Találatok a következő kifejezésre: A fogászaton érzéstelenítő (18 db)

Ha valaki szoptat kérhet a fogászaton érzéstelenítőt?

Legjobb válasz: Igen kérhetsz. De azért szólj az orvosnak,hogy szoptatsz.

Igen kérhetsz. De azért szólj az orvosnak, hogy szoptatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Több helyen olvastam, hogy míg hat a fogászati érzéstelenítő, nem szabad jegelni az arcot, csak utána. Ez miért van? Gond ha én végig jegeltem?

Legjobb válasz: Azért, mert érzéketlen az arcod, és nem érzed a fagyasztás mértékét. Elfagyaszthatod az arcodat is.

Azért, mert érzéketlen az arcod, és nem érzed a fagyasztás mértékét. Elfagyaszthatod az arcodat is.

Hogy lehet az, h 18 hetesen a fogászaton érzéstelenítő nélkül tömték be próbatöméssel a fogamat? Ja és mennyi ideig nem szabad enni utána?

Legjobb válasz: Nekem sem kellett érzéstelenítõ, de amúgy adhatnak, ha nem vagy érzékeny a lidokainra . tömés után 3 óra amúgy, nekem azt mondták.

Nekem sem kellett érzéstelenítõ, de amúgy adhatnak, ha nem vagy érzékeny a lidokainra . tömés után 3 óra amúgy, nekem azt mondták.
Nekem nem terhesen is érzéstelenítõ nélkül tömték a fogam, spórolnak úgy lehet. 2 óráig ne egyél, az a biztos. 24hkm
Én nem terhesen sem kértem érzéstelenítõt.2 óra múlva lehet enni.


Mitől érzek a fejembe olyan zsibbadó, bénító szerűséget? Kicsit olykor hasonlít a fogászati érzéstelenítő szuri érzetére, de csak egy kicsit.

Péntek óta, amióta kettős front volt a bal fülemtől, konkrétabban az arcomnál, a fülemtől lefelé egészen a nyakamig fura, zsibbadó érzetem van, olykor olyan is, mintha vmi satuba szorítaná a fejemet, vagy leakarná bénítani az arcomat. Fogászati kezelésekre kell járnom, elég sok fogamat húzni is kell majd, de még nem tehetik meg, mert várnom kell az allergia vizsgálat eredményeire...elképzelhető, h a fogaim miatt érzek ilyet? Amíg nem volt front - egyébként front érzékeny vagyok - addig semmi bajom se volt.

Legjobb válasz: Már mindegy, bár ma is állítólag hideg front van, de ma reggelre még is elmúlt az összes tünetem...szóval azt hiszem így választ kaptam és csak a front miatt voltak ilyen tüneteim.

A kérdező hozzászólása: Már mindegy, bár ma is állítólag hideg front van, de ma reggelre még is elmúlt az összes tünetem...szóval azt hiszem így választ kaptam és csak a front miatt voltak ilyen tüneteim.
Nem, semmi baja nem lesz... nekem is ez volt az elsõ kérdésem a fogorvosnál :)
Nekem 13 hetesen húzták a fogam. Azt mondta a fogdoki, hogy az elsõ és a harmadik trimeszterben nem ajánlott a fogászati beavatkozás, de ha nagyon indokolt, akkor megcsinálják.

Fogászati érzéstelenítő injekció biztos nem ártalmas a babára nézve?

12. terhességi hetem előtt voltam a dokinál, azt mondta nem ad, nem csinálja most meg, menjek vissza kb 4 hónaposan majd akkor. Miért, most már nyugodtan beadja mert letelt a bűvös 12 hét vagy most már nem árt? Nem értem és félek, hétfő reggel kell mennem a helyi SZTKba...

