Találatok a következő kifejezésre: A felvágottakat és (22 db)

Mennyire szabályos ha a boltokban előre fel vannak szeletelve a felvágottak? És ha nekem nem tetszik és mondjuk kérek frissen szeleteltet mindig azt modják hogy most szeletelték. De mind a negyven félét? Mik az erre vonatkozó szabályozások?

Legjobb válasz: abszolút jogod van a pénzedért kérni,h.a szemed láttátára szeleteljék!ha nem akarja, hagyd ott,nem fog vitatkozni,tapasztalatból mondom.lehet h.felhúzza az orrát az eladó,de ezzel nem törõdj!!

abszolút jogod van a pénzedért kérni, h.a szemed láttátára szeleteljék!ha nem akarja, hagyd ott, nem fog vitatkozni, tapasztalatból mondom.lehet h.felhúzza az orrát az eladó, de ezzel nem törõdj!!
nos nagyàruhàzaknàl nem tudom, hogy szabàlyos-e, de valoszinü, hisz az ellenörzéstöl mindenki tart.én vegyesboltban dolgoztam, és nàlunk kifejezetten tilos volt elöre szeletelni(mert megtévesztö a vàsàrlo szàmàra)de szerintem nagyàruhàzaknàl rendben van, és valoszinü azért van igy, mert sik a vàsàrlo, és egyenként szeletelni, amikor kéred, idö pazarlàs
Ha nem akarsz szeleteltet venni, akkor vegyél egybepárizsit, minden nagyobb és kisebb áruhzban is kapható így is.
szerintem biztos hogy szabájos mert minden nagy boltba tesco, cora, spar, így van szeletelve. bár szerintem ennek van elõnye és hátránya is. elõnye nem kell várni amíg szeletelnek hanem röktön kész van. hátrány nembiztoshogy friss de é egyszer kértem hogy másikoszlopból adjon de végül kiderült hogy az is olyan én meg nagyot égtem. ha nem akarsz ilyen elõreszeletelt cucot akkor felvágottat vegyél egy hélikerbe vagy coopba vagy ilyen kis boltokba csak ott drágább:( de tuti hogy lehet így árulni mert egy cora ezen nem kockáztatna. egy vásárló.
Ha nagyon zavar ne vegyél felvágottakat! ;) Vegaként nekem nincs ilyen gondom. A zöldség amit hazaviszek, látom milyen friss :D :D :D
A kérdező hozzászólása: De azért van jogom kérni, hogy ott elõttem szeleteljen igaz? Már nem egyszer elõfordult, hogy romlottat kaptam...
nagyáruházba azért szeletelig mert úgyis mindenki igy kéri és nem lenne idõ még szelni is. Néha lejárt és úgy nem látszik. kisbolt, tuti hogy lejárt azért van szeletelve...
Úgy tudom HACCP rendszer szerint bizonyos mennyiséget fel lehet elõre szeletelni, ha a vásárlóerõ annyi, hogy folyamatosan fogy az áru és nem romlik meg. Viszont jogod van arra, hogy kérd, hogy elõtted szeleteljék fel. Ha nem hajlandók megtenni, az nem egy tisztességes bolt, illetve eladó. Hagyd ott, vagy ha szõrösködni akarsz hívd fel a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõséget
A kérdező hozzászólása: Azért szerintem egy nagyobb áruházban is bírnák a tempót. Régen is bírták. És nem biztos hogy én egybepárizsit szeretnék venni. Szóval a témában megint nem lehet egyértelmû döntést hozni...
Qki tapasztalt, az nemcsak a szalámikon, hanem a húsokon is észreveszi, ha nem friss! Más a színe, nem olyan élénk, mint a frissnek!

15 honapos kislanyom azt csinalja mostanaban hogy reggelinel leeszi a a kenyerrol a felvagottat es a sajtot, a kenyeret othagyja. Mondjuk az elso ket harom falatocska megy rendesen, utana a kenyer marad. Mit lehet tenni?

Ugyanigy megy a tojas rantottaval is...

Legjobb válasz: :) Hagyd rá! Ezt minden kisgyerek csinálja egy ideig, aztán ezt is megunja. A kenyér nem annyira fontos tápanyagok szempontjából, hogy gond lenne, ha nem enné egy ideig.

