Találatok a következő kifejezésre: A fiam és fél éves. Szeptemberben (1 db)

A fiam 6 és fél éves. Szeptemberben megy iskolába, csak egy kicsit eleven. Jól tettem?

Mások szerint még korai volt.Az izgö-mozgósága miatt.Amúgy eszes gyerek mert megyei szintü verseny 2dik helyezettje lett,csak nagyon akaratos.Az iskola megváltoztathatja?

Legjobb válasz: Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.

Tökéletesen érett az iskolára. Majd azt kell kihasználni ha szeret az élen lenni, benne van a versenyszellem akkor nem lesz baj a tanulással sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, minden hozzászólás nagyon fontos számomra.Mivel mint minden szülõ a legjobbat szeretném a gyerekemnek én is, és biztos akarok lenni a dolgomba, hogy nem rosszat teszek vele.Majd megírom jövõ hétfõn kell mennünk.
Jaj, nem a teszt eredményét hanem hogy mit mondtak a nevelésiben. Nem gázolnak a gyerek lelkivilágába szerintem, csak magyarázd majd el neki ha menni kell, hogy miért mentek stb. Ott általában játszanak, beszélgetnek ilyesmi és kedvesek szoktak lenni.
Szerintem is jól tetted hogy iskolába küldöd. Az én unokatesóm is ilyen volt. Az oviba ha mesélt az ovónéni õ egy idõ után elkezdett ficánkolni, fintorokat vágni, nézelõdni, de ha szóltak neki hogy akkor mesélje el mit hallott szóról szóra elmesélte. Csak már unatkozott. Félt is az anyukája hogy mi lesz vele az iskolában. Semmi nem lett. Végigülte a 45 percet, néha izgett mozgott de kibírható volt. Talán azt hiszem egy kevés ideig azért hordta az anyukája a nevelési tanácsadóba párhuzamosan a sulival. De aztán most ugyanolyan átlagos 15 éves kamasz mint bárki más. Van gyerek egyébként aki szörnyû élményként éli meg ha újra kell neki járnia a nagycsoportot, pláne ha már meg lett neki mondva hogy iskolába megy. Hiszen a társaitól el kell szakadnia, minden új lesz, meg unatkozik. Szerintem ha most 6 és fél éves nyugodtan mehet suliba, pláne az eredmények alapján. Írd majd meg a teszt eredményét!
A kérdező hozzászólása: A teszt jó lett.Csak mint írtam nem üli végig a 45 percet.De úgy gondolom, hogy ez minden elsöbe kerülõ gyereknek furcsa.Már most gonddban vagyok, talán rosszul tettem?De ismerve a fiamat, amit már megtanult egyszer tuti hogy nem fogja az érdeklödését felkelteni.Vagyis szerintem a magatartásán rontana, mert akkor nem azzal foglalkozna amivel kéne.Most a nyár alatt sokat komolyodott.Nem olyan szeleburdi és eljátszik órákon át szó nélkül.Érdekli a számok világa, és az írás.Néha nem ismerek rá!Remélem , hogy a suliba is fogja érdekelni, mivel ott minden új lesz.Várja és ennek örülök!Köszönöm a választ!Majd megírom mit mondtak a nevelésiben 18-án.
szia az iskolaérettségnek csak az egyik kritériuma az észbeli képesség-szerintem 1 év alatt még nagyon sokat fejlõdik-pláne egy nagy mozgásigényû -fiú.valszinû, h azért akarják tanácsadóba küldeni, mert nem tudtatok az óvónõkkel közös álláspontra jutni.én mindig javasoltam az1 év ráhúzást-de nem akarlak megingatni.. az az év nem veszteség-hanem nyereség-még1 év játék, ami után majd 20évig még tanulhat szegény.az az év megalapozza önbizalmát, sokkal kitartóbb lesz 1-1 feladatban, megtanulhatja jobban levezetni a feszültséget. a döntés mindig az anyáé-de javaslom, h fogadd el a szakemberek tanácsát!-ja...pl.monotónia-tûrés tesztet is csináltak, v csak matek feladatok voltak? üdv.egy óvónéni
A kérdező hozzászólása: Továbbfejlesztésre akarják küldeni.Mivel örökmozgó.De én mint szülö tudom, hogy nincs szüksége rá.A nevelési tanácsadóba mikor iskola éretségi vizsgálatra vittük, a matek feladatok majd 90%os volt.30 prec után , igaz a madárcsicsergés fontosabb volt, és ezzel indokolzák, hogy menjen továbfejl-re!Én nem értem ezzel nem gázolnak a gyerek lelkivilágába???
Jól tetted. Az óvodába valószínûleg unatkozna vagy még rosszabb lenne. Ha okos az iskolába jól el lesz lefoglalja tanulás, az meg nem baj ha szeret irányítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Voltunk a nevelésiben.Jó híreim vannak.Ott is javasolták a sulit!!!33%nött az eredménye.Nagyon örülök neki, bár azért volt egy dolog amire felhívták a figyelmemet.Az pedig az írás, azzal elképzelhetõ hogy gondok lesznek, mivel nem áll rá még rendesen a keze.De a magatartása a matek, magyar nagyon jó.Épp amitõl nagyon tartottam (magatartás ), már most 6 hónap elteltével nagyon sokat javult.Így most már nyugodt szívvel kezdjük a sulit!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kis fiam miért rohongál kakilás közbe?

