Találatok a következő kifejezésre: A feleségem maradt táppénzen (1 db)

A feleségem itthon maradt táppénzen mert teherbe esett és 180e. Ft. kafetériát kap azt meg kapja a táppénz ideje alatt is?

Havi lebontásban kap étkezési utalványt és egy összegben üdülési csekket is ezeket meg kapja még?

Legjobb válasz: Az a nem semmi, hogy 180 ezer... Az enyém csak öt ezer volt, de se táppénzen, se gyed alatt nem kaptam a kafetériát.

Az a nem semmi, hogy 180 ezer... Az enyém csak öt ezer volt, de se táppénzen, se gyed alatt nem kaptam a kafetériát.
Táppénz alatt igen. Gyes, gyednél nem. De biztos ilyen magas ez minden hónapba? Nem szokott ilyen sok lenni.. nem írtál el valamit?
itt valamit félre irtál ugye? mert maximum adómentesen adható összeg egy évben 400000 Ft. pro év. értem összesen évente kap 180E-t az üdülésivel és kaja jeggyel. hát ezt nyugottan kérezze meg a hr-n vagy a fönöktöl. mivel a caffetériat évente lehet egyszer változtatni így lehetséges.
Ez totálisan a cég választása. Nem kötelezõ adnia ugyanis. Ha adja, hurrá, ha nem, hát ez van.
A kérdező hozzászólása: Nem egy hónapra kap ennyit, egész évben. Bocs hogy ennyire félre érhetõen kérdeztem.
csak 180 e??? nekem 338 e.... és két hónap folyamatos táppénz után százalékos csökkentésem van..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány évente kell a cégeknek Béremelést adniuk Magyarországon?

Most emelték a cégnél a nálam kevesebbet keresőknek a bérét,hosszas kérlelés után.
Arra lennék kíváncsi,hogy van e valami jogszabály arra,hogy x időnként köteles a munkaadó emelni a munkavállaló fizetését?
Mire hivatkozva kérhetem,hogy emeljék az én fizumat is?

6

Állandóan telemarketinges idióták zaklatnak a munkahelyemen és kérik a cégvezetőt. Milyen stílusos megoldásokat javasoltok a lerázásra?

A legtöbb alapból hazudozik (mintha cimbora vagy partner lenne), hogy elérje a célját néha még hivatalosnak tűnő halandzsát lejt. Az egyszerű nemből nem értenek csak erőszakosabbak lesznek. Általában megunom elköszönök és leteszem a telefont.

5

Mit gondoltok erről a cikkről?

"Az, hogy te tehetsz arról, hogyan élsz és mennyit keresel, tényleg nagyon radikális kijelentés sokaknak, akik csak azt szeretik hallani, hogy ők megmentésre való ártatlanok, akik csak az aljas bankok miatt vettek fel hitelt és a kizsákmányoló vállalkozók miatt nem jutnak egyről a kettőre, pedig ők tényleg keményen dolgoznak. Bezzeg Nyugaton.

Amikor meg merem említeni, hogy talán egy picit mégis te is tehetsz arról, hogy mit érsz el az életben, vagy hogy miért vettél fel hitelt üres zsebre és lyukas nadrágra, akkor én “egy kíméletlen politikai ideológiát terjesztek, az egomat puffasztom, nagyképű vagyok és mások felett álló”, mert hogy lehet olyat mondani valakinek, hogy menjen máshová dolgozni, ha kevesli a fizetését, vagy ha nem akar változtatni, akkor békéljen meg vele.

Na szóval, itt tartunk. Aki azt meri állítani, hogy a vállalkozások nélkül neked nem lenne munkád, ahelyett, hogy az örök igazságot harsogná, miszerint minden vállalkozó adócsaló és kizsákmányolja az embereket, ő a legújabb BMW-vel jár, miközben alig fizet az alkalmazottainak, az egy beképzelt propagandista.

A másik örök motívum az alulfizetett közalkalmazott, aki éhbérért küzd és hátán hordja az ország gondjait.

Drága olvasóim, talán kezdjük az adócsaló, BMW-vel járó vállalkozókkal.

