Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló a (7501 db)

A fogamzásgátlómat a szokásos szombat helyett, hétfőn kezdtem el. Azon kívül, hogy a menstruációm csúszni fog, bármilyen következménye lehet, hogy 2 nappal később vettem be? A menzesz alatt éltem szexuális életet.

qlaira, kombinált fogamzásgátló, amit menstruáció alatt is szedni kell.

Legjobb válasz: "Aktív tabletták: Ha egy tablettát hagyott ki, attól függõen, hogy ez a ciklus melyik napján történt, kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges lehet, például. valamilyen barrier fogamzásgátló módszer, mint az óvszer. A tablettákat ekkor az alábbi szabályok szerint szedje. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták táblázatban" is. - Ha 12 óránál rövidebb idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, majd folytassa a következõ tabletták szedését a megszokott idõben. - Ha 12 óránál több idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Attól függõen, hogy a tabletta a ciklus melyik napján maradt ki, alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert, pl. barrier fogamzásgátló módszert, mint az óvszer. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták" táblázatban is. - Egynél több tablettáról feledkezett el a jelen levélbõl Keress fel orvosát."

"Aktív tabletták: Ha egy tablettát hagyott ki, attól függõen, hogy ez a ciklus melyik napján történt, kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges lehet, például. valamilyen barrier fogamzásgátló módszer, mint az óvszer. A tablettákat ekkor az alábbi szabályok szerint szedje. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták táblázatban" is. - Ha 12 óránál rövidebb idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, majd folytassa a következõ tabletták szedését a megszokott idõben. - Ha 12 óránál több idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Attól függõen, hogy a tabletta a ciklus melyik napján maradt ki, alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert, pl. barrier fogamzásgátló módszert, mint az óvszer. A részleteket lásd a "kihagyott tabletták" táblázatban is. - Egynél több tablettáról feledkezett el a jelen levélbõl Keress fel orvosát."
pl teherbe eshetsz, de végül is az nem lényeg....
A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

A fogamzásgátlót a menstruálás után kell elkezdeni szedni?

Symiciát akarok szedni, és a menstruálás után kell elkezdeni szedni nem? Mikor már vége lett?

Legjobb válasz: neked ki írta fel a fogamzásgátlót? véletlenül nem egy ORVOS????? akkor nyilván elmondta! vagy van betegtájékoztató olvasd el! esküszöm bírom az ilyen kérdéseket, lövésetek sincs a fogamzásgátlásról, de azért dugtok! hihetetlen!

neked ki írta fel a fogamzásgátlót? véletlenül nem egy ORVOS????? akkor nyilván elmondta! vagy van betegtájékoztató olvasd el! esküszöm bírom az ilyen kérdéseket, lövésetek sincs a fogamzásgátlásról, de azért dugtok! hihetetlen!
attól függ hogy most kezded e vagy már egy ideje szeded... ha most kezded akkor általában a havi 2. 3. napján kell elkezdeni (a betegtájékoztatóban benne van) ha nem most kezded, hanem már szeded, akkor meg a 2 levél között 7 napot kell kihagyni, ha a 7 nap alatt sem múlik el, akkor is el kell kezdeni szedni a 8. napon...okoska...
Amikor megjön AZNAP kell bevenni az elsõt...!

Volt akit gátolt a fogamzásgátló a fogyásban? Abbahagytátok? Vagy tudtatok mellette is fogyni?

