Találatok a következő kifejezésre: A fiúk tehetnek, (122 db)

Mit tehetek az ellen, hogy ne legyen alkoholista a fiam?

A fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, õ nem volt itthon. Egyszer csak a kezem ügyébe akadt egy üveg szeszes ital, a Jagermaster nevû, amit megpróbált eldugni. A negyede hiányzott belõle. Amikor hazatért, kérdõre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét és minek iszik. Azt mondta, egy barátjától kapta születésnapjára (1 hete lett 18 éves) és nem magának vette a zsebpénzén. Nagy nehezen kinyögte, hogy hívják azt a barátját, aki neki adta, és mivel ismerem a szüleit, megkérdeztem, tényleg az õ gyerekük adta-e a szeszes italt a fiamnak. A szülõk pedig mintha természetes dolog lenne, azt mondták igen, így történt, és utólag is boldog születésnapot kívánnak neki. Annyira leblokkoltam ezen a hozzáálláson, hogy nem is folytattam velük a beszélgetést.

Legjobb válasz: Feltûnt, hogy a "gyereked" 18 éves? Tényleg, milyen alapon veszed el, amit õ kapott ajándékba? Hol érzed jogosnak ezt? Van egy maholnap felnõtt fiad, tessék felfogni és úgy viselkedni! Szülõként is változnunk kell, nem csak a gyerek nõ fel! Ideje elengedni és megengedni neki, hogy saját döntéseket hozzon! N30

