Találatok a következő kifejezésre: A fiúk tehetnek, hogy (49 db)

Mit tehetek az ellen, hogy ne legyen alkoholista a fiam?

A fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, õ nem volt itthon. Egyszer csak a kezem ügyébe akadt egy üveg szeszes ital, a Jagermaster nevû, amit megpróbált eldugni. A negyede hiányzott belõle. Amikor hazatért, kérdõre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét és minek iszik. Azt mondta, egy barátjától kapta születésnapjára (1 hete lett 18 éves) és nem magának vette a zsebpénzén. Nagy nehezen kinyögte, hogy hívják azt a barátját, aki neki adta, és mivel ismerem a szüleit, megkérdeztem, tényleg az õ gyerekük adta-e a szeszes italt a fiamnak. A szülõk pedig mintha természetes dolog lenne, azt mondták igen, így történt, és utólag is boldog születésnapot kívánnak neki. Annyira leblokkoltam ezen a hozzáálláson, hogy nem is folytattam velük a beszélgetést.

Legjobb válasz: Feltûnt, hogy a "gyereked" 18 éves? Tényleg, milyen alapon veszed el, amit õ kapott ajándékba? Hol érzed jogosnak ezt? Van egy maholnap felnõtt fiad, tessék felfogni és úgy viselkedni! Szülõként is változnunk kell, nem csak a gyerek nõ fel! Ideje elengedni és megengedni neki, hogy saját döntéseket hozzon! N30

