Találatok a következő kifejezésre: A fiúk tehetnek, hogy (48 db)

Oltasd be a fiadat is az apját is.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül az oltás és felnötnek hol lehet ilyet venni receptre vagy csak ugy?A háziorvosa adja be neki?
Ha megkapja az oltást, úgy is elkaphatja, enyhébbek lesznek a tünetek. Az én nagy gyerekeim annó nem kaptak védõoltást ellene, mert nem volt. Az oviban elkapták, de alig volt rajtuk 10-20 pötty. Hát, igen..az apukánál veszélyes lehet, nála lényegesebb az oltás..
felnõttkorban is a háziorvos adja be. azt nem tudom, hogy ingyenes-e, szerintem inkább tõle kérdezzétek meg. Az apukának én is mindenképpen beadatnám, mert felnõtt korban veszélyesebb. A gyerkõc meg jobb is ha elõbb-utóbb átesik rajta. Ezekre azt mondják, jobb minél elõbb túllenni rajta:-)

Fiaim 22 hónaposak és megy a bilibe, wc-be a pisi, na de a kaki? az nem, egyszerűen nem mernek kakálni, miért? Mit tehetnék hogy megértsék nem baj, ne féljenek tőle?

Legjobb válasz: Kitaláltam egy kaka-mesét(ne röhögj ki, tényleg), a kaka nagyon ki akar jönni , minden vágya, hogy az óriás kakatemgerben úszhasson a barátaival. Ehhez ki kell bujjon a popóból, átúszik a hosszú gégecsövön es végre eléri a nagy kakatavat, ahol igazán boldogan úszkál:) igy nyugodott meg a fiam, hogy a teste része (szerintem annak tekintik), amitõl megvál, boldog és biztonságban van. Le is rajzoltam a sztorit, amúgy térkép-szerûen. Ez bevált!

Kitaláltam egy kaka-mesét(ne röhögj ki, tényleg), a kaka nagyon ki akar jönni , minden vágya, hogy az óriás kakatemgerben úszhasson a barátaival. Ehhez ki kell bujjon a popóból, átúszik a hosszú gégecsövön es végre eléri a nagy kakatavat, ahol igazán boldogan úszkál:) igy nyugodott meg a fiam, hogy a teste része (szerintem annak tekintik), amitõl megvál, boldog és biztonságban van. Le is rajzoltam a sztorit, amúgy térkép-szerûen. Ez bevált!
Örülj neki inkább, hogy már itt tartotok, néhány 3 éves gyereknek még a pisi sem sikerül a bilibe... Türelem rózsát terem.
NE adj rájuk pelenkát, csak bugyit - akkor nem lesz kenyelmes a pelenkába kakilás, mert a bugyiban kellemetlen érzés, ha bemegy. A bilit meg ne elötük öntsd ki a WC-be, mert sok gyereket az megijeszt, hogy amit "csináltak", az eltünik és ettöl félnek.
A kérdező hozzászólása: Nem erõltetek én semmit hisz örülök hogy már most itt tartanak, de rossz nézni hogy nem mer kakilni, se ide se oda vagyis a pelusba sem, mintha szégyelné:(csak segíteni szeretnék nekik valahogy, hogy ne féljenek ...
Ragasszatok levonot a bilire! Lányomnak sima fehér bilije van, rá sem akart ülni, mamánál egy olyan bili van amin van egy kacsa matrica, na ott meg mindig kérte hogy bili kacsa bili kacsa, az tetszett neki! Idõ kell hozzá, a kakinál sok gyerek megtorpan! Egy pszihológus egyszer elmagyarázta, ez olyan mint a körömvágás! A gyerek még nem tudja hogy az vissza nõ, ellenkezik, azt hiszi ha kakil, elveszt valamit a testébõl, és nem Lesz több kaki!
A kérdező hozzászólása: Értem utolsó és köszi hogy írtál, én mondom neki hogy semmi baj ettõl ne féljen anya is így csinálja meg apa is stb...de ez sem jön be most :(sajnálom mert annyira látom rajta hogy tényleg mintha félne az elvesztésétõl:(a bilijükön eleve van egy kiskacsa de az sem jön be ennél itt megtorpantunk...na de majd csak idõvel rájön/rájönnek hogy ez nem baj...
A kérdező hozzászólása: De hogy nevetlek hisz anyák vagyunk tudjuk hogy néha ilyen cseleket is be kell vetni, és ki is fogom próbálni;)köszike
Én is ezt meséltem a lányomnak, amit a 6-os írt, még integettünk is neki mindig, mikor lehúztuk. :-) Mondjuk le nem rajzoltam....Lehet most a fiúknál le kell majd...:-)

A gyereksebészek, -urulógusok hogy állnak a kérdéshez: kell húzogatni a fiúk fütyijét a letapadás megelőzése érdekében, ha igen, mikortól, rosszat tehetünk-e vele, stb?

