Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a terhességet, ha az (11 db)

Mennyi az esély a terhességre, ha fogamzásgátlót szedek, de az orvos nagyon erős antibiotikumot írt fel? Pont akkor, mikor pár szem tabim volt és nem védekeztünk.

Kb még ötszem tabi volt, mikor elkeztem szedni az antibiutikumot, aminek rajta volt a papírján, hogy befolyásolja a fogamzásgátlók hatását. Ennek kb három hete.

Legjobb válasz: Szerintem nagyon kicsi az esélye annak, hogy terhes legyél. Mikor kellene megjönnie?

Szerintem nagyon kicsi az esélye annak, hogy terhes legyél. Mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: egy hét mulva.

Rendes folyásom fehér, ha ez esetleg elmúlik az a terhesség jele is lehet? (fogamzásgátló mellett is rendes fehér folyásom van. )

Legjobb válasz: Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...

Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én sem tudtam pontosan, hogy is fogalmazzam meg. Arra lennék kíváncsi igazság szerint milyen folyás jelzi ha valaki terhes? És hogy ez pontosan mennyi idõ után lehet észrevenni ezt a folyást?
Mióta szeded a fogamzásgátlót?Mert ha több mint 2 hónap akkor biztos nem vagy terhes:) biztos nem te vagy a az az egy százas százalék xD Ha nemrég kedzted szedni normális az ilyen folyás.De nem értem a kérdésedbõl tisztán azt h fehér folyáson van CSAK vagy rendes mestruáció mellett van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Mestruáció mellett nincs, és több mint 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót.

A fogamzásgátló megszakítja a terhességet, ha az aktus után 3 nappal szedem be?

Ahogy beszedtem utana megjon a menstruaciom?

Legjobb válasz: nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van,hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.

nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van, hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.
A fogamzásgátló nem kalmópirin, hogy szükség esetén bekapjuk, ezzel egyetértek. Ez csak megzavarja a szervezeted és kárt csinál. Ha esemény utánira van szükséged, keress fel orvost, felírja a tablettát és mielõbb vedd be. Ha vérzel, akkor nem vagy terhes valószínûleg, de lehet, hogy csak a tabletta zavart meg. Gondolkodj egy megbízhatóbb módszeren, használj óvszert, vagy ha tartós kapcsolatban élsz, szedj fogamzásgátlót az elõírásoknak megfelelõen.
Ha esemény utánira gondolsz még az sem 100%!De az elõzõ hozzászólóknak teljesen igaza van, erre nem lehet alapozni a fogamzásgátlást.
Szerintem aki ilyet kérdez, még ne szexeljen!!!! Bocs!

Ha szerdán voltunk együtt (úgy) a barátommal, ma, (pénteken) már mutathat eredményt a terhességi teszt? Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettából egyet tegnap este, az 5. szemet felejtettem el bevenni.

Este 9 körül szoktam bevenni, de szerdán este fél 11kor vettem be, csütörtök este elfejtettem bevenni (annyira fáradt voltam, nagyon hamar elaludtam) és péntek reggel, (ma) 9 óra 40 perckor vettem be a kimaradt szemet. Nagyon ideges vagyok, mert fiatal vagyok és nem szeretnék babát. Mikor tesztelhetek szerintetek? Lehetek terhes szerintetek?

Legjobb válasz: aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.

aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.
Pótoltad a tabit idõben, úgyhogy nem kell félni. Teszt leghamarabb két héttel utána mutat ki valamit/azon a napon, amikor meg kéne jönnie, de nem jön. Minden esetben reggeli vizeletbõl érdemes tesztelni, de nem valószínû, hogy erre sor kerül. :) Ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Remélem tényleg nem lesz semmi baj.
nekem a reggeli tabiszedés vált be... anno délután kezdtem, de itt voltam, ott voltam, este szintén... reggel (délelõtt) az egy viszonylag fix idõpont számomra). Egyébként valóban két hét kell a tesztnek általában és ha amúgy elõtte valóban rendszeresen szedted egy ideje, nem hinném, h gond lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha a kérdést sem érted, akkor légyszi ne szólj hozzá. Ezt a második hozzászólónak írom.
ja, látom, h igen, akkor meg nincs gond.
és pótoltad? mert azt olyankor pótolni kell..
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltunk együtt és csütörtök este felejtettem el bevenni, de ezt már a kérdésben is leírtam.
ha nem vetted be rendesen minek kellett bespriccelni?
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor a teszttel még várok. Igen, rendesen szedem, de azt olvastam interneten, hogy akkor a legkockázatosabb, ha valaki az elsõ héten hagy ki egy fogamzásgátló tablettát. Emiatt estem nagyon kétségbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, tényleg nem lettem terhes, és nem lett semmi baj! :)

Ha áttérek másik fogamzásgátlóra a 7 napos szünet után (ahogy az orvos mondta), már az első naptól védve vagyok terhesség ellen?

