Találatok a következő kifejezésre: A fogaim tul érzékenyek. Már a (1 db)

A fogaim tovei tul érzékenyek. Már a fogmosás is fáj. Olyan mintha az íny vissza lenne húzódva. Mitol van ez? Mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Van egy szer, anyukámnak is segített, bizonyos Green or. De mindenképpen keress fel fogorvost, mert lehet akár fogínysorvadás is.

Van egy szer, anyukámnak is segített, bizonyos Green or. De mindenképpen keress fel fogorvost, mert lehet akár fogínysorvadás is.
nekem is volt ilyen, fogorvosnál voltam. ez fognyakérzékenység, idõnként vissza fog jönni. amit tehetsz: puha sörtéjû fogkefe óvatosan moss fogat, ne súrold, és vízszintesen nem szabad mozgatni és használj sensodyne fogkrémet
a hugomnak is fogínysorvadása van (a tünetek amiket leírtál erre utalnak), õ meridol fogkrémet használ, van fogkefe és szájvíz is ebbõl a márkából. Neki ez bevált. Mindenképp soft fogkefét fasználj, akár gyerekfogkefét. Ha elhanyagolod nagyobb bajod is lehet, a fogaid láthatják a kárát. Pl: hugomnak van olyan foga, ahol a szemben lévõ (alsó) hiányzik, ezért a felsõ, ami így nem ütközik rágásnál másik foggal, folyamatosan nõ ki neki, már 2-3 mm-el hosszabb, mint a többi foga. Szerintem nézesd meg dokival is, hátha õ tud jobb megoldást.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Körzeti fogorvosnál ingyenes a fogfehérítés?

Hogy a fogkövet leszedi és fehéríti?

Köszönöm a válaszokat előre is!

4

Hogy huzzam ki a fogamat?

Eléggé mozog de még nem annyira.habár nagyon mozog,na mindegy....Szerdán mennék fogorvoshoz és kifogják huzni de én nem szeretem ha inekcióval huzzák ki!nem tudom hogy huzzam ki!Csavargassam vagy nem tom!Légyszi segítsetek!!!!!

6

A műanyag fogtömésekből oldódhatnak ki káros/allergén anyagok?

1

Sikerült már valakinek agykontrollal vagy valami más természetes módszerrel a kihullott fog helyén újat növeszteni?

7

Szerintetek oda adják a fogszabályzót?

Hamarosan leveszik a fogszabályzómat.Arra lennék kíváncsi , hogy tényleg oda adják emlékbe? Igazából nem tudom h hogyan adnák oda,amikor leveszik felfűzik a kis "kockákat" a "drótra"??

1

Mik ezek a piros pöttyök a szájpadlásomon?

Az előbb valami zsibbadó érzést éreztem vagy mintha lenne ott valami.
Kép:

1

Milyen lehet az a fognyaki zárás?

Hogy néz ki a fog utána és nem romlik el tőle a fog idővel? Érdemes vajon ilyet csináltatni szabadon álló fognyakra?

3

2 napja raktak fel nekem egy koronát híddal a fogamra, de néha mikor erősen rágok fáj vagy sajog. Mi okozhatja, el fog múlni?

2

Mozog a tömésem. Volt már valakinek hasonló?

Az első fogamnál kb egy éve lett csinálva egy tömés szerencsére nem nagyon felrűnő. Pár hete vagy egy két hónapja elkezdtem érezni mintha néha elmozdulna. Egy olyan helyen csináltattam ahol most egy új szabályzet szerint 18 éves kortól csinálnak fogat addig pedig van még két hónapom. Mit kéne tennem? Keressek egy másik helyet vagy várjak? Volt már valakinek hasonló?

1

Gyökérkezelték az egyik fogamat, egy másik elkezdett fájni, miért?

Sziasztok!
2 napja kezdték meg a gyökérkezelést az egyik felső kisőrlőn, már aznap este is éreztem, de tegnap illetve ma is előjött hogy fáj az alsó szemfogam.
A fognak látszatra semmi baja nincs, a fájdalom sem elviselhető.
Elképzelhető, egy fog gyökérkezelése miatt egy ideig fájhat más fog?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!