Találatok a következő kifejezésre: A fiúk ha (5999 db)

A fiam barátja skizofrén, 17 éves. Veszélyben van a fiam, ha vele van?

Egyébként jó gyerek, de a családja nagyon stresszes, ezért dühromai vannak és többször is életveszélyesen megtámadta a rokonait. Én speciel nagyon szeretem és ő is nagyon szereti a fiamat, de szerintetek egy skizofrén azt is megtámadhatja akit szeret, és aki nem bántja őt?

Legjobb válasz: Maximum ha a fiad felbosszantja õt, vagy összevesznek, legalábbis a leírtak alapján, de mivel feltehetõleg õ a lelki támasza, az aki elfogadja elhanyagolhatónak minõsítem annak esélyét, hogy a fiad bajban lnne pláne ha már régóta barátok.

Maximum ha a fiad felbosszantja õt, vagy összevesznek, legalábbis a leírtak alapján, de mivel feltehetõleg õ a lelki támasza, az aki elfogadja elhanyagolhatónak minõsítem annak esélyét, hogy a fiad bajban lnne pláne ha már régóta barátok.
nem nagyon ertek ehhez de szeritnem ehetseges. ha van egy olyans zemelyisege aki "nem ismeri" a fiat es nagyon agressziv akkor megeshet. viszont nemhiszem h elkene oket valasztani, hiszen mindenkinek szuksege van baratokra foleg azoknak akiknek mentalis betegseguk van
Biztos, hogy szeretitek? Vagy csak sajnáljátok, én azt gondolom már most kialakult vele szemben egy tartás, kisebb rettegés féle. És már írtam elõzõleg is, hogy a fiadra, rád, rátok is áttevõdhetnek a hallucinációi. És ilyen családi háttér mellett nem fog õ javulni. Az alkohol is okoz hallucinációkat, és a hallucinálók az alkoholba menekülnek. Ezért van sok piás elmebeteg. Ez a fiú többszörösen terhelt, és semmi nincs ami kihúzhatná, talán csak ti, de milyen áron??????
Kedves kérdezõ! Megértem az aggodalmad. "Másrészt nagyon féltem a fiamat, mert belelát egy ilyen bomlott agy mûködésébe" TÉVEDÉS! Nem lát bele, ne is akarjunk elmebetegek agyába látni, nem vezetne sehova. Fiad csak empatikus és szereti a barátját, nem akarja cserben hagyni. DE a téves eszméi, hallucinációi akár a gyermekedre is áttevõdhetnek. Tehát óvatosan...
A baj az, hogy a történet folyamatosan változott, bõvült, de én aki már az eleje óta követem, még elképzelni is nehezen tudom ezt a helyzetet. De most az illetõ cigó? Mert szerintem az is sok mindent befolyásol, õk hajlamosabbak az ölésre. Mondjuk egy ennyire problémás embert én tuti elkerülnék, de azért hagynék üzenetet, hogyha elhaláloznánk, akkor tudják ki tette. Mindenesetre elõször is próbáljon meg lenyugodni, hogy racionálisan hideg fejjel is át tduja látni a helyzetet és keressen fel egy szakértõt, mert ehhez mi már kevesek vagyunk.
Kedves kérdezõ kezdi túlbonyolitani a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Diagnosztizálva van, sõt, valszeg a családjában mások is. Ha úgy érzed, hogy túlbonyolítom, akkor biztos , hogy nem vagy anyuka, tehát nem tudod átérezni, hogy milyen ez a helyzet. Te hagynád, hogy a gyereked egy olyan családhoz járjon nap mint nap, ahol késsel üldözik egymást? Tegnap is kihívták a rendõrséget.
Nem vagxok anyuka dr a tùlbonyolítás slatt azt értem hogy tul sok informáciòt nem osztott meg velünk.
Kedves kérdezõ, Neked olyan kérdésed van, ami már nem is kérdés!!!! Késsel üldözik, a Te fiad is jár oda? ( eddig csak azt mondtad, a barát jár hozzátok) Mi a kérdés? Hogy ma vagy holnap vágják bele a kést?
A kérdező hozzászólása: Igen, járt oda hozzájuk, mert az volt a munkahelye, de szerencsére már nem. Ha nálunk van, nincs vele semmi gond. Szeretnénk megszakítani vele a kapcsolatot. Szerintetek van esély arra, hogy feldühödik és megöl bennünket csalódottságában? Már többször követett el öngyilkosságot, és késes támadást.Vagy napközben, amikor még nem részeg, ilyen rohamok nem jöhetnek ki rajta? Bocs, hogy ennyit rágódok rajta, de el kell döntenem, hogy sürgõsen elutazzunk-e?
A fiad is szeretné megszakítani a sráccal a kapcsolatot, vagy csak te? Ha a fiad is, egyértelmû a helyzet. Én nem utaznék el, csak finoman leépíteném a dolgot, ti. elõbb-utóbb úgyis visszajöttök, és a srác ugyanúgy itt lesz, hiába utaztatok. Én nem gondolom, hogy holnap már megölné a fiadat ez a srác, pláne, ha szereti. Vegyél neki egy gázsprét, tanulja meg használni, ennél több védelem nem hiszem hogy kéne, amíg a "kapcsolat leépítése" folyik.
A kérdező hozzászólása: És nagyon köszönöm, hogy ilyen türelmesek vagytok velünk.
Én elkerülném.Volt skizo partnerem, szerettem, de önvédelem is van a világon.Szeretni és elfogadni nem feltétlenül ugyanaz, mint a közvetlen környezetében tönkremenni.
Kicsit kezd kusza lenni ez a dolog, orvosilag diagnosztizálva van a skizofrénia??????
