Találatok a következő kifejezésre: A feleségem szerződést (6 db)

A feleségem örökösödési szerződést kötött vkivel. A feleségem fizet egy bizonyos összeget, az illetö halála esetén a feleségem az örökös. Válás esetén van e közöm a szerződéshez?

3éve kötötte egyel?re még közös háztartásban élünk.

Legjobb válasz: Tudomasom szerint ha elobb orokol, mint valtok, akkor lehet, amugy semmi.

Tudomasom szerint ha elobb orokol, mint valtok, akkor lehet, amugy semmi.

A feleségem házasságunk alatt, saját nevében örökösödési szerződést kötött. Úgy néz ki válunk. Ennek a szerződésnek mi lesz a sorsa, attól függetlenűl, hogy egyedül kötötte közösnek számít e?

Legjobb válasz: Nem közös, ha nincs rajta az aláírásod, ráadásul mondhatod hogy a tudtod nélkül történt. Ilyen szerzõdés csak a saját tulajdonrész erejéig hatályos, tehát a lakás max felérõl szólhat, ha pedig autó, akkor a kedvezményezett örökölheti az autót, de ha az közös tulajdon, akkor csak a te halálod után kaphatja meg, vagy kifizeti a részedet. Modd simán , hogy nem tudtad ezt, vagy ami abban van csa az õ felére vonatkozhat, mivel nem írtad alá. Ugye nem írtad alá?,

Nem közös, ha nincs rajta az aláírásod, ráadásul mondhatod hogy a tudtod nélkül történt. Ilyen szerzõdés csak a saját tulajdonrész erejéig hatályos, tehát a lakás max felérõl szólhat, ha pedig autó, akkor a kedvezményezett örökölheti az autót, de ha az közös tulajdon, akkor csak a te halálod után kaphatja meg, vagy kifizeti a részedet. Modd simán , hogy nem tudtad ezt, vagy ami abban van csa az õ felére vonatkozhat, mivel nem írtad alá. Ugye nem írtad alá?,
A kérdező hozzászólása: A feleségem nem velem kötötte a szerzõdést, hanem mással, egy ismerõssel, aki minden hónapban kap egy bizonyos összeget.

A házassági szerződés miatt nem akar feleségül venni?

A párom nem tartja jó dolognak a házassági szerződést, azt mondja azért akarok íratni, mert már most a váláson gondolkozom. Pedig ez nem igaz, de kaptam a szüleimtől egy teljesen berendezett családi házat és autót. És ha esetleg az évek során úgy alakul, hogy válással végződik a kapcsolatunk, akkor nem szeretném neki a felét odaadni a házamnak, hiszen az én szüleim dolgoztak meg érte. Pedig neki tudnia kéne milyen ez a helyzet, hiszen a szülei elváltak, és ott sok probléma volt a vagyonmegosztással, az egyik fél alaposan lehúzta a másikat. Hogyan tudnám meggyőzni a páromat, hogy ettől én szeretem őt, ez csak egy biztosíték vész esetére?

Legjobb válasz: A 16.24-es alapos és kielégítõ választ adott. Fontold meg, érdemes-e így házasságot kötni. Én biztos elállnék tõle.

