Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a peteérést (69 db)

Tényleg igaz hogy a fogamzásgátló a peteérésen kívül a beágyazódást és a spermák méhbe kerülését is megakadályozza?

Legjobb válasz: tehát nem akadályozza meg feltétlenül,csak nehezíti a méhbe az átjutást...plusz peteérést is akadályoz..viszont vannak kivételes esetek amikor fog.gátló helyes szedése mellett mégis létrejön a peteérés(mert tudod mikor fog.gátlót szedsz elvileg álmenstruáció van csak,nem valós),és mégis terhesség a vége.Tehát a legfontosabb,hogy ne élvezzenek beléd,mégha szedsz is fogamzásgátlót.

tehát nem akadályozza meg feltétlenül, csak nehezíti a méhbe az átjutást...plusz peteérést is akadályoz..viszont vannak kivételes esetek amikor fog.gátló helyes szedése mellett mégis létrejön a peteérés(mert tudod mikor fog.gátlót szedsz elvileg álmenstruáció van csak, nem valós), és mégis terhesség a vége.Tehát a legfontosabb, hogy ne élvezzenek beléd, mégha szedsz is fogamzásgátlót.
A spermák méhbe kerülését? Hogyan, eltorlaszolja a puncit?
A kérdező hozzászólása: nem tudom.itt olvastam az egyik kérdés válaszaként.
a milligest betegtájékoztatójában pl. ez van: A háromfázisú fogamzásgátló készítmények minden egyes csomagban különbözõ hormontartalmú bevont tablettákat tartalmaznak, amelyek a normál ciklus változó hormonszintjéhez igazodnak. Ezek a hormonok hatásukat elsõdlegesen az ovuláció gátlásával fejtik ki. Ezen kívül megváltoztatják a cervixnyákot és a méh nyálkahártyáját, ezáltal megnehezítik a spermiumok eljutását a petesejthez és csökkentik a beágyazódás valószínûségét.
Hát többféle hatásuk van. Az egyik az, hogy megakadályozza a a peteérést és a tüszõrepedést (ha mégis lenne érett petéd). A másik, hogy megváltoztatja a hüvelyváladék állagát, ami a spermiumoknak áthatolhatatlan lesz, vagy csak nehezen tudják megközelíteni a méhet. A méhnyálkahártyát nem engedi megvastagodni, csak minimálisan, ami a megvonásos vérzést eredményezi, így ha mégis lenne tüszõrepedésed és megtermékenyülés, nem tudna beágyazódni az érett pete, mert nem lenne rá alkalmas a méhnyálkahártya. Szóljatok, ha kihagytam vmit.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha kihagyok 1 tablettát, nem szûnik meg a hatása egycsapásra?
Nem, de csak akkor, ha már kicsit régebbóta szeded, pl egy hónap. Addigra már biztosan védve vagy, bár vannak olyan tabletták, amit az elsõ szemtõl (de azért azt mondják, nem árt a védekezés az elején). Ha már kialakult a védettség, egy tablettától nem lesz baj, egy nõi blogon olvastam, hogy 24, de a modernebb tabik akár 36 órát is kibírnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy hagyj ki egyet-egyet, de ha mégis elfelejted vagy valami oknál fogva kimarad, legyen nálatok gumi.
Igen, pl. a Mercilon is ilyen, de biztos van olyan tabletta is, amelyik máshogy hat. Persze csak akkor, ha rendesen szeded...
a peteérést elvileg
Én is úgy tudom h a peteérést. De a google a barátod:P
A peteérést. A beágyazódást a spirál gátolja.
a mai fogamzásgátlók háromfázisúak: - meggátolják a peteérést - ha valami miatt mégiscsak megtörténne a peteérés, megakadályozzák a beágyazódást - plusz asszem(de nem akarok hülyeséget mondani) felturbózzák a nyáktermelést, hogy a spermiumok egyáltalán ne jussanak be a méhbe. de az elsõ kettõ tuti.
úgy van ahogy az utolsó írja, de semmi köze hozzá a tabletta háromfázisosságának.
jah a tabletta hormon alapú

Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, a peteérés után a mensiig az elmúlt 3 hónapban mindenféle terhességi tünetem van. Mitől lehet?

