Találatok a következő kifejezésre: A fitymaszűkületi után (8 db)

Vizsgalat utan mennyi ido mulva mutik a fitymaszukuletet?

Mikor mentetek eloszor urologushoz utana mennyi idore volt ra mutet?

Legjobb válasz: Kórházanként változó. Kb egy hónap az átlag.

Kórházanként változó. Kb egy hónap az átlag.
Két hét után meg is mûtöttek.

16 éves vagyok és fitymaszűkületem van. Valószínű nem komoly mert merev állapotban is félig hátra tudom húzni a bőrt. A műtét után egyből hazaengednek? Másnap mehetek suliba? Vagy be kell feküdni?

Legjobb válasz: Nem nagyon értek hozzá,de ez valószínûleg attól van,mert pici baba korodban anyukád nem húzta le a bõr a péniszedrõl fürdés közben.Van egy öcsém,aki nagyon sírt,ezáltal anyukám nem merte lehúzni neki és ápolónõt kelett hívni,hogy megcsinálja helyette.

Nem nagyon értek hozzá, de ez valószínûleg attól van, mert pici baba korodban anyukád nem húzta le a bõr a péniszedrõl fürdés közben.Van egy öcsém, aki nagyon sírt, ezáltal anyukám nem merte lehúzni neki és ápolónõt kelett hívni, hogy megcsinálja helyette.
Csak egy bõrdarabot vágnak le nemhiszem hogy bent fognak tartani.Suliba valószínûleg mehetsz mert nem a lábadat és nem a kezedet mûtik. Nekem egyszer a kezemet mûtötték de még aznap ki is engettek.Pedig nagymûtét volt meg altattak is.Egy ilyen kis semmiségért nemhiszem hogy bent tartanak.
nem hiszem, hogy suliba enged a doki hiszen megmûtenek!lehet, hogy kis mûtét de az után is seb marad, szerintem pár nap otthon maradsz.
Mûtét után 1-2 órás megfigyelésig vagy bent... Ennyi az egész... Ja meg 1-2 napig fájni fog a wczés vagyis csipni
Ha majd szexelni fogsz és fájni fog akkor menj el orvos mond hogy fáj szex közbe és egy 5 perces "mûtéttel" megoldja
A kérdező hozzászólása: Éppen azért merült fel bennem a kérdés mert gumit próbálltam húzni és egyszerûen lehetetlen volt. Nem mellesleg éppen szüzességem elvesztésének a küszöbán állok ezért érdekel mennyi a gyógyulási idõ!

A fitymaszűkületi műtét után megváltozik az ingerelhetőség?

A barátomat fitymasz?külettel m?tötték kb. 3 éve. Nemrég kezdtünk el szeretkezni, és már csináltuk párszor, azt mondja jó neki de nem megy el. Mondta is hogy a m?tét óta nem olyan érzékeny,és nehezebben megy el. Mit tudnék tenni, hogy neki is olyan jó legyen mint nekem?

Legjobb válasz: Elõször is beszélgetnék a pasimmal errõl, hogy korábban is voltak-e ezzel kapcsolatos problémái. Kérdezd meg tõle szeretkezés közben, hogyan esik jól neki, hol van az a pont, ahol igazán nagyon élevezi. Mindenképpen dicsérd az ágyban, ha neked is jól esõ dolgokat csinál. Akkor forduljatok szakemberhez ezzel, ha már egyátalán nem haladtok elõre pl. szexológushoz, hiszen annyi dolog lehet, ami miatt szorongások és gátlások vannak egy emberben, nem biztos hogy csak fizikai eredetûek ezek a dolgok lehetnek lelkiek is. Minden jót nektek!

