Találatok a következő kifejezésre: A feleségem alatt, (37 db)

Hölgyekhez! "Ha viszont a férj hanyagolja érzelmileg, fizikailag a feleséget, akkor benne van a pakliban a megcsalás is. " Mit értetek érzelmi, fizikai hagyagoltság alatt?

Ezt a fenti mondantot olvastam előbb itt a gyakorin, és érdekelne, hogy pontosan melyek azok a dolgok, tulajdonságok, vagy épp ezek hiánya, melyek miatt elhanyagoltnak érezhetitek magatokat egy férfi mellett? Mit érdemes megtenni, mit kellene kerülni?

Legjobb válasz: Az érzelmi elhanyagoltság alatt értem azt, hogy nincsenek olyan dolgok a kapcsolatban, melyek jó érést keltenének benne, mint pl.: - komoly beszélgetések, hogy érezze oda figyelsz rá - ölelések, csókok - csak kettesben programok - kis figyelmes bókok, jó a frizurád, csini vagy, édes vagy, fini a fõztöd,kellemes kis megjegyzések. Apróságok, ami a kapcsolat sava-borsa érted! - néha apró ajándékok egy szál virág - igaz az sem két forint- de egy darab csoki vagy valami, amit szeret. Néha napján. - vigasztalás ha szomorú. Egy nõ igényli, hogy figyeljenek rá de szerintem a pasik is csak nem merik kimutatni pedig ezzel nem lesznek férfiatlanok. Nekünk nõknek az agyunkra tud menni ha a pasi bezárkózik a problámáival mert az olyan macsós, hogy majd én megoldom miközben, mi nõk -akikben ugye egy kicsit túlteng az empátia meg a szeretet- hülyét kapunk, hogy a párunk kizár a lelki világából és szenvedni látjuk. Na ezt ne csináld. Egy kapcsolatban ketten vagytok a te problémád az ti problémátok. Meg kell tanulni értelmesen kommunikálni és odafigyelni a másikra és megbeszélni a dolgokat. Ha a felek elvonulgatnak magukban az azt eredményezi, hogy kizárják az életük egy szegmensébõl a párjukat, ami nemhogy összekovácsolná õket jóban-rosszban hanem eltávolodnak egymástól és magányérzetet kelt. A fizikai elhanyagoltság meg hát a szex - a jó és figyelmes szex- hiánya. Ne csak elintézd pár perc alatt a nõk igénylik a kényeztetést. Na jó persze néha izgalmas ajtóstul rontani a házba és a dohányzóasztalon meg egyebek hihi:)))) Na szóval érted. És az ölelések, meg a csókok, simogatása is ide tartozhat de az érzelmi elhanyagoltsághoz is. Volt egy ismerõsöm õ igazi sármõr volt néha kezet csókolt a feleségének. Néha viccbõl, hogy mennyire szereti, vagy egy jó ebéd után egy kedves szó kiséretében szóval néha. De ezt a felesége egy hétre beosztotta. Mit érdemes megtenni? Hát ez annyira személy és kapcsolat függõ... ha õ is melózik akkor fáradt tehát egy kicsit könnyíts rajta pl. a nagybevásárlásoknál cipekedhetsz -és ne jajgass mert tudom a pasik utálnak vásárolni pláne célirányosan mi meg nézelõdünk:) Érdemes megbeszélni ki, mit igényel, miben van szüksége segítségre. És, ami nagyon fontos: sose feküdjetek le haraggal. Minél hamarabb tisztázzátok a félreértéseket. Figyeljetek oda arra, amit a másik mond ne süketeljetek el egymás mellett. Figyelem, tisztelet, törõdés, türelem, õszinteség, szeretet /kimutatása/, intelligens kommunikáció, kompromisszum készség. Csak röviden egy jó kapcsolat titkai.

