Találatok a következő kifejezésre: A fogadott és dokinak (54 db)

Székesfehérvári kórházba milyenek a dokik? Nekem nem lesz fogadott dokim! Rendesek a növérek és a dokik is azzal akinek nincs fogadott orvosuk?

Legjobb válasz: Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)

Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)
Bocsi, hogy írok ide, de nekem is hasznos lehet amit kérdeztél. Én júliusra várom a Manót, sintén Fv.-on fogok szülni és nekem sincsen orvosom, nem is lesz. Remélem páran még írnak kommentet. Mekérdezhetem, hogy hány hetes kismama vagy, Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes szombaton:) ! Remélem, hogy normálisak a dokik! És te hány hetes vagy? Kisfiú vagy kislány lesz?:) Nálunk kisfiú lesz.
Sziasztok!Én 9 éve szültem fváron, és októberben is ott fogok.Nagyjából ugyan azok a dokik vannak akik akkor, és rendesek sztem!Én a Vas Aleftyinához jártam és a Bognár Idánál szültem, nem volt fogadott dokim, mégis rendesen elláttak.A szülésznõm elõtt pedig le a kalappal, õ Farkasné Zsuzsika volt és nagyon remélem hogy most is ott lesz, de lehet õt meg fogadom.Elsõ szülésem volt és mégis 1, 5 óra alatt megvolt a baba vajúdással együtt.Azért nem fogadok orvost mert a varráson kívül mident a szülésznõ csinált.Az orvos csak ott állt és nézett, de õ is rendes volt azért.Nekem nincs olyan orvos fváron akirõl rossz véleményem lenne, pedig fvárra járok 15 éve nõdokihoz!!Bocsi a hosszú magyarázásért!:)
2.tól kérdezném, h mikor szülsz? Én is Fehérváron fogok, júli 5-re vagyok kiírva. Van fogadott orvosom, de én is izgatottan várom, h milyenek lesznek a körülmények. Bár nagyon sok jót hallottam a Fehérvári szülészetrõl.

Akik Szombathelyen szültek. Adtatok pénzt a fogadott dokinak ha bent volt szülésnél? És ha nem? És ha volt fogadott szülésznőtök neki fizettetek?

Legjobb válasz: Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.

Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.
Én ott szültem augusztusban, de nem volt fogadott dokim, ezért nem is fizettem.De ha felfogadsz valakit, akár szülésznõt, akár dokit, vagy mindkettõt, akkor fizetned kell. Megkérdezhetem ki a dokid??szülésznõt fogsz fogadni??
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom Dr. Németh Levente. De nem bíztos, hogy õ lesz éppen ügyeletes. Mert ugye csak az ügyeletes dokinál lehet szülni! Ezért kérdeztem, hogy ha nem õ lesz akkor fizessek e neki. Szülésznõt fogadtam, mert õ bejöhet bármikor. Neki nem tudom mennyit adjak.
14.00-s válaszoló vagyok.Ha nem õ lesz az ügyeletes szerintem ne fizess neki!Nekem is nála lett volna a császárom, de sajna szabadságra ment.Szülésznõk nagyon rendesek, -5hétig feküdtem ott, -így ismerem õket-szerintem 20-30körül lehet fizetni nekik, õk tényleg égig veled vannak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is így gondoltam, ezek szerint jól.

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.


Járt már valaki úgy, hogy a fogadott dokija pont szabin volt és másnál szült?

Ilyenkor a helyettesít? dokinak (nem éppen, aki ügyeletes!), aki végül is levezeti majd a szülést és a saját fogadott dokinak is, aki végig kísérte a terhességet "illik" adni hálapénzt? Össze vagyok teljesen zavarodva, segítsetek légyszi! Második babával vagyok kismama, az els?nél végig a saját dokim csinált mindnet és nagyon meg is vagyok/voltam vele elégedve!