Legjobb válasz: Szia! Èn nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót, 8 évig kb. Nem mondom, hogy csak ettõl híztam, mert nyilván én ettem meg a kaját, de nekem ez idõ alatt 25 kg jött fel... Mikor ráeszméltem, hogy ez így nem mehet tovább, elkezdtem nagyon odafigyelni az étkezésemre, plusz nagyon sokat sportoltam. Hát, a kilók viszont maradtak!!!!! Utáltam magam, és egy kínszenvedés volt a kilókkal való harc... Végül áprilisban abbahagytam a gyógyszert, és még tudatosabban figyeltem az ételeimre, sportban pedig egyre többet igénylek. :-) Azóta 22 kg lement. :-) Ugyanúgy tennem kellett érte, tehát ez nem csak úgy eltûnt, de legalább nincs gátló tényezõ... :-)

Szia! Èn nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót, 8 évig kb. Nem mondom, hogy csak ettõl híztam, mert nyilván én ettem meg a kaját, de nekem ez idõ alatt 25 kg jött fel... Mikor ráeszméltem, hogy ez így nem mehet tovább, elkezdtem nagyon odafigyelni az étkezésemre, plusz nagyon sokat sportoltam. Hát, a kilók viszont maradtak!!!!! Utáltam magam, és egy kínszenvedés volt a kilókkal való harc... Végül áprilisban abbahagytam a gyógyszert, és még tudatosabban figyeltem az ételeimre, sportban pedig egyre többet igénylek. :-) Azóta 22 kg lement. :-) Ugyanúgy tennem kellett érte, tehát ez nem csak úgy eltûnt, de legalább nincs gátló tényezõ... :-)
Volt, van és lesz is, mert a mérgeknek, hormon tartalmú szereknek már csak ilyen meg más hatásai szoktak lenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor erõteljesebben ráfekszem a témára, és ha nincs változás, csak akkor megyek dokihoz! :)
Én nem tudom, mekkora része volt a fogamzásgátlónak az elhízásomban, mert mindig is hajlamos voltam rá, a mozgást is kerültem, zabáltam is minden sz*rt... lényeg a lényeg, feljött kb. 40 kiló, évekig maradt is, nem mintha lett volna erõm tenni ellene. Aztán egy pár hónapja elkezdtek leolvadni rólam a kilók, normálisan eszem, viszonylag sokat mozgok, fõleg a munkahelyem miatt, de amúgy ennyi... szóval egyértelmûen lehet a tabletta mellett fogyni, én ha naponta 1-2 órát edzenék és szigorú étrendet követnék, már 50 kiló lehetnék :D
Yadine, és nem híztam mellette, hanem inkább fogytam.
Én Milligestet és Laurinát.
Sensonette 75/ Rezia
A kérdező hozzászólása: Melyiket szedtétek?
Az elsõ fajtával, amit szedtem híztam. Most viszont fogyok, egy másikat szedek, de hozzátartozik, hogy figyelek a kajára és rengeteget mozgok.
Szia! Elõször Dienille-t szedtem, most Femodent, kb. 2 éve kezdtem el. Nem híztam tõle, ellenben ha odafigyelek az étkezésemre és mozgok, akkor tudok fogyni. Elhiszem, hogy bizonyos esetekben tényleg ettõl híznak meg lányok, de szerintem sokszor csak belemagyarázzák és alibiként használják, miközben az életmódjukban keresendõ a hiba.

Érdemes elkezdeni a fogamzásgátlót? A mellékhatások amik a dobozban felvannak tüntetve gyakoriak (szőrősdés, hízás)? Vélemény a Sensonette tablettáról?

Legjobb válasz: Ezt neked kell mérlegelned. Vannak elõnyei és hátrányai egyaránt. Szerintem ha az ember meg tudja oldani, akkor jobb hormonmentesen védekezni. De mindenképp jobbnak tartom a tabletta szedését mint azt, hogy vki havonta esemény utániért járkáljon, mert "elfelejt" kotont használni. Az abortusznál is lényegesen jobb... Vannak gyakori, és kevésbé gyakori mellékhatások. A hízás, libidócsökkenés, fejfájás/migrén, gyakori hüvelyi fertõzések pl. elég gyakoriak, sok fogamzásgátló szedõ nõt érintenek. Szõrösödést nem nagyon szokott okozni. Viszont hajlamosít trombózisra, ami azért nem játék, mert bele is lehet halni.