Feltûnt, hogy a "gyereked" 18 éves? Tényleg, milyen alapon veszed el, amit õ kapott ajándékba? Hol érzed jogosnak ezt? Van egy maholnap felnõtt fiad, tessék felfogni és úgy viselkedni! Szülõként is változnunk kell, nem csak a gyerek nõ fel! Ideje elengedni és megengedni neki, hogy saját döntéseket hozzon! N30
18 eves, nem 8.
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan. És senki se akadt fent azon, hogy a fiam eldugta elõlem a szeszes italt, ahelyett, hogy megmutatta volna nekem, mit kapott születésnapjára. Elmúlt 18 éves? Ez szerintetek feljogosítja arra, hogy elkezdjen zugivó életmódot folytatni? Én szültem, és az én fiam, felelõs vagyok az életéért. Bármi történik, csak rám számíthat, az emberek bármelyik pillanatban kihasználhatják. Õk sose fogják az õ érdekeit annyira szem elõtt tartani, mint én!
9-es válaszoló vagyok: 2 fiam van. Azért dugta el, mert tudta h így reagálod le.
Jéééééézusom! Köpni nyelni nem tudok! SÜRGÕSEN keress fel egy szakembert kérdezõ mert így rövid távon elfogod veszíteni a fiadat ahogy a saját lábára tud állni! Ez egy nagyon beteges hozzá állás! Szegény Fiúnak elég sanyarú élete lehet melletted!
Ez a srác amint tud otthonról menekülni, úgy rád fogja vágni az ajtót, hogy kiszáll a helyébõl...
Könyörgöm 1 hét alatt meginni egy negyed üvegnyi Jagert NEM zugivó életmód!!! (Csak zárójelben jegyezném meg hogy egy 18 éves, NAGYKORÚ fiú és az anyja ennyire egymásra legyen utalva az anya szerint)
Szerintem vonulj be egy elmegyógyintézetbe drága kérdezõ.Eszednél vagy???1 kics.eszett üveg AJÁNDÉK piáról beszélgetünk amit a fiad kapott a 18.születésnapjára.Attól, mert te leragadtál 1960-ban attól az élet ám megy tovább.Kapjál magadhoz de sürgõsen vagy pedig ne csodálkozz ha ezekben a hetekben látod utoljára a fiadat.Szegény gyerek, vajon milyen bûnt követett el elõzõ életében hogy egy ilyen szörnyû anyja lett?!
"Hát eléggé lesokkoltak a válaszok. Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan." Na idefigyelj. Nézzed meg más kérdéseknél, hogy az itteni válaszolók a legtöbb esetben mennyire is "kamaszellenesek"! Például a legtöbb helyen azt javasolják szülõknek, hogy ne engedjék el xy dolgokra, s a gyerekeknek is leírják, hogy ne csodálják, hogy 15 évesen nem engedik el a Sziget Fesztiválra. De itt ebben az esetben akárhogy is nézzük, a gyerekednek van igaza. Negyed üveg Jägertõl, ami egy hét alatt fogyott el, senkinek nem lesz semmi baja. Sõt, nézzél utána, napi egy pohár vörösbor EGÉSZSÉGES! Alkoholista lesz ennyi italtól valaki? NEM. (Negyed üveg Jäger kb. ekvivalense napi egy pohár vörösbornak alkoholtartalomban.) Napi egy felestõl sem lesz alkoholista még SENKI. Meg napi egy pohár-korsó sörtõl se. Alkoholista majd akkor lesz, ha 1-2 nap alatt iszik meg egy üveg Jägert és ki lesz borulva, ha nem szerzi meg a következõt... Szóval gondolkozz egy kicsit, gondold át az egész hozzáállásodat a gyerekneveléssel kapcsolatban... Túlkorlátozod. Én amúgy személy szerint heti 2-3 alkalommal megiszom egy fél literes jól lehûtött sört, leginkább a focimeccseknél, de egyáltalán nem tartom alkoholistának magamat. Sõt, évente 2-3 alkalommal még be is lehet szerintem rúgni. És még engem az ismerõseim eléggé konzervatívnak tartanak... 18/F
Amúgy az elõzõ válaszomban egyáltalán nem a Sziget Fesztivál a lényeg. Bármivel behelyettesíthetõ, ami mondjuk egy többnapos dolog, vagy mondjuk a lányokat se javasolják, hogy elengedjék a barátjukhoz ott aludni, ha mondjuk fél évnél fiatalabb még a kapcsolat.
3 gyerekem van "kedves" kérdezõ! És van egy 22 éves, egy 19 éves és egy 15 éves! Õk is kaptak már alkoholt, de nagyon jol tudják, hogy nem fogom tõlük elvenni, mivel 1. ÕK kapták, és [email protected] nem te! 2. Azért nem mutatta meg neked, mert tudta, hogy ekkora egy idióta anyja van, és jobbnak látta eldugni! 3. Add neki vissza, vagy ne csodálkozz, ha elveszíted!!! 43/N
Én sem mutattam volna meg mert már aznap elfogyott volna szerintem a barátaimmal :)
"Arra kíváncsi vagyok, hogy közületek kinek is van gyereke pontosan." Nekem is vannak "gyerekeim". A legidõsebb már a 30-at veri. És voltak elhajlásaik is. Az egyik egyszer egy hétig nem józanodott ki. De ez nem hogy belefér, hanem szerintem kell is. Fiatal korban igenis csináljon az ember hülyeségeket! Mert emlékezni csak azokra fogunk, a jól végzett munkára ellenben sohasem. 55F
Persze kérdezõ biztos mindenki hülye és téved csak te nem... am ismerõs a helyzet szintén ilyen anyám van 22/
F
Drága Kedves Kérdezõ! A fiad TIZENNYOLC éves. Felnõtt ember. Nyilván a te barom hozzáállásod miatt dugdosta szerencsétlen a piát. Attól nem lesz alkoholista, mert legurított egy NEGYED!!! üveg Jager-t felnõtt ember létére. Ne úgy kezeld, mint egy 11 éves kiskamaszt, sõt, ne is kamaszként kezeld, hanem FELNÕTT emberként mert már az. Tudom, hogy fáj beismerned, de ez az igazság. A hozzáállásoddal pedig pont az ellenkezõjét váltod ki annak, amit el akarsz érni: hogy ne legyen alkoholista. Ha még 18 évesen is szinte "tiltod" tõle az alkoholt, kis idõ múlva annyira rákezd "csak azért is", hogy megtudja, milyen a pia. Gondolkozz egy kicsit, ember!
Hát felnõtt jogilag de attól még a kamaszkor és felnõttkor között van igazából:D fiatal felnõtt inkább de igen igazatok van:)
Hát, minden okod megvan a félelmre, kérdezõ! Ha ekkora patáliát csapsz, mert egy hét alatt elfogyott egy negyed üveg JM, (amit mellesleg valószínûleg az elsõ napont ittak meg) akkor könnyen nevelhetsz a fiadból alkeszt. Én legalábbis úgy éltem kamszkoromban, hogy amit tiltottak, az volt a legérdekesebb. Gyanítom, nem vagyok/voltam ezzel egyedül.
Elõször is ülj le és tisztázd magadban, mi az igazi oka a félelmednek, hogy alkoholista lesz a fiad. Valahol a saját múltadban keresd a rémület okát. Ha megtaláltad, ülj le a fiaddal, kérj tõle elnézést, és mondd el neki, hogy egy nagyon régi dolog miatt estél kétségbe, és nincs õvele semmi bajod. Valamint ígérd meg és tartsd is be, hogy felnõttként kezeled, hogy nem kutatsz a szobájában, és hogy nem ellenõrzöd le az állításait a barátja szüleinél. Iszonyatosan fájhatott neki a bizalmatlanságod. Ha jót akarsz mindkettõtöknek, soha ne vond kétségbe, amit mond.
18 éves lett, kapott EGY üveg szeszistalt, attól mert azt megissza, még NEM lesz alkoholista! Szerinted egy üveg piától, amit Õ KAPOTT A SZÜLETÉSNAPJÁRA, vagyis máskor nem ilyenre költ, ennyitõl alkoholista lesz? Add neki vissza, õ kapta!!!!!
