Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a terhességet, ha (34 db)

Mi a jele a terhességnek fogamzásgátló tabletta szedése mellett? Rendszeresen szedtem! 2 napig hányingerem volt reggel. Igaz sok vizet is ittam. Mi a jele ha terhes lennék? Kimarad a havi, vagy a tabi mellett, hogy jelentkezik?

Legjobb válasz: Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.

Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.
tabi mellett amúgyis más a megvonásos. általában nem jön meg a megvonásos, de megesik, hogy mégis megjön. ilyenkor azonban azt mondják, hogy furán érezték magukat az anyukák, s ez feltûnõ volt. na, de ha gyanakszol vegyél tesztet. de egy hányinger még nem feltétlen terhességi jel!
Elvileg hányinger hányás a terhesség 5-6. hetében jelentkezik, tehát a menstruáció elmaradása(vagy megváltozása, pl. jóval kevesebb vér) után. Reggeli hányingerem nekem is szokott lenni, mert nem akarok elmenni otthonról:)
Nekem a barátnõm fogamzásgátló mellett lett terhes, ráadásul a vérzése sem változott, észre sem vette magán, csak amikor megnõtt a hasa egy picit....:/
Amúgy szerintem aki terhes lesz tabi mellett, az vagy rosszul szedte be, kihagyott egy szemet vagy esetleg volt valami ami csökkentette a hatását..pl hányás vagy hasmenés, antibiotikum, fájdalomcsillapító, grapefruit, stb. :S

Mennyi az esély a terhességre, ha fogamzásgátlót szedek, de az orvos nagyon erős antibiotikumot írt fel? Pont akkor, mikor pár szem tabim volt és nem védekeztünk.

Kb még ötszem tabi volt, mikor elkeztem szedni az antibiutikumot, aminek rajta volt a papírján, hogy befolyásolja a fogamzásgátlók hatását. Ennek kb három hete.

Legjobb válasz: Szerintem nagyon kicsi az esélye annak, hogy terhes legyél. Mikor kellene megjönnie?

Szerintem nagyon kicsi az esélye annak, hogy terhes legyél. Mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: egy hét mulva.

Kizárt a terhesség ha fogamzásgátlót szedek és vérzésem is volt a 7 napos szünetben igaz?

Legjobb válasz: Nem. Párom húgának bekavart az antibiotikum, de továbbra is folytatta a tabit, mert nem vette észre, h terhes lett volna. Az ötödik hónap után viszont fura rugdosásokat kezdett érezni. 7 napos szünetben ugyanúgy volt neki megvonásos vérzés. A gyerek jól van, azóta testvére is lett.

Nem. Párom húgának bekavart az antibiotikum, de továbbra is folytatta a tabit, mert nem vette észre, h terhes lett volna. Az ötödik hónap után viszont fura rugdosásokat kezdett érezni. 7 napos szünetben ugyanúgy volt neki megvonásos vérzés. A gyerek jól van, azóta testvére is lett.
100%-os biztonság nincs. Persze kicsi rá az esély így, de látod van rá lehetõség.
A kérdező hozzászólása: de nem szedtem antibiotikumot meg semmi mást. egyszer volt egy kis hasmenésem az egyik tabi bevétele után 10 perccel.
A kérdező hozzászólása: ha a következõ hétnapos szünetben csinálok egy tesztet.
Tabi utáni 10 perc nem lehet gond. Ha 1-2 órával utána van, az nagyobb baj. 10 percen belül még csak a gyomorba jut le.

Ha fogamzásgátlót szedek akkor a szervezetemben olyan hormonok vannak mintha terhes lennék, ugye? Ha viszont ez igy van akkor a terhességi teszt miért nem mutat terhességet?

Legjobb válasz: Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Rendes folyásom fehér, ha ez esetleg elmúlik az a terhesség jele is lehet? (fogamzásgátló mellett is rendes fehér folyásom van. )

Legjobb válasz: Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...

Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én sem tudtam pontosan, hogy is fogalmazzam meg. Arra lennék kíváncsi igazság szerint milyen folyás jelzi ha valaki terhes? És hogy ez pontosan mennyi idõ után lehet észrevenni ezt a folyást?
Mióta szeded a fogamzásgátlót?Mert ha több mint 2 hónap akkor biztos nem vagy terhes:) biztos nem te vagy a az az egy százas százalék xD Ha nemrég kedzted szedni normális az ilyen folyás.De nem értem a kérdésedbõl tisztán azt h fehér folyáson van CSAK vagy rendes mestruáció mellett van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Mestruáció mellett nincs, és több mint 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót.

A fogamzásgátló megszakítja a terhességet, ha az aktus után 3 nappal szedem be?

Ahogy beszedtem utana megjon a menstruaciom?

