Találatok a következő kifejezésre: A felforralt vizet meddig (7 db)

Meddig használhatom fel a felforralt vizet?

Jana baby vizet használunk és ugyebár kibontás után 24 órával fel kell forralni. Mivel a lányomnak a tápszer csak kiegészítés, így egy alkalomra csak 60 ml-t használok el. Így rengeteg megmarad kibontás után. Mivel pocsékolni nem szeretnék, így felforralnám, de az meddig használható fel???

Legjobb válasz: Használj forralt csapvizet. Vagy tedd be a hûtõbe a janát, és amennyi kell, annyit forralj belõle. Ha elõre felforralod az egészet, szerintem az nem jó.

Használj forralt csapvizet. Vagy tedd be a hûtõbe a janát, és amennyi kell, annyit forralj belõle. Ha elõre felforralod az egészet, szerintem az nem jó.
A forralás sterilizál és csíramentesít. Tehát "korlátlan ideig..."
arra a napra biztosan elég egyszer felforralnod (tapasztalat) mennyi idõs a babád? mi 7 hónapos kora óta már nem forraljuk másnap és harmadnap sem a babavizet és semmi sem történt, nem fáj a pocija, rendben van a széklete, a kedve, mindene. most 9 hós. Lehet, h már csapvizet is lehetne neki adni, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: 11 hetes a lányom.
Én nem értem mire jó ez a babavíz. Angliában élek, itt nem nagyon szoptatnak az anyák, még sincs babavíz. Miért nem jó a sima csapvíz?

Felforralt víz meddig adható oda a babának, ha nincs hűtőben?

Akár csapvíz, akár ásványvíz/babavíz . Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Aznap, utána kiöntöm.

Aznap, utána kiöntöm.
Minden reggel forraltam 2-3 l.vizet, az egész napra elégvolt!
Én minden nap forraltam frisset.
Naponta forralok frisset.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Meddig kell a babáknak felforralt vizet adni?

Teához,magába?

Legjobb válasz: Kedves 6-os. Te írtál butaságot. A csapvizet igenis a baktériumok miatt forraljuk fel. A víz kémiai összetétele a forralástól nem igazán változik. Ahol magas a nitráttartalma a víznek ott semmilyen formában nem adható csecsemõknek.

Kedves 6-os. Te írtál butaságot. A csapvizet igenis a baktériumok miatt forraljuk fel. A víz kémiai összetétele a forralástól nem igazán változik. Ahol magas a nitráttartalma a víznek ott semmilyen formában nem adható csecsemõknek.
Mi egyéves koráig forraltunk, utána nem.
hülyeség, az is aki mindent fertõtlenít baci és csap víz , és dögkútból hozol húst vagy hol élsz?
én szénsavmentes ásványvizet adok neki már 4-5 hónapos kora óta, kb 5 hónapos koráig felforraltam azt is, de már nem
..a teához minek :) nem eleve forralod ? Instant szutykot meg ne adj
Hülyeség hogy addig amíg a szájába nem vesz dolgokat , a víz az ásványi anyag , csap víz esetén konkrétan a nitrát miatt ártalmas , nem bacik miatt.Micsoda butaság.Ha lemosod a játékát nem gáz, sõt ha egyszer egyszer iszik sima vizet sem.a veséit kell óvni illetve a nitrát felhalmozódást.
attól függ, milyen vizet adsz neki. Nálunk jó a csapvíz, kb 10-11 hós kora óta nem forralom a vizet.
Amíg el nem jön az a pillanat hogy mindent a szájába vesz, azt is ami elötte a földre esett. föleg ha sima vizzel mosod le. Ez kb 6 hós kor. Ekkorra már az immunrendszer elég erös, a bifiduszok a gyomorban megvannak a lebontáshoz, és amúgy is elkezd kúszni, mászni és mindent a szájába vesz.
1 éves korig szoktál javasolni.
Nem tudom meddig kell, de én 1 éves koráig forraltam a csapvizet, ásványvizet már kapott 10 hósan.
4-ik vagyok, biony a nitrát tartalom nem megy ki egy forralással, és az igen veszélyes, de magyarországon mindig felhívják a figyelmet ha több nitrát lenne a vezetékes vizben, és ezt a védönö nagyon jól tudja. ott semmi formában nem lehet a vezetékeset adni, amúgy meg csak forralni kell. Szóval a forralás a bacilusok, virusok miatt kell, mert még a babának nincs kialakulva a bifiduszai, így mikor elkezd a baba földröl felszedni játékot, a cumit is forralatlan vizzel mosod le stb... Szóval ezek után már felesleges.

A felforralt lehütött vizet meddig szabad tárolni-felhasználni? Tápszerhez.

