Találatok a következő kifejezésre: A fiam és fél (342 db)

Pár évvel ezelött lemondtam a haszon élvzeti jogrol, és a fiam névére irattam az öröklakásomat. Most gond van a fiammal, és félek hogy elveszitem a lakásomat. Vissza lehet e csinálni hogy átirassam a saját nevemre?

Legjobb válasz: A lemondás azt jelenti, hogy többé nem érvényes ez a jogod. Visszcsinálni nem lehet, mert különben semmi értelme sem lenne annak, hogy lemond valaki.

A lemondás azt jelenti, hogy többé nem érvényes ez a jogod. Visszcsinálni nem lehet, mert különben semmi értelme sem lenne annak, hogy lemond valaki.
Hogy mondhattál le a haszonélvezetrõl??Nem lehet visszacsinálni sajnos.
Jogi lehetõség nincs. A lakás az övé, te pedig vendég vagy ott.
Ahogy elõttem is írták, késõ bánat, sajnos. A tulajdonjogot még értem, hogy átadtad neki, de a haszonélvezetet?!?!?!
Ki akar rakni a fiad??
Az már nem a te lakásod.
Hát ja, elõbb kellett volna gondolkozni.
Csak akkor, ha a fiad tõled örökölte az eszét! Minek mondtál le róla?
Ép ember, ép elmével, nem mond le a haszonélvezetrõl, ha továbbra is ott akar lakni! Persze, hogy vissza lehet csinálni. (De már csak a következõ életedben!)
Vissza lehet csinálni. Fiaddal elmentek egy ügyvédhez ahol alá írja, hogy neked haszon élvezeti jogod van.
Csak akkor kaphatod vissza ha a gyermeked neked átadja. Egyébként szíve joga azt tenni vele amit akar, mert jogilag az övé.
A kérdező hozzászólása: nem!!! csak akkor okom volt amiert lemondtam, Én hülyeés most ugy gondolom hogyvissza kell szerezni biztos van rá mod
Csak ha õ is beleegyezik hiszen az õ tulajdona.Nélküle sajnos nem tehetsz semmit:-(
Mit NEM?!! Fogd fel, a fiad jó indulatán múlik minden!
Azt mondod, hogy beleugrottál a kútba, kitörted a nyakad, és most, hogyan lehet visszacsinálni
Ha a fiad hajlandó elmenni veled a közjegyzöhöz és rád iratni a haszonélvezetet, akkor lehetséges, más esetben nem. HA egyszer elmondtál erröl, akkor az végleges, egy szerzödés - a lemondás is az - kötelezö érvényü, különben semmi értelme sem lenne. Ha valakinek van egy háza/lakása, arra vagy ad valakinek haszonélvezeti jogot, vagy sem, de ez kizárólag önkéntes dolog lehet, erre kényszeriteni nem lehet. Szóval törödj bele, hogy ha lemondtál erröl a jogodról, akkor az végleges, és semmit sem tudsz tenni, hogy visszacsináld.

Nincs 7 hónapos a fiúnk, és fel állt. Mit csináljak?

Ez mind szép és jó,és ügyes,és büszke vagyok rá.

Legjobb válasz: nekem 6 hós volt, amikor elõször felállt. Az éjszakai állásokkal nem nagyn lehet mit kezdeni. Lefekteted, megint feláll... ezt sajnos el kell viselni 1-2 hétig...