Az érzelmi elhanyagoltság alatt értem azt, hogy nincsenek olyan dolgok a kapcsolatban, melyek jó érést keltenének benne, mint pl.: - komoly beszélgetések, hogy érezze oda figyelsz rá - ölelések, csókok - csak kettesben programok - kis figyelmes bókok, jó a frizurád, csini vagy, édes vagy, fini a fõztöd, kellemes kis megjegyzések. Apróságok, ami a kapcsolat sava-borsa érted! - néha apró ajándékok egy szál virág - igaz az sem két forint- de egy darab csoki vagy valami, amit szeret. Néha napján. - vigasztalás ha szomorú. Egy nõ igényli, hogy figyeljenek rá de szerintem a pasik is csak nem merik kimutatni pedig ezzel nem lesznek férfiatlanok. Nekünk nõknek az agyunkra tud menni ha a pasi bezárkózik a problámáival mert az olyan macsós, hogy majd én megoldom miközben, mi nõk -akikben ugye egy kicsit túlteng az empátia meg a szeretet- hülyét kapunk, hogy a párunk kizár a lelki világából és szenvedni látjuk. Na ezt ne csináld. Egy kapcsolatban ketten vagytok a te problémád az ti problémátok. Meg kell tanulni értelmesen kommunikálni és odafigyelni a másikra és megbeszélni a dolgokat. Ha a felek elvonulgatnak magukban az azt eredményezi, hogy kizárják az életük egy szegmensébõl a párjukat, ami nemhogy összekovácsolná õket jóban-rosszban hanem eltávolodnak egymástól és magányérzetet kelt. A fizikai elhanyagoltság meg hát a szex - a jó és figyelmes szex- hiánya. Ne csak elintézd pár perc alatt a nõk igénylik a kényeztetést. Na jó persze néha izgalmas ajtóstul rontani a házba és a dohányzóasztalon meg egyebek hihi:) ))) Na szóval érted. És az ölelések, meg a csókok, simogatása is ide tartozhat de az érzelmi elhanyagoltsághoz is. Volt egy ismerõsöm õ igazi sármõr volt néha kezet csókolt a feleségének. Néha viccbõl, hogy mennyire szereti, vagy egy jó ebéd után egy kedves szó kiséretében szóval néha. De ezt a felesége egy hétre beosztotta. Mit érdemes megtenni? Hát ez annyira személy és kapcsolat függõ... ha õ is melózik akkor fáradt tehát egy kicsit könnyíts rajta pl. a nagybevásárlásoknál cipekedhetsz -és ne jajgass mert tudom a pasik utálnak vásárolni pláne célirányosan mi meg nézelõdünk:) Érdemes megbeszélni ki, mit igényel, miben van szüksége segítségre. És, ami nagyon fontos: sose feküdjetek le haraggal. Minél hamarabb tisztázzátok a félreértéseket. Figyeljetek oda arra, amit a másik mond ne süketeljetek el egymás mellett. Figyelem, tisztelet, törõdés, türelem, õszinteség, szeretet /kimutatása/, intelligens kommunikáció, kompromisszum készség. Csak röviden egy jó kapcsolat titkai.