Legjobb válasz: Engem vajúdás közben hagyott ott, az sem volt jobb! Az ügyeletesnél szültem, neki adtam pénzt, persze nem annyit, amennyit a dokimnak szántam! A fogadott dokim elintézett annyival, hogy a 6 hetes kontrollon találkozunk! Adok neki egy 10-est meg egy üveg valamit! Csak ott volt abban a 9 hónapban, de többet nem érdemel, már ha ezt is megérdemli egyáltalán!

Engem vajúdás közben hagyott ott, az sem volt jobb! Az ügyeletesnél szültem, neki adtam pénzt, persze nem annyit, amennyit a dokimnak szántam! A fogadott dokim elintézett annyival, hogy a 6 hetes kontrollon találkozunk! Adok neki egy 10-est meg egy üveg valamit! Csak ott volt abban a 9 hónapban, de többet nem érdemel, már ha ezt is megérdemli egyáltalán!
A kérdező hozzászólása: Lányok!Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!Boldog babavárást mindenkinek!
Én csak annak adnék aki ott van a szülésnél.A fogadottnak meg úgyis fizettem magánrendelésen.
Igen. Második babával nyaralt, így akkor tudtam, hogy nem lesz ott, harmadikkal meg nem ért volna be. A szülésznõm mindkétszer szépen levezette a szülést. Én nem adtam sem ügyeletesnek, sem a dokimnak így, mivel nem volt dolguk igazán. Az orvosomhoz meg járok továbbra is, mindig fizetem az aktuális "fizetni valót", de nem többet.
Az én dokim szabadságon volt, tudtam elõre, mikor megy el. A kiírt nap elõtt 2 nappal szültem, 2 nappal késõbb jött vissza a nyaralásból... Ügyeletes dokinál szültem, neki adtunk egy kisebb összeget, azért nem többet, mert neki nem kellett külön miattam bejönnie, és mivel úgyis ügyeletes volt, kapott a munkájáért fizetést, és más szülõ nõkkel is foglalkozott. A fogadott dokimnak nem adtunk pénzt, épp eleget fizettem neki a magánrendelésen. Ráadásul a kórházban még csak rám se nézett, pedig megtehette volna. Ha helyettesítõ dokit hívtunk volna, annak odaadtuk volna a fogadott dokinak szánt összeget.
Nekem nem a dokim, hanem a szülésznõm nyaralt épp. De nagyon kedves volt odaszólt a szülõszobára, már vártak, és kiemelten kezeltek a kérésére, sõt tudósítottunk is közben neki. Másnap már dolgozott, benézett hozzám, és akkor mondta, hogy hazajött volna ha nem másfél óra alatt szülök meg. :D Pénzt nem adtam neki, de végül is az én babámnak volt elõbb sietõs dolga, miért ne mehetett volna el a hétvégére 2 napra. Most a kistesóval viszont remélem már szülhetünk együtt, és nem jön közbe neki semmi. :)
Az enyém is szabin volt, de már elõtte vagy két hónappal szólt, hogy mikor megy szabira, és beajánlott nekem 3 kollégát, hogyha véletlenül nem lesz ott, akkor olyannal szüljek aki szimpi nekem. Aztán a szülésznõ választott közülük:) Aki bejött, annak adtam, annyit, amennyit a szülésznõnek, a saját dokimnak meg nem adtam semmit, hiszen nem is volt ott.
Nekem Anyukám volt ilyen helyzetben. Amikor még anno az orvosa megvizsgálta, de még volt 2 hete hátra velem, akkor azt mondta neki, hogy kiírt idõpont elõtt nem fogok megszületni, és másnap elutazott. Másnap megszülettem. így nem a fogadott dokijánál szült. Nem értem ezeket az orvosokat. 38+5hkm
Én nem adnék. Gondolom a magánrendelésén fizetsz a vizsgálatért.
Az enyém táppénzen volt, utána sem tolta be a szobába az orrát (pedig komplikált sürgõsségi császár lett végül). Egy fityinget sem kapott, csak az ügyeletes, aki végül mûtött.
Az elsõ szülésemnél ott volt, a másodiknál már tudtuk, hogy a kiírt idõpontban nem tud majd ott lenni. Beajánlott egyik kollégájának, és mivel a szülésem napján pont az a doki volt ügyeletes, így adtam neki pénzt, de nem annyit, mint amennyit a saját dokimnak adtam volna. Egyébként teljesen meg voltam elégedve. Majd most a harmadiknál kiderül kihez lesz szerencsém.:)

Más is zavarban volt szülés után amikor a fogadott dokival találkozott és kifizette?