A kérdező hozzászólása: Nagyon hasznos, amiket mondtatok, kérlek, írjatok még. Azt szeretném kérdezni, hogy a skizofrén utólag emlékszik-e arra, ami történt a rohama során? Mert pl azt mesélte egy másik gyereknek, hogy kirabolt egy embert. Ez, ha igaz egyátalán , és nem csak kamaszos duma (elég ostoba), lehet a skizofrénia tünete, vagy csak egyszerûen bûnözõ. Azt konkrétan tudom, hogy megtámadott egy teljesen idegen embert, mert faji jellemzõi miatt haragudott rá (korábban ugyanis õt támadták meg többször is kisebb korában hasonlók). Nem tudok ennél finomabban fogalmazni, mert a múltkor is kicenzúráztak. Az az ember békésen ment az úton és õ nekitámadt.Ezzel csak azt akartam mondani, hogy valszeg léteznek ilyen támadások és nemcsak az õ képzeletének a szüleményei, és ha igen, akkor hogy lehet, hogy emlékszik rá? Lehet, hogy mégsem skizo, csak jól el kellene verni az apjának? Ez a család egy rémálom.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok: köszönöm a válaszokat, de kérlek benneteket, hogy írjatok még Én annyira szeretem és sajnálom ezt a beteg gyereket, és csak végsõ esetben szeretném szétválasztani õket, ha nagy a valószínûsége, hogy kárt tehet benne. Én is arra gondoltam, hogy ha nem hergeli fel, mint ahogyan nem is szokta, és tényleg õ a lelki támasza, akkor rendben lesz. Másrészt nagyon féltem a fiamat, mert belelát egy ilyen bomlott agy mûködésébe és mivel õ is érzékeny nagyon, felzaklatja a dolog. De ezt még tudnám tolerálni és segíteni a feldolgozásban, csak attól félek, hogy a skizofrének cselekedetei nem kiszámíthatóak és nincs logiba abban, hogy kit támadnak meg. Tudna válaszolni aki maga is beteg, hogy neki mi a véleménye?
Javaslom keressen vissza a topicban A Mit Éreznek a Skizofrének Szerintetek c. Kéddésre ott ketten is írtak, nekik írjon privát üzenetet, vagy ezt a kérdést emelje ki.
"nem nagyon ertek ehhez de szeritnem ehetseges. ha van egy olyans zemelyisege " Elnézést, hogy nem direkt a kérdésre válaszolok, de ez egy olyan népszerû tévedés, amit muszáj korrigálni. A skizofréneknek nincs többszörös személyisége, az egy más (sokak szerint nem is létezõ) betegség. A skizofrénekre a téveszmék és a hallucinációk jellemzõk inkább. Tehát attól nem kell félni, hogy a fiú barátjából kimászik Mr. Hyde. A kérdésre ugyanakkor biztos válasz nincs. Az a skizofrén, aki szedi a gyógyszereit, nem fogyaszt drogokat, nincsenek paranoid téveszméi, eddig nem mutatott negatív viselkedést a fiával szemben semmivel sem veszélyesebb, mint egy vele egykorú egészséges. És ha problémás a családja, akkor mindennél fontosabb neki, hogy legyen olyan környezet, ahol viszont elfogadják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A gond az, hogy a gyerek rengeteget iszik, a gyógyszert nem szedi rendesen, és már többször is életveszélyesen megsebesített a családtagjait.Rettenesen , stresszes családi légkörben él egy elbasott családban. Hallucinációi vannak, arra sarkallják, hogy üssön. Mi nagyon szeretjük, de mi van, ha valamilyen kérdésben ellentmondunk neki?
Jézusmária, dehogy fognak áttevõdni a hallucinációi, hagyd már abba ezt a hülyeséget!!! Kérdezõ, egy 17 éves fiú barátsága nem olyasmi, amit te (nagy komoly lelki sérülés nélkül) meg tudnál akadályozni. Beszélgess sokat vele, olvassatok, készüljetek együtt fel azokra a dolgokra, amik történhetnek, de ha a fiad igényli ennek a fiúnak a barátságát, akkor ne akadályozd meg semmiképpen. Szerintem elõfordulhat, hogy lesznek gondok, de az embernek a családtagja is lehet skizofrén és azt se hagyja csak úgy ott az ember. Lehet, hogy pont a fiad lenne képes valamilyen módon hatni rá, hogy hagyja abba az ivást és szedje rendesen a gyógyszereit. Persze, ezt neki kell eldöntenie, hogy egy ilyen nagyon hosszú, nagyon nehéz küzdelmet tud-e, akar-e vállalni.
Nem azt mondom, hogy áttevõdik hanem, hogy áttevõdHET, van különbség! Skizofrénia, alkohol, kamaszkor, rossz családi háttér, ezek mind olyan negatív tényezõk, amik hatványozzák egymást. Félreértettél, nem azt mondom, hogy hagyjunk magára egy beteg problémás kamaszgyereket, csak azt mondom, hogy igen is veszélyes lehet! És nyilván a GYK lényege az, hogy idegen emberek rávilágíthatnak olyan oldalakra, amikben a kérdezõ nem lát túl. "Több szem többet lát", meg aki érzelmileg nincs a szituban, nyilván reálisabban lát helyzeteket.
NEM tevõdik át. A skizofréniának biokémiai oka van, nem pedig egy fertõzés vagy nátha, ami átmegy a fiúra. NEM terjed.
Nem azt mondom, hogy terjed, hanem a hallucinációk jellege, a téveseszmék tárgya változhat. A kérdezõ azt írta a hallucunációi arra sarkalják, hogy üssön. (az, hogy kit, mit, mikor, miért, arról nem volt szó)
Óóó, bocs, akkor teljesen félreértettelek. :( Azt hittem, hogy azt mondod, hogy átterjed rá.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszolók, köszönök minden választ. Arra az álláspontra jutottam, hogy szép óvatosan vissza kell húzódnunk, valóban. Már az is lélekmérgezõ, ahogy ez a család él, mert nem tudja kezelni a problémát, de még csak azt se tudja elérni, hogy a beteg ne igyon. MIndezzel együtt a szívem vérzik ezért a beteg fiúért, aki - úgy gondolom - nyugodt környezetben kezelhetõ lehet. Nem szeretném, ha tovább nõne a félelem az ilyen betegséggel szemben a közvélemény szemében, ezért árulom el azt is, hogy kaptam privátban levelet egy nagyon szimpatikus embertõl, aki ebben a betegségben szenved és megpróbálja kezelni. Neki és sorstársainak kitartást és szeretõ barátokat kívánok.

