Találatok a következő kifejezésre: A fogadott és (209 db)

Andriodos telefonomról hogyan tudnám a fogadott és a küldött sms-eket számítógépre lementeni?

Természetesen úgy szeretném, hogy a dátum, a feladó stb. minden adat megmaradjon. Köszönöm elõre is!

Legjobb válasz: Telepítsd a Google Playrõl az SMS Backup + nevû appot. Ez képes az SMS-eidet elmenteni a Gmail fiókodba egy külön címke alá.

Telepítsd a Google Playrõl az SMS Backup + nevû appot. Ez képes az SMS-eidet elmenteni a Gmail fiókodba egy külön címke alá.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Szuperül mûködik!
Szívesen, örülök neki! :)

Akik Szombathelyen szültek. Adtatok pénzt a fogadott dokinak ha bent volt szülésnél? És ha nem? És ha volt fogadott szülésznőtök neki fizettetek?

Legjobb válasz: Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.

Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.
Én ott szültem augusztusban, de nem volt fogadott dokim, ezért nem is fizettem.De ha felfogadsz valakit, akár szülésznõt, akár dokit, vagy mindkettõt, akkor fizetned kell. Megkérdezhetem ki a dokid??szülésznõt fogsz fogadni??
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom Dr. Németh Levente. De nem bíztos, hogy õ lesz éppen ügyeletes. Mert ugye csak az ügyeletes dokinál lehet szülni! Ezért kérdeztem, hogy ha nem õ lesz akkor fizessek e neki. Szülésznõt fogadtam, mert õ bejöhet bármikor. Neki nem tudom mennyit adjak.
14.00-s válaszoló vagyok.Ha nem õ lesz az ügyeletes szerintem ne fizess neki!Nekem is nála lett volna a császárom, de sajna szabadságra ment.Szülésznõk nagyon rendesek, -5hétig feküdtem ott, -így ismerem õket-szerintem 20-30körül lehet fizetni nekik, õk tényleg égig veled vannak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is így gondoltam, ezek szerint jól.


Székesfehérvári kórházba milyenek a dokik? Nekem nem lesz fogadott dokim! Rendesek a növérek és a dokik is azzal akinek nincs fogadott orvosuk?

Legjobb válasz: Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)

Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)
Bocsi, hogy írok ide, de nekem is hasznos lehet amit kérdeztél. Én júliusra várom a Manót, sintén Fv.-on fogok szülni és nekem sincsen orvosom, nem is lesz. Remélem páran még írnak kommentet. Mekérdezhetem, hogy hány hetes kismama vagy, Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes szombaton:) ! Remélem, hogy normálisak a dokik! És te hány hetes vagy? Kisfiú vagy kislány lesz?:) Nálunk kisfiú lesz.
Sziasztok!Én 9 éve szültem fváron, és októberben is ott fogok.Nagyjából ugyan azok a dokik vannak akik akkor, és rendesek sztem!Én a Vas Aleftyinához jártam és a Bognár Idánál szültem, nem volt fogadott dokim, mégis rendesen elláttak.A szülésznõm elõtt pedig le a kalappal, õ Farkasné Zsuzsika volt és nagyon remélem hogy most is ott lesz, de lehet õt meg fogadom.Elsõ szülésem volt és mégis 1, 5 óra alatt megvolt a baba vajúdással együtt.Azért nem fogadok orvost mert a varráson kívül mident a szülésznõ csinált.Az orvos csak ott állt és nézett, de õ is rendes volt azért.Nekem nincs olyan orvos fváron akirõl rossz véleményem lenne, pedig fvárra járok 15 éve nõdokihoz!!Bocsi a hosszú magyarázásért!:)
2.tól kérdezném, h mikor szülsz? Én is Fehérváron fogok, júli 5-re vagyok kiírva. Van fogadott orvosom, de én is izgatottan várom, h milyenek lesznek a körülmények. Bár nagyon sok jót hallottam a Fehérvári szülészetrõl.

Mi a helyzet a fogadott orvossal? Mikor kell fogadni? Miért jobb? Mit jelent, ha vkinek fogadott orvosa van? Mikor és mennyit kell fizetni?