Elõször is beszélgetnék a pasimmal errõl, hogy korábban is voltak-e ezzel kapcsolatos problémái. Kérdezd meg tõle szeretkezés közben, hogyan esik jól neki, hol van az a pont, ahol igazán nagyon élevezi. Mindenképpen dicsérd az ágyban, ha neked is jól esõ dolgokat csinál. Akkor forduljatok szakemberhez ezzel, ha már egyátalán nem haladtok elõre pl. szexológushoz, hiszen annyi dolog lehet, ami miatt szorongások és gátlások vannak egy emberben, nem biztos hogy csak fizikai eredetûek ezek a dolgok lehetnek lelkiek is. Minden jót nektek!
A fiúk nem mennek el automatikusan minden szexuális élménytõl. Sajnos a korai magömlésrõl többet beszélnek, mint arról, hogy a fiúknál nem magától értetõdõ, hogy elélveznek szex közben. Nálunk sem ment elsõre. Sõt. Én elõbb tanultam meg zökkenõ mentesen eljuttatni a csúcsra a barátnõmet, mint fordítva. Szal ne aggódj, próbálkozzatok, figyeljetek egymásra, és élvezzétek egymást. Hajrá! F23
tehendõõõõõõ??????:D:D:D:D:D
körülmetéli
de amúgy jah, körülmetéli. KIZÁRÁSOS ALAPON!
az orvos végzi a tehendõjét és lenyisszantja utána igyál sok teját
A kérdező hozzászólása: Bocsánat * teendõ
A kérdező hozzászólása: Csak körülmetélés lehetséges?
Lehet próbálkozni a tágítással, ha az nem jön be, akkor marad a szike.
mellesleg alapból egészségesebb, ha körül van metélve, ma már legtöbbször minden újszülöttnél megcsinálják...

Normális, hogy fitymaszűkületi műtét után büdös a péniszem?

2 hónapja műtöttek és már minden jól megy,de még is büdös. Még nem mondom rá 100%-ig,hogy meggyógyult, és hát ugye büdös, vajon azért mert még nem gyógyult meg maximálisan? Egyébként jövőhét kedden megyek urulógushoz,hogy megnézze mert a műtő orvosom nem egészen korrekt ember, így egy másik hozzáértő ember véleméyne érdekelne.

Legjobb válasz: 2 hónap az sok idö,az alatt már teljesen rendbe kellett volna jönni...

2 hónap az sok idö, az alatt már teljesen rendbe kellett volna jönni...
ha 2 honapja nem mostad szerintem ez normalis.

Fitymaszűkületi műtét után mennyi a gyógyulási idő? Sportoló vagyok ez akadályozhatna a munkámban (a gyógyidő)? És csak műtéttel lehet megoldani?

Legjobb válasz: Gondolom csak gondolkodsz a mûtéten. Ha szakember javasolja metéltesd magad körül. Gyógyulási idõ kb. egy hónap.

Gondolom csak gondolkodsz a mûtéten. Ha szakember javasolja metéltesd magad körül. Gyógyulási idõ kb. egy hónap.
Így van, a körülmetélést kerülni kell mindenképpen
Szakember, lelkiismeretes, tisztességes szakember nem fog teljes körülmetélést ajánlani, mert nincs olyan szûkület, hogy az EGÉSZET kelljen levágni. Vigyázz, kire hallgatsz, mert a teljes körülmetélés a dokiknál azért dívik, mert nekik egyszerûbb :( Könnyen rosszul lehet járni sajnos :(
Milyen fitymaszûkületi mûtét? Ilyen mûtét nincs. Ha egy bemetszést csináltatsz, az pár nap alatt megjavul és jól jársz. Ha részleges metélést vagy plasztikát csinálnak - ezek még civilizált módszerek - akkor kicsit tovább, de végeredmény szempontjából még mindig sokkal jobban jársz. Ha teljes körülmetélést csinálnak - amit nagyonnagyon nem ajánlok - akkor lesz a legtöbb idõ, utána, a lábadozás. Vigyázz, hogy ne csináljanak teljes körülmetélést, mert bár a dokiknak az a legegyszerûbb és leggyorsabb, te mégis ezzel veszíted a legtöbbet.... Nekem ronda is lett és fáj is, szóval, ha csak így akarnak "gyógyítani" akkor keress másik dokit... mert utána aztán már nincs visszatánc :(
A teljes körülmetélés mindenképpen kerülendõ!! Ez így van

Fitymaszükülete van a ksifiamnak? 1 éves kora után elkezdtem neki minden este hátrahuzni a bőrt, szépen hátra is jött neki. Mikor már láttam, hogy minden rendben nem huzogattam neki hátra minden este.