Amióta nem szedem a fogamzásgátlót, (helyre állt a mesim nagyából)a peteérés után a mesiig az elmúlt 3 hónapban mindenféle terhességi tünetem van. Általában fáradtabb vagyok és újabban szédelgek is, néha émelygek. eddig mindig reménykedtem hátaha babás vagyok de nem. Most is 3-4 nappal a peteérés után fájdogál a mellem és szédül, és átaludnám a napokat.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a tested téged is "átver", azaz annyira vágysz már a babára, hogy tudatosság nélkül produkálod a tüneteket. Ha viszont a végén mindig ott a mensi, és az szokásos erõsségû és állagú, akkor sajnos nem vársz babát. Az álmosság és szédelgés furcsa tünet egy peteérésnél, de lehet, hogy csak azt jelzi, hogy ebben a nyálkás idõben nem jut a szervezeted elég vitaminhoz.Ha megint megjön a mensi és a tünetek nem múlnak, keress fel egy orvost!

Lehet, hogy a tested téged is "átver", azaz annyira vágysz már a babára, hogy tudatosság nélkül produkálod a tüneteket. Ha viszont a végén mindig ott a mensi, és az szokásos erõsségû és állagú, akkor sajnos nem vársz babát. Az álmosság és szédelgés furcsa tünet egy peteérésnél, de lehet, hogy csak azt jelzi, hogy ebben a nyálkás idõben nem jut a szervezeted elég vitaminhoz.Ha megint megjön a mensi és a tünetek nem múlnak, keress fel egy orvost!

A fogamzásgátló elején elfelejtettem bevenni 1 tablettát rá következő 3-4napig gyenge vérzésem volt. Most befejeztem a tablettát ha nem jön meg a havi akkor mikortól számítsam a peteérésemet?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló mellett nincs peteérés,jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad,így lehet,hogy gond lett,de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden,nem tudod kiszámolni a peteérésed,mert nem tudni biztosan semmit,hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet,ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Fogamzásgátló mellett nincs peteérés, jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad, így lehet, hogy gond lett, de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden, nem tudod kiszámolni a peteérésed, mert nem tudni biztosan semmit, hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet, ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Fogamzásgátló szedése előtt megvizsgálta az orvosod a peteérésedet?

Nálam csak kenetet vett és elküldött vérvételre még 2 éve...Most olvasgattam h ez is fontos lenne :S de még enm is hallottam róla, h kellene iylen is, sztetek miért nem vizsgálta meg?Nektek megtette?

Legjobb válasz: Nekem nem. Jó pár évig szedtem fogamzásgátlót. Megbántam. Amikor babát szerettünk volna nem jött össze, mert nincs peteérésem. Aztán jött a gyógyszeres és szuris peteérés csinálás... soha többet!!! Nekem ráadásul PCO-m is lett.