Például ha te magad normálisan állnál az alkoholhoz, az segítene neki. A kulturált alkoholfogyasztás véd az alkoholizmus ellen. Az alkoholizmus az, mikor már nincs benne kulturális érték, csak a hatásáért isszák. Másrészt azzal is tehetsz (tehettél) érte, hogy a fiad úgy nevelted, hogy az érzelmi élete egészséges legyen. Persze ez hajlamon is múlik, de a szükõk példáján is.
Azért mert a fiad kapott egy üveg Jagert, és ivott is belõle, az miért jelentene egyenes utat az alkoholizmus felé ? Jogilag már nagykorú, legálisan ihat azt, amit akar. Az, ha néha iszik a barátaival, ne adj isten egyszer-kétszer többet iszik a kelleténél, az még nem alkoholizmus.
Felfogod, hogy nagykorú fiad van? A negyede hiányzott az üvegnek, az semmi. Ne terrorizáld szegény fiút, mert ott fog hagyni a fenébe.
A tiltott dolgok mindig vonzóbbak. Ha 18 évesen most ivott elõször nagyobb a baj, mint ha nem lett volna akkora csoda az elmúlt években. Ha eddig is így álltál hozzá, és soha nem ihatott egy pohár pezsgõt szilveszterkor, akkor nem csoda, hogy nem osztja meg veled, mit kapott ajándékba. Merev vagy, rugalmatlan. Lazíts egy kicsit, az ég szerelmére!
Alkoholista inkább az lesz, akinek lelki problémái vannak. Ha zsarnokoskodsz, kérdõre vonod, gyerekként kezeled, nem hagyod, hogy felnõjön és önállóan döntsön, akkor lehetnek.
én most 36 anyuka vagyok, de emlékszem, 18 évesen már én is iszogattam alkalmanként szeszesitalt, havi egyszer, házibulin, rendezvényen, stb. mondjuk én vörösbort, de csak mert arra volt elég a zsebpénzem :) persze ha akadt valami jó pia, azt is megkóstoltam :) a mostani fiatalok pláne belekerülnek ebbe a dologba. ettõl még senki nem lesz alkoholista. én 24 éves koromtól kezdve igencsak belecsaptam a bulizásba, csupa nagyivó barátnõm volt, 3-4 deci whisky vagy 8 tequila, vagy éppen 2 üveg pezsgõ is volt a "rekordom", minden szombaton, de lehet, egy idõbe még plusz péntekenként is mentünk bulizni, és ittunk... ezt csináltam 30 éves koromig, aztán állj.. és nem lettem alkoholista. akik attól félnek, hogy alkoholizmushoz vezet az ivás, azok általában rossz emlékekkel élnek - úgy vettem észre, hogy az ittasan "kellemetlenül viselkedõ" alkoholista szülõ vált ki ilyet az emberbõl, és így egyfajta félelmet az alkoholtól. az ilyen ember aztán mindig nagyon félve kezeli az ivás kérdését, maga vagy egyáltalán nem iszik egy kortyot se, vagy szégyenkezik, ha évente egyszer megengedi magának, ha mondjuk nem szilveszter van, és el se tudja képzelni, van olyan, hogy valaki "okosan" kezeli az alkoholkérdést.
Tudom, hogy nem ez a lényeg, de minek takarítod a felnõtt fiad szobáját. Add neki vissza az italt, és mond meg, hogy ok, felnõtt, hozhat döntéseket, de lássa is el magát. Két dolgot érhetsz ezzel el: Mikor kirepül, sok-sok pofon fogja érni és nem fog megállni a lábán. A másik: lehet már rég tudja, hogy elõled titkolni kell dolgokat, és már rég járja a maga útját titokban!
Szegény srác... milyen lehetett az elmúlt 18 éve, ha még egy üveg piát is rejtegetnie kell... tuti bulizni se jár, meg semmi... attól, még hogy kap egy üveg piát, nem lesz senki alkoholista, nem züllik le, stb. engem is 15 éves koromtól elengedtek bulizni, sose tiltottak se a cigitõl, se a piától, de nem voltak jó véleménnyel egyikrõl sem. Persze, én azért is ittam mértéktelenül bulikban, meg cigiztem, de pár év múlva megjött az eszem és megtanultam az ivásban is hol a határ, a cigit meg abbahagytam... kábítószert sose próbáltam, volt rá lehetõség, de azt nem mertem kipróbálni. Én is srác vagyok
Tök normális, hogy 18 évesen ilyet kap a születésnapjára, ettõl még nem lesz alkoholista. Én pl amikor 16 voltam, kérdezte az egyik rokonom, hogy mit szeretnék a születésnapomra, mondtam, hogy mindennek örülök, de egy üveg whiskynek örülnék a legjobban.
Szegény srác... Nem egy üveg Jägertõl lesz alkoholista. Attól lesz, hogyha még majd 38 éves korában is korlátozni akarod meg rátelepedni az életére.
Ennyitõl szerinted bárki alkoholista lesz? Elég szélsõséges ember lehetsz, ha már ennyitõl alkoholistának gondolod. Most egy fiúnak 18. szülinapjára mit kellet volna vennie a barátjának? Kisautót, homokozó lapátot? Ne csodálkozz, hogy eldugta, ha ilyen lenne az anyám én is mindent eldugnék.
Nálam ez a nap kérdése. Az alkoholizmus nem a rendezett körülmények és normális lelki háttérrel rendelkezõ személyeknél alakul ki. Továbbá megelõzhetõ a mértékletességre tanítással. Na meg a srác nagykorú és az üvegbõl is röhejesen kis mennyiség hiányzott. Konkrétan ittak egy-egy felest a haverjával a szülinapja tiszteletére....
Kedves kérdezõ! Te ismered egyátalán az alkoholizmus fogalmát?! Az alkoholizmus az, amikor szenvedélyszerûen issza a negatív hatásai ellenére, nem az, hogy néha "belenyal" az üvegbe. És igen, mellesleg felnõtt, add neki vissza!!! (szánalom -.-)
szegény srác... Egy hárpia az anyukája...
Kedves kérdezõ! Hadd idézzek a kérdésedbõl. "fiam szobáját a hétvégén takarítottam ki, õ nem volt itthon" miért kell egy 18 éves, felnõtt ember szobáját takarítani, fõleg ha nincs otthon? Hagyj neki privát szférát, nem 5 éves már! "egy üveg szeszes ital" "A negyede hiányzott" EGY üveg. NEGYEDE. Az alkoholizmus nagyon nem itt kezdõdik. Ha 30 üres jageres üveget találtál volna, megérteném a problémádat, de így túlreagálod. "kérdõre vontam, hogy milyen jogon költi erre a zsebpénzét" Milyen jogon költi erre a zsebpénzét? Egy nagykorú ember saját pénzérõl beszélünk. Milyen jogon szólsz bele? "1 hete lett 18 éves" Tehát tökéletesen legális hogy igyon. "barátjától kapta születésnapjára" "minek veszem el tõle azt, amit neki adtak ajándékba" "alig szól hozzám és az apjához akar menni inkább minden hétvégén" A fiad teljesen jogosan van rád kiakadva, hiszen alkoholizmussal gyanúsítottad, kutattál a szobájában és hatalmas hisztit rendeztél egy tökéletesen normális dolog miatt. "nem akarom, hogy lezülljön a piálás miatt" "képtelen megérteni, hogy tönkreteszi a saját és az én életemet is, ha alkoholista lesz" Te nagyon nem vagy tisztában vele hogy mi az az alkoholizmus. Nézz utána. Tanácsom: Sürgõsen kérj bocsánatot a fiadtól és add vissza neki a Jagert. A barát szüleit is hívd fel, és beszéld meg velük hogy túlreagáltad. Engedd el végre a felnõtt fiadat, ne kutass a szobájában és hagyd hogy élvezze az életet.
18-as vagyok, három fiam van:22, 20, 17 évesek. Az alkoholizmusba alapvetõen két út vezet. Egyik az élvhajhász , önzõ típus. Ez nemigen illik a fiadra. A másik a szorongó, görcsös, önmagával elégedetlen, boldogtalan. Utóbbiból, ha volt egy kicsi, alaposan ráerõsítettél a hisztiddel. Továbbra is tartom, hogy a fiad leírt személyiségéhez, és a "problémához" nem volt méltó a viselkedésed, és többet ártottál vele, mint használtál az adott kérdésben.