Olyan mintha visszatapadt volna mostanra. Egyáltalán nem lehet neki most már hátra huzni

Legjobb válasz: Az nem szûkület, hanem letapadás. Jelentõs különbség van a kettõ között, de ezt kevesen tudják. A letapadást mutasd meg a házi gyerekorvosnak és meg fogja oldani. De minden fürdéskor húzd hátra neki, nem erõltetve, csak finoman, hogy ott is meg tudd tisztítani. Ez fontos. A fitymaszûkület ezzel szemben az esetek 99%-ban csak mûtéttel korrigálható (körülmetélés, bemetszés, fitymaplasztika).

Az nem szûkület, hanem letapadás. Jelentõs különbség van a kettõ között, de ezt kevesen tudják. A letapadást mutasd meg a házi gyerekorvosnak és meg fogja oldani. De minden fürdéskor húzd hátra neki, nem erõltetve, csak finoman, hogy ott is meg tudd tisztítani. Ez fontos. A fitymaszûkület ezzel szemben az esetek 99%-ban csak mûtéttel korrigálható (körülmetélés, bemetszés, fitymaplasztika).
Ha egyszer már hátra tudtad húzni neki, akkor minden fürdetésnél kellett volna, hogy kimosd a fityma alatt a makkot.

Ma voltunk tanácsadáson és a gyerekorvos azt mondta hogy fitymaszükülete van amit sebészi úton kell rendbe hozni! Még van esélyünk elkerülni a mütétet?

9hónapos a kisfiam és 1évesen megkell müteni!Nagyon megilyedtem hogy erre szükség lesz!3hónapos kora óta rendeszersen gondoztam a kukiját!és még is!nem tudok már mit tenni hogy elkerüljem a mütétét!Nagyon féltem a picimet!

