Találatok a következő kifejezésre: A felnőttek vallanak (2 db)

A diftéria-tetanusz-gyermekbénulás elleni kombinált vakcinának az emlékeztető típusát felnőtteknek vállba vagy fenékbe adják? Milyen mellékhatásai lehetnek felnőttek esetében?

Legjobb válasz: Legjobb tudomásom szerint amire te gondolsz, az nem eza kombináció, hanem a DiPerTe: diftéria, pertussis( szamárköhögés), tetanusz. A polio ellenit Szabin-cseppek formájában kaphatod meg, meg azt hiszem van még egy másik forma talán. Emlékeztetõrõl még nem is hallottam....A BCG (tuberkulózis elleni)emlékeztetõjét kaptam én.

Legjobb tudomásom szerint amire te gondolsz, az nem eza kombináció, hanem a DiPerTe: diftéria, pertussis( szamárköhögés), tetanusz. A polio ellenit Szabin-cseppek formájában kaphatod meg, meg azt hiszem van még egy másik forma talán. Emlékeztetõrõl még nem is hallottam....A BCG (tuberkulózis elleni)emlékeztetõjét kaptam én.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy 3 kombinációja, amibõl kettõ a diftéria és a tetanusz. Azért kell kapnom, mert külföldi út elõtt állok, és oda kötelezõ ez az oltáskombináció. Tudom, hogy gyerekkorban kaptam, de az 10-15 évre ad védettséget, így az utazás miatt újra kell kapnom. Csak nem akarom, hogy meglepetés érjen. Mert eddig a többi vakcinát vállba kaptam, de errõl nem tudom, és elfelejtettem megkérdezni. :-)
én a nyáron kaptam szintén utazás elött nekem fenékbe adták azt nem mondanám hogy fájt inkább kellemetlen volt és feszitett 29/L

A felnőttek miért vallanak előítéleteket a gyerekek/kamaszok ellen?

Mindig mindenhol a fiatalabb sof?rt tartják a bénábbnak? azért mert van egy-két olyan fiatal, akik nem normálisak? ezért miért az összef fiatal b?nh?djdön? és minket itéljenek el? De itt most nem csak a vezetésre gondolok, hanem ugy minden témára:(

Legjobb válasz: Egyet ertek a felettem szoloval meg annyit tennek hozza, hogy a felnottek sokszor elfelejtik, hogy ok is voltak fiatalok/gyerekek.

Egyet ertek a felettem szoloval meg annyit tennek hozza, hogy a felnottek sokszor elfelejtik, hogy ok is voltak fiatalok/gyerekek.
Vagy pedig pont azért vannak fenntartásaik, mert ok is voltak fiatalok. ;)
Felnõttben, és fiatalban is vannak, bénábbak és ügyesebbek is.Azért vallanak elõítéleteket a felnõttek, mert nagyrészük azt hiszi, hogy azért, mert õk idõsebbek, ezáltal több a tapasztalatuk.Én már sokszor szembesültem avval, hogy ez nem mindig van így.
mert a legtöbb gyerek naív és buta , ezeket látják az amcsi filmekben pl: amikor a kislány megáll az autópálya közepén...sajnos az értelmes gyerekek is bûnhõdnek az ostobák miatt
Sajnos egyre több az olyan kamasz aki felelõtlenül cselekszik! Meggondolatlanság nem csak ritkán jelentkezik hanem, minden komoly helyzetben, legyen ez a tiszteletlen viselkedés idõsebb emberekkel akár a vezetés. És sajnos a felnõttek általánosítanak!
Elfelejtették, milyen volt fiatalnak lenni ;-)
Szerintem, mert a kamaszok nagyon sok összefüggést nem látnak át, sokszor nem a társadalom által elvárt logikus módon gondolkodnak, hanem nagyon másképpen. Mert nem érzik a felelõsséget, úgy ahogy egy felnõtt és nincs meg általában az élet és a felnõttek iránt érzett tiszteletük. A tisztelet hiánya miatt sokszor (nekem, kezdõ tanítónak ) félelmetesek. És még sok más indok van. Egyszerûen még nincsenek teljesen készek a nagybetûsre, sokat kell fejlõdniük (pl. önismeret, mások ismerete, kommunikáció...) és nem ismerik még elég jól az egymás iránt érzett felelõsséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!