Találatok a következő kifejezésre: A feleségem alatt, saját (3 db)

A feleségem házasságunk alatt, saját nevében örökösödési szerződést kötött. Úgy néz ki válunk. Ennek a szerződésnek mi lesz a sorsa, attól függetlenűl, hogy egyedül kötötte közösnek számít e?

Legjobb válasz: Nem közös, ha nincs rajta az aláírásod, ráadásul mondhatod hogy a tudtod nélkül történt. Ilyen szerzõdés csak a saját tulajdonrész erejéig hatályos, tehát a lakás max felérõl szólhat, ha pedig autó, akkor a kedvezményezett örökölheti az autót, de ha az közös tulajdon, akkor csak a te halálod után kaphatja meg, vagy kifizeti a részedet. Modd simán , hogy nem tudtad ezt, vagy ami abban van csa az õ felére vonatkozhat, mivel nem írtad alá. Ugye nem írtad alá?,

Nem közös, ha nincs rajta az aláírásod, ráadásul mondhatod hogy a tudtod nélkül történt. Ilyen szerzõdés csak a saját tulajdonrész erejéig hatályos, tehát a lakás max felérõl szólhat, ha pedig autó, akkor a kedvezményezett örökölheti az autót, de ha az közös tulajdon, akkor csak a te halálod után kaphatja meg, vagy kifizeti a részedet. Modd simán , hogy nem tudtad ezt, vagy ami abban van csa az õ felére vonatkozhat, mivel nem írtad alá. Ugye nem írtad alá?,
A kérdező hozzászólása: A feleségem nem velem kötötte a szerzõdést, hanem mással, egy ismerõssel, aki minden hónapban kap egy bizonyos összeget.

Van saját lakásunk amit igaz együtt vettünk, de a házasságom ideje alatt a nevemre kellet íratni? . Le kell mondanom a lakásomról? Vagy a feleségem kapja meg a 15 éves fiammal? Mit tehetek mert a lakás nem meg osztható?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy kinek a nevén van. Ha a házasság ideje alatt szereztétek , és nem örökség vagy külön ajándék, akkor közös tulajdon. A többit meg ügyvéddel.

Teljesen mindegy kinek a nevén van. Ha a házasság ideje alatt szereztétek , és nem örökség vagy külön ajándék, akkor közös tulajdon. A többit meg ügyvéddel.

Ha a férj saját ingatlanát a házasság ideje alatt eladják és abból egy új ingatlant vásárolnak ugyancsak a férj nevére, akkor az közös vagyonnak számít-e? Váláskor igényt tarthat-e a feleség a fél ingatlanra?

Legjobb válasz: miért követelné bárki is azt ami nem az övé? Ha elválnék se jutna eszembe,hogy követelõzzek,fõleg ugy hogy semmi közöm a házhoz (anyagilag se meg sehogyse) Szerintem mindenki vigye a sajátját.

miért követelné bárki is azt ami nem az övé? Ha elválnék se jutna eszembe, hogy követelõzzek, fõleg ugy hogy semmi közöm a házhoz (anyagilag se meg sehogyse) Szerintem mindenki vigye a sajátját.
http://hu.shvoong.com/law-and-politics/law/family-law/163453.. Itt azthiszem megtalálod a választ. ;)
Esetek, melyeket jogásztól tudok. 1. Eladák pl 100 forintértért és 140ért vettek másikat. A 40 felére és annak kamataira igényt tarthat a feleség. 2. Eladták 100 forintért és max 100ért vettek mást. Az újon jelentõs átalakítási munkák voltak, amelyek tulajdonjog keletkeztetõ hatásúak. A feleség adott %-ot követelhet. Keress fel ügyvédet és pontosítsátok a helyzetet a konkrét szituáció alapján.
Utolsó: Igazad van! De, ha pl 10 év után váltok és jó sokat Te is ráköltöttél pl a ház felújítására, és pl a belsõ elrendezést is megváltoztattátok, akkor ne mond, hogy nem jutna eszedbe a gondolat, hogy bizony jó sokat költöttél Te is a házra és most itthagyod... Erre találta ki a jog azokat az eseteket, amiket fentebb már leírtam.
Ha a férj a házasságkötéskor nem vitte be különvagyonként, akkor fele-fele alapon osztják szét. Tudom, én is így jártam. :-(
Miaz, hogy "nem vitte be különvagyonként"? Ezt nem értem. Arra gondolsz, hogy nem nyilatkozott róla? Csak mert arról nemis kell, mert a házasság elõtt már létezett ingó és ingatlanokról valamint azok eladásából származó pénz automatikusan különvagyon.
Kedves Kérdezõ! A különvagyon megtartja ezt a jellegét és a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy szintén különvagyon. Ezen nem változtat, hogy hány évig éltetek együtt. A jelen ügyben azt kell vizsgálni, hogy az újonnan vásárolt ingatlan teljes mértékben az eredeti különvagyonból származik-e, vagy szükséges volt-e hozzáadni további pénzt (esetleg hitelt). Az utóbbi esetben az ingatlan ebben a részében - de csak ebben a részében - közös vagyon. egy ügyvéd


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!