Ha nem érzem rajta, hogy szeret, hogy én vagyok a legfontosabb neki, akkor tuti hogy elõbb-utóbb kilépek a kapcsolatból. Itt nem azt értem, hogy babusgasson, fogja a kezem, nyaljon-faljon, hanem társam legyen mindenhogy. Lehet hogy pont jön valaki, aki kedvesebb, figyelmesebb (nem elsõsorban a szex a legfontosabb), megértõbb, akkor elgondolkozom, hogy miért is vagyok egy olyan pasival, aki nem adja meg amire vágyom, és megpróbálom vele.
Upsz* a pasik célirányosat vásárolnak mi meg nézelõdünk. A közös vásárlásnál ki kell egyezni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigieket! Úgy hiszem nem lesz gondom hátralevõ éveimben! :)
Szerintem ez változó. Pont olyan mint sokak szerint egy csók nem megcsalás, de a maradékok megcsalásnak vallják (szerintem is megcsalás amúgy). Egy nõnek minden nap kell imponálni, kedveskedni neki. Ez nem arról szól hogy minden nap halmozd el drága ajándékokkal!! Öleled meg, húzd magadhoz, filmezésnél jól bújj hozzá, az ágyban pedig olykor gyengéd, olykor vad légy. Szeretjük NAGYON a közös programokat, szeretjük ha becézgetnek minket és ha néha kapunk egy csokit vagy egy szál rózsát majd ki ugrunk a bõrünkbõl (nem viccelek). Én ismerek olyan csajt aki ezek hiánya miatt elég mélabús... Nem csoda ha ezek elhanyagolása révén vagy otthagyja a csaj a csávóját vagy megcsalja... Persze ez mind érvényes egy nõre is, mert kettõn áll a vásár !!!!
Pasik, nem hiszem, hogy ennyire gépiesen gondolkodtok. Miért csak a testi kényeztetés létezik? - kérdem a kérdezõtõl. Csakis lelki hanyagolásról lehet beszélni: meghallgatni a nõ panaszait, orvosolni azokat, ölelni, puszilni, simogatni, ennyi. Nem csak szexelni.
amit a kérdésben idéztél azt egy mocskos féreg írhatta. meg az elsõ válaszoló is tipikusan egy ilyen lehetõség lesõ. nem megoldja a problémát, megkeresi magában a hibát, hanem ha elunja a meglévõ partnerét, cserél másik majomra.köp az elhanyagolásnak oka van és két emberen múlik nem 1en. de van itt néhány dolog ami azért alap, ha meg akarod tartani a nõt. naponta 2-3x csókold meg. havi 1-2x írj neki valami nyálas sms-t. 2 havonta 1x vidd el vacsorázni valahova. 2 havonta 1x vidd neki ágyba a reggelit. heti 1x mosogass el magadtól. 2 hetente 1x porszívózz ki magadtól. havonta 1x rúgj be vele.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm! 6-os: nem én kérdem, én csak egy más (7-es szerint mocsok, lehet ebben is valami, de nem tudom) által feltett kérdésben szereplõ részre kérdeztem rá. Vagyis, hogy ti hölgyek, mit értetek hanyagoltság alatt - tehát azt kellene megkérdezned, aki valóban feltete a tényleges kérdést magát. És tudtommal melléírtam az érzelmit is...