Legjobb válasz: nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van,hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.

nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van, hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.
A fogamzásgátló nem kalmópirin, hogy szükség esetén bekapjuk, ezzel egyetértek. Ez csak megzavarja a szervezeted és kárt csinál. Ha esemény utánira van szükséged, keress fel orvost, felírja a tablettát és mielõbb vedd be. Ha vérzel, akkor nem vagy terhes valószínûleg, de lehet, hogy csak a tabletta zavart meg. Gondolkodj egy megbízhatóbb módszeren, használj óvszert, vagy ha tartós kapcsolatban élsz, szedj fogamzásgátlót az elõírásoknak megfelelõen.
Ha esemény utánira gondolsz még az sem 100%!De az elõzõ hozzászólóknak teljesen igaza van, erre nem lehet alapozni a fogamzásgátlást.
Szerintem aki ilyet kérdez, még ne szexeljen!!!! Bocs!

A teszt kimutatja a terhességet akkor is, ha netán valaki fogamzásgátló mellett lesz állapotos, és közben még mindig szedi a tabit?

Legjobb válasz: Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.

Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

A macskának lehet baja, ha terhessége alatt fogamzásgátló injekciót kapott?

Rendszeresen kapja a szurit, de párszor elkéstünk vele és olyankor tüzelni kezdett, megvártuk, míg elmúlik, és utána kapta meg (vagy hagytuk, hogy fialjon). Most azonban megkapta a szurit (naptárban vezetjük, hogy mikor esedékes), és 2-3 hét múlva vettük észre, hogy n? a hasa. Egyel?re nem tudom eldönteni, hogy hasas lett-e, de több, mint valószín?, mert nagy a pocakja, és nem úgy, mint mikor csak simán hízik valamennyit. Illetve kint vannak a cicik és 2,5 helyett 4 kg. Na jó, így hogy leírtam, 99,9%-ig biztos vagyok a terhességében. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy nem lesz így baja? Illetve a kicsik hogy élték túl az injekciót? Ez nincs rájuk hatással?

Legjobb válasz: Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? Egyébként igen, lehet baja. Ha a kicsiknek nem is biztosan (pedig lehet, jobb lenne, ha nem élnék túl), a macskádat nagyon-nagyon komoly veszélynek teszed ki. Nagyon felelõtlen vagy!!!

Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? Egyébként igen, lehet baja. Ha a kicsiknek nem is biztosan (pedig lehet, jobb lenne, ha nem élnék túl), a macskádat nagyon-nagyon komoly veszélynek teszed ki. Nagyon felelõtlen vagy!!!
Igen nagy baja lehet. Sokkal egyszerûbb és egészségesebb lenne az ivartalanítás, teljesen tönkreteszed így a hormonháztartását, rákot is kaphat. Ha kismacska születik az pedig ki tudja milyen beteg lesz majd.
Vidd el állatorvoshoz!!!! Te oltogatod õket otthon???? Mert ebbõl a kérdésbõl az tûnik ki!! Ilyen felelõtlen állattartókat, istenem!
A kérdező hozzászólása: Állatorvos barátom mutatta meg hogy kell beadni a szurit, tõle veszem hozzá a fogamzásgátlót, õ adja a tût, fecskendõt, csak most nincs itthon és nem tudtam még vele beszélni. Gondolhattam volna, hogy ilyen válaszokat kapok, mindenki az ivartalanítással jön megállás nélkül ezen az oldalon. 10 éves, nem fogom már ivartalanítani, tökéletesen bevált eddig a szuri, ez az elsõ alkalom, hogy úgy tûnik, mégsem mûködött. Köszi azért a válaszokat, inkább megkérdezem majd a barátomat, ha végre el tudom érni.
A kérdező hozzászólása: Ja, a másik: "Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? " Most akkor magamat se tömjem vele, inkább vetessem ki a méhem, mert egészségesebb? Rendben, majd megfontolom.
Ha van állatorvos ismerõsöd mi a frászért itt kérdezel meg ha tudod, hogy úgyse jók a válaszok?
A kérdező hozzászólása: Már rájöttem, hogy kár volt. Csak reméltem, hogy akad még rajtam kívül pár felelõtlen állatkínzó aki ismeri a fogamzásgátló módszereket és tud válaszolni.

Ha fogamzásgátlót szedek és a 7 napos szünetben rendesen jelentkezik a vérzésem, akkor teljesen kizárható a terhesség?

3 éve szedem,soha nem volt velem semmi gond,soha nem maradt ki egyetlen szem sem... Megjegyzem még,hogy talán 3 havonta 1x használjuk ki a gyógyszer "előnyeit" mivel mi "megszakítással" szeretjük... Utoljára januárban történt ilyen,azóta már 2x is megjött,de most mégis olyan furi a hasam...

Legjobb válasz: Statisztikák szerint 0,1% esélyed van a terhességre,ha rendesen szeded,az majdnem semmi,de teljesen kizárni sohasem lehet.

Statisztikák szerint 0, 1% esélyed van a terhességre, ha rendesen szeded, az majdnem semmi, de teljesen kizárni sohasem lehet.
A kérdező hozzászólása: és ha rendszeresen, pontosan jelentkezik a vérzésem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!