nekem 6 hós volt, amikor elõször felállt. Az éjszakai állásokkal nem nagyn lehet mit kezdeni. Lefekteted, megint feláll... ezt sajnos el kell viselni 1-2 hétig...
Elõször is gratula az ügyes babához azaz babának! :) Sokat nem tudsz tenni, legfeljebb jó néhány óvintézkedést: kiságyvédõt raksz az ágyikó rácsaihoz és lejjebb rakod az ágy lapját, hogy ne tudjon kiesni, kimászni. Nap közben pedig járókába rakod, amíg nem tudsz vele közvetlenül foglalkozni. A járókát pedig berakod abba a helységbe, ahol a legtöbbet szoktál lenni. Lehet kapni az IKEA-ban sarokvédõket. Még azt tudnám ajánlani, mert ha így feláll (mert rendszerint az asztal sarkánál kell felállniuk :) ), nem reped fel a feje, ha elesik, csak kicsit beüti. Egyébként ez az eszköz egy vastagabb gumis anyag, direkt erre a célra. Nekem ennyi tellett anno a kreativitásomból.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Fektetem Én, de feláll.Ha NEM hagyom sír. Szóval még 1-2 hét....
A kérdező hozzászólása: Köszi második, ez igazán hasznos. A rácsvédõvel "csak"annyi a gondunk, akárhogy teszem fel, és akár milyet leszedi. De viszont a többi hirtelen eszembe se jutott. A baj még az hogy IKEA felénk nincs.Hol szerezhetném még be? Köszönöm a gratulációt
Szia. Lányom 7hónaposan állt fel és intenzíven gyakorolta két hétig éjjel-nappal. Mi vettünk napozóágyra való ülõrészt(vastag párnázott), és dupla gombos megoldással erõsítettem fel a kiságyra körbe, mert 4-5pupli már volt a fején...és Õ is minden mást leszedett, kikötött. Sarokvédõket nem vettünk, mert azokkal nem volt gond. Pár napig katasztrófa volt az alvás. Mindíg visszafetettem ha felállt, elsõ nap kb30szor, második nap már csak 10szer, és a harmadik napon elhagyta. Bementem, nem néztem rá, nem is szóltam hozzá, csak visszafektettem. Tanítottam neki hogyan kell leülni állásból és nagyon hamar megtanulta, még most is ácsorog néha alvás helyett, de már nem reklamál érte.


Miért csinálhatja ezt a 4 és fél hónapos fiam?

Eddig 3 körül kelt fel hajnalban enni, majd 6 körül ébredt. Most már éjfélkor eszik, majd 4-5 körül megint eszik. Nem nyamnyog, hanem rendesen eszik. Van, hogy 5 után már nem alszik el. Próbáltam a cumit, de kiköpi és enni kér. Csak anyatejes baba.

Legjobb válasz: 4 hó körül a fiam is csinálta ezt, fejlõdési ugrás, hisz lassan megtanul forogni! Adj enni neki, egy-két hét és ujra visszaáll.

4 hó körül a fiam is csinálta ezt, fejlõdési ugrás, hisz lassan megtanul forogni! Adj enni neki, egy-két hét és ujra visszaáll.
Az én kisfiam is épp ennyi idõs és ezt csinálja, mondjuk õ mindig 3x kelt fel enni. Elvileg már csak 4-5 óránként kéne ennie éjszaka, de õ óramû pontossággal 3 óránként kel... Szerintem is növekedési ugrás (mondjuk Soma növekszik is szépen:) ) És neki is az az új szokása, h reggel 5-kor kel, eszik, utána meg hangosan gügyög, sikongat, nevetgél, csörgõzik... Én meg csak pislogok álmosan...:)
Az enyém 3 és fél hósan kezdte, elõtte átaludta az éjszakát. Ugyanígy kel, szintén csak anyatejes. Újabban már ordít is, ahogy felébred éjjel. Azért is érdekes ez a sírás a kajáért, mert nappal elég rosszul eszik, jön a foga. Éjjel emberes adagokat megeszik. Próbáltam már kevesebbet adni neki, de akkor meg szomjas marad. Mondjuk nálunk lehet az a baj, hogy hordjuk az anyatejet és nincs szomjoltó és táplálóbb része, mint az "eredeti" csomagolásból szopva. Szóval azt nem tudom, miért csinálja, lehet neki most van valamilyen fejlõdésbeli ugrás (az enyém ekkortól jött rá, hogy tud sikítozni meg "gargalizálni"), de ha ez megnyugtat, vagyunk így többen is.
A kérdező hozzászólása: hát, köszönöm a válaszokat!már kb 2 hete tart ez a dolog nála, óramû pontossággal kel õ is.én meg kornyadozok, mert nagyon fáradt vagyok.

Van nekem 1 németjuhász külyköm 7hetes és meg evett 1 vörösfarkú kis fiókát és félek hogy valami baj lesz. Lehet bár mi baja a kis kutyámnak?

