Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a terhességi teszt (17 db)

Ha fogamzásgátlót szedek akkor a szervezetemben olyan hormonok vannak mintha terhes lennék, ugye? Ha viszont ez igy van akkor a terhességi teszt miért nem mutat terhességet?

Legjobb válasz: Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Ha szerdán voltunk együtt (úgy) a barátommal, ma, (pénteken) már mutathat eredményt a terhességi teszt? Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettából egyet tegnap este, az 5. szemet felejtettem el bevenni.

Este 9 körül szoktam bevenni, de szerdán este fél 11kor vettem be, csütörtök este elfejtettem bevenni (annyira fáradt voltam, nagyon hamar elaludtam) és péntek reggel, (ma) 9 óra 40 perckor vettem be a kimaradt szemet. Nagyon ideges vagyok, mert fiatal vagyok és nem szeretnék babát. Mikor tesztelhetek szerintetek? Lehetek terhes szerintetek?

Legjobb válasz: aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.

aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.
Pótoltad a tabit idõben, úgyhogy nem kell félni. Teszt leghamarabb két héttel utána mutat ki valamit/azon a napon, amikor meg kéne jönnie, de nem jön. Minden esetben reggeli vizeletbõl érdemes tesztelni, de nem valószínû, hogy erre sor kerül. :) Ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Remélem tényleg nem lesz semmi baj.
nekem a reggeli tabiszedés vált be... anno délután kezdtem, de itt voltam, ott voltam, este szintén... reggel (délelõtt) az egy viszonylag fix idõpont számomra). Egyébként valóban két hét kell a tesztnek általában és ha amúgy elõtte valóban rendszeresen szedted egy ideje, nem hinném, h gond lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha a kérdést sem érted, akkor légyszi ne szólj hozzá. Ezt a második hozzászólónak írom.
ja, látom, h igen, akkor meg nincs gond.
és pótoltad? mert azt olyankor pótolni kell..
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltunk együtt és csütörtök este felejtettem el bevenni, de ezt már a kérdésben is leírtam.
ha nem vetted be rendesen minek kellett bespriccelni?
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor a teszttel még várok. Igen, rendesen szedem, de azt olvastam interneten, hogy akkor a legkockázatosabb, ha valaki az elsõ héten hagy ki egy fogamzásgátló tablettát. Emiatt estem nagyon kétségbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, tényleg nem lettem terhes, és nem lett semmi baj! :)

A cerazette fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Legjobb válasz: Nem, fogamzásgátló nem befolyásolhatja! Nincs hatása a hcg-re!

Nem, fogamzásgátló nem befolyásolhatja! Nincs hatása a hcg-re!
Nem!

Fogamzásgátló szedése mellett lehet negatív a terhességi teszt fennálló terhesség esetén is? Valamint elég régóta iszok hashajtó teákat, és ez mennyiben befolyásolja a védettséget?

A menstruációm 1. napján reggeli első vizeletből csináltam digitális Clearblue tesztet, ami negatív lett. De azt olvastam, hogy a hasmenés is gyengítheti a tabletta hatékonyságát, én pedig hónapok óta hashajtó teát iszok fogyókúra miatt, de ez eddig eszembe sem jutott :( És félek, hogy nem bízhatok meg a teszt hatékonyságában. Szerintetek érdemes mindenképpen felkeresni a nőgyógyászt a problémával?

Legjobb válasz: minél hamarabb keresd meg

minél hamarabb keresd meg
hát ha hónapok óta hashajtó teát iszol, akkor az eléggé gyengíthette a tabletta hatását... szóval azt javaslom, keress fel egy orvost, és legközelebb használjatok gumit. ha továbbra is iszod azt a teát, sztem a foggátlóra is fölösleges több ezret kiadni.
Ha negatív a teszt, szerintem megnyugodhatsz, de azért azt ugye érzed te is, hogy mekkora mázlid van, ha ezt most megúszod? Nõgyógyászhoz szerintem nem kéne elmenned, inkább vegyél még 1 (vagy több) tesztet, csak ha pozitív, akkor van ügyed a dokival. Azért mondom, hogy ne menj, mert hacsak nem ismerõsöd, szerintem elég kellemetlen beszélgetésre számíthatsz... Szerintem a betegtájékoztatóban benne van a hasmenést illetõen, hogy gyengül a hatása, akár már 1 tablettánál is, de hónapokon keresztül.... Na mindegy, én nem akarlak lecseszni, nem az én dolgom, már így is eléggé rosszul érezheted magad. A lényeg: mielõbb hagyd abba a teázást, ha gyógyszerrel akarsz védekezni, vagy ha a fogyás a legfontosabb, akkor addig a gyógyszert ne szedd, védekezzetek máshogy, mert ez így tényleg csak pénzkidobás.
Azt mondják a Clearblue a legmegbízhatóbb. Csinálj még egyet, hogy biztos legyen, ha az is negatív és nincs is tüneted, akkor megnyugodhatsz.