Elhiszik a fiúk, ha egy lány tág, de bevallja, hogy még szűz? És az alábbiakhoz mit szóltok, fiúk, lányok?

Azt hiszem, túl sokszor önkielégítettem, ezért kitágultam. Most hogyan magyarázzam majd el majd a pasimnak, ha egyszer lesz, hogy óvatos legyen, mert még sose csináltam, de észreveszi, hogy nincs szűzhártyám, és tág vagyok? 16 éves koromban kezdtem, csak fel akartam fedezni, hogy milyen a dolog, mielőtt ténylegesen megtörténik, és azt hiszem egy kicsit elragadtattam magamat, ugyanis már 3 éve csinálom, bár nem túl gyakran, volt már több hónap, hogy egyszer sem, de volt olyan nap, hogy 4x is! Ez a dolog mostanában kezdett aggasztani, amikor egy barátnőm, aki már régóta csinálja a pasijával, elmondta, hogy ő még mindig annyira szűk, hogy fáj neki! Nekem sose fájt, amikor magammal szórakoztam, és nem is véreztem, még az 1. alkalommal sem!

Legjobb válasz: Hogyan maszturbálsz? Ujjazod magad? Vagy valami segédeszköz?

Hogyan maszturbálsz? Ujjazod magad? Vagy valami segédeszköz?
A kérdező hozzászólása: csak ujjal, nem mertem mással sose.
Akkor meg ne aggódj!:)
Nem hiszem, hogy magától észrevenné. Fõleg ha megnézi a reakciódat szex közben, akkor tuti, hogy mégcsak kételkedni sem fog abban, hogy szûz vagy-e
vannak olyanok, akiknek alapból tágabb, vagy szûkebb, nem az önkielégítéstõl tágultál ki
Végezz intim tornát. Én 6 éve élek szexuális életet, a páromnak nagyon nagy pénisze van, nekem mégis annyira szûk a puncim, hogy ha felizgulok, csak 1 ujj fér be..:)
"de észreveszi, hogy nincs szûzhártyám, és tág vagyok?" miért nincs szûzhártyád ha szûz vagy? az önkielégítés nem szakítja szét! "Nekem sose fájt, amikor magammal szórakoztam, és nem is véreztem, még az 1. alkalommal sem!" már mér véresztél volna? mielõtt ilyen kérdést kiírsz nézd medg a felvilágosító könyvet! -és az önkielégítéstõl nem lehetsz tágabb

Mennyire értékelik a fiuk ha egy lány nem akarja elveszíteni 18 éves kora elött a szüzességét?