Több apa is hangoztatja hogy a gyes alatt eltartja a feleségét. Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Aki ilyen szemszögbõl tekint a feleségére GYES alatt, az a szememben hangyányi méretûre töpörödött. Az én párom soha nem mondana ilyet.

Aki ilyen szemszögbõl tekint a feleségére GYES alatt, az a szememben hangyányi méretûre töpörödött. Az én párom soha nem mondana ilyet.
mond meg neki h oké eltartasz, de ha neki kellene két kicsivel otthol üllni akkor valószínûleg felfogná hogy mennyire alulfizetik az anyukák munkáját!!!!!! mert ez a legnehezebb meló, legfelelõsség teljesebb, hisz nem mindegy minek, kinek neveled a gyerekedet!!!
Én is itthon vagy, de én már mennék vissza dolgozni, de a férjem nem enged, szóval õ ilyet soha nem is mondana. Bunkó az ilyen férfi és kész!
Teljes mértékben egyet értek az utolsóval. Mindkét félnek tisztában kell lennie gyerekvállalás elõtt, hogy hogy változnak az anyagiak míg anyuka nem dolgozik. Legalább is én addig nem vállaltam volna gyereket míg utána nem járok ezeknek a dolgoknak. Akkor mondtam is a férjemnek, hogy na drágám innentõl kezdve Te fogsz eltartani minket, mert az én gyedemet egy az egyben leemelte a bank a lakáshitelre. Közös a számlánk, én kaptam meg elõbb a gyedet, amit 5-én von a bank, innentõl kezdve csak apa pénze volt. A férjem is tisztában van/volt vele, de soha nem vágta volna a fejemhez, sõt ha lehet többet dolgozott, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt és ezért nagyon de nagyon tisztelem és szeretem õt.
Persze, hogy eltartja, hiszen realisan ennyi penzbol nem lehet gyereket nevelni de ez a dolga. Gyerekvallalas elott tudtak nagyon jol mennyit fog kapni es, hogy a ferfi lesz a fokereso es neki kell tamogatni a csaladot. En csak azt nem ertem, hogy miert kell nyilvanosan valakinek a szemere hanyni szemtelenul es megbantani vele a gyesen levo anyukat. Nekunk kozos szamlank van es en is sokszor lattam, hogy a gyes semmire nem volt eleg igy a ferjem fizetesebol vasaroltam mar 2-3 het utan. es akkor mi van??? Ez errol szol, ebbe a par evbe es egy normalis apa ezzel tisztaba van.
Érdekel téged egyáltalán ez a nõ, vagy csak az anyagiakat számolod naphosszat? A mondataid hidegek, számítóak. IGen, ennyi a gyes, ha minimálbéren van. Tud mást tenni? Nem. Ha megsérted, bántod és támadod érte, és úgy beszélsz vele, mint egy szánalmas eltartani való emberrel, akkor jobb lesz? Én el sem tudom képzelni, miért marad valaki veled! Ha meg nõ vagy és így gondolkozol, õszintén? Meg is érdemled a sorsod!
A kérdező hozzászólása: igen csak ha mindenhol minimálbérrel volt bejelentve a leendõ anyuka akkor a gyed összege is egyenlõ a gyesével szóval dolgozott csak nagyon kevés fizetést kapott 8 órában ( 330 forintos órabérrel) fél évig, de volt több munkahelye is csak feketén még pár évvel ezelõtt.
.." ha nem vagy eltartva, akkor neveljél fel 2 gyereket 38 000 forintból.." na és erre mit lépnél? Mit lépnék? Eleve nem kezdenék olyan emberrel, aki ilyen hangon mer beszél egy nõvel! Nem hogy gyereket szülnék neki! Ellépnék az útjából, max.
b.unkó, kész. Erre ezt tudom írni.
Szomorú ha egy apuka ezt hangoztatja, egyetlen percig nem élnék vele egy fedél alatt tovább.Hiszen a gyerekeinket mi együtt vállaltuk egy életen át.Abban a pár évben az anyának az a dolga hogy a gyerekeit ellássa, a férjnek pedig hogy eltartsa a családot.Nekünk egy év az amikor csak a Gyest kapom, a férjem hallani se akart róla hogy visszamenjek dolgozni, hogy egy kicsivel több pénzünk legyen.Ezt az 1 évet kibírjuk így, kevesebb pénzzel, én is szívesen maradtam itthon ellátni a 3 gyereket.Amit csak tudok segítek a férjemnek minél kevesebb munkája legyen itthon.Ha itthon van a kicsikkel játszik, én meg örülök, hogy nem rajtam lógnak egész nap.Nekünk így kerek az egész.Egyébként ha hozzácsapjuk a gyerektartást amivel apuka hozzájárul a 38000-hez máris más az összeg....mert ez így igazságos, a gyereket nem csak az anyának kell eltartani
Szia! Tulajdonképpen GYED alatt is eltart, engem biztosan. DE ezt csak azért írom, mert tudjuk mindannyian, h a fõ keresõ ilyenkor tényleg a férfi ember; viszont az enyém se hangoztatja ezt, hiszen a gyerekeit nevelgetem itthon. Ez is munka, csak nem fizetik meg jól :O)
Egyrészt ezért nem kell munkaviszony nélkül szülni, és egy normális fizu GYED-ébõl nem tart el... Másrészt aki ilyet mond, az mondott már mást is még gyereknemzés elõtt is, ilyennek nem szülnék gyereket...
"akkor neveljél fel 2 gyereket 38 000 forintból" Miért nevelnék? A 2 gyereket tán egyedül vállaltam? A két szülõne kell õket eltartani, nem egyedül az anyának. És ha a férj marad otthon GYES -en? Nem is értem, mi ez a vagdalkozás az "eltartalak" szóval. Két ember közös bevétele mindegyik fizetése, és a gyerekek és az egész család életére fordítódik. Akinél nem így mûködik, ott eleve gond van, de nem a GYES-nél kezdõdik ez a probléma, hanem a fejekben.
A kérdező hozzászólása: .." ha nem vagy eltartva, akkor neveljél fel 2 gyereket 38 000 forintból.." na és erre mit lépnél?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat a gyesbõl rendezem a számlákat, az egész elmegy rá. és apuka fizetésébõl él a család.