Feltûnt, hogy a "gyereked" 18 éves? Tényleg, milyen alapon veszed el, amit õ kapott ajándékba? Hol érzed jogosnak ezt? Van egy maholnap felnõtt fiad, tessék felfogni és úgy viselkedni! Szülõként is változnunk kell, nem csak a gyerek nõ fel! Ideje elengedni és megengedni neki, hogy saját döntéseket hozzon! N30
18 eves, nem 8.
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan. És senki se akadt fent azon, hogy a fiam eldugta elõlem a szeszes italt, ahelyett, hogy megmutatta volna nekem, mit kapott születésnapjára. Elmúlt 18 éves? Ez szerintetek feljogosítja arra, hogy elkezdjen zugivó életmódot folytatni? Én szültem, és az én fiam, felelõs vagyok az életéért. Bármi történik, csak rám számíthat, az emberek bármelyik pillanatban kihasználhatják. Õk sose fogják az õ érdekeit annyira szem elõtt tartani, mint én!
9-es válaszoló vagyok: 2 fiam van. Azért dugta el, mert tudta h így reagálod le.
Jéééééézusom! Köpni nyelni nem tudok! SÜRGÕSEN keress fel egy szakembert kérdezõ mert így rövid távon elfogod veszíteni a fiadat ahogy a saját lábára tud állni! Ez egy nagyon beteges hozzá állás! Szegény Fiúnak elég sanyarú élete lehet melletted!
Ez a srác amint tud otthonról menekülni, úgy rád fogja vágni az ajtót, hogy kiszáll a helyébõl...
Könyörgöm 1 hét alatt meginni egy negyed üvegnyi Jagert NEM zugivó életmód!!! (Csak zárójelben jegyezném meg hogy egy 18 éves, NAGYKORÚ fiú és az anyja ennyire egymásra legyen utalva az anya szerint)
Szerintem vonulj be egy elmegyógyintézetbe drága kérdezõ.Eszednél vagy???1 kics.eszett üveg AJÁNDÉK piáról beszélgetünk amit a fiad kapott a 18.születésnapjára.Attól, mert te leragadtál 1960-ban attól az élet ám megy tovább.Kapjál magadhoz de sürgõsen vagy pedig ne csodálkozz ha ezekben a hetekben látod utoljára a fiadat.Szegény gyerek, vajon milyen bûnt követett el elõzõ életében hogy egy ilyen szörnyû anyja lett?!
"Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan." Na idefigyelj. Nézzed meg más kérdéseknél, hogy az itteni válaszolók a legtöbb esetben mennyire is "kamaszellenesek"! Például a legtöbb helyen azt javasolják szülõknek, hogy ne engedjék el xy dolgokra, s a gyerekeknek is leírják, hogy ne csodálják, hogy 15 évesen nem engedik el a Sziget Fesztiválra. De itt ebben az esetben akárhogy is nézzük, a gyerekednek van igaza. Negyed üveg Jägertõl, ami egy hét alatt fogyott el, senkinek nem lesz semmi baja. Sõt, nézzél utána, napi egy pohár vörösbor EGÉSZSÉGES! Alkoholista lesz ennyi italtól valaki? NEM. (Negyed üveg Jäger kb. ekvivalense napi egy pohár vörösbornak alkoholtartalomban.) Napi egy felestõl sem lesz alkoholista még SENKI. Meg napi egy pohár-korsó sörtõl se. Alkoholista majd akkor lesz, ha 1-2 nap alatt iszik meg egy üveg Jägert és ki lesz borulva, ha nem szerzi meg a következõt... Szóval gondolkozz egy kicsit, gondold át az egész hozzáállásodat a gyerekneveléssel kapcsolatban... Túlkorlátozod. Én amúgy személy szerint heti 2-3 alkalommal megiszom egy fél literes jól lehûtött sört, leginkább a focimeccseknél, de egyáltalán nem tartom alkoholistának magamat. Sõt, évente 2-3 alkalommal még be is lehet szerintem rúgni. És még engem az ismerõseim eléggé konzervatívnak tartanak... 18/F
Amúgy az elõzõ válaszomban egyáltalán nem a Sziget Fesztivál a lényeg. Bármivel behelyettesíthetõ, ami mondjuk egy többnapos dolog, vagy mondjuk a lányokat se javasolják, hogy elengedjék a barátjukhoz ott aludni, ha mondjuk fél évnél fiatalabb még a kapcsolat.
3 gyerekem van "kedves" kérdezõ! És van egy 22 éves, egy 19 éves és egy 15 éves! Õk is kaptak már alkoholt, de nagyon jol tudják, hogy nem fogom tõlük elvenni, mivel 1. ÕK kapták, és [email protected] nem te! 2. Azért nem mutatta meg neked, mert tudta, hogy ekkora egy idióta anyja van, és jobbnak látta eldugni! 3. Add neki vissza, vagy ne csodálkozz, ha elveszíted!!! 43/N
Én sem mutattam volna meg mert már aznap elfogyott volna szerintem a barátaimmal :)
"Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan." Nekem is vannak "gyerekeim". A legidõsebb már a 30-at veri. És voltak elhajlásaik is. Az egyik egyszer egy hétig nem józanodott ki. De ez nem hogy belefér, hanem szerintem kell is. Fiatal korban igenis csináljon az ember hülyeségeket! Mert emlékezni csak azokra fogunk, a jól végzett munkára ellenben sohasem. 55F
Persze kérdezõ biztos mindenki hülye és téved csak te nem... am ismerõs a helyzet szintén ilyen anyám van 22/
F
Drága Kedves Kérdezõ! A fiad TIZENNYOLC éves. Felnõtt ember. Nyilván a te barom hozzáállásod miatt dugdosta szerencsétlen a piát. Attól nem lesz alkoholista, mert legurított egy NEGYED!!! üveg Jager-t felnõtt ember létére. Ne úgy kezeld, mint egy 11 éves kiskamaszt, sõt, ne is kamaszként kezeld, hanem FELNÕTT emberként mert már az. Tudom, hogy fáj beismerned, de ez az igazság. A hozzáállásoddal pedig pont az ellenkezõjét váltod ki annak, amit el akarsz érni: hogy ne legyen alkoholista. Ha még 18 évesen is szinte "tiltod" tõle az alkoholt, kis idõ múlva annyira rákezd "csak azért is", hogy megtudja, milyen a pia. Gondolkozz egy kicsit, ember!
Hát felnõtt jogilag de attól még a kamaszkor és felnõttkor között van igazából:D fiatal felnõtt inkább de igen igazatok van:)
Hát, minden okod megvan a félelmre, kérdezõ! Ha ekkora patáliát csapsz, mert egy hét alatt elfogyott egy negyed üveg JM, (amit mellesleg valószínûleg az elsõ napont ittak meg) akkor könnyen nevelhetsz a fiadból alkeszt. Én legalábbis úgy éltem kamszkoromban, hogy amit tiltottak, az volt a legérdekesebb. Gyanítom, nem vagyok/voltam ezzel egyedül.
Elõször is ülj le és tisztázd magadban, mi az igazi oka a félelmednek, hogy alkoholista lesz a fiad. Valahol a saját múltadban keresd a rémület okát. Ha megtaláltad, ülj le a fiaddal, kérj tõle elnézést, és mondd el neki, hogy egy nagyon régi dolog miatt estél kétségbe, és nincs õvele semmi bajod. Valamint ígérd meg és tartsd is be, hogy felnõttként kezeled, hogy nem kutatsz a szobájában, és hogy nem ellenõrzöd le az állításait a barátja szüleinél. Iszonyatosan fájhatott neki a bizalmatlanságod. Ha jót akarsz mindkettõtöknek, soha ne vond kétségbe, amit mond.
18 éves lett, kapott EGY üveg szeszistalt, attól mert azt megissza, még NEM lesz alkoholista! Szerinted egy üveg piától, amit Õ KAPOTT A SZÜLETÉSNAPJÁRA, vagyis máskor nem ilyenre költ, ennyitõl alkoholista lesz? Add neki vissza, õ kapta!!!!!
Például ha te magad normálisan állnál az alkoholhoz, az segítene neki. A kulturált alkoholfogyasztás véd az alkoholizmus ellen. Az alkoholizmus az, mikor már nincs benne kulturális érték, csak a hatásáért isszák. Másrészt azzal is tehetsz (tehettél) érte, hogy a fiad úgy nevelted, hogy az érzelmi élete egészséges legyen. Persze ez hajlamon is múlik, de a szükõk példáján is.
Azért mert a fiad kapott egy üveg Jagert, és ivott is belõle, az miért jelentene egyenes utat az alkoholizmus felé ? Jogilag már nagykorú, legálisan ihat azt, amit akar. Az, ha néha iszik a barátaival, ne adj isten egyszer-kétszer többet iszik a kelleténél, az még nem alkoholizmus.