Előre is köszönöm

Legjobb válasz: Nem lesz baja, de valószínûleg több rozsdafarkú fióka is van a kertben, vigyázz, ne szedje össze az összeset. Pár napig még a földön ugrálnak, utána tanulnak csak meg repülni.

Nem lesz baja, de valószínûleg több rozsdafarkú fióka is van a kertben, vigyázz, ne szedje össze az összeset. Pár napig még a földön ugrálnak, utána tanulnak csak meg repülni.
Jézus, mit keres nálad egy hét hetes kölyök és mit csinál felügyelet nélkül a kertben???
Nem lesz baja;)
Az lesznambajamhogy rászokik a madarakra!
A kérdező hozzászólása: Kint volt velem és akkor 1 kicsit el forultam és már ette :D De nem lett semmi baja ugy hogy zsir minden

Hogy értessem meg a két és fél éves fiúnkkal hogy a tesója csak féltesó és neki más az anyukája?

A férjem el?z? házasságából született egy kisfiú aki most 7 éves, szeptemberben kezdte a sulit. Kéthetente mindig nálunk van és a kicsi közös gyerekünk alig várja már hogy találkozhasson vele. Szeretik egymást és eddig nem is volt kérdése de az utóbbi két alkalommal kérdezgeti hogy hova megy a tesó? Iskolába? (vasárnap délután viszi vissza az apuka) Mi azt mondjuk igen. Nem tudom van-e olyan szinten hogy elmondjuk neki hogy nem, hanem neki más az anyukája és oda megy haza. Nem szeretném megkeverni és nem szeretnék benne félelmet ébreszteni hogy ez vele is el?fordulhat hogy nem apával lakik hanem majd csak id?közönként láthatja. Vagy csak ezt én gondolom így feln?tt ésszel, egy gyereknek ez máshogy jön le? Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Szerintem nem kéne neki hazudni, amiért kicsi, nem hülye (nekem is 2,5 éves az egyik fiam). Késõbb úgyis rájön, hogy hülyeséget mondtatok neki ezzel az iskolás sztorival, és akkor bennetek fog csalódni. Én elmesélném neki a valóságot, és erõsíteném benne, hogy ti 3-an együtt maradtok.

Szerintem nem kéne neki hazudni, amiért kicsi, nem hülye (nekem is 2, 5 éves az egyik fiam). Késõbb úgyis rájön, hogy hülyeséget mondtatok neki ezzel az iskolás sztorival, és akkor bennetek fog csalódni. Én elmesélném neki a valóságot, és erõsíteném benne, hogy ti 3-an együtt maradtok.
Szerintem is az igazat kellene mondani neki, persze csak azt amit te is leírtál, "neki más az anyukája és oda megy haza" ezt meg fogja érteni és nem hiszem, hogy félne ettõl, mert ahhoz viszont még kicsi, minél hamarabb mondjátok annál jobb. De sose voltam még ilyen szituban, az viszont biztos, hogy a gyerekek nem hülyék. És az ilyen picik mindent megéreznek, még azt is ha az anyukájuknak rossz kedve van, gondolod, hogy nem jön rá, hogy valami nem stimmel.
Az elsõ vagyok: Én valami olyasmit mondanék, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek az anyukájuk és az apukájuk nem egy lakásban él, ilyen a tesó is. De azért mindkét szülõ õket is nagyon szereti. Õ pedig olyan szerencsés, hogy neki az anyukája és az apukája is itt lakik. A tesónak azért kell elmenni, hogy az anyukájával is legyen ne csak az apukájával.
A kérdező hozzászólása: És mennyire részletesen mondjuk el a dolgot? Mert érzem hogy eljött az idõ hogy beszélni kell róla, csak azt nem tudom milyen mélységben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, igen valami hasonlót gondoltunk mi is a férjemmel, majd ha legközelebb kérdez, válaszolunk és csak arra amit kérdez. Nem bonyolítjuk túl a dolgot.
Sztem az is fontos hogy ne keríts az egésznek nagy feneket. Akkor fog kibukni, ha látja rajtad, hogy ez "nagy" dolog. Ha úgy meséled el, ahogy bármilyen egyéb hétköznapi dolgot (pl. hogy éjjel a hold van az égen, nappal meg a nap:) ), akkor nem fogja mélyen érinteni.
Sztem is az a legegyeszerübb ha amikor kérdi, azt mondod hogy megy haza az anyukájához, és kész.Ha kérdi miért, akkor egyszerûen mond hogy mert neki nem te vagy az anyukája. Én pici koromtól tudtam hogy a bátyámnak nem az én apukám az apja, de soha nem csináltam ebbõl ügyet, igaz velünk lakott a tesóm, de annak ellenére hogy tudtam hogy a tesóm apja meghalt, soha nem fordult meg a fejemben hogy akkor az ennyim is megfog és lesz egy új apukám. Igaz késõbb lett egy mostoha anyám mert elváltak, de ez már más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. Azért gondoltam megkérdezni mert a férjem szerint még ráér elmondani a dolgokat, de szerintem nem. És olyan rossz füllenteni neki, úgyhogy most mikor letettem aludni mondtuk neki hogy búcsúzzon el a tesótól mert amikor felkel nem lesz itt. Kérdezte hova megy? Én meg mondtam neki hogy az anyukájához, mert vele lakik. Ennyi. És nem is kérdezett tovább elég volt neki ez a válasz. Azt meg végképp nem szeretném hogy az iskoláról téves elképzelése legyen hogy oda több napig egyfolytában kell járni és nem lehet hazajönni.
Nah örülök hogy sikerült elmondani neki, és nem járt nagy gubanccal. :) Egy dolgot tanulj meg, a gyereknek soha ne füllents, hazudj még akkor sem ha jó szándékkal teszed, mert úgy is kifog derülni és rád fog a gyerek haragudni. Tapasztalatból mondom! Kicsit más volt a téma, de amikor kicsi voltam apu börtönbe volt, és nekem mindig azt mondták hogy kórházba van mert úgy voltak vele hogy kicsi vagyok ahoz hogy megmondják az igazat.Amikor évekkel késõbb megtudtam hogy hol is volt, haragudtam mindenkire hogy hazudtak nekem.