A házasság alatt felvett hiteleket, annak felhasználását csak a válás beadása során vallja a feleség a férjnek, aki ostobán elismeri ügyvéd előtt, hogy ez közös tevékenység volt. Ha elválasszák öket egyetemlegesen adósokká válnak?

Meg lehet ezt a tényállást támadni kivülállónak? A fiam került ebbe a csapdába és kérdés beszámítható volt-e az elismerés id?pontjában?

Legjobb válasz: A házasság alatt felvett hitelek közösen terhelik mindkét felet.Ha a feleség a bíróságon ( nem ügyvéd elõtt) elismeri,hogya hiteleket õ vette fel egyedül,és õ is használta fel,a férje nem tudott róluk,akkor van esélye a férjnek.Különben közös a hiteltartozás.

A házasság alatt felvett hitelek közösen terhelik mindkét felet.Ha a feleség a bíróságon ( nem ügyvéd elõtt) elismeri, hogya hiteleket õ vette fel egyedül, és õ is használta fel, a férje nem tudott róluk, akkor van esélye a férjnek.Különben közös a hiteltartozás.
A házasság alatt felvett összes (függetlenül attól, hogy ki vette fel és ki kötötte el) közös "szerzeménynek számit, ahogy minden, amit ez idö alatt vettek is közös. A házasság vagyonközösség (kivéve, ha van egy szerzödés, ami a vagyonmegosztást bizonyitja). Sajnos, a fiadnak nem túl jók az esélyei.
Ugyanúgy ahogy az egyik fél által szerzett vagyon (akkor is ha a másik fél nem is tud róla) közös vagyon, ugyanúgy az adósság is közös adósság. Teljesen mindegy ki szerepel a kölcsönszerzõsésen, mire fordította és a másik tudott-e róla.
Lehet hogy hülyeséget mondok, de ez nem attól függ hogy ki írta alá a kölcsönszerzõdést? (Magyarul kinek a nevén van a kölcsön) Mert sztem a felvett összeg közös bevétel, de hogy kinek kell kifizetnie a tartozást, az csak attól függ hogy kié a kölcsön nem? Persze nem teljesen értem mit értett az alatt hogy "közös tevékenység volt"! Ha mondjuk a lány az adós, a fiú pedig az adóstárs, akkor ha az adóstól nem tudják behajtani a kölcsönt, az adóstárs következik! De ha csak kezes volt, vagy nem írt alá semmit, csak tudott róla, akkor nincs köze hozzá! De válásnál nem tudom hogy így mûködik-e!


Ha a feleségem a házasságunk ideje alatt nagyrészt 4-6 órában dolgozott, akkor is feleződik a házasság alatt szerzett vagyon?

Legjobb válasz: Tök mindegy ki mennyit dolgozott, kocsmázott, csalta meg a párját, stb. A házasság alatt szerzett vagyon akkor is felezõdik. Ez alól csak a névre szóló ajándék és az öröklés a kivétel.