:) Hagyd rá! Ezt minden kisgyerek csinálja egy ideig, aztán ezt is megunja. A kenyér nem annyira fontos tápanyagok szempontjából, hogy gond lenne, ha nem enné egy ideig.
Esetleg ha mégis szeretnéd, hogy azt is megegye, próbáld meg formára vágni, pl köralakúra stb. Hátha úgy mókásabbnak találja és megeszi azt is. :-)
én is kiprópáltam akkor mindent, mert olyan fura hogy csak a párizsit eszi, nekem a látványtól is fájt a hasam. csináltam ugy, hogy katonákra vágtam, jól belenyomtam a vasaskenyérbe a párizsit vagy akármit amit evett...hát addig bogarászta amíg ki nem vájta belõle:) Ez egy korszak, ne aggódj. elmúlt nálunk is. most 20 hós, és mindenestõl eszi :)
ugyanezt csinálja a fiam is, szintén 15 hónapos.mindegy mi van a kenyéren, csak a feltétet eszi meg.eddig ez nem volt így.majd megeszi, nem erõltetem, nem is tudnám.megkapja azért a kenyeret is, eszik amennyit eszik.

A felvágottakat mikor és mivel lehet kezdeni?

Legjobb válasz: 1 éves kor után, és inkább baromfi felvágottak sonkafélék és virsli.

1 éves kor után, és inkább baromfi felvágottak sonkafélék és virsli.


Milyen felvágottat lehet adni a 10 és fél hónapos babának?

Mondanátok pontos fajtát is?

Legjobb válasz: én ekkor kezdtem a sima pulykamell sonkát, azt amelyik sima mellböl van. lehet pulyka combot is kapni. de felvágottat még nem adtam. aztán már nyomott sonkát adtam 12 hósan.

én ekkor kezdtem a sima pulykamell sonkát, azt amelyik sima mellböl van. lehet pulyka combot is kapni. de felvágottat még nem adtam. aztán már nyomott sonkát adtam 12 hósan.
Nálunk szója és tejfehérje allergia volt/van a gyerekeknél, én a Délhús csomagolt termékeit vettem, ha jól tudom, glutén mentes is, bár nálunk ez nem volt szempont. Szerintem bevezetésnek jó lehet akkor is, ha amúgy nincs semmi gond a kicsivel. Finomak, és tûrhetõ az áruk. Amúgy kimértet is vehetsz, bármilyen színsonkát, ha a pácsó nem gond.
Nekem a védõnõ mondta, hogy a Pick párizsi, virsi jó minõségû, azt lehet adni. Pick sertéspárizsit szoktam venni, szereti a kisfiam (11, 5 hós). De már kostolt több féle, sonkát, tarját, mert amit mi eszünk abból mindig kér egy kicsit (gondolom, csak az íze miatt.:) ).
A pick virsli szójás sajna...
az Orsi csirkemell nagyon jó minõségû és finom is!

Mikortól adhatok a babának felvágottad és miket szabad?

A védőnő ma volt itt és azt mondta, hogy próbálkozhatunk a hússal ezért én úgy gondolom, hogy a felvágott is mehet, de nem vagyok benne biztos és nem is tudom, hogy miket szabad adni. A párom és én nem eszünk ilyen így nem tudom, hogy melyik a jó minőségű és finom. (7 hónapos)

Legjobb válasz: BIztos nem felvágottra gondolt. Bár nem tudom, mikor kezdted a hozzátáplálást, és miket eszik, de hét hónaposan a felvágott korai. A fõzelékébe fõzz és turmixolj bele husit. Csirkemell filé, vagy felsõ combfilébõl a husi rész kezdésnek.

BIztos nem felvágottra gondolt. Bár nem tudom, mikor kezdted a hozzátáplálást, és miket eszik, de hét hónaposan a felvágott korai. A fõzelékébe fõzz és turmixolj bele husit. Csirkemell filé, vagy felsõ combfilébõl a husi rész kezdésnek.
Nekem 8 hónapos a kislányom, én még nem adtam neki. Nálam is volt múlt héten a védõnõ, azt mondta, hogy várjak még ezzel 1-2 hónapot, és utána valami jobb gépsonkával kezdjem. Csirke vagy pulykamellet fõzz és turmixolj az ételbe elõször.
A kérdező hozzászólása: de arra gondoltam, csak látom hogy mást írtam akkor várok még vele holnap úgy is csirkecomb lesz az ebéd , majd abból kap egy picit
10-11 hósan kezdtem adni jó minõségü csirke-pulykamell sonkát, késõbb virslit. A te babádnak még szerintem is bõven van erre ideje, illetve a bébiételekben, fõzelékekben kaphat már rendes husikat, ahogy elõttem is leirták! :)
Én semmi ilyen ételt nem adok és nem is fogok adni babámnak (13hós) http://www.tudomanyeseletmod.hu Miért engedélyezik a kálium-nitrit (E 249), a nátrium-nitrit (E 250) a nátrium-nitrát (E 251) és a kálium-nitrát (E 252) élelmiszer-adalékként való felhasználását, ha a toxikológusok már állást foglaltak a károsító hatást illetõen? A válasz megtalálásához elõször azt érdemes tisztázni, milyen típusú termékekbe használják a nitritet és a nitrátot. A kálium-nitrit a gyorsított érlelésû kolbászok és szalámifélék, a nátrium-nitrit a sonkafélék (nyers, pácolt), a hagyományos érlelésû kolbászok, füstölt szalámifélék, hõkezelt húskészítmények, húskonzervek, libamáj (egészben vagy tömbben), a húsos füstölt szalonna és császárszalonna adalékanyaga. A nátrium-nitrátot szintén pácolt húskészítmények és húskonzervek, a kálium-nitrátot a kemény, félkemény és féllágy sajtok valamint a pácolt hering készítésekor adagolják a termékekhez. A felsorolt élelmiszerekbõl látható, hogy gyakorlatilag a pácolt, füstölt húsipari termékeknél, húskonzerveknél és néhány sajtfélénél alkalmazzák, és valójában ez jelenti a kulcsot is a megoldáshoz. A húsipari készítmények ugyanis rendkívül romlékonyak, és – semlegeshez közelebb álló kémhatásuk és összetételük miatt – kedvezõ táptalajt nyújtanak egyes kórokozó baktériumok számára. Ma már nem titok, hogy a nitritek (E 249-250) a gyomorban és a tápcsatorna további részeiben nitrózaminná alakul, amely a bizonyítottan rákkeltõ anyagok csoportjába tartozik. A szakirodalmak szerint a nitrit viszonylag erõsen mérgezõ anyag, embernél a halálos adag 2-6 g testtömegtõl függõen.

