Találatok a következő kifejezésre: A fogadott és dokinak mennyit (17 db)

A fogadott szülésznőnek és dokinak mennyit szoktak fizetni? A Pesti árak érdekelnének.

Legjobb válasz: A dokinak általában annak a 10x-esét, mint amennyit egy-egy vizsgálaton fizettél neki, de van amelyik megmondja mennyi a tarifája. A szülésznõnek 10-30.000 Ft-ot hallottam.

A dokinak általában annak a 10x-esét, mint amennyit egy-egy vizsgálaton fizettél neki, de van amelyik megmondja mennyi a tarifája. A szülésznõnek 10-30.000 Ft-ot hallottam.
Én is azt hallottam, amit az elsõ hozzászóló írt.
2003-ban 20 e Ft-ot, 2005-ben 25 eFt-ot adtunk, a Szt Istvánban szültem!
Szia! Én azt gondolom, hogy a legegyszerûbb megkérdezni Õket, hogy mennyi a tarifájuk. Így, ha megfogadod tudod mire számíts, és a doki szemében sem marad tüske. Hallottam példát arra, hogy a doki keveselte a pénzt, és ki is mutatta ezt.
A kérdező hozzászólása: Szia! Megkérdeztem a dokit is meg a szülésznõt is, de mindkettõ azt mondta, hogy nekik nincs tarifájuk, tehát ránk bizzák. Ezért vagyok tanácstalan, mert nem akarok nekik keveset adni, sokat viszont nem tudunk. Valahogy be szeretném lõni az átlagot.

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

Mennyit adtok a fogadott dokinak alkalmanként és a szülésért?

Nem magándokira gondolok, hanem aki a kórházba jár és ott fogadott orvost. Mennyit várnak el a dokik, illetve ti mennyit adtok nekik, vagy csak a szüléskor?

Legjobb válasz: Kórházba járok a dokimhoz, nem a magánrendelésére. Így adok neki alkalmanként 5 e ft-ot mindenért, szülésért sztem 60-at fog kapni.