Legjobb válasz: Amit a fitymáról feltétlenül tudni kell...Nem múlik el nap, hogy ne jelentkezne kórházunkban jónéhány anyuka kisfia "kukijának" rendellenessége miatt. A problémát többnyire az okozza, hogy a gyermek fitymája nem húzható hátra. A "Kell-e húzogatni?","Mikor kell elkezdeni a húzogatást?" vagy a "Megelõzhettük volna a fitymaszûkületet, ha idõben elkezdjük húzogatni?" olyan kérdések, melyek pártokra osztják a játszóterek fiús-anya társadalmát, és melyek nagyon gyakran felmerülnek a gyermeksebészeti és urológiai szakrendeléseken. Bár manapság e betegségek gyógyítása a szakembernek nem okoz nehézséget, az alábbiakban, a szülõk számára szeretnék a témában röviden rendet teremteni. Ha a fityma nem húzható hátra, az többnyire két veleszületett oknak, vagy ezek kombinációjának következménye: 1. A letapadás igen gyakori, csecsemõknél és kisdedeknél nem is tekintjük rendellenességnek. Lényege, hogy a fityma belsõ felszíne és a makk lazán összenõtt. Ez, az életkor elõrehaladtával, többnyire magától, minden beavatkozás nélkül megszûnik. Problémát az okozhat, hogy a letapadt fityma mögül a faggyúanyagot termelõ mirigyek váladéka nem tud kiürülni. Ha e felgyülemlett váladék befertõzõdik, kellemetlen betegség, gennyes fitymazsákgyulladás alakul ki. 2. Egészen más természetû elváltozás a fitymaszûkület. Mint a neve is mutatja, ilyenkor a fityma hátrahúzását a szûk bõr akadályozza. Az elváltozást - súlyossága szerint - két fokozatba sorolhatjuk: míg abszolút szûkület esetén az elõbõr hátrahúzása teljességgel lehetetlen, relatív szûkületnél a fityma hátrahúzása több-kevesebb nehézség árán lehetséges. Ez utóbbi esetben, a feszülés miatt a bõr gyakran berepedezik és gyûrûszerûen elszorítja a hímvesszõt. Tudni kell, hogy a csecsemõkori fitymaszûkület is javulhat az életkor elõrehaladtával. 3 éves korig az enyhe, relatív szûkületek kinõhetõk, az abszolút szûkületek pedig gyakran relatívvá szelídülnek. 3. Nagyon gyakori az elõbbi két elváltozás együttes elõfordulása. Ilyenkor a letapadás többé-kevésbé súlyos fitymaszûkülettel párosul. Mint már említettem, a hímvesszõn, a makk mögött, számos, faggyúszerû anyagot termelõ mirigy helyezkedik el. Ha a rendszeres tisztálkodás hiányában ezek váladéka nem kerül eltávolításra, elõbb-utóbb gyulladásos betegség jelentkezik. Ennek megelõzésére a fityma rendszeres hátrahúzása és a hímvesszõ szappanos mosása elengedhetetlen. De mit tegyünk, ha gyermekünk fitymáját nem tudjuk hátrahúzni? A válasz banálisnak tûnik: mutassuk meg hozzáértõ szakembernek, aki elõször eldönti, hogy mi a panasz oka, majd a kóroknak megfelelõen ad javaslatot az orvoslásra. A gyógyítás ugyanis kórokonként más és más. 1. Tisztán letapadás esetén a gyógyítás a fitymának a makkról történõ leválasztása. Ez történhet fokozatosan, óvatos húzogatással, amit a szülõ otthon is végezhet, de történhet mûszeresen is, kórházban. 2. Fitymaszûkület esetén a megoldás egyértelmûen mûtéti. Fontos tudni, hogy a szûk elõbõrt húzogatással tágítani nem lehet. A húzogatás ilyenkor - sokszor alig látható - berepedezéshez, kisebesedéshez vezet. A sebek pedig hegesedéssel gyógyulnak, ami a bõr rugalmasságának elvesztéséhez, a szûkület fokozódásához vezet. 3. Kombinált formáknál jó eredményt csak mûtéttel lehet elérni, hiszen a letapadt fitymának a makkról történõ leválasztása nem oldja meg a problémát, a társulóan szûkebb elõbõr húzogatása viszont annak berepedezését, hegesedését és a szûkület fokozódását okozza. Mikor idõszerû a kezelés? Mint az elõbbiekben említettük, a letapadás csecsemõ- és kisdedkorban szokványos, nem tekintjük kórosnak. Ugyancsak gyakran figyelhetõ meg fitymaszûkület is, mely 3 éves korig magától megszûnik, vagy jelentõsen javul. Így a letapadás leválasztását 2 éves, a fitymaszûkület miatt végzett mûtétet 3 éves kor körül tartjuk elvégzendõnek. Kombinált formáknál értelemszerûen érdemes megvárni a 3 éves kort, hiszen a fitymaszûkület spontán javulásának lehetõsége eddig adott. A vizelés megfigyelése azonban már újszülöttkorban elengedhetetlen, mert a nehezített vizelés azonnali beavatkozást tesz szükségessé. Egy gyufaszálnyi vastagságú, erõteljes ívû vizeletsugár esetén beavatkozás nem szükséges. Kivételt képeznek azon esetek, amikor a fityma alatt nagymennyiségû faggyú szaporodik fel. Ilyenkor - a fenyegetõ gyulladás megelõzésére - letapadás esetén a fityma leválasztását, szûkület esetén mûtétet végzünk. Milyen mûtétet végzünk fitymaszûkület esetén? Két elvileg eltérõ mûtéti eljárás, és e kettõ kombinációjával számtalan egyéb megoldás lehetséges. Szinte nincs is két sebész, aki egyformán végezné. 1. Circumcisió (körülmetélés): a fityma eltávolítása. Hatására a makk fedetlenné válik. A sivatagban élõ népek által több ezer év óta gyakorolt õsi eljárás, melyet ma, hygiénés meggondolások alapján, szinte minden észak-amerikai fiún elvégeznek. 2. A fityma bemetszése: az elõbõr továbbra is fedi a makkot, de mivel lebernyegszerûen szétnyílik, esztétikai hatása nem mindig megfelelõ. 3. Egyéb plasztikai megoldások az elõzõ két alapmûtét kombinációjával igyekeznek elérni a makk fedettségét és megfelelõ esztétikai hatást. Hátrányuk, hogy néha újra beszûkülnek. A mûtéti eljárás megválasztása a szülõvel való megbeszélés alapján történik. Fel kell hívni azonban a figyelmet arra, hogy nem minden betegnél választhatók tetszõlegesen az elõbbiekben felsorolt mûtéti lehetõségek. Igen szûk vagy heges fityma esetén például csak circumcisió javasolt, mert a másik két mûtéti típus végzése vagy igen csúnya eredményt adna, vagy nagy valószínûséggel magában rejtené az újra-beszûkülés lehetõségét. Összefoglalva: Ha a gyermekünk fitymája nem húzható hátra a "Húzogassuk? - Ne húzogassuk? - Mikor húzogassuk?" kérdést ne a játszótéren döntsük el, hanem forduljunk szakemberhez, aki biztosan segíteni fog megtalálni a legmegfelelõbb, "legtestreszabottabb" megoldást. Szerzõ: Dr. Kerényi Imre Forrás: HáziPatika.com

