Találatok a következő kifejezésre: A fogászaton kell a kismamáknak (3 db)

Ha ellátás kell a fogászaton az is téritésmentes a kismamáknak?

veszettül fáj a fogam és le is törött bel?le egy darab,el kellene mennem de 30 hetesen nem tudom hogy egyáltalán fognak e valamit csinálni vele.

Legjobb válasz: Elméletileg igen. Bár engem jól behúzott a fogdoki. Elmentem a körzetbe ahova tartozom, kismama is vagyok, tudta, mert oda adtam a kiskönyvemet, elöl tömte a fogam, és a végén 5000.-et kért el.

Elméletileg igen. Bár engem jól behúzott a fogdoki. Elmentem a körzetbe ahova tartozom, kismama is vagyok, tudta, mert oda adtam a kiskönyvemet, elöl tömte a fogam, és a végén 5000.-et kért el.
Téged átbasztak! A frontfogakba a fehér tömés ingyenes. A hátsókba amalgán, gyökérkezelés, fogkõleszedés, érzéstelenítés, ezek mind ingyenesek a körzeti dokinál akkor is ha nem vagy terhes.
Biztos, hogy csinálnak valamit vele. Kismamáknak mindenképp ingyenes, de másnak is ha a körzetébe megy. Oda menj, ahol már voltál terhesen a kötelezõ vizsgálaton.
A kérdező hozzászólása: az a ciki hogy nem voltam a kötelezõn(nem kifogás de tényleg nem jutottam el a fogdokihoz)...:S most is húzom már vagy 2 hete, pedig muszáj lesz elmennem mert egyre rosszabb lesz...bár már a 3 napos hétvégét valahogy ki kell bírnom.azthiszem azért viszek magammal némi kp-t biztos ami biztos.
Szerintem azért kért pénzt, mer elõl fehérrel szoktak tömni, mert az esztétikusabb. És csak az anyagárat kellett kifizetned. Amúgy az alapellátás ingyenes, de a fehér tömés nincs benne az alapba.

Voltam fogászaton ellenőrzésen, de a fogorvos nem pecsételte be a kiskönyvembe, mert azt mondta előbb meg kell csináltatnom azt a kettőt, ami rossz (tömni kell, de nem annyira vészesen szuvas). És ezért kell amúgy fizetni a kismamáknak?

Pedig azt hallottam elég egy ellen?rzésre elmenni, és bepecsételik akkor is.

Legjobb válasz: Hivatalosan nem pecsételheti le az orvos a kiskönyvedet, úgy, hogy nincsenek rendben a fogaid, mert megbüntetik érte. Ha a lakhelyed szerinti fogorvoshoz mész, nem kerül pénzbe. A te érdeked, hogy még most megcsináltatsd, mert a baba minden kalciumot és egyéb neki szükszéges anyagot durván kiszed a szervezetedbõl, s ha nem csináltatod meg a fogaidat még most, pár év múlva mûfogsorral szaladgálhatsz. Én megcsináltattam, mégis a terhesség óta rohamosan mennek tönkre a fogaim, töredezik a fogzománc mindegyikrõl.