Kórházba járok a dokimhoz, nem a magánrendelésére. Így adok neki alkalmanként 5 e ft-ot mindenért, szülésért sztem 60-at fog kapni.
Nem volt fogadott dokim, nem is lesz, ha rajtam múlik egy vasat nem kapnak.Ez a munkájuk, ezért tették le az esküt, mint a papok, akkor miért kell pluszba fizetni???! Mikor én jártam dokihoz, minden vizsgálatom meg volt, bármi bajom volt, mehettem, segített, megvizsgált, stb, pedig nem perkáltam.Sõt még uh képet is kaptam két alkalommal (többet nem is kértem).Sima SZTK-ba jártam. Amúgyis minden kezelõlapon rajta van, h mennyi az éppen aktuális vizsgálat költsége, amit a tb-dbõl elvonnak, akkor mi a fenének fizessek pluszba???!! Nem elég, ha a tb-bõl vonja?!Felháborító! Megszületett a babám doki, és szülésznõ nélkül is, és az a 2.-nál se lesz másképp!
Sajnos nagyon elterjedt ez a hálapénz dolog.Pedig ha nem adsz semmit, akkor is jogod van a normális ellátásra, és szüléslevezetésre.Sokan nincsenek abban a helyzetben, és én is tudnám másra költeni azt a pénzt.De nem adni meg kínos.Ezt valahol, régen, mi szülõk rontottuk el.El kezdték tömködni a dokik zsebét, és annyira elterjedt, hogy már nem is vesznek emberszámba, ha nincs fogadott orvosod.Az enyém se kér pénzt a szülésért, rám bízza, hogy adok-e , és mennyit.De ott van az a ki nem mondott dolog, hogy attól még elvárja.Csak nem beszél róla.Ez egyre rosszabb lesz.Szegény kislányom (aki még a pocakomban van) ha megy szülni, nála mi lesz a rendszer?1 millió/szülés vagy mi?
Utolsó vagyok, azt nem írtam, hogy az anyuka összesen a szülésért adott neki 10 e ft-ot! Én nem adok neki a vizsgálatoknál, mondtam, hogy majd a szülés után honorálom. kb.80 e Ft-ot gondoltam adni.
Szerencsére nálunk, ( kisváros) nagyon-nagyon jó nõgyógyász van. Az én fogadott orvosom egyben az osztályvezetõ fõorvos és tényleg remek szakember. És ami még ritkaság, hogy soha nem mondja egy kismamának sem, hogy õ ennyit vagy annyit vár, mindenki annyit ad neki, amennyit gondol és tud. ÉS semmivel sem bánik különbül azzal, aki mondjuk csak 10 Ft tudott adni, mert többet nem engedhetett meg magának. ( ezt konkrétan ez az anyuka mesélte) Sajnos ez ritka, pedig követendõ példa kellene hogy legyen.
Nekem is fogadott orvosom van.Egy tízest kér alkalmanként (elég sok, de nálunk minden doki 9-10 körül kér), és úgy gondoltam, hogy 40 vagy 50 ezret kap majd.Attól függ, hogy fogunk anyagilag állni, és hogy õ hogy áll hozzá a szüléshez.Ennél többet biztos nem, mert elég jól megfizettem, hogy egy fõorvoshoz járok.Nagyon jó doki, maximális a bizalmam felé, de ne várjon többet ennél.
Alkalmanként 5000-et adtam, a szüléskor pedig 60000-et.
ez annyira felháborito amugy h már a szulésért is fizetni kell, ha azt akarod hogy minden rendben menjen. kérdem én, mit csinál az a kismama akinek nincs pénze ilyenre, de gyereket szeretne... eloszor gazdagodjon meg és majd utánna johet a pici... szégyelhetik magukat az orvosok!!!!!
Fogadott Dokim van , 5 ezret kér alkalmanként , a szülésre 30-at fogunk adni Neki.
Én mindhárom gyerekkel akkor adtam amikor megfogadtam a dokit, és azt mondtam neki, hogy amikor hazamehetek az egészséges gyerekemmel megelégedve, majd akkor elõtte honorálom a munkáját.Két éve szültem a legkisebbet, akkor 30.-at adtam.De nálunk nagyon nehéz jó orvost találni.Nagyon pénzéhesek, és sok esetben a pénzedért sem várhatsz normális ellátást.Ha probléma mentesek lettek volna a terhességeim és a szüléseim, nem is fogadtam volna orvost.
Nekem kapásból az elején bejelentette, hogy 40ért vállalja. Õ volt a legolcsóbb!-és a legjobb :)
Egy vasat nem fogok adni, ha valaha is szülök! Kap valami kis jelképes akármit, de nekem ne tartsa a markát!


Mennyi mostanába a fogadott szülés kerekes győrgynél csornán? és milyen volt a szülésnél mint doki?

Legjobb válasz: Szió! Nem tudom még idõben vagyok e, de azért válaszolok:) Nem mondja meg elõre, hogy mennyit fizess. Legalábbis én nem kérdeztem meg tõle. Nagyon rendes volt szüléskor, és végig szinte ott volt velem... Sok sikert és gyors szülést, ha még hátra van! :) 1 éves kislány anyukája

Szió! Nem tudom még idõben vagyok e, de azért válaszolok:) Nem mondja meg elõre, hogy mennyit fizess. Legalábbis én nem kérdeztem meg tõle. Nagyon rendes volt szüléskor, és végig szinte ott volt velem... Sok sikert és gyors szülést, ha még hátra van! :) 1 éves kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod.sajnos csak most láttam hogy válaszoltál.mióta megvan a pici nem nagyon érek a géphez.õ már a 4-ik babám.okt.27-én megszülettett a kisbabám.kislány lett.sürgõs császárral.de hál istennek túl éltük.és a doki is nagyon rendes volt.