Hátha van vki, aki járt már kisfiával urulógusnál... Egyébként meddig kell "feljönnie"?

Legjobb válasz: eltérõ válaszokat fogsz majd kapni.Mi gyereksebésznél voltunk 1,5 éves fiammal mert nagyon le van neki tapadva.Mivel nagyon szûk neki és hajszál repedések már voltak rajta ezért megtiltotta hogy huzogassuk neki:((holott a gyerekorvos és védõnõ tanácsolta,sõt krémet is kaptunk rá,de csak felrepedt a bõr.Az meg azért nem jó mert a sok heggesedéstõl mégjobban letapad neki.Sebész tanácsa:hadjuk békén ha fel akar húzodni magától is fel fog jönni ha nem huzogathatom én egész nap csak ártok vele.Nekem se világos hogy magától hgy megy majd hátra de már csak fél év és vissza kell mennünk kontrollra.Hozzá is teszem egy mm-t se ment hátrébb:(((((nem tudom mi a jó megoldás.Amúgy a makk résznek teljesen ki kéne látszódnia.

eltérõ válaszokat fogsz majd kapni.Mi gyereksebésznél voltunk 1, 5 éves fiammal mert nagyon le van neki tapadva.Mivel nagyon szûk neki és hajszál repedések már voltak rajta ezért megtiltotta hogy huzogassuk neki:((holott a gyerekorvos és védõnõ tanácsolta, sõt krémet is kaptunk rá, de csak felrepedt a bõr.Az meg azért nem jó mert a sok heggesedéstõl mégjobban letapad neki.Sebész tanácsa:hadjuk békén ha fel akar húzodni magától is fel fog jönni ha nem huzogathatom én egész nap csak ártok vele.Nekem se világos hogy magától hgy megy majd hátra de már csak fél év és vissza kell mennünk kontrollra.Hozzá is teszem egy mm-t se ment hátrébb:(((((nem tudom mi a jó megoldás.Amúgy a makk résznek teljesen ki kéne látszódnia.
Nekem is van egy fiam, és nekünk az urológus azt mondta, hogy ha nem okoz gondot (tehát nem gyullad be, pisilésnél nem fúvódik fel, vagy nem megy fura irányba pisi), akkor egyáltalán SEMMIT sem szabad vele csinálni 3 éves koráig. Mivel érint a téma minket is, utána néztem a neten, Németo.-ban a fiúk 10-12 éves koráig semmit sem csinálnak probléma mentesség esetén. Ezekkel szemben a gyerekorvosunk felrántás párti, észnél kell lennem, amikor megyünk hozzá, hogy ne nyúljon hozzá, nem szeretném, ha beszakadna vagy repedne.
A gyerekorvos nálunk is három éves korig nem nyúl hozzá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok hasznos válasz!!!
Nekünk azt monda a gyerekorvos, h 2év körül térjünk vissza a témára:) addig ne csináljunk semmit.
Voltunk gyermekurulógusnál a babócánkkal. Mûteni kellett egyéb okból, de kitértünk erre is. 1 éves a kisfiam és azt mondta a doki, hogy minden este fürdéskor húzogassuk neki a fütyijét.
Ez engem is érdekel.Az én fiam 3 hónapos, én nem macerálom a fütyijét, de hétrõl hétre jobban fel lehet húzni, meg ahogy látom muszáj is, mert a krém, meg miminden maradványokat ki kell mosni-törölni belõle, különben begyullad.De nem húzgálom h fentebb toljam.De én amúgy sem értem ezt a dolgot h miért kell nekik fentebb-és fentebb húzni, mint ahogy engedi, arra amire a felhúzás való, az még odébb van.(jó hülyén fogalmaztam, de gondolom értitek.)Szerintem pont elég annyira hogy a szennyezõdések eltávolíthatók legyenek.Vagy tévedek?
Majdnem 2 éves a kisfiam, soha nem húztam meg a kukacát. A doki se mondta soha, hogy bármit is kéne vele csinálnom. Õ minden tanácsadáson megnézte neki és nem mondott semmit. Ma voltunk a 2 éves vizsgálaton és mondta, hogy na, megnézzük, meddig megy hátra a fütyi bõr: és teljesen hátra ment, szinte magától, nem erõltette. A kisfiam meg se nyikkant, nem fájt neki egyáltalán. Szóval én azt gondolom, hogy nem kell húzogatni, mert attól gyullad be és azért tapad le. Majd magától szépen feljön, a természet ezt jól kitalálta, nem kell beleavatkozni, húzogatni! Ha meg alkatilag le van tapadva, akkor meg hiába húzgálod, úgyis visszatapad és még be is gyullad.
Én írtam az utolsó két választ!:)
elsõ vagyok:) a második jól írta ezt kihagytam bocsi.Ezeket nekünk is mondta.És igen genetikai dolog.Ismerek olyan 7 hónapost akinek majdnem teljesen hátra lehet húzzni már...nekünk azt mondták hogy 5 éves korig nem csinálnak semmit vele.De akkor sem rántásal(nem is engedném)hanem inkább mûtét.Ha jól tudom Gyõrben(közel lakunk)csak maszekba végeznek lézeres mûtétet, de annál jobb nincs.Nem csúnya a végeredmény, nem fáj a mûtét után a pisilés (mint a rendes körbevágásnál).Inkább fizetek inthogy szenvedjen a fiam.Páromnak is annó lézeres volt igaz kisérleti stádiumba volt még akkor ez az eljárás, de mondták hogy hamar felépült és nem fájt neki egyeltalán utána.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi, nekem is ez a bajom, hogy mindenki mást mond, családon belül és a hozzáértõ orvosok, egészségügyisek is.Akkor ez a letapadás genetikus? 2 éves korig adnak "haladékot" az orvosok?
Én a kisfiam 2 hónapos kora óta tornáztatom a fütyikéjét, esténként, fürdéskor. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy csak óvatosan, de minden este csináljam. Most 4 hónapos a babóm és már kezd elõbújni a makk.


