Találatok a következő kifejezésre: A fiúk később (57 db)

Szerintetek a fiúk később vallják be az érzésüket a lányok iránt?

Legjobb válasz: Vannak kivételek, de igen. Szerintem így van... legalább is egy bizonyos korig. Azután elválik hogy melyik lesz.

Vannak kivételek, de igen. Szerintem így van... legalább is egy bizonyos korig. Azután elválik hogy melyik lesz.
off És ha a lány bevallja az érzéseit, akkor a fiú is, vagy sokszor még akkor sem?
szeretlek
én például 2 hónapja nem tudom megmondani annak aki tetszik, és szerintem soha se leszek rá képes, úgyhogy igazad van.
Én nem így tapasztaltam. :)
A kérdező hozzászólása: akibe szerelmes vagyok az 16 éves akkor az most?! bocsi én nem szeretlek mert foglalt vagyok! :)
Van egy srác, akinek mindenki szerint tetszem... õ sem mondja nekem, elég lelombozó. Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni, hogy mondjátok, senki nem fog örökké várni rátok! :)
Azert mert ki kemenynek akarnak latszani nem pedik erzelmes nyalasnak
A kérdező hozzászólása: én már el mondtam hogy szerelmes vagyok belé és azóta nézz engem és fogalmam nincsen hogy mit jelent?! és azért utasított vissza mert 4 év van köztünk!! :(

Abban mennyi igazság van, hogy a fiúk később fogják fel a szakítást?

Én voltam a szakító fél, de jó okom volt rá. 1x próbálta magát visszakönyörögni, azóta semmi, folyton a haverjaival lóg, iszik, xboxozik és bulizgat. 2éves kapcsolatról van szó 21L

Legjobb válasz: Minél késõbb? Nyilván az exed felfogta a szakítást, mert nem veled tölti az idejét.

Minél késõbb? Nyilván az exed felfogta a szakítást, mert nem veled tölti az idejét.
A kérdező hozzászólása: igaz már a kapcsolat vége felé nagyon sokat veszekedtünk, féltékenykedtem... de nyomós okom volt hazudozott és valszeg meg csalt. :/ akkor õ se akarta már ezt a kapcsolatot?
Nem mindegy? Szakítottatok, és kész. Túl vagy rajta, õ is rajtad, ne foglalkozz vele.
Legalább nem szenved(het annyira).
Ebbõl is látszik, h nem igaz az állításod, mert Te még mindig ezen agyalsz, õ meg már túl van rajta és jól érzi magát...
Engem az exem dobott, egy relatív hülyeség miatt. Én próbáltam megbeszélni, megoldani a gondokat, mert nagy szerelem volt, õ nem akarta. Belepusztultam, de azt mondtam, hogy legyen, ahogy akarja. Ennek egy éve, én már rég új kapcsolatban vagyok, õ meg 2 hónap után rájött mekkora idióta volt, és valszeg élete legjobb lehetõségét fuserálta el, és azóta is sóvárog és bánja. Tudom, mert próbálkozik nonstop és mondja is, de nem tudok mit csinálni vele.

Csak én látom úgy, hogy az anyukák jobban beleszólnak a fiúk későbbi életébe, párválasztásába mint a lányukéba?

Legjobb válasz: Nem! Az öcsém bárkit hoz az oké, ha szép,ha csúnya, mert fiú, neki minden szabad,de mindkét szülõm részérõl. Lányként, minden eddigi kapcsolatomat kritizálta, senki nem volt elég jó, mert mindenki kevés volt hozzám szerinte, jobbat érdemelek. Néha úgy érzem, mintha õ akarna helyettem választani, a saját tapasztalatai, elvárásai alapján.