Legjobb válasz: Az, hogy nem szabad érzéstelenítõt adni kismamáknak, szintén tévhit. Mégpedig azért, mert a fogászatban használt érzéstelenítõk, mint ahogy a lidocain is, olyan szerek, melyeknek nagyon kis része kerül be a véráramba, ugyanis nagy részük már lokálisan elbomlik, ezáltal nem tudnak a méhben lévõ magzatra káros hatást gyakorolni. Sokkal inkább káros a magzatra nézve, ha a fogászati beavatkozásokat érzéstelenítõ beadása nélkül végeznénk el, mert a hirtelen fellépõ fájdalom olyan stresszhormonok felszabadulását okozza, melyek valóban árthatnak a babának.

Az, hogy nem szabad érzéstelenítõt adni kismamáknak, szintén tévhit. Mégpedig azért, mert a fogászatban használt érzéstelenítõk, mint ahogy a lidocain is, olyan szerek, melyeknek nagyon kis része kerül be a véráramba, ugyanis nagy részük már lokálisan elbomlik, ezáltal nem tudnak a méhben lévõ magzatra káros hatást gyakorolni. Sokkal inkább káros a magzatra nézve, ha a fogászati beavatkozásokat érzéstelenítõ beadása nélkül végeznénk el, mert a hirtelen fellépõ fájdalom olyan stresszhormonok felszabadulását okozza, melyek valóban árthatnak a babának.
Az a lényeg, hogy minden orvosi vizsgálat és kezelés ELÕTT mondd meg, hogy babát vársz!! Az orvos tudja, mit használhat és mit nem.
Nem ártalmas, nyugi, ráadásul minimális adagot kapsz. Elsõnek: A legújabb kutatások szerint a röntgen mellett is lehet már szoptatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek. Egy gyökérkezelt fogamban van ideiglenes tömés, azt nem fejezte be 12. hét elõtt a doki és kérte menjek késõbb vissza, akkor ad injekciót és befejezi. Most pedig muszáj visszamennem, mert félbetört :S de akkor megnyugszom.
Amikor kb a 3-4 hónapban valamikor fogorvosnál voltam, és mondtam neki, hogy babát várok, akkor csak ideiglenesen csinálta meg a fogamat, azt mondta, nem akar érzéstelenítõt adni ha nem muszáj, inkább menjek vissza majd szülés de legjobb lenne szoptatás után.
Nem árt, nekem is volt kismamaként tömésem és kaptam injekciót is, igaz röntgent nem csinált.
Minden esetben szólni kell bármilyen orvosnak, hogy terhes vagy. Ez az alap. A lidocain nem árt egyébként, és az nem az injekció, hanem ált, spray . Alidocain zsibbasztó inkább. Az injekcióban fájdalomcsillapító van, de az se ártalmas, nem megy át a méhlepényen.
lidokain injekció miért lenne ártalmas? a röntgen árt.
Nyugi. Én 7 hónapos terhesen mentem fogfájással, aztán gyökérkezelés szerettek volna, de kiderült, hogy gennyes a fog, szóval újabb adag érzéstelenítõ, és ki kellett húzni. Semmi gond nem lett.
Nem lidocaint fogsz kapni, ha mondod, hogy terhes vagy. Ezer meg egy nõt kezelnek a terhessége alatt fogászaton, nyugalom. :) )
A kérdező hozzászólása: Mert a lidocain felszívódik a méhlepényen keresztül. És csak ezt az egyfajta injekciót használják mindenhol? Vagy lehet többféle?
A kérdező hozzászólása: Csak egy fél injekciót kaptam, muszáj volt; köszi a segítséget mindenkinek
hogyne!
Igen, persze!A múltkor én 2-t is kaptam, mert annyira érzékeny volt a fogam.
A kérdező hozzászólása: Koszonom
Én terhesség alatt sosem kértem, inkább kibírtam a fúrást (többször is voltam).

Fogászat előtt 2mg rivotrilt szeretnék bevenni, azonban betegtájékoztatón fel van tüntetve hogy fogászati érzéstelenítő hatását fokozhatja. E nélkül nem tudnék a rendelőajtón se bemenni. Mekkora bajom lehet belőle?

