Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a terhességet, (168 db)

Mi a jele a terhességnek fogamzásgátló tabletta szedése mellett? Rendszeresen szedtem! 2 napig hányingerem volt reggel. Igaz sok vizet is ittam. Mi a jele ha terhes lennék? Kimarad a havi, vagy a tabi mellett, hogy jelentkezik?

Legjobb válasz: Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.

Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.
tabi mellett amúgyis más a megvonásos. általában nem jön meg a megvonásos, de megesik, hogy mégis megjön. ilyenkor azonban azt mondják, hogy furán érezték magukat az anyukák, s ez feltûnõ volt. na, de ha gyanakszol vegyél tesztet. de egy hányinger még nem feltétlen terhességi jel!
Elvileg hányinger hányás a terhesség 5-6. hetében jelentkezik, tehát a menstruáció elmaradása(vagy megváltozása, pl. jóval kevesebb vér) után. Reggeli hányingerem nekem is szokott lenni, mert nem akarok elmenni otthonról:)
Nekem a barátnõm fogamzásgátló mellett lett terhes, ráadásul a vérzése sem változott, észre sem vette magán, csak amikor megnõtt a hasa egy picit....:/
Amúgy szerintem aki terhes lesz tabi mellett, az vagy rosszul szedte be, kihagyott egy szemet vagy esetleg volt valami ami csökkentette a hatását..pl hányás vagy hasmenés, antibiotikum, fájdalomcsillapító, grapefruit, stb. :S

Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, a peteérés után a mensiig az elmúlt 3 hónapban mindenféle terhességi tünetem van. Mitől lehet?

Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, (helyre állt a mesim nagyából)a peteérés után a mesiig az elmúlt 3 hónapban mindenféle terhességi tünetem van. Általában fáradtabb vagyok és újabban szédelgek is, néha émelygek. eddig mindig reménykedtem hátaha babás vagyok de nem. Most is 3-4 nappal a peteérés után fájdogál a mellem és szédül, és átaludnám a napokat.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a tested téged is "átver", azaz annyira vágysz már a babára, hogy tudatosság nélkül produkálod a tüneteket. Ha viszont a végén mindig ott a mensi, és az szokásos erõsségû és állagú, akkor sajnos nem vársz babát. Az álmosság és szédelgés furcsa tünet egy peteérésnél, de lehet, hogy csak azt jelzi, hogy ebben a nyálkás idõben nem jut a szervezeted elég vitaminhoz.Ha megint megjön a mensi és a tünetek nem múlnak, keress fel egy orvost!

Lehet, hogy a tested téged is "átver", azaz annyira vágysz már a babára, hogy tudatosság nélkül produkálod a tüneteket. Ha viszont a végén mindig ott a mensi, és az szokásos erõsségû és állagú, akkor sajnos nem vársz babát. Az álmosság és szédelgés furcsa tünet egy peteérésnél, de lehet, hogy csak azt jelzi, hogy ebben a nyálkás idõben nem jut a szervezeted elég vitaminhoz.Ha megint megjön a mensi és a tünetek nem múlnak, keress fel egy orvost!

Hogyha fogamzásgátló szedése alatt terhes leszek, és folytatom a f. gátló szedését, van esélye annak, hogy a terhesség alatt is fogok menstruálni?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy az elsõ két hozzászólás milyen kérdésre adott válasz, de hogy nem erre, az biztos. Kérdezõ: igen, vérzés ritkán ugyan, de elõfordulhat a terhesség elsõ néhány hónapjában fogamzásgátló mellett is, akárcsak anélkül. De 1-2 hónapon belül biztosan észreveszed más jelekbõl, hogy terhes vagy. És amire az elõzõ válaszokban utaltak, hogy a hormonális fogamzásgátlók veszélyeztetik a magzatot, egy tévhit. A tabletta hatóanyagai az ösztrogén és gesztagén komponensek (olykor csak gesztagének), melyekkel azonos hatású hormonokból már a terhesség kezdeti szakaszában is jóval nagyobb mennyiségek termelõdnek, mint amennyit kívülrõl beviszünk a tablettával. Így természetesen az ehhez képest elhanyagolható, azonos hatású fogamzásgátló-hormonok nem befolyásolhatják a terhességet, és nem lehetnek káros hatással a fejlõdõ magzatra. Feleslegesek ugyan, ezért a terhesség felismerésével el kell õket hagyni, de nem ártalmasak. egy gyógyszerész