Nem! Az öcsém bárkit hoz az oké, ha szép, ha csúnya, mert fiú, neki minden szabad, de mindkét szülõm részérõl. Lányként, minden eddigi kapcsolatomat kritizálta, senki nem volt elég jó, mert mindenki kevés volt hozzám szerinte, jobbat érdemelek. Néha úgy érzem, mintha õ akarna helyettem választani, a saját tapasztalatai, elvárásai alapján.
Sajnos nem mindig. Néha pedig túlságosan is. Anyósom pl. egy szót se mer szólni semmiért, mert nem akarja, hogy miatta veszekedjünk, vagy veszekedjenek sógoromék. Viszont sógoromat igazán megóvhatta volna a házasságától. Szerintem most már õ is bánja, hogy nem szólt semmit, de most már még annyira se meg szólni. Egyébként anyukája válogatja. Az enyémnek pl. hatalmas szája van, csak bátyám nem foglalkozik vele. Vannak befolyásolható fiúk és tejhatalmú anyukák. De szerintem nem ez az általános.
Ja és az én anyám az én életemet is szívesen irányítgatná, ha hagynám. De olyan szinten, hogy hány gyereket vállaljak, mit fõzzek ebédre, hol vásároljak, mennyit aludjak... Ha hagynám... 2-es voltam.
Én inkább azt mondanám, hogy több olyan példát látni, amikor a fiús anyuka beleszól a fia életébe, mint a lányos anyuka a lányáéba. Nálunk fiú is van, és lány is, de anyu szerencsére nem az az elvetemült fiús anyuka. Bár én úgy érzem, hogy bátyámhoz jobban kötõdik valamelyest.
Nekem 20 éves fiam van.Sosem szóltam bele az életébe, és a párválasztásába. Azzal köti össze az életét akivel akarja, Nem én fogok vele élni, hanem a fiam.
Szerintem is ez a gyakoribb, de itt mindenki le fogja tagadni. pedig a lányokat kell jobban félteni. Ezt sosem értettem miért kell egy fiút egy lánytól félteni??
Nem a lánytól félti az anyja, hanem attól, hogy leválik róla. Az apák jobban féltik a lányukat, mint a fiaikat, viszont õk nem kötik magukhoz a lányukat úgy, mint az anyukák. Sok anya konkurenciát lát egy potenciális menyjelöltben, mert az biztos nem tudja olyan jól ellátni a fiát, netán a leendõ unokáit, mint õ. És ezt sokszor be is akarják bizonyítani...


Igaz hogy a fiúk később érnek, későb csinálnak mindent mert lustábbak?

Kisfiam van 7hónapos. Én nem úgy látom hogy később csinálná adolgokat de mindenki azt mondja később csinálják a fiúk. 4,5hósan átfordult hátról-hasra vissza rá 2héttel. 6hónapos korában kezdett el mászni (kúszás kimaradt) Illetve mászik-kúszik egyben de a védőnő szerint az mászás ait csinál mert ahasa a levegőben van 7hónaposan ült le rá egy hétre feláll butorok mellett ha tud támaszkodni Ti fiú babáitok mikor kezdett el szavakat mondani? Az én fiam semmi hajlandóságot nem muta sikítozni egész nap sikítozik. De nem mondja hogy tetetetete, papapapa semmi hasonlót

Legjobb válasz: Az én kisfiam is 7 hónapos+2 napos. 4 hónaposan kezdett forogni, 6 hónapos kora elõtt mászni, 6 és fél hónaposan ült és 1 hete felállt. A tetete-t gyönyörûen mondja :) Egy ismerõs kislány majdnem 2 hónappal idõsebb, õ még csak ül. Már 3 hónaposan kitámasztották, meg lábra állítgatják. De mikor hasra teszik, akkor sír. Tõlem ez idegen. Szerintem azzal, hogy kitámasztotta, elvette a vállalkozási kedvét a babának. Mi hagytuk, hogy a kisfiúnk azt csinálja, amit akar és lám, mindent csinál... Szóval szerintem nem a baba nemétõl függ a fejlõdése.