Ezt neked kell mérlegelned. Vannak elõnyei és hátrányai egyaránt. Szerintem ha az ember meg tudja oldani, akkor jobb hormonmentesen védekezni. De mindenképp jobbnak tartom a tabletta szedését mint azt, hogy vki havonta esemény utániért járkáljon, mert "elfelejt" kotont használni. Az abortusznál is lényegesen jobb... Vannak gyakori, és kevésbé gyakori mellékhatások. A hízás, libidócsökkenés, fejfájás/migrén, gyakori hüvelyi fertõzések pl. elég gyakoriak, sok fogamzásgátló szedõ nõt érintenek. Szõrösödést nem nagyon szokott okozni. Viszont hajlamosít trombózisra, ami azért nem játék, mert bele is lehet halni.

A fogamzásgátló a 7 nap szünet utáni első napon is hat? Vagy csak a másodikon?

Legjobb válasz: mindegyiken vagy is ha rendszeresen szeded akkor nem lehetsz terhes. mert a fogamzásgátló megakadályozza a petesejt érését, így igaz mikor abba hagyod vagy kihagyod és petesejtet kezd termelni a szervezet minimum 2 hétnek kell eltellnie meddigre értt lesz és kilöködik a petvezetékbe.

mindegyiken vagy is ha rendszeresen szeded akkor nem lehetsz terhes. mert a fogamzásgátló megakadályozza a petesejt érését, így igaz mikor abba hagyod vagy kihagyod és petesejtet kezd termelni a szervezet minimum 2 hétnek kell eltellnie meddigre értt lesz és kilöködik a petvezetékbe.

Fogamzásgátlot szedek, de nem nottek meg tole a melleim, szerintetek ha elkezdek szedni egy STIMULEN nevu termeszetes anyagokbol allo mell nagyobbito gyogyszert, elveszti a fogamzasgatlo a hatasat?

Legjobb válasz: Beszéld meg a nõgyógyászoddal (úgy, hogy ennek a stimulennek a teljes összetevõ-listájával mész oda), ezt egyedül õk tudják. Másrészt a stimulentõl sem fog megnõni a melled, csak a pénzedet vered el rá. Sajnálom. :( Mindenkinek jut, amekkora jut. Ha bogyókák szedésével lehetne ezen javítani, senki nem feküdne kés alá. Inkább próbáld elfogadni magad!