Mert van egy komoly kapcsolatom és folyton evvel jön h miért nem akarom mer szerinte teljesen mind1 ha ugyis tampont használok és az ugyis átszakitja a szüzhártyát de nemértimeg h nem erröl van szó 15/L

Legjobb válasz: Ez elszúrtad kislány. Ha tartani akarod magad 18 éves korodig, addig nem kéne pasiznod, mert a fiatal fiúk nem fognak várni, csak beléd vannak esve mint vak ló a gödörbe. Másképp nem. Szóval hanyagold a fiúkat.

Ez elszúrtad kislány. Ha tartani akarod magad 18 éves korodig, addig nem kéne pasiznod, mert a fiatal fiúk nem fognak várni, csak beléd vannak esve mint vak ló a gödörbe. Másképp nem. Szóval hanyagold a fiúkat.
Az egy dolog, hogy vágysz a szexre. Az meg egy másik, hogy oda mentális érettség is kell. Amúgy a fiúk könnyen vannak. Ha kilyukad a gumi nem nekik kell 5000 Ft-ért hormonbombát beszedni, nem nekik kell abortuszra menniük. És a szex élvezete. Ha nem jókor, és a megfelelõ emberrel történik meg a dolog, akkor a kövi kérdésed az lesz miért nem élvezed a szexet soha a barátoddal. De ezekre majd rájössz úgyis, pár éjszakát átsírsz, hogy frigid vagy stb. stb stb.
Lehet hogy csak a sex miatt van veled. Azért vigyázz vele. Sok pasi van, aki ezt értékeli egy lányban. Jobb 18 évesen és éretten, felkészülve, mint 14 évesen sggrészegen egy buliban kitudja kivel.
mivel csak 15 éves vagy ezért nem is kéne ezzel a témával foglalkoznod, a tamponos dolog meg egy marhaság, mert nem szakítja át a szûzhártyát. ha átszakítaná, akkor 13 éves korom óta nem lennék szûz.
Ha szeretne akkor megértene, de így inkább csak meg akar dönteni. Dobd. Elég fiatal vagy még ehhez.
Semennyire. Szerintem ez gáz, hogy korhoz köti a csaj a szexet.
Én nagyra értékelném és addig dugnék mással...
Amúgy mit kell ezen feldolgozni?Õ benyomja, te meg élvezed
Én még nem voltam egész 15, mindketten szüzek voltunk, nehéz volt, de miután belejöttünk, nagyon jó. Fiatal korom ellenenére fel voltam készülve, nagyon vártam. Nem régóta jártunk, és nem tudom, mennyire értékelte a szüzességem, éreztem, hogy nem csak azért van velem, hogy megdugjon...
8 hónap az nem idõ kislány..15 éves éretlen gyerek vagy..ne szexelj még, fõleg mert látszik abszolút nem vagy rá felkészülve és ez így normális, 14-15 évesen senki sem érett még a szexualitásra, még az sem aki büszkén hangoztatja hogy 13-15 évesen szexelt, azért mert a barátod akarja neked nem kell, ne pasizz és meg van oldva, ráadásul nem lehet túl értelmes ha azt hiszi attól szûz valaki, hogy átszakadt-e a szûz hártyája, a normális értelmes, fiúk, férfiak értékelik ah egy lány még szûz 17-21 évesen
A kérdező hozzászólása: pettingig minidg eljutottunk de tovább mindig én nem akarom
szerintem neked ezt még nem kéne erõltetni. persze van ai 8 hónapig csak a kézenfogást gyakorolja.
A kérdező hozzászólása: 17
mennyi idõs a párod?
15 éves vagy. A sexet azért nem javaslom elkezdeni, mert nagyon erõs kötõdést eredményez. Aminek a megszakadásával sok felnõtt sem tud mit kezdeni. Kell Neked olyan konfliktus 15 évesen a nyakadba, ami a felnõtteknek is teher? Legyetek kettesben, sétálgassatok, lesz még elég idõd ezzel foglalkozni! Ha már most elkezded, ez a következõ kapcsolatodban alap lesz, és mire a valódi érett felnõtt kapcsolatok korába lépsz, már teljesen kiégsz. Szerintem várjál még vele legalább 17 éves korodig.
ha egy fiú ezt nem érti meg és nem fogadja el, akkor nem szeret igazán, jobban jársz ha szakítasz vele csak azt csináld, amit TE tényeg szeretnél, mert különben megbánod késõbb a tampon meg nem szakítja el a szûzhártyát a szûzhártyán eleve van egy lyuk, különben hogyan távozna a menstruációs vér? ezen a lyukon a tampon ugye átfér, ha nem fér át, az rendellenes szûzhártya, és ha nagyon vastag, akkor lehet, hogy meg is kell mûteni
A kérdező hozzászólása: hát erröl beszélek h azér nem akarom mer félek h nem tudnám feldolgozni. és biztos hogy nem csak a sexmiatt van velem mer 8 hónap az azér nem semmi
A kérdező hozzászólása: biztos h nem csak amiatt mer 8 hónapja vagyunk együtt
A kérdező hozzászólása: de én is szeretném csak félek hogy nem tudnám 15 évesen feldolgozni ezt az egészet
Nagyon jó ha nem fekszik le fûvel-fával fiatalon, de ha van egy "rendes" barátja annak sztem azért egy idõ után oda lehetne adni magad, de ebben nyilván te döntesz!