Az én kisfiam is 7 hónapos+2 napos. 4 hónaposan kezdett forogni, 6 hónapos kora elõtt mászni, 6 és fél hónaposan ült és 1 hete felállt. A tetete-t gyönyörûen mondja :) Egy ismerõs kislány majdnem 2 hónappal idõsebb, õ még csak ül. Már 3 hónaposan kitámasztották, meg lábra állítgatják. De mikor hasra teszik, akkor sír. Tõlem ez idegen. Szerintem azzal, hogy kitámasztotta, elvette a vállalkozási kedvét a babának. Mi hagytuk, hogy a kisfiúnk azt csinálja, amit akar és lám, mindent csinál... Szóval szerintem nem a baba nemétõl függ a fejlõdése.
Elõzõ vagyok, annyit korrigálok, hogy 11 hósan kezdett el szavakat mondani. Anyukám sokat foglalkozott vele akkor, sok mondókát szavalt neki, ez biztos hatással volt rá. Szótagokat ismételgetni hamarabb kezdett, de pontosan nem tudom megírni mikor, nincs nálam a babanapló. Szerintem nem baj, ha sikítozik még, most épp az a hangadás tetszik neki :) A mondókákat ajánlom, nekem még a gyerekkori Hóc Hóc Katona is megvan, ezt használom, könnyen megtanulható versikék vannak benne, nagyon jó!
Nálunk a mozgás jóval késõbb indult be (10 hósan sikerült elõször kommandósan kúsznia elõre, aztán hirtelen sokat fejlõdött, de még mindig az átlagnál késõbb produkál újat). Engem ez nem zavar, látom, hogy ügyes és próbálkozik, amikor megérik rá, csinálni fogja. Viszont nagyon beszédes (most 15 hós), utánoz minket, idõnként szinte tökéletesen ejtve, több szónak tudja már az értelmét, mondja is. Hosszú szavaknak az elsõ szótagját mondja csak. Kb 11 hós korában kezdett beszélni. Lehet, hogy ez egyáltalán nem számít "extrának" ebben a korban, de a közvetlen ismerõseim ennyi idõs vagy pár hónappal idõsebb kisfiai nem beszélnek még, csak max.1-2 szót (anya/mama és hami/hamma).
Nálunk biztosan nem igaz. Egyébként szerintem nem a gyerek nemétõl függ, minden gyerek más.
Egyébként az óvodás és iskoláskori fejlõdésben már egyértelmûen nagyobb szerepe van a kulturális hatásnak, mint a biológiai különbségeknek. Bár számos tudományos cikk van arról, hogy a lányoknak jobb a szövegértésük, a fiúknak pedig a matematikai és logikai készségük, egy sem tudta megmagyarázni, hogy mi az oka annak, hogy a nemek közötti különbség országonként változnak. Azért nem, mert ez mutatja meg, hogy mennyivel nagyobb hatása van a kulturális környezetnek, mint a biológiának. Európában a két szélsõséges ország e tekintetben Anglia és Olaszország. A PIRLS és TIMSS tesztek alapján amely a 9 éves gyerekek szövegértési és matematikai készségét méri elmondható, hogy a lányok szinte minden országban jobbak szövegértésbõl, mint a fiúk, a fiúk pedig szinte minden országban jobbak matekból, mint a lányok. Olaszország és Anglia a kevés kivételek közé tartozik, de mindkettõ úgy, hogy csak az egyik készség terén, a másik készség terén, viszont hatalmas a nemek közötti különbség. Évek óta az angol fiúknak van Európában a legnagyobb lemaradásuk szövegértés terén a lányokhoz képest, miközben matematikában országosan semmi különbség nincs, sõt az több régiójában a lányok jobbak matekból is. (pl. Észak-kelet-Anglia). Olaszországban ennek pont a fordítottja igaz, a fiúk elõnye matematikából Európában a legmagasabbak között van, miközben szövegértés terén országosan nincs különbség, de itt is vannak olyan régiók, ahol a fiúk szövegértése is jobb a lányokénál (pl. Közép-Olaszország). Ezeket azért említem meg, mert Anglia és Olaszország is egy nagy ország, ezek a régiók gyakorlatilag egy Magyarországnyi lakosságszámmal rendelkeznek. Angliában és Olaszországban is ez a nagy lemaradás években kifejezve 1-1, 5 év között van (Anglia esetében a fiúké ennyi szövegértésbõl, Olaszország esetén a lányoké matekból). És az országos tesztek (ami Angliában a SAT, Olaszországban az INVALSI) ugyanezt erõsítik meg, sõt azt mutatják, hogy ezeket a különbséget nem az oktatási rendszer okozza, ugyanis Angliában már elsõ osztályos korban 1 éves lemaradásban vannak a fiúk beszédkészség, szövegértés terén, miközben Olaszországban semmi különbség nincs a két nem között (elsõ, második, harmadik és negyedik osztályban sem). Tehát ezek a különbségek nem az iskolából jönnek, hanem a szülõ nevelésbõl, a társadalom által elvárt nemi szerepekbõl, a gyerekek az iskolába már eltérõ készségekkel kerülnek be. Az iskola pedig szemmel láthatóan nem képes már ezeket lecsökkenteni. Ezt bizonyítja az is, hogy miközben Anglia az egyetlen európai ország, amelyben nagyon erõs szakpolitikai célként van megjelölve már közel egy évtizede, hogy javítsák a fiúk szövegértési készségeit, (pl. olyan könyveket vettek be a kötelezõ olvásmányok közé amelyek fiús témájúak), ennek ellenére a 2011-es PIRLS teszten is náluk volt a legnagyobb lemaradása a fiúknak, sõt miközben európai átlagban csökkent a különbség a fiúk és a lányok szövegértési képessége között náluk még nõtt is. Olaszországban pedig úgy tûnt el az amúgy is minimális különbség az utóbbi 10 évben, hogy semmilyen szakpolitika nem foglalkozik az oktatásban a nemek közötti különbségekkel.
8-as, miben tartanak elõrébb. Igen vannak dolgok amiben a lányok tartanak elõrébb, de vannak dolgok amiben a fiúk.