Szeretném megkérdezni, ha kimegy hozzád a szobafestő és azt mondja, hogy a festés 300 ezer, vagy ha számlával kéred, ki kell fizetned az ÁFÁ-t is, úgy majdnem négyszázezer, te melyiket választod? Vagy ha az autószerelő mondja ugyanezt?

Az “adócsaló vállalkozó” mantrát ismételgető dühös emberek 98%-a számla nélkül fogja kérni, hogy megspórolhasson 27% forgalmi adót. (Tudom, te nem ilyen vagy, ezt kár leírnod a hozzászólásokban.)

Igen, jól olvasod, nem a szobafestő spórolja meg, hanem te. Ugyanis ezt hívják áthárított forgalmi adónak, amit a végső felhasználónak kell megfizetni (ez vagy te) és nem a vállalkozónak. A szobafestő ezt elkérné tőled, majd befizetné az államnak a te adódat a következő hónap elején.

Te megspórolsz 27% forgalmi adót, a szobafestő pedig ennél valamivel kevesebbet. (TAO, osztalékadó, EHO, IPA. A pontos összeget azért nem tudom, mert nem ismert, mennyi költséget számolna el a 300 ezerből.)

Akkor ki is a nagyobb adócsaló? Te több adót csaltál el, mint a szobafestő.

Az albérletek után befolyt pénzből hányan fizetik meg az adót? Pedig csak 16%, igazán nem sok. Ha te vagy az albérlő és azt mondja a tulaj, hogy havi 60 számla nélkül, vagy havi 80 számlával, melyiket kéred, ha nem tudod elszámolni a számlát?

Hová hordod szervizbe az autódat? A feketén dolgozó autószerelőhöz féláron, vagy ahhoz, akinek minden dolgozója rendesen be van jelentve és minden adót megfizet, de ezért kétszer annyit kér, mint a feketéző?

Ne értsetek félre, nem helyeslem az adócsalást, sőt jó lenne, ha tisztulna a társadalom ezen a területen. Azonban igen tanulságos az a történet a Bibliából, amikor a képmutató farizeusok egy házasságtörésen kapott nőt hoztak Jézus elé, hogy a törvény szerint kövezzék meg.

Jézus csak annyit mondott, tökre igazatok van srácok, hiszen megszegte a törvényt. Nosza, aki közületek nem sáros, az dobja rá az első követ. Nagy csönd támadt, majd a farizeusok a “lelkiismeretüktől vádoltatván” egyenként eloldalogtak.

Úgyhogy csak akkor harsogd a “minden vállalkozó adócsaló” kezdetű indulót, ha te akkor is csak számlával vagy hajlandó kifestetni a lakásod, ha az egyharmadával többe kerül. Egyébként te sem vagy különb egy kicsit sem. A fizetésed után is csak azért fizeted be az adókat, mert a munkaadód levonja tőled és nem tudod elokoskodni.

Ha meg megkérdezi a vállalkozó, hogy 110 ezret szeretnél keresni rendesen bejelentve, vagy nekem mindegy mert nekem ugyanannyiba kerül, kaphatsz 170 ezret kézbe is, de akkor csak minimálbéren leszel bejelentve, mit választasz? (Ilyenkor jön a nem jelent be rendesen a szemét vállalkozó kezdetű lemez. Mert ha bejelentene, 40 ezerrel kevesebbet kapnék. Itt akkor ki is az adócsaló?)

Akkor talán térjünk rá a BMW-re: mit gondoltál, a vállalkozó miért dolgozik, kockáztatja a vagyonát és küzd éveken át, mint malac a jégen? Azért, hogy saját magának teremtsen jólétet, vagy helyette az összes dolgozójának?

Ha neked odaadta a fizetésed, amit kialkudtatok, amennyiért elvállaltad a munkát, akkor van valami semmi közöd hozzá, hogy min mennyit keres és azt a pénzt mire költi? (Ha meg azt sem fizeti ki, akkor szélhámos, ne dolgozz neki, ilyen egyszerű.)