Tök mindegy ki mennyit dolgozott, kocsmázott, csalta meg a párját, stb. A házasság alatt szerzett vagyon akkor is felezõdik. Ez alól csak a névre szóló ajándék és az öröklés a kivétel.
Sajna igen, tiszta vicc, hogy ha asszony 20 évig csak TV-t bambul otthon én meg gürizek akkor is lopja a háztartás felét.
Igen.
igen.
igen
Igen, mivel a házasság olyan mint egy kommunista közösség (elméletben). Minden közös amit a házasság idején szereznek: lakás (ingazlannál van játéktér: örökség, ajándék), bevétel, kiadás, ingóságok (tulajdonképpen a ruhák is közösek). Mikor két ember aláírja azt a bizonyos papírt, akkor ebe egyezik bele. Persze egy házassági szerzõdéssel ez elkerülhetõ.
"Sajna igen, tiszta vicc, hogy ha asszony 20 évig csak TV-t bambul otthon én meg gürizek akkor is lopja a háztartás felét." Ne haragudj de ha van az a hülye férfi aki hagyja, hogy az asszony 20. évig csak a Tv bámulja az meg is érdemli.
Örökségen kívül igen felezõdik.
Túl sok filmet nézel.Attól hogy nem látják, még mindenki tudni fogja mi történik ott:)
Ha meglátják és kellemetlenséget okozol másoknak, akkor simán.Én csak simán kiküldenélek, de ha miattatok egy vendégem is lelépne, beperelnélek.
Amúgymeg közszeméremsértés...
Sosem bírtam az ilyen "bevállalós" embereket. Szerintem ez meggondolatlanság egyrészrõl. Mi van, ha épp egy négy éves kislány leejt egy kanalat és a mindent eltakaró terítõ alá les..véletlenül..Ilyenekre nem gondoltok, vagy csak az a lényeg, hogy a szerszám álljon? Nem tudom megérteni az ilyen embereket..bocsi.
Akkor is közszeméremsértés.
:D:D:D:D Ezért választom én inkább a MC Drive-ot. xD
A közszeméremsértés az akkor is közszeméremsértés, ha úgy csináljátok nyilvános helyen, hogy nem látja senki...
"Egyszer láttam egy embert, aki meztelenre vetkõzött és beleugrott egy kaktuszba. Megkérdezték, miért, azt mondta: pillanatnyilag jó ötletnek látszott" /A hét mesterlövész/ na errõl ennyit :D
Hé, ne keseredj el!Otthon is be lehet rendezni a konyhát, csak kreativitás kell hozzá, meg egy étkezõasztal.
A kérdező hozzászólása: Jó, igazatok van, csak olyan jó ötletnek tûnt.
"Miért? Ezt sokan csinálják Nyugat-Európában." És attól még itt is kell csinálni? Ezt bírom, mindenhonnan csak a [email protected] dolgokat tudjuk átvenni... Igazuk van a többieknek, ez közszemérem sértés, egy étterembe családok járnak, kisgyerekekkel.
Sokan a nagy [email protected] Ezt honnan veszed? Ott se csinálják többen, mint itt.
ezt honnan szeded, kérdezõ, melyik gagyi filmben láttad? Nyugat-Európában még szigorúbb a szabályozás ilyen esetekre, mint nálunk.
Most volt egy hírlapban hogy egy pasi meztelenül rohant be egy bikaviadalra. Közszeméremsértés és vitték a dutyiba. Szóval csak valaki meglátja a dákót vagy akármi ilyet, akár zavarja a nyugalmat te is így jársz. Remélem segítettem.
És ez azt jelenti, hogy nektek is kötelezõ? Hát tudod mit? Szerintem helyben agyon rugdosnálak...
Akkor indulás oda cicavirág! Ez Magyarország! Nem kell jobban elkorcsosodni a társadalmunknak, köszi-puszi! ;)
A kérdező hozzászólása: Miért? Ezt sokan csinálják Nyugat-Európában.
remélem kamu. ha nem, emberi társadalomba sem való egyikõtök sem, nemhogy egy étterembe, ahova mások enni járnak. remélem visszanézik a biztonsági felvételt, és minimum kitiltanak onnan, de ha lehet, fel is jelentenek.
A kérdező hozzászólása: De nem látnák, mert eltakarná az asztalterítõ, ha nem látják akkor meg csak sejtéseik lehetnek.
Szerintem is nagyon jó film az amerikai pite, de az hollywood, nem a valóság '-.-

MATEK FELADAT SEGÍTENÉTEK? 1. Egy férfi egyedül 14 nap alatt végez el egy munkát. Ha a felesége is segitene akkor 10 nap elegendő lenne. Hány nap alatt végezné el a teendőt egyedül az asszony?