Dztem kisbaba korukban nem a nemüktõl függ, hogy mikor mit csinálnak hamarabb vagy késõbb, óvodásan már jól látszik hogy a lányok sokkal elõrébb tartanak és ez késõbb is ilyen.
Én erre a kérdésre, mint szülõ, akinek egy fia és egy lánya van, azt tudom mondani, hogy a fiam elõbb kezdett el járni is és beszélni is, mint a lányom. A fiam 10 hónapos, a lányos 12 hónapos korában kezdett el értelmes szavakat mondani (papa, mama stb.) Stabilan járni a fiam 12, 5 hónapos korában kezdett el, a lányom 13, 5 hónaposan. Mint pedagógus (aki nem a szakmában dolgozik, viszont tanult egy-két dolgot ami ehhez kapcsolódik pl. gyermekpszichológia stb.) az a véleményem, hogy ez nem a gyerek nemétõl függ. Ha a statisztikát nézzük akkor a lányok hamarabb kezdenek el beszélni, a fiúk pedig hamarabb kezdenek el járni. De ez legfeljebb a tudósoknak érdekes, a szülõknek nem, mivel gyerek - és gyerek között sokkal nagyobbak a különbségek, mint a nemek között. Egy szülõ soha nem fogja észrevenni ezeket a különbséget, pont azért, mert nagyon kicsik, rendkívül nagy szórással, lesznek szülõk akik azt látják, hogy a fiúk, lesznek akik azt látják, hogy a lányok csinálnak elõbb ezt-azt. És sokan ezek után alkotnak véleményt. Tévesen. Egy tudományos kutatásban amibe bevonnak 20 ezer gyereket már más a helyzet, ott már meg lehet állapítani azt hogy a lányok elõbb kezdenek el beszélni, a fiúk pedig elõbb kezdenek el járni. De hogy érzékeltessen, hogy mennyire alacsony a különbség még ilyen kutatások alapján is, nagyjából ahhoz tudnám hasonlítani, hogy Svédországban a várható élettartam 82 év, Norvégiában 81, 5 év. Ki lehet jelenteni, hogy a svédek tovább élnek a norvégoknál? Statisztikailag igen, a valóságban viszont ez gyakorlatilag ugyanannyi, a különbség nem érezhetõ, mindkét országban hasonló arányban halnak meg emberek fiatalon és 90 éves korban is (a magyarországi 74 éves várható élettartam viszont már egy komoly, szignifikáns különbség).
Nálunk a mozgás így alakult: 4 hónaposan hasról hátra, 5 hónaposan hátról hasra fordult, 7 hónaposan kezdett kúszni, aztán fel is ült, 8 hónaposan mászni, 9 hónaposan felállt, most 10 hónaposan bútorok mellett lépeget. A héten tölti a 11 hónapot. Kb egy hónapja már elkezdett szavakat mondani. Most már mondja, hogy baba, mama, tente, tütü, jajaj, ajaj, ha nem engedek valamit, mondja, hogy dede, ha kérek valamit, mondja, hogy nene :) . És már a könyvekben megmutat néhány állatot, tárgyat, amiket megtanítottunk neki. Én is megkaptam, hogy a fiúk késõn érnek, de én nem így látom, mozgásban szerintem pont úgy fejlõdik a fiam, mint az átlag, beszédben pedig talán picit elõbb tart, vagy ott ahol a vele egykórúak, de semmiképp sem késõbb.
Nálunk így van nagyjából, de nem sokkal késõbb csinálja a fiam, mint a lányom. 2 hónappal késõbb indult el, beszélni is késõbb kezdett, de nem volt lemaradva. A lányom 1 évesen szépen beszélt, szavakat, rövid mondatokat mondott. A fiam is mondta a szavak elejét, de ö másfél évesen tart a rövid mondatoknál. Viszont sokkal ügyesebb a finommotorikája, mint a lányomé volt. :) Ne aggódj, majd beérik õ is. A barátnõmnél a fiú 1 évesen nagyon szépen beszélt, de nem ment, 14 hósan indult el. A kislány meg hamar elindult, de nem beszélt 20 hónapos koráig.
7 hónaposan még sem a lányok, sem a fiúk nem szoktak szavakat mondani. Ha arra gondolsz, hogy mikor kezd mássalhangzókat is keverni a gyagyogásába, azt olyan 7-8 hónapos kor körül szokták kezdeni, de ez még nem tudatos, csak a hangját gyakorolja. Az egyébként igaz, hogy a fiúk szellemi téren bizonyos dolgokat késõbb szoktak csinálni (késõbb kezdenek beszélni, késõbb lesznek szobatiszták), de ez nem "lustaság", hanem máshogy fejlõdnek, és itt is vannak eltérések, ezt sem lehet mindegyikükre ráhúzni. Mozgásban nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a fiúk és a lányok között, sõt a kislányom késõbb is kezdte a legtöbb mozgásformát, mint a kisfiam. Az én kisfiam 15 hónaposan mondta ki az elsõ szavait, de 2 éves koráig nagyon keveset beszélt, utána indult be nála.
nem is igaz :) azt szokták mondani, hogy a fiúk a mozgásban, lányok a beszédben jobbak :) olyat, hogy a fiúk lustábbak meg csak a szülésnél és a szobatisztaságnál hallottam, mozgásban még soha :) nálunk bejöttek, a lány mindent késõbb csinált, viszont borzasztó hamar csacsogott, 1, 5 évesen már rendesen mondta a magáét. fiam 7 hónaposan már mindent csinált, 10 hónaposan járt, viszont 2, 5 évesen kezdett beszélni, de akkor már szobatiszta volt :)
Az én fiam 16 hónapos. 3 hónaposan forgott mind2 irányba, 5 hónaposan mászott, 6 hónaposan felült, 7 hónaposan felállt kapaszkodva. 13 hónaposan indult el, a mai napig nem beszél. Illetve van 3 szó, hamham, nemnem, vauvau, de ezeknél leragadtunk :) Ezeket már 12 hós kora óta mondja, bár már egyre tisztábban.
Egyébként azok a gyerekek, akik késõbb kezdenek el beszélni, járni, gyakran nem csak utolérik, hanem meg is elõzik azokat akik korábban kezdtek. Nem egy olyanról hallottam, hogy sokáig egyáltalán nem beszélt a gyerek, aztán hirtelen egész mondatokban kezdett el beszélni. De 7 hónaposan a gyerekek döntõ többsége még nem beszél. Átlagosan 9-11 hónaposan mondják az elsõ szavaikat.