Fogamzásgátló befolyásolja a terhességi teszt eredményét?

Attól félek h a fogamzásgátló ellenére is teherbe estem. Mivel nem vagyok benne biztos, kb 15% így nem hagytam abba a szedését. Ha csinálok egy tesztet, azt befolyásolja a gyógyszer akár negatív akár pozitív irányba, vagy így is pontos eredményt fog mutatni a teszt???

Legjobb válasz: Nem, nem befolyásolja. Tesztelj! Viszont ha baba van, akkor neki NAGYON nem tesznek jót a további tabletták...

Nem, nem befolyásolja. Tesztelj! Viszont ha baba van, akkor neki NAGYON nem tesznek jót a további tabletták...
A kérdező hozzászólása: tudom ezért is akarom gyorsan megcsinálni a tesztet. de azért szedtem továbbra is mert tényleg nagyon apró az esély rá h terhes legyek....
A babának nem árt a fogamzásgátló!
Szerintem ne várjál, inkább elõzd meg a bajt. Gondolom gyereket még úgysem szeretnél...
Ahogy jól esik. Nem én fogom elvetetni vagy megszülni, ha teherbe esel, hanem te. Dönts aszerint, hogy mennyire "gáz" lenne most egy gyerek!

Ha fogamzásgátlót szedek (yadine), mutathat téves eredményt a terhességi teszt?

Legjobb válasz: nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,

nagyon kicsi az esélye, amúgy ezt a fog.gátl. nem befolyásolja,
Szerintem sem befolyasolja, hisz terhessegi hormont nem termel a szervezet, csak ha termes vagy. Lehet a teszt volt rossz. Ismeteld meg, ha megint (gondolom pozitiv) ugyanaz jon ki, akkor terhes vagy.
NEM, a fogamzásgátló NINCS hatással a terhességi teszt eredményére. A teszt csak akkor pozitív, ha a beágyazódott embrió megtermeli a hCG-t, tehát nem az anya szervezete termeli! Téves negatív lehet, ha túl hamar/nem reggeli vizeletbõl lett tesztelve, de téves pozitív nincs (illetve van, ha ritka betegségben szenved az illetõ, de ennek az esélyét ki lehet zárni).
A kérdező hozzászólása: A tesztet még nem végeztem el, holnap reggel akartam. Végül estére megjött az, aminek reggel/elõzõ este kellett volna. Féltem attól, ha megcsinálom a tesztet nem mutat valós eredményt. De így már nem kell miatta aggódnom. Köszönöm a válaszokat.

A teszt kimutatja a terhességet akkor is, ha netán valaki fogamzásgátló mellett lesz állapotos, és közben még mindig szedi a tabit?

Legjobb válasz: Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.

Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Befolyásolja-e a fogamzásgátló szedése a terhességi teszt eredményét?

Fogamzásgátlót szedek,2.hónapja.Meg is jött a havim,de nagyon aggódok,hogy nem e vagyok terhes.Háromszor csináltam tesztet,mind negatív,de mi van ha terhes vagyok,csak a fogamzásgátló miatt mutatott negatívot?

Legjobb válasz: a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.

a fogamzásgátló a progeszteron és az ösztrogén koppintását tartalmazza. a baba hcg-t "termel" ezt a teszt mutatja ki. nyugodj le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, akkor megnyugodhatok?
Igen!nyugodj meg!
Nem befolyásolja, a tájékoztatón is rajta van. Egész biztosan nem vagy terhes, eleve a gyógyszer 99% és a teszt is 99%. Nem sok esély marad. :)

Lehetséges, hogy a fogamzásgátlóban található hormonok befolyásolják a terhességi teszt eredményét?

Pár órát késtem a fogamzásgátlóval, amit nem gondolnék olyan nagy problémának, viszont egész hónapban furcsa tüneteim voltak (amik a terhességre is jellemz?ek) és most késik. Egy terhességi teszt megnyugtatna, csak nem tudom, hogy pontos lenne-e az eredmény a hormonok miatt.

Legjobb válasz: Igen, annó elolvastam a gyógyszer egész papírját és elvileg az abban lévõ hormon más attól, mint amire a teszt reagál. Plusz nekem negatív tesztem lett, nem is voltam terhes, úgyhogy kétlem, hogyha a gyógyszerben lévõ hormon terhesnek láttatna akkor a teszt negatívat mutatott volna.

Igen, annó elolvastam a gyógyszer egész papírját és elvileg az abban lévõ hormon más attól, mint amire a teszt reagál. Plusz nekem negatív tesztem lett, nem is voltam terhes, úgyhogy kétlem, hogyha a gyógyszerben lévõ hormon terhesnek láttatna akkor a teszt negatívat mutatott volna.
csinálj tesztet.Más a hormon terhességkor és más ami a fogamzásgátlóban van.Nekem már volt gyógyszer mellett terhességem és pozitiv volt a teszt is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!