Nekem nem. Jó pár évig szedtem fogamzásgátlót. Megbántam. Amikor babát szerettünk volna nem jött össze, mert nincs peteérésem. Aztán jött a gyógyszeres és szuris peteérés csinálás... soha többet!!! Nekem ráadásul PCO-m is lett.
Ja amúgy az elsõ hozzászóló voltam.
Jah, jól elcseszik a ciklust, és az ember mehet kemény pénzekért stimura, inszemre, vagy lombikra. Nekem elötte sem volt rendes ciklusom, de gyógyszer után meg pláne nem volt semmi. 25 éves vagyok, csináltak peteérést, hogy terhes legyek, hát sikerült, sajnos túl jól. Nem részletezem, terhes lettem, de sajnos nem jól alakultak a dolgok... Most megint szeretnék terhes lenni, de ki tudja, hogy valaha is sikerül. Mivel nincs peteérésem, elvileg a stimuláció jönne megint szóba, de akkor megint kezdõdne elõlrõl az ördögi kör. Szóval számolnom kell azzal, hogy lehet sosem lesz kisbabám, és milyen áron??? :( Nekem hiába is mondják, hogy a mai gyógyszerek nem tartalmaznak annyi hormont... Lehet, de valamit biztos, amitõl ez lett...
Persze, hogy be tud kavarni, de ha nincs rendben akkor szinte 100 %-ra borítékolni lehet, hogy nagy kavart okoz, csak ez kb. 100-ból egy dokit érdekel, ezért is nem nézik meg, csak felírják.
A kérdező hozzászólása: hát nagyon remélem h nem leszek az a kevés kivétel
Akkor is be tud kavarni, ha rendben van. Nem egy esetrõl hallottam már, hogy gyógyszer elõtt tök szabályos menzesz volt peteéréssel együtt, tabi után meg semmi.
Nekem igen, egy hónapig kellett hõmérõznöm. Azt mondta, hogy azért, mert ha nincs vagy nem teljesen van rendben a peteérésem, akkor úgy be tudja keverni a gyógyszer, hogy nagy kárt tud okozni a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Azt én sem értem, nekem normális volt egyébként.Majd rákrédezek az orvosomnál
Sajnálom ha erõs volt, ez az igazság. Igazából nekem csak azért furcsa ez, mert ha vki azzal megy az orvoshoz, hogy rendszertelen a menzesze az az elsõ, hogy tablettát írnak... Persze az jó kérdés, hogy miért nem vizsgálják meg inkább..
A kérdező hozzászólása: Azért ez a vagy visszaáll vagy nem kicsit erõs volt.. :S Nyílván akinek nincs rendes peteérése annak nem írnak fel fogamzásgátlót.
De nem értem mire jó, ha elõtte megvizsgálják a peteérésed. Attól, hogy valakinek van rendes peteérése, a fogamzásgátló abbahagyása után lehet, hogy nem lesz. De ezt elõre nem látják.. Hiszen a gyógyszer leállítja a peteérést, és ha vki abbahagyja vagy visszaáll, vagy nem. Nem írták le véletlen, hogy miért fontos?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h választoltál! Sajnálom :S Én is ezért krédeztem rá netes dokinál, h meddõség milyen gyakran lehet, mondta h peteérés vizsgálat szükséges az elkezdése elõtt, és hát nekem nem volt!Szte szüneteltessem és vizsgáltassam ki, aztán megint szedhetem
A kérdező hozzászólása: nagyon sajnálom :S remélem nálam nem lesz ilyesmi, nem tudom ez mitõl függ, én akárkit ismerek aki szedte és babát akart utána egybõl sikerült pár hnap után, most nem tudom h ez tényleg nagyon kicsi esélyû vagy h mitõl lehet..:S ááá

Fogamzásgátló abbahagyása után, van valami tea vagy valami ilyesmi, amivel hamarabb visszahozható a peteérés?

Szeretném természetes úton megoldani, nem majd gyógyszerekkel, viszont sokáig se szeretném, ha húzódna. Van rá valami praktika? :)

Legjobb válasz: Peteérésed eddig is volt csak a spermium nem tudott feljutni. A megtermékenyítést akadályozza a fogamzásgátló, nem a peteérést.

Peteérésed eddig is volt csak a spermium nem tudott feljutni. A megtermékenyítést akadályozza a fogamzásgátló, nem a peteérést.
1-es, bár ne szólaltál volna meg! Kérdezõ! Mennyi idõ telt el? Mindenképpen várj pár ciklusnyi idõt és csak azután próbálkozz! Ha magától visszaállna, akkor csak ronthatsz a helyzeten, ha idõ elõtt mindenfélével próbálkozol! Átlagos, normális egészséges életmód, esetleg multivitamin... ez bõven megteszi!
A kérdező hozzászólása: Eddig 33 nap telt el, de még nem jött meg, pedig gyógyszer elõtt rendszeres volt a ciklusom, azt hittem most se lesz gond. :( És a menzesz elõjeleit pedig érzem...mellérzékenység, alhasi fájások, álmosság, fáradtság, de nem akar megjönni. :( Ezért gondoltam, hátha elõ lehetne segíteni egy kicsit. :)
Premens tabletta segíthet szerintem.
Szia én 10évig szedtem folyamatosan a tablettákat, március 8-án vettem be az utolsót ( igaz akkor a levél közepén tartottam, de akkor határoztuk el a férjemmel, hogy belevágunk a babaprojektbe). Utána ápr. elején elmentem nõdokihoz vizsgálatra, meg közöltem vele, hogy babát szeretnék és úgy tudom, hogy 3 hónapot kell várni, hogy teljesen normalizálódjon a helyzet odalent, mire õ: ha megvolt az elsõ norm. menszesz akkor már nyugodtan próbálkozhatunk!nekem volt igazam, mert babó a tabik elhagyása után pont 3 hónapra fogant! Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy márciusban csináltam egy fokhagyma tisztítókúrát ( minden este 2 gerezd fokhagymát ettem meg, pontosabban feldarabolva mint a gyógyszert szedtem be, nem rágtam össze, így nem volt még másnap is olyan hagymaszagom), nem tudom mennyiben segített. Egyéb vitamint nem szedtem csak már a terhesség alatt!Üdv remélem segítettem egy 38+1 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én 5 évig szedtem egyébként. Remélem nekünk is ilyen hamar összejön majd. :)
Én egy méhpempõ kúra után estem azonnal teherbe. 30 napos kúrát csináltunk a párommal, utána 30 nap szünet. A második 30 napos kúrát már nem tudtuk elkezdeni. A másik jó hatása az volt, hogy egész télen még csak az orrunk sem volt eldugulva, majd kicsattantunk az egészségtõl, annyira megerõsítette az immunrendszerünket.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ennek utána nézek! :)
A kérdező hozzászólása: Na, nem is kellett sokat várnom, ma megjött, igaz 8 napos késéssel, de legalább megjött. Remélem normalizálódott a szervezetem, és ebben a hónapban, vagy a következõben összejön a baba. :)