Nem tudom, hogy az elsõ két hozzászólás milyen kérdésre adott válasz, de hogy nem erre, az biztos. Kérdezõ: igen, vérzés ritkán ugyan, de elõfordulhat a terhesség elsõ néhány hónapjában fogamzásgátló mellett is, akárcsak anélkül. De 1-2 hónapon belül biztosan észreveszed más jelekbõl, hogy terhes vagy. És amire az elõzõ válaszokban utaltak, hogy a hormonális fogamzásgátlók veszélyeztetik a magzatot, egy tévhit. A tabletta hatóanyagai az ösztrogén és gesztagén komponensek (olykor csak gesztagének), melyekkel azonos hatású hormonokból már a terhesség kezdeti szakaszában is jóval nagyobb mennyiségek termelõdnek, mint amennyit kívülrõl beviszünk a tablettával. Így természetesen az ehhez képest elhanyagolható, azonos hatású fogamzásgátló-hormonok nem befolyásolhatják a terhességet, és nem lehetnek káros hatással a fejlõdõ magzatra. Feleslegesek ugyan, ezért a terhesség felismerésével el kell õket hagyni, de nem ártalmasak. egy gyógyszerész
És az neked miért lenne jó, hogy fogyatékos gyereked születik?
Ha terhes vagy már nem lehetsz az megint. Egyszerre csak 1 gyerek foganhat (vagy ikrek) És ilyenkor azonnal abba kell hagyni a bogyó szedését.
Ha terhes vagy, akkor nem valószínû, hogy fogsz menstruálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, leginkább az utolsó választ, természetesen ha valóban terhes vagyok, nem akarok szedni fogamzásgátlót, csak felmerült bennem ez a kérdés.

Ha fogamzásgátlót szedek akkor a szervezetemben olyan hormonok vannak mintha terhes lennék, ugye? Ha viszont ez igy van akkor a terhességi teszt miért nem mutat terhességet?

Legjobb válasz: Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Mekkora az esélye a fogamzásgátló abbahagyása után a terhesség?

Egyik ismer?söm augusztusba hagyta abba a tabletta szedését, azóta nem is jött meg neki. A párjával védekeztek, de semmi jele annak h megjönne neki. Mennyit szokot ilyenkor késni a menszesz? Van esélye arra h terhes? Válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Esélye van a terhességre, de ez nagyon sok mindentõl függ. Pl.: - hogyan védekeztek - meddig szedte a fogamzásgátlót - milyen fogamzásgátlót szedett - nagyon sok nõnek a tabletta abbahagyása után csak hónapokkal jön meg - nem hiszem, hogy ezalatt az idõ alatt teherbe lehet esni A legjobb megoldás az lenne, hogy ha beruházna egy terhestesztre és azonnal kiderülne. Már 1000 forint alatt lehet venni tesztet. Ha meg hónapokig nem jön meg neki, akkor érdemes megemlíteni ezt a nõgyógyászának is.

Esélye van a terhességre, de ez nagyon sok mindentõl függ. Pl.: - hogyan védekeztek - meddig szedte a fogamzásgátlót - milyen fogamzásgátlót szedett - nagyon sok nõnek a tabletta abbahagyása után csak hónapokkal jön meg - nem hiszem, hogy ezalatt az idõ alatt teherbe lehet esni A legjobb megoldás az lenne, hogy ha beruházna egy terhestesztre és azonnal kiderülne. Már 1000 forint alatt lehet venni tesztet. Ha meg hónapokig nem jön meg neki, akkor érdemes megemlíteni ezt a nõgyógyászának is.
Már a tabletta abbahagyását követõ hónapban is 30 százalék az esélye, akár más esetben, hiszen már napi, 24 órás hormontartalma van mindegyik modern tablettának. Ehhez persze az kell, hogy a peteérése visszatérjen, az viszont minden embernél más - nálam 6 hónapig tartott, mire biztos, bizonyítható peteérésem lett, menstruálni mensturáltam ugyan elõtte is, de pete nem volt. De van, akiknek rögtön visszaáll. Teszttel tényleg könnyen a végére lehet járni, ha pedig negatív és csak pár csepp vagy még annyi sem a mensi, akkor érdemes elmenni orvoshoz.