Nagyon gyors de nehéz szülésem volt nagy babával és teljesen magamon kívül voltam, kitolásnál még széklet is jött. A doki és a szülészn? nagyon ügyesek voltak és végig mellettem voltak. De szégyellem magam utána hogy olyan állapotban voltam...

Legjobb válasz: Én nem igazán emlékeztem sok mindenre, mert annyira elfáradtam. Végül kaptam valami "gázt", mielõtt betoltak császározni, mert nem tudott megszületni természetes úton. Fogadott orvosom és szülésznõm is volt, és állítólag más is jött a tolófájások alatt (én nem vettem észre). Reggel mikor bejöttek hozzám, csak elnézést kértem tõlük, ha netán olyat mondtam volna, amivel megbántottam õket.De azt mondták, semmi ilyen nem történt, így megnyugodtam. Ezen ne idegeskedj, sok mindent láttak õk már.

Én nem igazán emlékeztem sok mindenre, mert annyira elfáradtam. Végül kaptam valami "gázt", mielõtt betoltak császározni, mert nem tudott megszületni természetes úton. Fogadott orvosom és szülésznõm is volt, és állítólag más is jött a tolófájások alatt (én nem vettem észre). Reggel mikor bejöttek hozzám, csak elnézést kértem tõlük, ha netán olyat mondtam volna, amivel megbántottam õket.De azt mondták, semmi ilyen nem történt, így megnyugodtam. Ezen ne idegeskedj, sok mindent láttak õk már.
Amiatt hogy széklet is jött ne érezd magad kellemetlenül, ez a szülés alkalmával normálisnak tekinthetõ a nagy erölködéstõl, a doki is és a szülésznõ is tudja ezt, nekik ez nem t.ma sok ilyennel találkoznak. Ha mégis nagyon feszélyez a dolog akkor hogyha mész hozzá köszönd meg a megértést, támogatást és profizmus is, és ebben a 3 szóban benne van a lényeg tudni fogja a doki hogy mire vélje ezeket a szavakat.
Én a szülés óta nem szégyenlõsködöm... Ott aztán történhet bármi, ehhez képest egy boríték pénzzel már semmiség. :) Persze értem, hogy zavarban voltál, de ha belegondolsz egy dokinak nem te vagy az elsõ szülése, látott már cifrább dolgokat is, és ha elfogadja a pénzt, akkor meg pont nincs zavarban. Te se legyél.
Én nagyon. És õ is. :D
Én egy cseppet sem.Ráadásul nekem nõ nõdokim van, aki 3 gyerekes anyuka.Ráadásul elég jó viszonyban is vagyunk.A szülésznõm ugyan még nem szült-most tervezik a gyereket-ám sok mindent látott már õ is a pályafutása alatt.Szóval olyannyira nem, hogy szeptemberben velük szülöm a 3. babámat is.
Én már rögtön a szülés után - varrás közben - elkezdtem szabadkozni amiatt, hogy kitoláskor nyafogtam. Azt mondta a doki, hogy ezzel zavarba hozom, sõt megsértem. Ne mondjak ilyeneket, ez természetes. Túl vagyunk rajta, minden ok... ezzel foglalkozzak.
Ne aggódj emiatt. Az orvos és a szülésznõ is láttak már nálad sokkal rosszabbat. A székletürítés teljesen normális dolog szülés közben, nekik épp annyira, mint hogy megszületik a baba. Ne foglalkozz vele. Az hogy kiabálsz, vagy nyafogsz, az egy olyan dolog, hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Legtöbbször, ha azt mondják, hogy ne kiabálj, az nem azért van, mert õket zavarná, hanem mert takarékoskodnod kell az erõddel. Csúnya beszéd? :D Lehet, hogy ha a doki kerülne oda, õ is elkáromkodná magát. Hidd el, kevés olyan dolog van, ami egy szülõszobán ciki lehet, vagy zavarban kellene lenned :) Egy szülésznõ :)

Nekem azt mondta a fogadott dokim, ha elindul a szülés, menjek be a kórházba, ott az ügyeletes orvos megvizsgál és ő eldönti, hogy szülünk vagy sem, és ők hívják az én orvosamat. Ez így működik?