Hivatalosan nem pecsételheti le az orvos a kiskönyvedet, úgy, hogy nincsenek rendben a fogaid, mert megbüntetik érte. Ha a lakhelyed szerinti fogorvoshoz mész, nem kerül pénzbe. A te érdeked, hogy még most megcsináltatsd, mert a baba minden kalciumot és egyéb neki szükszéges anyagot durván kiszed a szervezetedbõl, s ha nem csináltatod meg a fogaidat még most, pár év múlva mûfogsorral szaladgálhatsz. Én megcsináltattam, mégis a terhesség óta rohamosan mennek tönkre a fogaim, töredezik a fogzománc mindegyikrõl.
Elvileg be kellett volna pecsételnie a kiskönyvbe. Hiába rossz a fogad, csak azért, mert babás vagy, nem kötelességed megcsináltatni. Szerintem menj el egy másik fogorvoshoz a pecsétért!! Az árakról nem tudok, én magándokihoz járok, az meg fizetõs :(
A kérdező hozzászólása: nem olyan fontos, csak feltettem egy kérdést, hogy hogy mûködik ez a rendszer. már bocs. :)
Akkor most miért is olyan fontos a pecsét? A fogaid nem fontosabbak, hogy rendben legyenek? Már bocs!!!
A kérdező hozzászólása: Nem kötelezõ a pecsét csak ajánlott elmenni fogorvoshoz. de ha már ott voltam örültem volna a pecsétnek, mert mindig kérdezgeti a védõnõm voltam-e már.
Én csak kérdezném, hogy miért annyira fontos az a pecsét? Úgy tudom, hogy az anyasági támogatásra jogosult, aki 4x volt terhesgondozáson és nem feltétlenül kötelezõ a fogorvosi pecsét. "Anyasági támogatásra az az anya jogosult, aki terhessége alatt minimum négy (koraszülés esetén legalább egy) alkalommal megjelent terhesgondozáson, és ezt igazolni tudja (nem "kiskönyvvel", hanem a terhesgondozást végzõ orvos igazolásával)." Vagy miért fontos a pecsét? Ne haragudjatok, ha butaságot kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: Én nem mondtam hogy nem akarom megcsináltatni, csak nem ezzel akartam, hanem a sajátommal, ezzel csak meg akartam nézetni hogy van-e rossz fogam, mert ha nincs akkor nem várok még másfél hónapot mire kapok idõpontot a sajátomnál. Csak kíváncsi voltam erre az egész procedúrára, hogy kell-e pecsételnie, nem tudtam hogy megbüntetik. Habár a barátnõm volt múlt héten, neki is van 2 rossz, és szó nélkül bepecsételték. Biztos változó ez is.
A kérdező hozzászólása: Úgy érted ingyen van a kezelés? De nem ide tartozom.
Szerintem rossz napja volt, mert ennyi erõvel meg is csinálhatta volna, ugyanis a kismamáknak ingyen van...
A kérdező hozzászólása: Én is mondtam neki hogy írjuk oda hogy folyamatban, de azt mondta azt nem lehet, akkor azt kell odaírnia hogy szuvas fogazat (na ne túlozzunk már, van 2 összesen), sztem direkt ki akart cseszni velem.
Szia! Nem értem miért nem pecsételt a kiskönyvedbe! Én nem magán dokihoz járok hanem ahova tartozom és ott nem kell fizetni a kezelésért! Nekem is volt egy rossz fogam de ennek ellenére pecsételt a könyvembe és oda írta azt is hogy kezelése folyamatban van! 34 hetes kismama
A kérdésben nem azt kérdezted, hogy ez hogyan mûködik, Nekünk az jött le, hogy a pecsét a fontos Neked!

A fogászaton miért kell a kismamáknak vizitdíjat fizetni?

Legjobb válasz: És a háziorvosnak, ha beutalót ad mondjuk a belgyógyászatra kötelezõ vizsgálatra? Ezt én sem értem...

