Találatok a következő kifejezésre: A felültöltős adagolójából (3 db)

A felültöltős mosógépem adagolójából nagyon gyakran nem jön ki a mosószer, sőt még a víz is megáll felette. Mitől lehet ez? Ha meg kézimosásra állítom, a ruhák mindig tele vannak mosószer darabokkal. Hm?

Legjobb válasz: Szia! Huhh én is megszenvedtem ezzel a priblémával, iszonyat csúny volt, az alig 1,5 éve használt gépemnek az adagolói. Pár hetes sikerült nagyon szépen kitisztítanom, igaz még apárom is segített. :-) Több módszert is használtam. - szétszedtem darabokra amennyire csak lehet - rossz fogkefével, dróttal, víz sugárral nyomattam a vizet, és piszkáltam ki a cuccot - ragtam bele hideg zsíroldót - domestotst - penész ölõt majd végül a párom a kerti slaggal elég jól kicsapatta, és egy hosszú dróttal is belenyúlt, amivel sikerült neki már majdnem 100% an szép lett! én mostmár minden mosás után lepattintom a géprõl, és sima vízzel kicsapatom, hogy ne maradjon benne mosópor darab, és öblítõ sem remélem sikerülni fog majd neked is :)))))

Szia! Huhh én is megszenvedtem ezzel a priblémával, iszonyat csúny volt, az alig 1, 5 éve használt gépemnek az adagolói. Pár hetes sikerült nagyon szépen kitisztítanom, igaz még apárom is segített. :-) Több módszert is használtam. - szétszedtem darabokra amennyire csak lehet - rossz fogkefével, dróttal, víz sugárral nyomattam a vizet, és piszkáltam ki a cuccot - ragtam bele hideg zsíroldót - domestotst - penész ölõt majd végül a párom a kerti slaggal elég jól kicsapatta, és egy hosszú dróttal is belenyúlt, amivel sikerült neki már majdnem 100% an szép lett! én mostmár minden mosás után lepattintom a géprõl, és sima vízzel kicsapatom, hogy ne maradjon benne mosópor darab, és öblítõ sem remélem sikerülni fog majd neked is :) ))))
Az öblítõnél van egy nagyon egyszerû dolog, amit ha megteszel nem fog bent maradni.A koncentrátumot ne töményen, hanem higítva használd.Anyósomnak is mondom, de nem hiszi el, hogy nekem ezért nem tomítõdik el az öblítõrész a tök ugyanolyan mosógépemen.Ha nem akarja kiosni a mosóport, akkor még az is segíthet ha folyékony mosószert használsz miután alaposan kitakarítottad.A kézimosásnál is alapos öblítés legyen a vége, esetleg plusz egy öblítõ progi.
nekem whirpool felültöltõs van, de nem lehet levenni a mosószer adagolót sajnos már olyan piszkos, hogy nem látom, mennyi öblítõ kell bele.de sikerült kitapasztalnom.hogy tudnám azt kitisztítani. havonta át szoktam mosni 90 fokos vízzel ecettel, de az sem segít
Nekünk is felültöltõs whirlpool van. Eleve miután sikerült kitakarítanunk nagy nehezen azóta nem teszünk bele mosószert se öblítõt, semmit. Mindent a ruhákra teszünk közvetlenül(ilyen kis golyós izébe). Mosógépszerelõ mondta. De amúgy néha üresen nem árt ecetes vízzel végigzavarni egy programot rajta. Szintén szerelõtõl jött ötlet.Sajna minden gépnek megvan az átka.
A zuhanyt olyanra állítottam mint agõzborotva(ehhez hasonlít legjobban), ez elég sokat segített.És én is gélt használok.

Felültöltős mosógép adagolójából nem öblíti ki sem az öblítőt sem a mosószert a gép. Mit lehet tenni?

A szereket jó helyre öntöm. A nyílás ahol kimossa a dolgokat egyik irányban könnyen elmozdul, a másikba nem engedi (nekem ez arra enged következtetni, hogy nincs eltörve mivel van ellenállása és nem vízköves mert elmozdul)

Legjobb válasz: Megjavítani? :)

Megjavítani? :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az építõ kommentet
Van egy kis spriccelõ, olyan, mint egy kis csap, mint egy pumpás foly.szappan adagoló csöve- ami a programtól függõen fordul, hol az elõmosó, hol a fõ, hol az öblítõ tartály felé, és a program vezérlése által spriccel a tartályba, és nyomja ki belõle a szert. Nekünk a régin ezt kellett javíttatni, igaz, családi barát a szerelõ, pár ezres volt, nem emlékszem már.
Pattintsd le a készülék fedelét, ahol a beállítókapcsolók vannak. Alatta fogsz találni egy kb 10 cm-es csövet, aminek jobbra-balra kell mozognia, a programnak megfelelõen. Ez spriccel vizet a tartályokba. Nos, ezt szokta akadályozni az alá, elé rakodott vízkõ. kaparászd le onnan, hogy szabadon mozoghasson.
Nekünk Fagor van, nem ment ki az öblítõ, levettem a kapcsolók fedelét! Elõtte a programkapcsoló körbeforgatásával leellenõriztem, hogy a vízfúvóka nem fordul oda, ahova kellene! Ott a programkapcsolónál van egy bütyköstárcsa, egy mûanyag feszítõkar ér hozzá, ahhoz kapcsolódik a fúvókát mozgató huzal! Azt a kart teljesen kimozdítottam (jobbra) többször is! Az a huzal- minibowden szorult a tokjánál, vízkõ miatt! Utána ismét a programkapcsoló forgatásával ellenõriztem a fúvókát, láss csodát, minden irányba beállt! Ma majd kiderül a mosásnál, minden rendben lesz-e, de elvileg mûködnie kell! Nem vagyok mosógépszerelõ, csak faiparos!

Felültöltős mosógép mosópor adagolójából hogy tisztítjátok ki a maradékot? Nagyon gusztustalan már és minden hiába. Ráadásul a gumi körbe is penészedik azzal mit tehetek?

Legjobb válasz: én sosem az adagolóba öntöm, hanem a ruhákra a mosóport. Ugyanolyan hatékony vagy jobb. Az öblítõs rekeszbe pedig néha ecetet öntök öblítõ helyett így az is tiszta. És idõnként leszedem az egyész mûanyag részt és domestossal átmosom.

én sosem az adagolóba öntöm, hanem a ruhákra a mosóport. Ugyanolyan hatékony vagy jobb. Az öblítõs rekeszbe pedig néha ecetet öntök öblítõ helyett így az is tiszta. És idõnként leszedem az egyész mûanyag részt és domestossal átmosom.
A kérdező hozzászólása: Én sem használom, folyékonnyal mosok azt a dobba teszem, anyósom mosóporozik, de nem takarította kis sose. Eddig én se vettem észre de most valami gagyija van sztem és borzasztóan néz ki. Nagyon fel mérgelt ezzel egyébként de ezt most nem ragozom...
A mienknél (Zanussi) le lehet pattintani. Én idõnként be szoktam áztatni és kisúrolom.
A kérdező hozzászólása: -Fagor- Ezt is ki lehet egyébként de nem mindenhova tudok benyúlni és persze ott a legrondább. Mondjuk nincs valami maró szer ami jó lenne? Hipo, Domestos, sõt ecet is, ilyenekkel már áztattam valamennyit hozott ki belõle de nem sokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!