Felfogod, hogy nagykorú fiad van? A negyede hiányzott az üvegnek, az semmi. Ne terrorizáld szegény fiút, mert ott fog hagyni a fenébe.
A tiltott dolgok mindig vonzóbbak. Ha 18 évesen most ivott elõször nagyobb a baj, mint ha nem lett volna akkora csoda az elmúlt években. Ha eddig is így álltál hozzá, és soha nem ihatott egy pohár pezsgõt szilveszterkor, akkor nem csoda, hogy nem osztja meg veled, mit kapott ajándékba. Merev vagy, rugalmatlan. Lazíts egy kicsit, az ég szerelmére!
Alkoholista inkább az lesz, akinek lelki problémái vannak. Ha zsarnokoskodsz, kérdõre vonod, gyerekként kezeled, nem hagyod, hogy felnõjön és önállóan döntsön, akkor lehetnek.
én most 36 anyuka vagyok, de emlékszem, 18 évesen már én is iszogattam alkalmanként szeszesitalt, havi egyszer, házibulin, rendezvényen, stb. mondjuk én vörösbort, de csak mert arra volt elég a zsebpénzem :) persze ha akadt valami jó pia, azt is megkóstoltam :) a mostani fiatalok pláne belekerülnek ebbe a dologba. ettõl még senki nem lesz alkoholista. én 24 éves koromtól kezdve igencsak belecsaptam a bulizásba, csupa nagyivó barátnõm volt, 3-4 deci whisky vagy 8 tequila, vagy éppen 2 üveg pezsgõ is volt a "rekordom", minden szombaton, de lehet, egy idõbe még plusz péntekenként is mentünk bulizni, és ittunk... ezt csináltam 30 éves koromig, aztán állj.. és nem lettem alkoholista. akik attól félnek, hogy alkoholizmushoz vezet az ivás, azok általában rossz emlékekkel élnek - úgy vettem észre, hogy az ittasan "kellemetlenül viselkedõ" alkoholista szülõ vált ki ilyet az emberbõl, és így egyfajta félelmet az alkoholtól. az ilyen ember aztán mindig nagyon félve kezeli az ivás kérdését, maga vagy egyáltalán nem iszik egy kortyot se, vagy szégyenkezik, ha évente egyszer megengedi magának, ha mondjuk nem szilveszter van, és el se tudja képzelni, van olyan, hogy valaki "okosan" kezeli az alkoholkérdést.
Tudom, hogy nem ez a lényeg, de minek takarítod a felnõtt fiad szobáját. Add neki vissza az italt, és mond meg, hogy ok, felnõtt, hozhat döntéseket, de lássa is el magát. Két dolgot érhetsz ezzel el: Mikor kirepül, sok-sok pofon fogja érni és nem fog megállni a lábán. A másik: lehet már rég tudja, hogy elõled titkolni kell dolgokat, és már rég járja a maga útját titokban!
Szegény srác... milyen lehetett az elmúlt 18 éve, ha még egy üveg piát is rejtegetnie kell... tuti bulizni se jár, meg semmi... attól, még hogy kap egy üveg piát, nem lesz senki alkoholista, nem züllik le, stb. engem is 15 éves koromtól elengedtek bulizni, sose tiltottak se a cigitõl, se a piától, de nem voltak jó véleménnyel egyikrõl sem. Persze, én azért is ittam mértéktelenül bulikban, meg cigiztem, de pár év múlva megjött az eszem és megtanultam az ivásban is hol a határ, a cigit meg abbahagytam... kábítószert sose próbáltam, volt rá lehetõség, de azt nem mertem kipróbálni. Én is srác vagyok
Tök normális, hogy 18 évesen ilyet kap a születésnapjára, ettõl még nem lesz alkoholista. Én pl amikor 16 voltam, kérdezte az egyik rokonom, hogy mit szeretnék a születésnapomra, mondtam, hogy mindennek örülök, de egy üveg whiskynek örülnék a legjobban.
Szegény srác... Nem egy üveg Jägertõl lesz alkoholista. Attól lesz, hogyha még majd 38 éves korában is korlátozni akarod meg rátelepedni az életére.
Ennyitõl szerinted bárki alkoholista lesz? Elég szélsõséges ember lehetsz, ha már ennyitõl alkoholistának gondolod. Most egy fiúnak 18. szülinapjára mit kellet volna vennie a barátjának? Kisautót, homokozó lapátot? Ne csodálkozz, hogy eldugta, ha ilyen lenne az anyám én is mindent eldugnék.
Nálam ez a nap kérdése. Az alkoholizmus nem a rendezett körülmények és normális lelki háttérrel rendelkezõ személyeknél alakul ki. Továbbá megelõzhetõ a mértékletességre tanítással. Na meg a srác nagykorú és az üvegbõl is röhejesen kis mennyiség hiányzott. Konkrétan ittak egy-egy felest a haverjával a szülinapja tiszteletére....
Kedves kérdezõ! Te ismered egyátalán az alkoholizmus fogalmát?! Az alkoholizmus az, amikor szenvedélyszerûen issza a negatív hatásai ellenére, nem az, hogy néha "belenyal" az üvegbe. És igen, mellesleg felnõtt, add neki vissza!!! (szánalom -.-)
szegény srác... Egy hárpia az anyukája...
Kedves kérdezõ! Hadd idézzek a kérdésedbõl. "fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, õ nem volt itthon" miért kell egy 18 éves, felnõtt ember szobáját takarítani, fõleg ha nincs otthon? Hagyj neki privát szférát, nem 5 éves már! "egy üveg szeszes ital" "A negyede hiányzott" EGY üveg. NEGYEDE. Az alkoholizmus nagyon nem itt kezdõdik. Ha 30 üres jageres üveget találtál volna, megérteném a problémádat, de így túlreagálod. "kérdõre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét" Milyen jogon költi erre a zsebpénzét? Egy nagykorú ember saját pénzérõl beszélünk. Milyen jogon szólsz bele? "1 hete lett 18 éves" Tehát tökéletesen legális hogy igyon. "barátjától kapta születésnapjára" "minek veszem el tõle azt, amit neki adtak ajándékba" "alig szól hozzám és az apjához akar menni inkább minden hétvégén" A fiad teljesen jogosan van rád kiakadva, hiszen alkoholizmussal gyanúsítottad, kutattál a szobájában és hatalmas hisztit rendeztél egy tökéletesen normális dolog miatt. "nem akarom, hogy lezülljön a piálás miatt" "képtelen megérteni, hogy tönkreteszi a saját és az én életemet is, ha alkoholista lesz" Te nagyon nem vagy tisztában vele hogy mi az az alkoholizmus. Nézz utána. Tanácsom: Sürgõsen kérj bocsánatot a fiadtól és add vissza neki a Jagert. A barát szüleit is hívd fel, és beszéld meg velük hogy túlreagáltad. Engedd el végre a felnõtt fiadat, ne kutass a szobájában és hagyd hogy élvezze az életet.
18-as vagyok, három fiam van:22, 20, 17 évesek. Az alkoholizmusba alapvetõen két út vezet. Egyik az élvhajhász , önzõ típus. Ez nemigen illik a fiadra. A másik a szorongó, görcsös, önmagával elégedetlen, boldogtalan. Utóbbiból, ha volt egy kicsi, alaposan ráerõsítettél a hisztiddel. Továbbra is tartom, hogy a fiad leírt személyiségéhez, és a "problémához" nem volt méltó a viselkedésed, és többet ártottál vele, mint használtál az adott kérdésben.
Oltasd be a fiadat is az apját is.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül az oltás és felnötnek hol lehet ilyet venni receptre vagy csak ugy?A háziorvosa adja be neki?
Ha megkapja az oltást, úgy is elkaphatja, enyhébbek lesznek a tünetek. Az én nagy gyerekeim annó nem kaptak védõoltást ellene, mert nem volt. Az oviban elkapták, de alig volt rajtuk 10-20 pötty. Hát, igen..az apukánál veszélyes lehet, nála lényegesebb az oltás..
felnõttkorban is a háziorvos adja be. azt nem tudom, hogy ingyenes-e, szerintem inkább tõle kérdezzétek meg. Az apukának én is mindenképpen beadatnám, mert felnõtt korban veszélyesebb. A gyerkõc meg jobb is ha elõbb-utóbb átesik rajta. Ezekre azt mondják, jobb minél elõbb túllenni rajta:-)

