Találatok a következő kifejezésre: A fogászaton kell (50 db)

A Szentkirályi utca 47 alatt található fogászatra kell idõpontot kérni?

Van egy lyukas bal felsõ és egy letört jobb alsó 5-ös fogam. Egyik sem fáj, így nem igénylek sürgõsségi ellátást, viszont nem akarom, hogy rosszabbodjon a helyzet. Ez annyit tesz, hogy nem nagyon merek rágni már egyik oldalon sem. :-S

Legjobb válasz: Nem kell, viszont készülj arra, hogy egy fél napig várakozhatsz.

Nem kell, viszont készülj arra, hogy egy fél napig várakozhatsz.
A kérdező hozzászólása: Annyira rengetegen vannak? Te már voltál ott, mik a tapasztalataid, azért alaposan dolgoznak?
Én reggel 10-tõl délután 1-ig vártam, és az csak az ambulancia volt :D Elõször oda küldenek, majd onnan tovább. Nekem annyi volt a "szerencsém" hogy ott kaptam a gyulladásra gyógyszeres csíkot, tehát nem mentem tovább, csak másnap. Nah ott a szájsebészeten napi 2-3 óra várakozás.
Amúgy meg jól dolgoztak nagyon :) a végén kihúzták bölcsességfogamat fél perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az infókat! :-) Ez a fajta várakozás belefér, 1 napot szívesen rászánok a fogászatra, a lényeg, hogy nem hentesek kezében leszek. :-)
Elmentél oda? Milyen volt? Mennyit kellett várni?
A letörttel mit csináltak? Betömték?

Diákoknak is fizetni kell a fogászaton?

Legjobb válasz: Az alap dolgokért nem kell senkinek,akinek érvényes tb-je van.

Az alap dolgokért nem kell senkinek, akinek érvényes tb-je van.

Regisztrált munkanélküliként, TB-vel ellátva kell-e fizetnem a fogászati ellátásért?

Ugye mivel "keres?képtelennek" számítok,nem rendelkezem saját keresettel így fizetni se tudnék...meg ismer?söm mondta h elvileg nem kell..

Legjobb válasz: Nem kell fizetned érte.

Nem kell fizetned érte.
Nem, mivel van TB-d.


16 éves gyereknek kell fizetnie a fogászati kezelésért?

Egy ismer?sömt?l azt hallottam, hogy valami 10 000 Ft-t fizetett egy tömésért (hasonló korú, mint én). Ha kell pl. a fúrásért, tömésért fizetni, akkor mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Nem kell. TB kártyával ingyenes. Csak a fogpótlásokért (híd, korona) kell fizetni, tömésért biztosan nem és fõleg nem 10 ezret! Ne engedd megetetni Veled! Ha magándokihoz megy, akkor is kb. 3 ezer, de ha mást is csinál azzal a foggal egy magándoki kb. 5 ezer ft.

Nem kell. TB kártyával ingyenes. Csak a fogpótlásokért (híd, korona) kell fizetni, tömésért biztosan nem és fõleg nem 10 ezret! Ne engedd megetetni Veled! Ha magándokihoz megy, akkor is kb. 3 ezer, de ha mást is csinál azzal a foggal egy magándoki kb. 5 ezer ft.
Magánrendelõkben igen. De ott se 10k-t.
Azért magánrendelõkben van annyi kb, így nézegetve sok fogorvosi oldalt. TB által viszont tényleg ingyenes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Igen TB által finanszírozott rendelõben húzás, tömés ingyenes.De magánrendelõkben nem ritka a 10.000-nél is drágább tömés.Mivel fejlõdik a technika és elég sokfajta anyaggal tömnek már, minél , , szervezetbarátabb" anyagról van szó, annál drágább.
Én magánrendelõben fizettem tömésért 14-ezret is három felszínû, és kértem érzéstelenítõt is. KÖRZETI nem kérhet érte pénzt! ( feltételezem még iskolában jársz, mert akkor ingyenes kell legyen, vagy ha dolgozol)

Ha szeretnék fogászatra átmenni egy másik városba, akkor azért a kezelésért kell fizetni?

Tehát nem oda mennék, ahová tartozom a lakhelyem szerint.

Legjobb válasz: igen, akkor fizetned kell érte. én sem szeretem azt a 2 fogorvost, akik "ingyen" lennének. brutálisak. inkább fizetek egy normális fogorvosnak

igen, akkor fizetned kell érte. én sem szeretem azt a 2 fogorvost, akik "ingyen" lennének. brutálisak. inkább fizetek egy normális fogorvosnak
Elméletileg fizetned kell érte, de csak azért elméletileg, mert egyáltalán nem biztos, hogy el fognak látni. Nyugodtan mondhatják, hogy menjél a saját körzetedhez.
és ha vki nem ott lakik, de ott tanul? tanulóknak nem ingyenes?
A kérdező hozzászólása: köszi. Azt még meg tudod mondani, hogy fogkõ leszedésért mennyit kell így fizetni? Amúgy ez a ki.baszás miért van? Minden más területen ingyenes az sztk akár melyik városba megyek. Miért pont a fogászat nem?

Kell fizetnem a fogászaton?

18 éves vagyok, tanulok nappali tagozaton, ha betömik a fogam azt ki kell fizetnem, vagy még ingyenes?

Legjobb válasz: Ha nem "maszek" rendelésre mész, hanem ahhoz a fogorvoshoz akihez körzetileg tartozol akkor természetesen NEM KELL fizetni.

Ha nem "maszek" rendelésre mész, hanem ahhoz a fogorvoshoz akihez körzetileg tartozol akkor természetesen NEM KELL fizetni.

14 éves vagyok, kell fizetnem a fogászati kezelésekért?

Utálom a fogaim, undorító az egész úgy ahogy van. A szüleim [email protected]ák magasról, pedig tömni is kéne. Ha egyedül megyek kell fizetnem? Mennyit? Az a baj, hogy nagyon félek a fogorvostól :/

Legjobb válasz: Fogmegtartó kezelések Tb-re mennek.

Fogmegtartó kezelések Tb-re mennek.
Állami rendelõben nem kell fizetni, de ott nem teljeskörû a kiszolgálás, és véletlenül sem kedvesek a beteggel. Viszont tömést kapsz, más kérdést, milyet. Magánrendelõeben többnyire fizetni kell, de hogy 18 év alatt mennyit, az nagyon változó.

Fogászaton a röntgenért kell fizetni?

Én úgy tudtam eddig, hogy ha oda tartozom, tehát nem magánrendelésre megyek akkor nem, mert tb által támogatott. Rosszul tudtam? Vagy jól tudom és átvert a doki?

Legjobb válasz: Szerintem akkor kell érte fizetni hogyha te kérted hogy legyen egy röntgen a fogadról. Gondolom nem így volt, szóval valószínûleg átvert a fogorvos. Legalábbis nekem soha nem kellett még fizetnem.

Szerintem akkor kell érte fizetni hogyha te kérted hogy legyen egy röntgen a fogadról. Gondolom nem így volt, szóval valószínûleg átvert a fogorvos. Legalábbis nekem soha nem kellett még fizetnem.
Magánrendelõben kell, egyébként úgy van ahogy az elsõ válaszoló írta. Valószínûleg átvert a fogorvos.
A kérdező hozzászólása: Igen, átvert, már biztos forrásból tudom...köszönöm a válaszotokat! Sajnos ilyen világot élünk!
Mennyibe került? Milyen rtg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!