Laurina fogamzásgátló mellett peteérés tünetei, mi lehet ez? (Minden szemet időben bevettem, nem hánytam, nem ment a hasam, nem vettem be egyéb gyógyszert)

Háromfázisú tablettát szedek (ez a 3. levél). A 6-15. szem körül peteérés tüneteit tapasztaltam (oldalt enyhe hasi fájdalom, ill. alhasi tompa fájdalom, mellfeszülés,fejfájás, b?,nyúlós, ragacsos folyás). A gyógyszer szedése el?tt is mindig ilyennek éreztem peteérést. Most akkor ez peteérés vagy sem? Plusz: mennyire normális gyógyszer mellett a kb 4 napos megvonásos vérzés, mellette hasfájás? Kicsit többnek találtam a mennyiséget a kelleténél.

Legjobb válasz: Fogamzásgátló változtat gyakran a menzeszeden. A peteérés szerû tünetek meg simán a gyógyszer mellékhatásai. Nekem rendes menstruációs görcseim vannak kb. peteérés idején( ami valójában nincs is).. ez benne van.

Fogamzásgátló változtat gyakran a menzeszeden. A peteérés szerû tünetek meg simán a gyógyszer mellékhatásai. Nekem rendes menstruációs görcseim vannak kb. peteérés idején( ami valójában nincs is).. ez benne van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Erről mit tudtok? A fogamzásgátló mellett ugye nincs peteérés, nem lehet középidőről beszélni, de van, hogy mégis bekövetkezik, akkor azt mikorra lehet számolni?

kicsit bonyolultan fogalmaztam meg, arra lennék kíváncsi, hogy hallottam olyan dologról, hogy a gyógyszer pont a második héten a legbíztonságosabb. akkor hogy is van ez, els? és harmadik héten következhet be peteérés, ha esetleg megesik(ugye volt erre példa, azok körében akik így lettek terhesek)! valami okosság? marhaságokkal kíméljetek, mert nem találom viccesnek...

Legjobb válasz: Utolsó: Igen, te tudod rosszul. Fogamzásgátló mellett nincsen peteérés. Plusz nem vastagodik meg annyira a nyálkahártya (nehezebb a beágyazódás), és a váladék összetétele is megváltozik (ami a spermiumok mozgását akadályozza). Hogy mikor történik peteérés, ha mégis történik, az nagyon jó kérdés:)

