Találatok a következő kifejezésre: A felsőoktatásban diák (7 db)

Mi történik, ha egy diák "elfogyasztotta" az összes lehetséges félévet a felsőoktatásban?

Tehát egy hallgatónak azt hiszem összesen 16 félév jár (költségtérítéses, államilag finanszírozott összesen). Ha ez betelt, mi történik? Nem folytathatja sehogysem?

Legjobb válasz: Nincs ilyen szabály tudtommal.

Nincs ilyen szabály tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Én sem találok errõl semmit, ezért érdekel, hogy mi történik utána? :D
Elõször is 16 sehogyan sem járhat, 14-et is csak akkor kapsz ha 12 féléves orvosira jársz. Ha elfogynak az állami félévek, akkor simán költségtérítésesen folytathatod tovább, nem fognak kirúgni emiatt.
Nem találod, mert nincsen ilyen szabály. Mégis honnan vetted? Költségtérítésesen annyit tölthetsz, amennyit csak akarsz, állami meg legfeljebb 12 van, orvosin 14. Annyi, hogy egy szakot a képzési idõ duplája alatt el kell végezned, azaz pl. 7 féléves szakot 14 félév alatt, de ezt feloldja egy újrafelvételi.
"Tehát egy hallgatónak azt hiszem összesen 16 félév jár (költségtérítéses, államilag finanszírozott összesen)." Ilyen szabály alapból nincs, tehát innentõl kezdve a kérdés értelmetlen.
Dehogy van így...
akkor kapsz 20 pontot ha hátrányos helyzetû vagy, arról nyilván tudnál hiszen gyermekvédelmi igazolást kapsz és halmozottan hátrányos helyzetnél kapsz 40 pontot, szüleid nyilván jobban tudják!

A felsőoktatásban tanuló diák hány százalékos kedvezménnyel tud bérletet venni?

Legjobb válasz: Szept 1 töl a lakohelyedtöl a suliig 90% os kedvezménnyel.

Szept 1 töl a lakohelyedtöl a suliig 90% os kedvezménnyel.
most már csak 50% :( HÁLA AZ DRÁGA EGYETLEN GYURCSIKÁNAK!


Hogy tanulhat az idei évtől több diák a felsőoktatásban, amikor I Orbán most fingatott meg mindenkit? Tandíj, kevesebb állami hely, meg általánosan kevesebb hely

Legjobb válasz: Ez az egész egy szemétség, amit ez a szánalmas kormány csinál a fiatalsággal, csak mindenkit el fognak butítani, hogy könnyebben betudják adni a trágyát az emberek szájába és irányítani tudják õket. Ez az egész egy humbug. A buta gazdagokat (tisztelet a kivételnek) tanítják a pénz miatt, az okos szegényebbeket (itt is vann persze kivételek) meg elnyomják! Hajrá (L) Köszi

Ez az egész egy szemétség, amit ez a szánalmas kormány csinál a fiatalsággal, csak mindenkit el fognak butítani, hogy könnyebben betudják adni a trágyát az emberek szájába és irányítani tudják õket. Ez az egész egy humbug. A buta gazdagokat (tisztelet a kivételnek) tanítják a pénz miatt, az okos szegényebbeket (itt is vann persze kivételek) meg elnyomják! Hajrá (L) Köszi
Azt hiszem úgy hogy kevesebb a gyerek aki jelentkezik mert hát ugye fogy a népesség.
Honnan veszed, hogy több tanulhat?
A kérdező hozzászólása: Híradó...

Állatkertbe szeretnénk menni. Egy felnőtt és egy diák. A kérdés az, hogy (ha van érvényes diákom) de felsőoktatásban tanulok, nekem is felnőtt jegyet kell-e vennem, vagy elfogadják ezt a diákot is diáknak?

Lehet hülyén hangzik a kérdés, de a honlapon ez nincs külön feltüntetve, viszont hallottam olyat, hogy a diák az csak a középsuli végéig diák, a felsőoktatásban tanuló hallgató pedig már felnőttnek számít. Légyszi olyan írjon, aki tutira tudja :) Köszönöm!

Legjobb válasz: Az számít diáknak, aki nappali tagozaton tanul, mindegy, hogy középiskolás, vagy egyetemista. Egyébként ez minden belépõs helyen így van. Ja, és vonaton/ buszon is diákkedvezménnyel utazol sztem, és nem teljesárú (felnõtt) jegyet váltasz...

Az számít diáknak, aki nappali tagozaton tanul, mindegy, hogy középiskolás, vagy egyetemista. Egyébként ez minden belépõs helyen így van. Ja, és vonaton/ buszon is diákkedvezménnyel utazol sztem, és nem teljesárú (felnõtt) jegyet váltasz...
A kérdező hozzászólása: Igen így van. Nappalis vagyok, akkor elfogadják. Köszönöm!
a felét
Igen, szerintem ez sokkal rosszabb a hallgatói szerzõdésben, mint a röghöz kötés.
A felét nem csak a részösztöndíjasoknak kell.
A kérdező hozzászólása: Na most csak a felét kell, vagy mindet?:D
Az éves és féléves matrica is október 31-ig érvényes, addig vagy jogosult a diákigazolvánnyal járó kedvezmények igénybevételére.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy matrica nincs rajta. Így is érvényes?
Nem. Vitatott a téma, de ha az utazási feltétel kimondja, hogy csak diákigazolvánnyal vehetõ igénybe a kedvezmény, és a diákigazolványon nincs érvényes matrica akkor vagy nem kapsz jegyet, vagy megbüntetnek. Hiszen ha neked nincs matricád, és elfogadnák, akkor akár tíz évig is azt játszhatnád hogy te suliba jársz, és nem igazolod matricával. Szerintem ilyen meg nem létezik.
A kérdező hozzászólása: De a diákigazolványom ebben az évben készült, még így sem fogadják el október 31-ig?
Ha az elõzõ tanévben töltötted a 18-at, akkor október 31-ig még igénybe veheted. Ha már az elõzõ tanévet 18 évesen kezdted, akkor már kellene rá matrica, de mivel nincs, akkor nem használhatod (bár akkor már tavaly október 31-tõl nem használhatnád).
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a választ mindkettõtöknek!
Kell rá matrica, nekem pontosan ugyanezek a paraméterek játszottak (2011 márc. diák, matrica nélkül, most érettségis) és megbüntettek a vonaton.
Amit Lemon7 ír, azt vedd figyelembe. Úgy sejtem, hogy nem véletlenül kaptál diákigazolványt, vagyis azt akkor érvényesítették is, vagy nem volt szükség érvényesítésre, mert az elõzõ tanév kezdetéig nem töltötted be a 18-at (vagyis 1992. szeptember 1. vagy az után születtél). Tehát tulajdonképpen azt akarom mondani, hogy ha 2011. márciusában érvényes volt a diákigazolványod, akkor még idén október végéig is az.
A kérdező hozzászólása: Na, ennek örülök. Köszönöm a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!