A 16.24-es alapos és kielégítõ választ adott. Fontold meg, érdemes-e így házasságot kötni. Én biztos elállnék tõle.
A házasság elõtt szerzett vagyon nem közös.ha meg a szüleid finanszírozzák a bõvítést tegyenek el minden számlát õk, és így egy esetleges váláskor abból sem lehet vita.
Amiket a szüleidtõl, a házasságot megelõzõen kaptál, az a különvagyonod. De mindettõl függetlenül én pártolom a házassági szerzõdést, és nagyon is megértem, hogy írni akarsz! Sokkal tisztábbak, egyértelmûbbek a dolgok, adott esetben pl. pont, hogy megelõzi a vita kialakulását!!
Igazad van, most még minden szép, de ha esetleg, ami remélhetõleg nem történik meg, mégis válás lesz, akkor az emberek nagy része, nagyon kifordulnak magukból.
az a ház és a kocsi a te neveden van, papir nélkül is a tiéd maradna ha felujitás van a házon az õ pénzébõl is, akkor abból jár neki is
Ha férfi lennél, akkor már megkaptad volna, hogy micsoda pénzéhes ember vagy.Mivel nõ vagy, így a többség veled ért egyet, ami több mint szánalmas.Egyébként szerintem igazad van (mindegy a nemed), amit a leginkább meg kellene értetned vele, hogy a szüleid dolgoztak ezért, nem a te munkád, ezt pedig meg kell óvnod.A házasságok fele válással végzõdik, de nyilván senki nem úgy mondja ki az igent, hogy egyszer el fog válni.
Ha ez csak egy ház és nem ott fogtok lakni, akkor tökéletesen megértelek, bár lehet, hogy nem ez a helyzet. Hogyha abban a házba fogtok lakki-akkor gondolj bele; lesz mondjuk egy felújítás, nyilván nem csak te fizeted, mégis csak a tied. Vagy nem is kell felújításban gondolkodni: családba volt olyan, akinek a felesége nevén volt a ház, amiben éltek (a feleség is a szülõktõl kapta). A férj szemében élete végéig egy szálka maradt, hogy ott élte le az egész életét, megcsinált a házban mindent amit tudott és mégis, semmi része nem volt benne.
megértelek téged is és õt is. én ugyanezt gondolom a házassági szerzõdésrõl, mint a párod, de válás esetén valóban jó, ha van. hogy hogy gyõzd meg, abban nem tudok segíteni sajnos :(
Teljesen felesleges megbántani a párod egy ilyen szerzõdéssel! Nincs helye egy ilyen dolognak az életetek kezdetén!! Ez abszolút a bizalmatlanságról szól, amit még alá is akarsz íratni vele! Ha vittél egy házat és kocsit, ami a te neveden van, akkor az válás után is a tiéd marad!!
Igaza van a 22-s hozzászólónak. Ha szívbõl szereted a párod, akkor nem merülnek fel ilyen gondolatok, hogy "vész esetén" Nekem a párom, nemhogy szerzõdést íratott, hanem én nem akartam vele maradni, mert nélkülem nyugodtabb lenne az élete, ez most hosszú, de azt mondta, "édesem, ha minden kötél szakad akkor csak zsíros kenyeret eszünk, de azt is együtt". Mi tényleg úgy házasodtunk, hogy örökre szól a szerelmünk! Miért házasodik olyan ember, akiben felmerül a válás gondolata?? Már megbocsáss, de valóban nem jósolok sok idõt a ti házasságotoknak.
Hát ez jó volt, utolsó hozzászóló!
Én mondtam, hogy támogatom a házassági szerzõdést, de akkor ezek szerint félreérthetõ volt: az természetesen SOSEM egyoldalú!!! Mindkét fél magánvagyonát rögzíteni kell benne, sosem csak az egyikét! Az nem lehet egyoldalú!