21 hónapos a fiam és a tejet nem akarja meginni csak pár kortyot. Lehet ebből valami probléma, hogy nem iszik meg napi fél liter tejet?

Mindennap eszik egy joghurt és sajtot is gyakran eszik.Amúgy sem nagy ivó kb. 2dl folyadékot tudok megitatni vele.Nem akar inni csak kortyolgat 1-et-2-t?t.

Legjobb válasz: Miért kellene meginnia fél liter tejet egy 21 hónapos kisfiúnak? A nagy gyerekeknél is 2 dl az ajánlott, vagy fél liter is. Ha adsz neki napközben más tejterméket, nem kötelezõ tejet innia. Egyébként a szervezet mindig azt kívánja (kiegyensúlyozott táplálkozás esetén), amire szüksége van. Az enyém 2 dl-t iszik tejbõl, néha 3-at. De mellette kap vizet, teát, gyümölcslevet. Nem tukmálom bele, annyit iszik, amennyi jól esik neki. Szóval, szerintem legyél rugalmas, bízd rá. És vigyázz, mert a tej hajt. De nem kell naponta a fél liter tejbõl. Egy 21 hónapos kisfiú anyukája.

Miért kellene meginnia fél liter tejet egy 21 hónapos kisfiúnak? A nagy gyerekeknél is 2 dl az ajánlott, vagy fél liter is. Ha adsz neki napközben más tejterméket, nem kötelezõ tejet innia. Egyébként a szervezet mindig azt kívánja (kiegyensúlyozott táplálkozás esetén), amire szüksége van. Az enyém 2 dl-t iszik tejbõl, néha 3-at. De mellette kap vizet, teát, gyümölcslevet. Nem tukmálom bele, annyit iszik, amennyi jól esik neki. Szóval, szerintem legyél rugalmas, bízd rá. És vigyázz, mert a tej hajt. De nem kell naponta a fél liter tejbõl. Egy 21 hónapos kisfiú anyukája.
Semmi! A tejben található kalciumot másféleképpen is be lehet vinni a szervezetbe. pl.: ahogy írtad egyéb tejtermékkel
Az én fiam 3 éves és soha életében nem ivott még tejet, mert nem hajlandó megkóstolni semmilyen más innivalót a vízen kívül. Még teát és gyümölcslevet sem hajlandó a szájába venni. Én is túróval, joghurttal, saját készítésû pudinggal pótolom a tej nemivását :) .
A kérdező hozzászólása: A védõnõ az anyósom szinte mindenki körülöttem ezt mondja állandóan, hogy jaj nem issza tejet! Igazából apa se én se iszom a tejet annyira .Mást iszik gyümölcsleveket , teákat meg vizet inkább.Köszi szépen a válaszokat megnyugtatóak.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy igazad van kedves elsõ válaszoló, hogy a test tudja mire van szüksége.Mert a fiam nyáron még a földbõl is kihúzta a hagymát és fokhagymát , most meg nem kell neki.Egyébként azért adok neki tejet, mert a tápszert nem hajlandó meg inni.

