Találatok a következő kifejezésre: A fiúk 1 hónapot (42 db)

Mikortol lehet adni ababáknak hust, és milyet lehet elöször? 5, 5 hos a fiam 1 honapja kostolgatunk de a hust nem tudom mikor és hogyan kel bevezetni? ! Javarészt mártápszert kap kevés tejem van.

Legjobb válasz: Én kb.5 hósan adtam elõször.Akkor már evett mindenféle fõzeléket,és egyszer bepróbálkoztam egy üvegessel.Kicsit furcsállta,de megette,én ezt már nem kóstoltattam apránként.

Én kb.5 hósan adtam elõször.Akkor már evett mindenféle fõzeléket, és egyszer bepróbálkoztam egy üvegessel.Kicsit furcsállta, de megette, én ezt már nem kóstoltattam apránként.
6 hónaposak vagyunk és most kezdtük el a húst (csirkemell és pulykamell) adni a fõzelékbe. Elõtte már 2-3 hete fõzelékeztünk, most meg mindig belefõzök egy pici husit is.

Már nincs elég tejem.6 hónapos a fiam, 1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást. Többször próbálkoztam adni neki tápszert, de nem hajlandó meginni. Semmit sem iszik, tea, víz, semmi! Mit csináljak?

szilárd ételeket eszik,de inni csak ami a ciciben van. szerintem ez nem elég. 1 hete csak sír szinte egész nap. éjjel sem alszik! óránként kel! segítsetek!

Legjobb válasz: Ha eszik kanállal, akkor próbáld meg kanállal adni a folyadékot, vagy próbáld meg a csõrös poharat vagy a rendes poharat. Hátha így érdekelni fogja.

Ha eszik kanállal, akkor próbáld meg kanállal adni a folyadékot, vagy próbáld meg a csõrös poharat vagy a rendes poharat. Hátha így érdekelni fogja.
A kérdező hozzászólása: sajna a csõrös pohár sem jön be neki. egyszerûen nem szívja.... kivagyok teljesen:(
Szia. Amikor nekem lecsökkent a tejcim, pont ilyen idõs lehetett a kislányom és mi is ekkor kezdtük a hozzátáplálást. Sajnos a tápszerrel én is nagyon kinlódtam, mert nem akarta meginni. Aztán én azt csináltam, hogy átálltam a reggeli és esti szopira, egyik napról a másikra. Majd a szopik után mindig lefejtem a maradék tejemet. Hát mondhatni nem volt valami sok, de arra elég volt, hogy amikor napközben tápszerrel kínáltam, mindig raktam bele a tápiba ebbõl a lefejt tejbõl, 1-2 nap és így is megitta, majd elhagytuk az anyatejes "bolondítást", és szép lassan sikerült a tápszert is elhagyni. Most 11 hónapos és csak reggel és este szopizik, arra meg bõven elég a tejcim. Napközben szépen eszeget már. Bár nekem nagy szerencsém volt azzal, hogy a cici után a cumisüveget elfogadta, sõt csõrös pohárból is szépen iszogatott. Én a vizet próbáltam, igaz elõször õ sem itta meg, de most már ha szomjas, csak azt iszik. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Volt a fagyasztóban tejem. több volt a tej, mint a táp. így sem kellett neki. nagyon kiborít már!
Próbáld meg a tápszert ízesíteni valamivel, olyan gyümivel amit szeret pl: banán, vagy nálunk a vaniliás cukor nagyon bejött.

13 éves fiú ott aludhat a 12 éves barátnőjénél? Természetesen a szülők is otthon lesznek. Én a fiú anyukája vagyok, a lány szülei nem ellenezték, sőt ők hívták meg a fiamat. 1 hónapja járnak.

Legjobb válasz: Szerintem ez inkább pizsamaparty, mint, hm, nah, szóval, nyilván a lány szüleinek is van eszük és nem engedik, hogy hülyeséget csináljnak.