A fiam apja lepasszolta a fiamat a volt nõjének tehetek ellene valamit?

Kicsit kusza a dolog. 17 éves voltam mikor született a gyerek. Az apa 20 így õ lett a gyámja. Már terhességem alatt csalt, de ezt nem tudtam. 6 hónapos volt a babám, mikor közölte, hogy elhagy, költözzek anyámhoz, mert õ mást szeret, terhes tõle a csaj, holott a lány is tudott rólunk. A gyerek nála maradt, mivel gyám, az anyja ahol laktunk sem akarta ideadni se nekem, se a fiának. Õk is összevesztek ezen, a volt anyósom nem szerette azt a csajt. Ezért albérletbe mentek pár hónap múlva. A gyereket akkor a csaj le akarta nekem passzolni, de mondtam hogy ha eddig nem adták ide, akkor kinlódjanak vele. Ez nem volt jó döntés, de nagyon sértett voltam. Az albérlet egy közeli városban volt, így nem tudtam mindig menni. Bár a két gyerek, mivel megszült közben elég sokat volt a csaj szüleinél a mi falunkban így meg tudtam látogatni. Havi egy hétvégét. És máskor is mentem hétvégen mikor tudtam. Most megtudtam hogy fél éve már nincsenek is együtt, csak nem mondta eddig senki. A fiam pedig a csajnál van. Holott a bírósági papírban az szerepel, hogy az apánál van. De ez lehetetlen is, mivel két éve kamionozik, nem is lehet a gyerekkel.megteheti valaki hogy nem nála van a kicsi, 6éves gyerek holott ez szerepel a papirokban? És ha valami baja van kell aláirs?

Legjobb válasz: Szegény kisfiú..Mindenki úgy kezeli téged is beleértve mintha egy darab tárgy lenne.