Beszéld meg a nõgyógyászoddal (úgy, hogy ennek a stimulennek a teljes összetevõ-listájával mész oda), ezt egyedül õk tudják. Másrészt a stimulentõl sem fog megnõni a melled, csak a pénzedet vered el rá. Sajnálom. :( Mindenkinek jut, amekkora jut. Ha bogyókák szedésével lehetne ezen javítani, senki nem feküdne kés alá. Inkább próbáld elfogadni magad!
Egyrészt nem létezik tartós mellnagyobbítás, csak plasztikai mûtéttel, amit nem ajánlok, másrészt pedig beszélj a nõgyógyászoddal és õ is el fogja mondani ugyanezt. Fölösleges kidobnod a pénzedet ilyen kamu dolgokra, inkább eddzél mellizomra, attól valamivel nagyobbnak fognak tûnni a melleid.
Nem beteges szerintem az, ha nem állsz készen (most) a gyerekszülésre/gyereknevelésre. Az beteges, hogy átvered a párod, vagy ha ez a félelmed a kapcsolat rovására megy. Miért nem lehet megbeszélni ezt a pároddal?
igen, beteges. nagyon! egyébként a párod tervez gyereket a közeljövõben, hogy titkolod a fogamzásgátló szedését?
Ti betegek vagytok. Ezen görcsölni a gyönyör pillanataiban...... Én is védekezek, szedek tabit, de ez beteges. Köttessétek el magatokat, és kész.
11:49-es te komolyan agybeteg vagy ember, szerintem menj el dokihoz de halál komolyan. CSodálom hogy a csaj nem ba***ott még ki
Próbáld kizárni ezeket a gondolatokat. Én nem félek, úgy vagyok vele, hogy ha túlparáznám akkor azzal az ördögöt festeném a falra. Gondolj arra, hogy te mindent megteszel és ha mégis összejönne a baba, nem a te hibád. Beszélj esetleg szakemberrel, ha muszáj, hiszen ez folyamatos stresszt és feszültséget kelt benned emiatt még késõbb erre a kapcsolatod is rámehet akár, mivel alapból az sem mondod el, hogy védekezel máshogy.
Hány évesek vagytok? 15? Amúgy én is félek a teherbeeséstõl, mert tudom, hogyha most terhes lennék, az egész életemet kidobhatnám a kukába a terveimmel és az álmaimmal együtt, vagy mehetnék abortuszra, ami szintén szörnyû, belegondolni, hogy megöletem a saját gyerekem...egyik se jó. Én a párommal mindig gumit húzattam, a lehetõ legerõsebbet és legdrágábbat, hiába nyafogott, nem érdekelt:D Ha mókázni akar, akkor húzzon gumit:D Amúgy bogyót is szedtem:D
Sajnálom a párod. Ennyi. NEm azért, mert nem akarsz vele szexelni, hanem mert átvered.
én ugyanez vagyok férfiban, mint te kedves kérdezõ! ha szexre kerül a sor, kettõ gumit húzok, de még mielõtt felhúznám, megnézem, a csomagolás nem sérült-e, vagy nincs kilukasztva esetleg tûvel. soha nem élvezek gumival sem a páromba, mindig kihúzom, még a p.ncija közelében sem élvezek el. a zsebkendõ amibe szoktam törölni, vagy egybõl felgyújtom a kályhában, vagy a kinti kukába viszem ki, hogy még véletlen sem kerülhessen a kezére, vagy a testére sperma. ha elmentem, nem nyalogathatja, mert akkor is hozzáér a kezével, és nehogy utána felnyúljon magának. de azzal terrorizál, hogy gumi nélkül csináljam, és élvezzek bele. asszem ebbõl válás lesz így!
Jobb is, ha te nem szülsz gyereket.
Azt hazudtad, hogy meddõ vagy? Ó, bárcsak nagyon nehezen esnél teherbe - vagy sehogy -, mikor már annyira szeretnél! Nem szokásom rosszakat kívánni másoknak, de te megérdemelnéd. Ilyen ocsmányságot hazudni, ráadásul annak, akit - állításod szerint - szeretsz. Nem köpted még szemen magad??? Megtehetnéd igazán. Aki meg semmilyen módon nem ér a barátnõjéhez, az menjen pszichológushoz, mert nem normális, amit csinál. A csaj helyében már rég kidobtam vna.