Mi a különbség a szalámi és a felvágottak között?

Holnap vizsgázok,és lehet lesz ilyen kérdés. Szép válaszokat kérnék...

Legjobb válasz: Hát a felvágottakba beletartoznak például a sonkák is. Nem minden felvágott szalámi,de minden szalámi felvágott.

Hát a felvágottakba beletartoznak például a sonkák is. Nem minden felvágott szalámi, de minden szalámi felvágott.
mondom én ezt 15 éves fejjel, szóval bocsi, ha k.rvanagy baromságot írtam.bár valami valóságalapja van.:)
A szalámi "szárazárú". Darált színhús+szalonna+fûszerek alkotják.Hõkezelve nincs, tartósságát a füstölés és a szárításnak köszönheti. Hosszabb ideig eltartható. A felvágottak szinte hasonló összetételûek, de több adalékot, olcsóbb húsrészeket, egyéb adalékokat is tartalmaznak. Szinte kivétel nélkül hõkezeltek, a füstölést is ízesítõ anyagok helyettesítik mégis korlátozott az eltarthatósági idejük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a szuper válaszokat

Hogyan teszitek változatossá a reggelit és vacsorát? Ebben valahogy nem tudok kreatív lenni, rendszerint pékárut és felvágottat kap reggel és este a 18 hónaposunk.

Legjobb válasz: Én gyümölcsöt adok neki reggelire, valami pehely féleséggel, este sinlacot kap, ezt imádja. Ebbe mindig szoktam vagy gyümölcsöt vagy pl reszelt répát tenni. Most múlt egy éves.

Én gyümölcsöt adok neki reggelire, valami pehely féleséggel, este sinlacot kap, ezt imádja. Ebbe mindig szoktam vagy gyümölcsöt vagy pl reszelt répát tenni. Most múlt egy éves.
Csinálj Neki körözöttet, tojáskrémet, fõtt tojást, sajtkrémes kenyeret, melegszendvicset.
nálunk mindig fõtt kaja van vacsorára is, fiam nem eszi meg a kenyér féléket, így muszáj vagyok valamit fõzni és így vagy ebédre fõzi van, vacsira valami husos, tésztás vagy valami sok órás, tökölõs egytálétel és akkor uaz az ebéd-vacsi :) így tuti nem uncsi :D reggeli nálunk csak tej és túrórudi, mást nem hajlandó enni a fiam :( így is örülök, hogy a túrórudit elfogadja, 2, 5 éves koráig csak tejet ivott :/
Fõzhetnél neki tejbegrízt, tejberizst, virslit. Vacsira én szoktam maradék fõzeléket adni az ebédbõl. Csinálhatsz bundáskenyeret sósan, illetve édesen. (cukrot keversz a tojásba, meg kis tejet és a végén megszórod fahéjjal - isteni) És a jó öreg tojásrántotta se utolsó megoldás.
Ahogy a második írja!
A kérdező hozzászólása: Úúúú, nagyon köszönöm a részletes válaszokat, máris kedvem van fõzni :-) Kedves utolsó, lebilincselõ, nagyon köszönöm!
Ne haragudj, nagyon rég nem jártam itt a gyakorikérdések oldalon és nem olvastam, amit válaszoltál. Igy utólag nagyon szívesen, remélem, azóta sok finom falattal boldogítottad szemed fényét! :) Szép napokat!