Szegény kisfiú..Mindenki úgy kezeli téged is beleértve mintha egy darab tárgy lenne.
Nagyon sajnálom szegény kisfiút. Rossz lehet így kezdeni egy életet. Remélem fizetsz neki gyerektartást legalább. Írtad hogy késõbb majd szeretnéd magadhoz venni? Mikor? Amikor már keresõképes lesz? Ha már minden ilyen rosszul alakult próbálj meg minél többet tenni a gyermekedért!
Miért mit akarsz akkor most? Te nem tudod magadhoz venni az apa kamionozik, hogy eltartsa helyetted is, akkor kerüljön árva házba vagy mi? Inkább meg kellene köszöni a nõnek, hogy helyetted a gyerek anyja.
"a csaj le akarta nekem passzolni, de mondtam hogy ha eddig nem adták ide, akkor kinlódjanak vele" Te komolyan nõnek, embernek nevezed magadat? Tré lehet érzések nélkül élni. Szegény kisfiú, ilyen "anyja" van. :( Nem is találok rád megfelelõ szót, nincsenek érzelmek az írásodban, kb olyan szinten írsz a gyerekedrõl, mint ha az egyik haszontalan könyvedet odaadtad volna az ismerõsödnek, de most kéne vissza, mert billeg az asztal lába. De ha nem adja, majd raksz alá másikat.
Azzal tennéd a legtöbbet a kisfiúért, ha eltünnél végleg az életébõl. Kezdj új életet és ne zaklasd õket. Nem fizetsz, nem làtogatod normálisan, csak kellemetlenkedni jàrsz a nyakukra, amikor úri kedved épp úgy tartja. Ahelyett, hogy hálás lennél, amiért neveli valaki helyetted, még neked áll följebb.
A kérdező hozzászólása: Én szeretem õt! Lehet valódi anyai kötõdés nem alakult ki, mert kezdetben a nagyanyja csinált mindent, nekem nem hagyta, mert nem tudom. De hát nem akkor kellett volna megtanulnomv? Lehet ezért volt nagyobb a sértettségem. De azt ne mondja senki hogy ezek után nem joggal utálom az apját. Õ mitõl jobb? Kiment dolgozni, ott hagyta. A csajnak gondolom fizet gyerektartâst, hogy nála legyen a kisgyerek. És igen én is fizetek. Levonják a bérrembõl. Akkor se normális hogy egy idegen nevelje mikor az apjánál van elhelyezve. Persze mindenki azzal van ki hogy én milyenvagyok, õ meg szereti a gyereket. En nem hiszem, el lehet játszani a gondos anyát. Két szememmel láttam hogy nem adott csokit a fiamnak mondván már megette. A sajátjának odaadta. Ez vagy igaz vagy nem. A gyerek meg kèsõbb nem emlékezett mikor kérdeztem tõle.
A kérdező hozzászólása: Másik dolog: amikor láttam mindig az én fiam volt az apjánál, a közös a csajnál. Egyszer láttam az ölébe a kisgyereket a boltba, a sajátja akkor nem volt ott
" A gyereket akkor a csaj le akarta nekem passzolni, de mondtam hogy ha eddig nem adták ide, akkor kinlódjanak vele." Tapsold meg magad......:(
Jaaaa szereted. Persze. Remélem sose kapod vissza a gyereket, úgy írsz róla mint egy darab kavicsról. 6 évesen már elég okos, remélem már eléggé utál is téged.
"Tehát most mi.is egy szobában vagyunk a párommal náluk. Ide nem hozhatom." Miért? Mi egy idõben szoba-konyhás lakásban éltünk a szüleimmel és a testvéremmel, de eszükben sem jutott lepasszolni minket addig máshova. Én elõbb válnék meg minden vagyonomtól, mint a gyermekemtõl. Ha IGAZÁN szeretnéd, hazahoztad volna rég a gyermeked.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A gyereket akkor a csaj le akarta nekem passzolni, de mondtam hogy ha eddig nem adták ide, akkor kinlódjanak vele" Ezt most láttam meg. Szerintem itt lépj ki a gyerek életébõl, mert eddig sem voltál anyja, ezután sem lehetsz. Ha te képes voltál ezt mondani, magyarán visszautasítottad, hogy nálad legyen a gyereked, akkor most ne zavarjon az, hogy egy másik nõ tisztességgel felneveli. Az egész történetben a gyereket sajnálom. Van egy apja, aki kamionozik, így néha látja, és van egy biológiai anyja, aki megszülte, és eldobta magától. És van egy számára vérségileg idegen nõ, aki gondozza, és neveli. Szóval miért is érdekel téged, hogy mi van a fiaddal, amikor nem vagy az anyja, csak a világra pottyantottad? Sosem értettem, hogy nõkben hogy nem alakul ki anyai szeretet. Benned nem alakult ki sajnos egyáltalán.
Mi is egy szobában vagyunk két gyerekkel. Szembeköpném saját magam, ha csupán ez volna a kifogás, hogy a gyerekem végre hozzám kerüljön.
a gyereket nem idegen neveli. NEked idegen, a gyereknek szinte az anyja. Õ volt ott mindig, amikor lázas volt, amikor elesett és fel kellett segíteni... te hol voltál? Sehol. Te vagy az idegen.
Fantasztikus szülõk vagytok mindannyian, aranyom.
Szólj a gyámügynek ebben a káoszban a legbiztosabb pont az apai nyagymama kerüljön hozzá, amúgy remélem abortusz ellenzök olvasák a kérdést.
Most is csak kifogásokat keresel, úgy látom jobb lenne a gyereknek, ha inkább békén hagynád, persze csak ha jót akarsz neki.
Te is úgy kezeled. Hisz te mondtad, hogy kínlódjanak õk vele. Ilyenkor áldom a sorsom hogy nekem édesanyám van és nem csak egy nõ aki a világra szült. Lehet az a nõ legalább szereti, nem úgy mint te. Én ott hagynám szegény kisfiút. Talán ott boldog lenne.
nem mindegy neked, hogy kinél van a gyerek ha neked úgyse kell
A kérdező hozzászólása: Én nem ugy kezelem. Õk tekintik a tulajdonuknak. A csaj anyja is azt mondta most nekem hogy az a gyerek az õ lányáê. Mikor mentem hozzajuk a gyerek miatt akkor is olyan volt.mintha õk tennének szivességet nekem
A kérdező hozzászólása: Én nem mondtam hogy nekem nem kell. De most nem is tudnám már hova hozni. Majd egyszer szeretnêm. Ezért is kérdezem hogy ez így szabályos e
ha õ nevelte akkor ez tulajdonképp így is van
Miért nem indítod el az igényt, hogy visszakerüljön hozzád? Már nagykorú vagy. Te gyereked. Ha nem tetszik a jelenlegi helyzet, akkor hajrá...küzdj érte és legyél végre normális anyja annak a szerencsétlen gyereknek!!!