A kérdező hozzászólása: Elkötettni nem akarom mert lehet késõbb meggondolom magam. De neki már van gyereke.
Szóval azt hazudtad, hogy meddõ vagy.Fúj de undorító egy nõszemély vagy.Így átverni a párod.De ennyi erõvel tényleg el is köttetheted magad.
A kérdező hozzászólása: Igen úgy tudja. Mondtam neki, hogy biztos nem lehet gyerekem.
Szerintem mondd el a párodnak, hogy szedsz gyógyszert, mert még nem szeretnél kisbabát. Én is ilyen szituban voltam, én megmondtam.Nincs ebben semmi.
Pontosabban abban, hogy a volt párom szeretett volna, de neki már volt, én meg még nem.
Kérdezö! Nem szokásom a gonoszkodás, de most az leszek! Azt hazudod hogy meddö vagy? Tiszta szívemböl kívánom hogy valóban legyél az! Én 17 éves korom óta meddö vagyok egy mütét miatt (hasi katasztrófa perforált vakbélgyulladás miatt) és neked van pofád ilyet hazudni??? Szánalmas hü..e kis pi..a vagy!
Miért titkolod? Mond meg a párodnak, üljetek le megbeszélni, hogy nem szeretnél gyereket semmiképpen sem ezért gumival csináljátok és emellett fogamzásgátlót is szedsz. Ha majd mind a ketten szerettek gyereket akkor majd próbálkoztok vele, de a terveidbe MOST semmiképp nem fér bele a lurkó
Jó kis kapcsolat lehet ez... de tudod mit, egy ilyen nõ nem is érdemel jobbat. Bunkó leszek, jobb is, ha nem szaporodsz, mit tanítanál a gyereknek, hogyan kell átverni valakit? Azt hazudni, meddõ vagy, szánalmas.
A kérdező hozzászólása: Nem hazudtam azt csak a páromnak mondtam lehet, hogy nem lehet gyerekem és ezért nem esek teherbe.
Nem hazudtál, csak azt mondtad. Aha. Szánalmas vagy, Kérdezõ, ezen nincs mit szépíteni. Sajnálom azt a férfit.
"Kedves" kérdezõ....igen, beteges, de inkább az, ahogy a problémát kezeled! Nem akarsz gyereket? Ez nem gáz, de vagy mond meg a párodnak õszintén, vagy köttesd el magad, mert akkor legalább a szexet élvezni fogod, és nem parázol. Szerintem hihetetlen ciki, hogy ebben hazudsz neki, de ha mindenképp át akarod verni egy életen át, akkor az elköttetést is megcsináltathatod a háta mögött. Ez a helyzet így szar, mert hazudsz is neki, ráadásul nem is szexeltek. Most komolyan, neked ez így jó?
12:32 Hogy lehet ilyet gondolni egyáltalán, hogy ciki óvszerrel védekezni... Anyukám úgy tudta, nem lehet már babája, ezért nem védekeztek, így lett kistesóm. Azóta óvszert használnak, pedig már lassan 25 éve vannak együtt! Szóval akkor a párod úgy tudja, hogy nem is védekeztek? Mert ha gumit nem használtok, a tablettáról meg nem beszélsz...
És mikor akarod elmondani neki?Szerintem inkább ne is raboljátok egymás idejét.Keress valakit, aki nem akar és gyereket köttesd el magad.
A kérdező hozzászólása: 23/L Én már dolgozom úgyhogy nem dobnám ki a kukába aterveimet ahogy te fogalmaztál.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok gyereket a párom sem valószínû, hogy akarna többet. Csak az öccsének nemrég született meg a kislánya és most próbálják rábeszélni egy harmadik gyerekre a páromat.