Rendes folyásom fehér, ha ez esetleg elmúlik az a terhesség jele is lehet? (fogamzásgátló mellett is rendes fehér folyásom van. )

Legjobb válasz: Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...

Nem világos a kérdés... folyás lehet a terhesség jele, de ha neked amúgy is van folyásod akkor miért lenne a terhesség jele? Pláne fogamzásgátló mellett... bocsi de nem világos...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én sem tudtam pontosan, hogy is fogalmazzam meg. Arra lennék kíváncsi igazság szerint milyen folyás jelzi ha valaki terhes? És hogy ez pontosan mennyi idõ után lehet észrevenni ezt a folyást?
Mióta szeded a fogamzásgátlót?Mert ha több mint 2 hónap akkor biztos nem vagy terhes:) biztos nem te vagy a az az egy százas százalék xD Ha nemrég kedzted szedni normális az ilyen folyás.De nem értem a kérdésedbõl tisztán azt h fehér folyáson van CSAK vagy rendes mestruáció mellett van még olyan?
A kérdező hozzászólása: Mestruáció mellett nincs, és több mint 2 hónapja szedem a fogamzásgátlót.

A fogamzásgátló megszakítja a terhességet, ha az aktus után 3 nappal szedem be?

Ahogy beszedtem utana megjon a menstruaciom?

Legjobb válasz: nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van,hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.

nem szakítja meg a terhességet a fogamzásgátlo. a gyogyszer arra van, hogy megelozzuk vele a terhességet, ugy hogy rendszeresen szedjuk, és nem arra, hogy megszakítsuk, de amugy inkább no comment a kérdéshez.
A fogamzásgátló nem kalmópirin, hogy szükség esetén bekapjuk, ezzel egyetértek. Ez csak megzavarja a szervezeted és kárt csinál. Ha esemény utánira van szükséged, keress fel orvost, felírja a tablettát és mielõbb vedd be. Ha vérzel, akkor nem vagy terhes valószínûleg, de lehet, hogy csak a tabletta zavart meg. Gondolkodj egy megbízhatóbb módszeren, használj óvszert, vagy ha tartós kapcsolatban élsz, szedj fogamzásgátlót az elõírásoknak megfelelõen.
Ha esemény utánira gondolsz még az sem 100%!De az elõzõ hozzászólóknak teljesen igaza van, erre nem lehet alapozni a fogamzásgátlást.
Szerintem aki ilyet kérdez, még ne szexeljen!!!! Bocs!

A teszt kimutatja a terhességet akkor is, ha netán valaki fogamzásgátló mellett lesz állapotos, és közben még mindig szedi a tabit?

Legjobb válasz: Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.

Igen, kimutatja, mert HCG - a terhességi hormon - akkor is termelõdik, ha fogamzásgátlót szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Fogamzásgátló mellett mennyire észrevehetõ a terhesség?

1,5 éve szedem Lindynette nevû gyógyszerem, mindig pontosan, 3. napra megjött. Már a 4. napnál tartok, és sehol semmi. Az lenne a kérdésem, hogy aki gyógyszer mellett lett terhes, milyen tüneteket észlelt? Olyankor is elmarad a menzesz?

Legjobb válasz: Ha késik, akkor tesztelni kell. Ha pozitív, akkor egyértelmû a terhesség. Amennyiben negatív, akkor fog. gátló mellett is megesik, hogy nem pontos. Évekig szedtem fogamzásgátlót, mindig egy bizonyos napon jött meg, tehát kedden elfogyott a gyógyszer és azon a héten pénteken jött meg a megvonásos vérzésem, viszont volt 1-2 alkalom, amikor csak hétfõn jött meg. És nem voltam terhes soha fog. gátló szedése alatt. Szóval bármi miatt is eltolódhat még fog. gátló mellett is a megvonásos vérzés idõpontja. Ha 3-4 nap múlva sem jelentkezik vérzés, akkor csinálj tesztet.