Fiaim 22 hónaposak és megy a bilibe, wc-be a pisi, na de a kaki? az nem, egyszerűen nem mernek kakálni, miért? Mit tehetnék hogy megértsék nem baj, ne féljenek tőle?

Legjobb válasz: Kitaláltam egy kaka-mesét(ne röhögj ki, tényleg), a kaka nagyon ki akar jönni , minden vágya, hogy az óriás kakatemgerben úszhasson a barátaival. Ehhez ki kell bujjon a popóból, átúszik a hosszú gégecsövön es végre eléri a nagy kakatavat, ahol igazán boldogan úszkál:) igy nyugodott meg a fiam, hogy a teste része (szerintem annak tekintik), amitõl megvál, boldog és biztonságban van. Le is rajzoltam a sztorit, amúgy térkép-szerûen. Ez bevált!

Kitaláltam egy kaka-mesét(ne röhögj ki, tényleg), a kaka nagyon ki akar jönni , minden vágya, hogy az óriás kakatemgerben úszhasson a barátaival. Ehhez ki kell bujjon a popóból, átúszik a hosszú gégecsövön es végre eléri a nagy kakatavat, ahol igazán boldogan úszkál:) igy nyugodott meg a fiam, hogy a teste része (szerintem annak tekintik), amitõl megvál, boldog és biztonságban van. Le is rajzoltam a sztorit, amúgy térkép-szerûen. Ez bevált!
Örülj neki inkább, hogy már itt tartotok, néhány 3 éves gyereknek még a pisi sem sikerül a bilibe... Türelem rózsát terem.
NE adj rájuk pelenkát, csak bugyit - akkor nem lesz kenyelmes a pelenkába kakilás, mert a bugyiban kellemetlen érzés, ha bemegy. A bilit meg ne elötük öntsd ki a WC-be, mert sok gyereket az megijeszt, hogy amit "csináltak", az eltünik és ettöl félnek.
A kérdező hozzászólása: Nem erõltetek én semmit hisz örülök hogy már most itt tartanak, de rossz nézni hogy nem mer kakilni, se ide se oda vagyis a pelusba sem, mintha szégyelné:(csak segíteni szeretnék nekik valahogy, hogy ne féljenek ...
Ragasszatok levonot a bilire! Lányomnak sima fehér bilije van, rá sem akart ülni, mamánál egy olyan bili van amin van egy kacsa matrica, na ott meg mindig kérte hogy bili kacsa bili kacsa, az tetszett neki! Idõ kell hozzá, a kakinál sok gyerek megtorpan! Egy pszihológus egyszer elmagyarázta, ez olyan mint a körömvágás! A gyerek még nem tudja hogy az vissza nõ, ellenkezik, azt hiszi ha kakil, elveszt valamit a testébõl, és nem Lesz több kaki!
A kérdező hozzászólása: Értem utolsó és köszi hogy írtál, én mondom neki hogy semmi baj ettõl ne féljen anya is így csinálja meg apa is stb...de ez sem jön be most :(sajnálom mert annyira látom rajta hogy tényleg mintha félne az elvesztésétõl:(a bilijükön eleve van egy kiskacsa de az sem jön be ennél itt megtorpantunk...na de majd csak idõvel rájön/rájönnek hogy ez nem baj...
A kérdező hozzászólása: De hogy nevetlek hisz anyák vagyunk tudjuk hogy néha ilyen cseleket is be kell vetni, és ki is fogom próbálni;)köszike
Én is ezt meséltem a lányomnak, amit a 6-os írt, még integettünk is neki mindig, mikor lehúztuk. :-) Mondjuk le nem rajzoltam....Lehet most a fiúknál le kell majd...:-)


A gyereksebészek, -urulógusok hogy állnak a kérdéshez: kell húzogatni a fiúk fütyijét a letapadás megelőzése érdekében, ha igen, mikortól, rosszat tehetünk-e vele, stb?

Hátha van vki, aki járt már kisfiával urulógusnál... Egyébként meddig kell "feljönnie"?