Szerintem ez inkább pizsamaparty, mint, hm, nah, szóval, nyilván a lány szüleinek is van eszük és nem engedik, hogy hülyeséget csináljnak.
Én avval a véleménnyel értek egyet, hogy nem ettõl függ majd a Fiad ártatlansága. Tényleg bármikor máskor is van rá lehetõségük. Egyébként ülj le beszélj a fiaddal, hogy ne sürgesse a dolgot, mert felesleges, van még ideje.
"Ha nagymama szeretnél lenni, akkor engedd." Mi ez a hülyeség? Szerelmeskedni csak éjszaka, együtt alváskor lehet vagy mi van?!? Gondolom az nincs megtiltva hogy egy-egy délutánt együtt töltsenek egyik vagy másik szobájában, ahol nem ül mellettük a szülõ. Szóval ha valami felelõtlenséget akarnak csinálni, akkor úgyis meg lesz rá a lehetõségük. Nem az együtt alvástól függ ez a dolog.
Ha nem lesznek kettesbe, akkor engedheted nyugodtam, foleg ha a szulok is benne vannak. Jo kis pizsama party lesz :) ) Egy 12 eves lany anyukaja
Ha buli van, és minden kis barátjuk ott lesz, akkor igen. Olyan igazi barát- barátnõ ottalvást viszont nem engednék még.
Miért ne? Minden haver ott lehet, csak pont a barátja nem? Ez olyaaan középkor.
De akkor tényleg csak alvás legyen:)
Szülõk is otthon lesznek, sõt õk hívták meg. Hát persze, hogy aludhat ott!
Ha nagymama szeretnél lenni, akkor engedd.
Szerintem nyugodtan engedheted:) Nem hiszem, hogy hülyeséget csinálnának, és még ha meg is történne, az sem lenne világ vége... Ebbõl kapásból nem lesz terhesség, nem kell annyira félni... Nekem engedték a szülõk akkoriban, és tényleg csak annyi volt, hogy simogattuk egymást, semmi több, nekem akkoriban bõven elég volt ennyi, szerintem a te fiad sem menne tovább... SZERINTEM! -Reaper-23/F
13 évesen nekem a szakmán járt az agyam, hogy hivatásos katonaként mikor mehetek ki afganisztánba nem pedig a csajozáson... azóta ott is voltam 2 gólyót is kaptam a lábamba
Ott aludhat persze.És a legjobb ha sûrûn benézel hozzájuk így letudod ellenõrizni õket. Vagy úgyis hallod ha nevetgélnek.
Azt tolná mint a lopott biciklit...
PERSZE!!!!! Így oké
:( Szegény gyerekek... Nem akarok senkit megbántani, de az "aggódásnak" ez a szintje már csak nevetséges, és szerintem káros is a gyerekekre...van esély rá, hogy ezzel rendesen eljátsszák a gyerekek bizalmát. Ott lesz több gyerek, plusz a szülõk... mit gondolnak, szexorgiát fognak rendezni... (persze a Kérdezõ nem tehet semmirõl, nem is õt hibáztatom, csak magamban puffogok)
A kérdező hozzászólása: Nem szakítottak. Csak szerintem átgondolták õk is, hogy nem biztos hogy jó ötlet.
Csak nem "szakítottak" közben a gyerekek?
A kérdező hozzászólása: A lány anyukája "lemondta" a meghívást.
Jó pizsipartit nekik! :)
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem feküdnének le, nem is ez a kérdés, hanem egyáltalán az elv, hogy ennyi idõsen ott aludni.Ha csak haverok lennének, nem is lenne kérdés, de mivel szerelmesek így nehezebb. Még nem csókolóztak, és a lány sem és a fiam sem tervezi egyenlõre. Egy szobában aludnának többen gyerekek.
Biztos nem fognak csinálni semmi egyebet hisz lehet hogy a fiu érett(már amennyire :D) Deh azért egy 12éves lánnyal biztos nem feküdne le hisz nem hiszem h acsaj elég érett ien fiatal korban :D
Talán nem örültök hogy írok, mert csak 15 vagyok :D De szerintem ha többen is vannak, akkor semmi baj nincs, meg szerintem meglehet bízni a gyerekünkben ennyire, ha nem adott okot hogy ne bízzunk benne... Monnyuk nekem még azt se engedik szüleim hogy átmenjek délután az egy évvel fiatalabb barátomhoz(pedig nem akarnánk semmi olyat csinálni) és rosszul esett hogy nem bíztak bennem vagy a fiúban, szóval szerintem lehet bízni ennyire a gyerekünkben... Mondjuk nuncs tapasztalatom, csak gondolom :)
jó buli lesz :D
HÚÚ! EZ tényleg durva.Itt tartanánk? Hogy 12-13 éves kisgyerekekrõl találgatjuk vajon lefekszenek e egymással, de nem hiszem, de azért gondolom te ismered a fiad annyira, hogy mit tesz meg , meg mit nem ...
Lehet, szegény gyerek fejében meg se fordul ilyesmi! Miért kell minden tizenévesrõl (fõleg az elején járóról) azt feltételezni, hogy azonnal szexet akar? Maximum elcsattan 1-2 csók, ha a mama épp nem néz oda.
A kérdező hozzászólása: Több haverjuk is lesz ott, nem kettesben lesznek.
Nyugodtan... Csak kis dumcsi lesz. Nekem is volt ilyen de kettesbe voltunk. 14F

Fiuk, ti csalodottak lennetek, ha a baratnotok 1 honapig nem tudna lefekudni veletek?