Akkor ha indulnak a fájások én teledfonáljak az orvosomnak?vagy azért hívjam fel?

Legjobb válasz: Nekem is így mondták. Ha úgy érzem,hogy idõ van,bemegyek,az ügyeletes megnéz és ha tényleg jön a bébi,akkor hívják az én dokimat. Nyilván,hogy ne rángassák feleslegesen,mert én speciel még nem szültem,akár tévedhetek is.:) Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Nekem is így mondták. Ha úgy érzem, hogy idõ van, bemegyek, az ügyeletes megnéz és ha tényleg jön a bébi, akkor hívják az én dokimat. Nyilván, hogy ne rángassák feleslegesen, mert én speciel még nem szültem, akár tévedhetek is.:) Boldog babavárást! 37 hetes kismami
nekem is ezt mondta, de nekünk ez annyira furi, mert nem kevés pénz kér el a szülésért és én úgy gondolom, hogy ezért a pénzért cserébe hagy zavargáljam már a szüléskor..de nem?Én problémamentes kismama voltam neki, de ez olyan furi, hogy így állnak hozzá.Én azt hiszem mindenképpen felhívom ha tutira tudom, hogy ez már a szülés.
Nálunk is így volt. Elfolyt a magzatvíz (egy része), bementünk a kórházba, ott megvizsgált elõször a szülésznõ, majd amikor látta, hogy baba lesz, megkérdezte, van-e fogadott orvosom, aztán szólt az ügyeletes orvosnak, õ is megvizsgált, és mondta a szülésznõnek, hogy hívhatja az orvosomat.
Ez így mûködik. Nekem is ezt mondta. Nálam a magzatvíz folyt el, úgyhogy el is indultunk a kórházba. A dokimat egy sms-ben értesítettem. A kórházban megvizsgáltak, elõkészítettek és szóltak az orvosomnak. (Én is hallottam.) Nyugi, ha el is indul a szülés, még akkor is lesz annyi idõ, hogy bõven odaérjen. Nálam legalábbis így volt. Sok sikert mindenhez!!!
Ha megindul a szülésed, biztos fogják hívni, nem rajtuk fog múlni. Ha az orvosod a végére esik be, az nem azért lesz, mert nem szóltak neki idõben, hanem, mert az orvos ennyi idõt szánt rád. Ahogy elkezdesz bent vajúdni, az orvosod fog róla tudni, az más kérdés, hogy nem lesz végig ott veled. Igazából nagyon nem is kell, hogy ott legyen. Én ezért fogadtam szülésznõt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:D boldog babavárást mindenkinek
Nekem is hasonlóképp mondta a fogadott orvosom, csak õ azzal egészítette ki, hogyha bizonytalan vagyok, hogy mi is történik pontosan, természetesen felhívhatom, és a tüneteim alapján tanácsot fog adni, hogy induljak vagy ne. Ha azt mondja, hogy menjek be, attól õ még csak akkor fog a kórházba indulni, ha az ügyeletes orvos vizsgálat után szól neki, hogy tényleg itt az idõ. Szerintem ez a normális hozzáállás az orvos részérõl, úgyhogy, ha te is bizonytalan vagy, hívd bátran! Üdv, 37 hetes k.mami
A kérdező hozzászólása: köszi.én se szültem még.akkor én ne hívjam majd a dokim?õk tuti hívni fogják?és mikor?nem ám csak a végére ugrasszák be!
Szia! Nálam is volt fogadott orvos és nekem is pont ezt mondta. Amikor lekezdödött, bementünk és az ügyeletes nagyon rendes volt. Megvizsgált, CTG monitorra is tettek. Azonban mint kiderült, csak jóslófájások voltak még csak. Majdnem egy nap múlva indult el valóban a szülés, de a doki biztatott, hogy akár több nap is lehet még. Ezért mondják (már ha éppen nem õ az ügyeletes) hogy elöször bizonyosodjanak meg a dologról. Viszont, ha nem görcseid vannak, hanem lefolyt a magzatvízed, mindenképpen érdemes felhivni, mert az már tuti jel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam hogy ennek ez a menete.Csak hát valóban én is úgy gondoltam (az utolsó válaszadóval együtt), hogy ha már ennyit fizetünk neki, akkor én lépek vele kapcsolatba, ha valami van, akkor vagyok benne biztos, hogy tud rólam... (persze, ha ez így mûködik, akkor biztos értesítik a kórházból)