Gestomixtől sokszor fájt a mellem, most Jangeet kaptam. Azt mondta, simán szedjem úgy a szünet után, mintha az előzőt folytatnám. De vajon 7 napig kell kiegészítő védekezés, vagy simán védve vagyok?

Legjobb válasz: Ezt miért nem kérdezted meg tõle?Egyébként SZERINTEM igen.

Ezt miért nem kérdezted meg tõle?Egyébként SZERINTEM igen.
Szerintem is védve leszel.
Nem értek hozzá, csak egy kis eszmefuttatás ezzel kapcsolatban. Ha szedsz egy fogamzásgátlót, de kihagysz két napot, majd elkezded újra szedni, akkor elsõ naptól védve vagy? Ez alapján miért nem elég hetente 1-et bevenni?
Egyébként sok pár vár örökbefogadható kisbabára. ;-)
3-mas! A menstruációs szünetben mindenki "kihagyja" a tablettaszedést, tehát ez alatt véd. Utána megint szedi a gyógyszert, tehát véd.
Na, hát akkor nincs gond. :)
Szerintem meg egy hét nem sok idõ, ki lehet bírni gumival is. Minek kockáztatnál??
Óvszerrel. A megszakítás nem teljesen biztonságos.
A kérdező hozzászólása: mindig ovszer?megszakitással igaz nem teljes a védelem, de azert nem reménytelen
Ha nem baj, ha jön a baba, akkor oké. Ha baj, akkor óvszer!
Látom, hogy baj. AKkor óvszer, spirál, pesszárium.
Egy barátnõm most 6 hónapos terhes. Megszakítással védekeztek. Ha nem akarsz babát menj biztosra. De úgy látom te már eldöntötted, ha úgy nyilatkozol, hogy nem reménytelen dolog. Ha ennyire szeretnél abortuszt hát akkor hajrá. Egyébként vannak közösülés elõtti kúpok, krémek. De ezek sem biztonságosak. Marad az óvszer, amit nem szeretnél. Esetleg nézz utána a méhen belüli eszközöknek. Egyébként milyen gondokat okozott?
Elsõ vagyok. Megszakítással csak úgy ha ismered a ciklusod. Az ovulációd körül a "veszélyes" napokon óvszer, a többiben be lehet vállalni úgy hogy megszakítással. De nem javaslom! bármikor bekövetkezhet "csúszás", lehet kétszer is peteérésed, spermát is tartalmazó elõváladék kerül a hüvelyedbe, stb....
Krémek/kúpok + naptár + megszakítás, avagy óvszer. A spirál egyáltalán nem megbízható. Kérhetsz fogamzásgátló injekciót, ha nem azért hagytad abba, mert probléma volt a hormonjaiddal. Hüvelygyûrû, pesszárium, vagy a párod elköttetheti magát. Én a helyedben beszélnék a nõgyógyásszal, aki a gyógyszert írta, hogy mi lehetne számodra/számotokra a legmegfelelõbb.
78, 4567%
Ugyan annyi, mintha máskor menne beléd.
Peteérés után 1 napig van esélye fogantatásnak. Peteérés általában (noha nem kizárólagosan, stressz sokminden más mellett spontán ovulációt is okozhat) a ciklus közepén van. Ebbõl kiindulva az esély meglehetõsen kicsi, de nem kizárható ettõl még.
34%
3-as! Vigyázz, mert ezt biztatásnak veszi! Egyébként pedig spontán peteérés bármikor bekövetkezhet, ezért nem mondhatod, hogy kicsi. ;) Kérdezõ! Ha NEM akarsz gyereket, akkor az esély ÓRIÁSI! Ha gyereket akarsz, akkor kisebb.
AZ nem, de ha beléd élvez valaki ebben a hónapban az okozhat.
Ahogy utolsó mondja: a fogazmásgátló szedése vagy nem szedése nem okoz terhességet. A gec* a hüvelyben, na az igen, az okozhat.
A kérdező hozzászólása: én sem arra gondoltam természetesen h csakúgy.. nem kell egybõl taplónak lenni..
Igen, okozhat.Mivel ez a levél elsõ hetén történt, így ha az elõtte lévõ 7 napban szeretkeztetek, akkor számítani kell egy lehetséges terhességre.Ha nem, akkor ezután legalább egy hétig használjatok gumit is.