Amit a fitymáról feltétlenül tudni kell...Nem múlik el nap, hogy ne jelentkezne kórházunkban jónéhány anyuka kisfia "kukijának" rendellenessége miatt. A problémát többnyire az okozza, hogy a gyermek fitymája nem húzható hátra. A "Kell-e húzogatni?", "Mikor kell elkezdeni a húzogatást?" vagy a "Megelõzhettük volna a fitymaszûkületet, ha idõben elkezdjük húzogatni?" olyan kérdések, melyek pártokra osztják a játszóterek fiús-anya társadalmát, és melyek nagyon gyakran felmerülnek a gyermeksebészeti és urológiai szakrendeléseken. Bár manapság e betegségek gyógyítása a szakembernek nem okoz nehézséget, az alábbiakban, a szülõk számára szeretnék a témában röviden rendet teremteni. Ha a fityma nem húzható hátra, az többnyire két veleszületett oknak, vagy ezek kombinációjának következménye: 1. A letapadás igen gyakori, csecsemõknél és kisdedeknél nem is tekintjük rendellenességnek. Lényege, hogy a fityma belsõ felszíne és a makk lazán összenõtt. Ez, az életkor elõrehaladtával, többnyire magától, minden beavatkozás nélkül megszûnik. Problémát az okozhat, hogy a letapadt fityma mögül a faggyúanyagot termelõ mirigyek váladéka nem tud kiürülni. Ha e felgyülemlett váladék befertõzõdik, kellemetlen betegség, gennyes fitymazsákgyulladás alakul ki. 2. Egészen más természetû elváltozás a fitymaszûkület. Mint a neve is mutatja, ilyenkor a fityma hátrahúzását a szûk bõr akadályozza. Az elváltozást - súlyossága szerint - két fokozatba sorolhatjuk: míg abszolút szûkület esetén az elõbõr hátrahúzása teljességgel lehetetlen, relatív szûkületnél a fityma hátrahúzása több-kevesebb nehézség árán lehetséges. Ez utóbbi esetben, a feszülés miatt a bõr gyakran berepedezik és gyûrûszerûen elszorítja a hímvesszõt. Tudni kell, hogy a csecsemõkori fitymaszûkület is javulhat az életkor elõrehaladtával. 3 éves korig az enyhe, relatív szûkületek kinõhetõk, az abszolút szûkületek pedig gyakran relatívvá szelídülnek. 3. Nagyon gyakori az elõbbi két elváltozás együttes elõfordulása. Ilyenkor a letapadás többé-kevésbé súlyos fitymaszûkülettel párosul. Mint már említettem, a hímvesszõn, a makk mögött, számos, faggyúszerû anyagot termelõ mirigy helyezkedik el. Ha a rendszeres tisztálkodás hiányában ezek váladéka nem kerül eltávolításra, elõbb-utóbb gyulladásos betegség jelentkezik. Ennek megelõzésére a fityma rendszeres hátrahúzása és a hímvesszõ szappanos mosása elengedhetetlen. De mit tegyünk, ha gyermekünk fitymáját nem tudjuk hátrahúzni? A válasz banálisnak tûnik: mutassuk meg hozzáértõ szakembernek, aki elõször eldönti, hogy mi a panasz oka, majd a kóroknak megfelelõen ad javaslatot az orvoslásra. A gyógyítás ugyanis kórokonként más és más. 1. Tisztán letapadás esetén a gyógyítás a fitymának a makkról történõ leválasztása. Ez történhet fokozatosan, óvatos húzogatással, amit a szülõ otthon is végezhet, de történhet mûszeresen is, kórházban. 2. Fitymaszûkület esetén a megoldás egyértelmûen mûtéti. Fontos tudni, hogy a szûk elõbõrt húzogatással tágítani nem lehet. A húzogatás ilyenkor - sokszor alig látható - berepedezéshez, kisebesedéshez vezet. A sebek pedig hegesedéssel gyógyulnak, ami a bõr rugalmasságának elvesztéséhez, a szûkület fokozódásához vezet. 