Mennyi jog van a fiamhoz? Ha majd elakarja vinni, oda kell adnom? Mennyi beleszólása van a dolgokba?

Fiam egy éves kora után került az apja nevére. A bíróságon ugye nálam helyezték el a gyermeket. A láthatásról nincs semmi féle megállapodásunk, csak a gyerektartásról van papir. Eddig nem is igazán vot gond. Nem jött a gyerekhez, néha napján hozott valamennyi pénzt. Ezt meguntam, és feljelentettem gyerektartás elmaradása miatt. Akkor felhivott leordította a fejem. Most viszont attol tartok, hogy bosszúból elakarja vinni a fiam hétvégente.

Legjobb válasz: Köteles vagy az apának odaadni a gyereket, mert neki is joga van a fiához, a fiadnak pedig az apjához. A Bíróság majd eldönti, hogy mikor láthatja.

Köteles vagy az apának odaadni a gyereket, mert neki is joga van a fiához, a fiadnak pedig az apjához. A Bíróság majd eldönti, hogy mikor láthatja.
Igen, követelheti a láthatás biztosítását, és akkor a megállapodás szerint (átlag minden második hétvége és az ünnepek pedig váltva, többnyire ebben állapodnak meg a szülõk) kell biztosítanod a láthatást. Ha nem, õ is feljelenthet téged, mert apaként neki is vannak jogai. Beleszólhat a nevelésbe, joga van látni, és követelheti is, hogy elvegyék tõled a gyereket. Amit nyilván nem fog megtenni, több okból sem. Mivel anyától csak akkor veszik el a gyereket, ha képtelen ellátni, szellemi és testi épségét veszélyeztetõ körülmények között neveli, netán bizonyíthatóan bántalmazza. Máskülönben anyáktól nem szoktak elvenni gyerekeket. Ráadásul, ha eddig tojt a kötelességeire, kétlem, hogy ezek után annyira buzogni fog benne az apai ösztön... Viszont az igaz, hogy látni joga van, a hétvégét megállapodás szerint köteles vagy biztosítani neki, ha õt illeti meg akkor a láthatás. Találomra csak úgy nem mehet oda, hogy most elviszi, de jogot tarthat a találkozókra.
"Mennyi jog van a fiamhoz?" helyesen Mennyi jog van a fiúnkhoz nem? Attól a pillanatól, hogy apaságit tett, pont ugyan olyan jogai van a fiához mint neked. Vagy mégis, hogy gondolod a pénze kell, de ennyivel érje is be?
Egyet kell, hogy értsek az utolsóval...Ha elvárod tõle, hogy fizessen, neki is vannak elvárásai.Pl. a fiával szeretne lenni.Attól, hogy õ "csak" apa, vannak jogai, na persze kötelességei is.
Lehet, olyat, hogy csak a Te jelenlétedben láthassa. Ügyvéd segít.
Kérvényezheted az apa szülõi jogainak megvonását. Ez azt jelenti, hogy onnantól semmi joga nincs a gyerek fele, de a kötelezettsége megmarad. Tehat el nem viheti, de tartasdijat fizetnie kell.
Elvileg oda kellene adnod - de szerencsére vannak kiskapuk, taktikák. És ilyenkor be is kell vetni, mert ne bosszúból akarja a gyereket, hanem szeretetbõl, hiszen az apja elvileg!!!
A kérdező hozzászólása: Jaj istenem... Azzal nincs bajom, hogy lássa, de hogy el is vigye... :/
A kérdező hozzászólása: Szerintem teljesen mindegy a háttér. Gondolhattad volna, hogy nem jó kedvembe nem akarom elengedni vele....
8as vagyok.Ezt az apró dolgot, hogy a gyerek fél tõle, és részeg, ezt elfelejtetted közölni velünk.Hogy vársz tõlünk tanácsot, ha ahogy te mondod, nem ismerjük a hátteret?Alapesetben a véleményem ugyanaz, mint amit leírtam, hogy a gyereknek nem csak a pénzre, hanem szülõkre is szüksége van, de ez az eset más...
A kérdező hozzászólása: Fogalmatok sincs a háttérrõl... A gyerek fél tõle, szinte sose találkoznak. Folyton full részeg, meg még ki tudja miket csinál.. De gondolom Ti biztos elengednétek vele a gyermeketeket... A pénz meg nem az enyém, hanem a fiamé!
3. éves koráig nem viheti el, viszont utána igen. És ha nem engeded akkor feljelenthet a gyámhivatalnál láthatás korlátozás miatt.
Ha ezt így gondolod, akkor nem itt, hanem a családsegítõnél kell feltenni ezeket a kérdéseket.Ha meg tõlünk vársz tanácsot, akkor csak úgy tudunk tanácsot adni, ha ismerjük a körülményeket.Tudod te, hány meg hány olyan kérdést olvastam már itt, aminek az volt a lényege, hogy ha megcsinálta a gyereket, hát fizessen?!Honnan tudjuk, így ismeretlenül, hogy te más vagy???Ha az elején leírod a körülményeket, egyértelmû, hogy a válaszom is más lett volna