7 és fél hónapos a fiam, és nem érzem rajta, hogy én, az anyja olyan fontos volnék neki. Más is érez így?

Úgy melengetné az anyai szívemet, ha látnám rajta, hogy én olyan fontos vagyok neki. A családban bárkivel elvan, játszik, bárki etetheti, stb. Ha a szobában játszik és kimegyek, nem mondanám, hogy azonnal hiányolni kezd. Azt olvastam, hogy 3-6 hónapos kor között kezd nyilvánvalóvá válni a baba számára, hogy ki az ? anyja. Hát ?szintén szólva én nem érzem rajta egyértelm?en, hogy hozzám lenne a leger?sebb a köt?dése.

Legjobb válasz: a fiam is 7 hos, elvan barhol, barkivel de ha beuti vmilyet, ha vmi baj van, akkor senki se tudja megvigasztalni, csak en pont ma reggel gondolkoztam ezen milyen igazsagtalan, amikor reggel apa utan kuszott ranevetett en meg hiaba beszeltem hozza (most itt alszik a kezemben :) hat ez van. el kell fogadni. mi ilyen szeriatartozek vagyunk :)

a fiam is 7 hos, elvan barhol, barkivel de ha beuti vmilyet, ha vmi baj van, akkor senki se tudja megvigasztalni, csak en pont ma reggel gondolkoztam ezen milyen igazsagtalan, amikor reggel apa utan kuszott ranevetett en meg hiaba beszeltem hozza (most itt alszik a kezemben :) hat ez van. el kell fogadni. mi ilyen szeriatartozek vagyunk :)
Én a 3. vagyok, a 10 hónapos anyukája. A lányom még SOHA nem sírt, mikor kimentem a szobából, sõt, ha elmegyek otthonról, és a nagyival integetnek az ablakból, akkor sem. Én ennek hihetetlenül örülök. :) A kislányomat imádom, õ is engem, de nagyon bízom benne , hogy minket elkerül a szeparációs szorongás :)
az én kislányom is 7 hós és 5.5-6 hónaposan volt egy olyan nyûglõdõs idõszaka, h mindig sírt, ha nem látott, senki nem foghatta meg, csak én... stb... most meg, 7 hósan bárkivel elvan, és én sem érzem, h irtóra kötõdne, de tudom, hogy nem így van. Sztem irtóra kötõdik õ, ha baj van...:-)))) de mikor nem, akkor meg HÁLA ISTENNEK jól elvan másokkal is. Én ennek csak örülök! Sztem te se parázz ezen. Lehet, h nála majd a 2 év után jön az igazi "árnyék-korszak", mikor árnyékként követ mndenhova és le sem fogod vakarni. Sztem igaza lehet a férjednek.
Kisfiam 7 hónapos, látszik rajta hogy én vagyok a legfontosabb neki, nekem mindig mosolyog, ha másra egyáltalán nem akar. Én viszont azt szeretném, ha már ezen kívül mással is kitudná mutatni, pl. egy ölelés. Szerintem ez még korai, szóval ne keseredj el.
Amikor fiam ilyenkorú volt, õ is elvolt bárhol, bárkivel. Ahogy nõtt úgy lett egyre anyásabb. A lányom 7 hónapos, õ meg pont az ellenkezõje, ha kimegyek a szobából sír, ha nem lát nyavajog.
Kislányom 10 hónapos, most van pár napja, hogy odamászik hozzám, és odabújik, vagy az ölembe rakja a buksiját egy percre. :) ) Nagyon szívet melengetõ. :) 7-8 hónaposan nálunk is így volt mint Nálatok :)
Mást is jelenthet, hogy úgy érzed nem hiányol, ha kimész, ez jelentheti azt is, hogy bízik abban, hogy visszajössz. Ezt most a gyermeklélektani ismereteimre alapozom, mert sajnos gyermekem nincsen. Minden kisgyermek máshogy reagál a környezetére. amúgy próbáld gyakran a karodban tartani, és szoptasd még, ha lehet, mert erõsíti az anya gyermek kapcsolatot, de ha minden szükségletét eddig kielégítetted, felvetted ha sírt, stb.... akkor valószínû kialakult már a kötõdés, és csak azért csendes veled, mert bízik benned. Erõsítsd a kapcsolatotokat továbbra is, nincs gond.