Mit tehetnék, hogy a fiam jobban aludjon?

8 hónapos múlt.Most bújik a 3.foga.Már 4 hónapja 4x 5x ébred.3 hete 6x 7x.már nem bírom.Nagyon fáradt vagyok.Már magam mellé is tettem akkor sem alszik.Csak cicivel alszik vissza.Néha anélkül.Cumit nem fogad el.

Legjobb válasz: Èn alvás elött 1/2 órával mosdatom.Utána szopi és alszik.CSak az a baj,hogy sokszor ébred.ha kivinném be kellene bugyolálni,és ha elalszik......Estére mindég kész a fiam.Napi 1x alszik,akkor is 1,5 órát.Nem akar többet.Este pedig fáradt. Neked nem alszik el a levegön???

A kérdező hozzászólása: Èn alvás elött 1/2 órával mosdatom.Utána szopi és alszik.CSak az a baj, hogy sokszor ébred.ha kivinném be kellene bugyolálni, és ha elalszik......Estére mindég kész a fiam.Napi 1x alszik, akkor is 1, 5 órát.Nem akar többet.Este pedig fáradt. Neked nem alszik el a levegön???
Próbáld meg elalvás elõtt kivinni a levegõre egy kicsit.Most én is ezt tesztelem, olvastam egy oldalon.Épp alszik mint a bunda! :)
Nekem nem aludt el sosem a levegõn.Így délelõtt bevált, hogy mielõtt elaltattam volna, kimentünk kicsit játszani.Szépen aludt.Délután meg sajnos már nagyon korán sötétedik, így nem tudunk már sehová menni.Így az esti alvással még mi is küszködünk. :( Itt egy link, ahol talán találsz vmi hasznosat: http://www.babaalvasigenye.hu/baba-alvas/baba-alvas-7-gyors-..

Csirkemájat hogy csináljátok a babáknak? 10 honapos a fiam, fözzem a májat a krumplival, és ennyi, esetleg hagymát tehetek hozzá?

