Találatok a következő kifejezésre: A feleségem szerződést kötött (3 db)

A feleségem örökösödési szerződést kötött vkivel. A feleségem fizet egy bizonyos összeget, az illetö halála esetén a feleségem az örökös. Válás esetén van e közöm a szerződéshez?

3éve kötötte egyel?re még közös háztartásban élünk.

Legjobb válasz: Tudomasom szerint ha elobb orokol, mint valtok, akkor lehet, amugy semmi.

Tudomasom szerint ha elobb orokol, mint valtok, akkor lehet, amugy semmi.

A feleségem házasságunk alatt, saját nevében örökösödési szerződést kötött. Úgy néz ki válunk. Ennek a szerződésnek mi lesz a sorsa, attól függetlenűl, hogy egyedül kötötte közösnek számít e?

Legjobb válasz: Nem közös, ha nincs rajta az aláírásod, ráadásul mondhatod hogy a tudtod nélkül történt. Ilyen szerzõdés csak a saját tulajdonrész erejéig hatályos, tehát a lakás max felérõl szólhat, ha pedig autó, akkor a kedvezményezett örökölheti az autót, de ha az közös tulajdon, akkor csak a te halálod után kaphatja meg, vagy kifizeti a részedet. Modd simán , hogy nem tudtad ezt, vagy ami abban van csa az õ felére vonatkozhat, mivel nem írtad alá. Ugye nem írtad alá?,

Nem közös, ha nincs rajta az aláírásod, ráadásul mondhatod hogy a tudtod nélkül történt. Ilyen szerzõdés csak a saját tulajdonrész erejéig hatályos, tehát a lakás max felérõl szólhat, ha pedig autó, akkor a kedvezményezett örökölheti az autót, de ha az közös tulajdon, akkor csak a te halálod után kaphatja meg, vagy kifizeti a részedet. Modd simán , hogy nem tudtad ezt, vagy ami abban van csa az õ felére vonatkozhat, mivel nem írtad alá. Ugye nem írtad alá?,
A kérdező hozzászólása: A feleségem nem velem kötötte a szerzõdést, hanem mással, egy ismerõssel, aki minden hónapban kap egy bizonyos összeget.

Feleségem eltartási szerződést kötött a nagymamájával. Éveken keresztül ápoltuk, saját házában, melybe apósom és fia is bent lakik. A mama meghalt feleségem válni akar. Van valami részem az ingatlanból? Én ugyanúgy gondoztam.

Legjobb válasz: arra azért kíváncsi volnék, hogy a felettem hozzászólók határozottsága mögött van-e jogi diplomájuk. nekem nincs, de azt tudom, hogy ha a házasságotok alatt valaki valamit szerzett az közös. tehát téged is megillet valami. Még az is lehet hogy 50-50%! keress fel egy ügyvédet, aki akár a válóperben is képvisel majd és beszéljétek meg.

arra azért kíváncsi volnék, hogy a felettem hozzászólók határozottsága mögött van-e jogi diplomájuk. nekem nincs, de azt tudom, hogy ha a házasságotok alatt valaki valamit szerzett az közös. tehát téged is megillet valami. Még az is lehet hogy 50-50%! keress fel egy ügyvédet, aki akár a válóperben is képvisel majd és beszéljétek meg.
Azé a ház akinek a nevén van az eltartási szerzõdés. Tehát ha te nem szerepelsz mint társ a szerzõdésben nincs hozzá közöd. Hiába ez van. A feleséged a tulajdonos após és sógor is pakolhat ha a feleséged azt mondja.
a lényeg, ami a papíron van.mivel Te nem szerepelsz benne mint eltartó, nincs jogod semmiféle haszonra, csak annak, aki a papíron szerepel.csak akkor lehetne igényed, ha a feleséggedel együtt Te is aláírtad volna, min eltartó(k).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!