Találatok a következő kifejezésre: A fiam és fél éves. Szeptemberben (1 db)

A fiam 6 és fél éves. Szeptemberben megy iskolába, csak egy kicsit eleven. Jól tettem?

Mások szerint még korai volt.Az izgö-mozgósága miatt.Amúgy eszes gyerek mert megyei szintü verseny 2dik helyezettje lett,csak nagyon akaratos.Az iskola megváltoztathatja?

Legjobb válasz: Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.

Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, minden hozzászólás nagyon fontos számomra.Mivel mint minden szülõ a legjobbat szeretném a gyerekemnek én is, és biztos akarok lenni a dolgomba, hogy nem rosszat teszek vele.Majd megírom jövõ hétfõn kell mennünk.
Jaj, nem a teszt eredményét hanem hogy mit mondtak a nevelésiben. Nem gázolnak a gyerek lelkivilágába szerintem, csak magyarázd majd el neki ha menni kell, hogy miért mentek stb. Ott általában játszanak, beszélgetnek ilyesmi és kedvesek szoktak lenni.
Szerintem is jól tetted hogy iskolába küldöd. Az én unokatesóm is ilyen volt. Az oviba ha mesélt az ovónéni õ egy idõ után elkezdett ficánkolni, fintorokat vágni, nézelõdni, de ha szóltak neki hogy akkor mesélje el mit hallott szóról szóra elmesélte. Csak már unatkozott. Félt is az anyukája hogy mi lesz vele az iskolában. Semmi nem lett. Végigülte a 45 percet, néha izgett mozgott de kibírható volt. Talán azt hiszem egy kevés ideig azért hordta az anyukája a nevelési tanácsadóba párhuzamosan a sulival. De aztán most ugyanolyan átlagos 15 éves kamasz mint bárki más. Van gyerek egyébként aki szörnyû élményként éli meg ha újra kell neki járnia a nagycsoportot, pláne ha már meg lett neki mondva hogy iskolába megy. Hiszen a társaitól el kell szakadnia, minden új lesz, meg unatkozik. Szerintem ha most 6 és fél éves nyugodtan mehet suliba, pláne az eredmények alapján. Írd majd meg a teszt eredményét!
A kérdező hozzászólása: A teszt jó lett.Csak mint írtam nem üli végig a 45 percet.De úgy gondolom, hogy ez minden elsöbe kerülõ gyereknek furcsa.Már most gonddban vagyok, talán rosszul tettem?De ismerve a fiamat, amit már megtanult egyszer tuti hogy nem fogja az érdeklödését felkelteni.Vagyis szerintem a magatartásán rontana, mert akkor nem azzal foglalkozna amivel kéne.Most a nyár alatt sokat komolyodott.Nem olyan szeleburdi és eljátszik órákon át szó nélkül.Érdekli a számok világa, és az írás.Néha nem ismerek rá!Remélem , hogy a suliba is fogja érdekelni, mivel ott minden új lesz.Várja és ennek örülök!Köszönöm a választ!Majd megírom mit mondtak a nevelésiben 18-án.
szia az iskolaérettségnek csak az egyik kritériuma az észbeli képesség-szerintem 1 év alatt még nagyon sokat fejlõdik-pláne egy nagy mozgásigényû -fiú.valszinû, h azért akarják tanácsadóba küldeni, mert nem tudtatok az óvónõkkel közös álláspontra jutni.én mindig javasoltam az1 év ráhúzást-de nem akarlak megingatni.. az az év nem veszteség-hanem nyereség-még1 év játék, ami után majd 20évig még tanulhat szegény.az az év megalapozza önbizalmát, sokkal kitartóbb lesz 1-1 feladatban, megtanulhatja jobban levezetni a feszültséget. a döntés mindig az anyáé-de javaslom, h fogadd el a szakemberek tanácsát!-ja...pl.monotónia-tûrés tesztet is csináltak, v csak matek feladatok voltak? üdv.egy óvónéni
A kérdező hozzászólása: Továbbfejlesztésre akarják küldeni.Mivel örökmozgó.De én mint szülö tudom, hogy nincs szüksége rá.A nevelési tanácsadóba mikor iskola éretségi vizsgálatra vittük, a matek feladatok majd 90%os volt.30 prec után , igaz a madárcsicsergés fontosabb volt, és ezzel indokolzák, hogy menjen továbfejl-re!Én nem értem ezzel nem gázolnak a gyerek lelkivilágába???
Jól tetted. Az óvodába valószínûleg unatkozna vagy még rosszabb lenne. Ha okos az iskolába jól el lesz lefoglalja tanulás, az meg nem baj ha szeret irányítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Voltunk a nevelésiben.Jó híreim vannak.Ott is javasolták a sulit!!!33%nött az eredménye.Nagyon örülök neki, bár azért volt egy dolog amire felhívták a figyelmemet.Az pedig az írás, azzal elképzelhetõ hogy gondok lesznek, mivel nem áll rá még rendesen a keze.De a magatartása a matek, magyar nagyon jó.Épp amitõl nagyon tartottam (magatartás ), már most 6 hónap elteltével nagyon sokat javult.Így most már nyugodt szívvel kezdjük a sulit!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek a ritalinról?