Most 5 hetes vagyok és teljesen tapasztalatlan.

Legjobb válasz: Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra,az nem jelenti,hogy fogadott.Fogadott akkor lesz,ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni,és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,

Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra, az nem jelenti, hogy fogadott.Fogadott akkor lesz, ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni, és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,
legközelebb ha mégy a dokihoz, akkor kérdezd meg, hogy ha eljön az idõ, levezeti-e a szülésedet.valószínûleg elhív a magánrendelésére, ahol megmondja, mennyi egy magánrendelés és sokszor megmondja azt is, mennyi nála a szülés tarifája.ha nem mondja meg, akkor kérdezz rá. a szülésznõ végig bent van, az orvos nem.azt mondták nekem, hogy a szülésznõt érdemesebb megfogadni.bár az orvos is jó, ha van.nekem nincs.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, az orvosomhoz járhatok végig, max. csak magánrendelésre megyek akkor fizetek rendelési díjjat, de attól még nem kell felfogadni. Tehát az ügyeletes orvosnál szülök majd. A 20. hétig kell eldönteni, utána már nem lehet változtatni?
Ja de amúgy még a végén is meggondolhatod magad, hogy te mégis szeretnél felfogadni egy orvost..! Ez a te döntésed! De persze majd meglátod, hogy mennyi mindent is kell venni a kicsinek, és rájössz, hogy inkább azt a pénzt, amit odaadnál az orvosnak, azt inkább a babádra szeretnéd költeni!
A kérdező hozzászólása: Most olvasom hogy szülésznõ is van, az nem minek? Nem értem, most ki van bent egy szülésnél?
Szia! Nálunk ez úgy megy, hogy akinek van fogadott orvosa azzal rendesen törõdnek, kivételeznek. Rutin vizsgálatok elõtt kell menni a terhesgondozóba naplósorszámért és akinek van orvosa az soron kívül megkapja, akinek nincs annak várni kell 8-9-ig amíg jön az éppen ügyeletes orvos és lepecsételi neki, csak ez után mehet a vérvételre, ami azért nagyon rossz, mert a vért csak 10-ig veszik le, szóval általában nekik 2 napot igényel egy rutin vizsgálat. UH vizsgálatok úgy folynak, hogy ha van orvosod akkor kapsz idõpontot és nem kell várakoznod órákat, ha nincs orvosod akkor elõször elmész a terhesgondozóba, kivárod a sorod, kikéred az ügyeletes dokitól a beutalót, elmész UH-ra és ott is kivárod a sorod. Általában ez is 2 napot vesz igénybe. Én azért fogadtam orvost, mert nekem nem lenne energiám arra, hogy ennyit szaladozzak meg várakozzak egy vizsgálatra. A másik elõny, hogy szülésnél bent van veled végig a doki (vagyis nálunk így van). Ha bemész felvételre a szülõszobára akkor értesítik a dokidat, hogy mi van, megkérdeznek, hogy hozzájárulsz e ahhoz, hogy más orvosok is belenézzenek a papírjaidba vagy csak a saját orvosod, azt is megkérdezik, hogy más orvos megvizsgálhat e vagy csak a tiéd. Ha megjött az orvosod megvizsgál, elõkészítenek és onnantól veled van a szülésnél, ha szeretnél kaphatsz fájdalom csillapítót. (akinek nincs fogadott orvosa annak 90%.ban nem adnak) Szóval nekem ezért fontos, hogy legyen orvosom. Nálunk sajnos aki nem fogad azzal abszolút nincs foglalkozva. A terhessége alatt egy csomó orvos megvizsgálja, hol ez hol az, minden alkalommal más, ha szülésre kerül a sor, beteszik egy szobába ahol magára hagyják szenvedni és csak akkor mennek be hozzá ha már készülõdik kifelé a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Kezdem tisztán látni a dolgot. Még 1-2x el kell mindent amit írtatok olvasnom;)
Szia! Nekem fogadott csak a szülésznõ, meg is mondtam neki, hogy nekem tökéletesen megfelel az ügyeletes orvos szakmai tudása is. Erre õ amellett, hogy elég csúnyán nézett :) )) elmondta, hogy Õ azért tartja fontosnak a doki megfogadását, mert pl. egy ügyeletes orvos sosem fog olyan gyorsan reagálni, mint a fogadott dokim. Azaz ha van valami gebasz, az ügyeletes nem fog szétszakadni, hogy nekem jó legyen.... hááát, nekem ez elég furi hozzáállás és szerintem nincs is sok valóságalapja... 35 hetes vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs fogadott orvosod, akkor nem is foglalkoznak úgy az emberrel? Tehát a mostani orvosomat ha nem fogadom fel, akkor hiába hívom, hogy van valami, nem fog fogadni szinte rögtön?(nem a szülésre gondolok)Esetleg megneheztel rám? (És mellette meg kicsit igazságtalannak tartom, hogy borítékba adjam neki egy havi fizetésem, amikor õ is kap fizetést)
Nekem volt fogadott orvosom, nem bántam meg, hogy felkértem. A vajúdás alatt kettesben voltam a férjemmel, a szülésznõ persze idõnként bejött megnézni, a doki félóránként rám kukkantott, olyankor egy-egy poént elsütött. Sosem gondoltam volna, hogy két fájás között röhögni fogok:) Aztán a finisben is sokat segített, biztatott, dicsért, szinte megtáltosodtam. A legszimpibb az volt, hogy nem mondott konkrét árat, azt mondta, annyit adjunk, amennyi még belefér a költségvetésünkbe. Azok az anyukák, akik nem fogadtak orvost, vegyesen nyilatkoztak. Orvosa válogatja. De nekünk megnyugtató volt, hogy egy olyan doki lesz velünk, akiben megbízunk. Szép terhességet és gyors szülést Neked!