Legjobb válasz: eltérõ válaszokat fogsz majd kapni.Mi gyereksebésznél voltunk 1,5 éves fiammal mert nagyon le van neki tapadva.Mivel nagyon szûk neki és hajszál repedések már voltak rajta ezért megtiltotta hogy huzogassuk neki:((holott a gyerekorvos és védõnõ tanácsolta,sõt krémet is kaptunk rá,de csak felrepedt a bõr.Az meg azért nem jó mert a sok heggesedéstõl mégjobban letapad neki.Sebész tanácsa:hadjuk békén ha fel akar húzodni magától is fel fog jönni ha nem huzogathatom én egész nap csak ártok vele.Nekem se világos hogy magától hgy megy majd hátra de már csak fél év és vissza kell mennünk kontrollra.Hozzá is teszem egy mm-t se ment hátrébb:(((((nem tudom mi a jó megoldás.Amúgy a makk résznek teljesen ki kéne látszódnia.

eltérõ válaszokat fogsz majd kapni.Mi gyereksebésznél voltunk 1, 5 éves fiammal mert nagyon le van neki tapadva.Mivel nagyon szûk neki és hajszál repedések már voltak rajta ezért megtiltotta hogy huzogassuk neki:((holott a gyerekorvos és védõnõ tanácsolta, sõt krémet is kaptunk rá, de csak felrepedt a bõr.Az meg azért nem jó mert a sok heggesedéstõl mégjobban letapad neki.Sebész tanácsa:hadjuk békén ha fel akar húzodni magától is fel fog jönni ha nem huzogathatom én egész nap csak ártok vele.Nekem se világos hogy magától hgy megy majd hátra de már csak fél év és vissza kell mennünk kontrollra.Hozzá is teszem egy mm-t se ment hátrébb:(((((nem tudom mi a jó megoldás.Amúgy a makk résznek teljesen ki kéne látszódnia.
Nekem is van egy fiam, és nekünk az urológus azt mondta, hogy ha nem okoz gondot (tehát nem gyullad be, pisilésnél nem fúvódik fel, vagy nem megy fura irányba pisi), akkor egyáltalán SEMMIT sem szabad vele csinálni 3 éves koráig. Mivel érint a téma minket is, utána néztem a neten, Németo.-ban a fiúk 10-12 éves koráig semmit sem csinálnak probléma mentesség esetén. Ezekkel szemben a gyerekorvosunk felrántás párti, észnél kell lennem, amikor megyünk hozzá, hogy ne nyúljon hozzá, nem szeretném, ha beszakadna vagy repedne.
A gyerekorvos nálunk is három éves korig nem nyúl hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok hasznos válasz!!!
Nekünk azt monda a gyerekorvos, h 2év körül térjünk vissza a témára:) addig ne csináljunk semmit.
Voltunk gyermekurulógusnál a babócánkkal. Mûteni kellett egyéb okból, de kitértünk erre is. 1 éves a kisfiam és azt mondta a doki, hogy minden este fürdéskor húzogassuk neki a fütyijét.
Ez engem is érdekel.Az én fiam 3 hónapos, én nem macerálom a fütyijét, de hétrõl hétre jobban fel lehet húzni, meg ahogy látom muszáj is, mert a krém, meg miminden maradványokat ki kell mosni-törölni belõle, különben begyullad.De nem húzgálom h fentebb toljam.De én amúgy sem értem ezt a dolgot h miért kell nekik fentebb-és fentebb húzni, mint ahogy engedi, arra amire a felhúzás való, az még odébb van.(jó hülyén fogalmaztam, de gondolom értitek.)Szerintem pont elég annyira hogy a szennyezõdések eltávolíthatók legyenek.Vagy tévedek?
Majdnem 2 éves a kisfiam, soha nem húztam meg a kukacát. A doki se mondta soha, hogy bármit is kéne vele csinálnom. Õ minden tanácsadáson megnézte neki és nem mondott semmit. Ma voltunk a 2 éves vizsgálaton és mondta, hogy na, megnézzük, meddig megy hátra a fütyi bõr: és teljesen hátra ment, szinte magától, nem erõltette. A kisfiam meg se nyikkant, nem fájt neki egyáltalán. Szóval én azt gondolom, hogy nem kell húzogatni, mert attól gyullad be és azért tapad le. Majd magától szépen feljön, a természet ezt jól kitalálta, nem kell beleavatkozni, húzogatni! Ha meg alkatilag le van tapadva, akkor meg hiába húzgálod, úgyis visszatapad és még be is gyullad.
Én írtam az utolsó két választ!:)
elsõ vagyok:) a második jól írta ezt kihagytam bocsi.Ezeket nekünk is mondta.És igen genetikai dolog.Ismerek olyan 7 hónapost akinek majdnem teljesen hátra lehet húzzni már...nekünk azt mondták hogy 5 éves korig nem csinálnak semmit vele.De akkor sem rántásal(nem is engedném)hanem inkább mûtét.Ha jól tudom Gyõrben(közel lakunk)csak maszekba végeznek lézeres mûtétet, de annál jobb nincs.Nem csúnya a végeredmény, nem fáj a mûtét után a pisilés (mint a rendes körbevágásnál).Inkább fizetek inthogy szenvedjen a fiam.Páromnak is annó lézeres volt igaz kisérleti stádiumba volt még akkor ez az eljárás, de mondták hogy hamar felépült és nem fájt neki egyeltalán utána.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi, nekem is ez a bajom, hogy mindenki mást mond, családon belül és a hozzáértõ orvosok, egészségügyisek is.Akkor ez a letapadás genetikus? 2 éves korig adnak "haladékot" az orvosok?
Én a kisfiam 2 hónapos kora óta tornáztatom a fütyikéjét, esténként, fürdéskor. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy csak óvatosan, de minden este csináljam. Most 4 hónapos a babóm és már kezd elõbújni a makk.

Mit tehetnék, hogy a fiam jobban aludjon?

8 hónapos múlt.Most bújik a 3.foga.Már 4 hónapja 4x 5x ébred.3 hete 6x 7x.már nem bírom.Nagyon fáradt vagyok.Már magam mellé is tettem akkor sem alszik.Csak cicivel alszik vissza.Néha anélkül.Cumit nem fogad el.

Legjobb válasz: Èn alvás elött 1/2 órával mosdatom.Utána szopi és alszik.CSak az a baj,hogy sokszor ébred.ha kivinném be kellene bugyolálni,és ha elalszik......Estére mindég kész a fiam.Napi 1x alszik,akkor is 1,5 órát.Nem akar többet.Este pedig fáradt. Neked nem alszik el a levegön???