Jovo heten elvileg megjon. Azutan nyaralni leszek kb julius utolso1-2 napjaban erek haza, vagyis legkozelebb augisztusban tudok majd lefekudni a baratommal (meg leirni is szornyu :D ) Sracok ti ezt hogy fogadnatok? Nem azon aggodok, hogy a baratom megcsalna, de ugy erzem csalodast okozok, vagy nem is tudom, de miattam nem lesz szex egy csomo ideig.

Legjobb válasz: Mit csinálnék? Kibírnám, ha szeretem kibírom....

Mit csinálnék? Kibírnám, ha szeretem kibírom....
Én ki tudnám bírni.. Ha igazán szeretem a lányt kibirom...
valahogy bele tudok nyugodni abba a ténybe, hogy a barátod egy honapig nem dughat téged...
Mielõtt elmész azért szo*d le, arra nem hat a pari leves és mond meg neki hogy augusztusban jöna folytatás..:D Ajánlom hogy ki fogja bírni;)

Tanacsokat szeretnek kerni.4, 5 honapos anyatejes a fiam 3 honapig ataludta az ejszakat, utanna ejjel felkelt 2szer szopizni, de most 2 hete 1-2 orankent kel ejjel. mitol lehet?

nappal nincs semmi gond, jol el van jatszik,3-4 orankent szpopizik. Nem lenne eleg a tejem? Vagy nem eleg taplalo? Mar nem tudom mit gondoljak!

Legjobb válasz: nappal egy mellbol szopik,este es ejjel mindekettobol szopik...meg se lenne eleg??

A kérdező hozzászólása: nappal egy mellbol szopik, este es ejjel mindekettobol szopik...meg se lenne eleg??
A kérdező hozzászólása: jo lenne ha aludna szopi utan aludna vissza..de nem igy van..szopizik egyik mellbol kikopi, nyavajog, dobja magat akkor szopizik a masikbol is ugyanugy csinalja es nagy nehezen visszaalszik.
A kérdező hozzászólása: nem all szandekomban tapszert adni..mert szeretnem tovabbra is szoptatni...csak mar nem tudom mitol lehet.mar 2 hete hogy ezt csinalja. nem leht melege, legtobbszor egy badyba szokott aludni. nem tudom itt Erdelybe lehet-e Viburcol kupot kapni, de utanajarok.es az mire jo??\ kosz a valaszokat.
Az anyatejet gyorsabban emészti meg a baba, mint a tpszert, de ez nem jelenti azt, hogy nem tápláló a tejed. Én nem adnék neki tápszert, ha van anyatejed. Nekm is megfordult. Fejemben, hogy egy kis tejpppel, eltolom az esti felkeléseket, de aztán rájöttem, hogy inkább kihasználom azt az idõt, amíg szoptathatok.
Nem biztos h nincs elég tejed, az ény lányom napra pontosan 3 hósan is ezt csinálta, addig átaludta az éjszakákat. Innentõl kezdve 2szer ébredt, szopizott és aludt. Növekedési ugrása volt. 16 hónapos koráig szoptattam, szóval nem a tej menyiségével volt a gond.
Nàlunk is ugyanez van csak nekem lànyom van. Nem tudom mi lehet, èn adtam neki tàpot este ès ìgy megint csak egyszer kelt.Lehet màr nem elèg a tejem neki, mennyisègre tuti elèg.De ezek szerint nem elèg tàplàlo....
Sztem fogacska lehet a dologban. Legalábbis velünk is elõfordult ugyanez. A baba jó ideje már nem riaszt éjjel, de akkor óránként, kétóránként kelt, sirdogált. Még a szemét sem nyitotta ki, szóval annyira azért nem ébredt fel.. Aztán pár nap múlva észrevettem, hogy elkezdett fehéredni az ínye.. Ez is lehetett az oka, bár mivel ez az egy éjszakánk volt szerencsére csak ilyen, más is lehetett a dologban. Én is kiírtam akkor egy kérdést errõl, ahol azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam kevesebb ruhába öltöztetni. Nem lehet, hogy melege van éjszaka? Csak egy tipp.. Próbálj a babádnak Viburcol kúpot adni lefekvés elõtt, hátha.. Homeopátiás szer.
Nálunk is így volt. A kislányom nappal viszonylag keveset szopizott, mert minden más jobban érdekelte, akár még a szék karfája is, aztán este, nyugalomban pótolta. Ezen kívül a fogcsírák, fogacskák is mozgolódhatnak, és a mozgásfejlõdés is bezavarhat az esti alvásba. Ha jókdvû és még. Súlya is nõ, akkor ne aggódj! Hát az éjszakákat meg sajna tül kell élni:(
Lehet hogy épp növekedési ugrása van. Lehet hogy nappal a játék jobban érdekli mint a szopi, ezért éjjel pótolja a táplálkozást.
A Viburcol kùp homeopátiás szer, a leírása szerint a fogzáskor fellépõ nyugtalanságra jó. Sztem olyan gyógyszertárban biztos kapható nálatok is, ahol árulnak homeopátiás szereket. Nekünk bevált.