A kérdező hozzászólása: Tehát most mi.is egy szobában vagyunk a párommal náluk. Ide nem hozhatom. Apámhoz sem költözhetünk mert nem fogadja el a páromat, és a kisgyerekhez sm kötödik mint nagypapa. Iszik is
A kérdező hozzászólása: Mondom az elején õ akarta lepasszolni a gyereket. Csak mártírkodik. Kôzben a sajátja a kedvenc gondolom
Persze, hogy a sajátja a kedvenc! Bár Te is annyit mártírkodnál, amennyit az a nõ, aki a Te gyerekedet neveli. Te eddig nem nagyon tetted magad oda. Kifogás van ezerrel...
havi egy hétvégét, miközben egy faluban laktatok??? Szegény kisgyerek... erre nem mentség a sértettséged, a fiatal korod.
Miért hazudsz magadnak? A saját fiad útban van, még most sem veszed magadhoz amikor már lehetne. De nem, mert jaj a pároddal 1 szobában éltek. Tudod, sok anyuka van aki nem hagyta el a gyerekét, és 1 szobában is boldogulnak. Komolyan, te vagy a legrosszabb mindhármójuknál. A saját édesanyja cserben hagyta a kisfiút. Az az idegen nõ legalább magához vette, neveli. Inkább anyja õ mint te. De, hogy válaszoljak a kérdésedre. Ha az édesapja mint gyám úgy dönt, hogy a barátnõje gondjaira bízza a fiát, és nincs veszélyeztetve sem a testi sem a lelki egészsége akkor a kisfiú jó helyen van.
Mert végülis nem õk tesznek szívességet neked? Nevelik , öltöztetik, etetik , gondoskodnak rólla. Kapj a fejedhez ... Egyébként ha a kissrác már 6éves gondolom te is rég nagykorú vagy már a megfelelõ életkörülmények megteremtése után magadhoz vehetted volna / vehetnéd .. Egy gyereknek szügsége van az anyjára meg a törõdésre a normalis lelki és testi fejlõdés érdekében . Ha nem tekintenétek tárgynak már réges rég nem a haragról meg a köztetek történt/történõ konfiktusokról szólna a dolog hanem annak a szegény kisgyereknek az érdekét néznétek õ neki kéne a legfontosabbnak lenni. Apukának is csak gratulálni tudok.
Te agybeteg vagy, az tuti.
legalább gyerektartást fizetsz neki?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnálom, hogy így történt, de nem most kell észbekapni, hogy van egy gyereked. A szülõk válását (ja, bocs, házasság sem volt?) mindig a gyerek szívja meg a legjobban. Most már mit akarsz csinálni? Most nõttél fel és most lennél anyja a gyereknek? Hány éves a gyerek? A szülõ-gyerek közötti kötõdés az elsõ pár év alatt erõsödik meg, utána már max. csak egy rokon vagy haver leszel neki, sosem leszel igazi anyja. nem tudom, ilyenkor mit lehetne tenni, eddig kellett volna nem állat módjára élnetek, már bocs. Bár igazából az állatok sem passzolják le gyerekeiket... Szóval ennyi bevezetõ után: ha most valóban úgy érzed, anyának kell lenned, ahhoz eléggé drasztikusan kellene megváltoznod, megtagadni magad és csak a gyerekkel foglalkozniés õmiatta (is) felnõni, felelõségtelejsen és gondoskodni, biztonságot nyújtani neki. Vagy akkor is önzetlenül az õ érdekét nézni és a legjobb megoldást megtalálni neki, ha úgy érzed: mégse Nálad lenne a legjobb helye...
neked nem kell a gyerek, ezt le is írtad. nem is akarod, nem is tudod nevelni és különben is, szenvedjen vele más, hisz egy púp a hátadon, nem? apja kamionozik és vagy nõ aki neveli, eteti, ruházza, mesét olvas neki este, jó éjt puszit ad, bekötözi a sebét, éjjel virraszt vele mikor beteg és azon károgsz, hogy mit tegyél ez ellen??? intézetbe akarod dugni, nehogy azt a kis szeretetet is megkapja amit egy vérszerint idegen nõtõl megkap? 25 éves vagy, tényleg az elmúlt 6 évben semmi ész nem szorult beléd? van neked szíved? szerintem tûnj el a gyerek életébõl, én még életemben nem láttam ilyen önzõ embert aki dacból a saját gyerekének ártani akar csak hogy megmutassa, hisz te sz rtad a spanyol viaszt, nem?
Jelszó emlékeztetõ kérés?
A kérdező hozzászólása: Jelszó emlékeztetõ sajnos nincs beállítva !
Másodlagos email-címet megadtál?
Oltasd be a fiadat is az apját is.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül az oltás és felnötnek hol lehet ilyet venni receptre vagy csak ugy?A háziorvosa adja be neki?
Ha megkapja az oltást, úgy is elkaphatja, enyhébbek lesznek a tünetek. Az én nagy gyerekeim annó nem kaptak védõoltást ellene, mert nem volt. Az oviban elkapták, de alig volt rajtuk 10-20 pötty. Hát, igen..az apukánál veszélyes lehet, nála lényegesebb az oltás..
felnõttkorban is a háziorvos adja be. azt nem tudom, hogy ingyenes-e, szerintem inkább tõle kérdezzétek meg. Az apukának én is mindenképpen beadatnám, mert felnõtt korban veszélyesebb. A gyerkõc meg jobb is ha elõbb-utóbb átesik rajta. Ezekre azt mondják, jobb minél elõbb túllenni rajta:-)
zsarold meg :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kérdés megoldódott. Keresztelõ levelet ugyan nem kapunk, de az esketõ pap azt mondta, nem baj, elég, ha a fiam aláír egy papírt, mely szerint meg van keresztelve. Milyen jó, hogy ilyen rugalmas papok is vannak!!
Én megkeresném a lelkészhez tartozó esperest vagy püspököt és megosztanám vele a problémát. De elõtte jelezném a lelkésznek is, hogy ha nem adja ki, felkeresem a felettesét, akit név szerint meg is említenék. Köteles kiadni a keresztlevelet!
Ehhez nincs joga.Én szólnék a jegyzõnek, és az megmondja, hogy tovább.
Ezek szerint a ref. egyház eleve elutasítja, hogy más vallásút vegyen el? A katolikus nem utasítja el, de a kat. tagot köti az esküje élete végéig, míg a pogányt/ más vallású társát nem.
Elvileg reformátusok - erre a célra - nem adhatnak ki keresztlevelet. A megzsarolás tehát nem jött volna be, sõt megdicsérik a papot :)
lehet, hogy nem tetszik a lepontozónak a tény, de attól még így van.