Legjobb válasz: Én hûtõben kb egy napi mennyiséget tároltam, és csak mikróban melegítettem, amikor csináltam a tápszert. Éjszakára bekeverhetsz tápszert, és hûtõben tárold, amikor kell, csak megmelegíted. (12 órát az is tutira kibír)

Én hûtõben kb egy napi mennyiséget tároltam, és csak mikróban melegítettem, amikor csináltam a tápszert. Éjszakára bekeverhetsz tápszert, és hûtõben tárold, amikor kell, csak megmelegíted. (12 órát az is tutira kibír)
Én kb. másfél litert szoktam felforralni, ha az elfogy, akkor csinálok újat. Már öt hónapos a pici, két hónapja tápszeres, és mindig így csináltam, nem lett tõle baja.
Én naponta forralnék újat, hacsak el nem fogy közben.
Én naponta forralom neki, biztos ami biztos, meghát az már akárhogy nézem állott víz. Azt te sem innád meg szerintem:S

Cumisüveg kifőzés? Nincs sterilizálóm, hogyan kell kifőzni a cumisüveget? Beleteszem minden részét a vízbe és felforralom? Meddig kell "főzni"? Szilikon a cumija, azt is bele lehet tenni?

Bevinném a kórházba, hogy ha esetleg szükség van rá, ne az ottanit kelljen használni.

Legjobb válasz: Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.

Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.
én neomagnolt is szoktam belerakni a vízbe. ill. van egy Chicco sterilizáló folyadék, de az drága. Bár sokáig elég.
Lábosba teszed, és ahogy az elõttem is írták, felforralod, és pár percig forralod. Nem kell neki sok. Amúgy én is ezt a Chicco sterilizáló folyadékot vettem, 1300 Ft, és ahogy olvastam a használati utasítást, elég sokáig elég lesz. Szerintem megéri.
Szia! Szerény véleményem szerint nem kell a vízbe semmit sem tenni, mert a forralással elpusztul minden kórokozó. Egyébként: az elsõ gyereknél még jó alaposan megmos az ember mindent, a másodiknál már csak letörli, a harmadiknál már a kutya szájából kiszedett cumit nyomja a gyerek szájába :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Meddig kell (érdemes) a babák arcát felforralt, majd visszahűtött vízzel mosni?

Legjobb válasz: Szia! Én ilyet nem hallottam. Mi célt szolgál? 7hónapos kislány anyukája

Szia! Én ilyet nem hallottam. Mi célt szolgál? 7hónapos kislány anyukája
Hàt valami nagyon okos védönéni lehetett.Dehogy kell forralni.Nyugodtan mossad sima vizel.Mint az én védönöm, irt egy hatalmas listàt hogy mit vàsàroljak, ha szoptatok..Csak 90 szàzaléka a felirtaknak dràga àru volt, meg nem is szerettem.Szoval azért mondom a védönö is csak egy ember...
Erre a célra megfelelt volna sima babavíz is.... de én sem értem...és hogy fürdetted a babát? azt is forralt vízben?
Én sose ilyen vízzel mostam a babám arcát. Eszembe se jutott. Fürdésnél sima csapvíz. Csak ivásra és evésre használok forralt vizet. Semmi baja, majdnem 1 éves.
A szemét és a szája környékét én is kb 1 hónapos koráig így mostam. Szóval nem olyan hülye az a védõnéni, csak elfelejtette mondani, hogy meddig kell.
Mindig lehet újat tanulni.
Szia!Kezdetben (kb. 6 hetes koráig) nekem is ilyen módszerrel kellett a babám arcát törölgetni.Igen, van amikor javasolják, például a gyulladt szem, érzékeny bõr esetén.
Nyugi:) én is forralt vízzel mostam az elején, a szemkörnyéket, arcát, füleit... Ahány csecsemõgondozási könyvet néztem, így volt benne. Elsõ 1-2 hónapig, most már nyugodtan mehet a fürdõvízbe és azzal...
A kérdező hozzászólása: oké, ezentúl langyos csapvízzel mosom, köszi a válaszokat! hát igen, vannak túl "alapos" védõnõk. Bár, lehet, hogy az enyém úgy értette, hogy az elsõ hetekben mossam így a pofiját, de én azóta nem is kérdeztem.
Csak ivásra forralom és hûtöm vissza. Mosakodásra sima vizet használunk. 4 hónapos a babám.
A kérdező hozzászólása: védõnõm mondta még az elsõ hetekben...igaz már 3 hónapos
na erre én is kíváncsi vagyok.. mármint hogy mi szükség erre. Sosem mostam így a bébi pofikáját. (sem.)
??????Sose csinàltam ilyet.Felforralt vizzel az arcàt mosni.Én sima csapvizzel mostam, langyossal, felfözés nélkül.Felfözni a vizet a tàpszerhez, ivàshoz föztem, egy éves koràig.
A kérdező hozzászólása: na, akkor mégsem csináltam annyira rosszul...csak kicsit tovább, mint kellett volna :) aki kérdezte, hogy és hogyan fürdetem a babát, forralt vízben? Értelemszerûen: NEM! Azért nem kell hülyének nézni. Egyébként az arcbõr sokkal érzékenyebb terület, mint a test többi részén lévõ bõrfelület, szerintem tök normális, hogy felforralt és visszahûtött vízzel mostam az elején a Picur szemét, pofiját. Pláne, hogy a kórházban 2 naposan már tiszta vörös volt, állítólag a törlõkendõtõl, amivel ott bent törölgették neki. A sima csapvíznél még mindig jobb a felforralt víz (az elején) üdv!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!