És a háziorvosnak, ha beutalót ad mondjuk a belgyógyászatra kötelezõ vizsgálatra? Ezt én sem értem...
A terhességgel kapcsolatos vizsgálatoknál nem kell, de nekem különmondták pl. az ekg-nál, hogy a beutalón tüntessék fel hogy terhes , mert különben kifizettetik a vizit díjat. A háziorvosnál nekem mindig kell vizit díjat fizetnem , mert azt mondta mivel nem õ végzi a terhes gondozást ezért kell...nem igazán tudom, hogy megy ez mert õ nem is nõgyógyi tudtommal, de lehet , hogy õ is végezheti csak elküld nögyógyihoz..passz.nem értem.De azokon a vizsgálatokon ahová a nyõdokim küd-pl.khba csak a kiskönyvet kell mutassam..és nem kellett fizetnem eddig.
Szia! Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy csak a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokért nem kell fizetni vizitdíjat.
Egészségügyi dolgozó vagyok, és 35 hetes kismama. A kismamának nem kell fizetnie a várandósságával kapcsolatos orvosi ellátásért vizitdíjat. Tanácsadás, uh, terhesgondozás. Minden más esetben, pl:megfázás, csonttörés, egyéb ..., kell fizetni fizitdíjat. Fogászaton, belgyógyászaton kizárólag a kismama szûrése vizitdíjmentes, ha kell kezelni, már fizetni kell. Vannak tájékoztató kiadványok, orvosi rendelõk falán plakátok. És ott is figyelni kell a fogalmazásra, mert ezt írja. Ez van, sajna. Azért gratula a babához!
Sehol sem kell a kismamáknak vízitdíjat fízetni!!!!
Azért, mert csak a terhességgel összefüggõ vizsgálatokért nem kell fizetni. Tehát a kismamák esetében azért nem, ha állapotfelmérést végez, és ennek eredményét a fogorvos bele is írja a kiskönyvbe. Ha lát elváltozást (pl. tömni kell), akkor már fizetni kell, hiszen semmi köze nincs a terhességhez. Nekem egyébként a belgyógyászaton sem kellett, láttam, hogy van, akitõl meg elkérik a kiskönyve és beutalója ellenére.
Hivatalaosan nem kell, de orosa válogatja. Nekem elõször nem kellett, de másodszorra elkérte, mert hogy egyszer díjmentes. Minden doki másképp kezeli, de hivatalosan minden ingyen kéne legyen, a tömés, bárimlyen kezelés is!!
Ez nagyon jó.nekem a háziorvosnál, mikor megyek a táppénzes papíromért mindig kell fizetnem! Akkor lehet nem is kellene, csak elkérik?vAGY HOGY VAN EZ?
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy csak akkor nem kell vizitdíjat fizetnünk, ha közvetlenül a terhességgel kapcsolatos vizsgálatra megyünk. Nekem elõször a fogászaton nem kellett fizetnem, de visszahívott, hogy a fogkövet leszedje, és akkor már kellett.
A kérdező hozzászólása: 19 hetes vagyok és már nem elõször voltam. A kiskönyvem már rég megvan. Nem kell beutaló csak idõpontot kell kérni úgy mint a háziorvosnál. Mellesleg megjegyzem ott sem kell fizetni.
Nekem szólt az orvos is és a védõnõ is, hogy ha megmutatod a kiskönyvedet, nem kérhetnek egy forint vizitdíjat sem, sem a rendelõintézetben, sem a fogászaton, se a háziorvosnál
Szia!Én a terhességem elejétõl jártam fogorvoshoz, elõször azt hittem , hogyha a 10.héten meglesz a kiskönyvem akkor utána nem kell majd fizetni, de nem így volt. Rákérdeztem a fogorvosra, hogy miért kell fizetni még mindig a vizitdíjat.Azt válaszolta, hogy csak az egyszeri kontroll ellenõrzéshez nem kell vizitdíj, amit kötelezõen elõírnak. Én sem értem.Ill. a belgyógyászati vizitdíjat sem.
van már kiskönyved hány hetes vagy ?ha beutalóval mész és kiskönyvel akkor sehol nem kell vizitdijat fizetni legalábis én nem fizetek sehol és nem is kérik mikor már látják a kiskönyvet
sziasztok! Elég felháborítonak tartom, hogy ilyenek megtörténnek. A Kismama vizitdíj mentes a belgyogyon, a fogászaton, a laborban, a háziorvosnál, bárhol ahová megy, nekem sehol nem kellett fizetni. Fogd a befizetést igazolóbizonylatot és vidd be az önkormányzathoz. Mert ugye adtak bizonylat?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!