Ha nincs fogadott orvosa a kismamának és annál szül aki ép bent van a kórházba az milyen? Itt Dunaújvárosra gondoltam. Azért segít a doki mindenben vagy leszarja az ember fejét? Valakinek volt ilyen téren tapasztalata?

Legjobb válasz: Én 3x szültem ügyeletsnél, igaz nem ott ahol te fogsz. A doki nem, viszont a szülésznõk foglalkoztak velem. Nincs etéren rossz tapasztalatom.

Én 3x szültem ügyeletsnél, igaz nem ott ahol te fogsz. A doki nem, viszont a szülésznõk foglalkoztak velem. Nincs etéren rossz tapasztalatom.
Hát itt Dunaújvárosban nagyon ki kell fogni ki van éppen bent. De a szülésznõ biztos hogy ott lesz és segít.
Szülj otthon! :) nekem olyan gyorsan jött a második lányom, hogy még a mentõsök sem étek idõben ki, így a saját ágyamon szültem meg a picit. és bátran kijelentem, sokkal jobb volt mint kórházban
én 5x szültem.....sokat érnek a szülésznõk legtöbbet õk vannak veled, nekem sincs rossz tapasztalatom, ennél is annál is volt részem, volt hogy kedvesebb volt az ügyeletes dr :) mint akinek havi szinen adogadttam zsebébe.....
Szülj otthon...persze...ha meg gond van, akkor azt is old meg magadnak...Nem az volt a kérdés, hogy hogy szüljön. Én fogadtam orvost, igaz én Sopronban szülök, de nem az orvos van végig az emberrel, hanem a szülésznõ. Talán jobban figyel rád a doki, ha megfogadod, de ha "szarik" rád pénz nélkül, akkor az sokat elárul a jellemérõl...
3as vagyok..elsõ szülésem kórházban történt, ugyan nem fogadtam dokit, hisz az a dolguk hogy ott legyenek ahol kell, anélkül hogy pénzt adnál nekik. ügyeletes orvos be sem dugta a képét egész nap, nem hogy a szülésem idõpontján. igaz a szülésznõk kedvesek voltak, értettek mindtn, de a doki miért is van akkor??
Azért van a doki, hogy a szülést levezesse.....Erre a szülésznõ is képes HA komplikációmentes a szülés....mondjuk egy sürgõsségi császárt nem hiszem, hogy el tud végezni....
Nálunk foglalkozik az emberrel, ha kell. Velem nem sokat kellett, burkot repesztett vizsgálat után, 20 perc múlva megszületett a kicsi. Utána összevarrt, és csók. :) Ennél többet hova foglalkozott volna velem?

Mennyit adtok a fogadott dokinak alkalmanként és a szülésért?

Nem magándokira gondolok, hanem aki a kórházba jár és ott fogadott orvost. Mennyit várnak el a dokik, illetve ti mennyit adtok nekik, vagy csak a szüléskor?

Legjobb válasz: Kórházba járok a dokimhoz, nem a magánrendelésére. Így adok neki alkalmanként 5 e ft-ot mindenért, szülésért sztem 60-at fog kapni.