A kérdező hozzászólása: 27-esnek: Szerintem amíg párom az én házamban lakik, használja, szeret engem és a családját, addig nincs gond. Szerintem attól, hogy a pár valamelyik tagja rendelkezik önálló vagyonnal, a másik még beletehet, szépítgetheti, hiszen õ is használja és ott lakik benne. Egyébként meg megnézném, hogyha tegyük fel, a férjed összevissza csalna minden nõvel, minden este részegen és bedrogozva állítana haza, beadnád-e úgy a válópert, hogy mondjuk 20 évig együtt éltelek, ezért kell fizetned neki 2, 4 milliót (ha havi 10ezerrel számolunk). Persze ez csak egy példa. A házassági szerzõdés nekem egy biztosíték lenne, ha kifordul önmagából, átver és megcsal, akkor ne maradjak én az utcán 2-3 gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a párom is rendelkezik egy kisebb nyaralóval, sosem akarnám elvenni tõle, ezért azt is szeretném rögzíteni a szerzõdésben, hogy az az övé marad.
A házad és az autód házasság elõtt szerzett vagyonnak minõsül, amibõl egy fillér se illeti az asszonyt. Csak akkor lesz kellemetlen, ha költöztök, eladjátok a házat, az autót, és az új ingatlant közös névre íratjátok. Ezt csak akkor szabad, ha mindkét fél fektet bele pénzt (pl. õ is elad egy házat, aminek az árát beleviszitek a közösbe). Meggyõzni meg nagyon nehezen fogod, mert lehet, hogy most abban se biztos, hogy el akarod venni. De a te párod neked kellene ismerned a meggyõzés módszereit, amik mûködnek nála. Úgyhogy türelem... 24/N
Ja, hogy te vagy a lány, jól van, észnél vagyok. :D Ebben az esetben még komplikáltabb az ügy... Gondolom te vagy a jobban szituált. Hát, próbáld meg vele megbeszélni, de egy ügyvéddel is konzultálj, hogy mik az alternatívák. Akik pedig azt írják, hogy szeretet így, meg úgy, azok még nem láttak válást. Nagyon undorító tud lenni az, amit kihoz az emberekbõl... Nekem a szüleim váltak el, senkinek se kívánom.
Barátként végigasszisztáltam egy barátom válását, majd összejöttünk, és mivel annyira gusztustaln módon kiforgatták, így - mivel tervben van - mgam ajánlottam neki, hogy kössünk házassági szerzõdést, akármi is történjen, ne kelljen tartania semmitõl. Ezt amolyan biztonságérzetet adó dologként fogom fel, és semmi hatása nincs a kapcsolatunkra, szeretjük egymást és kész.
Nem értelek titeket. 17-19 tökéletes választ adott, törvénnyel alátámasztva. A kérdezõ vagyona sosem lesz közös, mivel különvagyon, nem kell rajta osztozni, ha a szülei állják a bõvítést, akkor az névre szóló ajándék a lánynak, ergo szintén nem közös, esetleges váláskor nem kell belõle semmit sem adnia a férjnek. Erre ezt a tökéletes választ 36 %-ra értékelitek. 17-53 hülyeséget ír, mert a különvagyon értékén vett dolog is a kérdezõ saját tulajdona marad, ha nagyobb lakást vesznek az árából, akkor a saját része erejéig csak a kérdezõé. Pl: 8 millióval száll be, közösen fizetnek kettõt. Akkor neki a része 8+1 millió, a férjé csak 1. Ráadásul a válaszoló keveri az ingó és ingatlan dolgokat....Erre a hibás választ meg 85 %ra értékelitek.
"És ha esetleg az évek során úgy alakul, hogy válással végzõdik" Ez nekem pontosan úgy tûnik, hogy a váláson gondolkodsz. Tudod, én sem mennék a páromhoz, ha ilyen feltételeket szabna. Van bennem annyi "gerinc" hogy válás esetén sem viszem ami az övé. Házasság elõtt szerzõdést kötni, olyan mint a [email protected] pofot adni. Számomra is sértõ lenne, nem is mennék így hozzá a páromhoz... Bocs de azzal kapcsolatosan nem tudok mit mondani, hogy gyõzd meg, engem se tudnál. Ez számomra bizonytalanság, bizalmatlanság...
