Találatok a következő kifejezésre: A fiam és (5271 db)

Örököltünk apámtól öten egy háznak az egyharmadát. Az unokatestvér oda költöztetheti-e a fiát és a fia családja? Én azt hallottam, hogy az unokatestvér fiának albérletet kell fizetni felénk! Tudtunk nélkül költöztette oda.

Legjobb válasz: És ha nem használja a ház egyharmadát miért kellene fizetnie? Mondjuk az egyharmad üresen áll, Te (ti) akár oda is mehetnél.. Kevés az információ....

És ha nem használja a ház egyharmadát miért kellene fizetnie? Mondjuk az egyharmad üresen áll, Te (ti) akár oda is mehetnél.. Kevés az információ....
Az ilyen dolgok általában megegyezés kérdései. Mint tulajdonosnak persze van beleszólásotok hogy mi történik az épülettel/épületben, de ha jól számolok, akkor fejenként 1/15-öd tulajdonotok van... Ki a tulajdonosa a másik 2/3-nak?
Van valakinek haszonélvezeti joga? Gondolom anyukádnak igen, akkor pedig õ dönt mindenrõl, mert a haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdoni jog.
Kérhettek. Kérhettek tõle toronyórát lánccal, csak lehet nem ad. És akár hogy is, de nm éri meg azért a havi ezer forintért a per, kötekedés, stb.

Mi a fika es "turni az orrodat" es "szivni az orrodat" angolul?

Ezt csinaljak az angolok a metron :)

Legjobb válasz: fika az lehet snot, picking the nose, ez az orrot túrni. mond nekik hogy Stop nose picking!

fika az lehet snot, picking the nose, ez az orrot túrni. mond nekik hogy Stop nose picking!

Ma 3 hónapos a fiam, és még nem fordult oldalra, ez gond? Másnak fordul már az oldalára?

Legjobb válasz: Nem egyformán fejlõdnek,,Gondolom fiad van.:)Azok kicsit lustik és késõbb ülnek fel késõbb kezdenek járni stb.

Nem egyformán fejlõdnek, , Gondolom fiad van.:) Azok kicsit lustik és késõbb ülnek fel késõbb kezdenek járni stb.
Bocs most olvasom, hogy fiú*** Akkor ez a baj, , , Magyarul semmi baj!!!! :D
Nekem is pont ma 3 hónapos a lányunk és mienk sem fordult még oldalra. :) ))
Fiam három nappal 4 hónapos kora elõtt kezdett próbálni oldalra fordulni. Majdnem egy hónap múlva fordult elõször hátról hasra.


Másnál hogy alakult ki, mivel játszik a gyerek? 2, 5 éves a fiam és babázik, az baj? Nekem kéne "elterelnem" a babákról?

vagy hagyjam hagy játszon vele, (eteti, itatja,fürdeti, szoptatja!!!)

Legjobb válasz: 3,5 éves a fiam, a bölcsiben babázik. Egyik nap a gondozónõ úgy fogadott, hogy a fiam babázik és meg is szoptatja a babát (ugyanúgy, ahogy tõlem látta). Kérésemre megmutatta a fia a babát, Andrásnak hívja. Hozzátenném, hogy van egy kisöccse, aki András. A gondozónõ és én is azon a véleményen vagyunk, hogy babázzon csak, neki ez még játék, nem igazán tudja, hogy ez lányos dolog. Emellett nagyon szeret fõzni is:-) Szerintem hagyd, hogy babázzon, nem kell semmivel sem elterelned a figyelmét! Nincs esetleg kisebb testvére, mert akkor szokott ez elfordulni?