Hogy megy ez a bölcsiben? Ha tegyük fel ebéd időben a fiam (2 éves) nem akar enni, akkor később megkínálják még egyszer, vagy ugrott az ebédje? Utóbbi esetben ha viszek edényt, haza lehet hozni?

Az a gond, hogy szeptemberben kezdi a bölcsit, de nagyon aggódom, mert nem akar ebédelni 2-3 óránál el?bb. Nem tudom mit tehetnék még, de félek hogy a bölcsiben baj lesz.

Legjobb válasz: Szia! 2 éves a fiam. Soha nem ebédelt, csak mindig ébredés után 2-3 felé, mint a te gyereked. Én is ezen agyaltam, hogy mi lesz ebbõl. 3 hónapja elkezdte a bölcsit, és a második (!!!!!) nap kukucskáltam az ablakból és az én kicsi fiam, leült az asztalhoz (itthon etetõszékezik), majd szépen berántotta az egész ebédet! Kikanalazta a levest (ilyet sem láttam tõle azelõtt), majd a másodikat is betömte. Leesett az állam, hívtam is az apját, hogy ezt látnia kell:)Másnap õ is eljött megnézni:) És amikor nincs bölcsi, és itthon vagyunk, ugyanúgy megmaradt az alvás utáni ebéd! Hihetetlen mások közösségben! Ha az én fiam evett, a tiéd is enni fog:)

Utolsó vagyok Elfelejtettem még azt, hogy olyanokat csinál, hogy spenótból repetát kér, két tányér levest eszik... csak röhögök, mikor mesélik...alig hiszem el
Szia! 2 éves a fiam. Soha nem ebédelt, csak mindig ébredés után 2-3 felé, mint a te gyereked. Én is ezen agyaltam, hogy mi lesz ebbõl. 3 hónapja elkezdte a bölcsit, és a második (!!!!!) nap kukucskáltam az ablakból és az én kicsi fiam, leült az asztalhoz (itthon etetõszékezik), majd szépen berántotta az egész ebédet! Kikanalazta a levest (ilyet sem láttam tõle azelõtt), majd a másodikat is betömte. Leesett az állam, hívtam is az apját, hogy ezt látnia kell:) Másnap õ is eljött megnézni:) És amikor nincs bölcsi, és itthon vagyunk, ugyanúgy megmaradt az alvás utáni ebéd! Hihetetlen mások közösségben! Ha az én fiam evett, a tiéd is enni fog:)
Hát az én lányom ugyan nem járt bölcsibe, de nem hinném, hogy késõbb kínálnák. Gondolj csak bele, minden gyerek máskor akarna enni, mi lenne ott?! De ne aggódj, meg fogja szokni. Mi is mindig késõn ebédeltünk, de az oviban 12 elõtt már ebédelnek. Nem volt vele gond, egybõl megszokta, látja a többi gyereket is enni. Mostmár itthon is 12-kor mondja, hogy éhes. Hazahozni pedig szintén nem hiszem, hogy lehetne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!!
Utolsó vagyok megint Én fiam sem evett magától, mindig megetettem hogy haladjunk. Ezért is voltam ennyire meglepõdve mikor láttam hogy magától eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez tényleg megnyugtató. Õ még nem nagyon eszik magától, de ezek szerint már jó lenne igaz?
szia! Én anyum is bölcsiben dadus, csatlakozom az elõttem szólokhoz. Viszont szerintem ezen kár görcsölnöd. Szerintem egy hang nélkül szépen eszik majd a többiekkel. Magvan a bölcsinek a varázsa és majd ráérez a ritmusra. Gondolom most késõn keltek, hogy késõn ebédeltek. De ha meglesz a bölcsis ritmus, minden a helyére kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor valamit megpróbálok vele alkotni ez ügyben.
én óviban dolgozom, ott biztosan nem kínálják meg késõbb, szerintem bölcsiben sem. Az szerintem is felháborító, hogy kaját az óviból (járványügy) miatt hivatalosan nem lehet kihozni, úgyh hiába fizeted ki a rengeteg pénzt, amit nem eszik meg a gyerek, az veszendõbe marad. Annyi jó mvan benne, hogy ha éhes, akkor uzsira ehet több kenyeret is, nem osztják be a gyereknek, hogy csak egy szelet jár (legalábbis nálunk)
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Szia! Anyum bölcsiben dolgozik...."dadus". Nem fogják megkínálni mégegyszer....pont az a lényeg, hogy a gyerek megszokja a rendszerhez való alkalmazkodást. Ha például 3kor éhes lesz...azt fogják mondani, hogy várjál egy kicsit...mindjárt uzsonna. Hamar meg fogja szokni, hogy bizony, ha nem eszik ...akkor késõbb éhen marad. Nem hiszem, hogy haza lehetne vinni az ebédet. Meg nem is gondolom, hogy sokáig tart majd a beszokás. 1-2 hét és megszokja...annyi kaja meg hát na...istenem...ott marad. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Persze én nem is hibáztatnám a dadus néniket, ha nem kínálnák meg még egyszer, csak így viszont nem tudom mit csináljak. Tegnap például délután 4-kor ebédelt. Viszont ha kifizetem az adagját, nem értem miért ne lehetne hazahozni. Ezt majd megkérdezem a szülõin, csak nem akartam olyan bután odamenni, elõbb itt akartam informálódni. Köszi
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is:) )))