Csirkemájat hogy csináljátok a babáknak? 10 honapos a fiam, fözzem a májat a krumplival, és ennyi, esetleg hagymát tehetek hozzá?

Legjobb válasz: Ha evett már ilyesmit (hagyma), akkor nyugodtan. Ha nem majd, amit magatoknak fõzöl, abból kóstoltass vele, két- három falást hagymásan. Neki fõzzed csak krumplival. Az én fiam már 8-9 hósan ugyanazt ette, amit mi. Természetesen nem fûszereztem annyira, mint azelõtt, de mindent megetettem vele.

Ha evett már ilyesmit (hagyma), akkor nyugodtan. Ha nem majd, amit magatoknak fõzöl, abból kóstoltass vele, két- három falást hagymásan. Neki fõzzed csak krumplival. Az én fiam már 8-9 hósan ugyanazt ette, amit mi. Természetesen nem fûszereztem annyira, mint azelõtt, de mindent megetettem vele.
Egyetértek ez utolsó válaszadóval. Ha evett már hagymát akkor nyugodtan fõzz neki bele, ha meg nem akkor lassan bevezetheted, finomabb lesz.10 hósan már ehet!
Én májat, miután megvettem megfõztem , összeturmixoltam és jégkockatartóba tettem. Amikor azt adtam ebédre, megpirítottam haygmát, hozzáraktam a májkockát és a fõtt kruplit, kicsit szétnyomkodtam és úgy adtam. Akkor még megette. De már fújog a májra, 20 hónapos, megjegyzem én sem szsretem, és a nagyfiam sem. De nem is baj.
Szia, én már az elejétõl kevés hagymával csináltam, mert az valahogy a hagyma ízéhez hozzátartozik szerintem, míg kicsi volt oliva olajon pirítottam kevés vöröshagymát, majd hozzákevertem a májat, kicsit megfuttattam, aztán felöntöttem vízzel majd mikor már félig megpuhult sóztam, krumplival is jó, de én mindig rizzsel csináltam, aztán az egészet összeturmixoltam, mert akkor még csak pépeset evett.
Pici olajon hagymát pirítok, hozzárakom a vékonyra csíkozott csirkemájat, elkeverem. Felöntöm pici vízzel, icipici pirospaprikát és majorannát rakok hozzá. Ha megfõtt, akkor biovegetával szoktam ízesíteni. Krumplipürével adom a kisfiamnak, az egyik kedvence.
A kérdező hozzászólása: kicsit rossz helyre írtam a kulcsszavakat xD
Nem értem mit akarsz a kóddal.. Újra regisztrálsz, kódot kapsz stb. vagy ez lehetetlen? :D
Megújrázod a reggelésed, mást nem tehetsz:-)
A kérdező hozzászólása: Az mi és hogy lehet megcsinálni???
A megújrázod szóval röviden azt akartam írni, hogy újra regisztrálsz, mindent elölrõl kezdesz, így már érted? :-)
A kérdező hozzászólása: igen DE nem lehet ujra felhasználni a kódot csak úgy ha megvan a régi profil...
A kérdező hozzászólása: A játékhoz kapott kódot csak 1 szer lehet felhasználni 1 felhasználói fiókhoz. A kérdés az hogyha már felhasználtam a játékhoz kapott kódot és elfelejtettem a felhaználói fiók adatait akkor mi a tehendõ

Mit tehetnék, hogy a fiam jobban aludjon?

8 hónapos múlt.Most bújik a 3.foga.Már 4 hónapja 4x 5x ébred.3 hete 6x 7x.már nem bírom.Nagyon fáradt vagyok.Már magam mellé is tettem akkor sem alszik.Csak cicivel alszik vissza.Néha anélkül.Cumit nem fogad el.

Legjobb válasz: Èn alvás elött 1/2 órával mosdatom.Utána szopi és alszik.CSak az a baj,hogy sokszor ébred.ha kivinném be kellene bugyolálni,és ha elalszik......Estére mindég kész a fiam.Napi 1x alszik,akkor is 1,5 órát.Nem akar többet.Este pedig fáradt. Neked nem alszik el a levegön???