Erre is van egy jó példázat a Bibliában (ha már ennyire belejöttem ), a gonosz szőlőmunkásokról, akik reggel elszerződtek tíz dénárban a munkára, majd a gazda napközben másokat is vett fel folyamatosan. Fizetéskor fel voltak háborodva, hogy ugyanannyit kaptak azok is, akik csak három órát dolgoztak, mint ők, akik egész nap. A gazda megkérdezte, hogy miért, nem ennyiben állapodtunk meg reggel? Ahhoz meg mi közöd, hogy én mit csinálok a saját pénzemmel? Másnak adom, vagy BMW-t veszek belőle, ahhoz mi közöd? (Itt találod a példázatot.)

Szeretnél te is BMW-t? Nosza, rajta, lesd el, hogyan kell vállalkozónak lenni és vágjál bele. Mi akadályoz meg benne? Kiváltani a vállalkozóit fél óra és ingyenes, jó könyvelőt meg találsz a neten is.

Ja, hogy a vállalkozók 80%-a az első öt évben belebukik? Azokat miért nem irigyled? Hogy nincs fizetett szabadság, garantált havi fizetés, meg nem 9-től 5-ig tart a munkaidő? Hogy az első pár évben, vagy évtizedben, amíg nem indul be a vállalkozás, addig nem hogy BMW nincs, de még az sem biztos, hogy enni lesz pénzed, meg befizetni az adókat?

A BMW-re irigy vagy, de az árát már nem akarod kifizetni? A bizonytalanságot, a kockázatot, az első évek szívásait, a neked nem fizető ügyfelek miatti veszteséget, a hálátlan és dolgozni nem akaró, de követelőző munkavállalókkal való állandó vesződést?

Neked inkább kell a biztos havi kis 120 ezer forint és a táppénz, meg a céges telefon, mert nem mersz kockáztatni?

Rendben van, de akkor ne is irigykedj arra, aki nálad többre vitte, mert akart és mert is több lenni.

Na és végül a közalkalmazottak.

Azok mit csináljanak, meg a szegény tanárok, orvosok és a többiek.

Elöljáróban leszögezném, hogy közalkalmazottnak lenni szinte az egész világon szívás. Egy amerikai rendőr is az átlagbér kétharmadát se kapja, az nagy amerikai egyetemek néha Nobel-díjas tanárai is telezokogják a netet, hogy milyen megalázóan keveset keresnek. (Pedig ott sok egyetem nem is állami kézben van.)

Ez a kényelem és a viszonylagos biztonság ára.

Ezen belül bontsuk két részre a közalkalmazottakat: a piacon is életképes szakmákra és a nem piaci szakmákra, mint ápoló, rendőr, tűzoltó, stb.

Engem fel akartak venni az adóhivatalhoz, ott is a csókos ellenőrzési osztályhoz (itt magasabbak a bérek), mivel pénzügyi végzettségem van. Igen combos 140 ezer forintot ajánlottak, ami pár év alatt felszökhet akár 180 ezerre is.

Erre azt mondtam, hogy köszönöm nem, ennyi pénzért nem megyek el dolgozni, akkor inkább egy bank, havi kétszázért.

Te miért nem tudod ezt mondani? Ha jogász vagy, pénzügyes, vagy akárcsak egy adminisztrátor? Oda vagy láncolva, hogy nem mehetsz el a versenyszférába kipróbálni magad? Vagy onnan jöttél, mert eleged volt a tervszámokból, meg az állandó teljesítménykényszerből?

Nem találsz jobb munkát? Akkor nem kellene addig is megbecsülni azt, ami van? Ha állandóan panaszkodsz, de semmit nem teszel, akkor jobb lesz bármi is?

Az meg nem igaz, hogy a nem piaci munkát végzők nem tudnak mit csinálni. Hány orvos és ápoló ment ki Nyugatra a milliós fizetés miatt? Hány tűzoltó és rendőr hagyta ott az állását a megalázóan alacsony bérek miatt és helyezkedett el máshol? Hány ápolónő lett ruhabolti eladó magasabb fizetésért?

Ha nem tudod megreformálni a rendszert, ahol dolgozol, akkor miért nem hagyod ott?

Ha kellően elég ember hagyja el például az egészségügyet, akkor kénytelenek lesznek fizetést emelni. (Lásd Szlovákia, de akár a magyar rezidensek is. Amikor valós veszéllyé vált, hogy orvosok nélkül maradnak a kórházak, csak találtak pár tízmilliárdot a fizetésemelésre.)