Ha nincs fogadott dokim és úgy érzem közeleg a szülés, hova menjek? Mennyivel elöbb száll le a has?

35 hetes vagyok,szóval még korai lenne.Simán a n?dokihoz menjek?

Legjobb válasz: Szia.Ha nincs dokid és valami neked nem stimmel egyszerûen hívd fel a kórházat ahol szûlni fogsz jelen esetben ahova tartozól és õk fognak segíteni.Ha megindul a szülés és nincs autó akkor mentõ ha van akkor irány a kórház.

Szia.Ha nincs dokid és valami neked nem stimmel egyszerûen hívd fel a kórházat ahol szûlni fogsz jelen esetben ahova tartozól és õk fognak segíteni.Ha megindul a szülés és nincs autó akkor mentõ ha van akkor irány a kórház.
A kérdező hozzászólása: Az normális, hogy sokkal melegebb a köldököm?Én úgy vettem észre, hogy befér a tenyerem a mellem alá.Ez jelent valamit?
Szia Én írtam az elõbb.Igen kezd leszálni a poci de még ez nem jelenti azt hogy rögtön szülni is fogsz.Ha akarod elküldöm emilbe a számom hívj fel nyugodtan.Csak elõbb írj emilt hogy tudjak hova válaszolni.
Elsõ babánál általában 4 héttel hamarabb száll le a pocak.
Nem mindenkinek tud leszálni a pocija, nekem pl azt mondták, hogy mivel nagy a baba és még a feje is 10cm fölött van nem tud beilleszkedni.Amúgy nem kell felhívni a kórházat, egyszerûen be kell menni és az ügyeletes doki foglalkozik veled.Hogyha mentõt hívtok OTT UGYANAZ A HELYZET..bevisznek a kerületi kórházba és már indulhat is a buli :o) Könnyû szülést kívánok 39 hetes kismami
Szia! Én ugyanígy vagyok! Csak simán bemegyek a kórházba, amelyikhez tartozom és az ügyeletesnél megszülöm a babámat!! Ennyi.. Remélem!! :-)
szia! nekem 37.héten jött a babócám, elõtte héten kezdett leszállni a pocim, elõtte nap fért bele a tenyerem a mellem és a pocim közé.meg tottyogtam mint a kacsa, a baba feje beállt utirányba. Ügyeletes orvosnál szültem én is, igaz én szombathelyen, te nem tudom hol fogsz. Nekem egész nap a derekam fájt elõtte, wc-re járkáltam folyamatosan, hánytam, 5 perces fájásoknál mentünk be a kórházba. Ha éjszaka, hétvége van, akkor a szülészeti ambulanciára menj, nappal pedig a szülészeti osztályra, ott ugyis utba igazitanak. de még tartsd bent a babócát, bárha jönni akar, ugyis jön, nem rajtunk mulik.

Akinek, dr. Szemán György a fogadott dokija, az mennyi pénz adott neki? Van tarifája? Mikor, hol és mennyit kell/illik neki adni?

gondolok itt a terhes gondozásra stb. és a szülésnél előtte vagy után adtátok neki és mennyit? Mennyiben vagy így össz-vissz? valamint van olyan, aki fogadott még szülésznőt is mellé miskolcon? és nekik mennyit kell adni és mikor? köszi

Legjobb válasz: A magán rendelésen természetesen van tarifája, tavaly 6000 forint volt egy alkalom, 3-4 hetente hívott vissza. A kórházi ultrahangért én nem fizettem neki. Én nem fogadtam szülésznõt, jól is tettem, nekem elég, hogy õ ott volt. A szülésznõ nem csinált semmit, csak kiabált velem. Én 40 ezret adtam neki, ennyit tudtam kikalkulálni, de ha tehettem volna szívesen adtam volna többet, õ nem mondta mennyit kér. Én a 6 hetes kontrollon adtam neki oda, de lehet jobb lett volna varrat szedéskor a kórházban. Ez általában a szülés követõ 3. nap. Akkor és ott a legalkalmasabb az idõpont, de sajnos nálam nem volt akkor annyi pénz.