A védőnő szerint túl gyorsan fejlődik a fiam, és ez később lehet gond! Szerintetek?

7 hónapos. 72 cm 9kg. mászik,felül. apa,anya,baba szavakat használja-ha rám vagy apára,játékára néz. érti h nem,gyere,stb. már mindent eszik-korához mérten persze. nem értem később mi baja lehet? védőnő szerint a gyerek siettetve van! mi az h már eszik,miért nem most kezdtem stb. azért amúgy mert tápis volt és gondoltam inkább egyen mint csak a tápi,igy 4 hósan elkezdtem,eddig 3 étkezés már ki van váltva. reggel és este tápi még. 2 foga van. a mozgásban meg nem eröltettem semmit,nem is értettem mire gondol,h lehet eröltetni egy mászást?? hóztam magam után vagy mi? tény h nem szoritom be ágyba,járókába,babakompba,pici korától szabadon közlekedhet a szobájában.fel sem ültettem soha,annyit ül-félig- amennyit a babakocsiban van vagy az etetőszékben. de azt is csak úgy 5 hósan kezdtük,mármint a félig ülő helyzetben babakocsizást.a beszéd meg: szte sokat beszélek hozzá! eszem megáll! vagy igaza van?

Legjobb válasz: a fiam 7 hónaposan kerek 10 kiló volt, 2 foga és kapaszkodva körbejárta a járókáját. Növésre is magas. 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, minden tökéletes volt. Baba-ana-apa szavakat használta. 5 hónaposan már stabilan ült. Õ is "szabadon" volt, mászni csak 9 hónaposan kezdett, rá 2 hétre elindult. Kaptam hideget-meleget, majd jött egy másik védõnõ, aki épp az ellenkezõjét mondta, nincs baj a fiammal, õ ilyen ügyes, ennyi, egy gyerek sem fejlõdik egyformán. Soha nem erõltettem a mászást, nem is értem azt hogy lehet??? Sem a járást. Beszélj csak hozzá minél többet :-) örülj, hogy ilyen kis ügyes! :-)