Vkinek írtak már fel ilyet? Mellékhatások? Nagyon fontos lenne.. Szakemberek véleményét is várom.. Kérlek, segítsetek! (kb. 9 éves gyereknek akarják felíratni)

4

Mit tegyek? Már nem bírom!?

3 éves kislányom egyre hisztisebb.sajnos már ott tartunk ,hogy szinte mindenért hiszti van.reggeltől estig mindíg van valami ami miatt hiszti,és ordítás van.ha szépen szólok neki az sem jó,ha hangosabban az sem,ha már nagyon elszakad a cérna és rácsapok a seggére az sem jó,ha büntetni próbálom például szobába zavarással,az sem jó.bármilyen eszközzel próbálom nevelni,üvöltés és hiszti a vége.nem tudom már mit tegyek,nagyon el vagyok keseredve,és félek,hogy ezen nem fogok tudni változtatni.a szomszéd már fenyegetett,hogy gyámügyet és rendőrt küld ránk az állandó hisztik miatt.kérlek segítsetek,hogyan neveljem ki a hisztiből.és a másik,hogy egyáltalán nem fogad szót.köszönöm a segítséget.

18

Okoz -e függőséget, ha több éven keresztül Ritalint adunk a gyermeknek?

10 éve kisfiamnak Ritalint javasolt az orvos ,amit elutasítottunk.A diagnózis figyelemzavar,hiperaktivitás.
A fejlesztőtanár szerint rengeteg kudarc fogja érni továbbra is ezért szerinte érdemes lenne kipróbálni a gyógyszer adását.Nagyon félek a mellékhatásoktól, illetve ,hogy függőséget okoz.Szeretném kérni azoknak a tanácsát is ,akik több év szedés után hagyták abba a gyógyszert.

12

Hány évesen mit kell tudnia?

Valaki tudna linket,olvasmányt ajánlani esetleg?7éves gyerek érdekelne.Írtam ki jobb-bal kéz összekeveréséről kérdést,nem akarok vitába szállni senkivel.Újabb "gond" merült fel és szeretnék utána járni,h.egy 7éves gyerek normál esetben milyen tudással kell,h.rendelkezzen!?

4

Leventém nem úgy "problémás". Mik a tapasztalataitok. Hosszú kórházi ellátás után mennyire szeretik vagy éppen nem a csecsemök, ha foglalkozva van velük otthon?

Kisfiam 4 és fél hónapos,születése ótá kórházban van.5 muteten van túl és még nem is tudjuk, mikor kerülhet haza.A növérek szerint már most látszik rajta, nem lesz egy bújós,karonülös gyerek.Szerintetek?? Lehet összefüggés? Utálnám, ha így lenne.

12

Ki volt már úgy, hogy kistesó várásakor a nagy (ok) elutasítsák, és apukához húzzanak? Mikor múlt ez el?