Már kiskora óta úgy kakilt,hogy rohongál oda vissza oda vissza ezt megcsinálta rengetegszer és egyszer csak megált és nyomta a kakit!Most,hogy már nincs pelenkánk ugyan ezt csinálja!Mitől van ez?2 napja folyamatosan ugrál mondja,hogy menjünk wc-re de nem kakil!Ráül és le is száll és utána kezdi az ugrálást előről majd a kakilást mondogatja!De eredménye nincs továbbra sem!Valami betegsége lehet?

7

Hogy tudnák segíteni 2. osztályos gyermekemnek?

Tegnap sírva jött haza az iskolából, mert a tanítója azt mondta neki, hogy tele van a hócipője vele. Órán csendben van, de nem figyel, mert nem készül el időben a feladattal, nem tudja helyesen lemásolni a tábláról a feladatot, nem tudja a választ mikor visszakérdez az óra anyagával kapcsolatban. Tavaly beilleszkedési problémák voltak vele, de úgy tűnik ez megszűnt. Év elején új tornatanárt kaptak, feszegette nála a határokat, de aztán lenyugodott. Otthon minden rendben megy neki az olvasás, írás, másolás matek. Akkor mi a gond?

14

Most ez hogy lesz?

Nővéremnek a fia nem járt rendszeresen iskolába és ezért a gyereket védelembe vették de ez sem változtatott sokat holnap lesz egy tárgyalás hogy a gyerek átmeneti otthonba kerüljöv vagy sem.A kérdésem haz lenne ha úgy döntenek hogy bekerül akkor azonnal kerül be?És ha látják hogy a gyerek bejár holnaptól a suliba akkor változik a véleményük?

2

Nuca nevet lehet adni Magyarországon?

Nem Anna vagy Nusi:D Simán Nuca.

6

Országos Beszédvizsgáló - tapasztalatok?

Sziasztok. Van egy közel hét éves kislányom. Időre született, minden tekintetben korának megfelelően fejlődött, mind mozgás, mind rajz, mint értelem, kimondottan ügyes - egyedül a beszéddel van gond, jelenleg 4 hanghibája van, ha fáradt, kissé hebegve beszél.
Az ovi logopédusnője most beiskolázás előtt elküldi a Beszédvizsgálóba. Több ismerősöm volt már ott, az a tapasztalatom, nagyon szigorú, szinte mindenki SNI minősítéssel, vagy Logopédiai osztály javaslattal jön ki onnan.
Ez utóbbit nagyon nem szeretném, mert van a kerületünkbe ilyen osztály, de nagyon rossz hírű, tele van problémás (más téren is, pl viselkedés) gyerekkel. Kinéztem neki egy iskolát - a körzetest, oda jár a testvére - pár éve ő is súlyos beszédhibás volt (Bár a Beszédvizsgálót valahogy megúsztuk, de kész csoda), de mára teljesen meggyógyult, az iskola jól felszerelt, van logopédus, fejlesztő, és gyógypedagógus is.
De nagyon félek, hogy most rossz minősítést fog kapni, és beleszólnak az iskolaválasztásunkba. Az óvodában nyugtattak, hogy a szülő dönt, de hallottam már rémtörténeteket, hogy erőszakosan kisegítő iskolába kényszerítettek enyhe beszédhibás gyerekeket...