Egy ideje nem írja ki a telefonom, ha nem fogadott hívásom volt, és a hívásinfó menüpontban sem jelez semmit (sem a fogadott, sem a hívott, sem a nem fogadott hívásokat).Mi baja lehet?

Csak valami beállítási hiba, vagy szervizbe kell vinnem?

Legjobb válasz: Nekem elszáll a telefonom, ha egy hétig be van kapcsolva egyfolytában. Minden mûködik, csak nem csörög. Ha kikapcsolom, utána minden jól mûködik - egy hétig. Nokia 6020.

Nekem elszáll a telefonom, ha egy hétig be van kapcsolva egyfolytában. Minden mûködik, csak nem csörög. Ha kikapcsolom, utána minden jól mûködik - egy hétig. Nokia 6020.

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

Más is zavarban volt szülés után amikor a fogadott dokival találkozott és kifizette?

Nagyon gyors de nehéz szülésem volt nagy babával és teljesen magamon kívül voltam, kitolásnál még széklet is jött. A doki és a szülészn? nagyon ügyesek voltak és végig mellettem voltak. De szégyellem magam utána hogy olyan állapotban voltam...

Legjobb válasz: Én nem igazán emlékeztem sok mindenre, mert annyira elfáradtam. Végül kaptam valami "gázt", mielõtt betoltak császározni, mert nem tudott megszületni természetes úton. Fogadott orvosom és szülésznõm is volt, és állítólag más is jött a tolófájások alatt (én nem vettem észre). Reggel mikor bejöttek hozzám, csak elnézést kértem tõlük, ha netán olyat mondtam volna, amivel megbántottam õket.De azt mondták, semmi ilyen nem történt, így megnyugodtam. Ezen ne idegeskedj, sok mindent láttak õk már.