A magán rendelésen természetesen van tarifája, tavaly 6000 forint volt egy alkalom, 3-4 hetente hívott vissza. A kórházi ultrahangért én nem fizettem neki. Én nem fogadtam szülésznõt, jól is tettem, nekem elég, hogy õ ott volt. A szülésznõ nem csinált semmit, csak kiabált velem. Én 40 ezret adtam neki, ennyit tudtam kikalkulálni, de ha tehettem volna szívesen adtam volna többet, õ nem mondta mennyit kér. Én a 6 hetes kontrollon adtam neki oda, de lehet jobb lett volna varrat szedéskor a kórházban. Ez általában a szülés követõ 3. nap. Akkor és ott a legalkalmasabb az idõpont, de sajnos nálam nem volt akkor annyi pénz.
Én csak jót tudok mondani a Doktor úrról.Egyáltalán nem pénzéhes. Én két gyereket is szültem nála. Volt, hogy a magánrendelõben sem vett el tõlem pénzt. Receptet a magánrendelõben ingyen ír, nem úgy mint mások. Ha hívtam tudta ki vagyok, mi bajom van, mindig képben volt. Szülésnél végig velem volt, nyugtatott, sokat beszélgettünk. Szülés után minden nap bejött hozzám. 2009-ben 20ezret, 2011-bem 30ezret kapott és nem kevesellte, sõt alig akarta elvenni. A kórházi vizsgálatok alkalmával nem kér pénzt. Ja és én nem kértem fel, de magánra már rég óta hozzá járok, így nem volt kérdés egyikünk számára sem, hogy csak vele csinálom végig az egészet. A pénzt akkor adta oda, amikor haza engedett. De mondom, úgy kellett a borítékot a zsebébe dugni. Szülésznõt nem fogadtam, de bármelyiket is fogod ki, nagyon kedvesek. Egyébként ha szeretnél, a dokit is megkérdezheted.
Tõlem februárban nyíltan megkérdezte mennyit szánok a szülésre, majd 30ra azt mondta, hogy vidéken esetleg elég, de azért az elõzetes 10-ezret zsebre vágta. NST-nél szántunk neki még egy 10est, de az eset után eldöntöttük, h az ügyeletesnél majd megszülök ezek után. Szülésnél szemán doki is bent volt a szülészeten, pont úgy adódott be is jött annyira hozzám a szülõszobára, hogy az elõzetesen a terhes kiskönyvembe tett "OK" jelét egy nagy büdös X-szel áthúzta, majd kiment és utána már csak a folyosón láttam mászkálni meg káromkodni. A legpénzéhesebb doki az tuti és pofátlan. Egyébként a kisfiam szülés után 4 nappal meghalt, mert nem figyeltek ránk a szülõszobán.
Persze, hogy nem kevesellte, hisz a borítékon nem látott át. De hogy utána szidott, mint a bokrot az is biztos, nekünk elmondta: ez már nem összeg, õ ennél többet tankol egy hónapban. :) )
Szemán doktor a legpénzéhesebb ember, akivel valaha is találkoztam! A barátnõmet 2 hetente rendelte vissza a magánrendelõbe, és még csak nem is jól diagnosztizálta. Volt olyan, hogy elment a rendelõbe, és visszahívta következõ hétre, hogy majd akkor felírja a receptet. Vagy keress másik dokit, vagy nyisd ki a pénztárcádat! :)