A kérdező hozzászólása: Èn alvás elött 1/2 órával mosdatom.Utána szopi és alszik.CSak az a baj, hogy sokszor ébred.ha kivinném be kellene bugyolálni, és ha elalszik......Estére mindég kész a fiam.Napi 1x alszik, akkor is 1, 5 órát.Nem akar többet.Este pedig fáradt. Neked nem alszik el a levegön???
Próbáld meg elalvás elõtt kivinni a levegõre egy kicsit.Most én is ezt tesztelem, olvastam egy oldalon.Épp alszik mint a bunda! :)
Nekem nem aludt el sosem a levegõn.Így délelõtt bevált, hogy mielõtt elaltattam volna, kimentünk kicsit játszani.Szépen aludt.Délután meg sajnos már nagyon korán sötétedik, így nem tudunk már sehová menni.Így az esti alvással még mi is küszködünk. :( Itt egy link, ahol talán találsz vmi hasznosat: http://www.babaalvasigenye.hu/baba-alvas/baba-alvas-7-gyors-..

Csirkemájat hogy csináljátok a babáknak? 10 honapos a fiam, fözzem a májat a krumplival, és ennyi, esetleg hagymát tehetek hozzá?

Legjobb válasz: Ha evett már ilyesmit (hagyma), akkor nyugodtan. Ha nem majd, amit magatoknak fõzöl, abból kóstoltass vele, két- három falást hagymásan. Neki fõzzed csak krumplival. Az én fiam már 8-9 hósan ugyanazt ette, amit mi. Természetesen nem fûszereztem annyira, mint azelõtt, de mindent megetettem vele.

Ha evett már ilyesmit (hagyma), akkor nyugodtan. Ha nem majd, amit magatoknak fõzöl, abból kóstoltass vele, két- három falást hagymásan. Neki fõzzed csak krumplival. Az én fiam már 8-9 hósan ugyanazt ette, amit mi. Természetesen nem fûszereztem annyira, mint azelõtt, de mindent megetettem vele.
Egyetértek ez utolsó válaszadóval. Ha evett már hagymát akkor nyugodtan fõzz neki bele, ha meg nem akkor lassan bevezetheted, finomabb lesz.10 hósan már ehet!
Én májat, miután megvettem megfõztem , összeturmixoltam és jégkockatartóba tettem. Amikor azt adtam ebédre, megpirítottam haygmát, hozzáraktam a májkockát és a fõtt kruplit, kicsit szétnyomkodtam és úgy adtam. Akkor még megette. De már fújog a májra, 20 hónapos, megjegyzem én sem szsretem, és a nagyfiam sem. De nem is baj.
Szia, én már az elejétõl kevés hagymával csináltam, mert az valahogy a hagyma ízéhez hozzátartozik szerintem, míg kicsi volt oliva olajon pirítottam kevés vöröshagymát, majd hozzákevertem a májat, kicsit megfuttattam, aztán felöntöttem vízzel majd mikor már félig megpuhult sóztam, krumplival is jó, de én mindig rizzsel csináltam, aztán az egészet összeturmixoltam, mert akkor még csak pépeset evett.
Pici olajon hagymát pirítok, hozzárakom a vékonyra csíkozott csirkemájat, elkeverem. Felöntöm pici vízzel, icipici pirospaprikát és majorannát rakok hozzá. Ha megfõtt, akkor biovegetával szoktam ízesíteni. Krumplipürével adom a kisfiamnak, az egyik kedvence.

A fiam szinte állandóan pödri a haját. Mit tehetnék hogy le szokjon róla?

Talán nem is igazán pödri mind inkább morzsolgatja az ujjai között és addig hogy a haja ki is jön. Már pici korában is csinálta cumizás közben. Gyakran vágtuk a haját és akkor egy darabig nem csinálja aztán újra kezdi. Most már nagyobb és nem szeretné ha levágnánk a haját, ezért jobban zavar a dolog, mert szinte mindig csinálja. Nem akarom csak azért kényszerb?l levágni neki hogy ne pödörje. Volt hogy egy foltban hiányzott a haja. Tanácsot kérek mit tegyek vele, hova forduljak?

Legjobb válasz: 10 éves a fiam és mint írtam, már cumizás közben is csinálta vagyis még 1 éves se lehetett amikor elkezdte talán csak akkor nem húzta ki a haját. Köszönöm az eddigi válaszokat és bocs az elsõtõl kicsit túl reagáltam a válaszodat.