3. Kombinált formáknál jó eredményt csak mûtéttel lehet elérni, hiszen a letapadt fitymának a makkról történõ leválasztása nem oldja meg a problémát, a társulóan szûkebb elõbõr húzogatása viszont annak berepedezését, hegesedését és a szûkület fokozódását okozza. Mikor idõszerû a kezelés? Mint az elõbbiekben említettük, a letapadás csecsemõ- és kisdedkorban szokványos, nem tekintjük kórosnak. Ugyancsak gyakran figyelhetõ meg fitymaszûkület is, mely 3 éves korig magától megszûnik, vagy jelentõsen javul. Így a letapadás leválasztását 2 éves, a fitymaszûkület miatt végzett mûtétet 3 éves kor körül tartjuk elvégzendõnek. Kombinált formáknál értelemszerûen érdemes megvárni a 3 éves kort, hiszen a fitymaszûkület spontán javulásának lehetõsége eddig adott. A vizelés megfigyelése azonban már újszülöttkorban elengedhetetlen, mert a nehezített vizelés azonnali beavatkozást tesz szükségessé. Egy gyufaszálnyi vastagságú, erõteljes ívû vizeletsugár esetén beavatkozás nem szükséges. Kivételt képeznek azon esetek, amikor a fityma alatt nagymennyiségû faggyú szaporodik fel. Ilyenkor - a fenyegetõ gyulladás megelõzésére - letapadás esetén a fityma leválasztását, szûkület esetén mûtétet végzünk. Milyen mûtétet végzünk fitymaszûkület esetén? Két elvileg eltérõ mûtéti eljárás, és e kettõ kombinációjával számtalan egyéb megoldás lehetséges. Szinte nincs is két sebész, aki egyformán végezné. 1. Circumcisió (körülmetélés): a fityma eltávolítása. Hatására a makk fedetlenné válik. A sivatagban élõ népek által több ezer év óta gyakorolt õsi eljárás, melyet ma, hygiénés meggondolások alapján, szinte minden észak-amerikai fiún elvégeznek. 2. A fityma bemetszése: az elõbõr továbbra is fedi a makkot, de mivel lebernyegszerûen szétnyílik, esztétikai hatása nem mindig megfelelõ. 3. Egyéb plasztikai megoldások az elõzõ két alapmûtét kombinációjával igyekeznek elérni a makk fedettségét és megfelelõ esztétikai hatást. Hátrányuk, hogy néha újra beszûkülnek. A mûtéti eljárás megválasztása a szülõvel való megbeszélés alapján történik. Fel kell hívni azonban a figyelmet arra, hogy nem minden betegnél választhatók tetszõlegesen az elõbbiekben felsorolt mûtéti lehetõségek. Igen szûk vagy heges fityma esetén például csak circumcisió javasolt, mert a másik két mûtéti típus végzése vagy igen csúnya eredményt adna, vagy nagy valószínûséggel magában rejtené az újra-beszûkülés lehetõségét. Összefoglalva: Ha a gyermekünk fitymája nem húzható hátra a "Húzogassuk? - Ne húzogassuk? - Mikor húzogassuk?" kérdést ne a játszótéren döntsük el, hanem forduljunk szakemberhez, aki biztosan segíteni fog megtalálni a legmegfelelõbb, "legtestreszabottabb" megoldást. Szerzõ: Dr. Kerényi Imre Forrás: HáziPatika.com
Nekem azt mondták a kórházban, meg a doki is, hogy 2 éves koráig nem szabad "gondozni"-húzogatni, mert azért kell felvágni nekik.Elvileg a húzogatástól megszakad egy kis bõrke darab ami addig védte pisitõl stb...én így tudom.
Szia! Ez elég furcsa. Kisfiamnak kicsit le van tapadva, mégsem javasolják, hogy húzkodjuk neki. Mondjuk nem is igen hagyja. Mûtétrõl még szó sem volt, azt mondták, még évekeig lehet ezzel várni. Bár lehet, hogy nálatok orvosilag indokolt. Kérdezz meg egy szakorvost, hogy miért kell, és mit nyerhettek vele, vagy mi lenne, ha nem vállalnátok be még a mûtétet. -Macska-

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!