3, 5 éves a fiam, a bölcsiben babázik. Egyik nap a gondozónõ úgy fogadott, hogy a fiam babázik és meg is szoptatja a babát (ugyanúgy, ahogy tõlem látta). Kérésemre megmutatta a fia a babát, Andrásnak hívja. Hozzátenném, hogy van egy kisöccse, aki András. A gondozónõ és én is azon a véleményen vagyunk, hogy babázzon csak, neki ez még játék, nem igazán tudja, hogy ez lányos dolog. Emellett nagyon szeret fõzni is:-) Szerintem hagyd, hogy babázzon, nem kell semmivel sem elterelned a figyelmét! Nincs esetleg kisebb testvére, mert akkor szokott ez elfordulni?
Mindenképp hagyjad, a kislányom is játszik autókkal! Nem szabad beleavatkozni, a szerepjátékok nagyon jók, fõleg, ha magától csinálja! Ettõl még nem fog "eltévelyedni" a nemi identitásában...
Szerintem se aggódj. Az én lányom, nem babázik, a fiusabb játékokat szereti. Van neki ez is az is. Ezt választotta. Gondolom tõled látja és utánoz. A gyerekek leutánoznak bennünket :) Ha a nemi identitással lenne probléma, azon nem tudsz segiteni úgysem. Az már régen eldõlt.Már a pocakban. De a babázásbõl SEMMIRE nem kell következtetni.
1 vagyok! Min leírtam, valóban van egy testvére, így téged utánoz! Nem fogják csúfolni, ha oviba megy, mivel a fiam épp a bölcsiben babázik a lányokkal. Sõt, szinte csak a lányokkal játszik. Szerintem éppen jó dolog! Olyan gondossággal bánnak a babával, mint mi is a gyermekinkkel. Ilyenkor úgy elérzékenyülök.
Szia! Semmi baj (En kisfiam 2, 5 eves, ö nagyon fius a baba nem kell neki, ö macit etet, kisteso meg nincs, de ö a babazas reszböl, mivel müszaki gyerek nagyon a babakocsi tologatast imadja). Nem kell eröszakkal elvenni töle az csak art, ha zavar vagy felsz hogy kicsufoljak, akkor csabitsd mas jatekokhoz.Es valoszinüleg teged utanoz, mert sokat van veled bizonyara. Egy kis ferfias program is segithet apukaval, nagypapaval, barattal. Autokat nezni vagy labdazni. Akkor kell csak aggodni ha ez a jatek komolyabbra fordul es mast egyaltalan nem akar csinalni, akkor lehet valami gond. Es a gyerek azzal jatszik amije van, amiket kap :) vagy amit megszerez :)
A kérdező hozzászólása: Apa a kanyarban van itthon kb.rengeteget dolgozik sajnos:(( Nagyszülõk nincsenek, nekem van egy bátyám de Amerikában lakik.szóval ennek megfelelõen félévente egyszer látja.. A szomszéd apuka szokott vele labdázni néha, mert neki is kisfia van.
Az utolsó szerintem nagyon jó ötletet adott! Nem szabad tiltani, viszont egy-két fiús program apával nagyon jó megoldás lehet. /2 éves fiú anyukája/
A kérdező hozzászólása: Igen, ebben igazad van, én is szeretem látni milyen kedves a kisfiával:) Azért is különösen érdekes a dolog, mert nem igazán beszél, de a babának vmi aranyos nyelven "magyaráz". Én csak nem akarom, hogy az oviban (közösségben, mert egyenlõre még nem oviba megy tavasztól) anyámasszonykatonája legyen. Én emlékszem mikor ovis voltam, volt egy kisfiú aki szintén babázott és hozzánk, lányokhoz húzott inkább.na õbelé aztán senki se volt "szerelmes" mert olyan lányosan viselkedett szinte mintha lány lenne, szóval a papás-mamásban õ inkább mama volt :) ) vagy hogy mondjam:) )
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy fura lesz amit írok, de nincs énnekem semmi bajom azzal, ha akár a nemi identitása látszik meg a babázáson. Akkor is az én fiam, csak esetleg csúfolni nem fogják emiatt? Most megy majd közösségbe. Elvenni nem akarom tõle, mert nagyon szereti a "kisfiát" :) ) Van egy huga igen, nyilván a szoptatást onnan látja:) Azért az más hogyha egy lány fiús, mintha egy fiú lányos...az elõbbi jóval inkább elfogadott. Azon én se aggódnék, ha a lányom autókázna (ez milyen furcsa, de így van mégis..)
NAgy dolog az én fiam meg tündérke akar lenni a farsangon, mint a nõvére. :) Ez mind csak a fejlõdésük hasznára válik, mert a szerepek tanulása, és minél többé, arra sarkalja õket, hogy nyitottabbak legyenek mások iránt.

Mitörtént? A gmail nem enged be a fiókomba, és új jelszó kérésénél azt írja, hogy a fiókot törölték, és már nem állítható vissza. Mi a hiba oka? (ez egy nagyon fontos email fiókom volt. )

Legjobb válasz: Teljesen mindegy mi volt benne ha már törölve lett. Ha csak amiatt érdekes hogy azon kapsz fontos leveleket, regisztráld újra.

Teljesen mindegy mi volt benne ha már törölve lett. Ha csak amiatt érdekes hogy azon kapsz fontos leveleket, regisztráld újra.

Fiam jelenleg a nejem és az én tulajdonomban lévő lakásban él családjával. Mindketten szeretjük ezt a fiúnkat és szeretnénk neki adni ajándékba a lakást. Milyen illetéket vagy adót kell fizetni ilyenkor, akár nekünk, akár a fiúnknak?