Hogyan tudtok felolvasni, mesélni egy éven aluli babátoknak? 10 hónapos a fiam. Ha könyvből teszem, akkor kiveszi a kezemből és csapkodja, forgatja ugyanez, ha fogok egy játékot és arról mesélek. Ha csak úgy akkor meg általában faképnél hagy.

A falon vannal figurák, ölbe veszem és róluk beszélek. Kis id?re leköti, de már forgolódik is tovább.

Legjobb válasz: Mert még kicsi hozzá. Nem minden gyereket érdekel ilyen kicsinek egy könyv, hosszabb idõre nem köti le. 20 hónapos a fiam, kb. 1 hónapja tudok rövidebbet mesélni neki, ami érdekli.

Mert még kicsi hozzá. Nem minden gyereket érdekel ilyen kicsinek egy könyv, hosszabb idõre nem köti le. 20 hónapos a fiam, kb. 1 hónapja tudok rövidebbet mesélni neki, ami érdekli.
10 hónaposnak még sehogy sem kell felolvasni. :o) Maximum a képeket lehet nézegetni, pl. állatfigurákat megnevezni, állathangot utánozni, ilyesmi. De van, amelyik ilyen korban még erre sem nyitott.
Nem érdekli. Az enyémet 2 évesen kezdte érdekelni a mese, korábban is próbálkoztunk párszor, a reakciója hasonló volt, mint a Te babádnak. Most már nem múlhat el fektetés Boribon nélkül. :) Várd ki, amíg elég nagy lesz, hogy érdekelje.
A 16 hós kislányom nagyon szereti a könyveket, de õ is csak a képeket nézegeti, mutatja hogy milyen állatok vannak benne. Van mondókás könyvünk is, azt esetleg meghallgatja, de van hogy azt is átlapozza és nézi a következõ képet. Kicsi még hozzá, de van egy ismerõsöm annak a kisfia egyidõs az enémmel, õt egyáltalán nem érdeklik a könyvek.
2hónaptól 2 évig, sok minden függvénye ez.
Én a barátnõmmel másfél év után feküdtünk le (akkor voltunk 17 évesek) de azért olyan soká , mert akkor korábban még túl fiatalok lettünk volna. Szerintem olyan 3-4 hónap után lehet.
Én úgy vagyok vele, hogy ha kapcsolatunk elõtt még egyáltalán nem ismertük egymást, akkor azért eltelik 1, de max kb. 2 hónap. Ha már korábban is ismertük egymást, akkor pár hét.
ez inkább fordítva van....a pasik akarják hamar!!!
"2 hónaptól 2 év.." "1.5 év 17 évesen" Elsõ voltam, bocsánat én már azért korosabb vagyok (majdnem 30), így tessék értékelni. Kortól ez nagyban függ, igen..
A kérdező hozzászólása: Hàt nem tudom, én nem tudok sokat vàrni, fõleg hònapokat de lehetséges hogy jobb lenne de szerintem amiatt is jò hamarabb hogy megtudd hogy mennyire passzoltok ùgy is össze..fõleg annál nincs lehangolòbb ha nem tetszik valami rajta vagy nem passzoltok össze.
Engem már nem is érdekel a dolog, ha egy percnél többet kell várni. Igaz, hogy hatvan évesen már minden perc számít.
Tapasztalatom szerint a pasik akarják hamarabb, aztán ha engedsz és egy hét múlva szakítotok, te vagy k.urva mert lefeküdtél vele
Elárulok egy nagy titkot...egy fiú folyamatosan és megállás nélkül (ha bejössz neki) meg akar dugni! Ha bármelyik azt állítja hogy várni akar az vagy hazudik (akár saját magának is) vagy buz.i!!!