Fiúk, ti milyen ajándékot kaptatok a barátnőtöktől 1 hónapra, aminek örültetek? Lányok, ti mit vettetek a pasitoknak, mennyire örült neki?

A barátommal csütörtökön leszünk 1 hónaposak, mit vegyek neki, ami nem drága, és nem jön t?le zavarba, hogy egy hatalmas dolgot adok neki így rögtön 1 hónap után, de mégis örülne neki. Õ 19 éves, én 16.

Legjobb válasz: szerintem 1hónapra nem kell semmit sem venni!

szerintem 1hónapra nem kell semmit sem venni!
Nos mi soha nem ünnepeltünk hónapokat, mert akkor a két év alatt már csõdbe mentünk volna, és a sok kacattól el se férnénk:D De ha nagyon szeretnél neki adni valamit, akkor csak valami apróság legyen. Ha szeret olvasni saját kezûleg csinálhatsz neki egy szép könyvjelzõt. Mondanám, hogy apró plüss állat, de szerintem ez a pasiknak nem jön be pláne ha 19 éves. Azzal én nem próbálkoznék. Vagy esetleg csinálj neki sütit. Nem kell feltétlen venni, csinálhatsz te is. Vagy összevágott közös fotókat egy képkeretbe. Remélem kaptál ihletet. És még sok sok újabb hónapot kívánok nektek!
Küldtem neki egy sms-t. És ennyi.. szerintem megrémítettem volna, ha az elsõ hónapban ajándékozgattam volna, fõleg ha õ nem is gondolt erre. Az szép ha Te kapsz tõle egy szép rózsát és együtt töltitek a napot, de ez azért még elég kevés idõ. Mi még a féléveken sem ajándékozzuk egymást.. úgy is az az igazi ajándék, ha együtt lehetünk.
Óvszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... de légyszíves valami értelmeset is írjatok... Az óvszert nyilván nem 1. hónapra adom neki, és megveszi magától...:)

Fölhívjam a nőgyógyászom hogy még nem jött meg vagy várjak még? 5 hónapos lesz a fiam és már több mint 1 hónapja nem szoptatok.

Terhes tuti nem vagyok mert védekeztünk,de ennek ellenére még tesztet is csináltam ami egyértelm? negatív. Csak azért kérdezem mert engem már valamilyen szinten idegesít hogy mensi még sehol.Tudom addig örüljek még nincs ilyenre is "gond",de ez normális egyáltalán hogy ennyi id? után sem jön meg?

Legjobb válasz: Nekem 1 hónappal a szoptatás abbahagyása után mondta a dokim, hogy kb. 2 hét múlva már érdemes csinálni egy tesztet. Aztán csináltam, negatív lett. Rá 1,5 hétre jött meg. Szóval majdnem 2 hónappal a szoptatás abbahagyása után.

Nekem 1 hónappal a szoptatás abbahagyása után mondta a dokim, hogy kb. 2 hét múlva már érdemes csinálni egy tesztet. Aztán csináltam, negatív lett. Rá 1, 5 hétre jött meg. Szóval majdnem 2 hónappal a szoptatás abbahagyása után.
1 hónap még nem gáz. Sógornõmnek szoptatás abbahagyása után 3 hónappal jött meg. Nekem viszonylag hamar (6 hét után), de nem volt rendszeres még pár hónapig, és eltérõ hosszúságú és mennyiségû is volt a vérzés. Úgyhogy idõ kell míg odabent helyreállnak a dolgok. Szerintem még ne aggódj!
Nálunk olyan 1, 5- 2 hónap lehetett mire elérte a végleges méreteit:)

Szlovákiai magyar anyuka vagyok. Nálunk kötelezö az ortopédnadrág? Már három és fél hónapos a fiam és a szakorvos még mindig azt akarja, hogy 1 hónapig hordja az ortonacit.