Ha késik, akkor tesztelni kell. Ha pozitív, akkor egyértelmû a terhesség. Amennyiben negatív, akkor fog. gátló mellett is megesik, hogy nem pontos. Évekig szedtem fogamzásgátlót, mindig egy bizonyos napon jött meg, tehát kedden elfogyott a gyógyszer és azon a héten pénteken jött meg a megvonásos vérzésem, viszont volt 1-2 alkalom, amikor csak hétfõn jött meg. És nem voltam terhes soha fog. gátló szedése alatt. Szóval bármi miatt is eltolódhat még fog. gátló mellett is a megvonásos vérzés idõpontja. Ha 3-4 nap múlva sem jelentkezik vérzés, akkor csinálj tesztet.

Szerdától szedek antibiotikumot, csütörtökön este vettem be a következő levélről a fogamzásgátló tabit, pénteken pedig lefeküdtem a párommal. Lehet ebből terhesség?

Legjobb válasz: Ha nem alkalmaztatok kiegészítõ védekezést, igen, csökkent a fogamzásgátló nyújtotta védelem. Az antibiotikumkúra alatt és utána legalább egy hétig kiegészítõ védekezés szükséges a nem kívánt terhesség megakadályozására. Érdemes probiotikumot is szedni.

Ha nem alkalmaztatok kiegészítõ védekezést, igen, csökkent a fogamzásgátló nyújtotta védelem. Az antibiotikumkúra alatt és utána legalább egy hétig kiegészítõ védekezés szükséges a nem kívánt terhesség megakadályozására. Érdemes probiotikumot is szedni.
Ha már a második levélnél tartasz, szerintem eléggé kialakult már a védelem. Nem hinném, hogy baj lenne belõle.
A kérdező hozzászólása: Hát feleslegees számolgatni, de igy jön ki elõbb beszéltem az egyik patikus ismerõsömmel. S köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Mi jön ki így?
A kérdező hozzászólása: A pete éréses idõszakom.
De ha rendesen szeded a fogamzásgátlót, nincs befejezett peteérés. Ezzel csak akkor számolhatnál, ha nem avatkoznál be kívülrõl a hormonrendszeredbe.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, igen. Nah de remélem nem lesz semmi komplikáció, sok volt ez az idegeskedés mára. De megnyugtattatok és azt hiszem holnap a dokimat is felhivom.
"De biztos vagyok a páromba, hogy nagyon vigyázott" Ha annyira biztos lennél benne, akkor nem tetted volna fel a kérdést. Egyébként az AB nem csak úgy csökkentheti a tabi hatását, ahogy bendsorp leírta. Hanem bizonyos AB-ok a májban serkentik azokat az enzimeket, amik lebontják pl. a fogamzásgátlót. Gyorsabban lebomlik --> csökken a hatás. Nem értem miért nem lehet kibírni 2 hetet kotonnal...
#18 Ez az enziminduktor hatás antibiotikumoknál igen ritka, tulajdonképpen csak a rifampicinnél és rifabutinnál jelentõs. És azért nem írtam le, mert feltételeztem, hogy nem tbc-je van a kérdezõnek, ugyanis ma már nem túl gyakori betegség - de legalábbis a fejlett országokbeli internettel rendelkezõk körében nem az. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, bizom a paromban, de hallottam erröl az elõ váladékos cuccrol azért kérdeztem meg itt és egy gyógyszerész ismerõsömet. Es tbc-s sem vagyok, torokgyulladasra kaptam az antibiotikumot.