Nem tudom a párodnak vajon nem tûnik fel, hogy nem esel teherbe? Ennyire hülyének nézed? Vagy el sem megy benned, és így azt gondolhatja, hogy persze, hogy nem leszel babás. Különben én pasi fejjel biztosan agyalnék rajta, hogy hogy lehet, hogy szexelek a csajommal, elmegyek benne, de közbe soha nem sikerül felcsinálnom. Valszeg azért sejthet valamit... Nekem ilyen érzéseim voltak az abortuszom után, ami nyilván normális, hiszen nem akartam ismét átélni a procedúrát. Fog. tabi mellett se hagytam, hogy elélvezzen bennem és még gumit is húzattam az akkori páromra. Ma már a tabletták elég védelmet nyújtanak, így önfeledten élvezhetem a szexet. Nektek /az egyik kissé kamunak tûnõ válaszadóval együtt/ pszichés zavarotok lehet. Esetleg van egy hugod/öcséd? A terhességtõl való félelem annak is az oka lehet, hogy édesanyád terhessége alatt te mellõzve voltál, és a késõbbiekben is mindig elõnybe részesítették a kisebb testvéred. Nem jut eszedbe valami, ami miatt ez kialakulhatott? Ezt meg kell oldani, mert bármelyik kapcsolatodat megmérgezheti.
Teljesen normális az, hogy nem akarsz harmadik gyerek szülni, az viszont nagyon gáz, hogy nem beszéled meg a pároddal a fogamzásgátlót. Amúgy, ha ennyire félsz a teherbeeséstõl, akkor miért nem köttetted el magad a 2. gyerek után?
A kérdező hozzászólása: Én még nem szültem. Én nem vagyok egy anyuka tipus. Mások egy idegen babához is beszélnek én meg nem tudok hozzá sem szólni. Sógorom kislányát is inkább kerülöm. Na meg félek a szüléstõl a terhesség alatti rosszúlétektõl.
ha egyáltalán nem akarsz gyereket, akkor tök felesleges fogamzásgátlóra dobálni a pénzt, és hormonokkal tömni a szervezetedet. köttesd el a petevezetéket, akkor tuti nem leszel terhes. momentán én sem szeretnék még gyereket, mégis bõven megteszi a gumi mint védekezési mód. egyszer elszakadt, akkor mentünk 72órást íratni. 9 éve élek szexuális életet, eddig egyetlen parás hónapom sem volt.
A kérdező hozzászólása: De az hogy néz ki, hogy egy érett pasival akivel együtt is élek gumival védekezünk? Ciki lenne.
Mégis mi a ciki benne?A legbiztonságosabb módja annak, hogy ne kapj el semmit.Egyébként én sosem szedtem fogamzásgátlót, mert nekem kamasz koromban nem volt minden rendben a hormonjaimmal, és nem akartam plusz hormonokkal terhelni magam.Semmi gond nincs a gumival.Igaz nem 100%-os védelem, de a tabletta sem az.
A kérdező hozzászólása: Miért kapnék el bármit is? Mi megbízunk egymásban.
Szerintem akik nagyon nem akarnak gyereket köttessék el magukat. Mi egy gyereket terveztünk, már másfél éves, most lett aktuális az, hogy a férjem elköttesse magát. Nekünk ez a legegyszerûbb és hatásos módszer. Legalább nem kell a gumival szenvedni sem pedig gyógyszert szedni.
A kérdező hozzászólása: Ti tényleg nem értitek? Hogy köttetném már el magamat amikor a párom nem tudja, hogy nem akarok gyereket?
20-as vagyok, addig meg mi is gumival védekezünk.
Kérdezö! Te aztán sötét vagy nagyon! Figyi! Ne is feküdj le vele, majd félreke..él. Gyereked sem lesz úgy, meg ö is elégedett lesz, söt lehet mást teherbe ejt. Ez kell neked? Te jó ég...
Mekkora egy hülye vagy! Ilyennel viccelni? Mond meg, hogy utálod a gyerekeket és nem akarsz!