Legjobb válasz: Ha evett már ilyesmit (hagyma), akkor nyugodtan. Ha nem majd, amit magatoknak fõzöl, abból kóstoltass vele, két- három falást hagymásan. Neki fõzzed csak krumplival. Az én fiam már 8-9 hósan ugyanazt ette, amit mi. Természetesen nem fûszereztem annyira, mint azelõtt, de mindent megetettem vele.

Ha evett már ilyesmit (hagyma), akkor nyugodtan. Ha nem majd, amit magatoknak fõzöl, abból kóstoltass vele, két- három falást hagymásan. Neki fõzzed csak krumplival. Az én fiam már 8-9 hósan ugyanazt ette, amit mi. Természetesen nem fûszereztem annyira, mint azelõtt, de mindent megetettem vele.
Egyetértek ez utolsó válaszadóval. Ha evett már hagymát akkor nyugodtan fõzz neki bele, ha meg nem akkor lassan bevezetheted, finomabb lesz.10 hósan már ehet!
Én májat, miután megvettem megfõztem , összeturmixoltam és jégkockatartóba tettem. Amikor azt adtam ebédre, megpirítottam haygmát, hozzáraktam a májkockát és a fõtt kruplit, kicsit szétnyomkodtam és úgy adtam. Akkor még megette. De már fújog a májra, 20 hónapos, megjegyzem én sem szsretem, és a nagyfiam sem. De nem is baj.
Szia, én már az elejétõl kevés hagymával csináltam, mert az valahogy a hagyma ízéhez hozzátartozik szerintem, míg kicsi volt oliva olajon pirítottam kevés vöröshagymát, majd hozzákevertem a májat, kicsit megfuttattam, aztán felöntöttem vízzel majd mikor már félig megpuhult sóztam, krumplival is jó, de én mindig rizzsel csináltam, aztán az egészet összeturmixoltam, mert akkor még csak pépeset evett.
Pici olajon hagymát pirítok, hozzárakom a vékonyra csíkozott csirkemájat, elkeverem. Felöntöm pici vízzel, icipici pirospaprikát és majorannát rakok hozzá. Ha megfõtt, akkor biovegetával szoktam ízesíteni. Krumplipürével adom a kisfiamnak, az egyik kedvence.

A fiam szinte állandóan pödri a haját. Mit tehetnék hogy le szokjon róla?

Talán nem is igazán pödri mind inkább morzsolgatja az ujjai között és addig hogy a haja ki is jön. Már pici korában is csinálta cumizás közben. Gyakran vágtuk a haját és akkor egy darabig nem csinálja aztán újra kezdi. Most már nagyobb és nem szeretné ha levágnánk a haját, ezért jobban zavar a dolog, mert szinte mindig csinálja. Nem akarom csak azért kényszerb?l levágni neki hogy ne pödörje. Volt hogy egy foltban hiányzott a haja. Tanácsot kérek mit tegyek vele, hova forduljak?

Legjobb válasz: 10 éves a fiam és mint írtam, már cumizás közben is csinálta vagyis még 1 éves se lehetett amikor elkezdte talán csak akkor nem húzta ki a haját. Köszönöm az eddigi válaszokat és bocs az elsõtõl kicsit túl reagáltam a válaszodat.

