt. De így már nem kell miatta aggódnom. Köszönöm a válaszokat.

A teszt kimutatja a terhességet akkor is, ha netán valaki fogamzásgátló mellett lesz állapotos, és közben még mindig szedi a tabit?

Legjobb válasz: Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.

Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Befolyásolja-e a fogamzásgátló szedése a terhességi teszt eredményét?

Fogamzásgátlót szedek,2.hónapja.Meg is jött a havim,de nagyon aggódok,hogy nem e vagyok terhes.Háromszor csináltam tesztet,mind negatív,de mi van ha terhes vagyok,csak a fogamzásgátló miatt mutatott negatívot?

Legjobb válasz: a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.

a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, akkor megnyugodhatok?
Igen!nyugodj meg!
Nem befolyásolja, a tájékoztatón is rajta van. Egész biztosan nem vagy terhes, eleve a gyógyszer 99% és a teszt is 99%. Nem sok esély marad. :)

Lehetséges, hogy a fogamzásgátlóban található hormonok befolyásolják a terhességi teszt eredményét?

Pár órát késtem a fogamzásgátlóval, amit nem gondolnék olyan nagy problémának, viszont egész hónapban furcsa tüneteim voltak (amik a terhességre is jellemz?ek) és most késik. Egy terhességi teszt megnyugtatna, csak nem tudom, hogy pontos lenne-e az eredmény a hormonok miatt.

Legjobb válasz: Igen, annó elolvastam a gyógyszer egész papírját és elvileg az abban lévõ hormon más attól, mint amire a teszt reagál. Plusz nekem negatív tesztem lett, nem is voltam terhes, úgyhogy kétlem, hogyha a gyógyszerben lévõ hormon terhesnek láttatna akkor a teszt negatívat mutatott volna.

Igen, annó elolvastam a gyógyszer egész papírját és elvileg az abban lévõ hormon más attól, mint amire a teszt reagál. Plusz nekem negatív tesztem lett, nem is voltam terhes, úgyhogy kétlem, hogyha a gyógyszerben lévõ hormon terhesnek láttatna akkor a teszt negatívat mutatott volna.
csinálj tesztet.Más a hormon terhességkor és más ami a fogamzásgátlóban van.Nekem már volt gyógyszer mellett terhességem és pozitiv volt a teszt is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!