12 hetes a fiam ha fekszem és a térdem felhuzom és oda ültetem állandoan fel ül magátol baj ez?

üfi pozicioba állandoan a lábán áll és fesziti ám

Legjobb válasz: Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?

Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?
Az én 4 hós nagylányom is folyton ezt mûveli de igazából nem szabad még nekik ülni. a fejtartásuk még nem az igazi, néha ugye kilengenek, mivel még nem derékból tartják meg. Néha egy kis idõ így nem káros de nem szabad sokat megengedni mert megterheli a gerincet. Én azt olvastam, majd ha már segítség nélkül tudnak felülni, az az igazi.
A lányom most 9 hetes, de legalább 2 hete õ is állandóan állna, ha hagynám. Mindent sokkal hamarabb csinál, olyan dolgokat mûvel, hogy a védõnõ is kinevetett, hogy biztos nem, meg csak beképzelem, aztán mikor a saját szemével látta, hogy a 3 hetes gyerek átfordul, aki 38.hétre született, akkor nagyot nézett. Olyan érzésem van, mintha már utálna feküdni, és ezért akarna állandóan magasról nézelõdni. Csúcs a csaj
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom én is szeretném tudni ha tudja valaki irja meg
A kérdező hozzászólása: aha értem de van olyan idõszak hogy másképp nem lehet vele birni csak akkor nem ordit ha igy van.
Nem szoktam szidni a nõket, de intelligencia beli különbség :)
22:12 de igen így mûködik, mivel nem vagyunk állatok! De téged a farkad/puncid vezérel mint látom az írásodból. Remélem soha nem lesz gyereked, mert biztos csonka családba fog felnõni és 12 évesen itt a gyk-n fog sírni.
mindig ellen tudtam állni. soha nem volt kényszer a félrelépés. jó nõknél sem 30+
Én nõ vagyok, de soha nem bocsájtanék meg annak aki megcsalt!
#9: Szerintem mindkét fél hibája. Ha jól megy minden, akkor senkinek nem jut eszébe, hogy egy 3. fél felé nyisson, hiszen mindent megkap a párjától. (Hogy valaki miért nem lép ki inkább, annak ezerféle oka lehet, de nem hiszek abban, hogy egy kapcsolat tönkremenetelében mindig csak egy ember a hibás, már csak azért sem, mert egy kapcsolathoz ketten kellenek, és kettejüknek együtt kellene dolgozniuk azért, hogy a kapcsolat jól mûködjön.) Egyébként igen, meg lehetne beszélni a problémákat, csak a mai világban sajnos nem ez a jellemzõ, egyik nemnél sem, meg van, aki képtelen megérteni, hogy mi is a probléma, te hiába próbálnád megbeszélni vele, hiába vagy türelmes és megértõ.
Nem azért lép valaki félre, mert nem mûködik jól a kapcsolat, hanem azért, mert ha bemész egy (ha pasi vagy) szép nõvel, vagy (ha nõ vagy) egy vonzó férfival valahová kettesben, és mindkettõtök vonzódik testileg a másikhoz, akkor ne várd már el, hogy ott ne történjen semmi, mert fog. Hiába mondod, hogy én ellen tudok állni a testem akaratának, mert EZ NEM ÍGY MÛKÖDIK!!
#7 így igaz, bár abba belekötnék, hogy a félrelépés mindkét fél hibája. Sok esetben valóban, de sok esetben meg nem. Vagy talán az is az egyik fél hibája, ha a másik egyszerûen csak r*bancos hajlamú?
félrelépés egyetlen ember hibája. kapcsolatok gondjait meg lehet beszélni. kilépni is ki lehet. 3. fél egyetlen ember hibája. azé aki nyit
A nõk sem bocsájtják meg, már akinek van esze.
Már megint ez az idióta általánosítás, hogy "a" fiúk meg "a lányok". Mikor lesztek már képesek felfogni, hogy minden ember más, és nem lehet általánosítani? 1. Nem minden lány bocsát meg. 2. A fiúk is meg tudnak bocsátani, ha félrelép a lány. 3. Ha félrelép valaki, az - szerintem - mindkét fél hibája, hiszen ha jól mûködne egy kapcsolat, akkor nagy valószínûséggel egyik fél sem menne máshoz.
Szerintem csak a felszínes lányok bocsátják meg ezt egy fiúnak, akik pont, hogy szintén hajlamosak a megcsalásra és mintegy liberálisabb felfogással élnek emiatt.
Na látod! Innen látszik hogy több eszünk van :)
nõk sem!csak aki ki van anyagilag szolgáltatva
Én nem bocsájtottam meg, hanem dobtam.
Túl sok a megalkuvó csaj, és túl sok a büszke férfi.
11. vagyok De én soha nem fogom megcsalni, ha rátalálok arra aki ér annyit.