A kérdező hozzászólása: 10 éves a fiam és mint írtam, már cumizás közben is csinálta vagyis még 1 éves se lehetett amikor elkezdte talán csak akkor nem húzta ki a haját. Köszönöm az eddigi válaszokat és bocs az elsõtõl kicsit túl reagáltam a válaszodat.
Szia!!Hat nem biztos, hogy orulni fogsz annak amit irok:(En 29eves vagyok, es van egy 1 eves kis fiam, de nem is ez a lenyeg!!En kis baba korom ota ugyanazt csinalom, amit a Te fiad!Es ami napig is ettol nyugszom meg:) Ez egy pot cselekves, olyan mint pl.a koromragas!HOgy hogyan lehet leszokni rola, azt nem tudom, mert en a mai napig csinalom, es nem is birnam ki, hogy ne tegyem!De azert sok sikert kivanok Nektek, hatha megis van valami megoldas erre!
vegyél neki egy kínaiba ilyen pót haj copfot kb :1000 forint, és ha a saját hajával csinálja üss egy picit a kezére ( ne verd meg mielõtt leszolnátok ) csak épp hogy megérezze :D
A kérdező hozzászólása: Ez most ugye vicc akar lenni? De annak se jó. Azért kösz a próbálkozást de nem hiszem egy mû copfot fogok rakni a fiam fejére és a verés se hiszem jó ötlet.
kihagytad azt a lényeges dolgot hogy hány éves a fiad! ha még csak 5-6 akkor nyugi majd kinövi! de ha már 7-10 akkor mondd meg hogy mikor kezdte el pödörgetni a haját! lehet lelki ok is. hogy ideges. de ezt kissé kizártnak találom. viszont sose lehet tudni.
nem azt mondtam hogy verd meg , de oda is irtam, uristeenn.. csak segíteni akartam, és nem azt mondtam hogy add rá hanem hogy add a kezébe, de ha rossz néven vetted akkor bocs:S többé erre az oldalra se jövök!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha a kezébe adnám tuti ki röhögne és nem hiszem hogy akkor nem a fejét piszkálná. A kézre csapás azért nem tartom jó ötletnek amiért most rá szólni sem akarok, mert szeretném inkább az okát kideríteni és hogy magától szokjon le róla ne pedig kényszerbõl, mert akkor lehet hogy más valamivel pótolná ezt a tevékenységet.
Az hogy ki is tépkedi, aggasztó dolog, én elvinném gyerekpszichológushoz (engem is vittek gyerekkorban a szüleim, én a körmömet rágtam, arra emlékszem, hogy rajzolnom kellett, meg beszélgetni) Folyamatosan, mindig csinálja? Vagy csak ha unatkozik, tévézik? Pótcselekvés? Vagy feszültségoldás? Amúgy egy ismerõsöm még bõven 30 felett is pödri a haját, ha ideges, úgyhogy nem biztos, hogy nagy a baj, lehet, hogy tényleg csak rossz rögzült szokás, de én a tépkedés miatt azért elvinném orvoshoz. -Ninu-
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm.

Fiam 3-éves és verekedik az ovodában, mindegyik gyereknek ok nélkul odacsap, olyankor rászolok elmondom neki mindennap hogy nem szabad verekedni de nem érti már a szűlők támadnak hogy megkellene nevelni de ennél tőbbet mit tehetnék még?

2-éves volt amikor a teso sz?letett azota irigy vereked?s sajnos el?fordul hogy a most 1-évest is bántja,elvesz t?le minden játékot,féltékeny pedig vele is sokat t?r?dunk

Legjobb válasz: Biztos,hogy a féltékenység miatt agresszív!Amit tehetsz az az,hogy nagyon türelmes vagy,mert kicsi még az észérvekre nem hallgat,csak a magatartásoddal javíthatsz a helyzeten.Tegyél meg Neki mindent öltöztesd ha azt akarja ringasd mint a tesót ha azt akarja!Minden nap szánjatok rá egy órát,hogy csak vele foglalkozzatok,nehéz,de muszáj!Ne mondjátok Neki,hogy adja oda a játékot a kicsinek,mert ö a kissebb!Próbáljátok megoldani,hogy minnél kevesebbet kelljen a kicsihez alkalmazkodnia.És még ez is kevés lesz Neki,több hónap kell amíg lenyugszik!Mi most vagyunk túl ezen az idõszakon,csak ez segített a büntetés nem!Nálunk több mint 1 év kellett,hogy lenyugodjon a fiam,pedig nem volt elkényeztetett gyerek!

Biztos, hogy a féltékenység miatt agresszív!Amit tehetsz az az, hogy nagyon türelmes vagy, mert kicsi még az észérvekre nem hallgat, csak a magatartásoddal javíthatsz a helyzeten.Tegyél meg Neki mindent öltöztesd ha azt akarja ringasd mint a tesót ha azt akarja!Minden nap szánjatok rá egy órát, hogy csak vele foglalkozzatok, nehéz, de muszáj!Ne mondjátok Neki, hogy adja oda a játékot a kicsinek, mert ö a kissebb!Próbáljátok megoldani, hogy minnél kevesebbet kelljen a kicsihez alkalmazkodnia.És még ez is kevés lesz Neki, több hónap kell amíg lenyugszik!Mi most vagyunk túl ezen az idõszakon, csak ez segített a büntetés nem!Nálunk több mint 1 év kellett, hogy lenyugodjon a fiam, pedig nem volt elkényeztetett gyerek!
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm a gyors választ de, ezt az a szûlõ akinek a szeme elõtt ok nélkûl ûti a gyerekét az ezt ugysem értené meg hogy ez nekem milyen nehéz csak arra tud gondolni hogy nemtudom nevelni a gyerekemet.Állitolag csak õ verekedik az oviban a tõbbi gyerek nem , de ezen kivûl is sok baj van vele fõleg most hogy elkeztûk az ovit
A kérdező hozzászólása: vagyis a csoportban csak õ verekszik