Ha én Ukrajnába megyek és magyarból viszek át 3 kg soproni felvágottat és 2 kg ételizesitőt. Stb. akkor elveszik a csapi határon a vámosok?

Ha mondjuk bontatlan állapotban van minden , és füstölt téli szalámi is van a táskában 2 szál és baromfi párizsi is 2 kg. Elveszik a vámosok ha nem nagy mennyiségben van nállam?

Legjobb válasz: hát... "határeset" :-) a konzuli szolgálat honlapján találtam infot, érdemes átolvasni: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?u.. Ez alapján az általad írt mennyiség nem minõsül személyes használatra vámmentesen bevihetõnek... Ukrajnába vámmentesen bevihetõ termékek Élelmiszer: csak személyes használatra hozható be, értéke nem haladhatja meg az 50 EUR-t fejenként, egy csomagban elhelyezve, melynek súlya legfeljebb 2 kg lehet. ...

hát... "határeset" :-) a konzuli szolgálat honlapján találtam infot, érdemes átolvasni: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?u.. Ez alapján az általad írt mennyiség nem minõsül személyes használatra vámmentesen bevihetõnek... Ukrajnába vámmentesen bevihetõ termékek Élelmiszer: csak személyes használatra hozható be, értéke nem haladhatja meg az 50 EUR-t fejenként, egy csomagban elhelyezve, melynek súlya legfeljebb 2 kg lehet. ...
A kérdező hozzászólása: Élelmi szernek számit a tészta vagy az ételizesitõ vagy a fûszerek?

Mikortól kaphat felvágottat a baba? És szalámit?

Legjobb válasz: Én is kb 10hónapos korától adom neki! Most a kedvence a májkrémes kenyér (most 15hónapos).

Én is kb 10hónapos korától adom neki! Most a kedvence a májkrémes kenyér (most 15hónapos).
Kisfiam 11 honapos es en is kb. egy honapja adom neki a sonkat. Kedvence a sonkas sajtos hagymas melegszendvics csikokra felvagva. :) De nagyon szereti a sonkas-tejfolos tesztat is vagy a sonkas tejfolos ontetet a fott krumpli tetejen. Szoktam neki vacsorara sonkas-repas-hagymas proszat sutni (a repa helyett szoktam hasznalni mas zoldseget is, pl borso, karfiol, mikor mit) es ezt is felvagom csikokra, ezt is nagyon szereti. Szoval nallunk nagyon megy a sonka. Probaltam mar pulyka es diszno sonkat is mindeniket szereti.
Az én kislányom 10 hónapós és most kezdtem adni neki, nagyon szereti.
Én Lidlben szoktam venni Twinner márkájú csirke- és pulykafelvágottat, arra rá van írva, hogy csak húsból készült, és tényleg nincs benne semmi bõrke és egészségtelen társai. Kisfiamnak ilyet adok, és nagyon szereti.

Mikortól ehetik a gyerekek a felvágottakat, párizsi, szalámi, májkrém, virsli? És a tészta?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Én 7,5 hós kora óta adok neki virslit (a lehetõ legegyszerûbbet, de minõségit, eleinte belefürésítve a kajába, aztán már csak kockára vágva), májkrémet, sonkát, minõségi borjúpárizsit kenyérrel. CSípõset, fûszereset persze nem. Tésztát már 6 hós korsa óta adok neki. Most 10 hós, 10.5 kg.

Szia! Én 7, 5 hós kora óta adok neki virslit (a lehetõ legegyszerûbbet, de minõségit, eleinte belefürésítve a kajába, aztán már csak kockára vágva), májkrémet, sonkát, minõségi borjúpárizsit kenyérrel. CSípõset, fûszereset persze nem. Tésztát már 6 hós korsa óta adok neki. Most 10 hós, 10.5 kg.
Az én kislányom is 7, 5 hónapos és pár napja kezdtük el a párizsit, virslit, csirkemell sonkát enni.Persze mi is minõségit.
Hiába " a virsli, stb, hiszen minõségi" közismert ezeknek a termékeknek a kevés színhús-, ellenben magas só-, adalékanyag, és egyes fajtáknak a zsírtartalma. Ezért nem is ajánlott ilyen húskészítményeket adni 2 éves kor elõtt.. Innen van: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Babakon..
Az én kislányom 17 hónapos és kb.10-11 hósan kezdtem neki adni a tésztát, mivel kóstóltattam már vele a mi kajáinkból.Felvágottat evett már 10-11 hós kora körül, igazából virslit, májkrémet 1 éves kora után adtam neki, amikor már mindent ehetett.Te babád mennyi idõs?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!