A kérdező hozzászólása: 10 éves a fiam és mint írtam, már cumizás közben is csinálta vagyis még 1 éves se lehetett amikor elkezdte talán csak akkor nem húzta ki a haját. Köszönöm az eddigi válaszokat és bocs az elsõtõl kicsit túl reagáltam a válaszodat.
Szia!!Hat nem biztos, hogy orulni fogsz annak amit irok:(En 29eves vagyok, es van egy 1 eves kis fiam, de nem is ez a lenyeg!!En kis baba korom ota ugyanazt csinalom, amit a Te fiad!Es ami napig is ettol nyugszom meg:) Ez egy pot cselekves, olyan mint pl.a koromragas!HOgy hogyan lehet leszokni rola, azt nem tudom, mert en a mai napig csinalom, es nem is birnam ki, hogy ne tegyem!De azert sok sikert kivanok Nektek, hatha megis van valami megoldas erre!
vegyél neki egy kínaiba ilyen pót haj copfot kb :1000 forint, és ha a saját hajával csinálja üss egy picit a kezére ( ne verd meg mielõtt leszolnátok ) csak épp hogy megérezze :D
A kérdező hozzászólása: Ez most ugye vicc akar lenni? De annak se jó. Azért kösz a próbálkozást de nem hiszem egy mû copfot fogok rakni a fiam fejére és a verés se hiszem jó ötlet.
kihagytad azt a lényeges dolgot hogy hány éves a fiad! ha még csak 5-6 akkor nyugi majd kinövi! de ha már 7-10 akkor mondd meg hogy mikor kezdte el pödörgetni a haját! lehet lelki ok is. hogy ideges. de ezt kissé kizártnak találom. viszont sose lehet tudni.
nem azt mondtam hogy verd meg , de oda is irtam, uristeenn.. csak segíteni akartam, és nem azt mondtam hogy add rá hanem hogy add a kezébe, de ha rossz néven vetted akkor bocs:S többé erre az oldalra se jövök!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha a kezébe adnám tuti ki röhögne és nem hiszem hogy akkor nem a fejét piszkálná. A kézre csapás azért nem tartom jó ötletnek amiért most rá szólni sem akarok, mert szeretném inkább az okát kideríteni és hogy magától szokjon le róla ne pedig kényszerbõl, mert akkor lehet hogy más valamivel pótolná ezt a tevékenységet.
Az hogy ki is tépkedi, aggasztó dolog, én elvinném gyerekpszichológushoz (engem is vittek gyerekkorban a szüleim, én a körmömet rágtam, arra emlékszem, hogy rajzolnom kellett, meg beszélgetni) Folyamatosan, mindig csinálja? Vagy csak ha unatkozik, tévézik? Pótcselekvés? Vagy feszültségoldás? Amúgy egy ismerõsöm még bõven 30 felett is pödri a haját, ha ideges, úgyhogy nem biztos, hogy nagy a baj, lehet, hogy tényleg csak rossz rögzült szokás, de én a tépkedés miatt azért elvinném orvoshoz. -Ninu-
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm.

Fiam 3-éves és verekedik az ovodában, mindegyik gyereknek ok nélkul odacsap, olyankor rászolok elmondom neki mindennap hogy nem szabad verekedni de nem érti már a szűlők támadnak hogy megkellene nevelni de ennél tőbbet mit tehetnék még?

2-éves volt amikor a teso sz?letett azota irigy vereked?s sajnos el?fordul hogy a most 1-évest is bántja,elvesz t?le minden játékot,féltékeny pedig vele is sokat t?r?dunk

Legjobb válasz: Biztos,hogy a féltékenység miatt agresszív!Amit tehetsz az az,hogy nagyon türelmes vagy,mert kicsi még az észérvekre nem hallgat,csak a magatartásoddal javíthatsz a helyzeten.Tegyél meg Neki mindent öltöztesd ha azt akarja ringasd mint a tesót ha azt akarja!Minden nap szánjatok rá egy órát,hogy csak vele foglalkozzatok,nehéz,de muszáj!Ne mondjátok Neki,hogy adja oda a játékot a kicsinek,mert ö a kissebb!Próbáljátok megoldani,hogy minnél kevesebbet kelljen a kicsihez alkalmazkodnia.És még ez is kevés lesz Neki,több hónap kell amíg lenyugszik!Mi most vagyunk túl ezen az idõszakon,csak ez segített a büntetés nem!Nálunk több mint 1 év kellett,hogy lenyugodjon a fiam,pedig nem volt elkényeztetett gyerek!

Biztos, hogy a féltékenység miatt agresszív!Amit tehetsz az az, hogy nagyon türelmes vagy, mert kicsi még az észérvekre nem hallgat, csak a magatartásoddal javíthatsz a helyzeten.Tegyél meg Neki mindent öltöztesd ha azt akarja ringasd mint a tesót ha azt akarja!Minden nap szánjatok rá egy órát, hogy csak vele foglalkozzatok, nehéz, de muszáj!Ne mondjátok Neki, hogy adja oda a játékot a kicsinek, mert ö a kissebb!Próbáljátok megoldani, hogy minnél kevesebbet kelljen a kicsihez alkalmazkodnia.És még ez is kevés lesz Neki, több hónap kell amíg lenyugszik!Mi most vagyunk túl ezen az idõszakon, csak ez segített a büntetés nem!Nálunk több mint 1 év kellett, hogy lenyugodjon a fiam, pedig nem volt elkényeztetett gyerek!
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm a gyors választ de, ezt az a szûlõ akinek a szeme elõtt ok nélkûl ûti a gyerekét az ezt ugysem értené meg hogy ez nekem milyen nehéz csak arra tud gondolni hogy nemtudom nevelni a gyerekemet.Állitolag csak õ verekedik az oviban a tõbbi gyerek nem , de ezen kivûl is sok baj van vele fõleg most hogy elkeztûk az ovit
A kérdező hozzászólása: vagyis a csoportban csak õ verekszik

A barátom nem tudja elviselni, hogy előtte más fiúkkal is volt kapcsolatom (konkrétan 2-vel). Mit tehetnék, hogy ne érezze magát rosszul emiatt?

Tudni kell, hogy Õ az első komoly kapcsolatom, vele vesztettem el a szüzességem is. Féltékeny azokra a fiúkra, akikhez volt valami közöm. Próbáltam megnyugtatni, hogy nekem csak Õ kell, nagyon szeretem, de mintha süket füleknek beszélnék.. Folyamatosan azt hangoztatja, hogy Õ nem elég jó nekem, sokkal jobbat érdemlek. Talán attól is fél, hogy visszamegyek valamelyik exemhez. Mit csináljak, hogy ne ezt érezze? Egyáltalán megváltozhat erről a véleménye? (Ha számít 20L-22F)