2.Egy téglatest alapjának kerülete 168cm.Az alapélek aránya 3:4.A téglatest magassága a hosszabbik alapél 8/7 része.Mekkora a téglatest felszine 3. Egy deltoid két szomszédos oldalának aránya 5:7, kerülete pedig 240mm. Mekkorák a deltoid oldalai?és térfogata?

Legjobb válasz: köszönöm és az 1est és a 3ast nem tudod véletlenüül? kérlek :$$$$$$

A kérdező hozzászólása: köszönöm és az 1est és a 3ast nem tudod véletlenüül? kérlek :$$$$$$
Az nem a deltoidos hanem a téglatestes, az a hatvány, vagy azok a négyzetek. És még vmi 3. kérdés végén írtad h mekkor a deltoid térfogata, annak olyana nincs max terület.
A kérdező hozzászólása: de felül az milyen lej ilyen kis háromszög vagymi az · ennek a jelnek a forditottja az mi?
Azt pedig a másik srác érhetõen leírta. Azt tudod ugye h egy deltoid oldalai páronként megegyeznek. Így sztem az érthetõ kell h legyen
A kérdező hozzászólása: köszönöm még azt a deltoidosat nem értem segits kérlek köszii :) <3
Az F a férfi az A az asszony második sor végén az ott munka akar lenni, az y az meg h az asszony mennyit csinál meg egy nap alatt.
A kérdező hozzászólása: leirnád kérlek h h kell mert nem értem igy rendesen nem betüvel hanem rendesen igy számmal köszönöm:)
igen 1/10 az a per osztás, de átláthatóbb ha törtvonalnak veszed.
A kérdező hozzászólása: vagy h kell?
A kérdező hozzászólása: 1/10 az azt jelenti hogy 1:10? osztani kell?
férfi 14nap alatt x munka, férfi+azzsony 10nap alatt x munka. Vagyis férfi 1nap alatt 1/14 x munka, ketten 1nap alat 1/10 x munka. asszony egyedül y x munkát végez el egy nap alatt. egyenletbe: 1/10=1/14+y. Beszorozva 140el lesz: 14=10+140y, ebböl 4=140y ebböl y=1/35. Vagyis 1nap alatt 1/35 x munka, akkor 35nap alatt végzi el egyedül.
3. 2(a+b)=240 a/b=5/7 ------ Ebbol a=5/7*b 2(5/7*b + b)=240 24/7*b=240 b=70 a=50
* vagyis azok az "a" négyzetek

A feleségem terhesség alatt egyfolytában elfelejt dolgokat, mitöl van ez?

Most lépett a 36 hétbe

Legjobb válasz: Szia. Valószínûleg izgatott, már nagyon várja a kisbabátok érkezését, tele van izgalommal a szülés alatt is. És mi nõk, végigaggódjuk a terhességet, olyan dolgokon parázunk, amit nem is gondolnátok. Ráadásul hatalmas a hormonális változás, teljesen más érzelmi, lelki állapotba kerülünk. Üdv. 29 hetes kismama

Szia. Valószínûleg izgatott, már nagyon várja a kisbabátok érkezését, tele van izgalommal a szülés alatt is. És mi nõk, végigaggódjuk a terhességet, olyan dolgokon parázunk, amit nem is gondolnátok. Ráadásul hatalmas a hormonális változás, teljesen más érzelmi, lelki állapotba kerülünk. Üdv. 29 hetes kismama
Én is egy csomó mindent elfelejtek, mióta terhes vagyok. Ez is a terhesség egyik tünete.
Én is olvastam. A terhesség velejárója. Teljesen természetes. Biztos azért van, mert az agyba kevesebb vér jut... Nyugi, már nincs sok hátra, és újra olyan lesz, mint régen! :) )
Az én "okos" fejembõl is minden kiesik amióta terhes vagyok. Ezt terhességi memóriazavarnak hívják. Elmúlik... legalábbis ezt olvastam valahol, de már nem tudom hol. :)
Én még nem is tudtam, h babát várok, már akkor mindent elfelejtettem. Mondtam is a páromnak, h a memóriámmal baj van...:D
bar en allandoan elaludtam, meg ulve is mindig faradt voltam!
ilyenkor már egyre jobban befelé fordulnak a nõk, egyre jobban a közelgõ szülés, babázás köti le a figyelmüket, nem beszélve arról, hogy dolgoznak a hormonok is. én is baromi felejtõs lettem, és ahogy ismerem a többi kismamát, ez a feledékenység általános a terhesség ideje alatt. Ne aggódj, vissza fog térni a feleséged memóriája, addig is sok empátia és emlékeztetõ cédulák :) ))
a hormonokk
bocs, nem szülés alatt, hanem szülés miatt
Én nem csak felejtek, hanem koordinációs zavarom is lett. mindennek nekimegyek, minden kiesik a kezembõl, mindent felborítok. A párom nagyon elõzékenyen kezeli a "dolgaimat". Naponta többször emlékeztet, hogy mit kell tennem. Nyugi, hamarosan vége!