Nem értem miért a kérdezõt bántjátok? A barátjának miért fáj aláÍrni egy papÍrt olyan dologról, amibe egy fillért nem rakott? a akkora szerelem lenne a részérõl simán aláÍrná, hisz nincs jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: A házban laknánk, tervezünk majd egy kis bõvítést is hozzá (+1 szoba, garázs), de azt is a szüleim fogják finanszírozni, mert kevés két diplomás pályakezdõ fizetése. :( Jelenleg albérletben élünk, aminek 2/3-át én 1/3-át párom fizeti, tehát amíg velem van, nem sajnálok tõle semmit. Csak ha megcsalna, átverne, elhagyna, nem szeretném, hogy elvigye azt, amim van.
"A házassági szerzõdés miatt nem akar feleségül venni?" Lehet, hogy amiatt. De az is egy szempont, amit esetleg érdemes átgondolni, hogy "csak úgy" nem akar nõsülni, de vitázni sem veled, ezért egyszerûen ráfogja a dolgot a házassági szerzõdésre.
Miért nem felesben fizetitek az albérletet?
Minek a szerzõdés? Azzal tul. azt lehet elérni, hogy tényleg csak egy papír maradjon a házasság. Ami a tied volt elõtte, tied is marad. Amit utána szereztek, az közös, kivéve ajándék, örökség. Minden tiszta, szerintem vagy a szerzõdés, vagy a házasság felesleges. Vagy többet keresel, és azt nem szeretnéd vele megosztani? De akkor szereted egyáltalán? Össze kellene házasodni?
13/15, igazad van, de a különvagyon helyébe lépõ vagyon is közös tulajdon lesz 15 év után, márpedig egy kis lakást késõbb óhatatlanul nagyobbra cserélnek, ha jönnek a gyermekek. Tehát érdemes szerzõdést írni, és 60e helyett ma már 20-30.000-ért is megírnak egy ilyen szerzõdést. Kérdezõnek: hagyd ott ezt a barmot, találsz másik pasit is még.
most kiderül melyik neked a fontosabb az se baj ha az autó meg a ház csak akkor nincs házasság
Egyszerûen mondd meg neki, hogy gondoljon a szüleire, nem lenne jó, ha esetleg ti is így járnátok. No meg: a tüske már úgyis benne van, miszerint már most a váláson gondolkozol, úgyhogy akár nyugodtan alá is írhatja. Különben nagyon nem értem ezt a szerzõdésellenességet. Velünk per pillanat az a helyzet, hogy nekem nincs semmim, a páromnak igen. Emiatt ha oda jutunk, úgy érzem, pont nekem kell mondanom, hogy kössünk szerzõdést. Az tiszta ügy, az írás megmarad. Így adott esetben senki nem követelhet olyasmit a másiktól, ami nem jogos. 15-20 év után ugyanarra a dologra nagyon durván különbözõképp tudnak emlékezni az emberek minden rosszindulat nélkül is.
Érdekes, pár kérdéssel feljebb van egy "miért akar szerzõdést "szerû kérdés. Nem egy pár vagytok? :D
Ja nem szóltam, azt is nõ írta ki.
Szerintem a házasságot úgy kellene manapsag már ezelni, mint egy átlag párkapcsolatot, az a kettõ közti különbség, hogy akivel házasodok, azzal szeretnék családot is alapítani. De! Mint minden emberi kapcsolatban, itt is benne van a pakliban, hogy változások állnak be, ezért szerintem nem szabad, hogy sértõdés tárgyát képezze, ha van házassági szerzõdés. Lehet morbid hasonlat, de: Én ezt úgy fognám fel, mint a végrendeletet. Nem azért írják meg, hogy onnantól már várják a halált, ez a belsõ megnyugváshoz kell. Azaz, jó érzés, hogy bármi történik velem, tudom, hogy ki fogja a cuccaimat, vagyonomat kapni.