A kérdező hozzászólása: valamint még érdekelne, hogy milyen a szülésnél? hogy viselkedik? és a terhesgondozás? hogy kértétek meg hogy legyen a dokitok? köszi elõre is :)
Sziasztok! Én 26 hetes kismama vagyok és most fogom majd megfogadni. Nem fogom megkérdezni, hogy mennyit kér, mert úgy hallottam, hogy nem mond konkrét összeget.( vizsgálatokra az sztk-ba járok ) Én 50-70 ezret gondoltam adni. Lehet, hogy nem kevés, de nekem megéri. Megbízom benne, 12 éve hozzá járok. Õ is emberbõl van, úgyhogy majd annyit megkérdezek, hogy mikor "intézhetjük a piszkos anyagiakat" :-)/mivel ez lesz az 1. szülésem.../ Nagyon sok szülést levezett már, nem most kezdte az orvosi karrierjét; nem véletlen, hogy sokan õt választják. A szülésznõre is rákérdezek, mivel egyet sem ismerek. Ha ajánl valakit, akiben megbízik és jól tud vele együtt dolgozni, akkor lehet, hogy megfogadom õt is. Ebben az esetben rákérdezek a doktor úrnál, hogy a szülésznõnek mennyit szokás adni. Minden leendõ anyukának sok szerencsét és kitartást kívánok :-)
Változó. Hallani róla rosszat is jót is. Errefelé leginkább rosszat, hogy jópár éve mocskosul pofátlan és csak a pénz érdekli. Kérdésedre válaszolva, nem volt orvos, aki figyeljen ránk, csak alkudoztak a folyosón - tárgyban forgó doktort is beleértve- hogy ki vállaljon el. Mindeddig a gyereket már menteni kellett volna. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett el az orvosok nemtörõdömsége miatt, hogy sajnos 4 napi intenzív kezelés ellenére sem tudtak már rajta segíteni. Az intenzív osztályon ilyen érett, egészséges, fejlett gyermeket, ilyen állapotban feküdni a szülészeti sérülések miatt elmondásuk szerint még nem láttak...a szülészeten pedig csak mosolyogva közölték velem, mikor a gyereket tõlem az intenzív mentés visítva elvitte, hogy "ilyen elõfordulhat, ez természetes" - igen, mert nem voltak képesek császározni, mert nem tudtunk zsíros borítékot adni. Mocskos egy bagázs!!! Jól nézz körbe kit választasz és Dr.Spák Lászlót ajánlanám, õ a legemberségesebb.
A kérdező hozzászólása: hú ez nagyon szomorú, és mi történt pontosan? ez az õ hibája volt? nekem minden ismerõsöm nála szült és megvannak elégedve vele.
Én nem adtam neki semennyit, mert 50nél többet nem tudtam volna (10este kapott elõlegbe, 1 hét múlva azt sem tudta ki vagyok, aztán a 30 nem volt elég neki, igy nem kapta meg a maradék 10et) Szülésnél pont bent volt, sajnálatos, hogy le se szart, meg sem vizsgált, ellenben a folyosót végigkáromkodta. A szülés közben elszenvedett sérülésekbe pedig a kisfiam 4 nap múlva belehalt. Talán a TV-ben láttátok, Jól gondoljátok meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én a sztk-s rendelésére járok. Hogy tervezed mennyit fogsz neki adni a szülés után? Szülésznõt fogadsz?