Tapasztalatokra lennék kíváncsi, aki elvitte a gyerekét a Beszédvizsgálóba - mire lehet számítani?

2

Kisfiam 2 hónap múlva 2, 5 éves lesz. Nem beszél még mondatokban csak szavakat mond. Vigyem lassan szakemberhez? + 1 ovis kérdés

Kb 40 szót mond, azt sem mindet tisztán. 2 szót néha mond együtt.
Másik kérdésem az ovival kapcsolatos.Nagyon szereti a gyerekeket, de néha nem értem a viselkedését. Alig várja h jöjjön hozzánk a beígért gyerek. Játszanak és minden ok nélkül a kisfiam meglöki, megüti a gyerekeket. Õt nem bántják, egyszer csak jön neki vmi megmagyarázhatatlan dili, és lök, üt. Miért? Az oviban is ez lesz? Mindig elmagyarázom neki h ezt nem szabad, 3 nála nagyobb kislányt már meg is síratott. Mit csináljak vele???
6 hónapos a tesója.

6

Hogyan segítsek neki? Hogyan magyarázzam majd el?

Sajnos nekem saját gyermekem soha sem lehet , így 2 éve fogadtunk örökbe egy kislányt.
Ma már 6 éves kislány, teljes mértékben sajátunknak tekintjük , de észre vettem hogy sokszor le ül egy helyre és zokog , ilyet régen nem csinált. Nem vágja magát a földhöz csak zokog. A szeme üveges lesz , és sír. Nagyon szeretem őt.
Nagyon szeretnék rajta segíteni. Nagyon rossz körülmények között született , az anyja pedig elhunyt. Az apjáról nincsen semmi információ.
Mit tudunk most csinálni? Később ha nagyobb lesz mihez kezdjünk ? Hogyan mondjuk el neki ezeket a dolgokat ? Meg fogja egyszer érteni? :(

13

Anyuka pici gyereke?

Elkényeztetett, vagy nem is tudom, mert én ebben nőttem föl, igaz most már 25 vagyok, de még mindig problémák vannak. Most munkát keresek, megoldódhat a probléma ha találok melót? Most feszült a hangulat, hogy én nem keresek. Na meg az a problémám, hogy miért kellett engem imádnia, elkényeztetnie anyukámnak?Mert úgy történt, hogy nevelőapám lett amikor 10 voltam, majd cukros lettem, és anyám mindig hozott haza nekem gyümölcslét, diétás csokit, tehát kényeztetett, ami a nevelőapám háta mögött ment, mert ő nem örült ennek, kimondottan haragudott. Anyám imádata, ez a beteges ragaszkodása hozzám valahogy kényelmetlen, mi ez a viselkedése, hogy jjaaajj csak a kisfia.Engem ez már megbénít.

6

Nincs valahol valamilyen ADHD-s (figyelemzavaros hiperaktív) gyerekek szüleinek szóló fórum?

Olyan jó lenne megbeszélni a problémákat olyanokkal, akik maguk is átélik ezt. Szeretnék beszélgetni ilyen problémával küzdő gyerekek szüleivel, ehhez keresek fórumot ha van.

23

Szelektív mutizmussal kapcsolatban van tapasztalatotok?

Kislányom 5 éves szelektív mutizmusa van.Segítséget szeretnék kérni akinek van tapasztalata.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!