a fiam 7 hónaposan kerek 10 kiló volt, 2 foga és kapaszkodva körbejárta a járókáját. Növésre is magas. 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, minden tökéletes volt. Baba-ana-apa szavakat használta. 5 hónaposan már stabilan ült. Õ is "szabadon" volt, mászni csak 9 hónaposan kezdett, rá 2 hétre elindult. Kaptam hideget-meleget, majd jött egy másik védõnõ, aki épp az ellenkezõjét mondta, nincs baj a fiammal, õ ilyen ügyes, ennyi, egy gyerek sem fejlõdik egyformán. Soha nem erõltettem a mászást, nem is értem azt hogy lehet??? Sem a járást. Beszélj csak hozzá minél többet :-) örülj, hogy ilyen kis ügyes! :-)
A védõnõ nyilván kevés ilyen esetet látott, ezért van zavarban. A gyermek fejlõdését visszafgni nem szabad, nem is lehetne. Lehet, hogy egy különleges képességû gyerek lesz; ennek az elõjelei mutatkoznak. Ne foglalkozz a védõnõvel. Arra vigyázz, hogy ne etesd túl és gondoskodj a mozgási lehetõségérõl.
Nincs igaza minden gyerek más ütemben fejlõdik. Nekem 9 hónapos a kisfiam 81 centi és 9800 gramm, Õ most felül mászik feláll mostanában már lépeget is néha. Igaz Õ nem mond szavakat, de már egyre többet megért amit mondunk neki. Nálunk is már mindenféle étel megy, nagyon szereti a hasát. Nincs semmi gond a kisfiaddal, nyugodj meg, hallgasd meg mit mond a védõnõ azt egyik füleden ki másikon be. :) )
az agy fejlõdése szempontjából mondják ezt, barátnõm hónapokig kúszott a szobában a gyerekkel nehogy felálljon még, illetve azt találták ki az orvossal, hogy eltiltották tõle a tesót, mert a kisgyerek mindent eltanult tõle, korához képest túlterhelte magát. Ma már minden rendben, csak akkor kellett figyelni hogy ne legyen érettebb mint a kortársai.
7 hónapos mászik felül megérti hogy nem, gyere 2 foga van eszik (hiszen tápszeres volt gondolom 4 hónapos kora óta kezdett mást enni) amit lehet egy csecsemõnek, és mivel 3 hónapja eszik így nem csoda ha 3 étkezés ki van váltva. Ezek számomra egyáltalán nem extrák és nem csodaszámba mennek... Az hogy szavakat mond az igen, dehát azt nem is lehet befolyásolni sehogy ez nem a szülõn múlik úgy értem befogni a száját nyilván nem tudod. Ilyet hogy NE BESZÉLJ hozzá még a teljesen nulla iq-jú, laikus gyerektelen valaki se mond, nemhogy egy védõnõ...akkor az a védõnõ nem hogy a diplomáját adja vissza, hanem eleve emberek közé se menjen... Nem lehet hogy valamit félreértettél és az etetésre vagy mozgás terén felállásra vagy ilyesmire mondta hogy ne siettesd? Vagy elnézte-elszámolta az életkorát a babádnak? Még ezt tudom elképzelni.
4-es, amit példának hoztál, azt valószínûleg azért tanácsolták, mert a mozgásfejlõdésbõl kimaradt kúszás, mászás késõbb okozHAT tanulási, szövegértési és olvasási zavart. Azt azért kicsit extrém ötletnek tartom, hogy az orvos a testvért is eltiltotta a kicsitõl, nehogy utánozza.:-)) Kérdezõ, az átlagtól eltérõ fejlõdés ( pozitív és negatív irányban is )mindig több figyelmet kap. Mivel a védõnõ nincs veletek nap mint nap, ezért nem láthatja, hogy a gyerek mindent magától csinál, amit csak tud. Általában azok az anyukák is azt szokták mondani, hogy a gyerek már ezt is azt is tudja, akik párnával támasztják ülésbe, és naphosszat babakompban "edzik" a gyereket, csak eszükben sincs beismerni, hogy hülyeséget csinálnak. Gondolom a védõnõtök látott már néhány ilyen esetet, ezért teszi szóvá, csak nálad rossz helyre címezte.:-)
Én ezt nem értem.Átlagban 8hónapra teszik a mászást és az ülést, tehát nem olyan nagy eltérés van idõben.Miért szólt be? Az én védõnõm, nem mert szólni semmit a fiam mozgására, mert szerintem nem sok értelmeset tudott volna mondani rá, bár kérdeztem tõle is és az orvostol is, hogy minden rendben van a fiammal vagy esetleg baj van, lehet.5, 5hónaposan kezdett mászni, 6, 5 felállt és 7hónaposan már kapaszkodva lépegetett!Egy értelmes szót tudott, az aja-aja-át én nem számitom annak.Tehát mindenki azt mondta, hogy addig amig nem erõltetem és mesterségesen kreálom a helyzeteket addig semmi baj nincs.
Az én kislányom is gyorsan fejllõdik, és a védõnõ szerint a terhesvitamin is közrejátszott, amit szülés elõtt és után szedtem. Hát nem tudom. Mindegy, én sem erõltettem neki semmit, most kétévesen már szép egész mondatokban beszél, elénekli, h "Nils Holgerson, ott repül Márton lúdon", és még rövid töredékeket. Nagyon értelmes, büszke vagyok rá. Dackorszakos, velem nem annyira, inkább a mamáékkal, mert szigorúan rávezettem alap dolgokra (kos...), most ott tartunk, h kezd a szemembe nézve "megbeszélni" velem dolgokat. (Fõleg én vagyok vele.)
A kérdező hozzászólása: sziasztok! köszi mindenkinek! sztem meg van róla gyõzõdve, h álló nap tologatom, mászatom, felállitom-felültetem és gyõzküdüm h beszélj beszélj beszélj!!! pedig nem!

Miért van az, hogy minél később alszik el a fiam, annál hamarabb ébred reggel?

Legjobb válasz: hajaj ha a 2 hónapos fiam csak 11körül hajlandó elaludni már 3-4 felé fent van,de ha 9-10között elalszik akkor 5-7 között ébred.

hajaj ha a 2 hónapos fiam csak 11körül hajlandó elaludni már 3-4 felé fent van, de ha 9-10között elalszik akkor 5-7 között ébred.
ez a tul faradas visszautoje lehet

Miért mondják sokan, hogy a fiúk lassabbak, később érnek?