Mik azok a testrészek amiket szeretnek a fiúk, ha ott érünk hozzájuk? (17-18 éves fiúk. )

Legjobb válasz: Sex kategòriában kèrdezel ember!!!! Nem perverz csak igaz. Na èn pl a segglyukamat szeretem nyalatni.

Sex kategòriában kèrdezel ember!!!! Nem perverz csak igaz. Na èn pl a segglyukamat szeretem nyalatni.
Aki pedig frigid és buta, az ne tegyen fel szexualitással kapcsolatos kérdést. Egyébként egyénenként eltérõ az erogén zónák helye. De a leggyakoribb talán a fül, nyak, mellkas.
Ahol az erogén zóna van. Nekem pl a hátam azon belül a gerincemet ha simogatják elolvadok. :)
Ezeket a pontokat erogén zónáknak hívják. http://touch.femina.hu/kapcsolat/ferfi_erogen_zonak
A MAKK....szigoruan szàjjal.
A kérdező hozzászólása: Esetleg valami ertelmesebb valasz?! Kerem, aki perverz az huzzon el.
Makk, azt nagyon szeretik :)
A kérdező hozzászólása: Hat en akarhogy olvasom....ez itt "Szerelem, Szex" kategoria...abban is az "Egyéb". Szerelem......

Bölcsibe fog járni a fiam, ha nekem közbe megszűnne a munkám, ki kell vennem a fiamat a bölcsiből?

november körül fogja kezdeni,26 hónapos.Új munkahelyre megyek,és sose lehet tudni sajnos "meddig tartanak igényt az emberre" ugye...

Legjobb válasz: Ha kérnek munkáltatóit te meg nem tudsz adni akkor nem tudsz mit csinálni, de azt nem minden hónapban kérnek.

Ha kérnek munkáltatóit te meg nem tudsz adni akkor nem tudsz mit csinálni, de azt nem minden hónapban kérnek.
a bölcsi elhelyezési kérelemkor kérnek munkáltatóit, utána nincs rá szabály, de nálunk pl tavasszal volt egy felülvizsgálat és mindenkinek újra be kellett adnia a papírját.
Nekem két évig járt a fiam bölcsibe, de csak és kizárólag a beiratkozás után kértek igazolást, aztán soha többet. Jártak is rengetegen úgy, hogy legalább az egyik szülõ nem dolgozott, pedig irgalmatlan méretû várólista volt. Most ezt ne vedd magara, gondolom, hogy te amiatt aggódsz, hogy megszûnik a munkád, és akkor kikerül a gyerek a bölcsibõl, aztán úgy már szinte lehetetlen új munkát találni, és a gyereket visszairatni a bölcsibe, nem is errõl beszélek, csak nálunk a fele csoportnál otthon volt az anyuka kistesóval, de olyat is ismertem, aki mondta is, hogy õ inkább mégse dolgozik, legalább van ideje a házimunkára, majd ráér dolgozni, ha a gyerek iskolás lesz. Na õket nem igazán értettem már akkor se, ezért is volt fura, hogy nálunk sose kértek többet igazolást senkitõl.
Nálunk, Bp XI, akkor kellett vinni, amikor kezdett a kisfiam és 2 héten belül le kellett adni a munkáltatóit. Utána nem kérték, sõt jött a kistesó és kérdeztem, hogy ilyenkor mi van, azt mondták, hogy nem kell mégegyszer beadni, így nem lesz semmi gond, maradhat. Egyébként értem én a rendszert, de õszintén szólva ha ki kell venni, mert elveszted a munkádat, akkor 1) a gyereket szivatják, mert az neki igenis nagyon rossz, hogy hol bölcsis, hol nem; 2) nem tudsz munkát keresni, mert a gyerekkel az öledben mégsem járhatsz interjúra :(. De mindenesetre ezen ne parázz, mert önbeteljesítõ jóslat lesz. Örülj, hogy van munkahelyed, a gyerkõc reméljük imádni fogja a bölcsit és kész. Majd aggódsz a továbbiakon, ha tényleg kirúgnak :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Ez mit takar hogy felülvizsgálat volt?Azt le ellenõrzik elõször mikor viszem, nem?Vagy utána is szokták még ellenõrizgetni?Akkor ez is változó, van ahol havonta kérik a munkáltatóit, és van hol csak elõször?
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!Ebbe a mai világba sajnos semmi sem biztos...munkát találni még gyerek nélkül is iszonyat nehéz, nemhogy gyerekkel...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!