Van egy barátnőm aki kicsit megváltozott erre a tanévre. Osztálytársam és az LB-m. Nagyon nagylánynak hiszi magát és mutogatja magát a fiúknak. És már szinte hozzám se szól, csak a fiúk körül van. Félő hogy elveszítem? O. 0

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok? Nekem is volt ilyen 9. elején, azt a lányt hanyagoltam, de jobb is mert azóta hatalmas [email protected] lett belõle, találtam értékes embereket helyette :) Szerintem jobb lenne ha te is ezt tennéd :)

Hány évesek vagytok? Nekem is volt ilyen 9. elején, azt a lányt hanyagoltam, de jobb is mert azóta hatalmas [email protected] lett belõle, találtam értékes embereket helyette :) Szerintem jobb lenne ha te is ezt tennéd :)
Elérkezett az az idõszak amikor a f*sz fontosabbá válik a csajoknak a barátnõjüknél Õszintén sajnálom :(
"Elérkezett az az idõszak amikor a f*sz fontosabbá válik a csajoknak a barátnõjüknél" ez az igazság, és ezt senki nem vitathatja
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjon vlkinek a jó válaszát rosszikonra kattintottam és vlmit kiírt. Hát köszönöm szépen.Õ 13 éves én 14.És 8.-ok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Lehet az is hogy csak azért lett velem ennyire jóba mert én nem vagyok a fiúk álma õ meg az?o.0 (laposka okos lány vagyok õ meg az a tipikus jócsaj)
Lehet, vannak olyan emberek, aki csak azért barátkozik a másikkal hogy valakivel össze tudja magát hasonlítani, ezért ösztönösen a gyengébb/csúnyább/butább barátnõt keressük/keresik.
A kérdező hozzászólása: Pár napja buliba voltunk barátnõnknél mindketten.Volt ott két fiú is.És mindig õk körülöttük forgott.Meg a lányoktól azt kérdezte hogy jó a s*ggem meg h szép vagyok? ..... Normális az ilyen szerintetek?
Mindenkinek eljön egyszer ez a korszak, normális :)

Éppen költözünk, hogy oldjam meg, hogy ne viselje meg nagyon a két és fél éves fiamat?

Eddig a mamával egy házban laktunk/lakunk de külön lakrészen. Mindennap járunk a házhoz(ahova költözünk) újítgattuk,felhoztuk a dolgainkat,most ott tartunk,hogy kész a beköltözésre! Szegénykémnek,mostanában sok új dologgal kellett szembenéznie,többek között megszületett a kistesója is! Költözzünk fel egyik pillanatról a másikra? Vagy fokozatosan? Mivel közel lakunk a mamához,így mindennap meglátogatjuk majd!

Legjobb válasz: szia!Sztem fokozatosan!nekünk az emelet lett kész kb 3 hónapja.Míg készült nagyon sokat feljártunk meglesni Apát..Mikor kész lett pár hétig egy másik rendesen ágyban altattam fent a szobájában délutánonként.És még igy is megviselte...Sokáig átjárt hozzánk,többször felébredt.Nem sírt,nem félt semmi ilyen csak szokatlan volt neki h külön szoba,új ágy és persze h mi nem vagyunk vele..de kb másfél hónapja szépen elalszik van h egyedül is nem jön már át hozzánk.sok energiánk van benne de megérte.így jobb neki is és nekünk is.pláne h kistesó is van...sztem elõször pár órákat töltsetek ott el,aztán már lehet egy alvást,csináljatok ott vmi közös programot.szobáját rendezgesse õ ahogy tudja.stb...aztán már lehet több idõt és végül meg ott ragadtok:)könnyü költözést...