A feleségem itthon maradt táppénzen mert teherbe esett és 180e. Ft. kafetériát kap azt meg kapja a táppénz ideje alatt is?

Havi lebontásban kap étkezési utalványt és egy összegben üdülési csekket is ezeket meg kapja még?

Legjobb válasz: Az a nem semmi, hogy 180 ezer... Az enyém csak öt ezer volt, de se táppénzen, se gyed alatt nem kaptam a kafetériát.

Az a nem semmi, hogy 180 ezer... Az enyém csak öt ezer volt, de se táppénzen, se gyed alatt nem kaptam a kafetériát.
Táppénz alatt igen. Gyes, gyednél nem. De biztos ilyen magas ez minden hónapba? Nem szokott ilyen sok lenni.. nem írtál el valamit?
itt valamit félre irtál ugye? mert maximum adómentesen adható összeg egy évben 400000 Ft. pro év. értem összesen évente kap 180E-t az üdülésivel és kaja jeggyel. hát ezt nyugottan kérezze meg a hr-n vagy a fönöktöl. mivel a caffetériat évente lehet egyszer változtatni így lehetséges.
Ez totálisan a cég választása. Nem kötelezõ adnia ugyanis. Ha adja, hurrá, ha nem, hát ez van.
A kérdező hozzászólása: Nem egy hónapra kap ennyit, egész évben. Bocs hogy ennyire félre érhetõen kérdeztem.
csak 180 e??? nekem 338 e.... és két hónap folyamatos táppénz után százalékos csökkentésem van..

Van saját lakásunk amit igaz együtt vettünk, de a házasságom ideje alatt a nevemre kellet íratni? . Le kell mondanom a lakásomról? Vagy a feleségem kapja meg a 15 éves fiammal? Mit tehetek mert a lakás nem meg osztható?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy kinek a nevén van. Ha a házasság ideje alatt szereztétek , és nem örökség vagy külön ajándék, akkor közös tulajdon. A többit meg ügyvéddel.

Teljesen mindegy kinek a nevén van. Ha a házasság ideje alatt szereztétek , és nem örökség vagy külön ajándék, akkor közös tulajdon. A többit meg ügyvéddel.

Most néztem a TV2-t, és van rajta az új Született feleségek, és Rúzs és New York (azt hiszem így hívják) reklámja. Az alatt a reklám alatt megy egy olyan zene amit már régóta a keresek. Mi lehet a szám címe?

Régen láttam a videóját is, amiben valami olyasmi volt, hogy a lányok ilyen vastag talpú cip?ben, meg b?rszerkóban voltak. Azt éneklik benne, hogy baby la la la la la laaaaaa a baby uh la la la laaaaaa Mi lehet a címe?

Legjobb válasz: Bár nem nagyon figyeltem, de én erre tippelek a leírásod alapján: http://www.youtube.com/watch?v=3wEzPgXOaHg

Bár nem nagyon figyeltem, de én erre tippelek a leírásod alapján: http://www.youtube.com/watch?v=3wEzPgXOaHg
A kérdező hozzászólása: ja, és nem a Blog27-re gondolok
A kérdező hozzászólása: Igen ez volt az!! Nagyon szépen köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!