A kérdező hozzászólása: megpróbálom egyszerûbben: peteérés fogamzásgátló mellett is a 14 napon következik be, ha bekövetkezik??? vagyis nagyobb annak a valószínûsége, hogy akkor van peteérés, vagy ez kiszámíthatatlan?! Fogamzásgátló rendes szedése mellett NINCS ciklus. nincs tehát olyan, hogy középidõben véd "legjobban" a gyógyszer..stb, baromság. Hormonkomponensek hatására leáll a petefészkekben az a folyamat, amikor az érett pete kiszabadul a tüszõbõl. ezt nevezik "peteérésnek". gyógyszer mellett nincs minek megérnie, így nem következhet be terhesség sem. ezért a gyógyszer tulajdonképpen átmenetileg meddõvé tesz, ez a lényege. aki azt írta, hogy nem a peteérést gátolja, hiszen van menzesz, értelemszerûen szintén baromság. a gyógyszer szedése mellett a tüszõrepedés/peteérés kiiktatása folyamatos. ha mégis bekövetkezik a peteérés, az akkor van, ha ki-ki hagyok a levélbõl egy -egy szemet, mivel nem kapja meg a szervezetem azt a hormont, ami gátolja a folyamatot. ha mittomén a 2. szemet hagyok ki, akkor következhet be peteérés, ha a 13. szemet, akkor. vérzés pedig attól van a tablettaszünetben, hogy a hormonmegvonás hatására (mivel ugye ilyenkor nem szedem a gyógyszert) a minimális méhnyálkahártya lelökõdik. az õsrégi fajta gyógyszereknél még ennyi vérzés sem volt, sõt semennyi. remélem kielégítõ és értelmezhetõ volt a magyarázat.
Utolsó: Igen, te tudod rosszul. Fogamzásgátló mellett nincsen peteérés. Plusz nem vastagodik meg annyira a nyálkahártya (nehezebb a beágyazódás), és a váladék összetétele is megváltozik (ami a spermiumok mozgását akadályozza). Hogy mikor történik peteérés, ha mégis történik, az nagyon jó kérdés:)
nem értem a kérdésed. :$ :||
A kérdező hozzászólása: értegetem, az nem tiszta, h akkor köv be peteérés, mikor kihagyom a gyógyszert, azon a napon??? vagy attól számítva 14 nap? vagy? ez nem tiszta még, a többit értem. nem másért csak érdekelnek az ilyen dolgok, jó tudni, orvoshoz meg ilyen kérdéssel nem rohanhatok, s reménykedem h van itt egészségügyis, s válaszol:)
Miért emelted ki a kérdést, még mindig nem érted?
A tabinál jelentkezõ vér, nem menstruáció. Az csak megvonásos vérzés, azért jön, mert abbahagytad a tabit 7 napra. Nem azért mert hú milyen jól beállította. Erre amúgy amúgy én is kíváncsi vagyok.
Peteeres az van, a megtermekenyitest gatolja, ha jol tudom. Ha nem lenne peteeres akkor verzes se lenne, de lehet en tudom rosszul...
Igen, szerintem valószínû, hiszen upontosan beállt ciklus van. :) De nem vagyok szakértõ. :DD
A kérdező hozzászólása: megpróbálom egyszerûbben: peteérés fogamzásgátló mellett is a 14 napon következik be, ha bekövetkezik??? vagyis nagyobb annak a valószínûsége, hogy akkor van peteérés, vagy ez kiszámíthatatlan?!
Én ugyanezt a kérdést feltettem, de még nem jött olyan válasz, ami újdonsággal szolgálna.

Meddőségi intézetbe járunk. A peteérést-serkentő gyógyszertől több cisztám is lett, amire a doki fogamzásgátlót írt fel. Ez valóban segít rajta?

Legjobb válasz: Úsristen, fogamzásgátlót, mikor meddõségi centrumba jártok??? A fogamzásgátló tünetileg enyhítheti a cisztát, viszont a gyógyszer elhagyása után sok esetben nem történik peteérés... A gyógyszerek sokszor felelõsek a meddõségéért. Véleményem szerint nagyon nem jó megoldás.

Úsristen, fogamzásgátlót, mikor meddõségi centrumba jártok??? A fogamzásgátló tünetileg enyhítheti a cisztát, viszont a gyógyszer elhagyása után sok esetben nem történik peteérés... A gyógyszerek sokszor felelõsek a meddõségéért. Véleményem szerint nagyon nem jó megoldás.

Azt olvastam és mondják, hogy a fogamzásgátló tabi visszafogja a peteérés, ovulációt, mert hogy azt hiteti a hormon a szervezettel, hogy mintha terhes lenne. De akkor mért tapasztalom magamon mégis a (normál) folyásomon a változásokat ugyanúgy?

Menstru után nincs, száraz, aztán lassan több lesz, ragacsos, a ciklusom közepén több, és olyan nyálkás, nyúlékony, aztán megint visszafogott, s a kicsit több a menstur el?tt, valahogy igy.

Legjobb válasz: a fogamzasgatlo tabletta altalaban a peteerest akadolyozza. de a 21 nap utan mindig van 7nap szunet, akkor kovetkezik be a peteeres ill. a menstruacio. remelem jol mondtam. :)

a fogamzasgatlo tabletta altalaban a peteerest akadolyozza. de a 21 nap utan mindig van 7nap szunet, akkor kovetkezik be a peteeres ill. a menstruacio. remelem jol mondtam. :)
nekem pont fordítva van. Amit leírtál az volt régi "rendes" folyásom. Mióta tabit szedek vmi új van.. :S de a tabitól van biztos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!