A lákást 10 éve vásároltuk, cca 12 MFt-t ér. A másik gyerekünket másképp kívánjuk helyzetbe hozni és nem akarunk köztük feszültséget okozni, esetleges halálunk esetén.

Legjobb válasz: Egyenes ági rokonok között az ajándékozás ILLETÉKMENTES!

Egyenes ági rokonok között az ajándékozás ILLETÉKMENTES!
Egyenesági rokon, tehát illeték és adómentes.
Ezt érdemes lenne ügyvéddel megbeszélni, de szerintem , az ajándékozás után az ajándékozottnak (a fiadnak) illetéket kell fizetni, ami jelenleg 18 milliós értékig 11%-a az ingatlan értékének. Ha vásárolna, legalább papíron, akkor csak 2%. Mivel 5 évnél régebben vásároltad az ingatlant, nem kell az eladásból származó bevétel után adóznod, így még mindig jobban jártok, ha írtok egy normál adás-vételi szerzõdést a lehetõ legkisebb, de hihetõ áron (leellenõrizheti az illetékhivatal, amit mostanában gyakran meg is tesznek, mivel nem sok ingatlan cserél gazdát, van kapacitásuk ellenõrizni). Az ügyvédi költség még ezen felül általában 1% szokott lenni, de ügyvéd nélkül sajnos ezeket az ügyleteket nem lehet intézni.
úgy van, ahogy az elsõ mondta, rögzítsetek azonnal mindent, a jog legyen rendben és kész.. a legközelebbi családtagoknak való ajándékozás pedig illetékmentes, igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jótanácsokat. pont azért itt kérdeztem meg, mert másoknak már lehetett ilyen ügylete az életben és jó tanácsot kaptam a további, a másik gyermekem ellátmányához is. Gondolom azt is, hogy ezt az akciót a Közjegyzõnél le lehet bonyolítani - azaz az illeték és adómentes átadás papírmunkáját. Azt azonban nem tudom az APEH felé is közölnöm kell valamit?
nem értem hogy ilyenkor mért nem ügyvédet keresnek fel.egyszerûbb, nem mondd hülyeséget , tnácsot ad meg elintéz mindent...mért itt kell kérdezi azt nem értem.megéri azta pár ezer ft-ot.itt meg ki tudja ki irogat vissza és mennyi igaz belõle..

Egy éves a fiam, és még mindig van éjszaka hogy többször kel, mi lehet az oka?

Ha jó éjszakánk van, akkor 1-2 megébredéssel megússzuk, de ha nem, óránkét forgolódik, felül, felsír néha, és alig alszik vissza.Fáradt vagyok emiatt nagyon.Még cicizik, és köztünk alszik.Foga miatt lehet, vagy most tanul önállóan járni és azért?Soha nem volt jó alvó, de néha borzasztó.Tapasztalat valakinek?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam is ezt csinálja. Én rájöttem, hogy a foga bántja. Egy héten keresztül éjszakánként hétszer kelt fel és mára kibújt a hetedik fogacskája és jobban is aludt, mert 9-tõl 4-ig nem ébredt. Én is nagyon fáradt vagyok és már olyan nagyon várom a fogázás végét. Most talán lesz 1-2 jobb éjszakánk és utánna szerintem a nyolcadik fogja bántani. A fiam is szopizik még és én együtt alszok vele, mert máshogy nem lehet bírni az éjszakázást. Sajnos nem tudtam neked segíteni, de leírtam, hogy nem vagy egyedül. :((

Szia! Az én fiam is ezt csinálja. Én rájöttem, hogy a foga bántja. Egy héten keresztül éjszakánként hétszer kelt fel és mára kibújt a hetedik fogacskája és jobban is aludt, mert 9-tõl 4-ig nem ébredt. Én is nagyon fáradt vagyok és már olyan nagyon várom a fogázás végét. Most talán lesz 1-2 jobb éjszakánk és utánna szerintem a nyolcadik fogja bántani. A fiam is szopizik még és én együtt alszok vele, mert máshogy nem lehet bírni az éjszakázást. Sajnos nem tudtam neked segíteni, de leírtam, hogy nem vagy egyedül. :((
Elõzõ vagyok. Az én fiam is egy éves.
14hónapos a fiam, és egy éves lett, egyik napról a másikra elmaradt az éjszakázás. Többet vacsizik, kevesebbet szopizhatott, leválasztottam:S:'( jön a tesó, nem bírom már. És a fogai miatt sem ébred, volt, hogy álmában nyüszörgött egy percig max, de szépen nyugodtan alszik reggelig.
11 hónapos fiam is ugyanilyen, az 1-2 ébredés már jónak számít:( Mindig is ébredt, és mivel szerintem nem lehet, hogy állandóan a foga fájjon, nem is lehet éhes, ezért én arra gondolok, hogy megszokásból ébred. Erre viszont sajnos nem tudom mi a megoldás... Talán ha abbahagyja a szopit, olyan 1 éves kora körül, mert már alig van tej, az jó hatással lesz az alvására. Remélem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én is az elválasztáson gondolkodom, hátha az majd segít.De még várok, és bízom a csodában:-)