Én nem igazán emlékeztem sok mindenre, mert annyira elfáradtam. Végül kaptam valami "gázt", mielõtt betoltak császározni, mert nem tudott megszületni természetes úton. Fogadott orvosom és szülésznõm is volt, és állítólag más is jött a tolófájások alatt (én nem vettem észre). Reggel mikor bejöttek hozzám, csak elnézést kértem tõlük, ha netán olyat mondtam volna, amivel megbántottam õket.De azt mondták, semmi ilyen nem történt, így megnyugodtam. Ezen ne idegeskedj, sok mindent láttak õk már.
Amiatt hogy széklet is jött ne érezd magad kellemetlenül, ez a szülés alkalmával normálisnak tekinthetõ a nagy erölködéstõl, a doki is és a szülésznõ is tudja ezt, nekik ez nem t.ma sok ilyennel találkoznak. Ha mégis nagyon feszélyez a dolog akkor hogyha mész hozzá köszönd meg a megértést, támogatást és profizmus is, és ebben a 3 szóban benne van a lényeg tudni fogja a doki hogy mire vélje ezeket a szavakat.
Én a szülés óta nem szégyenlõsködöm... Ott aztán történhet bármi, ehhez képest egy boríték pénzzel már semmiség. :) Persze értem, hogy zavarban voltál, de ha belegondolsz egy dokinak nem te vagy az elsõ szülése, látott már cifrább dolgokat is, és ha elfogadja a pénzt, akkor meg pont nincs zavarban. Te se legyél.
Én nagyon. És õ is. :D
Én egy cseppet sem.Ráadásul nekem nõ nõdokim van, aki 3 gyerekes anyuka.Ráadásul elég jó viszonyban is vagyunk.A szülésznõm ugyan még nem szült-most tervezik a gyereket-ám sok mindent látott már õ is a pályafutása alatt.Szóval olyannyira nem, hogy szeptemberben velük szülöm a 3. babámat is.
Én már rögtön a szülés után - varrás közben - elkezdtem szabadkozni amiatt, hogy kitoláskor nyafogtam. Azt mondta a doki, hogy ezzel zavarba hozom, sõt megsértem. Ne mondjak ilyeneket, ez természetes. Túl vagyunk rajta, minden ok... ezzel foglalkozzak.
Ne aggódj emiatt. Az orvos és a szülésznõ is láttak már nálad sokkal rosszabbat. A székletürítés teljesen normális dolog szülés közben, nekik épp annyira, mint hogy megszületik a baba. Ne foglalkozz vele. Az hogy kiabálsz, vagy nyafogsz, az egy olyan dolog, hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Legtöbbször, ha azt mondják, hogy ne kiabálj, az nem azért van, mert õket zavarná, hanem mert takarékoskodnod kell az erõddel. Csúnya beszéd? :D Lehet, hogy ha a doki kerülne oda, õ is elkáromkodná magát. Hidd el, kevés olyan dolog van, ami egy szülõszobán ciki lehet, vagy zavarban kellene lenned :) Egy szülésznõ :)

Nőgyógyászati kisműtét. Mennyit "illik" adni a fogadott orvosnak és a fogadott altatóorvosnak?

Vidéki nagyváros. A doki a n?gyógyászom alapból, nála szültem.