24 hetes kismama vagyok és Szemán doktor a fogadott orvosom. Sokan ajánlották már õt nekem és nekem is eddig csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Szerintem õ az az ember aki ugyanúgy viselkedik az emberekkel mint ahogy az emberek állnak hozzá. Persze nekem nem ez lesz az elsõ szülésem és nincs is semmi problémám, de az tuti, hogy mindig tudja ki vagyok és tõlem pl mindig egy ezressel kevesebbet kér a magánrendelésen mint a többi kismamától.És csak, hogy az elõttem szólóhoz hozzászóljak-az aki az írta, hogy pénzéhes...Mutass már nekem egy olyan szülészt Magyaroraszágon aki nem "félistennek" gondolja magát.Szerintem Szemán még a jobbak közé tartozik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! és te Kedves Utolsó mennyit adtál neki? :) köszi
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. és a 40 ezret szülés elõtt v utána adtad oda? párom szerintem utána kell...a miskolci szülésznõrõl elég jókat mondanak, akkor te sajna pont kifogtad :( és a felfogadás hogy történik? mikor és mit kell neki mondani? és akkor gondolom nem kell pénzt adni...én nem a magánrendelésére járok. köszi elõre is :)
A kérdező hozzászólása: ez szomorú sajnálom ami veletek történt! én eddig csak jót hallottam róla én már 4 éve hozzá járok nõgyógyászhoz és mindig normális volt velem.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, én hozzá járok 3 éve, de mindenki aki eddig nála szült megvolt vele elégedve és mondták h nem pénzéhes. én nem a magánrendelõjébe járok, hanem a sztk.-ba ott meg úgy nem kell fizetni. nõgyógyászként nincs vele bajom, én azt akarom kitudakolni, terhességnél ha felfogadom dokimnak ki mennyit adott neki, csak h úgy nagyjából tudjam, mennyit adtak neki a szülésnél.
Nekem rossz tapasztalatom van vele.Tavaly elmentem hozzá, mivel a mensesem eléggé össze-vissza jött meg, és babát szeretnénk a párommal.Semmi vizsgálat, írt fel 3 hónapon keresztül Clostylnegit tablettát.Minden rendben volt, de a baba mégsem sikerült.Gondoltam majd segít még valamit, erre õ már nem tud mit tenni, menjek meddõségi központba.Ki is voltam akadva, hogy már egybõl oda küldene?Ma voltam endokrinológusnál, gondoltam õvele végeztetek hormonvizsgálatot, hogy mi a baj.Õ kiakadt, hogy ez a nõgyógyász szakterülete, mi az hogy õ nem küldött el engem hormonvizsgálatra, hogy adta akkor ki nekem a gyógyszert enélkül?Ráadásul meddõségi központ?Hogy mikor szinte ki se vizsgáltak, meg ilyen hamar még nem küldenek oda.Szóval eléggé meglepõdött, hogy ilyen felelõtlen volt Szemán.Erre én is ki voltam ma akadva, hogy kész nem estem 3 hónap alatt teherbe, és ennyi, menjek meddõségire.De nagyon rendes volt ma az endokrinológus, õ elküldött hormonvizsgálatra, mondta, hogy nyugodtan menjek hozzá.Nah ennyit Dr.Szemán-ról.