Mitől lehet az, hogy egy 21 éves lányt még nem érdeklik a fiúk, és még nem volt kapcsolata?

Legjobb válasz: Hát, ez szerintem sokmindentõl lehet! vagy valami más jobban leköt téged, mint a fiúk utáni vágyakozás, vagy egyszerûen még nem szeretnél fiút! Esetleg a lányok?! Bár nem feltétlen ez lenne a megoldás! Volt valami póbálkozása fiúknak az irányodba és elutasítottad õket, vagy nem is próbálkoznak?

Hát, ez szerintem sokmindentõl lehet! vagy valami más jobban leköt téged, mint a fiúk utáni vágyakozás, vagy egyszerûen még nem szeretnél fiút! Esetleg a lányok?! Bár nem feltétlen ez lenne a megoldás! Volt valami póbálkozása fiúknak az irányodba és elutasítottad õket, vagy nem is próbálkoznak?
Akkor szerintem csak az lehet a baj hogy még nem találtad meg az "igazit"! Várj, keresgélj, és elõbb utóbb ugyis eljön az akire vágytál! Amugy csók volt már?
Próbálj meg keresni egy olyan pasit aki neked tetszik és te is tetszel neki. És ha kölcsönös a szimpátia akkor biztosan jól fogjátok érezni magatokat együtt.
És a barátnõidnek vannak barátaik? Vagy õket sem érdeklik? Nálad nem próbálkozott senki még? Vagy mit érzel ha ránézel egy "jó" pasira?
Hát pl. a neveltetés, vagy a vallási beállítottság, prüdéria, frigiditás (érzelmi frigiditás is), de ismerek olyat aki csak azt mondja 21-21 évesen, hogy azért nincs és nem is volt, mert õ elõbb tanulni akar, és nincs ideje. Megint mások csak nem találnak olyan pasit akibe bele tudnának szeretni, és anélkül nem megy nekik.
Mondjuk ronda, és nem kell senkinek. Vagy infantilis. Vagy fogyatékos. Vagy félrenevelték. Vagy papucs orrán pamutbojt.
A kérdező hozzászólása: Hát az volt a baj, hogy aki bepróbálkozott az nekem nem jött, be akivel meg összeakartam volna jönni, annak meg én nem jöttem be.Pedig nem vagyok nagyon válogatós.
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom engem csak szimplán nem érdekelnek és kész.
A kérdező hozzászólása: A barátnõimnek vannak barátaik meg minden, meg rólam is úgy tudják, hogy már volt nekem csak nem merem bevallani nekik hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nálam si próbálkoztak már, de sose az akit én akartam.
Mi a helyzet a szex terén? Próbáltad már (persze egyedül)? Milyen volt?

Tudnátok ajánlani extra széles ülőrészű babakocsit óriás bébiknek? A mostani kocsink már szűk a fiamnak, és még csak 7 hónapos. Szükségünk lesz egy másikra, amiben kényelmesebben elfér télen beöltöztetve is.

Legjobb válasz: Nekem egy 16,5 hónapos, igen nagy fiam van, 7 hónapos kora óta egy Peg Perego Pliko P3 compact completto babakocsink van, persze mi már csak a sportkocsi részét vettük. Kényelmes a fiamnak, bõven elfér benne.

Nekem egy 16, 5 hónapos, igen nagy fiam van, 7 hónapos kora óta egy Peg Perego Pliko P3 compact completto babakocsink van, persze mi már csak a sportkocsi részét vettük. Kényelmes a fiamnak, bõven elfér benne.
Nekünk egy Pierre Cardin korábbi modellje van. Nagyon jónak találom, és a mi fiunk is jó kis paraméterekkel rendelkezik elsõ perctõl kezdve.
Hauck shopper babakocsink van, elég széles az ülõfelülete, nagyobb babáknak is kényelmes (télen is).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!