Legjobb válasz: cseréld le, õstulok

cseréld le, õstulok
Vidd el a barátod pszichomókushoz, az talán tud rajta segíteni.
Mondd meg neki, hogy az én barátnõm meg több, mint 20 pasival volt eddig együtt, mégis szeretem.
Ajajjjjj, ha ez a BKV-s dolog komoly, akkor nagy a baj. ismerem a jelenséget, add hozzá, hogy az ilyen gondolatoknak kb 10%-ban mondja is ki. Nem lesz mindig ilyen, sokkal roszabb lesz. Volna persze észérv, hogy épp azért vagy vele, mert jobbnak gondolod az exenkél, - bár nem volak azok olyan komoly dolgok, - de hát itt már rég megállt az ész, nála. Egyszerûen, kedvesen mondd meg neki, hogy ebbõl k*-ára eleged van, nem lehet így tölteni egy életet. Szerintem nem fogja kibírni, de akkor te se nagyon ragaszkodj hozzá, tényleg súlyos most is, és tudom, hogy romlani fog.
A kérdező hozzászólása: Elhagyni nem szeretném, mert tényleg szeretem és ezen kívül nincs semmi probléma, csak ezt a beteges féltékenykedést szeretném valahogy számûzni, mert ez már sok nekem. Az egyik válaszoló felhozta a BKV-s példát.. nevetünk rajta, de sajnos megtörtént, hogy ezzel kapcsolatban is tett már megjegyzést... Okot viszont nem adok rá, hogy ezt csinálja. Mondtam már, hogy csak a jelennel foglalkozzon, hát ez kb. addig is tartott, amíg kimondtam. Ezek szerint ez "bele van kódolva", mindig ilyen lesz? :(
Mondd meg neki, hogy felejtse el ezeket a hülyeségeket és ne azokkal foglalkozzon, akik valaha voltak és semmi közük a közös létetekhez, hanem foglalkozzon inkább a közös jelennel. Azt is mondhatod neki, hogy ezt nem lehet meg nem történtté tenni, saját magát forgatja bele egyre jobban, a múlt nem fog megváltozni. Neked emiatt semmiképpen sem kell térden állva gyõzködnöd, hogy mennyire semmit nem jelentettek számodra. Az is lehet, hogy baromira élvezi hallgatni, hogy Õ mennyire fontos neked és nagyon szereted. De azért fejezze be!
Vágd fejbe a húsklopfolóval, akkor majd nem emiatt érzi rosszul magát. A BKV ellenõrre is féltékeny, aki elkéri a bérletedet? Beteges a csávó...
Nem tudsz változtatni azokon a dolgokon (amúgy mit lehet ezen fennakadni) - szóval, kokrétan mit szeretne? Én azt nem tudom elviselni, hogy Mohácsnál a török gyõzött...
Keress egy másik barátot magadnak, hát ez nem normális!
Ezt el kell fogadni, 22 évesen ne várja hogy a korosztályában majd olyat talál akinek senkije sem volt mert ritka. Kicsit hülye a felfogása.
Ha ilyen betegesen féltékeny, akkor ebbõl jó nem fog kisülni... Hagyd ott amíg nem késõ!

Mit tehetnék az ellen, hogy a fiam nem akar "rossz gyerek" lenni?

Kis meghunyászkodó típus, már óvodás korában is ilyen volt. Visszahúzódó, nem akarja megvédeni magát, csendes, konfliktuskerül? és aggódom, hogy ebb?l gész életében baja lesz. Nem akarom, hogy ilyen maradjon, mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Szerintem ne akard megváltoztatni az alapvetö jellemét. Beszéld rá valami küzdö sportra. Ott nagy érték az, ha nem gözöl be. Az életben pedig ad neki olyan biztonságot, hogy meg tudja magát védeni, ha ugy adodik (nem csak pofonokrol van szo!)

Szerintem ne akard megváltoztatni az alapvetö jellemét. Beszéld rá valami küzdö sportra. Ott nagy érték az, ha nem gözöl be. Az életben pedig ad neki olyan biztonságot, hogy meg tudja magát védeni, ha ugy adodik (nem csak pofonokrol van szo!)
Igen a kûzdõsport jó ötlet.Minden amit az elsõ válaszoló leírt + önbizalma is lesz ha valakit legyõz :D Énis ilyen vagyok visszahúzódó típus de 7éve karatézok.Ideglevezetõnek is jó és megvédeni is megtudom magam (utóbbi idõben különösebben szükségem van rá) Csak nehogy túlzásba vigye :D
Egy küzdõsporton épp az érvényesül, aki be tud gõzölni. Ezt nem csak én mondom, hanem az edzõm is, aki egy egykori kick box világbajnok. De ettõl függeltenül a kick box, vagy a thai box, de bármilyen más küzdõsport jó dolog önmagában is, ha szereti valaki a saját határait feszegetni. Én elsõsorban nem küzdõsportot ajánlanék, hanem egy csapatsportot. Egy küzdõsportban épp úgy antiszociális marad az adott személy, mint amúgy is. Egy csapat viszont együtt mozog, együtt iszogatnak meccs után, egymásért felelõsnek érzik magukat, együtt csajoznak, együtt szivatják egymást. Ez egy leírhatatlan érzés és felszabadultabbá teszi az embert. Nem tudom hány éves a fiad, azon is sok múlik. De hogy Te nem akarod, hogy olyan legyen amilyen, az szerintem már régen rossz, na meg kevés is. Õ már egy gondolkodó ember, neki kell rájönnie, Te maximum csak rávezetheted, terelgetheted és támogathatod õt. Meg persze lehet, hogy egy lány is lendítene a dolgokon.
Iskolában a tanítónõk mit mondanak? Akkor is ilyen, amikor te nem látod? Csak mert tapasztaltam már párszor, hogy anyuci jókisfia, csak a reggeli elválásig olyan jófiú. Az iskolában már ugyanolyan elevenné és harciassá válnak mint a többiek...
Nem lesz baja belõle, sok ember ilyen (énis). Inkább azokkal van baj, akik túlbuzgóak és nagyon extrovertáltak, õk hamarabb kerülhetnek bajba is. Attól még hogy visszahúzódó, nem következik hogy hülye is. Tehát nem látom miként lehetne baja így?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!