Legjobb válasz: 25 ezret

25 ezret
Nekem az az orvos csinálta a mûtétet, akihez már rég járok, de nem kimondottan fogadott orvos - én egy jó minõségi Whyskit vettem neki ( kb. 10.000-15.000 Ft) , mivel tudom, hogy azt szereti... Altatóorvosom nem is tudom ki volt, nem volt fogadott, így ebben nem tudok segíteni. A kórházi nõvéreknek bonbont adtam csak.
Nézd illik-nem illik.. örök kérdés.. Tulajdonképpen az orvos mire esküszik fel?? Hm?? A gyógyításra, és nem a hála pénzre. Tudom, hogy közhely, de így van, azt is jól tudom, hogy némelyik orvos, ha nem kap pénzt, a késõbbiekben nem vesz rólad tudomást.. Sajnos ez van.. Azért egy valamit megosztanék veled: Ez nem nõgyógyászati kismûtét hanem szüléssel kapcsolatos, és a végén majd rálátást nyersz hogy miért is írom le ezt példának: Kezdem ott, hogy egy kedves ismerõsöm állapotos lett, volt fogadott orvosa, minden le volt beszélve, mobilszám csere stb... Amikor elérkezett az idõ a doki sehol.. állítólag nyaralt.. Jött vki más helyette, .. A szülés során a doki azon kívûl, hogy bennt tartózkodott a szülõ szobán és mondta hogy sóhajtson mélyeket SEMMIT nem csinált.. A nõvérek végezték el a "piszkos munkát" A késõbbiekben is az ápolók voltak azok akikre tudott inkább támaszkodni, de azért a doki aki nem csinált semmit elvárta ugyanúgy a vastag hálapénzes borítékot. A te esetedre visszakanyarodva, nem hinném, hogy kellett volna adnod, neki nem azért kell jól megmûtenie, mert vár rá egy boríték.. Ha vkinek nincsen rá anyagi kerete akkor ne is menjen el kismûtétre és úgy egyáltalán bármilyen mûtétre is? Nem ítélem el azokat, akik adnak az orvosoknak hálapénzt, de szerintem nekik ez a munkájuk, a kötelességük, a hivatásuk. Nem lenne szabad elfogadniuk. -egy orvostan hallgató-
A kérdező hozzászólása: Kedves orvostan hallgató! Bár kérdésem nem erre irányult, de köszönöm a válaszod. A kérdés ebbõl a szemszögbõl már lerágott csont, sokan sokszor átrágtuk ezt a témát. De! Az általad hozott példa nem egyedi, én is voltam fültanuja ilyen esetnek. Az én orvosom -akihez mellesleg több, mint 10 éve járok- nem pénzéhes. Bár lehet nem volt szabályos, de ügyelet után is ott maradt velem szülni. Csak jót mondhatok róla. Amit én adtam, azért adtam, mert meg voltam vele elégedve. Az más kérdés, hogy nem vagyok híve a hálapénznek. A szülésznõ is kapott. Ez a rendszer nagyon sokára fog letisztulni! Csak egy kérdés: Te akkor nem fogsz hálapénzt elfogadni??

Lehet, hogy nem a fogadott orvosomnál fogok szülni. Ilyenkor is kell adni valamenyi apanázst? És ha igen annak is akinél szültem?

Aug. 12-re vagyok kiírva, a dokim 10-ig külföldön lesz. Ha elöbb jön a manócska akkor ügyeletes szülésznél fogok szülni.Ilyenkor mind akett?nek kell fizetni, vagy csak akinél szültem, vagy esetleg egyiknek se?Vagy ha végül másnál szülök neki csak valami ajándékot adjunk??? Mit?l függ ez?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!

Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!
Miért alakult ki ez a "fizessünk-kényszer" Magyarországon?? Nem költenéd azt a rengeteg pénzt a gyermekedre inkább? Adj valami jó piát, akár mindkettõnek. Nem akarlak bántani, csak én már megõrülök ettõl a hozzáállástól. Miért ettõl függne a baba egészsége és a szülõ nõ ellátottsága? Fizetünk TB-t, ez a dolguk...
Sziasztok! Én sem vagyok ennek a fizetésnek híve, ellenben az én fogadott orvosom (aki egyébként egy tündér, nagyon kedves) is megmondta, hogy mennyiért szokott vállalni egy szülést! És ennyi! Ha nem akar fizetni az ember, nem muszály fogadott orvosnak lennie, de ha fogadtál, akkor ne várd el, hogy ne mondjon egy összeget a szülésre, mert fog mondani! És persze igaz, hogy ez a munkája, de a mai világ sajnos ilyen! Én, ha nem lenne ott a fogadott orvosom, neki biztos nem adnék pénzt. Akinél szülsz, neki adhatsz szerintem, mert akármennyire is elkeserítõ de ez a "szokás". (Vidéken, egyik ismerõsömék így jártak. Fogadott orvos 40 ezret mondott, hogy annyiért vállalja, végül nem tudott jönni. Más orvosnál szültek, neki így 20 ezret adtak)
Szia! Én sem fogadott dokinál szültem.Nem is volt fogadott orvosom, mert nem engedhetjük meg magunknak.Alapvetõen úgy álltunk a dologhoz a párommal, hogy nem adunk pénzt egy dokinak sem.Aztán beleszültem egy doki szabadság elõtti utolsó ügyeletébe.Simán megtehette volna, hogy lepasszol egy másik dokinak a bent töltött három napban, de minden nap bejött hozzám, és õ szedte ki a varratokat is, pedig szabin volt.Ezért kapott egy üveg finom bort.De pénzt semmiképpen sem adtam volna neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!