A barátom nem tudja elviselni, hogy előtte más fiúkkal is volt kapcsolatom (konkrétan 2-vel). Mit tehetnék, hogy ne érezze magát rosszul emiatt?

Tudni kell, hogy Õ az első komoly kapcsolatom, vele vesztettem el a szüzességem is. Féltékeny azokra a fiúkra, akikhez volt valami közöm. Próbáltam megnyugtatni, hogy nekem csak Õ kell, nagyon szeretem, de mintha süket füleknek beszélnék.. Folyamatosan azt hangoztatja, hogy Õ nem elég jó nekem, sokkal jobbat érdemlek. Talán attól is fél, hogy visszamegyek valamelyik exemhez. Mit csináljak, hogy ne ezt érezze? Egyáltalán megváltozhat erről a véleménye? (Ha számít 20L-22F)

Legjobb válasz: cseréld le, õstulok

cseréld le, õstulok
Vidd el a barátod pszichomókushoz, az talán tud rajta segíteni.
Mondd meg neki, hogy az én barátnõm meg több, mint 20 pasival volt eddig együtt, mégis szeretem.
Ajajjjjj, ha ez a BKV-s dolog komoly, akkor nagy a baj. ismerem a jelenséget, add hozzá, hogy az ilyen gondolatoknak kb 10%-ban mondja is ki. Nem lesz mindig ilyen, sokkal roszabb lesz. Volna persze észérv, hogy épp azért vagy vele, mert jobbnak gondolod az exenkél, - bár nem volak azok olyan komoly dolgok, - de hát itt már rég megállt az ész, nála. Egyszerûen, kedvesen mondd meg neki, hogy ebbõl k*-ára eleged van, nem lehet így tölteni egy életet. Szerintem nem fogja kibírni, de akkor te se nagyon ragaszkodj hozzá, tényleg súlyos most is, és tudom, hogy romlani fog.
A kérdező hozzászólása: Elhagyni nem szeretném, mert tényleg szeretem és ezen kívül nincs semmi probléma, csak ezt a beteges féltékenykedést szeretném valahogy számûzni, mert ez már sok nekem. Az egyik válaszoló felhozta a BKV-s példát.. nevetünk rajta, de sajnos megtörtént, hogy ezzel kapcsolatban is tett már megjegyzést... Okot viszont nem adok rá, hogy ezt csinálja. Mondtam már, hogy csak a jelennel foglalkozzon, hát ez kb. addig is tartott, amíg kimondtam. Ezek szerint ez "bele van kódolva", mindig ilyen lesz? :(
Mondd meg neki, hogy felejtse el ezeket a hülyeségeket és ne azokkal foglalkozzon, akik valaha voltak és semmi közük a közös létetekhez, hanem foglalkozzon inkább a közös jelennel. Azt is mondhatod neki, hogy ezt nem lehet meg nem történtté tenni, saját magát forgatja bele egyre jobban, a múlt nem fog megváltozni. Neked emiatt semmiképpen sem kell térden állva gyõzködnöd, hogy mennyire semmit nem jelentettek számodra. Az is lehet, hogy baromira élvezi hallgatni, hogy Õ mennyire fontos neked és nagyon szereted. De azért fejezze be!
Vágd fejbe a húsklopfolóval, akkor majd nem emiatt érzi rosszul magát. A BKV ellenõrre is féltékeny, aki elkéri a bérletedet? Beteges a csávó...
Nem tudsz változtatni azokon a dolgokon (amúgy mit lehet ezen fennakadni) - szóval, kokrétan mit szeretne? Én azt nem tudom elviselni, hogy Mohácsnál a török gyõzött...
Keress egy másik barátot magadnak, hát ez nem normális!
Ezt el kell fogadni, 22 évesen ne várja hogy a korosztályában majd olyat talál akinek senkije sem volt mert ritka. Kicsit hülye a felfogása.
Ha ilyen betegesen féltékeny, akkor ebbõl jó nem fog kisülni... Hagyd ott amíg nem késõ!