A férfi 63 a nő 40 és írnak egy általános házassági szerződést ha a hapsi meghal akkor a nő a haszonélvező nem? Mert feleség volt. Tehát a gyerekei integethetnek az ingatlannak meg a többinek egészen addig míg a nő fel nem dobja a talpát.

Legjobb válasz: Csak azért, mert házassági szerzõdést írnak, nem biztos, hogy a nõ a haszonélvezõ, attól függ, mi van a szerzõdésben. A feleség önmagában nem egyenlõ a haszonélvezettel. És ha õ "csak" a feleség, akkor a gyerekeké lesz a ház, mivel nem a házastárs örököl, hanem a gyerekek.

Csak azért, mert házassági szerzõdést írnak, nem biztos, hogy a nõ a haszonélvezõ, attól függ, mi van a szerzõdésben. A feleség önmagában nem egyenlõ a haszonélvezettel. És ha õ "csak" a feleség, akkor a gyerekeké lesz a ház, mivel nem a házastárs örököl, hanem a gyerekek.
Nem kell ahoz külön szerzödés hogy õ legyen a haszonélvezõ a törvény ezt alapból biztositja hogy az özvegyet ne lehesen utcára tenni a gyerekek tulajdon joga nem vész el, csak várni kell. Sajna tény hogy 20-30 évet várhatnak.
Az attól függ, hogy mit írnak bele.
a haszonélvezet csak használati jog. mit irtak pontosan a szerzõdésben?
A kérdező hozzászólása: Tisztelt 22:08. Szerintem még nem írták meg, de 95% hogy házasság lesz belõle és megfogják.Legalábbis apám azt mondta, meg hogy nyugodjak bele.Nem tudom ha már megírták, vagy még nem akkor mi lesz, vagy van benne.Szerintem titokban fogják lebonyolítani, mert azt sem vettem tudtam hogy a nõ odaköltözött, aztán kiderült hogy már régen ott lakik. Mind1.Az tény és való hogy a nõ el tudja venni az ember eszét.
Kedves Kérdezõ nem tudod mi van pontosan a szerzõdésben amit apád meg a luvnya irtak?
Ha a nõnek van saját lakása nem kell neki apudé beszélj egy ügyvéddel az özvegy akkor kap haszonélvezetett ha nincs hová menni. Próbálj apukádal nem összeveszni finoman célozgasrá hogy a nönek van lakása, ajáld föl hogy segitesz nála takaritani...
A kérdező hozzászólása: Pont attól tartok, hogy a nõ az 2 évvel idõseb csak tõlem, és az ingatlant ill telket meg a többit élete végéig használja és ezekbõl én az életem folyamán semmit nem látok.Pedig munkában, lemondásban stb...én is kivettem a részemet ezeknek a megteremtésében.Én átlátok a szitán apámmal ellentétben aki perpillanat rózsaszin felhõkben úszkál.A nõnek van egy fia meg egy lakása stb...A nõ már most biztosította a gyerekének (17) a boldogulását, mivel neki már van hol lakni élete végéig.Értitek hogy mi a gondom?Ezek után legyek kedves a nõvel?Mióta együtt van ezzel a nõvel az apám, még az unokáira sem volt kíváncsi!Addig amíg az elõzõ, korban is hozzáillõ, ráadásul kedves barátnõje volt heti szinten 3x mentünk, jöttek hozzánk.Az rendben van, hogy felnõtt és azt csinál amit akar, de ilyen korban már nem a fiatal bankkártya szopó cafkákra kéne összpontosítani, hanem például a nagypapa szerepet kéne gyakorolni.Pont úgy, ahogyan 14 évesen sem alapítunk családot hanem tanulunk, próbálunk szót fogadni a szüleinknek és élvezzük a gyerekkort.
A gyerekek kérhetik a köteles részt az örökségbõl.
de itt több ingatlanról van szó ha jól értem.alapból csak a közösen lakott ingatlanra jár a haszonélvezet.de ha szerzõdés van sanszos hogy hagy rá plusszban valamit.
de ha a szerzõdésben a feleségre hagyja az ingatlanokat ti csak kötelesrészt kérhettek 50%. volt ilyen családban
csak nehogy a végén az legyen hogy már most a nõnek ajándékozza az ingatlanokat saját magát bebiztositva az ö haszonélvezeti jogával terhelve , mert akkor egy petákot sem kaptok ha aputok meghal..sajnos ezek a nõk ilyenek szemétség hogy faterotok pénzére hajt.

Feleségem eltartási szerződést kötött a nagymamájával. Éveken keresztül ápoltuk, saját házában, melybe apósom és fia is bent lakik. A mama meghalt feleségem válni akar. Van valami részem az ingatlanból? Én ugyanúgy gondoztam.

Legjobb válasz: arra azért kíváncsi volnék, hogy a felettem hozzászólók határozottsága mögött van-e jogi diplomájuk. nekem nincs, de azt tudom, hogy ha a házasságotok alatt valaki valamit szerzett az közös. tehát téged is megillet valami. Még az is lehet hogy 50-50%! keress fel egy ügyvédet, aki akár a válóperben is képvisel majd és beszéljétek meg.

arra azért kíváncsi volnék, hogy a felettem hozzászólók határozottsága mögött van-e jogi diplomájuk. nekem nincs, de azt tudom, hogy ha a házasságotok alatt valaki valamit szerzett az közös. tehát téged is megillet valami. Még az is lehet hogy 50-50%! keress fel egy ügyvédet, aki akár a válóperben is képvisel majd és beszéljétek meg.
Azé a ház akinek a nevén van az eltartási szerzõdés. Tehát ha te nem szerepelsz mint társ a szerzõdésben nincs hozzá közöd. Hiába ez van. A feleséged a tulajdonos após és sógor is pakolhat ha a feleséged azt mondja.
a lényeg, ami a papíron van.mivel Te nem szerepelsz benne mint eltartó, nincs jogod semmiféle haszonra, csak annak, aki a papíron szerepel.csak akkor lehetne igényed, ha a feleséggedel együtt Te is aláírtad volna, min eltartó(k).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!