Találatok a következő kifejezésre: A fiam és fél éves. Szeptemberben (1 db)

A fiam 6 és fél éves. Szeptemberben megy iskolába, csak egy kicsit eleven. Jól tettem?

Mások szerint még korai volt.Az izgö-mozgósága miatt.Amúgy eszes gyerek mert megyei szintü verseny 2dik helyezettje lett,csak nagyon akaratos.Az iskola megváltoztathatja?

Legjobb válasz: Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.

Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, minden hozzászólás nagyon fontos számomra.Mivel mint minden szülõ a legjobbat szeretném a gyerekemnek én is, és biztos akarok lenni a dolgomba, hogy nem rosszat teszek vele.Majd megírom jövõ hétfõn kell mennünk.
Jaj, nem a teszt eredményét hanem hogy mit mondtak a nevelésiben. Nem gázolnak a gyerek lelkivilágába szerintem, csak magyarázd majd el neki ha menni kell, hogy miért mentek stb. Ott általában játszanak, beszélgetnek ilyesmi és kedvesek szoktak lenni.
Szerintem is jól tetted hogy iskolába küldöd. Az én unokatesóm is ilyen volt. Az oviba ha mesélt az ovónéni õ egy idõ után elkezdett ficánkolni, fintorokat vágni, nézelõdni, de ha szóltak neki hogy akkor mesélje el mit hallott szóról szóra elmesélte. Csak már unatkozott. Félt is az anyukája hogy mi lesz vele az iskolában. Semmi nem lett. Végigülte a 45 percet, néha izgett mozgott de kibírható volt. Talán azt hiszem egy kevés ideig azért hordta az anyukája a nevelési tanácsadóba párhuzamosan a sulival. De aztán most ugyanolyan átlagos 15 éves kamasz mint bárki más. Van gyerek egyébként aki szörnyû élményként éli meg ha újra kell neki járnia a nagycsoportot, pláne ha már meg lett neki mondva hogy iskolába megy. Hiszen a társaitól el kell szakadnia, minden új lesz, meg unatkozik. Szerintem ha most 6 és fél éves nyugodtan mehet suliba, pláne az eredmények alapján. Írd majd meg a teszt eredményét!
A kérdező hozzászólása: A teszt jó lett.Csak mint írtam nem üli végig a 45 percet.De úgy gondolom, hogy ez minden elsöbe kerülõ gyereknek furcsa.Már most gonddban vagyok, talán rosszul tettem?De ismerve a fiamat, amit már megtanult egyszer tuti hogy nem fogja az érdeklödését felkelteni.Vagyis szerintem a magatartásán rontana, mert akkor nem azzal foglalkozna amivel kéne.Most a nyár alatt sokat komolyodott.Nem olyan szeleburdi és eljátszik órákon át szó nélkül.Érdekli a számok világa, és az írás.Néha nem ismerek rá!Remélem , hogy a suliba is fogja érdekelni, mivel ott minden új lesz.Várja és ennek örülök!Köszönöm a választ!Majd megírom mit mondtak a nevelésiben 18-án.
szia az iskolaérettségnek csak az egyik kritériuma az észbeli képesség-szerintem 1 év alatt még nagyon sokat fejlõdik-pláne egy nagy mozgásigényû -fiú.valszinû, h azért akarják tanácsadóba küldeni, mert nem tudtatok az óvónõkkel közös álláspontra jutni.én mindig javasoltam az1 év ráhúzást-de nem akarlak megingatni.. az az év nem veszteség-hanem nyereség-még1 év játék, ami után majd 20évig még tanulhat szegény.az az év megalapozza önbizalmát, sokkal kitartóbb lesz 1-1 feladatban, megtanulhatja jobban levezetni a feszültséget. a döntés mindig az anyáé-de javaslom, h fogadd el a szakemberek tanácsát!-ja...pl.monotónia-tûrés tesztet is csináltak, v csak matek feladatok voltak? üdv.egy óvónéni
A kérdező hozzászólása: Továbbfejlesztésre akarják küldeni.Mivel örökmozgó.De én mint szülö tudom, hogy nincs szüksége rá.A nevelési tanácsadóba mikor iskola éretségi vizsgálatra vittük, a matek feladatok majd 90%os volt.30 prec után , igaz a madárcsicsergés fontosabb volt, és ezzel indokolzák, hogy menjen továbfejl-re!Én nem értem ezzel nem gázolnak a gyerek lelkivilágába???
Jól tetted. Az óvodába valószínûleg unatkozna vagy még rosszabb lenne. Ha okos az iskolába jól el lesz lefoglalja tanulás, az meg nem baj ha szeret irányítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Voltunk a nevelésiben.Jó híreim vannak.Ott is javasolták a sulit!!!33%nött az eredménye.Nagyon örülök neki, bár azért volt egy dolog amire felhívták a figyelmemet.Az pedig az írás, azzal elképzelhetõ hogy gondok lesznek, mivel nem áll rá még rendesen a keze.De a magatartása a matek, magyar nagyon jó.Épp amitõl nagyon tartottam (magatartás ), már most 6 hónap elteltével nagyon sokat javult.Így most már nyugodt szívvel kezdjük a sulit!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Beteg lenne vagy rossz nevelés vagy rossz természet vagy mindegyik?