Fogamzásgátlót szedek és pénteken kellett volna megjönnie és még mindig semmi. Ha holnap megcsinálom a tesztet, az már kimutatja a terhességet vagy még korai?

Legjobb válasz: Van akinek hamarabb is kimutatja, de a mesi kimaradásának elsõ napjától nyugodtan tesztelhetsz.

Van akinek hamarabb is kimutatja, de a mesi kimaradásának elsõ napjától nyugodtan tesztelhetsz.
Ha nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed, ill nem szedtél antibiotikumot, és mindig pontosan szedted a gyógyszert, akkor szerintem nem vagy terhes.Nagyon sok minden befolyásolhatja a pár napos késést.Akár az idõjárás, akár a stressz...Tesztelj, az a tuti!
A kérdező hozzászólása: Reggel teszteltem: negatív lett. De még mindig nem jött meg, egyszerûen nem értem. Nem szedtem más gyógyszert, csak 1-2 advil-t kaptam be, amíg nem tudtam elmenni fogorvoshoz.

Ha pár hónapig fogamzásgátlót szedek nagyobb az esélye a gyogyszer abbahagyása után a terhességnek? Könnyebben lehet utána teherbeesni?

Legjobb válasz: Én 2 évi szedtem a fogamz.gtlot, 1,5 év után sikerült a babát összehozni. Igaz h.mint kiderül azért mert nekem mensi elõtt 1 héttel volt peteérésem nem ugy mint ahogy a nagykönyven meg van irva. :)

Én 2 évi szedtem a fogamz.gtlot, 1, 5 év után sikerült a babát összehozni. Igaz h.mint kiderül azért mert nekem mensi elõtt 1 héttel volt peteérésem nem ugy mint ahogy a nagykönyven meg van irva. :)
6os vagyok. Ha babát szeretnél javaslom a törpemikroszkopot. Pg 53 a neve. Ezzel jöttünk rá a turpisságra. És egybõl sikerült a baba. Már épp küldtek meddõsségi vizsgálatra mikor rátaláltunk erre.
Nem.Nehezen ürül ki a szervezetbõl.De a kivétel erõsíti a szabályt(az egyik kedves kérdezõ akinek szerencsére sikerült hamar teherbe esni)Boldog Karácsonyt!!
A fogamzásgátló vékonyítja a méhnyálkát.nem mondanám, hogy könnyebben teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat.Várok még több tapasztalatot, mert eléggé megoszlanak a tapasztalatok. Kellemes ünnepeket!
4 évig szedtem egy nagyon gyengét, 1 éve abbahagytam, azóta sincsenek rendben a hormonjaim :( Én nem hiszem, hogy könnyebb teherbe esni utána, hiszen leállítja a saját hormontermelést...
Én másfél évig szedtem egy nagyon erõset, majd abbahagytam és a 3.hónapban terhes lettem, most vagyok 10 hetes!
Szia:) Hát nem tudom én októberben hagytam abba gyógyszert még nincs baba, talán majd most decemberbe, bár én több évig szedtem...tehát ez nincs megírva, h kinek h sikerül fogamzásgátló után, de az esély megvan, h rögtön sikerüljön...
10 évig szedtem, szeptemberben abbahagytam, októberben terhes lettem :) Nincs szabály.
Egyik ismerõsöm szedte évekig, aztán abbahagyta, és rögtön teherbe is esett. Én 10 évig szedtem, de amikor abbahagytam, teljesen összezavarta a ciklusom, volt, hogy 1 hónapig menstruáltam, és aztán volt, hogy 2 hónapig nem jött meg. De azért így is fél év alatt összehoztuk ilyen cikluszavar mellett. Még a nõgyógyász is meglepõdött.:-) Szóval, ez tényleg változó. Kinek így, kinek úgy. Én mindenesetre nem zavarnám meg a szervezetemet a helyedben, mert lehet, hogy neked pont az ellenkezõjét váltja ki, és még nehezebb lesz a teherbeesés, bár szerintem mindenképp kérd ki az orvos véleményét, mielõtt belevágnál.
Igen.És könnyebben lehet elvetélni is:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!