Kórházba járok a dokimhoz, nem a magánrendelésére. Így adok neki alkalmanként 5 e ft-ot mindenért, szülésért sztem 60-at fog kapni.
Nem volt fogadott dokim, nem is lesz, ha rajtam múlik egy vasat nem kapnak.Ez a munkájuk, ezért tették le az esküt, mint a papok, akkor miért kell pluszba fizetni???! Mikor én jártam dokihoz, minden vizsgálatom meg volt, bármi bajom volt, mehettem, segített, megvizsgált, stb, pedig nem perkáltam.Sõt még uh képet is kaptam két alkalommal (többet nem is kértem).Sima SZTK-ba jártam. Amúgyis minden kezelõlapon rajta van, h mennyi az éppen aktuális vizsgálat költsége, amit a tb-dbõl elvonnak, akkor mi a fenének fizessek pluszba???!! Nem elég, ha a tb-bõl vonja?!Felháborító! Megszületett a babám doki, és szülésznõ nélkül is, és az a 2.-nál se lesz másképp!
Sajnos nagyon elterjedt ez a hálapénz dolog.Pedig ha nem adsz semmit, akkor is jogod van a normális ellátásra, és szüléslevezetésre.Sokan nincsenek abban a helyzetben, és én is tudnám másra költeni azt a pénzt.De nem adni meg kínos.Ezt valahol, régen, mi szülõk rontottuk el.El kezdték tömködni a dokik zsebét, és annyira elterjedt, hogy már nem is vesznek emberszámba, ha nincs fogadott orvosod.Az enyém se kér pénzt a szülésért, rám bízza, hogy adok-e , és mennyit.De ott van az a ki nem mondott dolog, hogy attól még elvárja.Csak nem beszél róla.Ez egyre rosszabb lesz.Szegény kislányom (aki még a pocakomban van) ha megy szülni, nála mi lesz a rendszer?1 millió/szülés vagy mi?
Utolsó vagyok, azt nem írtam, hogy az anyuka összesen a szülésért adott neki 10 e ft-ot! Én nem adok neki a vizsgálatoknál, mondtam, hogy majd a szülés után honorálom. kb.80 e Ft-ot gondoltam adni.
Szerencsére nálunk, ( kisváros) nagyon-nagyon jó nõgyógyász van. Az én fogadott orvosom egyben az osztályvezetõ fõorvos és tényleg remek szakember. És ami még ritkaság, hogy soha nem mondja egy kismamának sem, hogy õ ennyit vagy annyit vár, mindenki annyit ad neki, amennyit gondol és tud. ÉS semmivel sem bánik különbül azzal, aki mondjuk csak 10 Ft tudott adni, mert többet nem engedhetett meg magának. ( ezt konkrétan ez az anyuka mesélte) Sajnos ez ritka, pedig követendõ példa kellene hogy legyen.
Nekem is fogadott orvosom van.Egy tízest kér alkalmanként (elég sok, de nálunk minden doki 9-10 körül kér), és úgy gondoltam, hogy 40 vagy 50 ezret kap majd.Attól függ, hogy fogunk anyagilag állni, és hogy õ hogy áll hozzá a szüléshez.Ennél többet biztos nem, mert elég jól megfizettem, hogy egy fõorvoshoz járok.Nagyon jó doki, maximális a bizalmam felé, de ne várjon többet ennél.
Alkalmanként 5000-et adtam, a szüléskor pedig 60000-et.
ez annyira felháborito amugy h már a szulésért is fizetni kell, ha azt akarod hogy minden rendben menjen. kérdem én, mit csinál az a kismama akinek nincs pénze ilyenre, de gyereket szeretne... eloszor gazdagodjon meg és majd utánna johet a pici... szégyelhetik magukat az orvosok!!!!!
Fogadott Dokim van , 5 ezret kér alkalmanként , a szülésre 30-at fogunk adni Neki.
Én mindhárom gyerekkel akkor adtam amikor megfogadtam a dokit, és azt mondtam neki, hogy amikor hazamehetek az egészséges gyerekemmel megelégedve, majd akkor elõtte honorálom a munkáját.Két éve szültem a legkisebbet, akkor 30.-at adtam.De nálunk nagyon nehéz jó orvost találni.Nagyon pénzéhesek, és sok esetben a pénzedért sem várhatsz normális ellátást.Ha probléma mentesek lettek volna a terhességeim és a szüléseim, nem is fogadtam volna orvost.
Nekem kapásból az elején bejelentette, hogy 40ért vállalja. Õ volt a legolcsóbb!-és a legjobb :)
Egy vasat nem fogok adni, ha valaha is szülök! Kap valami kis jelképes akármit, de nekem ne tartsa a markát!