Mit tehetnék az ellen, hogy a fiam nem akar "rossz gyerek" lenni?

Kis meghunyászkodó típus, már óvodás korában is ilyen volt. Visszahúzódó, nem akarja megvédeni magát, csendes, konfliktuskerül? és aggódom, hogy ebb?l gész életében baja lesz. Nem akarom, hogy ilyen maradjon, mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Szerintem ne akard megváltoztatni az alapvetö jellemét. Beszéld rá valami küzdö sportra. Ott nagy érték az, ha nem gözöl be. Az életben pedig ad neki olyan biztonságot, hogy meg tudja magát védeni, ha ugy adodik (nem csak pofonokrol van szo!)

Szerintem ne akard megváltoztatni az alapvetö jellemét. Beszéld rá valami küzdö sportra. Ott nagy érték az, ha nem gözöl be. Az életben pedig ad neki olyan biztonságot, hogy meg tudja magát védeni, ha ugy adodik (nem csak pofonokrol van szo!)
Igen a kûzdõsport jó ötlet.Minden amit az elsõ válaszoló leírt + önbizalma is lesz ha valakit legyõz :D Énis ilyen vagyok visszahúzódó típus de 7éve karatézok.Ideglevezetõnek is jó és megvédeni is megtudom magam (utóbbi idõben különösebben szükségem van rá) Csak nehogy túlzásba vigye :D
Egy küzdõsporton épp az érvényesül, aki be tud gõzölni. Ezt nem csak én mondom, hanem az edzõm is, aki egy egykori kick box világbajnok. De ettõl függeltenül a kick box, vagy a thai box, de bármilyen más küzdõsport jó dolog önmagában is, ha szereti valaki a saját határait feszegetni. Én elsõsorban nem küzdõsportot ajánlanék, hanem egy csapatsportot. Egy küzdõsportban épp úgy antiszociális marad az adott személy, mint amúgy is. Egy csapat viszont együtt mozog, együtt iszogatnak meccs után, egymásért felelõsnek érzik magukat, együtt csajoznak, együtt szivatják egymást. Ez egy leírhatatlan érzés és felszabadultabbá teszi az embert. Nem tudom hány éves a fiad, azon is sok múlik. De hogy Te nem akarod, hogy olyan legyen amilyen, az szerintem már régen rossz, na meg kevés is. Õ már egy gondolkodó ember, neki kell rájönnie, Te maximum csak rávezetheted, terelgetheted és támogathatod õt. Meg persze lehet, hogy egy lány is lendítene a dolgokon.
Iskolában a tanítónõk mit mondanak? Akkor is ilyen, amikor te nem látod? Csak mert tapasztaltam már párszor, hogy anyuci jókisfia, csak a reggeli elválásig olyan jófiú. Az iskolában már ugyanolyan elevenné és harciassá válnak mint a többiek...
Nem lesz baja belõle, sok ember ilyen (énis). Inkább azokkal van baj, akik túlbuzgóak és nagyon extrovertáltak, õk hamarabb kerülhetnek bajba is. Attól még hogy visszahúzódó, nem következik hogy hülye is. Tehát nem látom miként lehetne baja így?

2 éves iker fiaim félnek a 19hónapos unokatesójuktól. Mit tehetnék, hogy ne féljenek?

A mamával együtt lakik az unokatesó,ha megyünk hozzájuk állandóan elveszi t?lük a játékokat morog rájuk és verekszik. A mamájukat nagyon szeretik,de kisfiú miatt már nem is megyünk hozzájuk,mert sírnak,ha ott vagyunk és ölben maradnak csak el.Nem okoz náluk lelki eredet? problémát?