szia!Sztem fokozatosan!nekünk az emelet lett kész kb 3 hónapja.Míg készült nagyon sokat feljártunk meglesni Apát..Mikor kész lett pár hétig egy másik rendesen ágyban altattam fent a szobájában délutánonként.És még igy is megviselte...Sokáig átjárt hozzánk, többször felébredt.Nem sírt, nem félt semmi ilyen csak szokatlan volt neki h külön szoba, új ágy és persze h mi nem vagyunk vele..de kb másfél hónapja szépen elalszik van h egyedül is nem jön már át hozzánk.sok energiánk van benne de megérte.így jobb neki is és nekünk is.pláne h kistesó is van...sztem elõször pár órákat töltsetek ott el, aztán már lehet egy alvást, csináljatok ott vmi közös programot.szobáját rendezgesse õ ahogy tudja.stb...aztán már lehet több idõt és végül meg ott ragadtok:) könnyü költözést...
mármint h nektek van kistesó nem nekünk:) kicsit össze-vissza lett de fél szemem a lányomon:)
A kérdező hozzászólása: Már volt, hogy itt aludtunk, de nagyon nehezen aludt el, pedig a saját ágya, ágynemüje, plüssei is itt vannak.Éjjel sokszor felébredt, sírt, reggel pedig rögtön mennünk kellett mamához! Többször volt, hogy vissza kellett vinni mamához éjjelre, mert nem volt hajlandó itt aludni! Délután meg mégúgyse:( Minket is megvisel, nehéz átszokni, szegénykémnek meg mégnehezebb!
Mi már kétszer is költöztünk 3 éves lányommal. Az elsõre alig emlékszik, csak 1 éves volt, a másodiknál pedig 2 éves. Akkor ráadásul másik városba is költöztünk, így csak egyszer járt a mostani lakásunkba, mielõtt költöztünk volna. Utána mindnet felraktunk a teherautóra, és az új lakás elõtt vártuk. (mi elõbb értünk fel) Hagytuk, hogy a saját szobáját õ "rendezze be", hogy hol legyen az ágya...stb. Néhány napig furcsa volt neki, volt, hogy a másik irányba indult pl el, ha a konyhába akart menni...ilyesmik. De semmi komolyabb. Szerintem nálatok is célszerûbb lenne, ha eldöntenétek, hogy mondjuk pénteken átköltöztök, és akkor nem érzi azt, hogy még vissza lehet menni. Mostantól ez van, a mamához meg átmegyünk majd. Lehet, hogy kicsit drasztikusnak tûnik, de hamarabb elfogadja.... sok sikert:)
Én is a "hirtelen verzió" híve vagyok. 18 hónapos fiammal költöztünk. 1-2 alkalommal jött velünk, amikor ránéztünk a festõre vagy elvittünk valamit. Aztán egy hétvége alatt átpakoltunk és este már ott aludtunk. Semmi gond nem volt, én rosszabbra számítottam. Végül is a bútorai, a játékai, a szülõk stb. ugyanaz maradt körülötte. Egy -két nap alatt belakta a lakást, teljesen otthon lett. Eleinte megijedt az új zajoktól, forgalmasabb helyen vagyunk, mint régen, de egy hét alatt azt is megszokta. A szüleim viszont most is hiányoznak neki, mert elõtte mi is együtt laktunk. 3 hónap telt el, de még mindig többször is emlegeti õket napközbe is. Ettõl független én úgy gondolom, hogy egy elhúzott költözés csak összezavarja.
Mi igaz csak telken belül költöztünk másik épületbe, de nem volt gond. Reggel a keresztanyja elvitte magához, mi átköltöztünk és másnap reggel már az új házba jöttünk haza. Nem volt gond, pedig az új házzal külön szobát is kapott, mert addig velünk aludt.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó ezeket olvasni, de nálunk nem fog ilyen egyszerûen menni az biztos! Mert amikor ott akartunk aludni akkor nagyon sírt, egyszerûen nem tudtam megnyugtatni:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!