Nektek mennyi idő után szépítette meg a fogamzásgátló a bőrötöket? (Mondjuk, akiknek a pattanásokra írták fel. )

Legjobb válasz: A fogamzásgátló nem pattanástalanító, arra nem írnak fel; ezt tisztáznunk kell. A fiatalkori serdülés jele ez, és a hormonális készítmények segíthetnek ugyan benne, de nem szünteti meg a pattanásokat! Azt szokták mondani, hogy a vizelettel való arcmosás is selymesíti az arcot, mégsem pisilünk egymás arcára....

A fogamzásgátló nem pattanástalanító, arra nem írnak fel; ezt tisztáznunk kell. A fiatalkori serdülés jele ez, és a hormonális készítmények segíthetnek ugyan benne, de nem szünteti meg a pattanásokat! Azt szokták mondani, hogy a vizelettel való arcmosás is selymesíti az arcot, mégsem pisilünk egymás arcára....
A kérdező hozzászólása: Pedig nekem a bõrgyógyászom javasolta, hogy írassak gyógyszert, az segíteni fog. Egyik volt osztálytársamnak ez bevált, az aknés arca gyönyörû lett. Nekem eddig méf semmi javulás. Mondjuk, csak egy hete szedem... Csak kíváncsi vagyok, hogyha van olyan, akinek ez segített, akkor mennyi idõ után. Persze, tudom, nem a legjobb megoldás, meg nem is válik be mindenkinek...
1-2 hónap.
Nekem rosszabb lett 2 honapja szedem es az egezs homlokomat elboritotta a pattanas elotte sima borom volt

Tényleg igaz hogy a fogamzásgátló a peteérésen kívül a beágyazódást és a spermák méhbe kerülését is megakadályozza?

Legjobb válasz: tehát nem akadályozza meg feltétlenül,csak nehezíti a méhbe az átjutást...plusz peteérést is akadályoz..viszont vannak kivételes esetek amikor fog.gátló helyes szedése mellett mégis létrejön a peteérés(mert tudod mikor fog.gátlót szedsz elvileg álmenstruáció van csak,nem valós),és mégis terhesség a vége.Tehát a legfontosabb,hogy ne élvezzenek beléd,mégha szedsz is fogamzásgátlót.

tehát nem akadályozza meg feltétlenül, csak nehezíti a méhbe az átjutást...plusz peteérést is akadályoz..viszont vannak kivételes esetek amikor fog.gátló helyes szedése mellett mégis létrejön a peteérés(mert tudod mikor fog.gátlót szedsz elvileg álmenstruáció van csak, nem valós), és mégis terhesség a vége.Tehát a legfontosabb, hogy ne élvezzenek beléd, mégha szedsz is fogamzásgátlót.
A spermák méhbe kerülését? Hogyan, eltorlaszolja a puncit?
A kérdező hozzászólása: nem tudom.itt olvastam az egyik kérdés válaszaként.
a milligest betegtájékoztatójában pl. ez van: A háromfázisú fogamzásgátló készítmények minden egyes csomagban különbözõ hormontartalmú bevont tablettákat tartalmaznak, amelyek a normál ciklus változó hormonszintjéhez igazodnak. Ezek a hormonok hatásukat elsõdlegesen az ovuláció gátlásával fejtik ki. Ezen kívül megváltoztatják a cervixnyákot és a méh nyálkahártyáját, ezáltal megnehezítik a spermiumok eljutását a petesejthez és csökkentik a beágyazódás valószínûségét.
Hát többféle hatásuk van. Az egyik az, hogy megakadályozza a a peteérést és a tüszõrepedést (ha mégis lenne érett petéd). A másik, hogy megváltoztatja a hüvelyváladék állagát, ami a spermiumoknak áthatolhatatlan lesz, vagy csak nehezen tudják megközelíteni a méhet. A méhnyálkahártyát nem engedi megvastagodni, csak minimálisan, ami a megvonásos vérzést eredményezi, így ha mégis lenne tüszõrepedésed és megtermékenyülés, nem tudna beágyazódni az érett pete, mert nem lenne rá alkalmas a méhnyálkahártya. Szóljatok, ha kihagytam vmit.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha kihagyok 1 tablettát, nem szûnik meg a hatása egycsapásra?
Nem, de csak akkor, ha már kicsit régebbóta szeded, pl egy hónap. Addigra már biztosan védve vagy, bár vannak olyan tabletták, amit az elsõ szemtõl (de azért azt mondják, nem árt a védekezés az elején). Ha már kialakult a védettség, egy tablettától nem lesz baj, egy nõi blogon olvastam, hogy 24, de a modernebb tabik akár 36 órát is kibírnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy hagyj ki egyet-egyet, de ha mégis elfelejted vagy valami oknál fogva kimarad, legyen nálatok gumi.
Igen, pl. a Mercilon is ilyen, de biztos van olyan tabletta is, amelyik máshogy hat. Persze csak akkor, ha rendesen szeded...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!