Ha úgy eseik hogy császárral kell szülnöm akkor mennyi pénzt illik adni a fogadott dokinak? Császárnál van bent szülésznő?

Legjobb válasz: Szia! Ha elõzetesen nem beszélitek meg a tarifát, akkor szerintem a többi kismamától érdeklõdj a váróban, mert minden orvos más és más... Császárnál nem igazán van szükség szülésznõre, de ha Te felkérsz egyet, akkor nyilván ott lesz.

Szia! Ha elõzetesen nem beszélitek meg a tarifát, akkor szerintem a többi kismamától érdeklõdj a váróban, mert minden orvos más és más... Császárnál nem igazán van szükség szülésznõre, de ha Te felkérsz egyet, akkor nyilván ott lesz.
Nekem volt bennt szülésznõ, igaz nem fogadott, de nagyon aranyos volt, mondta, hogy mi fog történni, jött nyugtatgatott, egyszóval baromi kedves volt.A dokimnak (nem mondott összeget), lehet sokan nevetségesen kevésnek tartják, de csak 10.000 Ft-ot tudtunk adni.
Hát, mi ennél jóval többet adtunk, de nem magánrendelésre jártam, és a császár elõtt hetekig bent feküdtem a szülészeten, ahol a doki jött lelkiismeretesen, folyamatosan nézték a picit is és engem is. A párommal közösen döntöttük el, hogy mennyit kap - szerintünk megérdemelte.
Úgy hallottam az az íratlan szabály, hogy annak az összegnek a tízszeresét "kell" adni amit rendeléskor. Mi 5000Ft-ot adunk vizsgálatonként, így 50ezret "akarunk" adni szülésre.
A kérdező hozzászólása: esik-et akartam írni
Szerintem nem sokkal többet, mint a rendes úton történõ szüléskor. Ha rendesen szeretnél szülni, akkor kutya kötelessége megtenni mindent annak érdekében, ha pedig valami oknál fogva vágnak, akkor meglátjátok mennyit tett meg értetek, milyen lett a varrás, milyen az utógondozás, stb. Ha csak felvág, és "összestoppol", majd feléd se néz, akkor még kevesebbet, mint tervezted. Orvosa válogatja. DE AZT MINDENKÉPPEN VEDD FIGYELEMBE, HOGY SZÁMODRA MILYEN ÉLMÉNNYÉ TETTE A SZÜLÉST!
Hát egyesek nagyon túl tudják fizetni a dokikat. Értem már miért van olyan jó kocsijuk. Félretéve a hülyeséget. Én úgy gondolom, hogy ha magánrendelésre jársz a dokidhoz, akkor a magánrendelésnél egy kicsit többet adsz. Max. 15-20e. Szerintem ennél többet nem szabad(na). Attól hogy császárral kell esetleg szülnöd, az is csak szülés, szerintem nem kell többet adni. De ha esetleg nagyon aranyos és sokat néz rád, akkor többet is megérdemel, de csak ha megteheted. Nem szabad elkényeztetni azért õket, mert sajnos ezért várnak el ilyen sokat. Császárnál nem muszáj hogy legyen bent szülésznõ, de bent lehet.
Igaza van az 5.válaszolónak, valóban ez a szokás, h a 10x-ét adják.Én konkrétan megkérdeztem a dokimat, h mennyi a sima szülés és a császár.Nála mindkettõ uannyiba kerül, 70000ft.20hetes baba anyuákja

Akiknek fogadott orvosa van. Ti mennyi pénzt adtok a dokinak és mennyit a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nálunk 50-et kér a doki, a szülésznõm fogadott/ de igazából barát. Neki 10-20 körül szeretnék adni, Õ tényleg megérdemli.