Kisfiammal mindig nehéz volt. Kezdetekt?l, átüvöltötte a csecsem?korát, majd úton-útfélen hisztériázott már 15hós korától. Pelenkázni sem lehetett, ívben feszült.

74

Hogy reagaltok, ha egy kisfiu verekszik a jatszoteren?

Illetve, hogyan tudom errol leszoktatni?

10

Mit tudok tenni, ha hangfelvételem van róla, hogy a párom 17 éves fia beszívott mikor a 3 és 5 éves gyerekeimre "vigyázott"?

A fiú velünk él, nagyon sok a probléma vele. Fél órára ugrottunk el a szomszéd utcába, mialatt ? beszívott.Nem bízok benne, ezért is indítottam el hangfelvételt, hogy vajon mi is történik otthon...

9

A hiperaktív vagy figyelemzavaros gyermekeknél a beszédben is van valamilyen jellegzetesség?

Pl.:sokat beszél, addig ismétel amíg nem kap választ, nem mond végig mondatot...

5

Hogyan probálkozzak játékosan ráültet egy 2 és fél éves gyereket aki nehezen ül rá a bilire?

A kislányom nehezen hajlandó a bilire ülni.Arra gondoltm hogy játékosan kellene megprobálni de nem jut eszembe semmi ilyesmi.A nagyszüleim szerint én is nehezen ültem rá a bilre mikor ennyi idös voltam mint a lányom most.Milyen megoldást ajánlanátok nekem?

2

Igaz- e, hogy Hajdu megyében megszűnik az állami gondozottak otthonteremtési támogatása, és a hivatásos nevelőszülői státusz?

1

Kislányom 4éves szep óta ovodás de szinte ott semmit nem beszél, nev tanácsadóhoz akarnak küldeni vele segit a problémánkon?

16

Mit tegyek? 8 éves gyerekem ma az iskolában kijelentette, hogy öngyilkos lesz!

Külföldön élünk,a fiam nem szocializálódott rendesen,mert a faluban ahol évekig éltünk nem voltak szinte gyerekek.

13

Mit tegyek ha lányom abszolut nem akar fött kaját enni?

a kislányomnak aki 2 éves elmult most az a hepje hogy rendes kaját ne hajlandó enni csak tejbegrizt csak a tejbegrizzel nem lehet jól lakni.Eddg volt étvágya megevett mindent.Most meg amióta nem alszik délután enni se akar.Gondoltam a melegre várjak még egy kicsit hátha eszik késöbb?

4

Megadná valaki Sófalvi Sándor szenzomotoros terapeuta elérhetőségét (Székesfehérvár)?

Az is érdekelne, hogy hol tart foglalkozásokat? Ha esetleg valaki járt már hozzá, akkor örülnék, ha megosztaná a tapasztalatait is ezzel kapcsolatban, illetve leírná, hogy ?k milyen problémával keresték fel Sófalvi urat. Köszönöm.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!