Nálatok hordják a babák? Szegénykém utálja és én is, nem tud forogni, rugdalódzni benne, pedig már nagyon ügyeske. Sokszor leveszem róla hadd mozogjon szegény. Pedig a doki szerint oké minden, de azt mondja még fejl?dik a csip?je és kell neki, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nálunk 3 hónapos koráig terpeszpelenkát kellett használni, aztán visszavittük kontrollra, ott azt mondták még rá lehet 1 hónapot adni, de mivel amúgy azt mondta a doki, hogy minden rendben van, ezért én már nem adtam rá.Neki is nagyon kényelmetlen volt, de sajnos ez az õ érdekük.De ha azt mondta a doki, hogy nálatok is oké minden akkor szerintem már nem muszály ráadni.

Nálunk 3 hónapos koráig terpeszpelenkát kellett használni, aztán visszavittük kontrollra, ott azt mondták még rá lehet 1 hónapot adni, de mivel amúgy azt mondta a doki, hogy minden rendben van, ezért én már nem adtam rá.Neki is nagyon kényelmetlen volt, de sajnos ez az õ érdekük.De ha azt mondta a doki, hogy nálatok is oké minden akkor szerintem már nem muszály ráadni.
Nálunk nem kötelezõ, a dr. néni mindig nézi a csípõjét, jól szétterpeszti a kis lábacskáit és ha minden rendben talál nincs ok, amiért használni kellene.
Használjátok csak alváskor. Nekem ezt tanácsolta védõnõ, bevált.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Ti babátok milyen súlyú és hosszú volt a 2 hónapos mérekezésen? Fiam 1600 gr-ot hízott 1 hónap alatt. Nem sok az? 60 cm és 5600 gr.

Legjobb válasz: Egy hónap alatt 1600 gramm? Hát, az egy kicsit soknak tûnik. Nem írtad el, nem a születési súlyához képest hízott 1600 grammot?

Egy hónap alatt 1600 gramm? Hát, az egy kicsit soknak tûnik. Nem írtad el, nem a születési súlyához képest hízott 1600 grammot?
szia!!az én kislányom 4050 grammal és 51 cm-rel született, 2 hónaposan 6500 gramm és 60 centi volt.Csak anyatejet kap.most 3 hónapos, 7000 grammos, és 63 centis.nekem is soknak tûnik ez a súlygyarapodás, ami a babádnál van, de mit mondott a védõnõ??nekem azt mondta, hogy 500-800 gramm ideális 1 hó alatt.üdv.tamy
Anyatejes lány születéskor: 3360 g és 49 cm 9 hetesen: 4940 g és 59 cm Nekem átlagban 800 g-ot hízott ennyi idõsen havonta, aztán egy kicsivel többet. Most már 400-500 g-okat, de már 8 hós. Ha a védõnõ és orvos nem mondott semmit, akkor nem baj, ha annyit hízott. Több mint a nagykönyv szerinti, de hát melyik baba olvassa azokat a könyveket?!
Az én lányom születési súlya: 3130g volt, 1 hós mérésen már 4450g-ot mértek. Megjegyezték, hogy jó sokat gyarapodott, de nem problémáztak rajta. Hetente mérjük itthon is, és átlagban 300-350 g-ot gyarapszik hetente.
8 hetesen 6000 gramm, 61 cm, 3900 grammal és 52 cm-rel született.
Kisfiam 3450g/54cm-rel született. 1 hónaposan 4120/58, 3 hónaposan 7440/65, 5 volt. A 2 hónapos adatokra nem emlékszem, mert az nem került be a kiskönyvbe. Amúgy õ most is óriási baba; vannak ilyen típusú gyerekek. :)
Anyatejes baba szerintem nem tud elhízni. nekem 4140 gr / 60 cm-rel született, most 8 hetesen 5600 gramm volt. A védõnõ azt mondta, hogy a fele is elég lett volna, de ennek is örülünk. :-) Mindenki más ütemben gyarapszik.
Szia! Az én kisfiam 2630 grammal és 52 cm-el született, az egy hónapos méredzkedésen 3890 gramm és 54 cm volt, a két hónaposon 4850 gramm és 59 cm. Jövõhéten megyünk a 3 hónapos méredzkedésre, kíváncsi leszek! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!