Mekkora bajom lehet belőle?Olvastam ,hogy más is csinálta már.Ha lehet olyan írjon aki ért is hozzá, és nem csak a rémhíreket kelti.

Legjobb válasz: Ha rendszeresen szeded és ismered ezt a gyógyszert, csak akkor vegyed be! Ha nem szeded, akkor Frontin, vagy Xanax 0,25-ösbõl 1/2-et vegyél be. Én sem tudok nyugtató nélkül elmenni.

Ha rendszeresen szeded és ismered ezt a gyógyszert, csak akkor vegyed be! Ha nem szeded, akkor Frontin, vagy Xanax 0, 25-ösbõl 1/2-et vegyél be. Én sem tudok nyugtató nélkül elmenni.
Én is szedem, és mentem már el így fogorvoshoz, semmi bajom nem lett.

Szájnál a zsibbadás fogászati érzéstelenítő után mikor múlik el?

Egész alsó szám elvan zsibbadva...fogk? eltávolításom volt.délután fél 3 kor kaptam az érzéstelenít?t,de még mindig zsibbadt vagyok...Nagyon kellemetlen már,mert még beszélni is "fáj" és hát 2 kisgyerekem van,meg már kezdek éhes is lenni:( Van valami praktika amivel hamarabb kimgy a szer?

Legjobb válasz: én se kértem adtak...nagyon sok kö volt az elsõ fogakon és bent az ínybe

A kérdező hozzászólása: én se kértem adtak...nagyon sok kö volt az elsõ fogakon és bent az ínybe
Sajna nem tudod siettetni, ha már érzed az ajkad, olyan kis szúrások, akkor hamaosan kiáll a zsibbadás.
A kérdező hozzászólása: hát bizsereg....meg húzzodik ha kinyitom a szám...
Hamarosan elmúlik, nekem általában 3-4 óra a zsibbadás, de fogkõ levételhez nem is szoktam kérni, mert egyáltalán nem fájt.

Más is lidocain érzéstelenítőt kapott a fogászati kezelés során?

Nálunk a fogászaton a kismamáknál is ezt használják, pedig elvileg más hatóanyagtartalmút kellene. Nem lesz baja a babának t?le?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baja nem lesz....én mindíg kaptam fogorvosnál 4 alkalommal is,és van egy makk egészséges 20hós kisfiam. De akkor rá is kérdeztem,és megnyugtattak hogy lehetadni nincs semmi ond. Csak nyugalom,semmi baja nem lesz a pocaklakónak:-)))

Szia! Semmi baja nem lesz....én mindíg kaptam fogorvosnál 4 alkalommal is, és van egy makk egészséges 20hós kisfiam. De akkor rá is kérdeztem, és megnyugtattak hogy lehetadni nincs semmi ond. Csak nyugalom, semmi baja nem lesz a pocaklakónak:-)))
Szia!Pont most voltama fogdokinál!Dupla adag érzéstelenítést kaptam, de mondta, hogy nem lesz semmi baja a babának!Ez csak helyi érzéstelenítés!:) :) 38 hetes kismama
Szia én is 32 hetesen voltam fogorvosnál, kaptam érzéstelenítõt, mert megkérdeztem, hogy szabad-e. Az orvos azt mondta természetesen lehet, meg én is úgy olvastam kismama könyvekben, hogy az elsõ trimeszterben nem ajánlott, de utána már szabad.
Szia!Én is pont ma voltam kb a 10.fogorvosi kezelésen mióta terhes vagyok, az elejétõl járok, és minden alkalommal kapok érzéstelenítõt.Bár ahova én járok, ott ultrát adnak, mert az szoktak kismamáknak azt mondták ott nekem, így én nem lidocaint kapok, de minden szuri elõtt viszont lidocainnal fújja be, hogy még a szurit se érezzem:) Nagyon aranyosak.Biztos nem lesz semmi baja ettõl nyugi.(32h)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!