33 hetes vagyok és már nagyon félek a szüléstől. Mi lesz ha nem jutok el a kórházba és út közbe kipottyan a babám vagy ha nagyon fog fájni, mert sajnos nincsen fogadott dokim. Csak én tartok ennyire a szüléstől?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg,nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne,ha csak úgy kipottyanna az a baba:):)A kórházat gondolom Te ismered,hogy milyenek a dokik,biztos oka volt ha nem fogadtál,biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom,hogy nem lesz fájdalmas,de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan,és ne rettegve.Minden jót,könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.

Elõször is nyugodj meg, nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne, ha csak úgy kipottyanna az a baba:) :) A kórházat gondolom Te ismered, hogy milyenek a dokik, biztos oka volt ha nem fogadtál, biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom, hogy nem lesz fájdalmas, de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan, és ne rettegve.Minden jót, könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.
Ne aggódj, ez azért kicsit hosszadalmasabb folyamat annál, hogy csak úgy "kipottyanjon útközben".Azt nem tudom garantálni, hogy nem fog nagyon fájni, de ha lelkileg erõs maradsz és nem hagyod el magad, úgy könnyebb átvészelni.Nem a dokin múlik a dolog, mert a fogadott orvosban is lehet nagyon csalódni.Ne hagyatkozz másra, légy erõs és kitartó, ez a fontos. Sok sikert!
Biztos, hogy nem pottyan ki út közben, mert az elõjelek már jóval elõbb elkezdõdnek. Az elsõ szolíd fájásoktól több órád van még a baba megérkezéséig, de azért tervezzétek el, hogy hogy is fogsz bemenni: valaki bevisz kocsival? A szüléstõl mindenki fél, az a pár óra elég rossz, de túl van rajta az ember, és utána már örül a babájának. Az apás szülés segíthet a feszültség oldásában.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek...de én akkor is parázok 1 kicsit:)

A fogadott szülésznőnek és dokinak mennyit szoktak fizetni? A Pesti árak érdekelnének.

Legjobb válasz: A dokinak általában annak a 10x-esét, mint amennyit egy-egy vizsgálaton fizettél neki, de van amelyik megmondja mennyi a tarifája. A szülésznõnek 10-30.000 Ft-ot hallottam.

A dokinak általában annak a 10x-esét, mint amennyit egy-egy vizsgálaton fizettél neki, de van amelyik megmondja mennyi a tarifája. A szülésznõnek 10-30.000 Ft-ot hallottam.
Én is azt hallottam, amit az elsõ hozzászóló írt.
2003-ban 20 e Ft-ot, 2005-ben 25 eFt-ot adtunk, a Szt Istvánban szültem!
Szia! Én azt gondolom, hogy a legegyszerûbb megkérdezni Õket, hogy mennyi a tarifájuk. Így, ha megfogadod tudod mire számíts, és a doki szemében sem marad tüske. Hallottam példát arra, hogy a doki keveselte a pénzt, és ki is mutatta ezt.
A kérdező hozzászólása: Szia! Megkérdeztem a dokit is meg a szülésznõt is, de mindkettõ azt mondta, hogy nekik nincs tarifájuk, tehát ránk bizzák. Ezért vagyok tanácstalan, mert nem akarok nekik keveset adni, sokat viszont nem tudunk. Valahogy be szeretném lõni az átlagot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!