Én nem ezt tapasztalom a környezetemben lév? fiúk babákkal kapcsolatosan.És mindig azt hallom hogy azért mert fiú nehezebb vele, sírósabb, kés?bb jár, szóval csak egy kislány lehet tüdérke és egy fiú meg kínlódás?Annyira idegesít ez.

Legjobb válasz: :) nekem is fiam van, 14 hónapos. tény, h a természete nem egyszerû:))) ezen kívül gyorsabban fejlõdik mint 1 lány és hihetetlen okos. szóval 1 idõben engem is idegesített ez, de mostmár csak röhögök az ilyen beszólásokon:)

:) nekem is fiam van, 14 hónapos. tény, h a természete nem egyszerû:) )) ezen kívül gyorsabban fejlõdik mint 1 lány és hihetetlen okos. szóval 1 idõben engem is idegesített ez, de mostmár csak röhögök az ilyen beszólásokon:)
Egy gyerek akkor kínlódás.és akkor sír állandóan ha az anyuka elrontja a babát, mindegy hogy fiú vagy lány.Viszont igaz, hogy a fiúk sokszor lassabbak, késõbb beszélnek, mint a lányok.De késõbb behozzák a lemaradást.
Engem is idegesít megnyugatlak, de mikor a fiam ár 9 hónaposan járt, és most 1 éves és 10 szót tud tudatosan használni kicsit ledöbbennek. A másik meg, hogy mindig megkérdik lány, ezen aztán úgy kiakadok....
Ez pont olyan, mint a "fiús formájó pocak" kérdése. Nekem fiam van, de nem hiszem, hogy késõnérõ típus lenne. Most 9 hós és már lépeget a bútorok mellett. Az enyém kicsit sírósabb, fõleg mióta a foga jön, viszont a barátnõm kisfiának például egy hangja sincsen. Szóval ez nagyon gyerekfüggõ szerintem. Én kislányként elég hisztis voltam, ha valaki azt mondja, hogy egy kislány tündérke, akkor nézett volna meg engem. Sok múlik a nevelésen is, meg a gyerek temperamentumán, de semmiképpen nem a nemétõl függ, hogy mennyire korán/késõn érik a gyerek.
Én csak azt hallottam, hogy a fiúk többsége késõbb kezd el beszélni és késõbb lesz szobatiszta. Ez szerintem igaz is. A mozgásfejlõdésben szerintem nincs különbség. De azért nem lehet általánosítani. Pl az én lányom 2 évesen még nem szobatiszta, viszont van olyan kisfiú, aki igen. Azért nagyon- nagyon - nagyon szeretném, ha a pocaklakóm fiú lenne! 15 hetes km, 26 hós kislány anyukája
én is csak nevetek az ilyeneken.
Nekem fiam is van, és lányom is. Az én kislányom mentálisan sokkal fejlettebb és éretteb volt a fiamnál ugyanabban az életkori szakaszban. (pl.: Hamarabb kommunkikált, hamarabb mosolygott.) De szerintem ez teljes mértékben egyén- /és nevelés/függõ.
oh ilyet nekem két tündéri fiucskám van .

Igaz, hogy a fiúk inkább később születnek, mint hamarabb, a kiírt időpontnál?

Legjobb válasz: szia az én fiam 36-hétre született szerintem változó

szia az én fiam 36-hétre született szerintem változó
Tesómnak mind a két kisfia hamarabb született. Az elsõ 3 héttel a második 3 nappal.
Az én fiam is 3 héttel elõbb született, pont ma 3 hetes, pedig 21-re voltam kiírva. Szerintem ez nem nem függõ.
Nekem a lányom és a fiam is 4 nappal jött hamarabb :)
A sógornõmnek mind a két fia késõbb született már túlhordta õket, de a kislánya idõben jött.Szerintem a fiúk lustábbak kijönni.
Szia! Az én fiam a kiírt idõponttól 1nappal jött késõbb, a lányom pont 2hetet húzott rá, és még így is indítani kellett.
Oltasd be a fiadat is az apját is.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül az oltás és felnötnek hol lehet ilyet venni receptre vagy csak ugy?A háziorvosa adja be neki?
Ha megkapja az oltást, úgy is elkaphatja, enyhébbek lesznek a tünetek. Az én nagy gyerekeim annó nem kaptak védõoltást ellene, mert nem volt. Az oviban elkapták, de alig volt rajtuk 10-20 pötty. Hát, igen..az apukánál veszélyes lehet, nála lényegesebb az oltás..
felnõttkorban is a háziorvos adja be. azt nem tudom, hogy ingyenes-e, szerintem inkább tõle kérdezzétek meg. Az apukának én is mindenképpen beadatnám, mert felnõtt korban veszélyesebb. A gyerkõc meg jobb is ha elõbb-utóbb átesik rajta. Ezekre azt mondják, jobb minél elõbb túllenni rajta:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!