Legjobb válasz: Szia! Én vagyok a másik 2 éves ikerfiús, megint "összetalálkoztunk". Igaza van az elsõnek, ezen a kisfiú szülei tudnak "segíteni", ha máshogy nem, annak a kisfiúnak kéne ölben lenni addig, míg ott vagytok és ezt csinálja. Megváltozna szerintem, de megengedni semmiképpen nem kéne neki. Az is igaz, hogy az ikrek megerõsítik ebben a viselkedésében az unokatesót, ha csak ölben vannak és sírnak, mikor ott vagytok. És te se légy ideges, mikor ott vagytok! Nálunk is van hasonló helyzet, de ott a másik anyuka nem keres. Mindig jóban voltunk, fél év van a nagylányom (4 lesz) és a fia között (3,5 lesz, egy csoportban lesznek az oviban õsztõl). Voltak itt egyszer, nagyon jól eljátszott a két nagy, meg is beszéltük hogy összejövünk még. Aztán mégsem sikerült, késõbb meg nem is keresett, kiderült miért. A fiúcska kicsit akaratos, hisztis, kicsikkel verekedõs, nem ismeri a határokat, a saját határait sem, 20 kg körül van. Egyszer elvittem az ikreket hozzájuk, a fiú ráült az akkor 20 hós, 10 kg-ot gyerekemre. Persze lekatam, de nyugodt maradtam, mert még idõben volt, ott voltam mellette. Anyukája viszont nem volt nyugodt, én biztos vagyok benne hogy ezért nem járnak el sehova gyerekek közé. Pedig pont ezért kéne!! A fiú csak játszani akart, nem bántani az enyémet, persze utána ha ránézett a nagy, már sírt is a kicsi, kétszer meg is lökte õket, mégis azt montam az anyukának, jöjjenek át. Jobb lenne a fiúnak ha gyerekek között lenne, így is szocializálódna, nem jöttek, nem tudom mi lesz az oviban. Így kicsit félek az ovitól, a lányom nincs 13 kg, ha ott összetalálkoznak, hát remélem nem ül rá......:-(

Szia! Én vagyok a másik 2 éves ikerfiús, megint "összetalálkoztunk". Igaza van az elsõnek, ezen a kisfiú szülei tudnak "segíteni", ha máshogy nem, annak a kisfiúnak kéne ölben lenni addig, míg ott vagytok és ezt csinálja. Megváltozna szerintem, de megengedni semmiképpen nem kéne neki. Az is igaz, hogy az ikrek megerõsítik ebben a viselkedésében az unokatesót, ha csak ölben vannak és sírnak, mikor ott vagytok. És te se légy ideges, mikor ott vagytok! Nálunk is van hasonló helyzet, de ott a másik anyuka nem keres. Mindig jóban voltunk, fél év van a nagylányom (4 lesz) és a fia között (3, 5 lesz, egy csoportban lesznek az oviban õsztõl). Voltak itt egyszer, nagyon jól eljátszott a két nagy, meg is beszéltük hogy összejövünk még. Aztán mégsem sikerült, késõbb meg nem is keresett, kiderült miért. A fiúcska kicsit akaratos, hisztis, kicsikkel verekedõs, nem ismeri a határokat, a saját határait sem, 20 kg körül van. Egyszer elvittem az ikreket hozzájuk, a fiú ráült az akkor 20 hós, 10 kg-ot gyerekemre. Persze lekatam, de nyugodt maradtam, mert még idõben volt, ott voltam mellette. Anyukája viszont nem volt nyugodt, én biztos vagyok benne hogy ezért nem járnak el sehova gyerekek közé. Pedig pont ezért kéne!! A fiú csak játszani akart, nem bántani az enyémet, persze utána ha ránézett a nagy, már sírt is a kicsi, kétszer meg is lökte õket, mégis azt montam az anyukának, jöjjenek át. Jobb lenne a fiúnak ha gyerekek között lenne, így is szocializálódna, nem jöttek, nem tudom mi lesz az oviban. Így kicsit félek az ovitól, a lányom nincs 13 kg, ha ott összetalálkoznak, hát remélem nem ül rá......:-(
Az ilyen idõs gyerekek egyszerûen lekerülik azokat, akikkel nem lehet szót érteni. Ha verekszik, morog az unokatesó, akkor õ nyilván ez a kategória. Még mindig jobb, mintha elkezdenék a te fiaid is felvenni ezt a viselkedést:S Szerintem az unokatesó szülei tudnának tenni az ügy érdekében. Mert ugye az õ szempontjukból az a gond, hogy ezt a nemkívánatos viselkedést a te fiaid igazából megerõsítik azzal, hogy inkább ölben vannak. Én annak semmiképp nem vagyok a híve, hogy visszaüssön az egyébként rendesen viselkedõ kicsi.Nehéz ügy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!