Nálunk 50-et kér a doki, a szülésznõm fogadott/ de igazából barát. Neki 10-20 körül szeretnék adni, Õ tényleg megérdemli.
3 évvel ezelõtt doki 100 ezret kapott, szülésznõ 30 ezret. Ez sajnos a fõváros. :( Idén szült a húgom ikreket, õk 150 ezret adtak a dokinak, szülésznõjük nem volt.
Nekünk nem volt szülésznõnk, így neki semmit se adtam. Császárra szültem és azt az orvosom csinálta. Köztudott volt, hogy egy szülésért 100ezret kér és még nem is fõvárosról van szó! Mi 50 ezret és egy 20ezer forintos italt adtunk neki.
Vélhetõen 30ezer jut az orvosnak (meg az a 7ezer havonta amit eddig is kapott a terhesgondozásért), szülésznõm nincs fogadott, így õ nem kap semennyit.
50 ezret kapott a doki, szülésznõt nem fogadtunk.
180-at fogunk adni az orvosomnak+ egy üveg italt(császározni fognak). A szülésznõnek 50-et fogunk adni.
A kérdező hozzászólása: Hát azért a 100.000-et én is túlzásnak tartom.Olyan 50.000-re gondoltam a dokinak.Nem azért mert sajnálom tõle, vagy ilyesmi, de nem tehetem meg.Ezt is örülök ha összeszedem addig.
2009-ben dokinak 20eFt-ot kapott, a magán 5000volt, de inkább csak a terhesség elején jártam oda. Szüléskor ügyeletes volt, egész nap szinte velem foglalkozott, és a szabadnapján, és hétvégén is meglátogatott.Szülésznõ nem volt fogadott, így egy ajándékcsomagot kapott, és nagyon örült neki. Most a dokinak 20-30e, attól függõen, hogy ügyeletes, vagy miattam jön be. Szülésznõ most sincs fogadott, egy csomagot fog kapni. Szintén Miskolc
A doki 40-et fog kapni szülész nõ 10-et. Igaz szülésznõt nem fogadtunk fel de annyit õ is megérdemel. Ennél több nincs nem vagyunk gazdagok kell a pénz a kicsire is.
Februárban szültem Pesten, dokinak 100ezer, szülésznõnek 40. Mindketten megérdemelték, egy percig sem bánom.
utolsó elõtti oylan dokinál nem szültem volna, aki elõre megmondja a tarifát, ez a legnagyobb pofátlanság
Dokinak 80, szülésznõnek 40. Elõre megkérdeztem, ezért ennyi. De elõzõ szülésem is velük volt, maximálisan elégedett vaygyok velük. Ha véletlenül ügyeletes lenne, akkor a dokinak 20, a szülésznõnek meg 10. Ha megérdemlik! Ja, és Budapest.
elõzõ fóváros, ov. fõorvos nem normális aki 100 ezret ad:-((( amúgy ugyanez a doki 2000-ben 10 ezret kapott
2009-ben: 20 a dokinak, 10 a szülésznõnek
A kérdező hozzászólása: Én is Miskolci vagyok, a Semmelweisben fogok szülni.Köszönö, az eddigi válaszokat.
fogadott dokimnál fixen 70 ezer a szülés, ki is van írva a rendelõben, ez csak azért durva mert 10 ezer egy gondozás, szülésznõnek 30-at adok, pedig fordítva lenne szerintem igazságos. fõváros
Mármint 17:00-s :)
A kérdező hozzászólása: Nincs szülésznõ megfogadva, de azt hallottam õ van a szülõ nõvel a legtöbbet.Így majd meglátom hogy fog bánni velem és aszerint fogok dönteni.Azért ha tényleg odateszi magát, még ha nincs is megfogadva, csak jár neki is valamennyi.
Elsõ császáromnál(2008)30000ft adtunk, másodiknál(2010) 35000ft.Na meg a terhesgondozásnál alkalmanként 5000ft-ot.
70 a dokinak, semmi a szülésznõnek, ez utóbbit kicsit bánom, mert nagyon jófej volt.
60-70 körül fog kapni a doki! Szülésznõt nem fogadok, mert apás szülés lesz, és nekem azt mondta az orvosom, hogy ha végig ott lesz a férjem, akkor nem kell! Az ügyeletes szülésznõ, ha olyan lesz, akkor kap egy 10-est meg egy ajándékcsomagot!
2010-ben szültem. 50-et kapott a fogadott fõorvosom + a terhesség alatt idõnként kapott 10-et A szülésznõ nem volt fogadott, de õ érdemelte volna a doki helyett a pénzt. Soha senki nem figyelt, nem törõdött még velem ennyire kórházi intézményben. El se tudom mondani, hogy mennyire sokat jelentett a jelenléte, a segítsége. Igazából nem terveztünk szülésznõnek pénzt adni, de a Férjemmel egy egymásra nézés után beláttuk, hogy borzasztóan megérdemli. 10 volt a Férjemnél, és ezt meg is kapta. Miskolc
2009-ben 50.000-t kapott az orvos és fogadott szülésznõnk volt , õ kapott 30.000-t(Bár õ érdemelte volna mindet).Most 60-70.000-t szánunk az orvosnak , a szülésznõt még nem tudjuk.Másik kórház, másik orvos.
a doki 30at kapott, a szülésznõ semmit. a doki 9e volt alkalmanként legyen elég neki az, hogy 3 perces ultrahangért ennyit legombolt. 180???!!!! huh
Utolsó.Szintén Miskolc.
Szia! Én is Miskolcon szülök, szülésznõt nem fogadtam, a dokinak 50-60 körül gondoltam. Majd még meglátom.

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!