#10 Kikérem magamnak, hogy butaságot írtam volna. ÉN egy szóval sem mondtam, hogy 0 lenne az esély a terhességre, még több fogamzásgátló módszer helyesen történõ alkalmazásával sem csökkenthetõ 0-ra a valószínûség. Amit ÉN írtam: - az antibiotikumkúra alatt és utána minimum 1 hét kiegészítõ védekezés kell - a kérdezõ ne aggódjon, mert bár az antibiotikum csökkenti a hatékonyságot, a megszakításos együttlét és a probiotikum segítségével a teherbe esés esélye újra minimális. Vagyis ugyanazt írtam, amit te, kivéve a probiotikumról szóló értetlenkedést. Akkor most annak szerepérõl is felvilágosítalak: az antibiotikum szedése azért csökkenti a fogamzásgátló hatékonyságát, mert a bélbaktériumok közremûködése szükséges a fogamzásgátló hormonok enterohepatikus körforgásban való részvételéhez, mely fiziológiásan jelentõs mértékben járul hozzá a fogamzásgátláshoz szükséges plazmaszint eléréséhez. Ha a baktériumflórát antibiotikummal jelentõsen pusztítjuk, a fogamzásgátló hormonok nem érik el a kellõ koncentrációt a vérben. A probiotikum tehát azért szükséges, hogy helyreállítsa az elpusztított baktériumflórát, elõsegítve ezzel a hatásos hormonkoncentráció elérését. Valóban nem fogamzásgátló hatású, de növeli a fogamzásgátló tabletta lecsökkent hatékonyságát. Kérdezõ! A fogamzásgátló meggátolja az ovulációt, a szedése alatt nem alkalmazható a naptármódszer, felesleges számolgatnod.
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok azzal, hogy a probiotikumnak nincs fogamzásgátló hatása, nem is azért szedtem. Ugy tudom, hogy ha nem a peteéréses periodusba esik bele ez a dolog, akkor még kisebb az esély arra, hogy teherbe essek. Az én pete érésem csak 2 hét mulva várható. Szal reméleeem tényleg nem lesz semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Ez már a 7. levél, de ebbõl a fajta fogamzásgátlóból a második. Az antibiotikumot már nem szedem, de szedtem mellé probiotikumot. Akkor nem sok esélye van a terhességnek??
Szerintem akkor kizárt, hogy teherbe estél volna. Megnyugodhatsz! :) De persze, ha mindenképp biztosra akarsz menni, vegyél egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ideges vagyok! De biztos vagyok a páromba, hogy nagyon vigyázott és olvastam, hogy aki rendszeresen fogamzásgátlót szed, nem vehet be azt a 72 órás esemény utáni tablettát sem. Remélem nem lesz gond, köszi a válaszokat! :)
Tehát mégiscsak alkalmaztatok kiegészítõ védekezést (megszakítás). Ez esetben tényleg nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Igen, megszakítás az volt. De azért ugy tudom, hogy ez nem egy 99 %-os módszer.
NEM VAGY AZ! NA! :D
A kérdező hozzászólása: Már kezdek megnyugoodni! :D Pedig nem vagyok egy idegeskedõs fajta. Valaki fejbe kólinhatna! :D
Hát én nem foglak, ugyanis a kedves 62, illetve 55 %-kal rendelkezõ válaszolók rendre butaságot írnak. Természetesen lehetsz. 1) Antibiotikum kúra alatt és utána hét napig kiegészítõ védekezés kell. 2) A megszakítás még kiegészítõ védekezésnek sem elégséges. Természetesen csökkenti az esélyeket, de nem nullára. Gumit kellene ilyenkor használnotok. 3) A probiotikum hogy jön ide? Az arra szolgál, hogy az antibiotikum által szétbarmolt bélflórádat helyreállítsa. Nincs fogamzásgátló hatása! Már hogy lenne! Ugyanakkor minimális az esély.
NEM MINDEN ANTIBIOTIKUM BEFOLYÁSOLJA A FOGAMZÁSGÁTLÓ HATÁSÁT...BLA...BLA...BLA..Hiába tépem a számat bármilyen ilyen kérdés esetén. Az antibiotikum károsítja a bél bolyhokat, emiatt a fogamzásgátló felszívódása rosszabb lehet, ezért kell mellette probiotikumos cuccot szedni mellette.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!