Ha nem lesz, aki havi 120 ezerért tanítson, akkor majd kénytelenek lesznek a tanári fizetéseket is rendezni. De ha van elég ember ilyen fizetés mellett is, akkor ez sajnos a piaci egyensúlyi ár."

Forrás:

1

Van olyan hely Budapesten, ahol lehet meleg ételt fizetni a SZÉP kártya szálláshely alszámláról?

1

Internetes váráslás - elállási jog a termék kiküldése ELÕTT hogy van?

Kérdésem a következő: rendeltem az interneten egy terméket. Sajnos kiderült, hogy inkorrekt módon (bár a fogyasztóvédelem szerint jogilag lehetséges), plusz költségeket számolnak fel a rendelés visszaigazolásában felüntetetteken kívül a házhoz szállításra. A terméket még nem küldték el, viszont bankkártyás fizetés miatt az eredeti árat (+ postaköltség) már tőlem levonták. A termékküldés azért nem történt meg, mert még a plusz szarokat nem fizettem nekik ki (nem is akarom!). Ezesetben, tehát hogy MÉG nem küldeték ki a terméket, él ugyanúgy az elállástól való jog? Mert mindenhol azt olvasni, hogy a termék kézhezvételét KÖVETÕEN(!) 8 munkanapon belül. Viszont azt olvastam sehol, hogy mi a teendő, ha a kiküldés ELÕTT már el szeretnék állni a vásárlástól. Ezt hogyan lehet pontosan? (amennyiben lehetséges, a válaszhoz kérnék jogszabályi vonatkozást v. személyes példát!)

10

Munkaügyre való elektronikus jelentkezés hogyan?

Letelt a 3 hónap, vissza kell mennem jelentkezni.
Szeretném e-mailben végezni, egyszerűbb nyilván.
Nekem anno ott azt mondták, küldjem el simán e-mailben az adataimat, meg hogy mit akarok az ő e-mail címükre.
De most a hivatalos honlapjukon láttam egy ilyen netes programszerűséget, ahol elvileg szintén meg lehet ezt tenni, e-mail küldözgetés kihagyásával.
Melyik verziót csináljam? Ki hogy csinálja?

0

A kölcsönszerződésnél ki lehet tanu?

van valami kikötés a tanu(k) személyét illetően? milyen adatait kell megadni a tanunak?

0

Szeretnék GOOGLE részvényt, de hogyan kell?

Röviden mi a módja annak, hogy befektessek a Google részvényeibe?
Hogyan döntsem el mikor lépjek be? Milyen költsége van az árfolyamváltozáson kívül?
Évi 7%-nál jobb hozammal ki lehet egy éven belül szállni?


Az elmúlt egy évben 80%-ot emelkedett, ez odaver bárhova. Ez ennyire egyszerű akkor? Keresek egy IQ-ban gazdag vállalatot és belefektetek?

Az évi 5%-os banki kamatokhoz képest ez elég kimagasló, vagy ez nem ilyen egyszerű?
(most tekintsünk el attól, hogy nem lehet tudni mit hoz a jövő, azért csak nem fog a google becsődölni)

1

Honnan szerzik be/rendelik a butikok az áruikat, amik kínaiak, de nem olyan "minőségűek" mint a kínaikban?

Remélem érthető a kérdés, nem tudtam normálisabban megfogalmazni. Az is lehet, hogy török, vagy olasz, de gondolom azért ilyeneket is meg lehet rendelni neten. Ebayen csak a gagyibb kínai ruhákat találtam.

4

Hogyan keressek pénzt anélkül, hogy a szüleim tudnának róla?

Havi 5000-6000 HUF is elég lenne.
17 vagyok, gimnáziumos.
Kisvárosban élek, és fogalmam sincs mi olyat lehetne tenni, hogy a szüleimnek ne tűnjön fel, hogy X időben nem vagyok otthon. Ha valahogyan otthon, esetleg interneten keresztül lehetne, az még jobb lenne. Akkor a havi 1500-2000 forint is megtenné.

Szerintetek? Javaslatok?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!