4

Aspergeres kisfiam szeptemberben kezdi a nagycsoportot. Hogyan tovább? /bővebben lent/

Bajban vagyunk, jövőre tavasszal a kisfiam betölti a 6. évet. Kinéztem már neki egy nagyon jó iskolát, de az persze Budapest másik végében van. Anyósomnál lakunk, és az önerőre kuporgatunk, hogy tudjunk később lakáshitelhez jutni. Abban a kerületben vennék természetesen lakást /mindegy, ha lepukkant is/, ahol a suli van, de nem fog összejönni az iskolakezdésig annyi önerő, amennyi egy kb. 7 milliós panel lakáshoz kell. Ahol most lakunk, ott még hasonló iskola sincs. A világ egyik végéről a másikra pedig nem utaztathatom minden nap majd 3-3 órát. Nincs valami ötletetek szülő ként, hogy ilyen esetben hová lehet fordulni? Hol tudnak segíteni, vagy mi a helyzet ilyenkor? Tartósan beteg gyermekre nem jár valami lakáshitelhez való kedvezmény, vagy bármi, ami megkönnyítheti számunkra a lakáshoz jutást? Nagyon köszönöm a segítséget.

7

Ki számít szigorúbb anyukának?

Aki kiabál a gyerekkel és beállítja a sarokba, vagy aki elveri a kezét hogyha rosszat csinál?

8

A 17 éves lányom nem akarja elfogadni a gerincferdülés betegségét mit csináljak? Rám nem hallgat. (részletek lenn)

Sziasztok! Van egy 17 éves lányom, akinek gerincferdülése van. Járatom gyógytornára, magántornász is jön, csináltattunk "fűzőt" is....stb, de egyszerűen nem akarja felfogni a betegségét. Ha nem mondom neki hogy tornázzon vagy hordja a fűzőt, akkor magától esze ágába se lenne. Most volt lehetőség 1 hetes, bennalvós gyógytornára, de ment állandóan a hiszti, haza akar jönni onnan. Hiába mondom hogy az ő érdeke, azt mondja nem érdekli... Mit csináljak, és Õ miért csinálja ezt?

16

4 évesem mozgását kissé elmaradottnak látom. Vigyem el egy felmérésre?

4 és fél éves, lány. mindent lassabban csinált. 2 hónaposan kezdte tartani a fejét. 14-15 hónaposan kezdett járni. háziorvosok, védőnők mindig türelemre intettek, szerintük nincs gáz. jelenleg: nem váltott lábbal lépcsőzik. ha megkérem, képes rá, de néhány lépcsőfok után azt mondja, neki az kényelmetlen. fél a csúszdáktól. nagy nehezen azért lecsúszik a kisebbeken, de azt is inkább csak kérésre. nem igazán tud fél lábon ugrálni. minden kortársánál lassabban szalad és nagyon hamar elfárad. olykor az 500 m-re levő oviba is kihívás elrollereznie a 3 kerekűjével. az egyszerű kis létrákon, kötélhálókon felmászik a játszótéren, de egy rendes mászóka, kisebb mászófal már elriasztja. sok mozdulatot és játékot meg sem próbál, azt mondja, hogy nem tudja, fél hogy elesik, leesik, fél hogy elveszíti az egyensúlyát. pedig sosem voltam egy "ne szaladj mert elesel" anyuka. 1 éve úszni jár. nagyon lassan halad. a vele egykorú barátnője egy egyhetes úszótábor alatt majdnem annyit fejlődött, mint ő egy év alatt. lovagolni is járunk. különböző gyakorlatokat csinálnak voltizzsal, és pl. séta közben fél hanyatt feküdni a lépő lovon, nem érzi az egyensúlyát annyira, mindig megkéri, hogy állítsák meg a lovat. a múltkor egy vele egykorú gyerek az első órán simán lefeküdt a haladó lóra. azt látom, hogy míg más gyerek izgalmasnak tartja az új kihívásokat, a testi képességei határainak kitapasztalását, addig az én lányom egyáltalán nem szeret mozogni, és a legkisebb veszéllyel járó helyzeteket is elkerüli. összességében: óvatos, lassú, ügyetlen és bizonytalan a mozgása. legalábbis én annak látom. vagy túl sokat várok el tőle? honnan tudjam, hogy nem szorulna-e némi segítségre a mozgásfejlődése során? hol a határ fejlett és elmaradott között? szellemiekben és viselkedését tekintve amúgy tök okés. ti foglalkoznátok ezekkel a lemaradásokkal? hogyan?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!