A kérdező hozzászólása: Èn alvás elött 1/2 órával mosdatom.Utána szopi és alszik.CSak az a baj, hogy sokszor ébred.ha kivinném be kellene bugyolálni, és ha elalszik......Estére mindég kész a fiam.Napi 1x alszik, akkor is 1, 5 órát.Nem akar többet.Este pedig fáradt. Neked nem alszik el a levegön???
Próbáld meg elalvás elõtt kivinni a levegõre egy kicsit.Most én is ezt tesztelem, olvastam egy oldalon.Épp alszik mint a bunda! :)
Nekem nem aludt el sosem a levegõn.Így délelõtt bevált, hogy mielõtt elaltattam volna, kimentünk kicsit játszani.Szépen aludt.Délután meg sajnos már nagyon korán sötétedik, így nem tudunk már sehová menni.Így az esti alvással még mi is küszködünk. :( Itt egy link, ahol talán találsz vmi hasznosat: http://www.babaalvasigenye.hu/baba-alvas/baba-alvas-7-gyors-..

A fiam szinte állandóan pödri a haját. Mit tehetnék hogy le szokjon róla?

Talán nem is igazán pödri mind inkább morzsolgatja az ujjai között és addig hogy a haja ki is jön. Már pici korában is csinálta cumizás közben. Gyakran vágtuk a haját és akkor egy darabig nem csinálja aztán újra kezdi. Most már nagyobb és nem szeretné ha levágnánk a haját, ezért jobban zavar a dolog, mert szinte mindig csinálja. Nem akarom csak azért kényszerb?l levágni neki hogy ne pödörje. Volt hogy egy foltban hiányzott a haja. Tanácsot kérek mit tegyek vele, hova forduljak?

Legjobb válasz: 10 éves a fiam és mint írtam, már cumizás közben is csinálta vagyis még 1 éves se lehetett amikor elkezdte talán csak akkor nem húzta ki a haját. Köszönöm az eddigi válaszokat és bocs az elsõtõl kicsit túl reagáltam a válaszodat.

A kérdező hozzászólása: 10 éves a fiam és mint írtam, már cumizás közben is csinálta vagyis még 1 éves se lehetett amikor elkezdte talán csak akkor nem húzta ki a haját. Köszönöm az eddigi válaszokat és bocs az elsõtõl kicsit túl reagáltam a válaszodat.
Szia!!Hat nem biztos, hogy orulni fogsz annak amit irok:(En 29eves vagyok, es van egy 1 eves kis fiam, de nem is ez a lenyeg!!En kis baba korom ota ugyanazt csinalom, amit a Te fiad!Es ami napig is ettol nyugszom meg:) Ez egy pot cselekves, olyan mint pl.a koromragas!HOgy hogyan lehet leszokni rola, azt nem tudom, mert en a mai napig csinalom, es nem is birnam ki, hogy ne tegyem!De azert sok sikert kivanok Nektek, hatha megis van valami megoldas erre!
vegyél neki egy kínaiba ilyen pót haj copfot kb :1000 forint, és ha a saját hajával csinálja üss egy picit a kezére ( ne verd meg mielõtt leszolnátok ) csak épp hogy megérezze :D
A kérdező hozzászólása: Ez most ugye vicc akar lenni? De annak se jó. Azért kösz a próbálkozást de nem hiszem egy mû copfot fogok rakni a fiam fejére és a verés se hiszem jó ötlet.
kihagytad azt a lényeges dolgot hogy hány éves a fiad! ha még csak 5-6 akkor nyugi majd kinövi! de ha már 7-10 akkor mondd meg hogy mikor kezdte el pödörgetni a haját! lehet lelki ok is. hogy ideges. de ezt kissé kizártnak találom. viszont sose lehet tudni.
nem azt mondtam hogy verd meg , de oda is irtam, uristeenn.. csak segíteni akartam, és nem azt mondtam hogy add rá hanem hogy add a kezébe, de ha rossz néven vetted akkor bocs:S többé erre az oldalra se jövök!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha a kezébe adnám tuti ki röhögne és nem hiszem hogy akkor nem a fejét piszkálná. A kézre csapás azért nem tartom jó ötletnek amiért most rá szólni sem akarok, mert szeretném inkább az okát kideríteni és hogy magától szokjon le róla ne pedig kényszerbõl, mert akkor lehet hogy más valamivel pótolná ezt a tevékenységet.
Az hogy ki is tépkedi, aggasztó dolog, én elvinném gyerekpszichológushoz (engem is vittek gyerekkorban a szüleim, én a körmömet rágtam, arra emlékszem, hogy rajzolnom kellett, meg beszélgetni) Folyamatosan, mindig csinálja? Vagy csak ha unatkozik, tévézik? Pótcselekvés? Vagy feszültségoldás? Amúgy egy ismerõsöm még bõven 30 felett is pödri a haját, ha ideges, úgyhogy nem biztos, hogy nagy a baj, lehet, hogy tényleg csak rossz rögzült szokás, de én a tépkedés miatt azért elvinném orvoshoz. -Ninu-
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm.
Nem.
Sajnos nem.
Milyen tárgyból volt a pótvizsga? Matek? Többet kell rá készülni
Nem, de ez a legnagyobb szívás...Felvesznek középsuliba és megbuksz...Miért nem tanult rá többet??
PÓtvizsga elõtt kellett volna jobban átgondolni. Mert a pótvizsga (volt) az utolsó javítási lehetõség És arra tényleg jól fel kell készülni, mert ha észreveszik, hogy valaki félvállról vette, akkor annak nagyon nehéz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!